Kolosej
Film distribucije Continental Film

KDO=Mi2?

glasbeni dokumentarec
V slovenščini
Na sporedu od: 16.4.2015, Kolosej Ljubljana
1h 38min / 98min
Leto: 2015
Država: Slovenija
Jezik: slovenščina
Režija: Rudi Uran
Glasbeni dokumentarec o trenutno najbolj vroči slovenski rock skupini Mi2 nas popelje v zakulisje glasbenikov iz Rogatca ob Sotli, ki so obnoreli Slovenijo, vendar ob tem uspeli ohraniti svojo zasebnost. V pogovoru s člani skupine in preko njihove glasbe se razkrije ozadje njihove glasbene poti in smiselnost neobičajne obravnave medijev ter pristopa do oboževalcev. Prikaz zadnjih dveh let njihovega delovanja nas popelje od nepozabnih koncertov do snovanja novih besedil in pesmi.

Avtor si je smelo zadal nalogo razkriti, kdo so možje, ki izhajajo iz majhnega mesteca Rogatec ob Sotli in jih večina Slovencev sploh ne pozna, poznajo pa njihovo glasbo? Kako so lahko tako drugačni, da jih glasbeni kritiki ne znajo umestiti v slovensko rock sceno drugače kot nekaj med Lačnimi Franzi in Buldožeri? Kako lahko privabijo na tisoče mladih in starih na koncerte, na katerih družno pojejo od prvega do zadnjega komada? In nenazadnje, kako uspejo tako enostavno skozi tekste nagovarjati zelo širok krog poslušalcev, v času ko se zdi da besedila izgubljajo pomen?

Dejstvo je, da so Mi2 trenutno ena najbolj vročih rock skupin v Sloveniji. Njihov album Čista jeba pa je samo v devetih tednih postal najbolj prodajan album leta 2014.

... in sam sebi ostajam
najboljši sovražnik
ša-la-la-li, ša-la-la-la,
življenje je praznik.

Še nekaj pomembnih podatkov o celovečernem glasbenem dokumentarnem filmu Kdo = Mi2?

FILMSKA EKIPA
Režija in ideja: Rudi Uran

Mi2 so:
Tone Kregar - Tonč (vokal)
Jernej Dirnbek - Dimek (vokal, kitara)
Egon Herman - Srajca (kitara)
Robert Novak - Flik (bas, manager),
Igor Peter Orač - Mali (bobni),

Spremljevalna ekipa:
Drago Popovič (mojster zvoka in snemanja),
Miha Lamut, Aleš Strnad (oder in oprema), Alen Vranič – Mikro – stage monitoring,
Črt Birsa – luč in svetlobni efekti, Miha Gorše – klaviature

Kamera: Rudi Uran, Dejan Batista, Megi Batista, Janez Janža
Zvok: Danilo Ženko / Robert Novak
Montaža in postprodukcija: Rudi Uran
Glasba v filmu: Mi2
Direktor filma: Dejan Batista
Producentka: Irena Kramberger Uran
Produkcija: Studio Kramberger Uran © - 2015
Distributer: Continental film d.o.o.
HD, kolor, 94 minut

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.