Kolosej
Film distribucije Continental Film

Karate Kid

družinska akcijska športna drama
Izziv, ki ga ni pričakoval. Učitelj, kakršnega si ni predstavljal.
Podnapisi
Na sporedu od: 2.9.2010, Kolosej DeLuxe Kranj
2.9.2010, Kolosej Ljubljana
2h 20min / 140min
Leto: 2010
Država: ZDA, Kitajska
Jezik: angleščina
Scenarij: Christopher Murphy po zgodbi Roberta Marka Kamena
Režija: Harald Zwart
12-letni Dre se z mamo preseli na Kitajsko, kjer naleti na neprijazno tolpo mladih pretepačev, ki ga zaradi spogledovanja s simpatično violinistko Mei neprestano nadlegujejo in mučijo. Po naključju Dre spozna tudi skrivnostnega hišnika Hana, ki je v resnici mojster borilnih veščin, in mladeniču ponudi pomoč. Z nenavadnimi tehnikami učenja in spiritualnim popotovanjem po Kitajski Han mladeniča pripravlja na turnir, kjer lahko neusmiljene tekmece premaga le s srčnim pogumom in neomajnim umom pravega bojevnika.

12-letni Dre Parker (Jaden Smith) bi lahko bil najbolj priljubljen fant v  Detroitu, a kariera njegove mame (Taraji P. Henson) ju popelje na Kitajsko. Dre težko sklepa prijateljstva, vendar se ste vez med njim in sošolko Mei Ying, dokler zaradi kulturnih razlik njuno prijateljstvo ni več mogoče. In kar je še hujše: Dre si nakoplje sovražnika, nasilnega sošolca Chenga. Dre zna samo malo karateja in v deželi kung fuja Cheng karate kida zlahka podre na tla. Osamljen v tuji deželi se Dre ne more obrniti na nobenega prijatelja, razen za vzdrževalca, gospoda Hana (Jackie Chan). Gospod Han je mojster kung fuja in z Drejem začneta trenirati in se pomikati proti končnemu obračunu s Chengom na turnirju kung fuja. Ko Han Dreja uči, da bistvo kung fuja niso udarci in protinapad, ampak zrelost in mirnost,  se Dre nauči, da bo soočenje z nasilneži boj njegovega življenja.

"Dre Parker je kul ameriški poba, ki odide iz Detroita in se skuša vživeti v Kitajsko," pravi Jaden Smith, ki je z očetom nastopil v svetovni uspešnici V iskanju sreče. Zdaj pa nastopa v glavni vlogi Karate kida. "Zagotovo mu gre za nohte – občutek ima, da se preprosto ne more vklopiti. Nehote se zameri nekaterim nasilnežem. Nima prijateljev in znajde se v brezizhodnem položaju. Takrat odkrije, da je vzdrževalec stavbe, v kateri živi, gospod Han, mojster kung fuja.  Gospod Han ga nauči kung fuja in med njima se stke posebna vez."

Ta tema je občinstvu že dolgo všeč – in je eksplodirala v uspešnici z istim naslovom, v kateri sta igrala Ralph Macchio in Noriyuki "Pat" Morita.  Morita je bil za upodobitev stoičnega senseija gospoda Miyagi nominiran za oskarja in je postal legenda.

Producent Jerry Weintraub, ki je produciral tudi prvo serijo filmov kot tudi novega,  pravi, da je zgodba brezčasna, ker je univerzalna. "V bistvu gre za zgodbo o očetu in sinu. Ne gre toliko za karate. Tisto, kar ostane, tisto, kar gane otroke, je zgodba o fantu, ki išče očeta in mentorja."

Naloga producentov Willa in Jade Pinkett Smith, Jamesa Lassiterja in Kena Stovitza kot tudi režiserja Haralda Zwarta je bila  novo verzijo klasike posodobiti za novo generacijo.  "Najstniki, zaradi katerih je izvirni Karate Kid postal uspešnica, so zdaj starši," pravi  Lassiter.  "Radi bi jih spomnili na film, ki so ga imela tako zelo radi – ki smo ga vsi imeli tako zelo radi – vendar smo hoteli posneti sodoben film, v katerem bi uživali tudi njihovi otroci."

Novi film ni mogel biti remake – moral bi sicer vsebovati vse naštete teme, a bi hkrati moral stati sam zase. "Za vse je bilo ključno, da pri materiali, kot je ta, poskrbimo, da bo spoštljiv poklon izvirniku, vendar smo morali poiskati tudi način, da ga nadgradimo in ga pripeljemo v leto  2010," pravi Zwart. 

Morda je bil največji izziv najti igralca za vlogo mentorja. Filmarji so potrebovali ikono – in našli so jo v Jackieju Chanu.  "Resno, le kdo drugi bi lahko bil?"pravi  Stovitz.  "Jackie je edini, ki je ustrezal v vseh pogledih.  Ko sem si rekel: Snemamo Karate kid z Jackiejem Chanom v vlogi gospoda Miyagija, sem, odkrito rečeno, vedel, da je to film, ki ga hočem videti."

Chanu je bila zgodba zelo pri srcu, saj priznava, da lik mladega Američana dobro razume. "Najdem se v zgodbi o ribi na suhem," pravi. "Pred okrog 30 leti sem šel prvič v Ameriko. Ko ste v povsem drugačni kulturi, je to zelo zastrašujoče."

Potem ko se jim je Chan navdušeno pridružil, se je filmarjem zdelo naravno, da zgodbo odprejo. Karate kid tako pobere šila in kopita in se iz Detroita preseli v Peking– tam se bo zares počutil kot riba na suhem. Ker je dogajanje preseljeno na Kitajsko, je bilo jasno, da bodo morali spremeniti kar nekaj stvari,  med drugim tudi slog bojevanja. "Smo v novi državi in učim se kung fu," pravi Jaden Smith.

"Razlog, zakaj je filmu naslov Karate Kid, je, da je Dre na začetku prepričan, da se bo nasilnežem lahko uprl z ubornim znanjem karateja, ki ga premore," pravi Stovitz.  "A na Kitajskem celo otroci mojstrsko obvladajo  kung fu. Če torej Dre želi preživeti, se bo moral naučiti kung fuja."

Seveda je bilo nasloviti film Karate kid tudi dober način za počastitev filma, ki je prišel pred njim. "Prvi film ima slavno sekvenco ‘vosek gor, vosek dol’," pravi Zwart.  "V našem filmu gospod Han ukaže Dreju, naj tisočkrat obesi jakno in jo snema z obešalnika  Če ste videli prvi film, boste prepoznali reference."

Zavoljo vloge se je moral Jaden seveda naučiti kung fuja in učil se je pri najboljšem, pri  Wuju Gangu, koordinatorju kaskaderskih prizorov pri Kaskaderski ekipi Jackieja Chana.  Ker Chan sam posname večino svojih kaskaderskih prizorov, je leta 1983 zbral svojo lastno kaskadersko ekipo in z njeno pomočjo od takrat skrbi za koreografijo prizorov pretepanja.

"Ko sem spoznal Jadena, mi je bil všeč, vendar nikoli ne morete biti prepričani, da bo kos nalogi,« pravi Wu.  "Dokazal se je. Je zelo nadarjen in zares je garal. Ni mu bilo lahko. Z veseljem se uril Jadena.«

Poleg neprecenljivega urjenja pri mojstru Wuju se je Jaden kung fuja učil še na drugačen način. "Pogledal sem si veliko Jackiejevih filmov in celo kopiral nekatere njegove gibe," se smeji Jaden.  Celotna sekvenca, v kateri gospod in Dre vadita s palicami, je referenca na Chanove zgodnejše in najbolj slavne boje.

Zgodba ne pripoveduje le o mojstru in vajencu, ampak tudi o vezeh, ki ste stkejo med osamljenim moškim brez otrok in fantom brez očeta. Chan pravi:  "Gospod Han sprva misli, da pomaga temu nadlegovanemu fantu, ampak na koncu doživi preobrazbo tudi on. Dre je tak kot fantje povsod – v želji po maščevanju hoče nekoga brcniti," pravi Chan.  "A bistvo kung fuja ni v tem, da človeka poškoduješ, ampak v tem, da ljudem pomagaš."

Tako Jaden kot Jackie drug drugemu pojeta same hvalnice, da pa sta se res ujela, priča tudi režiser Zwart. "Nekoč sem videl Jackieja in Jadena, ko sta se med premorom sproščala. Sedela sta na klopci in metala kamenčke v vodo. Pomislil sem: Če bi bil jaz 11-letni otrok in bi takole posedal z  Jackiejem Chanom, bi bilo to zame uresničitev sanj."

Karate Kid se nauči kung fuja

Ko je padla odločitev, da bodo dogajanje Karate kida preselila na Kitajsko, je bilo potrebno spremeniti predvsem eno stvar, slog bojevanja, ki se ga Dre uči. Učil se bo kitajski slog bojevanja in ne karateja, ki izvira iz Okinave in s celotne Japonske.

Tako se karate kid uči kung fu. V nekem prizoru se nasilneži norčujejo iz Dreja in mu pravijo karate kid, ker v deželi kung fuja poskuša s karatejem.  

Besedi kung fu imata več različnih pomenov, vendar ne gre izključno za termin borilnih veščin.  Besedi je moč dobesedno prevesti kot delo, veščina, čas in trud. Hkrati ima ta izraz poseben pomen, če ga uporabimo v kontekstu borilnih veščin. Izven Kitajske pa s tem izrazom lahko opisujemo različne kitajske borilne veščine in različne tehnike.

V Karate Kidu se Dre uči borilnih veščin wushu, telesno zahtevnega, aktivnega kung fu športa, ki ga učijo in izvajajo na Kitajskem. Jaden in mojster Wu sta vadila tri mesece.

Film so v posneli na Kitajskem. Na določenih lokacijah to ni bilo lahko in potrebno je bilo večmesečno načrtovanje, da je do snemanja prišlo. Karate kid je prvi film, ki so ga smeli snemati znotraj Tiananmenskih vrat in v Prepovedanem mestu po Bertoluccijevem filmu Zadnji kitajski cesar pred 20 leti.

Snemali so še pri Zlatem Budi, ki zre na celotno Prepovedano mesto. Ta sveti oltar ponuja neoviran razgled za vseh 360 stopinj na celotno mesto. Poleg tega so snemali na Kitajskem zidu . Ker so na njem vozila prepovedano, so filmarji vso opremo ročno znosili tja. Ekipi je požrtvovalno priskočil na pomoč Jackie Chan.

O igralcih

Jaden Smith (Dre Parker) je sin Willa in Jade Smith. Nazadnje smo ga na velikem platnu videli leta 2008 v filmu Dan, ko je obstala Zemlja ob Keanuju Reevesu in Jennifer Connelly. Leta 2006 je očaral občinstvo, ko je ob očetu nastopil v filmu V iskanju sreče. Nastopil je tudi v seriji Paglavca na krovu. Na televiziji je pri petih letih debitiral v seriji All of Us, ki jo je producirala družina Smith.   

Mladi Jaden je tudi človekoljub in sodeluje z organizacijami, ki pomagajo afriškim sirotam, ki so starše izgubile zaradi aidsa.

Jackie Chan (gospod Han) je igralec, koreograf akcijskih prizorov, režiser, komik, producent, mojster borilnih veščin, scenarist, podjetnik, pevec in kaskader. Rodil se je v Hongkongu in je znan po svojem akrobatskem načinu bojevanja, komični natančnosti, uporabi provizoričnega orožja in inovativnih kaskaderskih podvigih. Igra že od sedemdesetih in je posnel več kot 100 filmov.

Leta1960 se je njegov oče preselil v Avstralijo in kot glavni kuhar delal na ameriški ambasadi. Jackieja so poslali na China Drama Academy in Peking Opera School. Tam se je uril desetletje in se najbolj izkazal pri borilnih veščinah in akrobatiki. Maturiral je leta 1971 in našel delo kot akrobat in filmski kaskader, najbolj opazno pri Fist of Fury, v katerem je igral hongkonški super zvezdnik  Bruce Lee. V tem filmu je izvedel padec z največje višine v zgodovini kitajskega filma in si tako prislužil spoštovanje vseh, med drugim tudi izjemnega Leeja.

Po Leejevi tragični smrti se je Chan odločil, da ne bo šel po Leejevih stopinjah, ampak da bo ustvaril nekaj čisto novega. Združil je svoje sposobnosti borilnih veščin, svojo drznost – vztrajal je, da sam snema vse kaskaderske prizore -  in odbito komičnost, ki je spominjala na enega njegovih idolov, Busterja Keatona, in našel svojo formulo za filmsko zlato.

Prebil se je s filmom Snake in The Eagle's Shadow leta 1978. Sledili so mu Drunken Master, Supercop, Supercop 2 z Michelle Yeoh; Rumble in the Bronx, Thunderbolt, Mr. Nice Guy, trije filmi Ful gas,  Polnočni in Opoldanski obračun, Smoking, Medaljon, Around the World in 80 Days, Kung Fu Panda, The Spy Next Door. Posodil je tudi glas svojemu animiranemu liku v seriji Jackie Chan Adventures.

Je kulturna ikona. Omenjajo ga številne skladbe, risanke in videoigrice. Izdal je tudi več albumov in poje naslovne skladbe v številnih filmih, v katerih nastopa.

O režiserju

Harald Zwart se je rodil na Nizozemskem. Odraščal je na Norveškem. Začel je s snemanjem reklam in videospotov.

Kot režiser je debitiral leta 1997, s Commander Hamilton, štiridelno švedsko miniserijo, po kateri so posneli tudi izjemno uspešen film.

Potem je začel dobivati ponudbe iz Hollywooda. Prva, ki jo je sprejel, je bila režija filma One Night at McCool’s. Sledila sta Agent Cody Banks in Pink Panther 2.

Še naprej pa snema tudi reklame in razvija filmske projekte.

Je prvi norveški režiser, ki so ga sprejeli v ameriški režiserski sindikat.

Komentarji

1.7. 2010 ob 16:54

the best

— ana
1.7. 2010 ob 17:44

hmm jst sm film že gledu tko d alahko povem da je film uredu zgodba je uredu tko da je vredno ogleda ;)

— elvis
4.7. 2010 ob 11:45

Men ta film zažiga!

— Mici
4.7. 2010 ob 13:20

Komaj čakam da pride ven!!!!!
Sem gledala napoved in se mi zdi zakon!!
Tud pesem je dobra (Justin Bieber Never sey never)
http://www.youtube.com/watch?v=_Z5-P9v3F8w

— kook
4.7. 2010 ob 15:35

film je res najbolšii.
Jaden smith je odličen igralc.
Morte si ogledat tale film.

— Mee.
6.7. 2010 ob 21:34

haha. šele 2.9.

Že en mesec je v kinih, septembra bo pa že na dvdjih, ko pri nas še v kino ne pride.

— korenje
8.7. 2010 ob 0:20

Film že vidla in moram reči, da sem bila pozitivno presenečena, saj ponavadi od nadaljevanja pričakuješ, da bod bedno. A ta film je res vreden ogleda! Super je!

— me
12.7. 2010 ob 17:45

komi čakam da ga vidm menda je ful kul

— šalakmet4000
13.7. 2010 ob 14:04

jst sm film tut že gledu in je res zlo dobr.

— Me
14.7. 2010 ob 19:58

samo da je jackie chan seii je drugace legenda film

— ggg
14.7. 2010 ob 22:44

toje kr neki sam je tud dobr sam je kr neki samje tud dobr

— lulu
16.7. 2010 ob 0:57

sm film gledu je ful podobn kokr 1 karate kid (3/4) je skor isto.
res pa je da nism meu podnapisou tko da nism razumu kitajšpčine sam dogodgi so pa isti ( isto gre "učitl" z tamaumu se dogovorit da ga ne bojo več napadal, nakonc isto ga udarjo v nogo in ga "učitl pozdrau......) drgač je pa še kr zanimiu :)

— lucky
17.7. 2010 ob 15:41

Komi čakam, film bo ful u redu. Pejte si pogledat videospot never say never, k not repa Jaden, poje pa J.B. Cool pesm! <3 :)

— Selči Gomez LOL
18.7. 2010 ob 19:27

Sm gledala napoved in takoj se mi je zazdel da bo ta film neki posebnega.Ampak naiibl bo meu pa Jaden od tega,kr bomo usi vanga XD! On je tak cukrček...rjau cukrček XD hehe! Kul film bo,res kul :D Komi čakam!

— MJ (Katarina drgač)
19.7. 2010 ob 16:06

film je res fuuuuuuuuul fuuuuuuuuuuul dobr najboljsi
se posebi pa zarad tega k je na koncu justinova pesm
k fuuuuuuul fuuuuuuuul dobra

— dora*
20.7. 2010 ob 14:07

najbolši film

— jk
21.7. 2010 ob 17:14

Film sem že gledala in ga bom šla gledat še v kolosej. Film ima zgodbo, kar je redko za filme tega desetletja :).Notri igra Jackie Chan, torej lahko pričakujete komedijo in akcijo v enem. Me je prijetno presenetlo ko sta na koncu pela Justin Bieber in Jarden Smith. Lepa pesem, moram pvedat. Notri rapa Jarden in je zelo srčkan, z njim pa poje Justin Bieber, ki me je tudi lepo presenetil. Video je prev zanimiv in se ga splača gledat, enako pa velja za film. Pojdite si ga ogledat z družino, prijatelji, ali pa sami.
Lep dan,
Bella

— Bella
22.7. 2010 ob 20:55

koomi cakaaam d priidee vn XD !!

zaakooon & peesm isto (justin bieber never say never )

— seeilaa
22.7. 2010 ob 22:54

to more bit cool film, paše jaden špila noter

— blaaaa
25.7. 2010 ob 19:39

Film sem si ogledal pred kratkim v HD ločljivosti in morm priznat, da se nekako vrača v vode originalnih "karate kid" filmov z razliko, da je bolj poudarjen Kung Fu kot karate.

Zgodba je znana a naj vas to ne zavede saj je igralska zasedba poskrbela, da je film gledljiv. Še posebej me je presenetil Jackie Chan saj je v tem filmu dokazal da ni samo komik ampak zna odigrati tudi malce bolj resno vlogo. Film je po svoje zanimiv in tisti, ki ste gledali prvotne filme "karate kid" boste zelo zadovoljni bo pa glede na nostalgijo to samo en od remakeov.

Film za moje pojme ima na IMDBju realno oceno 5.9/10 (11.825 glasov do tega pisanja), ki pa je glede na oceno to kar dobra ocena in fil vreden ogleda (Za mene samo na DVDju ali BLUrayu in ne v kinu).

— Phenom
28.7. 2010 ob 17:14

amm..film sm gledalaa na youtobe in se mi je zdeel res odličeen in potem sem se videlaa videospot od Justina Bieberja <3<3<3<3<3 in Jadena Smithaa in mi je blo zlo ušeč ;)

— minčikaa xD
29.7. 2010 ob 9:06

Ta film moram pa nujno gledat. Komaj čakam da ven pride :) Jaden Smith & Jackie Chan rulata. Drgač pa: Justin Bieber feat. Jaden Smith - Never say Never

— somebody
29.7. 2010 ob 20:04

Kung Fu Kid je vsekakor vreden ogleda. Zelo podobno zgodbi prvega filma Karate Kid-a (oz. skoraj čisto enaka) le da je zgodba povedana na ne tako "cheesy" način. Priporočam :)

— Miha
2.8. 2010 ob 15:56

to bo carsko
sem že gledav v nemšiji in moram pri znati da je super

ps
enkratni film

— nik
3.8. 2010 ob 13:28

komaj čakam da začne
film gledal sem že prejšnje dele in
so bli super :)

— matteo
8.8. 2010 ob 12:45

Nooroo hud fiilm.

— CraZZy
9.8. 2010 ob 22:44

Zelo slab film, popolna kopija predhodnika. Škoda, res.

— dr. Peter Legiša
10.8. 2010 ob 1:09

jah tudi jst sm gledala film in moram rečt da je zelo dober in vreden ogleda!
pač novejša različica karate kid-a 1. In res jas bi film gledala še enkrat sepravi mogoče si ga ogledam še v kinu :)
če ste gledal tastarga karate kid boste vidl dost istih podrobnosti ... sam sta pa 2 dobra igravca jacki pa jaden.

ja pa men se film ni zdel komedija, seprav tut če je jacki igrov notr ni komedija (

— jana
10.8. 2010 ob 10:57

Filem sem tudi že gledal v Ameriki in nas je totalno obnorel. Vse predstave so bile takoj razprodane. Filem predstavlja veliko zabave in smeha. Priporočam vsem.

— Peter
13.8. 2010 ob 11:10

komi čakam

— david
14.8. 2010 ob 20:43

ta film je džabest grem napremiero

— lukc
14.8. 2010 ob 22:45

kje ste si ga nekateri že ogledali, me zelo zanima, ker dajete tako zanimive komentarje!!!! justin bieber in jaden smith pa pojeta pesem never say never¨!!!!

— ksenja
17.8. 2010 ob 20:32

FILM JE RESNIČNO DOBER. FILM SE ZAČNE KO SE CHAN PA UNEDVA TEPEJO POL GA PA DRE SPOZNA. PESEM NEVER SAY NEVER JE DOBRA A PESEM FORT MINOR-REMEMBER THE NAME KI JE V TRAILERJU ČISTO NAKONC(REPAJO ČE VAM KAJ POMAGA)

— MOVIEMAN
18.8. 2010 ob 14:12

Film je supr, pa še kolosej ma res eno hudo nagradno igro, kjer se da dobit zaston treninge karateja za tri mesce. :)
Tle je več napisa:
http://www.kolosej.si/nagrade/129/

— Tine
19.8. 2010 ob 17:11

Ja film je res dobr, tko kokr se govori. Jz sm si ga ze ogledala parkrat in je odlicen! priporocam! ;) uzivajte!

— Anna
21.8. 2010 ob 12:35

Filem je zelo dober ... sem si ga že ogledala

— DRaMa Qu€eN
21.8. 2010 ob 17:14

fu kul res pune doro jaz grem zihrr hudo

— lolipop
22.8. 2010 ob 0:55 zvezdica

Škoda besed,toda svoje mnenje bom izrazil kar se da na objektiven način.

Ustavim se najprej pri Jaden Smith-u.Izraz na obrazu tega fanta je vedno isti,pa če mu rečeš,da ga boš prebutal,ali pa če mu rečeš,da je zadel milijon dolarjev.Definitivno eden najslabših mladih igralcev ta hip.Nobene mimike,nobene emocije...vse na račun slave svojega očeta pa se ne da pričarati,še posebej talenta ne...

Jackie Chan...kaj naj rečem,legenda je pač legenda.Ne bom rekel,da v filmu blesti,gotovo pa je zmožen odigrati vse njegove vloge dostojanstveno in tudi dokrat ni razočaral.Njegove sposobnosti prenesti čustva na višjo,duhovno raven,smo že vajeni in nam nikdar ni dovolj,toda tokrat je v prizoru,kjer žaluje za svojo družino,presegel vsa pričakovanja...mojster je pač mojster,v vseh njegovih oblikah...kapo dol in še na mnoga leta igranja,ker brez njega,tako Kitajska,kot celotna Azijska kultura,izgubita ves svoj čar in lepoto...

Film...se ve,priredba,nič izvirnega,nič originalnega,nekaj več tehnike,zagotovo pa manj srca v bojih.Nobene napetosti,še manj pa discipline v scenariju,tiste discipline,ki jo kaže na trenutke samo gospod Chan in ki filmu primanjkuje.Vse se odvija prepočasi,oziroma,prehitro,ni vmesne poti,tiste,ki bi dala flmu možnost,da bi bil gledljiv skozi vseh 130 minut...predolg,nedomiseln in skoraj patetičen,se z originalom ne more primerjati v nobenem pogledu...dovolj je samo viseti izraz na obrazu malega Jadena med zadnjim bojem,kot bi hotel namigniti "Bolje ne bo nikoli"...

Film reši samo Jackie...vse ostalo je parada nesmisla in nobenega vpogleda v dejansko kulturo povsem vase zagledanega naroda.

Vreden le enega ogleda,z prepostavko,da ga ne gledate sami in da ga ne jemljete resno,oziroma,če ste zadovoljni z malim,je to film za vas...

— gumbek77
22.8. 2010 ob 11:31

Pi, pi, pi, pi, pi!!
CCCCCCCCCCOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLL

— Pi
22.8. 2010 ob 22:35

film je odličen res, pozitivno me je presenetil, je po mojem mnenju boljši od originala, chan in smith sta vrhunsko odigala vlogi, glasbena podlaga je odlična z izjemo justina bieberja na koncu.

— danii50
24.8. 2010 ob 20:39

Nič posebnega ampa kdober a vseeno škoda petih eurov!

— kr en
25.8. 2010 ob 14:07

carski film

— kr en
27.8. 2010 ob 11:19

— gumbek77
kaj si pa tolk zbirčen, eni pa pravjo ravno obratno. in tukaj nima pravice nobeden biti sodnik, ali je film dober ali ne. če je veliko proračunski, zagotovo ustreza normalnim standardom, naprej ma pa vsak svoj okus. mislim da je čisto vredu film, seveda ne bom rekel da je presežek ampak čisto vredu, zagotovo te ni prizadelo ker je (zate) slab film tako da potem pa že ni tako hudo!!!!!!!!!!!!!!1

— s
27.8. 2010 ob 13:08

ta film sm jz že neki cajta nzaj gledala in je ful hud.tko da priporočam ogled.

— tina
27.8. 2010 ob 20:04

kung fu kid ne pa karate kid tavost

— dule
27.8. 2010 ob 22:55

full dobrrrrrrrrrrrrrrrrrrr filllllllllllllllllllllllmmmmmmmmmmmmm cool

— koko
28.8. 2010 ob 10:02

ta film je tolk dobr najbolš je na koncu....
film je res vreden ogleda.

— cool
28.8. 2010 ob 11:51 zvezdica

Tudi mene je zelo pozitivno prepričal, je pa res da nisem gledal originala. Najbolj me je navdušil Jackie Chan, ki je dokazal, da je res dober igralec tudi pri resnejših filmih, Jaden Smith pa počasi gre po sledeh svojega očeta. Zgodbe je seveda klasika, tisočkrat ponovljena v drugih filmih in zato seveda tudi predvidljiva, vendar me to ni motilo. Je pa tudi zelo lepo posnet, s tem mislim predvsem na veličastne zračne posnetke kitajskega zidu in čudovitih lokacij na Kitajskem. Priporočljivo za celo družino! Ocena: 4/5

— Filip
28.8. 2010 ob 12:30

Film je fuul cool.
Sm ga gledala in od prve sekunde ga obožujem

— Lincek
28.8. 2010 ob 20:58

takšnega filma pa še ne.=)

— emi
29.8. 2010 ob 14:18

zakonn!! sm gledu =))

— pač nekdo
29.8. 2010 ob 16:50

Heh, za otroke.

— Spartacus76
29.8. 2010 ob 17:18

kung fu kid....

— dule
29.8. 2010 ob 21:41

filem sem gledau 4krat
v letu 2010 nism videl boljšega filma kot je ta filem
splača se ga pogledati..
ne bom vam žau..

ko pride na bluray v trgovino ga bom kupil....

— dani25
30.8. 2010 ob 22:51

ta film je zakon..edinu kar mi ni uredu je tu da se nemorio spomnt kej svojga..tu je posodoblena razlicica tastarga karate kida..gremo staut da bosta sledila se 2 in 3 deu..
kukr pr tastarm...ampak morm pa rect da so dobro posodobli ta film..xD

— larika1997
31.8. 2010 ob 12:42

the best

— kolosej
31.8. 2010 ob 14:14

ta filllmm je svetovno hudd maikimi sm ga že gledala .priporočam ogled:D!!!!!!!!!!!!

— monaliza:D
31.8. 2010 ob 14:14

ta filllmm je svetovno hudd maikimi sm ga že gledala .priporočam ogled:D!!!!!!!!!!!!

— monaliza:D
31.8. 2010 ob 16:33

Film se mi je zdel zanimiv - prisrčen :)
Smith & Chan obvladata :P Zelo mi je bilo všeč pri tem filmu, da je smešen, zna pa te presenetiti tudi z žalostnim dogajanjem ... zelo spreminja razpoloženje v tebi, kar je bistvo filma :)
Če se želiš razveseliti, si oglej film ;)
Lp

— M.A* ;)
31.8. 2010 ob 21:18

fuul coolsky film (en izmed najboljših)

— pač
1.9. 2010 ob 17:38

res kul film vreden je ogleda

— kekec
2.9. 2010 ob 11:34

prisrčen film, vreden ogleda, priporočam...mali dre je "cute"

— jenny
2.9. 2010 ob 15:11

zakaj je drama

— mica
2.9. 2010 ob 18:30

lajkam ta film tisto ful!:)..jaden smith<3

— A*
2.9. 2010 ob 19:59

ta film je naj bolši ko igra djeki čen ma samo nabolše film zato ga grem gledat tud karete kit bo ful zazigaln kumi čakam da si ga ugledam ful kul dzabest film pa tut igrauc tud ki oblada borilne voščine

— mimejaga
3.9. 2010 ob 19:48

cute <3 <3

— tinxx
3.9. 2010 ob 21:34

ma ei ful dobr pa še igrauci so ful dobri

— ena pač
4.9. 2010 ob 11:09

Z mami sve nore na Jadena.XD Bila je ljubezn na prvi pogled...hahaha XD
Film pa odličn! Splača se gledat!

— K.M
5.9. 2010 ob 8:51

konc hud film

— konc hud film
5.9. 2010 ob 13:41

Vsakemu se verjetno zdi, da bo ta film ful dober. Ja sem ga že gledo in je enaki kot karate kid 1 samo, da so igralci drugi. NIČ POSEBNEGE

— žan
5.9. 2010 ob 15:29

Film je odličen!Priporočam, da si ga ogledate!

— KozjiPastir
6.9. 2010 ob 16:53

Zanimiva zgodba, dobra igralska zasedba, super posnetki Kitajskih znamenitosti... Všeč mi je bil od začetka do konca.
Zasluži si več kot najboljšo oceno!

— Tadeja
7.9. 2010 ob 15:24

Film je hud. Dobra zgodba, dobr odigrano, super da se dotakne malo izvirnika, nihanje v razpolozenju ob ogledu, skratka vreden ogleda....

— bolnca
8.9. 2010 ob 20:06

the best movie in the world

— asmir
10.9. 2010 ob 19:02

ja jutr grem gledat s frendicami ampak k mi je ta mali ful dor pa se cool je.
vidla sm v oglasu da se un pac fnt nbori za uno punco ja lepo bi bilo ce bi bila tudi jst nja njenem mestu sam da bi se to dogajal v lj ne tm na kitajskem k tem so ramere za živet slabse kot pri nas

— kety
10.9. 2010 ob 20:36

full hud film naii bolši nism še bolšiga gledala <3 :)))

— smith
11.9. 2010 ob 10:31

FULLLLL hud film !!!!!JADEN SMITH je prov cute!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

— polikaaaaa
11.9. 2010 ob 10:42

Film je zakoooon res =)

— Nani
11.9. 2010 ob 12:58

film je KONC HUD!!!! se splača jit gledat pa dej ne takih komentarjev pisat (škoda dat 5 evrov).men za nuben film ni dat škoda tistih 5 evrov pa tud nikol ne pišm kej tazga pod komentarje najaćih filmov!! ;) -.-

— timck pobalinćk :)
11.9. 2010 ob 14:35

B-U-L-L-S-H-I-T has got eight letters,but baby,so does I-L-O-V-E-H-I-M !!
Jaden is the cutest thing in the world...i mean...the second one...Michel Jackson is more then just cute! lol
Film odličn! I'mma lovin' it! :D

— lol
13.9. 2010 ob 16:30

ta film je najbolši od vsek kr sm jih kdaj gledala, lahk bi ga gledala 10X pa nebi blo dovol:P res vredno ogleda! Jackie Chan in Jaden Smith: taprava so izbrali:P JADEEEN!!<3 :P

— XDA*
14.9. 2010 ob 22:39

UAU!! sam to lahko rečem!
res priporočam ogled, ker film je super!

— Ana
16.9. 2010 ob 11:56

super film....pozitivno presenečena:)

— neja
17.9. 2010 ob 20:01

Ta film je najbolj zakon kar sem jih gledal! The best! Naj naj je bil pa Jaden Smith. Madonca un bedak čisto ven iz ringa vrže pa še kr nadaljuje! Vau! Navdušil me je tudi kitajski zid :).

Ocena: 5/5

— Jan
18.9. 2010 ob 13:47

ma sreča od filmaaa neki najboljšgaa ampak res

— love move
19.9. 2010 ob 11:05

kul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to je najbolši film
<3<3

— -pia
19.9. 2010 ob 12:01

huud fiilm :))

— =))
20.9. 2010 ob 15:49

film je full cool pa igralec tud

— lina
20.9. 2010 ob 18:00

najboljši film na celm svetu!!

— mojca
22.9. 2010 ob 12:51

i love dis movie kok dobr film ffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffiuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuullllllllll kulski filem še posebi ker not poje justin bieber i love him

— love men
24.9. 2010 ob 19:38

naj boljši film celega sveta

— sadsa
26.9. 2010 ob 8:40

Film je res super, sem bla pozitivno presenečena! Priporočam.

— opala
26.9. 2010 ob 11:17

ta film je pa fuuuuul dobr ! splača se ga jit pogledat !!!!!!!!!!!!

— tim
27.9. 2010 ob 20:03

najjjbolšššiiii filmm eveeeer! no ne lih ever ampak trenutno sm nora nanga =P

— lolrk
28.9. 2010 ob 20:57

meni je ta film eden najlepših, ki sem si jih ogledala v kinu. zraun sem se zjokala na koncu, ko so predvajali tekmovanje.

— bella_*
2.10. 2010 ob 13:02

film je carski in režiserju in seveda ostalim čestitam za ta film

— anna
2.10. 2010 ob 13:25

TA FILM MORTE OBVEZ GLEDAT...JAZ SEM GA ŽE<3TIST K GA NI MU BO ŽAL:)))NEVER SAY NEVER

— LARKO
3.10. 2010 ob 11:53

Ful dober film vmes malo žalosten drugače pa cool

— alex
4.10. 2010 ob 13:13

res dobr film splaca se ga je gledat:)

— andrej
4.10. 2010 ob 20:30 zvezdica

Film ni prav nič posebnega. Ocena gumbka77 je povsem resnična in zadane žebljico na kapico.
Jaden ima vedno en in isti patetičen izraz na obrazu, pa naj se zagleda v dekle ali pa ga "zlobnež" premetava po asfaltu.
Jackie je svojo vlogo odigral res vrhunsko in si zasluži čisto desetko. Dejansko je on edina svetla točka tega filma, saj ga pokaže v povsem novi luči. Ni več samo neka karikatura kitajskega pretepača, ampak odigra res vrhunsko lik umaknjenega mojstra borilnih veščin, ki ga kot pravi "Boter": "Potegnejo nazaj noter".
Zgodba pa je povsem brez rdeče niti. Če ne bi gledel originala, bi mi dejansko pol zgodbe manjkalo. Kako kar naenkrat prideta od "obesi, vrzi, poberi, obleci, sleci" do mojstra borilnih veščin, ki bi še kačo prepričal, da bi se ugriznila?? Zgodba je povsem brez novih idej. Vse kar je pametenega je pobrano iz Karate kida 1, razlika je samo v tem, da ima v enki "Wax on, wax of", tukaj pa kot že rečeno "Poberi, obleci, ...". In pa seveda najsvetlejša točka celega filma: zadnji udarec. Prvi Karate kid je postregel z legendarnim "Žerjavovim udarcem", katerega se je Ralph Macchio cel film učil, tukaj pa Jadden postreže z brco, ki je še najbolj podobna kakšni Ameriški wrestling izvedbi, in ki se v filmu pojavi prvič, tako da se morda malce izgubi navdušenje nad zaključkom, se pa na ta način seveda pridobi na mistreioznosti konca.
Skratka, film je vreden ogleda, sicer ne več kot enega. morda preveč diši po remaku originalnega filma iz leta '84, pa vendar, Jackie Chan reši film. Jadden pa je za moje pojme preveč opevan za to vlogo. mogoče bi bil boljši za vlogo v filmu Terminator Jr.

— djanny
15.10. 2010 ob 13:46

Preveč dober film :) kar solze so mi šle dol ob koncu filma. Ganljivo !

— Nejc
16.10. 2010 ob 9:31

film je supr! na živce mi gre samo to ker je zgodba podobna kot v starejših verzijah

— E2
16.10. 2010 ob 20:03

Najbooljši fillmčeek <3 <3

— Anna
17.10. 2010 ob 11:47

prokpiran je od starega karate kida 1 tko da je mal BZ

— lol
23.10. 2010 ob 11:05

the best movie ever

— Niinaaaaaa
24.10. 2010 ob 13:16

naj naj boljši film vseh časov morate si ga ogledat ,carski je

— lolipop
24.10. 2010 ob 14:05

zelo zanimiv in poučen film.
govori o dečku,ki se preseli iz amerike na kitajsko.
ta deček(v filmu z imenom drew)se mi zdi najboljši igralec v tem filmu.
upam,da bo poklican še za kakšen film saj ga bi rada spet gledala v filmu.
upam pa tudi da obstaja karate kid 1 in 2.
občudujem pa zadnjo sceno ko je imel zlomljeno nogo a je naredil salto nazaj ga z zdravo nogo usekal v obraz.(upam da si je prej umil noge)
najboljši film tega leta se mi zdi.

pozdravčki,obeževalkam in oboževalcem

— karate kid oboževalaka liza
25.10. 2010 ob 16:45

najbolši film eveeer !!!

— sara
28.10. 2010 ob 17:29

fulllll fuuullll dobr film morte si ga ogledat če ga še niste fuuulll jee zakkonn jst bi ga 10000x gledala pa še un igralc je luškan <3

— ancy (anja)
30.10. 2010 ob 20:06

stari karate kid(1984) je bil 1000000000000000000-krat boljši

— david
31.10. 2010 ob 9:54

ma dej kr neki--- kokr da so film naredil z dvema klikoma COPI-PASTE

— Tanya
6.11. 2010 ob 8:47

gledal sem prejšnje karate kide in so mi bili veliko bolj všeč kot ta.film me je razočaral.sploh ni takšen kot sem si predstavljal.
lahko bi naredili veliko boljši film.čeprav ne bom samo kritičen.priporočam ogled, zato ker mora imeti vsak svoje mnenje in vsak ima svoj okus za filme.
igralci so odlični, zato me je film malo razočaral.
s takšnimi igralci bi lahko nastal boljši, bolj napet in bolj zanimiv film.
ampak kot sem rekel priporočam ogled.

— rmpg
6.11. 2010 ob 19:04

cool film za zjokat pa tud za nasmejat pa jaden je tm ful seksi

— karate
9.11. 2010 ob 16:19

js sm film že vidla sam je bil ful cool!!
se kdo ne strinja z mano nej pove!!!

— girl
9.11. 2010 ob 16:23

MEN JE FILM ZLO DOBR tko da ga morte gledat!!!
priporočam ga ker je carskkkkkkkkk

— justinbieberFAN
13.11. 2010 ob 16:45

this is the best film in my life

— Gaja
21.11. 2010 ob 20:46

Na isti tematiki kot je sam izvor filma, vendar kar dober mladinski film. Mali je odigral film zelo dobro in prav dobro se je najdel tudi Jackie Chan. Film je vsekakor za pogledati....tako kot je bil tudi osnovni del !!!

— doberman
24.11. 2010 ob 14:16

toti mali je tak lusn!!!!!!!!!

— lana
7.2. 2011 ob 21:12

OK,Ta film je eden najbolših kar sem jih kdaj gledala! Tud Jaden je zlo luškan v tem filmu! Je sicer res isto star k jst ampak vsak loh sanja ane? Looove the movie!

— TheCreeper
5.3. 2011 ob 19:57

Film, poln vsega, za dober športni film. Zgodba o želji,zatiranju,sovraštvu,ljubezni,razlikah. Film je eden najboljših in priporočam ogled vsem. Dramatičen,ne ravno napet, ampak ravno to naredi film poseben. Ampak konec je pa čisto pričakovan ;D
9/10

— Eminem
10.2. 2014 ob 16:56

karate kid ni kung fu kid

— mersud

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.