Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Kar hočeš

znanstvenofantastična komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 27.8.2015, Kolosej Ljubljana
1h 25min / 85min
Leto: 2015
Jezik: angleščina
Scenarij: Gavin Scott inTerry Jones
Režija: Terry Jones
Kultni ustvarjalci nenavadnih komičnih prigod skupine Monty Python se v podobi čudaških nezemljanov pošalijo na račun običajnega pripadnika človeške rase Neila. Da bi videli, če so pred skorajšnjim uničenjem Zemlje ljudje vredni preživetja, Neilu podelijo nadnaravno moč, ki mu omogoča uresničenje katerikoli želje. Ko presenečeni Neil odkriva nenadejani blagoslov, s svojo sebičnostjo in nerodnostjo povzroči nemalo zabavnih katastrof. Toda s pomočjo zvestega psa Dennisa počasi spoznava, katere želje mu lahko resnično spremenijo življenje.

Legendarni komiki Monty Pyhton kot Nezemljani, Robin Williams v svoji zadnji filmski vlogi, šaljivi Simon Pegg in čudovita Kate Beckinsale … skupaj v toplem objemu britanskega humorja … Le kaj bi si sploh še lahko želeli?

Nauk, ki se ga že v zgodnjem otroštvu naučimo s pomočjo pravljic, se glasi, da je treba z željami ravnati skrajno previdno. Vseeno pa se teorija in praksa krepko razlikujeta, kar na lastni koži okusi Neil Clarke (Simon Pegg). Razočaran učitelj povsem po naključju postane središče norega eksperimenta še bolj norih in zdolgočasenih Nezemljanov (glasovi kultne ekipe Monty Python). Slednji mu bodo dodelijo vsemogočne sposobnosti, potem pa ga budno opazujejo kot miško v labirintu. Kajti če svoje nove absolutne moči ne bo uporabil za dobro, bo naš planet uničen! Neil je seveda blaženo neveden o ogromni odgovornosti, ko veselo maha z rokami in uresničuje svoje želje. Za lažje prilagajanje na nenavadno situacijo pa poišče še pomoč prijatelja – njegovega zvestega psa Dennisa, kateremu je glas posodil zdaj že pokojni Robin Williams.

Le kdo bi bil bolj primeren za vlogo ekscentričnih Nezemljanov, ki se neskončno zabavajo ob zmedi, povzročeni s strani smrtnika z neomejeno močjo, kot člani kultne ekipe Monty Pyhton? Na njihovo vrnitev na velika platna smo morali čakati kar 32 let, kolikor je minilo od filma The Meaning of Life, ki ga je režiral Terry Jones. Slednji tudi tokrat vihti režisersko taktirko, obenem pa je skupaj z Gavinom Scottom napisal še scenarij. »20 let je scenarij čakal na pravo priložnost,« pravi Jones in dodaja: »Potem me je leta 2010 klical Mike Medavoy in me vprašal, ali se v mojih predalih skriva kakšna dobra zgodba. Takoj sem pomislil na Absolutely Anything in tako se je začelo.«

Komentarji

16.7. 2015 ob 19:26

Komi čakam ta film. Itak pa vse kar vsebu Pythone je zakon

— Monty python rules
30.7. 2015 ob 0:11

Zgleda podobno kot Bruce Almighty, sam da so zdj vesolci, vrjetn je un bol ampak bomo vidl

— Bruce
31.8. 2015 ob 18:25

Komaj čakam, da si ga ogledam. Najboljša komedija do zdaj!!!

— Emily
27.9. 2015 ob 22:19

Iskreno, trailer oz. napovednik je obetal ogromno, sam film v celoti pa me je rahlo razocaral. Nekaj je manjkalo. Bilo je par trenutkov, ko si se iz srca nasmejal, zgodba pa je pusta... Ni pa slab, ce ne veste kako zapraviti uro in pol casa. ;)

— wassabi
23.10. 2015 ob 19:30

Jaz grem gledati v torek
in res že komaj čakam!!

— rebeka

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.