Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Kapitan Fantastični

komična romantična drama
Podnapisi
Na sporedu od: 15.9.2016, Kolosej Ljubljana
1h 58min / 118min
Leto: 2016
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Matt Ross
Režija: Matt Ross
Svobodomiselni Ben z ženo Vespyr vzgaja šest otrok v osami gozdov, kjer se učijo živeti v harmoniji z nedotaknjeno naravo. Toda Vespyr mora zaradi psihičnih težav v bolnišnico, kjer stori samomor. Njen zagrenjeni oče Benu prepove udeležbo na pogrebu, ker pa se želijo otroci še zadnjič posloviti od mame, se družina odpravi nazaj v civilizacijo. Ob stiku z drugimi ljudmi se v otrocih začnejo porajati novi občutki in želje, ki jih prej niso poznali. Da bi Ben ohranil družino, mora prisluhniti otrokom in premisliti, kaj je najboljše za njihov razvoj.

Ben Cash (Viggo Mortensen) in Leslie (Trin Miller) sta za svojo družino ustvarila pravi raj. Imata šest otrok, ki sta jih naučila preživeti globoko v divjini. Ben jih je redno izobraževal in telesno uril. Ko morajo zaradi družinske nesreče v zunanji svet, se mora Ben spopasti s posledicami svoje vzgoje in ceno, ki jo plačujejo otroci za njegove sanje. Kapitan fantastični je humorna in ganljiva drama scenarista in režiserja Matta Rossa.

Komentarji

16.9. 2016 ob 21:35

Napovednik je slišati idiličen, družinski. Vsebina pa je pogosto groba, poudarjanje naravnega življenja je izraženo predvsem z vulgarnostjo. Nepotrebni in vsiljeni so kadri golote kot izraz naravnosti.
Film prikazuje nerealno vračanja nazaj k naravi in idealizirano prikazuje življenje ter idealizira vrednote v narave živečih ljudi, hkrati pa goji netoleranco do vsakdanjega sveta in čisto zgrešeno z neke vrste klovnovstvom prikazuje njihov značaj. Film je mešanica parodije in uporništva modernemu svetu, a vse skupaj na neposrečen in cenen način. Bolj kot komedija in romanca je morbidna tragedija, saj se vsa napetost vrti okrog samomora in pokopavanja mame, za nameček pa neuspeli poskus neokusnega škandala pri cerkvenem pogrebu zaključijo z skrivnim odkopom mame in sežigom, njen pepel pa konča v WC školjki.
Ne priporočam ogleda filma, izguba časa in pokvarjen večer.

— Pavel
15.1. 2018 ob 22:51

Tudi življenje zna biti grobo, pa če živiš "off the grid" ali pa v totalnem konformizmu. Jaz sem pa opazil , da vsakdanji svet kaže izrazito netoleranco proti drugačnim, da katoliki verjamejo samo v svoj prav, da "civilizirani ljudje" vedo tudi za druge. Oče se je na koncu sprijaznil s tem, da si bodo otroci ko odrastejo sami izbrali način življenja. Kako lepo bi bilo, če bi se tudi ljudje , ki mislijo podobno kot Pavel,sprijaznili, da obstaja več poti.
Čudovit film, krasna glasba. Krasen večer. Pa srečno življenje dragi Pavel!

— Primož

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.