Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Kam si izginila, Bernadette?

komična drama
Podnapisi
Na sporedu od: 24.10.2019, Kolosej Ljubljana
1h 49min / 109min
Leto: 2019
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Richard Linklater, Holly Gent, Vincent Palmo Jr.
Nagrajeni režiser Richard Linklater prinaša adaptacijo knjige ameriške pisateljice Marie Sample. Where'd You Go Bernadette, v kateri bo glavno vlogo odigrala dvokratna dobitnica oskarja Cate Blanchette. Bernadette Fox je veliko stvari. Njen mož, računalniški genij, jo je vedno videl kot lahko vzkipljivo, nadarjeno in raztreseno soprogo. Prijatelji so jo zmeraj imeli za izredno talentirano in ambiciozno arhitektko. Za svojo 15 letno hči, pa je bila Bernadette vedno najboljša prijateljica in v prvi vrsti, mama. Vendar Bernadette na lepem brez sledu izgine in takrat mora njena hči Bee na potovanje do konca sveta, da bi jo našla.

Komentarji

11.11. 2019 ob 23:07

Po navadi pišem preudarno, ampak bojim se, da tokrat ne bo šlo.

Kot že dostikrat, me je Linklater ponovno presenetil s pretanjenim občutkom za kemijo med igralci. Pa naj gre za ljubezensko pripoved med ameriškim pisateljem Jessejem in francozinjo Celine (Before Sunrise, Before Sunset, Before Midnight) ali odštekano zgodbo o lažnem profesorju, ki razred pridnih učencev spremeni v drzno rock skupino (School Of Rock), da ne pozabimo omeniti mojstrovine Fantovska leta, ki jo je potrpežljivo snemal 13 let; Linklater je, vsaj po mojem mnenju, mojster svoje obrti.

Ganljivo pripoved o pomenu depresije v življenju umetnice Linklaterejev režijski talent le še nadgradi: vsi v dvorani smo imeli ob koncu filma solzne oči (tudi tisti, ki tega niso upali priznati).

Cate Blanchett se ponovno dokaže kot ena največjih živečih igralskih legend (resnično, na platnu kar žari) in tudi ritem montaže poetično sledi rdeči niti filma.

Žal nimam niti ene opazke zoper film "Kam si izginila, Bernardette?"

Razen morda te, ki pa je pravzaprav namenjena vam: če še niste videli tega filma, vedite, da zamujate nekaj velikega.

— jesse45613
7.7. 2020 ob 16:02

Čudovit družinski film!

— TinčiPinči

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.