Kolosej
Film distribucije Fivia

Kakršna mati, takšna hči

komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 3.8.2017, Kolosej Ljubljana
1h 34min / 94min
Leto: 2017
Jezik: francoščina
Scenarij: Agathe Pastorino, Noémie Saglio
Režija: Noémie Saglio
Tridesetletna Avril (Camille Cottin) svoji sedeminštiridesetletni mami Mado (Juliette Binoche) pove, da je noseča. Mado se vede kot razvajen otrok in odločno zavrača svojo bodočo vlogo babice. Ko pa odkrije, da je tudi sama noseča, se začne krhko ravnotežje v njunem odnosu rušiti. Za Avril je to nepredstavljiv udarec. Le kako je lahko njena otročja mama noseča istočasno kot ona?

Noémie Saglio, 30-letna nadarjena režiserka filmov Conasse in Toute première fois, predstavlja svoj najnovejši film Kakršna mati, takšna hči. V odštekani in izvirni komediji o materinstvu skupaj zaigrata Juliette Binoche in Camille Cottin.

 JULIETTE BINOCHE (Mado)

hčerka igralke in kiparja, se je že zelo zgodaj pojavila na filmskem platnu. Svojo prvo glavno vlogo je odigrala v filmu Jean-Luca Godarda Je vous salue Marie, kmalu za tem pa se je pojavila tudi v filmu Andréja Téchinéja Rendez-Vous. Že pri 22 letih je prvič privabila pozornost mednarodnih filmskih kritikov z vlogo v filmu The Unbearable Lightness of Being, kjer je zaigrala ob Danielu Day Lewisu. Njen prvi angleški film ji je odprl vrata do izredno uspešne mednarodne kariere. Leta 1992 ji je vloga v filmu Krzysztofa Kieslowskija Three Colors: Blue prinesla nagrado beneškega filmskega festivala za najboljšo igralko in nagrado César (francoskega oskarja) v isti kategoriji. Za vlogo v filmu Lasseja Hallstroma Čokolada ji je evropska filmska akademija dodelila People's Choice Award za najboljšo igralko, bila pa je nominirana tudi za oskarja za najboljšo igralko.

 LAMBERT WILSON (Marc Daursault)

je bil petkrat nominiran za nagrado Cesar (francoska različica oskarja), nazadnje za vlogo v filmu Des hommes et des dieux (2011). Prvo filmsko vlogo je dobil ob Seanu Conneryju v Five Days One Summer. Nekateri od filmov, v katerih je igral, so The Blood of Others Clauda Chabrola z Jodie Foster; z Juliette Binoche v Rendez-Vous; v filmu Andrzeja Wajde The Possessed; The Belly of an Architect Petra Greenawayja; El Dorado Carlosa Sauraje; priznanem Jefferson in Paris Jamesa Ivoryja; z Vero Belmont v Red Kiss in Marquise; The Leading Man Johna Duigana; Same Old Song Alaina Resnaisa; Trop(peu) d'amour Jacquesa Doillona; The Last September Deborah Warner in Combat d'amour en Songe's Raula Ruiza. Wilson je igral v številnih gledaliških predstavah v francoskem in angleškem jeziku. V Royal National Theatre v Londonu je nastopil v predstavah A Little Night Music ob Judi Dench v režiji Seana Matthiasa, kot tudi v Ashes to Ashes Harolda Pinterja.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.