Kolosej
Film distribucije Continental Film

Kako ugrabiti nevesto

romantična komedija
Naredil bo vse, da ženina izrine iz slike.
Podnapisi
Na sporedu od: 21.8.2008, Kolosej Ljubljana
1h 41min / 101min
Leto: 2008
Jezik: angleščina
Scenarij: Adam Sztykiel, Deborah Kaplan in Harry Elfont
Režija: Paul Weiland
Zapeljivec Tom ženske menja hitreje kot obleke, edino stalnico njegovega življenja pa predstavlja večna prijateljica Hannah. Naposled Tom vendarle spozna, da je prav Hannah izbranka njegovega srca, a je prepozen, saj jo namerava pred oltar popeljati škotski plemič. Tomu je zaupana vloga priče, a se odloči uničiti poroko in ugrabiti nevesto, toda številni spodrsljaji in zabavne nesreče poskrbijo, da Tom spozna pravo ceno resnične ljubezni.

Tom (Patrick Dempsey) si je v življenju lepo postlal: je seksi, uspešen in ve, da se lahko vedno zanese na Hannah (Michelle Monaghan), svojo prekrasno najboljšo prijateljico in edino konstanto v svojem življenju.  Vse je popolno, dokler se Hannah ne odpravi na šesttedenski poslovni obisk Škotske. Toma osupne spoznanje, da je njegovo življenje brez nje prazno. Odloči se, da bo Hannah po vrnitvi zaprosil za roko - zato ga zelo potre novice, da se je zaročila s čednim in bogatim Škotom Colinom (Kevin McKidd) in da se namerava preseliti čez lužo. Ko Hannah prosi Toma, naj bo njena "družica", oklevaje pristane... a samo zato, da bi ji dvoril in preprečil poroko.

O filmu

"Hannahina odločitev ni lahka," pravi producent Neal H. Moritz. "Tako Tom kot Colin sta dobra fanta, oba imata veliko dobrih lastnosti."

"V svojem bistvu v filmu Kako ugrabiti obdelamo prastaro misel, da ljubezni ne vidiš, če jo imaš pred nosom," pravi režiser Paul Weiland.  "Tom je zelo čeden moški, ki zlahka dobi ženske, ni pa se pripravljen vezati.  Ko Hannah sreča nekoga drugega, spozna, da ne bo le izgubil najboljše prijateljice, ampak da je zares zaljubljen v to dekle, le da tega doslej ni vedel. Ves čas je imel svojo torto, ki jo je lahko tudi jedel, nenadoma pa mu nekdo to torto vzame."

"Tom na žalost prepozno odkrije, da je Hannah njegova prava ljubezen," pravi Dempsey.  "Hannah verjame v pravo ljubezen in v poroko, medtem ko je bil do te točke Tom ženskar, ki je imel s poroko resne težave. Tom ima mnogo priložnosti, zamujenih trenutkov, vendar je bila Hannah ves čas ob njem.  Zdaj so mu jo vzeli in njegova edina možnost je oditi na Škotsko kot njena družica in jo ponovno osvojiti."

Monaghanova dodaja, "da sem si želela biti del tega projekta, ker so mi bili všeč zgodba in vsi sodelujoči. Nenavadno pa je, da sem izkusila podobno situacijo: ko sem se poročila, je bil moja družica moški, ki je še vedno moj najboljši prijatelj."

Režiser Weiland priznava, da "sem po duši precej romantičen, zato sem si že dolgo želel posneti romantično komedijo. Tom je na začetku čustvena pokveka, ob koncu pa zmore priznati pravo ljubezen. Všeč mi je, ker je bila zgodba podana z moške perspektive, ker je pri večini filmov dekle tisto, ki ji zlomijo srce. Lepo je videti, da se to zgodi nasprotnemu spolu."

O igralcih

Patrick Dempsey (Tom) nastopa v seriji Talenti v belem. Poleg tega je posnel filme Začarana, Melanie se poroči, Krik 3, Z odliko, Izbruh,  Can’t Buy Me Love, Loverboy, Freedom Writers, Iron Jawed Angels, Hugo Pool, The Treat, The Palace Thief, Heaven Help Us, Happy Together, Some Girls, Coupe De Ville, Run, Mobsters, Zločin in kazen  ter In the Mood.

Nastopil je tudi v nadaljevankah Spet zaljubljena, Will & Grace, 20.000 Leagues Under the Sea, Jeremiah, JFK: Reckless Youth, A Season in Purgatory, Blood Knot, The Right to Remain Silent, In a Shallow Grave in Blonde.

Michelle Monaghan (Hannah) je posnela filme Zbogom, punčka, Sedem dni skomin, Misija: nemogoče 3, Parfum, Kiss Kiss Bang Bang, North Country, Bournova premoč, Gospod in gospa Smith, It Runs in the Family, Winter Solstice.

Kevin McKidd (Colin) je posnel filme Small Faces, Trainspotting, Nebeško kraljestvo, Hanibal: rojstvo zla, The Last Legion, De-Lovely in Nicholas Nickleby.

Nastopil je tudi v nadaljevankah Journeyman in Rome.

O režiserju

Paul Weiland je kariero začel leta 1973 v reklamni agenciji. Leta 1980 je ustanovil Paul Weiland Film Company. Trenutno zastopajo 11 režiserjev v ZDA in Veliki Britaniji. Posneli so številne odmevne reklamen.

Leta 1987 je Weiland režiral The Storyteller: The Three Ravens z Mirando Richardson in Johnom Hurtom. Do konca osemdesetih je režiral še Living With Dinosaurs in The Storyteller: Daedalus & Icarus.

Leta 1991 je režiral epizode Gospoda Beana ter oddajo Bernard and the Genie, v kateri sta nastopila Lenny Henry in Rowan Atkinson.

Poleg tega je režiral filma Mestni fantje in Blackadder Back & Forth.

Vseskozi režira tudi reklame, za katere je prejel celo vrsto nagrad.

Leta 2005 je režiral film Sixty Six, ki pripoveduje njegovo življenjsko zgodbo.  

Komentarji

2.7. 2008 ob 18:20 zvezdica

jest sm si ta film že vidla, že zeeelo dolgo nazaj in ga fullll priporočam.......smešen, vendar ne preveč, pa še za vse ženske, ki obožujete patricka dempseya- aka- McDreamy ge resno priporočam, da si ga ogledate!!

— maya
20.7. 2008 ob 2:00

film je zlo ddobra romantična komedija..vam ga priporočam ko pride v kino da si ga ogledate;)..

— kety
23.7. 2008 ob 2:00

cool debest

— tonito
26.7. 2008 ob 2:00

Ful dober film.......upam da bo kmalo v kinu.......

— Ramra
26.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

Ogledal sem si film... ni kaj preveč dobre, tipična pocukrana komedija. Zelo mi je všeč slovenski prevod. Mislm... čist zadel so ga a ne?

— Miha
29.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

Vsekakor priporocam ogled... film je super za popestritev vecera in meni osebno eden boljsih v tem zanru!

— Sparky
2.8. 2008 ob 17:36

Dolgočasno!

— buck fush
4.8. 2008 ob 2:00

am maya....nisi ga mogla videt že zeloooo dolgo nazaj, glede na to, da je film nov

— saša
4.8. 2008 ob 19:44 zvezdica

meni osebno se je zdeu film zelo romantičen in tudi malo smešen...priporočam ogled ;)

— lucijaa
19.8. 2008 ob 2:00

Film je simpatičen. sicer že use razen razpleta filma lahko vidiš v trailerju, konec pa je (na srečo) pričakovan... :)

— Katja
20.8. 2008 ob 16:43

hehe podpisem se pod namig za korekten prevod ,)

— hatori
20.8. 2008 ob 16:43

ja ta film je biu prou carski priporocam ogled sm ni mi blo usec ker ni biu smesn

— stexy aka deffzy
21.8. 2008 ob 2:00

načeloma takih filmov ne prenašam, ker so mi dolgočasni, ker vedno veš, kako se konča, fore se več al manj ponavljajo.
tale je pa kar znosen, noben presežek, ampak tud za nekoga, ki ne gleda pocukranih romantičnih komedij.

— alicia
21.8. 2008 ob 2:00

Ne priporocam;film je dolgocasen in polno res brezveznih scen. Tako rekoc ' povlecen za lase'!!

— Marko
22.8. 2008 ob 16:05

jas grem film gledat nocoj in komai čakam saj obožujem romantične komedije:)

— kr_ena
22.8. 2008 ob 16:08 zvezdica

Filmček sm si pogledal včeraj in sem dobil kar sem pričakoval. Kar solidno romantično komedijo ala Definitely, Maybe. Rekel bi, da če so vam všeč romantične komedije, potem si ga vsekakor poglejte. Vsekakor je dobro gledljiv, tudi igra ni slaba in vmes se še kar nasmejiš. Če pa si filma ne poogledate potem pa prav tako nič hudega, skratka soolidno.

Priporočam ogled vsem ljubiteljem romantike in komedije

Ocena 7/10

— Mr. Vega
23.8. 2008 ob 2:00

danes grem ta film gledat v ljubljanski kolosej. je vredu?

— Katja.
23.8. 2008 ob 2:00

Film je tm ena zlata sredina...torej nč full posebnga. Prčakvala sm mejčkn več smešnih prizorov....ampak ker je Patric totalno sexy, ga vseen priporočam...od 5 točk, 2,5 za film, pol pa dodamo še 2 točki zarad patrica...torej punce oglejte si ga ;o)

— ursa
24.8. 2008 ob 2:00

brezveze

— jaz
25.8. 2008 ob 2:00 zvezdica

Škoda vašega časa za tale dolgočasen film. Pričakovan razplet in popolnoma nezanimivo dogajanje. Edina dobra stvar je, da so snemali na Škotskem :)

— Petra
25.8. 2008 ob 16:56

Dober film, predvsem pa seksi igralec, ki ga punce ne smete zamuditi... Malo za relax, včasih prav paše. Priporočam...

— Nina
25.8. 2008 ob 16:57

jajajaj filmmmmmm je zakonnn najbolši do zdj sj menn res zakon od filma res poglejte si ga zihr vmmm bo usm ušeččččččč!!!!!!!!!11

— sanja
25.8. 2008 ob 16:57

cool ga bom šla jutr mogoče pogledat

— iza rigler
26.8. 2008 ob 16:08

ej ta filmmm je odliččn res jst ga zlo priporočam tko da kr pejte ga gledat temu filmu lahko rečemo tudi kot kakšna resnična zgodba:d

— jože
27.8. 2008 ob 2:00

Tisti, ki razmišljate o tem al bi ga šli gledat al ne ... Če mate trenutn mal stresn lajf, priporočam. Kakega ekstra sporočila globokega pa logično v njem ni, clo precej brez kakih vrednot je. Naj vam film ne pere možganov glede kakega pogleda na življenje al pa kej podobnega.
Lep ogled želim.:)

— hrgo
27.8. 2008 ob 2:00

Maya ne pretiravaj da si widla že fuuuul dolgo nazaj ker je komaj letos v kinematografe pršu. zdaj pa kakšne so twoje časowne predstave.. :/ :/... drugače pa je vreden ogleda ... priporočam!

— Chatek
27.8. 2008 ob 16:38

jaz ga grem jutri gledat.=D

— Anja
31.8. 2008 ob 21:09

film vreden ogleda le zaradi patricka dempseya ki je res fulll dobr tip

— hehe
3.9. 2008 ob 2:00

To si morate ogledat če radi zajokate in se poleg tudi nasmejite. Dober igralec je ta...Super film, ne bo vam žal...

— Rok
7.9. 2008 ob 16:16

ful lep film more bit ko bom mela cas ga grem gledat

— jdishdiushidhsidhsidhsi
10.9. 2008 ob 2:00

Film vredn ogleda...zanimiv,skoz se neki dogaja,smešn,romantičen,...če ne bi bilo takega konca...bi bili kar malo razočarani...tako pa je bilo vse super!!

— Pika
16.9. 2008 ob 10:04 zvezdica

Mene osebno je film razočaral...po komentarjih sodeč naj bi šlo za simpatično in gledljivo zadevo. Film sam po sebi ni tok slab, ampak je res preveč klišejski, tako da te nič ne gane. edini hud prizor mi je bil ko je ona na svoji dekliščini prodajala poljube za drobiž, in potem ko je še njega in sta pol mal zavlekla...tak dober prizor mi je bil, drugače pa tisti ki ga še niste gledali, nič ne zamuajte.

— sneska
19.9. 2008 ob 14:28

beddaaaaaaaaa

— krneki
20.9. 2008 ob 2:00

Čisti podn....ni duha ne sluha o kakšni romantiki, še manj o komediji...škoda časa!!!

— anja
20.9. 2008 ob 2:00

tipičen pocukran klišejski film, ki pa ima svoje dobre momente... če si boste film ogledali vam ne bo žal, če ga boste zamudili pa tudi ne...

— fricefracemakosmatetace
22.9. 2008 ob 2:00

Nič posebnega

— neznanka
2.10. 2008 ob 18:29

Zelo predvidljiv, Moj bivši se poroči v obratnem spolu.Nič posebnega, raje pejte na KungFu Pando. :-)

— Bianca
3.10. 2008 ob 2:00

heh...ja ga še nism gledala pa se mi zdi da bo za 14-letnco zanimiv pa sm prebrala vsebino k je cool
ja no sej...tok mi je usebina ušeč da sm mogla komentar napisat k ga grem v soboto gledat pa upam da bo moji frendici ušeč drgač pa &)

— polona
3.10. 2008 ob 16:25

slike iz filma so zelo lepe, glavni igralec v filmu je šarmanten.

— metka
9.10. 2008 ob 2:00

Film te ponese v čase "dobre stare ljubezni" ki odlično ponazori kako je ko prepozno ugotoviš koga imaš ob sebi in kaj ti pomeni.
V vsakem primeru je film vreden ogleda...

— Maja
11.10. 2008 ob 16:51

film me je prijetno presenetu, ful je dobr...tut smešn na trenutke...=P ne boste zgrešl če si ga boste pogledal.

— kkk
11.10. 2008 ob 16:51

FiiLM je suuPeR res najaača=)

— SaRcHikaa
12.10. 2008 ob 17:44

ma super je;)

— ammy
13.10. 2008 ob 2:00

super film, vreden ogleda

— andy
10.3. 2012 ob 19:22

Beda! Slaba igralska zasedba! Oprostite vsi ljubitelji!

— Voki toki
10.5. 2012 ob 16:41

Aja, nekaj bi popravil. Igralci so odlični vendar sem mislil , da igralci niso primerni ravno za to kombinacijo. Glavna igralca skupaj sploh ne moreta. Pocukrana komedija , tipično ameriška. Vseeno beda. Ne vem zakaj gredo tako dobri igralci tole snemat.

— Voki toki

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.