Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Kako izuriti svojega zmaja 3D

animirana družinska pustolovščina
Sinhronizirano
Na sporedu od: 1.4.2010, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 38min / 98min
Leto: 2010
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Dean DeBlois, Adam F. Goldberg, Chris Sanders in Peter Tolan po zgodbi Cresside Cowell
Hiccup je sin mogočnega vikinškega poglavarja, toda mladenič zaradi majhne postave kljub vsem prizadevanjem ne more postati pravi heroj, ki bi se spoprijel z nadležnimi zmaji. Ko se udeleži treninga boja s krilato nadlego, uspe Hiccup s pomočjo svojega najnovejšega izuma ujeti majhnega zmaja. Ker ga ne more pokončati, se med njima razvije nenavadno prijateljstvo, toda ko želi deček resnico o zmajih posredovati preostalemu plemenu, naleti na številne težave in posmeh.
  Izvirna zasedba Slovenska zasedba
Viki Jay Baruchel Primož Forte
Stoik Gerard Butler Daniel Bavec
Astrid America Ferrera Katja Ajster
Pljuvač Craig Ferguson Gojmir Lešnjak
Smrkljasti Jonah Hill Jernej Čampelj
Škilek Christopher Mintz-Plasse Oscar Kranjc
Grdobuča Kristen Wiig Neža Buh
Trdobučnež T. J. Miller Tadej Pišek

Izvedba slovenske sinhronizacije:

režija Jernej Kuntner
prevod Vesna Žagar
tonski tehnik Luka Per
kreativna svetovalka Jody Toll
sinhronizacija Studio Ritem

O zgodbi

V mitičnem svetu čokatih Vikingov in zmajev, ki bruhajo ogenj, se najstnik Viki spoprijema z vsakdanom Otoka gumpcev. Spopadi z zmaji so nekaj normalnega, bojevitost je cenjena in nujno potrebna lastnost za vsakega Vikinga, Viki pa je malce preveč kilave postave, čudnega smisla za humor in naprednih, celo radikalnih pogledov, da bi se ujel z drugimi vaščani. Čeprav je sin poglavarja, ga vsi gledajo postrani in celo njegov oče ne ve, kaj naj s sinom, ki je pravo vikinško razočaranje. Ko se Viki skupaj z vrstniki začne uriti za boje z zmaji, se mu ponudi priložnost, da se dokaže kot enakovreden Viking in pravi borec. Toda ti naklepi se kaj hitro podrejo. Viki namreč sreča ranjenega zmaja, se z njim spoprijatelji in njegov svet se postavi na glavo. Kar se je začelo kot Vikijev poskus, da bi se dokazal kot borec, se sprevrže v priložnost, da spremeni prihodnost svojega plemena in zmajev.

O produkciji

Vodilni v DreamWorks Animation so pred skoraj šestimi leti postali pozorni na serijo knjig britanske pisateljice Cresside Cowell. Takoj so videli filmski potencial v zgodbah, Cowellova pa je bila takoj navdušena nad možnostjo, da bi Viki otroke in mladino razveseljeval tudi z velikega platna.

Za vodji projekta je studio izbral za oskarja nominiranega scenarista/režiserja Chrisa Sandersa in njegovega dolgoletnega sodelavca scenarista/režiserja Deana DeBloisa. 

V knjigah se zgodba začne, ko so zmaji že del vikinške družbe, filmski ustvarjalci pa so se vrnili nekaj let v preteklost in zasnovali predzgodbo, uvod v knjižno serijo, predstavitev, kako je prijateljstvo med Vikijem in Brezzobim spremenilo vikinški svet in postavilo temelje dogodivščinam, ki jih potem spoznavamo v knjigah.

Cowellova je v otroštvu obiskovala odmaknjen, nenaseljen otok ob zahodni škotski obali, idealen, da je burna otroška domišljija podivjala. Ta otok je postal osnova za Otok gumpcev, Cowellova pa je Vikija zasnovala po sebi. In tako je nastala zgodba o najstniku, ki v svetu trdoživih, zagrizenih, pogumnih in nepopustljivih borcev kljub telesnim pomanjkljivostim spozna in uresniči svoje potenciale. In to na dobro vseh.

Tak pristop je ustvarjalcem pomagal določiti Vikijev značaj in motivacije, oziroma kot sami pravijo: "Ne razume najbolje, kaj se dogaja okoli njega, jasno pa je, da je drugačen, in tega ne razume nihče, ne sovaščani ne njegov oče. Mi pa to razumemo in zato nam je pri srcu."

Osnove, ki so podane v knjigi, so hoteli obdržati, predstaviti vikinški svet prav tako bogato, kot ga je pisateljica, obenem pa vse narediti še malo bolj poudarjeno in zgodbo postaviti kot akcijsko dogodivščino.

Napadalni Vikingi…

V filmski različici zgodbe Vikingi in zmaji živijo ločeno, ko pa se srečajo, kar se dogaja kar pogosto, neizogibno sledi uničenje. Odkar so Vikingi pred več sto leti prispeli na Otok gumpcev, bijejo bitko z mitološkimi bitji in ni videti, da bi lahko živeli v sožitju.

In v tem okolju spoznamo Vikija, poglavarjevega sina, ki preprosto ne sodi med Vikinge. In naj se fant še tako trudi, se vsak njegov poskus, da bi bil bolj podoben drugim, konča katastrofalno. Oče se ga pogosto sramuje, čeprav ga ima rad, vendar Viki po njegovem mnenju nikakor ni iz pravega testa za poglavarjevega sina, kaj šele za bodočega poglavarja. Na Vikijevo pamet pa se ne ozira nihče. Cenjene so samo mišice. Njegovim domislicam se posmehujejo, vsako novost gledajo postrani in sumničavo, to, da se je Viki spoprijateljil z zmajem, pa je samo po sebi bogokletno.

Vikinški poglavar Stoik Silni je seveda arhetipski bojevnik, močan, zanesljiv, trden, pogumen in orjaški. Že ena njegova roka je za dva Vikija skupaj. In če je bil drobni Jay Baruchel tudi na videz precej podoben Vikiju, ki mu je posodil glas, je bilo treba tudi za poglavarja najti primerno mogočnega igralca. In kdo bi bil boljši od nekdanjega špartanskega kralja? Gerry Butler, ki je v 300 igral Leonidasa, je star znanec zgodovinskih in fantazijskih filmov. Poleg Leonidasa je igral tudi druge mogočne like, Huna Atilo in tudi Vikinga, natančneje Beowolfa. In njegov mogočno doneči glas je bil idealen za vikinškega poglavarja. S svojo igro za mikrofonom je podal odlično osnovo za animacijo, ki je na trenutke popoln posnetek njegovega nastopa v studiu.

Za razliko od knjig ima film tudi močan ženski lik. To je Astrid, neustrašna najstnica, v katero je Viki zaljubljen do ušes, vendar mu je jasno, da taka bojevnica ne bo niti pogledala kilavega fantiča brez borbenih sposobnosti. Viki in Astrid sta popolni nasprotji, vendar se skozi zgodbo vseeno najdeta in njun odnos je dokaz, da so kompromisi vedno mogoči. Tudi v trdem vikinškem svetu.

…in še napadalnejši zmaji

Filmski ustvarjalci so za film zasnovali tudi predzgodbo, da nam je dogajanje na otoku veliko razumljivejše. Vikingi so na Otok gumpcev prišli pred sedmimi generacijami in takoj ko so stopili nanj, so se začeli napadi zmajev. A ker so Vikingi pač Vikingi, z drugimi besedami trmasti, se niso pustili pregnati iz novega doma. Zato so ostali in se borili, borili, borili... Zmaji napadajo predvsem ponoči, zato je logično, da se podnevi nekje skrivajo. In vikinška logika je taka: če najdemo njihovo skrivališče, jih lahko za vedno uničimo ali vsaj preženemo.

V knjigah zmaji govorijo, za film pa so se odločili, da bodo bolj podobni živalim in komunikacija ne bo verbalna. Kar je bil večji izziv za animatorje, saj so morali značaje zmajev predstaviti z njihovo mimiko. Niso se mogli zanašati na glasove.

Iz množice v knjigah omenjenih zmajev so se v filmu osredotočili na šest vrst, ki se med sabo močno razlikujejo. Še več drugih pa lahko gledalci spoznajo, ko Viki lista po zmajskem priročniku.           

Najredkejši in najinteligentnejši zmaj od vseh je nedvomno Nočni bes. Prepoznamo ga po izrazito temni barvi in prodornih rumenih očeh. Je sicer malo manjši, krepkega oprsja in kratkega vratu. Ker ima v primerjavi s telesom največja krila, leti više, hitreje in dlje kot katerikoli drugi zmaj, poleg tega pa lahko navpično vzleti. Bruha ognjene želatinaste kepe, ki ob dotiku s tarčo eksplodirajo. Napada kot krogla, pikira v okrilju noči in edino opozorilo, da si njegova tarča, je žvižganje zraka okoli njega, ko se silovito hitro spušča. Brezzobi je edini nočni bes, ki so ga kdajkoli sklatili.

Čudovito barviti Smrtonosni Gadji zmaj, ki ga krasijo žive, skoraj papagajske barve, je kljub lepoti izjemno nevaren. Napadalen je, eksplozivnega značaja, zraven vsega pa še neskončno nečimrn. Stotine metrov daleč lahko bruha ogenj, na repu pa ima ostre konice, ki so mogočno orožje tako za napad kot za obrambo. Enako nevaren je v zraku in na tleh, saj ima močne in urne noge in trd kljun, zato je eden najnevarnejših nasprotnikov, ki ga je silno težko premagati. Njegova šibka točka je ogromen slepi kot tik pred glavo. Oči ima namreč ob straneh, zato naravnost predse sploh ne vidi.

Najbolj ikonski zmaj je Pošastna mora. Črno-rdeče obarvani zmaj je nasilen, trmast in žilav, prvi napade in zadnji opusti boj. Izredno dobro vidi, zaradi raztegljivih kril pa deluje še večji in grozljivejši, kot je v resnici. Napada iz zraka in na tleh. Na tleh je sicer dokaj počasen in ker je velik, je lahka tarča, če se Vikingu uspe izogniti ostrim bodicam na njegovem telesu. Pošastna mora bruha želatinast ogenj. Želatina napoji vse, kar zadene, zato je ogenj, ki sledi, skoraj nemogoče pogasiti. Njegova posebnost je, da se ovije v ogenj in tako napada kot velika ognjena krogla.

Gronkl ima okorno okroglo telo in dokaj majhna krila, ki pa jih izjemno hitro premika, skoraj kot kolibri, zato lahko leti tudi vzvratno in vstran. Neizmerno rad spi in štiri petine dneva predrnjoha. Napada z iztegljivim repom, ki deluje kot buzdovan, njegova glava služi kot rušilni oven, najsmrtonosnejši pa je njegov ogenj - stotine kilogramov v lavo prebavljenih skal. Njegova najšibkejša točka je njegov vid. Vidi tako slabo, da včasih celo zamenja skale za jajca in dolge ure sedi na okroglih kamnih v upanju, da se bo iz njih kaj izleglo.

Najbolj nenavaden zmaj je Odurni spenjoglav. Ni ga težko opaziti in ni težko ugotoviti, kako je dobil ime. Dve glavi, vsaka na svojem vratu, ki se lahko spneta. Je sicer najdaljši zmaj, vendar ima najmanjša krila in najkrajše noge, zato ni posebej okreten ne v zraku ne na tleh. Vendar to sploh ni pomembno. Njegov napad je silovit in smrtonosen. Ne bruha ognja. Ena glava izpihuje vnetljiv plin, druga pa bruha iskrice, ki plin vžgejo. Zato lahko napada z velike razdalje. Plin, ki ga izpiha, prodre tudi v najožje špranje in posledice eksplozije so pogubne. Zaradi okornega telesa in ne prav bistre pameti je ta vrsta zmaja na robu izumrtja. Njegova najmočnejša točka je hkrati tudi njegova najšibkejša. Obe glavi se namreč pogosto spreta, ponavadi v najbolj neprimernem trenutku, ko bi morali sodelovati. Samci so tako muhasti, da se v sporih sami s sabo pogosto uničijo. Samice so pametnejše, zato tudi dlje živijo.

Od vseh znanih zmajev so Grozne groze najmanjši in najštevilčnejši. Vedno jih je trop, kar pa se jim lahko tudi maščuje, saj se neprestano spopadajo med sabo, namesto da bi napadali usklajeno kot bojna enota. Zato so v boju dokaj nekoristni in raje živijo kot mrhovinarji. Ker tudi slabo letijo, se pogosto pritrdijo na večje zmaje in tako potujejo.

Komentarji

28.1. 2010 ob 16:21

Hej, sliši se zanimivo!
spominja me na Eragona.
Gre kdo gledat?

— brugh3
4.2. 2010 ob 15:19

ja jst zihr

— Lubika
7.2. 2010 ob 14:05

Jst bom šla gledat. Brala sm knjigo s tem naslovom in je bila še kar zanimiva. :)

— Lucija
13.2. 2010 ob 14:09

kr neki je to

— aa
14.2. 2010 ob 17:19

zakon..... upam da je ful podobn eragonu, kr njegove knjige so res carske...
hope, da bojo hmali posneli drugi in tretji del eragona

— arya
15.2. 2010 ob 13:36

Sam da so zmaji.. iiiiii.. komi čakam ^^

— Anausicaa
15.2. 2010 ob 18:11

EJJJJJJ,

ta film more bit dobr, k sem gledu ulomk

— Billy
20.2. 2010 ob 17:02

jst bom šla gledat kr se sliši full zanimivo in sm ga že gladala po televiziji fullllllll zakooonnnnnnnnn coooooooooooooooooooooooooooollllllllllllllllllll!

— **n!ina**
23.2. 2010 ob 8:48

carsko sem že videl trailer

— jurij
24.2. 2010 ob 13:48

jaz mogočee.

— ...
28.2. 2010 ob 17:21

film bo zelo dober

— Sperma
1.3. 2010 ob 17:34

Zelo zelo dobro narejen film.Povedal vam bom kaj se dogaja.Nek fant viki,si želi postati viking.Ko pa negega dne sreča nekega črnega zmaja.Ampak iskaže se da to življenje z zmajem postane prava pustolovščina.

— jurij
3.3. 2010 ob 12:43

okeejjjj to je čist drgač k eragon (eragon je velik bl hud ) pa kniga (use 3) kako izuriti zmaja je tut ful huda sam film (kokr sm vidla napovednik) je pa čist drug dddd

— wewe
3.3. 2010 ob 13:51

film od eragona je bil drgač res čist drgačn od knige sam vredu. drgač ga bom šu pa vrjetn gledat k je pomoje dobr k so ga nardil isti k shreka pa madagaskar

— pajac
4.3. 2010 ob 13:55

zlo bo dobr

— kajieudzrrtttt
5.3. 2010 ob 16:06

mogoče bom jst za b.day povabla frende..* ♥ komi čakam♥

— Eučica.♥
8.3. 2010 ob 16:54

men zgleda fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuul beden

— mamma miaa
13.3. 2010 ob 10:16

js ga bom su kuj k bo prsu gledat k je ful hud:):):):):):):)

— pipi
13.3. 2010 ob 16:27

kul komi čakam.prjatla mam k je že gledu in je reku da je ful kul

— AKIN
17.3. 2010 ob 11:37

jaz ga že prepekavam dol jaz mam vse filme ke so komaj v kinu čez 2 meseca haha

— maja
18.3. 2010 ob 12:19

Please dejte še v izvirni izvedbi!!!!! Ne sam sinhronizirane.

— Maki
19.3. 2010 ob 23:18

Gledat pa briga me koliko sem star.

Drgač pa ja, prosim v kolosej DeLuxe, Kranj, bi bilo zakon če bi blo v originalni izvedbi, samo s podnapisi, tam nekje okrog treh popoldne. Pa v 3D seveda.

— Zver
20.3. 2010 ob 20:14

kr neki

— MAto1997
22.3. 2010 ob 13:13

okey gledu sm eragona in ta sploh ne zna igrt pa še zgodba je tut ful bedna to je moje mnenje

no ja triler mi je ušeč sam kakšen bo pa film bom pa še vidu ;P

— endenpač
22.3. 2010 ob 14:07

vem to bo res dolčas če ne bodo dal v izvirni izvedbi a nede

— kemal murič
22.3. 2010 ob 17:52

upam da bo ta risanka carska!! zmaji in vikiingi :) komaj čakam!!!

— janez
25.3. 2010 ob 19:12

Thank you "How to Train Your Dragon" for giving us that new phrase for jerking off we didn't know we needed.

— ula
30.3. 2010 ob 19:44

ZaaKoon FiiLm.!!
Nujno si ga morTe iT PUGLEDAT.!!
Tist k guvurijo da je bedn ga sigurn še iso gleal...

— Bleee. :)
1.4. 2010 ob 13:57

Sel bi gledat, ce ne bi bilo sinhronizirano. Sinhronizacija unici film v celoti. Smrk...

— dani
1.4. 2010 ob 21:15

Lušten filmček, luštna zgodba. Ampak ni za male otroke, je vendarle preveč hrupa :) in 3D verzija je res odlična.

— maja
2.4. 2010 ob 18:32

a samo sinhroniziran bo? :( res sm se veselila tega filma, trailer je res luškan, ampak ga bo treba gledat v angleščini, ker nekatere fore so pač neprevedljive. škoda je da ne dajo vsaj možnosti originalne različice, ker risanke že zelo dolgo niso namenjene več (samo) otrokom. pa še res dobri igralci so sinhroniziral angleško različico... očitno bo treba počakat na dvd:(

— basilisk
2.4. 2010 ob 18:46

ja js tudi berem te knjige od cresside cowell

— MoMo
2.4. 2010 ob 20:43

Hvala bogu da sinhronizirajo filme in ne preseravite se nekateri z idejami, da so originali zakon , saj je film predvsem za otroke in ko grem film gledat z 6 letnim sinom, le ne poslušam 100x "kaj je reku?". Vsaka čast studijem, ki se res potrudijo.Pixarjevi avtomobili so v slo sigurno boljši od originala! Le naprej tako!

— Tilen
3.4. 2010 ob 15:15

ha jaz pa grem gledat danes sinhronizirano in u 3D
ha in to sama s mojo prjatelco ki mamo 11 let

— eva
5.4. 2010 ob 9:58

grem dons gledattt k zgleda fulll dobr:)

— tim
5.4. 2010 ob 21:33

Pa kaj bo samo sinhronizirana verzija?!?!

— roboskelly
8.4. 2010 ob 8:07

Sem šel gledat s sinom. Film je ok, sramota pa je da se vrti dvorani z navadmimi sedeži!
Na karti piše EXPAND. Pravo doživetje je bilo kosva šla gledat film o dinozavrih EXPAND, kjer so se stoli premikali, bli so svetlobni efekti, veter, toplota, rošenje TU PA NIČ OD TEGA!!! samo 3D z očali.
Nateg po mojem..

— mark
8.4. 2010 ob 14:08

jz sem prebral knjigo mi je bila všeč upam da bo filem tudi dober ker bi bilo ga škoda pokvart

— trolek
9.4. 2010 ob 17:33

Risanka je super! Kljub ceni priporočam ogled 3D različice, saj imaš občutek kot da letiš na zmaju:-)

— Tina
9.4. 2010 ob 18:30

zelo dober film pohvalno islil sem da dream works nima več idej in naredi nekaj samo da je vendar to me je zelo presenetilo lepa zgodba in vse perfektno samo z naslovom malo pretiravajo (je predolg)

— grasik
9.4. 2010 ob 21:24

ta film mi je super

— eva
10.4. 2010 ob 19:30

nism filma se vidu!!!! triler mi je bil pa ful kul!!!
UPAM DA BO FILM TUD DOBR U CELOTI???!!!???!¨!!!!¸¸¸¨¨¨¸¸¸

— XxX(Đipsi)XxX
11.4. 2010 ob 12:28

A je ta film za 4 letne otroke?

— Domen
12.4. 2010 ob 20:11

meni je bil filem zelo napet

— Rok Mrak
12.4. 2010 ob 20:50

Šel sem ga gledat s 5 in 7 leta starima hčerkama.
Obe sta uživali, jaz pa tudi in to zelo. Zame najboljši animirani in sinhronizirani film v zadnjih letih - predvsem zelo "lušten" za otroke. Enostavna in razumljiva zgodbica-pravljica. Zelo priporočam za majhne in tudi velike (odrasle) otroke.

— Janez
13.4. 2010 ob 12:31

Da slucajn ne bi blo kej tazga nesinhronizirano.. Ne, to pa ne.

— Majda
14.4. 2010 ob 15:40

ta film je zelo dobr sem ga šla gledat sploh ni brezvezen ker se vidi da je že po naslovu dobr.no kullll jeeeeeeee morate si ga ogledat

— tara
16.4. 2010 ob 18:53

ta animirani film mi je zato ušeč ker so igralci dobro premislili in ker so orgin

— anja
16.4. 2010 ob 19:19

to pa je res zelo dobra risanka . če bi bila vaš šef bi vam dalaoq- vsakemu uceno 5

— anja škof
18.4. 2010 ob 15:57

uuuuuuuuuuššššeeč.......... js bi šla še enkrat

— my
18.4. 2010 ob 16:34

Meen iJee fuuL dobr komii čakam da ga grema z roziii gledat.....:$:$ i can't wait

— _BaiJsa_
21.4. 2010 ob 14:46

to je ful cooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool!!!!!!!!!! bolš nemore bit! de naredite še 2 del plis takoj ga bom šla gledat! ker bo............... cooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool!!!!!!!

— nike
22.4. 2010 ob 15:12

Škoda, da zapravljajo gledalce s sinhronizacijo. :(

— tina
26.4. 2010 ob 22:06

zelo dober filem

— bla
27.4. 2010 ob 9:56

men j bu full dobr k sm ga gledla u kini in 3D j itak brezveze

— enapač
29.4. 2010 ob 14:08

tk kulskega filma še nism vidla, mogoč ga grem gledat še v kino!

— ines
29.4. 2010 ob 21:27

komu je film beden je res nor

— tadek
1.5. 2010 ob 9:42

sem že gledel res je dober film ti izumitelji šreka res delajo dobre filme

— tadek
1.5. 2010 ob 15:59

Včeraj sem ga gledala in se zraven ful zabavala. Brezzobi je kot prikupna mačka ;) Lušten, pozitiven film, sinhronizacija me ni motila, čeprav znam brati že več kot 20 let. Vreden ogleda. Sploh v 3D verziji.

— Vanesa
2.5. 2010 ob 12:27

a ma u xpand-u posebne učinke če si na unih stolih k avatar jih ni imel

— Unknown
3.5. 2010 ob 2:03

zlooooo uredu film. pa res dodelane animacije. črn zmajček je res prou prikupen k se hoče nasmejat ^^

— cucek
4.5. 2010 ob 14:29

sliš se kul

— teddy
13.5. 2010 ob 20:55

ful je dobr ker je fantek svojo pametjo naredu velik več k vsi vikengi

— don matis
13.5. 2010 ob 20:57

ful dobr film je ker je fantak viki naredu spametjo velik več kot vsi drugi vikingi

— don ati m
15.5. 2010 ob 12:42

Mah samo animiran. Brez veze.

— anon.
16.5. 2010 ob 10:53

dobr

— darko
22.7. 2010 ob 15:35

baje je ful dobr film jz ga bom šla gledat v soboto
coooooooooooooooooooooooooooooooooooool!!!!!!!!
0= =)

— musa
11.9. 2010 ob 22:12

FUL DOBR FILM

— TIM
29.10. 2010 ob 22:45

ful dobr :)

— LOL
30.10. 2010 ob 15:40

men je film zlo všeč tist črn zmaj je tko lušn pa Astrid je tut tko lepa! :D

— beti
4.11. 2010 ob 14:32

jaz samo nekaj rečem kool

— teja
28.12. 2010 ob 14:16

ce gledaste film ga poglejte v ANG ne v SLO! slovenci ne znajo sinhronizirat!

— Hiccup
29.8. 2011 ob 14:57

film j zlo fullllll kullll zakonnn

— eva
13.9. 2011 ob 19:35

film sem gledal na letalu v ANG fajn je zdaj pred kratkim pa dom v slovenski sinhronizaciji. morm povedat sda ni tako slaba sinhronizacija. Za vse ki ga še niste gledali si vzemite uro 20 časa ne bo vam žau. (saj upam)

— mulac
24.11. 2013 ob 18:06

kulski

— rok
23.5. 2014 ob 12:14

Dobar je film.ZANIMLJIV.

— kristina

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.