Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Kako izuriti svojega zmaja 3 3D

animirana družinska pustolovščina
Sinhronizirano
Na sporedu od: 31.1.2019, Kolosej Ljubljana
1h 44min / 104min
Leto: 2019
Država: ZDA
Jezik: slovenščina
Scenarij: Dean DeBlois
Režija: Dean DeBlois
V novem poglavju nepozabne pustolovščine mladi Viking Viki (Hiccup) in zmaj Brezzobi (Toothless) končno le spoznata svoji usodi - on kot poglavar otoka Berk ob boku prijateljice Astrid in zmaj kot vodja svoje vrste. Po naključju naletita na skriti svet zmajev, Brezzobi pa spozna prikupno zmajčico Svetli bes. A kmalu Vikingom preti nevarnost, zapustiti morajo svoj edini dom, ki so ga poznali, se odseliti v bolj varne kraje in odkriti skriti svet, za katerega so mislili, da je le mit. Vikija in Brezzobega doleti največja grožnja do sedaj, ki bo njuno prijateljstvo kot še nikoli do sedaj postavila na preizkušnjo in boriti se bosta morala za to, kar jima največ pomeni.

Potem ko je bilo njuno prijateljstvo sprva zelo malo verjetno, sta mladi Viking Viki in zmaj Brezzobi kmalu postala prava zaveznika in skupaj doživljala pravo epsko avanturo. V tretjem delu bosta končno odkrila svojo usodo.

DreamWorks Animation predstavlja novo pustolovščino, ki jo je pod svoje okrilje znova vzel režiser Dean DeBlois in se vrača s svojo že znano filmsko ekipo. Za animacijo je DeBlois napisal scenarij, sicer pa vsi trije deli nastajajo po istoimenski knjižni predlogi britanske pisateljice Cresside Cowell, ki je napisala dvanajst knjig za otroke z naslovom Kako izuriti svojega zmaja. Pri tretjem delu animacije kot producenta sodelujeta Brad Lewis (ki je med drugim produciral animaciji Ratatouille in Mravljinec Z) in Bonnie Arnold (producentka vseh treh delov Kako izuriti svojega zmaja).

DreamWorks Animation predstavlja presenetljivo zgodbo o odraščanju, o iskanju poguma, da se lahko soočiš z neznanim in kako te nič ne more pripraviti na to, da stvari enostavno spustiš.

O FILMIH:

Pred osmimi leti smo prvič spoznali mladeniča po imenu Viki (Hiccup), ki se zaradi majhne postave ni mogel spoprijeti z nadležnimi zmaji, je pa uspel s pomočjo svojega najnovejšega izuma ujeti majhnega zmaja po imenu Brezzobi (Toothless), s katerimi se je hitro spoprijateljil. V drugem delu štiri leta kasneje skupaj raziskujeta nova ozemlja in med drugim naletita na skrivnostno ledeno votlino s številnimi nepoznanimi zmaji, kjer morata obvarovati mir. V tretjem delu, kjer se njuna pot zaključi, pa bo njun odnos naletel na najhujšo preizkušnjo do sedaj.


ZANIMIVOSTI:

  • Gre za četrto animacijo studia Dreamworks Animation, ki je dobila svoje tretje nadaljevanje (po treh delih risank Shrek, Madagaskar in Kung Fu Panda).

GLASOVI:
Glasovi

HICCUPVIKIMatevž Mueller
YOUNG HICCUPmladi VIKILovro Berden
ASTRIDASTRIDKatja Ajster
TUFFNUTTRDOBUČNEŽTadej Pišek 
RUFFNUTGRDOBUČAMaruša Bertoncelj
GOBBERPLJUVAČGregor Vidmar
SNOTLOUTSMRKASTIDavid Hudnik
FISHLEGSŠKILEKOskar Kranjc
VALKAVALKALucija Grm
ERETERETAljoša Kovačič
STOICKSTOIKDaniel Bavec
HOARKHORKJernej Kuntner
SPITELOUTTRAPASTIŽiga Bunič
PHLEGMAFLEGMANina Kaludjerović
GRIMMELMrkežMarjan Bunič
TRAPPERlovecIgor Potočnik
SLAVIC WARLORD (M)slovanski glavarJernej Kuntner
SLAVIC WARLORD (F)slovanska glavarkaAna Trnavčević
ACKAkRok Kuntner
Drugi glasovi Ana Trnavčević


Gal Butenko Černe


Igor Potočnik


Kristijan Ostanek


Rok Kuntner


Srđan Milovanović


Žiga Bunič


Lina Kuntner


Milkica Leskovar


Nina Kaludjerović

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.