Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Jurski svet: Padlo kraljestvo 3D

akcijska z.f. pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 7.6.2018, Kolosej Ljubljana
2h 8min / 128min
Leto: 2018
Država: ZDA, Španija
Jezik: angleščina
Scenarij: Derek Connolly, Michael Crichton, Colin Trevorrow
Minila so štiri leta odkar so dinozavri uničili tematski zabaviščni park Jurski svet. Otok Isla Nublar je zdaj zapuščen, na njem prebivajo zgolj preživeli dinozavri, ki so v džungli prepuščeni samim sebi. Ko se začne prebujati otoški speči vulkan, se Owen (Chris Prat) in Claire (Bryce Dallas Howard) odpravita na reševalno misijo. Owen bi rad končno našel svojega raptorja po imenu Blue, ki je še vedno pogrešan v divjini, Claire, ki do dinozavrov zdaj goji veliko spoštovanje, pa želi pomagati, kolikor je le v njeni moči. Ko prispeta na otok, so zaradi bruhajoče lave razmere že zelo nestabilne. Med reševanjem pride njuna odprava na sled zaroti, ki utegne naš planet izpostaviti vrsti nevarnosti, kakršnim ni bil izpostavljen že vse od prazgodovine.

V še bolj napeti, razburljivi in dramatični zgodbi, kjer bomo videli več dinozavrov kot kdaj koli prej, se vračata glavna igralca Chris Pratt in Bryce Dallas Howard, ki sta tokrat na reševalni misiji, v avanturi pa se znova pojavita tudi znanstvenika BD Wong in Jeff Goldblum. V spektakularni akcijski avanturi igrajo še James Cromwell, Ted Levine, Justice Smith, Geraldine Chaplin, Daniella Pineda, Toby Jones, Rafe Spall in Isabella Sermon.

Kot izvršna producenta se vračata tudi Steven Spielberg in Colin Trevorrow, na režiserski stolček pa je tokrat sedel J.A. Bayona, ki je skušal najti pravo ravnovesje med pričakovanim in tistim, kar bo ljudi presenetilo. Scenarij sta napisala Colin Trevorrow (ki je režiral in pisal scenarij za Jurski svet) in Derek Connolly (prav tako pisal scenarij za Jurski svet).

O FILMIH:

Veličastna bitja iz pradavnine so gledalcem prvič prirasla k srcu davnega leta 1993, ko je Steven Spielberg z uporabo takrat nadvse inovativne tehnologije premaknil mejo mogočega in ustvaril zgodbo o parku na samotnem otoku, kjer so znanstveniki iz DNK komarjev, tisočletja ujetih v jantar, ustvarili dinozavre – akcijsko avanturo z naslovom Jurski park. Sledili sta še dve uspešni nadaljevanji, ki sta prav tako sprožili pravo dinozavromanijo - Izgubljeni svet (1997) in Jurski park 3 (2001), kar štirinajst let pozneje, leta 2015, pa je franšiza dobila nov zagon – Spielberg se je na čelo svoje filmske sage vrnil kot izvršni producent. Nastal je njen četrti del, ki je staro in mlado v kinematografe vabil pod prenovljenim naslovom Jurski svet.

Na velikih platnih bo letos pred veličastnimi bitji iz pradavnine bežala podobna filmska zasedba, ki smo jo spremljali že v prejšnjem delu, ustvarjalci petega dela Jurski svet: Padlo kraljestvo pa so že izdali, da zgodba ponese dinozavre in juro tja, kjer še niso bili ter da bodo »otok dobesedno vrgli v zrak.« Dodajajo tudi, da bomo »v tem Jurskem svetu videli več dinozavrov kot kdaj koli prej

Komentarji

11.6. 2018 ob 21:25

carski film, ampak samo pol filma se odvija na otoku Nublar. Nujen ogled!!!

— king
17.9. 2018 ob 20:02

Zdravo. Jaz bi pogledal film jurassic world 2

— Admir Mulalić

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.