Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Jurski svet 3D

akcijska znanstvenofantastična pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 11.6.2015, Kolosej Ljubljana
2h 4min / 124min
Leto: 2015
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Derek Connolly, Colin Trevorrow
Režija: Colin Trevorrow
Dve desetletji po spodletelem poskusu stvaritve Jurskega parka, je svet dinozavrov naposled postal največja svetovna turistična atrakcija. Da bi zadovoljili vedno bolj zahtevne obiskovalce, vodja znanstvenikov Claire odobri stvaritev povsem novega dinozavra - genetskega hibrida, ki bi združeval surovo moč tiranozavra in inteligenco raptorjev. Ker podcenijo krvoločnost in zmožnost učenja novega dinozavra, se otok znajde v popolnem kaosu, edini, ki lahko prepreči pokol turistov, pa je neustrašni paznik Owen.

»Če te kaj lovi, beži!«

Po 14-letnem piljenju scenarija se z dobršno mero nostalgije ponovno odpirajo vrata v Jurski park. Znanstvenofantastična akcijska poslastica nas bo ponovno popeljala na otok Isla Nublar, kjer 22 let po katastrofalnih dogodkih nemoteno obratuje tematski park, ustvarjen po izvirni ideji vizionarja Johna Hammonda. Zobu časa uspešno kljubujeta tudi človeško hrepenenje po čim večjem zaslužku in manipulacija zakonov narave, saj se lastniki nespametno odločijo, da bodo padec obiska parka zaustavili z novo atrakcijo – poigrali se bodo s križanjem in ustvarili povsem novo vrsto dinozavrov. Posledice njihovih dejanj bodo našo vrsto zopet opomnile, da bi se morala vesti veliko bolj ponižno.

Zgodba četrtega dela, poimenovanega Jurski svet, prinaša marsikatere novosti, kot so dresiranje dinozavrov, igranje boga s stvaritvijo prvega gensko spremenjenega hibrida in spoznanje, da lahko ta veličastna bitja iz pradavnine med seboj komunicirajo. Večno človeško hrepenenje po čim večjem zaslužku in manipulacija zakonov narave še vedno uspešno kljubujeta zobu časa in junija obljubljata dramatične posledice, ki bodo našo vrsto ponovno opomnile, da bi se morala vesti veliko bolj ponižno.

Se še spomnite trenutka, ko smo pred dvaindvajsetimi leti na velikem platnu z otroškim čudenjem občudovali osupljive posnetke davno izumrlih vrst? Jurski park je z uporabo nadvse inovativne tehnologije in privlačno zgodbo takrat sprožil pravo revolucijo v filmskem svetu. Film je prinesel tri oskarje za tehnične dosežke, vključno z nagrado za najboljše vizualne efekte. Sledili sta mu še dve uspešni nadaljevanji, sedaj pa se bodo po kar štirinajstletnem ustvarjanju in piljenju scenarija z dobršno mero nostalgije ponovno odprla vrata v Jurski svet.

Komentarji

3.6. 2015 ob 9:37

Zdravo

Kdaj se bo film predvajal v Mariboru?

Hvala

— Kristjan
12.6. 2015 ob 20:23

Krasen film, krasen film, KRASEN FILM !!!!
Nostalgično potovanje za vse ljubitelje prvega Jurskega Parka, polno akcije, humorja in predvsem dinozavrov!!! Nekaj novih in strašnih in nekaj dobrih starih :)

— miha ha
17.6. 2015 ob 13:35

mene zanima če je že ker gledal za film, pa če je dober? hvala, lp

— stylesova
19.6. 2015 ob 18:37

zelo vznemerjliv film.priporočam ogled.teji dinozavri in vse je zelo vznemerljivo.zelo dobr film

— kolastredjka
26.6. 2015 ob 19:40

full zanimivo !

— Luka Kregar
12.7. 2015 ob 14:24 zvezdica

Film sem si pogledal v kinu v 3D. Film je nekakšno nadaljevanje že videnega v prvem delu, kar meni osebno zgodbo ne naredi preveč zanimivo. Efekti, kadri, akcija je bila na momente razburljiva. Kar me je najbolj navdušilo je bila dodelanost dinozavrov. Ogled priporočam. Moja ocena filmu 4 od 5.

L.P.

— Matej
22.7. 2015 ob 14:01

Gremo gledat

— Tvoja mama
2.8. 2015 ob 19:18

Sem šel gledat v 3 D morate si ogledati

— miha
28.11. 2015 ob 21:12

Men je biu film hudo dober in zdej pa bi sla Se enkrat gledat 3D pa ni nikjer napovedan

— Taia
30.12. 2016 ob 17:34

igralci so zeeeeeeeeeeeelo doooooooooooobri.ocena 900/10.potrudili ste se za ta film.brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrravo.nisem še videl nikoli tako kulskega,dobrega,usopljivega in legerdarnega filma kot je ta.

— raptor delta;blue;charli in echo.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.