Kolosej
Film distribucije Con film d.o.o.

Jumanji: Naslednja stopnja

akcijska komična pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 12.12.2019, Kolosej Ljubljana
2h 3min / 123min
Leto: 2019
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Jake Kasdan, Jeff Pinkner, Scott Rosenberg, Chris Van Allsburg
Režija: Jake Kasdan

V filmu Jumanji: Naslednja stopnja se ekipa vrača, ampak igra se je spremenila. Kar nekaj časa je minilo, odkar so Spencer, Fridge, Bethany in Martha zaigrali davno pozabljeno igro Jumanji. Ko se eden od njih ponovno znajde v igri, preostali odidejo za njim, da bi ga rešili. Ko se naši junaki spustijo v Jumanji, da bi rešili prijatelja, odkrijejo, da nič ni tako, kot so pričakovali. Igra se je spremenila, kot se je tudi ekipa, ki se je ponovno znašla v njej. Avatarji so drugačni, vpleteni so novi liki, igra sama pa je še težja in nevarnejša kot prej. Igralci bodo morali pogumno prehoditi neznane in neraziskane predele, od neizprosnih puščav do zasneženih gora, da bi premagali najnevarnejšo igro na svetu.

To zimo je vse, kar je v Jumanjiju lahko šlo po zlu, tudi res šlo po zlu. Igra se je pokvarila, napačni igralci so se znašli v napačnih pustolovščinah, izzivi še nikoli niso bili tako nevarni, in zdaj kaže, da igre ne bodo mogli vsi uspešno končati in tako tudi preživeti. Ste pripravljeni zaigrati najnevarnejšo igro na svetu?

Film Jumanji: Naslednja stopnja bo v naših kinodvoranah v sredini decembra. S kakšnimi težavami in grožnjami se bo naša ekipa morala spopadati in kako nevaren je postal novi Jumanji, pa si lahko že zdaj ogledate v končnem kino napovedniku filma, ki je bil pravkar objavljen.

Kar nekaj časa je minilo, odkar so naši junaki, takrat še običajni srednješolci – računalniški mojster Spencer, športnik Fridge, priljubljena Bethany in sramežljiva Martha –, zaigrali davno pozabljeno igro Jumanji. Igra jih je takrat dobesedno posrkala vase in morali so jo dokončati v telesih svojih avatarjev ter preživeti najrazličnejše izzive in resnične smrtne nevarnosti, zato so naši junaki komaj čakali, da pustijo igro zakopano daleč v preteklosti.  Pa jim je uspelo?

Ko se eden od njih ponovno znajde v igri, preostali odidejo za njim, da bi ga rešili. Toda igra se je medtem očitno spremenila, kot se je tudi ekipa, ki se je znašla v njej. Avatarji so drugačni, vpleteni so novi liki, igra sama pa je še težja in nevarnejša kot prej. Prejšnjikrat so vsi uspešno dokončali igro. Bo tudi tokrat tako?

Tudi v tem Jumanjiju nas bodo v glavnih vlogah zabavali Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan in Nick Jonas, med novimi člani igralske zasedbe pa gre vsekakor izpostaviti Dannyja DeVita in Dannyja Gloverja, ki bosta v skladu z naslovom filma povzdignila humor na novo raven.

Jumanji: Naslednja stopnja je neposredno nadaljevanje filma Jumanji: Dobrodošli v džungli, ki je pred dvema letoma izropal kino blagajne (v Sloveniji si ga je ogledalo skoraj 40.000 gledalk in gledalcev). Izpostaviti gre tudi, da je prvi film iz leta 2017 postal film z rekordnim izkupičkom v ZDA za studio Sony Pictures ter tako podrl dotedanji rekord filma Spider-Man iz leta 2002. Ne samo to; Jumanji je prekosil vse dotedanje Spider-Manove filme, pa tudi uspešnice, kot so Skyfall, Možje v črnem in Izganjalci duhov. Na svetovni ravni je film nabral kar 950 milijonov dolarjev. Nadaljevanje ima zato upravičeno novo raven pričakovanj.


Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.