Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Joker

kriminalni triler
Film je prejel 2 oskarja in sicer za izvirno glasbo in za najboljšega igralca v glavni vlogi.
Podnapisi
Na sporedu od: 3.10.2019, Kolosej Ljubljana
2h 2min / 122min
Leto: 2019
Država: ZDA, Kanada
Jezik: angleščina
Scenarij: Todd Phillips, Scott Silver
Režija: Todd Phillips
Nadeni si nasmešek na obraz...Joaquin Phoenix je Joker.

Že pred izidom filma o najbolj znanem negativcu v stripovskem svetu se je začelo šušljati, da bo "novi" Joker, Joaquin Phoenix, nagrajen z oskarjem za vlogo, ki je zaznamovala že legendarnega Jacka Nicholsona in pokojnega Heatha Ledgerja. Poleg Joaquina bomo v filmu videli tudi z oskarjem nagrajenega Roberta De Nira, za režijo in produkcijo pa je poskrbel nominiranec za oskarja Todd Phillips, kreator trilogije Prekrokana noč (The Hangover).

"Počutim se edinstveno. Težko je opisati svet, v katerem sem se znašel", je povedal Joaquin Phoenix. "Ustvarjamo nekaj najmočnejšega, kar ste kdaj videli."

Warner Bros. studio je opisal film kot "raziskovanje človeka, katerega je družba zavrgla in ni zgolj študija osebnosti ampak tudi opomnik sodobnemu svetu."


JOKER je nikoli povedana zgodba o enem izmed najbolj znanih negativcev v stripovskem svetu. Joker je izmišljen lik, ki se pojavlja v DC stripih, ustvarili pa so ga Jerry Robinson, Bill Finger in Bob Kane. Prvič je je pojavil daljnega leta 1940 v stripu Batman #1. Skozi svoja stripovska pojavljanja je Joker prikazan kot visoko inteligenten kriminalec, njegova karakterizacija pa se je skozi različna obdobja zelo spreminjala.

Komentarji

2.8. 2019 ob 21:24

Komaj cakam star sem 9 let pa ga ze cakam 1o leto

— Omg
25.9. 2019 ob 17:34

to bo zihr top movie

— Dejc
28.9. 2019 ob 1:14

Končno film za tiste od nas ki smo celo življenje devičniki in ne moremo najti punce ker nas nihče ne mara. Premiera bo EXPLOZIVNA haha!

— incel
3.10. 2019 ob 20:25

Večplasten film, ki ga nikakor ne gre gledati v luči poveličevanja nasilja. Ne vidim tudi nobene ideološke oporečnosti, kar mu namreč nekateri očitajo. Izjemno dobro prikaže kako se je Joker razvil iz povsem miroljubnega duševno bolnega Arthurja, ki so ga vse življenje zlorabljali in poniževali. Joaqin Phoenix ga odlično odigra in si zasluži oskarja.
Dejansko pa je dogajanje v Gothamu tudi odraz današnjega časa, vladanja koruptivnih pohlepnežev, zaradi katerih vse več ljudi izgublja svoje pravice človeka in državljana in zaradi katerih se vse bolj poglablja razlika med peščico nesramno bogatih in revnimi, srednji sloj pa počasi izginja. Joker pa po spletu okoliščin postane simbol zatiranih, ki imajo dovolj tega izkoriščanja. Film, vsekakor vreden ogleda in razmisleka.

— Andreja
8.10. 2019 ob 21:35

Odličen film, ogledalo današnje družbe.

— T
12.10. 2019 ob 23:28

Danes sem gledalla film ima mocno sporocilo...vredno ogleda

— JASNA
18.12. 2019 ob 21:27

Super film

— Vinko
21.12. 2019 ob 10:19

Sodec po komentarjih sem prevec pricakoval, film je vreden zgubiti 2 uri to pa je to, nic posebnega

— Anis

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.