Kolosej
Film distribucije Continental Film

John Tucker, mrtev si

najstniška komedija
Ne razjezi se. Maščuj se.
Na sporedu od: 19.10.2006, Kolosej Ljubljana
30.11.2006, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 29min / 89min
Leto: 2006
Država: ZDA
Scenarij: Jeff Lowell
Režija: Betty Thomas
Od vseh spregledana mladenka Kate nejeverno opazuje, kako šolski lepotec John Tucker hkrati hodi kar s tremi dekleti. Toda ko navijačica Heather, veganka Beth in bodoča novinarka Carrie spoznajo, kako jih John izigrava, skujejo zvit načrt maščevanja, katerega glavni del je prav Kate, ki naj bi Johna osvojila, osmešila in mu nazadnje tudi strla srce. Toda igra z ljubeznijo je ponavadi zelo nepredvidljiva in kolo usode se lahko obrne v povsem nepričakovano smer.

Ni ga čez bes prevarane ženske. Samo pomislite torej, kakšno škodo lahko naredijo tri najstnice, če jim prekipi zaradi ljubezenskih preglavic. V redu, karkoli ste si že predstavljali, pomnožite s tri. Takšno razdejanje v komediji John Tucker, mrtev si povzroči skupina iznajdljivih dijakinj, ker je vse tri prevaral srednješolski žrebec.

Uničevanje se začne, ko tri prelepa in priljubljena dekleta iz treh srednješolskih klap, ki med seboj tekmujejo, odkrijejo, da vse hodijo z istim tipčkom: postavnim in hinavskim kapetanom šolskega košarkaškega moštva Johnom Tuckerjem (Jesse Metcalfe). Potem ko primerjajo podatke, od besa sopihajoča trojica - nadebudna novinarka Carrie (Arielle Kebbel), vodja navijačic Heather (Ashanti) in aktivistka za veganstvo Beth (Sophia Bush) - skuje zaroto, kako Tuckerju dati lekcijo, ki je ne bo nikoli pozabil. Odločijo se napasti njegovo igro in tipa, ki ni nikoli brez zmenka, spremeniti v tipa, ki zmenka sploh ne more dobiti. Na žalost jim spodleti prav vsak odbit in gromozansko ponižujoč načrt, da bi spodkopale Tucka, zaradi česar postane ta bolj priljubljen kot kdajkoli.

Obupana dekleta spoznajo, da morajo odločneje napad. Ostane jim samo še ena pot: zlomiti mu morajo srce... tako, kot ga je on njim. Carrie, Heather in Beth rekrutirajo čedno, a neznano novinko na šoli Kate (Brittany Snow), v katero naj bi se postavnež zaljubil, nakar naj bi ga ona ceremonialno dala na čevelj. Kate okleva, ker pa si obupno želi novih prijateljic in postati vidna, pristane, da bo dekletom pomagala izvršiti njihov podli načrt.

Trojica Kate spremeni v sanjsko dekle Johna Tuckerja in, tako kot so načrtovale, se Tucker do ušes zatreska v privlačno svetlolasko. Sprva se Kate pretvarja, da jo je težko dobiti, kar povsem zbega Tuckerja, ki se mu ženske običajno mečejo pod noge. Kljub njenim najboljšim poskusom, da bi se mu uprla, Tucker privlači Kate, zaradi česar je razpeta med zvestobo do svojih novih prijateljic in nepričakovano privlačnostjo do Johna.

Medtem se je Kate spoprijatelji s kemijskim partnerjem Scottom (Penn Badgley), ki je čisto slučajno Tuckov mlajši brat. Scott, ki je vajen biti v bratovi senci, Kate ne more povedati, kaj čuti do nje, posebej ko vidi, da se je zaljubila v Johna. Celo Katina samska mama Lori (Jenny McCarthy), ki tudi sama neuspešno išče pravega, skuša posvariti Kate pred njeno misijo prevarati nič hudega slutečega Johna Tuckerja. A Kate je že pregloboko zabredla - poti nazaj ni. Ali pač?

Se Kate lahko upre svojim čustvom in se maščuje največji mori vsakega dekleta: serijskemu zmenkarju? Ali se sanjski John Tucker lahko spremeni in je zvest samo eni ženski? In ali lahko Carrie, Heather in Beth dejansko ostanejo Katine prijateljice - ali prijateljice druga drugi - ali pa se bodo nazadnje vrnile v svoje klape in nikoli več zašle na neznani družabni teritorij?

John Tucker mora umreti je divja komedija, ki dokazuje, da so, kar zadeva srednjo šolo, zmenki še vedno najtežji predmet.

Zamisel za Johna Tuckerja se je scenaristu Jeffu Lowellu porodila, ko se je vdajal lastnim romantičnim maščevalnim fantazijam. “Prišel sem do zaključka, da se srčne bolečine vedno začnejo v srednji šoli. Zato sem začel razmišljati o svoji srednji šoli. Vedno je bil en TIP, zaradi katerega so se slinila vsa dekleta, vključno z mojim. Že takrat mi je bilo jasno, da glede tega ne morem storiti ničesar. Samega sebe ne moreš definirati glede na to, s kom hodiš. In potem sem pomislil na priljubljena dekleta na šoli, kdo so bile in kako so se obnašale. Spomnil sem se, da je vsaka klapa imela svojo vodjo. Ne glede na to, katero so predstavljale, najboljše mačke so bile vedno voditeljice. Celo pametna dekleta so vodstvo zaupala najčednejši, pa čeprav ni bila posebej pametna.” Z vsem tem v glavi se je Lowell lotil pisanja scenarija za Johna Tuckeja.

O igralcih

Jesse Metcalfe (John Tucker): John Tucker, mrtev si je njegov filmski prvenec. Pred tem je igral ljubimca Eve Longorie v Razočaranih gospodinjah, pa v limonadi Passions, televizijskem filmu 44 Minutes: The North Hollywood Shoot-Out ter večkrat nastopil v nadaljevanki Smallville.

Brittany Snow (Kate) je nastopila v nadaljevanki American Dreams in filmu Misija: Cucelj.

Pred tem je več let nastopala v limonadi Luč svetlobe, gostovala v nadaljevankah SeaQuest DSV, Pod nožem lepote in Safe Harbor.

Ashanti (Heather) je vse od leta 2002, ko je izdala svoj glasbeni prvenec Ashanti, med najbolj priljubljenimi pevkami. Istega leta je dobila nagrado grammy za najboljši sodobni R&B album. Uspešni so bili tudi njeni naslednji albumi: Chapter II, Ashanti’s Christmas in Concrete Rose.

Kot igralka je debitirala v eni od epizod nadaljevanke American Dreams, v kateri je upodobila Dionne Warwicke. Nastopila je tudi v Najstniški čarovnici, Izganjalki vampirjev in Las Vegasu. Ne velikem platnu je debitirala leta 2005 ob Samuelu L. Jacksonu v filmu Coach Carter. Posnela je tudi televizijski film The Muppets’ Wizard of Oz.

Pojavila se je tudi v bollywoodskem musicalu Bride & Prejudice, v katerem je pela v hindujščini in angleščini.

O režiserki

Betty Thomas je režirala filme Bradyjevi, Naga resnica, Dr. Dolittle, 28 dni, Jaz, vohun, televizijske filme The Late Shift, My Breast, That Guy in Couples.

Pred režijo filmov je režirala epizode različnih nadaljevank, kot so Hooperman, Doogie Howser, M.D., Shannon’s Deal, Dream On, Parenthood, Sons and Daughters, Midnight Caller (Polnočni klici). Režirala je tudi uvodno epizodo nadaljevanke The Loop.

Kariero je začela kot igralka in je najbolj znana po vlogi poročnice Lucy Bates v nadaljevanki Fantje s Hill Streeta. Nastopila je še v filmih Tunnel Vision, Jackson County Jail, Used Cars, Loose Shoes, Troop Beverly Hills, The Nashville Grab, When Your Lover Leaves, No Greater Gift ter Prison For Children.

Komentarji

10.9. 2006 ob 20:17 zvezdica

Škoda, da film pride v slovenske kinematografe šele naslednji mesec... Sam sem si film ogledal že tisočkrat in resnično me vedno znova očara. Že če si ogledate samo trailer boste več kot navdušeni. Vse pohvale pa gredo režiserki in ostalim sodelujočim! Sploh je pa izbira igralcev enkratna!! Ashanti je rojena za svojo vlogo, prav tako Sophia Bush, Brittany Snow, Jesse Metcalfe in Arielle Kebbel in ostali igralci. Mogoče film spominja na "Zlobna dekleta" (Mean Girls), vendar nič zato! Še zmeraj je film "John Tucker Must Die" odličen! Toplo priporočam ogled filma:)

— ???
6.10. 2006 ob 19:22 zvezdica

res ful dobr film!!! pejte ga gledat, ne bo vam žal!! dobra vsebina, smešn, hudi igralci!! če si hočte popestrit dan ob zabavni najstniški komediji tega filma ne smete zamudit!!

— john tucker
6.10. 2006 ob 19:27

Film je res super!! Zagotovo je vreden ogleda!! Sama sem ga že vidla, pa še vseeno komej čakam, da pride še v kino, da ga grem gledat še na veliko platno!! Pejte ga še vi!!

— ???
7.10. 2006 ob 13:27

nemogoče. film si bo treba ogledat kajti če hočete igralca jessea videti tudi po drugi strani ne samo kot čednega vrtnarja pri razočaranih gospodinjah ko pride film kupiš karto si poiščeš dober sedež kupiš pokovko in zabava se lahko začne.uživajte kajti jaz bom. vsem lep pozdrav

— aleksandra
8.10. 2006 ob 21:35

tipičen ameriški film, o slavnem kapetanu košarkarskega moštva, vendar pa mislim, da je film vseen vreden ogleda... če ne druga, igrajo zelo lepa dekleta

— igor
17.10. 2006 ob 19:44 zvezdica

Komaj čakam, za rojstni dan si bomo ta film ogledale skupaj z najboljšimi prijateljcami. Ker sem videla že trailer, (sem bila zelo zelo navdušena) sem se takoj odločila za ta film. Jaz obožujem najstniške komedije, v tem filmu pa je izbira igralcev in sama vsebina zares odlična. Mislim, da je to film, ki te skozi ves čas predvajanja navdušuje z vedno novimi svežimi idejami in je tako vreden večkratnega ogleda.

— Anchyka
20.10. 2006 ob 16:15

Ta film je res zelo, zelo, zelo lep. Vreden je ogleda. Film se imenuje John Tucker, MRTEV SI. Oglejte si ga dokler ga še predvajajo... Lepo se imejte in uživajte v ogledu tega prekrasnega filma!

— Lucija
20.10. 2006 ob 21:41

film je tull dobr! sam konc je bedn.. wredno ogleda!! čimprei :p

— PrinCe§kaa
21.10. 2006 ob 12:43

komaj čakam na počitnice da si bom lahko ogledala ta film. Fil more bit po mojem ful dober saj kar sn brala o tem vsi pišejo da si ga je vredno pogledat.

— barbi
21.10. 2006 ob 20:08

no če še niste šli gledat filma pa bi ga radi šli ga pejte ker je hudo hudo hud .če ste gledal zlobna dekleta pol veste u kakšnm stilu bo ta fil no ja mal je podobn zlobnim dekletom sam eda so te še bl zlobne res zakon.pa še on je tok cortkan

— zakon
22.10. 2006 ob 13:24

še kr vredu film

— qL
22.10. 2006 ob 13:39

Res hud film, vredn ogleda in res vm bo polepšu večer. Če vam je doukcjt al ste pa zamorjeni, res svetujm d si ga ogledate ker se boste nasmejal do mrtuga! uživite u filmu!

— John Tucker
26.10. 2006 ob 19:47

film je tok hud!model pa se posebi...sploh mu nebi dala tridst let(al neki tazga)...konc mi ni biu usec k bi bla lo9h unadva skupi sam pol nebi bla z njegovim bratom ceprou ni nevem kaj ampak bo ze...tud ce se je na koncu spremenu bo u resnici se vedno tak k je...pejte gledat!1ne bo vm zou=)))!

— ninchy luw jesse-ja metcalfe-ja
28.10. 2006 ob 2:07

ei ta film je resss ZAKON!!=) morte si ga it ogledat, ker je full hud in vredn ogleda!!! (sam kokice so mal predrage) L.O.L =)

— =)
28.10. 2006 ob 21:33 zvezdica

ogledala sem si film in zelo me je presenetil da je v tako kratkem casu zajeto toliko vsebine. Ce ta film primerjam z drugimi prikaze resnicno najstnisko vsebino. meni se je zdel the best ze dolgo si nisem ogledala tako dobrega filma. Priporocam ga vsem najstnikom naj si ga ogledajo, ker jim ne bo žal saj je vreden ogleda. v njem se nasmejes do solz.

— rencha
28.10. 2006 ob 21:35

film je carski ful dobr oglejte si ga ne bo vm žou

— bejbi
29.10. 2006 ob 7:01

Film sm že gledala v ZDA in je res fajn, dons ga grem gledat tuki in upam da ga niso kej skrajšal, kot so naprimer dr. dolittla.

— mayamaya
29.10. 2006 ob 13:09

eyte, hud film res pejte si pogledat! res fil da te kap najbolša najstniška komedija

— nina
29.10. 2006 ob 15:15

ta film je res tok dobr da si ga splača ogledat!!! pa ne sam zaradi zelo luškanega igralca ampak zaradi vsega. ko ga gledaš se kar topiš!! res vredno ogleda!!

— Alcy
30.10. 2006 ob 11:54

kak brezveze !dolgčas! boring!

— djurovič darinko in njegovi frendi
31.10. 2006 ob 9:46

s prijatelco sva si sle film ogledat in se mi zdi zlo vredn ogleda,zlol dobr igra ashanti,pa ta john tucker je ful cotkan.

— ela
31.10. 2006 ob 13:15

film je ful dobr pejte ga usi gledat tega ne smete zamudit! ocena 100/10

— xxx
31.10. 2006 ob 18:22

no takole jaz sem si ogledala ta filem zelo mi je všeč tak zelo zelo poučen je iz njega se dosti naučiš predvsem pa je povezan z zgodovino ter znanostjo upam da si ga bom še ogledala

— lara
31.10. 2006 ob 18:27

evo jas sem videla ta filem je kjuul zelo je lep muški ma lepo postavo film je res hut pajte si ga oglodat neče vam žal bit ajde lep pozdrav od sabine

— sabina
1.11. 2006 ob 2:33 zvezdica

S filmom, kjer Jenny McCarthy igra mamo, je nekaj hudo narobe. Če ste videli Prepovedani sadež, potem veste kaj vse zmorejo najstnice. Če ste videli Johna Tuckerja, ki ga napadejo kar štiri bejbe, pa veste kaj pomeni videti zelo slab film. Film brez idej, poguma in izvirnosti. Kurčevi kliše, ki mu ne bodo nasedle niti osnovnošolke. Pač film, ki bi ga morali prepovedati, saj kvari okus mladine.

— iztok gartner
1.11. 2006 ob 9:37

upam da je ta film ful the best in bi si ga rada ogledala!

— nekdo pač
1.11. 2006 ob 10:15

ej the best movie morte jt gledat da vam nau zau

— kate
2.11. 2006 ob 6:51

prejšn tedn swa sle s frendico u kino in res sm komi čakala d grem pred kinoplatno gleat ta film...ni mi prou nc zou.je res d best komedija in smeha ni mankal =P! jst ga grem absulutno se enkrat gleat:P*res je cool*mislm gleat u kino pa se duma ga bom pol ene.no dokler se ga ne bom naveličala.LP

— dasyka
2.11. 2006 ob 16:46

totalno bedn film in ni vreden 1000sit!!! brez vsake vsebine... john tucker wanna be car... če mislte vidt dobro hight school komedijo si oglejte ameriško pito...

— lomi
3.11. 2006 ob 11:02 zvezdica

film je res dobr,velik zanimivih prizorov je v filmu in res se lahko do dobra nasmejiš.Najbolš pr temu filmu pa je to, da je v glavni moški vlogi tko hud tipček kokr je Jesse Metcalfe,ki ga bolje poznamo kot vrtnarčka in ljubimca ene izmed razočaranih gospodinj.Jesse je res hud tip in njegov izgled...

— anja
3.11. 2006 ob 15:30

NO... film sm si pogledu in morm reč, da je res en MUST SEE film. Res zabavn, neki drugačen, extra. Tut to, kok so dvorane polne in zasedene, nekaj pove. SVAKA ČAST hehe

— Gju
4.11. 2006 ob 13:43

ta filem je zelo smešen meni osebno je bil zelo kul .

— maruša
4.11. 2006 ob 19:33

ja jst še filma nism widLa sam sm puna dostiii prebraLa o totem fiLmi...pa meni je tue glawni igralec s puniga Lušn...bomo widLe... rem Lejat fiLm jutr...

— kr ena
4.11. 2006 ob 21:40

film sem si ogledala in se mi zdi odličen...ocenila bo od 1 do 10 z oceno 9...je zanimiv, smešen in ni dolgočasen

— tnz
5.11. 2006 ob 17:34

ja ful tko qt filmčk! :D

— naja
7.11. 2006 ob 15:11

film je dober,čepraw najprej daje vtis tipičnega ameriškega s*anja. iz njega se lahko tudi kaj naučiš=]

— SsHe*
9.11. 2006 ob 14:54

**Ei folk film ful seka, igralci rulajo, pa Jesse Metcalfe je ful, ful, cute. mism, film da "dol padeš"! Kapo dol ustvarjalcem in igralcem! FSM:) aja, pa da ne pozabm lupčka enmu tipu... sej sam ve, ktermu.:)**

— **_punk_rockerka_**
10.11. 2006 ob 16:39

Film sm gledu, in me zdej zanima kako se imenjuje komad od ashanti ki je bil bolj na začetku ko so plesale tiste navijačice se mi zdi. Rabu bi naslov komada, na soundtracku ga pa zgleda ni

— Freak
10.11. 2006 ob 18:33

Film je vreden ogleda.. pa ne samo 1x..kr večkrat

— Anita
10.11. 2006 ob 19:34

men je ta film ful the best če bi bil 500krat po tv ma gledala bi ga nora sm na ta film čim sm ga šla gledat ma noro dobro ful je v redu ampak hudo ne vem rada bi da bi naredil john tucker mrtev si 2. ker bi bla neverjetna uspešnica še men k sm tok izbirlčna med filmi res ne morem verjet če bi ga dele 2345678itd m,a noro gledala bi ma noro no noro

— karmen
11.11. 2006 ob 14:39

res ful mi je všeč in smešno in vse "cool"

— vija nonika
12.11. 2006 ob 13:57

ta film mi je biu took ušeč!res je vredn ogleda!

— *Larysy*
12.11. 2006 ob 14:06

Jesse Metcafle best igralec 4ewa. Film sn gledla že 3x pa bi ga še vsaj 10x! Idite leat neo vam žal!

— zakon glavni igralec
13.11. 2006 ob 15:25

ta film je zeeelllo uspešen. zato ga grem jutri gledat že 4. ampak samo zato, ker mi je všeč glavni igralec. lp pupika

— John Tucker, mrtev si
18.11. 2006 ob 11:02

film je enkrat, vsi ki so hočete nasmejat, the best

— dija
19.11. 2006 ob 14:04

film je prava najstniška komedija.take mam še najrajš:D nebo vam žou če ga boste šli gledat!

— vesna
20.11. 2006 ob 13:06

super filem.jaz sem ga gledala in res sem čisto navdušena.=) ne bo vam žal če si ga boste ogledali.

— =)=)=)
24.11. 2006 ob 13:59

komi čakam da film pride na dvd.v kinnu sm ga zamudla in ful mi je žov.

— anchy
27.11. 2006 ob 18:09

ma je res zakon film!pa se tko fajn igralci-se narezis:D

— *zvezdica*
2.12. 2006 ob 18:08

no, če že vsi tk hvalite glavnega igralca, bom pa še js mal pohvalila sophio bush - ona je men najboljša igralka in igra v najboljši nadaljevanki ONE TREE HILL :)

— joy
10.12. 2006 ob 13:04

Ta film je eden najbolših kar sem si jih kdaj ogledla.Poleg zelo dobre vsebine so tudi igralci fajn, še posebj pa vroči Jesse Metcalfe (john tucker) katerega si vsaka lahko le želi.Z filmom je vse ok sam konc ni tko zanimiv, ker skos misliš da bo john tucker z tisto kate a se ona zaljubi v njegovega brata on pa še naprej igra vlogo kurbirja ;-)

— ...
10.12. 2006 ob 20:35

Film je zakon,vreden ogleda!Res smo se vsi nasmejali in definitivno na sporedu za novo leto :)

— the best
17.1. 2007 ob 13:11

Okej, Jesse Meltcafe natepava vse po vrsti. Za kratek čas je natepaval Razočarano gospodinjo, Gabrielle Solis a.k.a. Evo Longorio. Potem natepava kar3, kasneje tudi 4 zapovrstjo v dolgometražno - nedolgometražnem filmu. In nenazadnje natepava tudi nas, saj fiilm ni ravno tisto, kar se pričakuje od dobre najstniške romantične komedije. Ampak moramo priznati, da se je žrebcu natepavanje splačalo, saj je dobil celo svoj prvi film. Love's-in-the-air film nas popelje v življenje šolskega frajerja, ki mu celo moški morajo priznati, da je kar težka konkurenca. Ampak 3 zapuščene, prevarane in (dobro) nategnjene ga hočejo skrekati. In to s pomočjo četrte, male natakrice. Ampak načrt se zalomi . . . Čeprav filmu ne moremo priznati izvirnosti, pa mu lahko pripišemo dobro zabavo, čeprav, veste kakšni so ponavadi uro in pol trajajoči filmi . . . Da, tale je tudi tak, ampak z nekaj malo bolj svežinne. Torej film katerega glavnemu igralcu brez vesti lahko rečemo : Hit Me Baby Five More Times . . . . Rezultat je poslastica za ženske, ki si bodo ob Metcalfovih radiatorčkih lizale prste.

— Dejan
20.1. 2007 ob 21:21

zzlolo ddobbr film

— smrklja
25.3. 2007 ob 12:21

cool film sam ni razglednce k je u tangicah

— Chili
28.3. 2007 ob 13:46

ta film je bil carski sam zakwa ni razglednce k je biu u tabngicah???

— chili
1.5. 2007 ob 20:04

haj !! če si še tega filma nisI vido /a pa res sramota ... to je taki film da dol padeš ni bolška babe smo itak vse take tak da morš ga vijet papa

— simmyKaa
24.7. 2007 ob 10:59

Ma ta film je itak the best,moj najnaj...Sploh k not igra Sophia Bush...SKRATKA FUL HUDO!!!

— laura
25.11. 2007 ob 11:16

film je perfekten za popestritev dneva res ga vsem priporčam

— erika
4.6. 2008 ob 2:00

ful svetovni film. 1a
sem ga že 5x gledla pa še mi je vedno ql

— blabla
30.12. 2008 ob 13:51

TA FILM KUL '' IGRALCI SO DOBRI , PA JOHN TUCKER JE ZELO PRIVLAČEN ČE BOSTE ŠLI TA FILMA GLEDAT V KOLESEJ BOSTE UŽIVALI .

— KLARA
22.9. 2012 ob 18:18

ej full dober film vrede3n ogleda :)

— maša

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.