Kolosej
Film distribucije Continental Film

Jej, moli, ljubi

romantična drama
Podnapisi
Na sporedu od: 23.9.2010, Kolosej DeLuxe Kranj
23.9.2010, Kolosej Ljubljana
2h 20min / 140min
Leto: 2010
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Ryan Murphy, Jennifer Salt in Elizabeth Gilbert
Režija: Ryan Murphy
Film, posnet po knjižni uspešnici, predstavlja skorajda popolno življenje radožive Liz, ki se odloči podreti samoomejitve površinskega zadovoljstva in na novo spisati svoje življenje. Po neuspešnih poskusih zanositve in ločitvi se v iskanju novih doživetij in strasti odpravi na svetovno odisejado, ki jo vodi v odkrivanje gurmanskih užitkov italijanske kuhinje, raziskovanje skrivnosti starodavnih indijskih molitev in spoznavanje notranjega miru ter življenjske ljubezni na Baliju.

Liz Gilbert (Julia Roberts) je v filmu Jej, moli, ljubi sodobna, občudovanja vredna ženska na potovanju po svetu, med katerim odkriva in se ponovno povezuje s svojim notranjim jazom. Po ločitvi se je znašla na razpotju. Vzame si leto dni študijskega dopusta in povsem neznačilno stopi iz varnih okvirjev, saj tvega vse, da bi spremenila svoje življenje. Na prekrasnih in eksotičnih potovanjih v Italiji  izkusi preprost užitek, ki ga prinaša hrana. V Indiji izkusi moč molitve in na Baliju končno nepričakovano najde notranji mir in ravnovesje ljubezni.

Film temelji na navdihujoči ljubezenski zgodbi. Jej, moli, ljubi dokazuje, da zares obstaja več kot le en način, da si daš duška in si ogledaš svet.

O nastajanju filma

Julia Roberts je spomine Elizabeth Gilbert Jej, moli, ljubi prebrala kmalu po izidu leta 2006.  Poslala jih je eni svojih najboljših prijateljic in brali sta jih sočasno. Obe je zgodba takoj pritegnila."Vsakdo se poda na popotovanje, doživi trenutek, ko mora na novo definirati, kdo je in kaj išče," pravi Julia Roberts. "Lizino potovanje je zelo specifično in zelo nenavadno na način, ki je zelo privlačen kot zgodba,  je pa tudi univerzalna zgodba, v kateri se lahko najde vsak."

Spomini Gilbertove – sama jih opisuje kot iskanje za vsakogar – so bili izjemno uspešni. V ZDA in po svetu so jih prodali v 6,2 milijona izvodih. Prevedli so jih v 40 jezikov, med drugim tudi v slovenščino. Julia Roberts je v sodelovanje pri projektu privolila zaradi knjige in zaradi priložnosti za sodelovanje s koscenaristom in režiserjem Ryanom Murphyjem. "Všeč mi je način, kako knjiga govori o življenjski izkušnji, o iskanju odgovorov in o tem, kako zelo pomembni so lahko ljudje v našem življenju. Mislim, da je to zelo vznemirljiva zgodba. Krasno je biti njen del in biti del nje z Ryanom na čelu je bil to slasten podvig."

Murphy, najbolj znan po z zlatimi globusi nagrajenih serijah Pod nožem lepote in Glee, si je prislužil priznanja zavoljo zajedljivih in realističnih dialogov. Scenarij je napisal z  Jennifer Salt, sodelavko iz serije Pod nožem lepote. "Ryan in Jennifer sta napisala zelo spoštljivo priredbo," pravi Julia Roberts. "Ryan se je res ujel z  Liz Gilbert in se z njo veliko pogovarjal. Poskusila sta ostati zvesta knjigi. Pri vsaki filmski priredbi knjige pa nastopi tudi trenutek, ko morajo stvari biti malce drugačne, vendar smo ves čas ščitili bistvo filma – Lizino popotovanje odkrivanja same sebe.«

"Lepota knjige – in po mojem razlog, zakaj smo vsi hoteli posneti film – je v sporočilu, ki pravi: Stopite ven iz znanih okvirjev," pravi Murphy.  "Ta zamisel mi je všeč – to je bila zame zelo osebna zamisel,  ker sem pri svojih izbirah lahko zelo rigiden, dan za dnem lahko ponavljam vzorec. Všeč mi je na primer prizor v Rimu, ko Julia preživi popoldne na tleh in je popoln obrok. Na to mislim med svojim vsakdanom, skušam uživati v drobnih dogodkih in od dneva nočem pričakovati kdo ve kaj. Na osebni ravno sem se pri tem projektu naučil predvsem to."

"Ryan mi je knjigo izročil v povsem nefilmskih okoliščinah – priporočil mi jo je kot prijatelj," pravi Saltova. "Rekel je: Berem to knjigo in občutek imam, kot bi poslušal govoriti tebe. Všeč ti bo. In res me je navdušila, ker je bila odkritosrčna, avtentična. Ko mi je Ryan povedal, da bo dobil pravice za snemanje filma in da si želi, da napišem scenarij z njim… zame je bil to čaroben trenutek."

Tema knjige biti zvest samemu sebi je postala gonilna sila zgodbe in scenarija. Čeprav se  Gilbertova odpravi na pravo eksotično in prelepo potovanje po svetu, je to samo del zgodbe. Razlog, zakaj se je toliko ljudi našlo v tej knjigi, se skriva v pristnosti njene odprave odkrivanja same sebe – in da se ta lahko odvije kjerkoli. Gardnerjeva pravi: »Vedoželjnost  Liz  Gilbert  je ena od stvari, ki me je pritegnila. Dobesedno lahko greste okrog vogala in srečate neznanca, naletite na nov jezik, hrano, kulturo ali običaje."

Poiskati ravnotežje med notranjim in zunanjim potovanjem je bilo ključno pri priredbi materiala za film. Gibalo zgodbe je Lizina pot od New Yorka do Italije, Indije in Indonezije, filmarjem pa je bilo pomembno občinstvu posredovati osebne izzive, ki jih Liz postavi sama sebi, ko sama potuje po svetu. "Samotno je in ni lahko," pravi Gardnerjeva.  Prav to je zgodbo poneslo s strani knjige in jo oživilo na velikem platnu.

Scenarista sta med pisanjem sodelovala tako z Julio Roberts kot z Dede Gardner, ki sta prispevali dele knjige, ki so se njiju najbolj dotaknili. Ves čas pa sta bila prek elektronske pošte v stiku tudi z  Elizabeth Gilbert. 

Julia Roberts pa je Elizabeth Gilbert spoznala šele v Rimu. "Ryan je imel med pripravami na snemanje že stike z njo. Meni pa se je zdelo pomembno, da pri svoji upodobitvi Elizabeth sledim instinktom, da posnamem določen del filma in da bom že dovolj dolgo na poti, ko bo napočil čas za snidenje," pravu Julia Roberts.  "Liz je zares prijeten, prijeten človek. Govori na krasen način in ima zelo specifično mimiko. Nisem je hotela imitirati. Prečudovit človek je.«

 Tako kot pri izboru glavne igralke, kjer si nihče ni mogel predstavljati druge kot Julie Roberts, se je filmarjem zdelo, da nimajo druge izbire kot snemati na pravih lokacijah, ki jih je Gilbertova obiskala med svojim potovanjem.  "To je bil naš sveti gral – šli bomo na kar največ krajev, kamor je šla Liz Gilbert," pravi Murphy.  "Do nekaterih smo prišli zlahka, recimo do nekaterih slavnih točk v Rimu. Pri nekaterih drugih smo imeli srečo. Snemali smo recimo lahko v pravem domu Ketuta Liyerja, ki je ključni lik med sekvenco na Baliju." Kadar jim ni uspelo snemati na pravih lokacijah, so jih skušali kar najbolj verno poustvariti.

A ne le da so snemali na pravih lokacijah, tudi snemali so po kronološke vrstnem redu, najprej v New Yorku, potem v Italiji, nato v Indiji in nato na Baliju.

New York

V New Yorku raziskujejo Lizino nujo po odhodu in definirajo njen odnos z dvema moškima: nekdanjim možem Stephenom in ljubimcem Davidom.

40 Američanov ekipe Jej, moli, ljubi se je nato iz New Yorka podalo po svetu, kjer so delali z lokalnimi snemalnimi ekipami.

Italija

Italija, posebej Rim, je bil začetek za hranjenje in zdravljenje duše Liz Gilbert. Vzela si je čas, uživala v hrani, filozofirala s prijatelji in uživala v dolce far niente – sladkosti brezdelja. "Rim te sprejme z odprtimi rokami," pravi Julia Roberts.  "Srečo imam, da sem tam že večkrat delala. To je kraj, ki ponuja dobrodošlico in je krasna izbira za Lizino prvo postankom na njenem potovanju."

"Bistvo Rima je živeti v trenutku – nekaj, česar Američanom ne gr ravno dobro," pravi Gardnerjeva. "Rim te prisili, da živih v trenutku. To ima ogromno vrednost in ko pozabiš na frustracije in se ustališ, misliš, da imajo Italijani kar prav."

Indija

Medtem ko je bil Rim mesto, v katerem se je Liz poslovila od starega življenja in se naučila biti srečna, tudi če je sama, je v Indiji stopila v drugačen svet. V Italiji se je  naučila uživati v življenju, tam pa začuti, da mora spet pristati z nogami na trdnih tleh. Gardnerjeva razlaga, da se Liz premakne od  dolce far niente k izkušnji nečesa precej globljega. "Indija je kaotična, a Liz je bila tam, da bi izkusila mirovanje. Njen cilj je bil meditirati in se ozreti navznoter. To prav gotovo predstavlja ašram in to, kar ji tam dopoveduje  Richard iz Teksasa. Prenehati mora skušati nadzirati stvari. Preprosto se mora ustaviti."  Prizore v ašramu so posneli v pravem ašramu, ki stoji dve uri vožnje iz New Delhija. Določene kulise, ki so jih zgradili filmarji, so še vedno tam in jih uporabljajo obiskovalci ašrama.

Indonezija

Potem ko se je naučila užitkov razvajanja v Italiji in moči notranjega miru v Indiji, je Liz pripravljena sprejeti sporočilo ravnovesja Balija. "Liz je že bila na Baliju," razloži Julia Roberts. "Slišala je prerokbo, da se bo nekega dne vrnila. Mislim, da jo je to vodilo na zadnjem delu potovanja. In lekcija, ki se je nauči na Baliju – išči ravnovesje – je nekaj, kar ob prihodu tja še ni čisto pripravljena sprejeti, A v življenju se moramo naučiti, da življenje ni linearno ali logično."Na Baliju pa sreča tudi novo ljubezen Felipeja, ki ga igra Javier Bardem. Po Julijinem mnenju je po tako dolgem snemanju Javier projektu dal novo energijo.

Balijski zdravilec Ketut Liyer, čigar ime dobesedno pomeni svetla luč, je ključnega pomena med Lizinim potovanjem v Indoneziji. Ketuta igra novinec Hadi Subiyanto  Najti igralca, ki bi igral tako ključno vlogo, je bil izziv. Potem je filmarjem nekega večera v hotelu v Jakarti padel v oči flavtist po imenu Hadi Subiyanto. Vprašali so ga, če bi hotel priti na avdicijo za vlogo, čeprav ni še nikoli igral – in ali sploh ve, kdo je Julia Roberts. Kaj hitro se je znašel na letalu proti Baliju. "To je zame velik dogodek, da sem dobil to delo," pravi. "To je druga največja stvar, ki se mi je zgodila v življenju. Prva je bila moje rojstvo, druga pa ta. Zelo sem srečen."

O igralcih

Julia Roberts  (Liz  Gilbert) je dobitnica oskarja, zlatega globusa in nagrade igralskega sindikata za nastop v filmu Erin Brockovich. Je ena najuspešnejših hollywoodskih igralk vseh časov. Njeni filmi so skupaj zaslužili pred 2,5 milijarde dolarjev.

Posnela je filme Mystic Pizza, Jeklene magnolije (nominacija za oskarja, dobitnica zlatega globusa), Čedno dekle (nominacija za oskarja, drugi zlati globus zapored), Dvoja igra, Moj bivši se poroči, Notting Hill, Wilsonova vojna (za vse naštete filme je bila nominirana za zlati globus), Oceanovih 11. Oceanovih 12, Namseh Mona Lize, Ameriška ljubljenca, Priznanja nevarnega uma, Pobegla nevesta, Z roko v roki, Teorija zarote, Vsi pravijo: Ljubi te, Michael Collins, Čenče, Pelikanovo poročilo, Tanka linija smrti, Dying Young, V postelji s sovražnikom, Valentinovo.

James Franco  (David Piccolo)  je posnel filme  James Dean (zlati globus), Spiderman, Ananas ekspres, Viharna noč, V dolini smrti,  Date Night, The Dead Girl, An American Crime, Tristan in Izolda,  The Great Raid,  The Company, Sonny, City By The Sea,  Deuces Wild.

Javier Bardem (Felipe) je dobil oskarja za stansko vlogo za nastop v filmu Ni prostora za starce. Posnel je še filme Visoke pete, Pršut, pršut, Ljubezen v času kolere, Ljubezen v Barceloni, Preden se znoči (nominacija za oskarja), Stranski učinki, Live Flesh, Biutiful, The Sea Inside, The Dancer Upstairs, Mondays In The Sun, Goya’s Ghosts, Golden Balls, Dias Contados, Mouth to Mouth, Ecstasy, Dance with the Devil, Washington Wolves, Second Skin.

O režiserju

Ryan Murphy  je  avtor, scenarist in režiser serij Pod nožem lepote in Glee. Za obe je dobil več zlatih globusov.

 Kariero je začel kot novinar. Kariero scenarista je začel konec devetdesetih, ko je Steven Spielberg kupil njegovo romantično komedijo Why Can’t I Be Audrey Hepburn? Njegov naslednji projekt je bila serija Popular, ki je nastala v sodelovanju z izvršnima producentoma Pod nožem lepote  Greerom Shephardom in Michaelom M. Robinom. 

Leta 2006 se je preselil še na veliko platno. Bil je scenarist, režiser in producent filma Running with Scissors, v katerem sta igrali Annette Bening in Gwyneth Paltrow.

Elizabeth Gilbert (avtorica knjige) je nagrajena pisateljica fikcije in nebeletristične literature. Njena zbirka krakih zgodb Pilgrims je bila med finalisti za nagrado  PEN/Hemingway. Njen roman  Stern Men je New York Times uvrstil na seznam opaženih knjig.  Njena knjiga iz leta 2002  The Last American Man je bila finalistka tako v tekmovanju za nagrado National Book kot za nagrado National Book Critics Circle.  Odkar so januarja leta 2006 izdali njeno knjigo Jej, moli, ljubi, je bila ta kar 57 tednov na prvem mestu lestvice najbolj prodajanih knjig  New York Timesa. Prav tako je na dober odziv naletelo tudi nadaljevanje knjige Jej, moli, ljubi z naslovom Za vedno, ki je tudi prevedena v slovenščino in že na voljo pri nas.

Komentarji

15.7. 2010 ob 13:35

Ja, komaj cakam, sem vidla odlomke in bo zakon film kot tud knjiga, ki ti da vpogled v svoj life..

— cokolino
15.7. 2010 ob 15:30

Komaj čakam!! P.s. Ravno na sestrin RD se začne ta film, jupi!! :)

— mVioleta
22.7. 2010 ob 10:45

Škoda, da ne pride prej! :( Ampak je vreden čakanja. Knjiga je super, verjamem, da bo tudi film! :)

— KL
9.8. 2010 ob 11:14

ena moja prjatlca je to brala

— koki
12.8. 2010 ob 23:58

Knjiga je genialna, ce je film vsaj priblizno tako dober, bomo na moc uzivali pri ogledu...Komaj cakam, knjigo sem ze skopirala, dala naprej, dvakrat prebrala in bi takoj sla vsaj na Bali, ceprav sem tam ze bila...Reina Demars

— reina demars
15.8. 2010 ob 17:01

bbbuuuuuuu bednooo

— sweet dreams
22.8. 2010 ob 21:49

fuuul hud film komi čakam da pride u kino sm že vidla udlomke zlo priporočam ;)

— anchy...
2.9. 2010 ob 20:50

Tega filma se pa veselim.. Julia Roberts je in bo še vedno ena izmed najbolših igralk!

— Spela
8.9. 2010 ob 10:46

Priporočam ogled. Knjiga fenomenalna. Grem gledat s prijateljicami, da bomo potem lahko še malo podebatirale. Končno nekaj za mene!

— Pikica
8.9. 2010 ob 16:11

knjiga je res odlična...ena boljših, komaj čakam film!!!!

— ana
12.9. 2010 ob 18:58

komi cakam d pride..film je koonc..=)

— nanii
13.9. 2010 ob 7:36

komaj čakam

— Andy
13.9. 2010 ob 22:49

Mogoce bi lahko izboljsali slovnico promocijskega besedila, ker tako zanic prevod gledalce odvraca od ogleda filma?

— enny
17.9. 2010 ob 15:15

komi čakam, res zlo dober filem in ga zelo priporočam ;)

— - anči
17.9. 2010 ob 19:23

zeloooo dober film in ga zares že komi čakam da pride v kino!!!!! ;) ;)

— ančo =)
18.9. 2010 ob 13:58

Mislim, da bo film dober!

— krokodil
18.9. 2010 ob 17:40

Film mi deluje rahlo določasen. nevem, mogoče zaradi neizvirnega naslova.?

— Marty
19.9. 2010 ob 22:26

@sweet dreams

ti si en otrok

— brfvdsvsb
20.9. 2010 ob 19:50

knjiga 1a komaj cakam da prideeeeee, pa julija je po moje fenomenalno upodobila lik liz.

— rizi bizi
22.9. 2010 ob 22:19

življenje je treba potovaaaaaaaaaat!!!
dont ever stop***

— manna
23.9. 2010 ob 14:18

Komi čakam torek, da ga grem gledat:)
Upam, da je vsaj 1/2 tako dober kot je bila knjiga:)

— Lori
23.9. 2010 ob 19:54

Čeprav nisem nek ljubitelj romantičnih dram priznam da sem si film ogledal kot predpremiero na preširnivem filmu in gre za zelo simpatičen filem čeprav se na čase začne vleči

— En, ki nima pojma
24.9. 2010 ob 12:22

lahko samo rečem daje knjiga nekaj kar bi moral vsak prebrat, film pa si ogledam...večkrat če bo treba...uživajmo

— mateja
24.9. 2010 ob 14:23

kaj pa vem.....

— LiNcHiKa
26.9. 2010 ob 0:54

film ima dobro glasbo
morda dva momenta v filmu sta zabavna
drugače pa film res ni doberr. mislim, da vse pove podatek, da mi je frend med predstavo poslal sms: "ali imaš vilico, da si jo zarinem v uč"

— ArthurDent
26.9. 2010 ob 12:14

Nad kjigo sem bila navdušena, zato sem si morala nujno ogledati film in je super! Mislim pa, da film bolje in predvsem drugače razumeš in doživiš, če prej prebereš knjigo...

— naja
26.9. 2010 ob 14:13

brezvezen film... :(

— anja
27.9. 2010 ob 23:36

@ArthurDent
Glede glasbe. V kadru, ko v Rimu uživa v testeninah se vrti arija "Der Hölle Rache" iz Mozartove Čarobne piščali. Ustvarjalci filma so s tem želeli pričarati njen užitek ob hrani, ki bi ga lahko primerjali z vrhuncem pri spolnem odnosu. Ta arija je zares božanska. Mogoče bi ustvarjalci pričarali bistvo, če bi bil predvajan samo vrhunec arije (visoki c) in ne celotna arija (oz. večji del). Sopranistka pa v njej prepeva "peklensko maščevanje vre v meni, obkrožajo me plameni smrti in obupa...." Sicer v nemščini, in ne v angleščini, zato ni prevedeno in to večina ljudi presliši. Osebno se mi je zdelo precej hecno. Drugače pa gi film ocenila s 3/5.

— Yulia
28.9. 2010 ob 14:49

Knjiga je dosti boljša kot film, pri katerem sem pogrešala več dinamike in več humornih vložkov.

OK but nothing special.

— pika poka
28.9. 2010 ob 19:06

Meni že knjiga ni nevem kaj in sem jo končala brat že na 5 strani.
Upam da bo film bolj uspešen vendar težko verjamem ker je v knjigi eno in isto in se ves čas ponavlja...sam v vednost.:D:D

— Moviekronik
29.9. 2010 ob 0:26

luštno

— jaz
29.9. 2010 ob 8:11

Mene film ni prepričal. Kot bi brala puhlo obnovo neke knjige. Zakaj se odloči narediti osrednji lik določen korak, kar naprej se jim je mudilo, obenem pa se film čudno vleče. Ni me prepričal.

— B
30.9. 2010 ob 16:11

Meni je bil film poseben,res super,sploh za ženske.V liku Liz sem videla sebe,ter svoje življenje...

— natykamb
1.10. 2010 ob 11:33

Pot, ki jo prehodi Liz, je pot vsakega izmed nas. Potujemo vase, k sebi, domov, da navežemo stik in spoznamo svojo dušo. Življenje postane svobodno, praznik.
Balijski jezik pozna samo sedanjik- ta trenutek sedaj. Ko govoriš v pretekliku ali prihodniku enostavno skomignejo z rameni, ker to ni pomembno.
Na Baliju ne poznajo kazni za pijane voznike in prehitro vožnjo.
Vsak dan je ritual manter in zahval za darove življenja.

— elena
1.10. 2010 ob 14:44

Hjah. Ne bom rekel, da je film zanič, ampak vsega preveč naenkrat. To bi komot lahko razdeili v tri filme (in pokasiral več denarja). Premalo časa je ,da se ves ta material pove. Film ne gre toliko v vsebino, kot daje poudarka na kvantiteti. Kadri so sicer lepi, igralka (in ostali) itak ena A izbira, lokacije za snemanje tudi... Ampak kot rečeno, film vse prevečkrat izgubi rdečo nit in... je težko gledljiv, ker si zmede... Vsaj jaz sem bil :S

— Mišek
2.10. 2010 ob 20:26

Glede na odlično knjigo me je film popolnoma razočaral.

— Tina
3.10. 2010 ob 15:43

knjige sicer nisem prebrala. a sem nad filmom zelo zadovljna. cudovita zgodba :)

— nika*
3.10. 2010 ob 16:41

Razočaranje

— sara
3.10. 2010 ob 20:42 zvezdica

Eat Pray Love je eden lepših filmčkov v letošnjem letu, ki mi bo zanesljivo ostal v trajnem in pozitivnem spominu še dolgo časa. Kot se je izkazalo, je bila odločitev za njegov ogled več kot popolnoma na mestu, saj je bil moj glavni namen (oz. sprva seveda le pričakovanje) sprostitev, v ozadju pa morda še kakšen višji cilj, kot je npr. osebnostna rast, za kar se je kasneje v celoti izkazal kot nadvse primeren. Film je še eden v vrsti onih, ki so dejansko "pisani" na kožo Julie Roberts, čeprav, pa to še zdaleč ni negativna pripomba(!), njen nastop ni bil prav posebej zahteven, niti izstopajoč, razen, če seveda izvzamem standardni zaščitni znak Julie - to je njen lahko rečem angelski nasmešek (med ostalim), ki v sinergiji s tokratno zgodbo iz človeka prežene še takšno zamorjenost, skrb in vsakodnevne tegobe. Vsekakor bi na kratko lahko povzel, da gre za film z mnogo "svetlobe in ljubezni" in nadvse simpatičnimi liki iz resničnega življenja in z vseh koncev sveta, ki so si po mojem mnenju zgolj navidezno, površinsko kontrastni ... Nekje sem prebral komentar, da naj bi to bil bolj film za one po tridesetem letu starosti. In glede na nekatere zgornje komentarje bi se s tem morda še strinjal. Svoje pove tudi nesramno nizka ocena na - bom kar rekel - nekdaj referenčnem IMDB, ki pravzaprav pove zelo malo ali skoraj nič o samem filmu, vendar po drugi strani zelo veliko o večini njegovih gledalcev (ali dandanašnjih gledalcih filmov nasploh) oziroma ocenjevalcih. Menim namreč, v bistvu sem prepričan, da "primernost" filma nima nobene povezave s fizično starostjo morebitnih gledalcev, ampak kvečjemu z njihovo mentalno starostjo, z njihovo osebno(!) izkušnjo tistega pravega življenja ... Življenja, ki te vodi v takšno ali drugačno potovanje (po svetu), življenja, v katerem si (vsaj včasih) brezskrbno privoščiš kaj dobrega pojesti, življenja, v katerem dvakrat premisliš o svojih razmerjih (in odnosih nasploh), in nenazadnje življenja, ki ti da tisti dodaten sunek za pomoč pri odkrivanju, kdo v resnici sploh si. Zato le - attraversiamo!

See you later, alligator! ;-)

Ocena: 8/10

— Georgie
4.10. 2010 ob 11:23

Film, ki je všeč predvsem ženskam. Meni in mojim prijateljicam se zdi simpatičen in ima neko sporočilo. Imele smo lep večer! Julia, spet, odlična!

— Alenka
4.10. 2010 ob 13:22

Brezvezen film. Vsi trije smo spali.

— aleš
4.10. 2010 ob 13:57

Rahlo feminističen film o iskanju samouresničitve s pridihom komičnosti in zeloooo dolgo minutažo. Dobra igralska zasedba, uredu zgodba, teoretično use štima(ampak ko nebi bil takoooo dolg:S). Na trenutke je podoben filmu P.S. I love you( notranji boji, iskanje mesta pod soncem, ljubezni...). Sicer čisto gledljiv film

— phantom
6.10. 2010 ob 11:54

Film na žalost res ni pohvale vreden....po moje smo vsi pričakovali več, dobili smo pa zelo malo....jaz sem bla precej razočarana:(

— bia
7.10. 2010 ob 17:00

knjiga je velik bolša od filma

— ninočka
9.10. 2010 ob 11:09

najbol bedn film useh časov

— ana***
12.10. 2010 ob 17:31

..enkraten film!!

— me
14.10. 2010 ob 14:00 zvezdica

Filma nisem šla gledat s kakšnimi visokimi pričakovanji - želela sem le dve uri sprostitve ob lahkotni 'ženski' zgodbici z dobro igralsko zasedbo, posneti na slikovitih lokacijah. No, moja pričakovanja so se uresničila le glede igralcev in scenografije, sicer pa je bil film precejšnje razočaranje. Knjige nisem brala in zato ne vem, če je v njej zgodba postavljena na kaj manj trhle noge kot film. Meni se zdi, da film ne prikaže nobenega pravega vzroka za Lizino nezadovoljnost, ki jo požene na pot po svetu. V vsaki spodobni pravljici ima dobra princeska vsaj kakšno manjšo težavo v obliki hudobne mačehe, požrešnega zmaja ali česa podobnega, ki jo mora (s pomočjo princa seveda) premagati, preden lahko srečno zaživi do konca svojih dni. Liz pa ima krasnega moža, ko ga – bogve zakaj – zapusti, pade naravnost v objem še bolj krasnemu mlademu ljubimcu, ko se naveliča tudi tega, se poda na potovanje, kjer srečuje same čudovite in navdihujoče ljudi, (potencialni) ljubimci pa se ji povsod mečejo pod noge v večjih količinah... Ne vem no, ampak zame je to popolnoma neprepričljivo ozadje za neka globlja življenjska spoznanja.
In v nasprotju z Georgijevem mnenjem se je še enkrat izkazalo, da se moram zanašati na IMDB-jeve ocene, če se hočem izogniti podobnim razočaranjem kot je bilo tole.

— borka
14.10. 2010 ob 14:42

ful beden film.

— anna
14.10. 2010 ob 22:20

Men je bil pa fajn, no točno takšnega sm rabila točno zdaj ;)) Sem pa že naročila knjigico, bom ob mrzlih večerih uživala še v njej ;)
Torej, priporočam!!

— Katjuška
16.10. 2010 ob 20:26

zaspal sem ob gledanju filma....đabe...

— marko
18.10. 2010 ob 9:47

Že dolgo ni bilo tako iskrenega filma!!!
Navdušena!!!

— lana
21.10. 2010 ob 11:33 zvezdica

Pravilo, da je knjiga vedno boljša od filma, se je spet potrdilo. Je pa Julia krasna in prepričljiva, tudi nekateri drugi, npr. ljubimec in Richard iz Texasa so dobro odigrali vlogo. Sicer kakšen presežek ta film ni, je pa primeren za sprostitev in pa mogoče kakšno solzico ob določeni sceni. Na momente je tudi smešen, prevsem če prej nisi prebral knjige in ne veš vseh for vnaprej. Se pa verjetno marsikdo lahko v tem filmu najde. Mogoče bi me film bolj navdušil, če prej ne bi prebrala knjige (ob njej sem se zelo zabavala)

— Miška
25.10. 2010 ob 16:47

nekatere stvari se tako na hitro zgodijo in v petih minutah doživi razočaranje, razsvetljenje in spozna novega fanta. kar je meni zelo nezanimivo in površno.

— lechy
26.10. 2010 ob 22:16

Oh knjiga je čudovita kaj pa še film!

— a021544455221
27.10. 2010 ob 18:11

Bedaaa !

— girl123
29.10. 2010 ob 9:47

Knjiga kul, film slab.

— Pina
31.10. 2010 ob 15:08

Film je živi dolgčas. Vse kar je dobro v njem je Julia Roberts. Razočaranje.
Prijateljica je zaspala. Knjiga in film nimata nobene povezave in najbolj primeren opis se mi zdi Kr neki.

— Mihaela
31.10. 2010 ob 18:51

Prav v slabo voljo nas je spravil... pravzaprav naju je napsihiral.. pa še slike je zmanjkalo med predstavo za par mint.. to je bil pa najlepši del predstave..hahaah! :))
film pa saxxxxxxxx

— darja savarus
6.11. 2010 ob 13:30

Prebrala sem knjigo in iskreno se mi je zdela veliko boljša od filma. Tudi film ni bil slab, ampak sem mogoče pričakovala več. Vsi trije deli (Italija, Indija, Indonezija) so predstavljeni bolj na kratko in ko sem prebrala knjigo, potem pa sem šla gledati film, se mi je zdelo kot, da to ni ista zgodba.

— ana
13.11. 2010 ob 23:04

Brezzveze ..dolgcajt ...škoda cajta

— darija
21.11. 2010 ob 17:18

Krasen film, za tiste, ki hočejo več od zivljenja...

— sara
22.11. 2010 ob 22:32

Saj film ni tako slab samo enostavno predolgo traja...komot bi lahko bil 45 min krajsi. Prvič sem dvorano zapustila predcasno, kolegica pa je tudi vmes zaspala...

— lana
26.11. 2010 ob 16:20

moj najljubši film, definitiuno !! <3

— maya :)
27.11. 2010 ob 11:39

kot je film dober, dobri igralci, lepa pokrajina... se preklemano vlečein bi lahko zgodbo posneli v pol ure manj. Škoda časa..Primeren samo za ženske, ki verejtno sanjajo o pobegu iz svojega življenja... Se najde kakšen film, bolj primeren, če je poanta, da "te navdahne, nekaj spremeniti"

— Cyrone
22.12. 2010 ob 9:04

Odličen film! Ne z vidika, pokrajine, igralcev,....! Dotaknilo se me je predvsem sporočilo filma! Sposobnost začutit svojo mrtvo dušo......zbrati pogum za ponovno oživitev le-te.....opustiti ego in priti do svojega bistva! Na potovanju ali ne...važno je namera;)
Zelo dober nauk za marsikatero zdolgočaseno izgubljeno dušo, ki išče srečo v partnerju....a je nikoli ne najde;)
ČE SI UPAŠ, IMAŠ MOŽNOST OKUSITI VSE "SADOVE" TEGA ŽIVLJENJA, lahko pa ostaneš varno v kletki!!

— jamy
25.1. 2011 ob 14:45

hm... Meni je bil film všeč prijatelju pa ne..

— janya

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.