Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Jaz, rdeča panda (sinhronizirano)

Turning Red
animirani
Sinhronizirano
Na sporedu od: 10.3.2022, Kolosej Ljubljana
1h 40min / 100min
Leto: 2021
Država: ZDA
Jezik: slovenščina
Scenarij: Julia Cho, Domee Shi
Režija: Domee Shi
Disney in Pixar predstavljata "Jaz, rdeča panda", nov animiran film, v katerem bomo spoznali dekle, Mei Lee, samozavestno, a rahlo nerodno 13-letnico, v višku adolescence.

Mei je čisto navadna najstnica, saj je razpeta med tem, da bi bila mamina poslušna deklica in da jo na drugi strani dobro premetavajo pubertetniška čustva. Njena preveč zaščitniška mati Ming, se trudi, da nikoli ni predaleč od svoje hčere in za najstnico je to prava nočna mora. In kot da že same spremembe v odraščajočem telesu in njenih odnosih ne bi bile dovolj, se za nameček vsakič, ko se malce preveč navduši, spremeni v velikansko rdečo pando! In najstnici se to dogaja zelo pogosto.

ZAKAJ JE ANIMIRAN FILM JAZ, RDEČA PANDA POMEMBEN:
  • obravnava pomembno tematiko: odraščanje, vrstniški odnosi, odnosi v družini, notranje emocije in izražanje le teh, iskanje svojega mesta v družbi, drugačnost, sprejemanje drugačnih od sebe.
  • z glavnim likom, rdečo pando, se lahko v mnogih pogledih poistovetijo otroci v odbobju odraščanja, saj film govori o nerodnih trenutkih, samopodobi (dobri in pomanjanju le-te), o mnogih trendih današnjega časa, vsebini, ki je blizu novi generaciji milenijcev in generaciji Z. Vidimo tudi efekt popularnosti glasbenega banda, idolov v obdobju odraščanja.
  • Mei, glavna junakinja se išče na poti v svojih odnosih s prijatelji na eni strani in družino na drugi.
  • Turbulenten čas adolescence: Film prikaže vzpone in padce v obdobju odraščanja (najstniška leta), a čeprav je glavna junakinja punca, tematiko zlahka prenesemo tudi na fante.
  • Veliko je humornih vložkov. Vendarle navadna, tiha deklica postane naenkrat velikanska panda.
  • Prijateljstvo: pomen prijateljstva, grupiranja, kaj vse prijatelj naredi za drugo osebo, kaj je prav in kaj narobe.
  • Družinska tradicija: Mei ima močno povezanost z družino in njeno tradicijo, kulturo, na koncu koncev, je srečnica, ki nosi v sebi duh pande. A po drugi strani film odlično prikaže, da so družinske vezi lahko včasih (sploh v obdobju adolescence) naporne.
V Sloveniji si bomo ogledali sinhronizirano verzijo filma Jaz, rdeča panda, za kar je ponovno odlično poskrbel Studio Ritem. Glavnim animiranim likom so tokrat glasove posodili: Vita Renko, Mojca Funkl, Zoja Trbovc Mihajlović, Toja Tetičković Oman, Ela Đurič Ribič, Nejc Heine, Maja Končar, Martin Pibernik, Tanja Đurić Ribič, Iztok Valič in ostali.Komentarji

9.4. 2022 ob 20:38

Res fulllll dober film

— Maja
10.4. 2022 ob 15:27

Kako dolg je film rdeča panda?

— Zarja

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.