Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Jaz, legenda

znanstveno-fantastični triler
Zadnji človek na zemlji ni sam
Podnapisi
Na sporedu od: 17.1.2008, Kolosej Ljubljana
24.1.2008, Kolosej DeLuxe Kranj
Leto: 2007
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Mark Protosevich in Akiva Goldsman po zgodbi Richarda Mathesona
Robert je nadarjen znanstvenik, a ostane brez moči ob izbruhu skrivnostnega virusa, ki mu vzame družino in uniči človeško civilizacijo. Zavoljo redke imunosti Robert ostane edini preživeli v New Yorku, toda v temačnih sencah se skrivajo v krvoločne stvore spremenjeni ljudje, ki ponoči prilezejo na plano in iščejo nove žrtve. Med neprestanim begom pred pošastmi, skuša Robert najti zdravilo proti virusu, toda nekdo (ali nekaj) ga ves čas spremlja in čaka, da stori usodno napako.

Sinopsis

"Ime mi je Robert Neville. Sem preživeli in živim v mestu New York.
Če je kdorkoli tam … kdorkoli. Prosim. Nisi sam."

Robert Neville (Will Smith) je briljanten znanstvenik, vendar niti on ni mogel ustaviti grozljivega neozdravljivega virusa, ki ga je proizvedel človek. Ker je sam nekako imun, je Neville zadnji preživeli človek v New Yorku (oziroma bolje: v tistem, kar je ostalo od mesta New York) in mogoče sploh na vsem svetu. Neville že tri leta skrbno oddaja radijska sporočila, saj si obupano želi najti morebitne druge preživele. Vendar ni sam. Po senčnih predelih se plazijo zmutirane žrtve virusa – "okuženi," ki opazujejo vsak Nevillov gib in čakajo, da bo naredil usodno napako. Neville je mogoče zadnje upanje človeštva; žene ga le še ena misija: s pomočjo preiskav lastne imune krvi najti način, kako ozdraviti obolele od virusa. Vendar se zaveda, da je v manjšini … ter da se mu hitro izteka čas.

Warner Bros. Pictures v sodelovanju z Village Roadshow Pictures predstavlja produkcijo Weed Road/Overbrook Entertainmenta Jaz, legenda, v kateri igrajo dvakratni oskarjevski nominiranec Will Smith (V iskanju sreče, Ali), Willow Smith (hčerka Willa Smitha), Alice Braga in Dash Mihok. Film je režiral Francis Lawrence. Scenarij sta napisala Mark Protosevich in Akiva Goldsman po romanu Richarda Mathesona. Producenti so Akiva Goldsman, James Lassiter, David Heyman in Neal Moritz, izvršni producenti Michael Tadross, Erwin Stoff, Dana Goldberg in Bruce Berman, koproducentka pa Tracy Torme.

Med ustvarjalci za kamero so bili direktor fotografije Andrew Lesine (Gospodar prstanov), scenografka Naomi Shohan, montažer Wayne Wahrman, kostumograf Michael Kaplan ter skladatelj James Newton Howard (Batman Begins, King Kong).

O produkciji

Willu Smithu, zvezdniku filmov kot Jaz, Robot, Dan neodvisnosti in Možje v črnem, znanstvena fantastika ni tuja, brezčasni roman Richarda Mathesona I Am Legend pa mu je bil že od nekdaj všeč. "Združuje veliko žanrov: grozljivko, znanstveno fantastiko in čudovite elemente karakterne drame," je povedal igralec. "Ideja, da si zadnji človek na Zemlji, me je vedno vznemirjala. Robert Neville se mora podati v neizmerne psihične in čustvene globine, da bi preživel, in to ponuja čudovite priložnosti za univerzalno zgodbo o naravi človeštva."

Francis Lawrence, režiser novega znanstvenofantastičnega akcijskega trilerja, ki temelji na Mathesonovi zgodbi, dodaja: "Privlačila me je ideja o človeku, ki preživi odrezan od sveta in sam v sodobnem urbanem okolju, to idejo sem hotel raziskati v filmu. Jaz, legenda je esencialna zgodba o konfliktu med posameznikom in svetom, zato zaposluje domišljijo ljudi tudi več kot pol stoletja kasneje, kot je bila prvič napisana."

Mathesonov kompleksen in provokativen romani iz leta 1954, ki je zelo cenjen kot predhodnik sodobnega žanra znanstvenofantastičnih grozljivk, je vplival na več generacij, navdihnil številne posnemovalce ter bil predloga že za dve filmski adaptaciji: v filmu The Last Man on Earth iz leta 1964 je glavno vlogo odigral Vincent Price, v filmu The Omega Man iz leta 1971 pa Charlton Heston.

Scenarist in producent filma Akiva Goldsman, med drugim z oskarjem nagrajeni scenarist filma Čudoviti um, je velik pisateljev oboževalec: "Richard Matheson je za nas navdušence nad znanstveno fantastiko neke vrste bog. Znotraj žanra resne znanstvene fantastike obstaja tradicija odlično izdelanih likov in močnih tem – ideja, da je znanstveno fantastiko mogoče uporabljati kot alegorijo. Film Jaz, legenda res goji to etiko."

Jaz, legenda pripoveduje zgodbo, ki je skoraj popolnoma osredotočena na enega človeka. Za glavno vlogo so zato ustvarjalci potrebovali igralca visokega kalibra. Ko so izvedeli, da se za vlogo zanima Will Smith, je projekt stekel. Kot zanimivost naj povemo še to, da v filmu igra tudi sedemletna Willow Smith, hčerka Willa Smitha.

Komentarji

11.12. 2007 ob 14:57

Tole bo pa hud film. Ogledal sem si trailer in moram reči, da komaj čakam 17 Januar :)

— Lux
13.12. 2007 ob 12:42

kooooooooomi čakam ta film :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

— sara
23.12. 2007 ob 11:13

Film je zelo zanimiv. Priporočam ga tistik ki majo radi znanstveno fantastično akcijo

— marceeL
23.12. 2007 ob 16:35

Skoda je vsakega centa, ki ga boste plačali za ogled filma. Po kateremkoli od kriterijev je to beden, cas zapravljajoc izdelek. Celo ideja je ze videna (in izrabljena).

— peppa
24.12. 2007 ob 1:07 zvezdica

Odličen film, tako snovno kot slogovno. O posebnih in vizualnih učinkih bi bilo preveč za napisati... Filmov s podobno zgodbo o prihodu pekla na Zemljo je že veliko, ta pa vsekakor izstopa, saj se skozi celotno dogajanje osredotoči na zgodbo enega človeka. Dr. Robert Neville preživlja hude družbene težave, saj družbe pravzaprav ni več. Opazimo tudi, da mu je zelo hudo, ko mora "uspavati" svojega edinega prijatelja, psa Sama.Ko pa vendarle sreča dva preživela, se vidi, da je na nek način že izgubil čut, potreben za dostojen odnos do sočloveka. Konec filma pa je tako rekoč tipičen ameriški filmski "happy ending".

— Davids5a
25.12. 2007 ob 9:56 zvezdica

reprodukcija filma Omega Man, katerega je zaigral Charleston Heston iz leta 1976, ce se ne motim. Osnova zgodbe je ista, konec pa malce drugacen. Will Smith igra klasično odlično, kot v večini njegovih filmov.
Zgodba se odvija v bližnji prihodnosti, kjer ljudje v iskanju zdravila za raka, naredijo usodno napako...... Za pogledat.

— liones
25.12. 2007 ob 19:11

najbolši film kar sm jih gledu.... priporočam ogled...vrjemte.. ne bo vam žou...

— nekdo
25.12. 2007 ob 19:34

FILM JE UFFF EN BOLJŠIH KI SEM JIH GLEDAL, RES VREDEN SVOJIH NEKAJ €, PRIPOROČAM GA VSAKEMU, KATERI SI NE PREDSTAVLJA WILLA SAMO V KOMEDIJAH, LP

— LEPOTEC
26.12. 2007 ob 15:16 zvezdica

Film je zlo dober, sicer nima neke ful globoke zgodbe, je pa dokaj napet. Will smith spet odigra odlično. Priporočam. Ocena 8/10

— Dzuro
26.12. 2007 ob 15:42

Film sem že videl in je res dober.Vreden ogleda

— fun
26.12. 2007 ob 20:52

danes sem si ogledal ta film in je odličen, vreden ogleda.še boljša pa je igra willa smitha.

— Slash
29.12. 2007 ob 8:38

jaz mam dvd in morm rečt da je film brezvezen

— Dule
30.12. 2007 ob 14:12

katastrofa od filma, nism si mislu da bo will smith posneu kdaj tako slab film...

— guard
30.12. 2007 ob 20:11

Ta film sm že gledu.Res je dobar,vreden ogleda!

— Samo
30.12. 2007 ob 21:42

js sm ta film gledala že full doug nazai in ie full full dobr!!! na usake tok časa se mau prestrašš ampak drgač ie pa čis uredu!!!

— js
31.12. 2007 ob 14:29

hud film,vreden ogleda!

— marko
31.12. 2007 ob 15:27

Ta film je vreden ogleda. Gledala sm ga brez da bi vedla zakaj se gre in na začetku nisem takoj skapirala, tako da je blo še toliko bolj zanimivo in napeto. Will Smith pa je itak legenda. Res dobro odigrano. Se mu tokrat le nasmiha oskar?

— capricorna
31.12. 2007 ob 16:15 zvezdica

Je eden tistih filmov, ki v tebi zbujajo občutek utesnjenosti... in ob katerem me je bilo res strah.. :S Dober film !

— karč
1.1. 2008 ob 18:29

hud film

— branko
1.1. 2008 ob 18:46

Dolgo, predolgo čakam ta film. In končno. Mr. Smith je rojen za take vloge...

— =)
2.1. 2008 ob 10:38

FIlm sem gledala na dvd-ju, ni nič tako posebnega. Všeč mi je pa konec filma =) ..ogejte si ga;)

— That's me
2.1. 2008 ob 20:49

Včeraj sem si ogledala film, je za pogledat, samo premalo dogajanja, sem pričakovala več akcije.

— pikica
3.1. 2008 ob 14:10

super film, ravnokar sem si ga ogledal.

— dragonflysb
3.1. 2008 ob 18:54

film je res legendarni ! morte si ga ogledat =D

— juhi..
3.1. 2008 ob 19:26 zvezdica

Film sem si že ogledal v ZDA. In priznati moram, da sem bil nad njim izjemno presenečen. Pričakoval sem, da bo šlo za klasično hollywoodsko zgodbo o junaku, ki pač ostane sam in potem rešuje svet, pri tam pa je neranljiv. A me je izjemno presenetilo to, da je Will Smith prikazan kot nekdo, ki je ranljiv, ki se znajde v težavah, ki so večje od njega... Kar oddahnil sem si, da ne gre za neprizemljeno, pocukrano ameriško zgodbico, temveč da gre za sicer žanrski film, ki pa ima svojo dodatno vrednost, podobno kot filmi Alien ali pa Sedem. Skratka film, ki ima tudi čustva. Seveda ne manjka potrebne akcije in shrljivih prizorov, ko se v praznem New Yorku skrivajo... Boste že videli kdo in kaj... Nekateri prizori te vržejo s stola... Priporočam. Zame eden boljših ZF filmov.

— Bonno
4.1. 2008 ob 11:22

Sem že gledala full dober film, the best, res vreden ogleda, kateri trdijo nasprotno nimajo pojma!

— Eillen
5.1. 2008 ob 13:02

Hud film!!!!!!! Res vreden ogleda in tistih nekaj evrov!!!

— hud
5.1. 2008 ob 17:04 zvezdica

TO je res dober film ni tak kot so vsi ostali ameriški filmi. Notri igra WILL SMITH tudi v tej vlogi se je dobro znašel in odigral tako dobro kot vedno. Najbol pa mo je všeč ker pokaže svojo ranljivo plat in ni vsemogočni tako kot ponavadi je. ogledala sem si ga že v zda ampak filem je dober za umret tako da si ga bom šla še enkrat pogledat. ne manka pa ničesar ne akcije in ne strahljivih prizorov in niti romatičnih.

— nastja
5.1. 2008 ob 17:19

Zelo dober film ! Vreden ogleda...

— Simon
6.1. 2008 ob 14:01 zvezdica

Odličen film...
Moram priznati da sem pričakoval bolj ameriško naravnano zgodbo (važen je samo New York, tam vse nastane in tam se vse reši, ostali svet je nepomemben), malo je tega tudi bilo vendar ne tolkio da bi me pretirano motilo.
Med drugim izredno zanimivi prizori opuščenega mesta, dinamična zgodba (umirjena z mnogimi akcijami), odlična igra Smitha...
Seveda priporočam ogled

— Miha
6.1. 2008 ob 14:20 zvezdica

nimam besed čez film. ker je enostavno legendaren. pol vizualnih učinkov in vsega. will smith pa je ta film še bolj popestril in se odlično izrezal v tej vlogi!!!

film res vredn ogleda!!.
toplo priporočam vsem!!

— ...
10.1. 2008 ob 0:57

Ej folk to si morte ogledat!!! Fuuul hud film! Ocena 19/20!!

— Matic623¸
10.1. 2008 ob 1:01

Razočaranje, dolgčas..

— kren
11.1. 2008 ob 17:35 zvezdica

Škoda, ker so spremenili konec in ga naredili holivudskega. Originalni konec doseže boljši učinek.

— Robi
13.1. 2008 ob 12:57 zvezdica

Sam filma nisem gledal, sem pa prebral knjigo v angleščini. Lahko zatrdim, da je to eden izmed top 5 ZF romanov vseh časov. Če se film vsaj približa vsebini romana ne more biti slab, me pa malo skrbi komentar, ki omenja tipični ameriški "happy ending". Konec romana je namreč izredno realistično trezen in pojasni sam naslov "Jaz sem legenda", ker je dr. Neville na koncu dobesedno le še legenda v spominu neke nove družbe.

— beslowforu
13.1. 2008 ob 13:10 zvezdica

Po moje eden boljših ZF filmov zadnjih časov katerega se zagotovo splača pogledat!
Ocena 9+

— Saso
14.1. 2008 ob 14:51 zvezdica

Film je zasnovan istoimenskem romanu Richarda Mathesona, zato je zgodba, ki je v filmu sicer malce spremenjena, odlična. Kar pa se samega filma tiče; Will Smith je spet dokazal da je igralec z neverjetnim talentom - mogoče ključno za uspeh filma, glede posebnih efektov in samega oblikovanja "pošasti" v filmu pa bi lahko napisal več strani dol komentar, ampak naj povem samo to, da je po mojem mnenju to ena od dveh slabih stvari v filmu. Druga stvar bi bil zaključek, ampak tudi o tem bi se lahko debatirali v nedogled.
Sploh mi je všeč v filmu, da Will oziroma njegov lik ni kakor Dolph Lundgren, ki se lahko s prerezano arterijo in brez ene roke še vedno tepe, strelja in teče kot nov. To je ena izmed mnogih stvari, ki doda filmu, ne glede na to da gre za znanstveno fantastiko, realizem. Fino je tudi to, da ne razlagajo v filmu vsega, ampak je od gledalca zahtevana velika mera pozornosti, da lahko na koncu poveže vse niti.

Defenitivno vredno ogleda.

Moja ocena 9/10.

— O-man
15.1. 2008 ob 17:59 zvezdica

Glede na to, da v njem igra Will Smith, ki je zlo dobr igralec in da smo film že kr doug pričakoval me je kr razočaru. Nima nobene posebne zgodbe, je dokaj kratek zato se v tem času tut ne more zgodit lih kej dost velik. Mene ni kej preveč navdušil, ne morm pa rečt, da je biu zares slab, bil bi pa lahko veliko bolši. Film si raj oglejte ko pride v videoteke.

— Ocena 5/10
16.1. 2008 ob 12:32

Hud film. Moje mnenje je da je ta film med bolšimi v katerih igra Will Smith. Vreden ogleda.

— Kraso
16.1. 2008 ob 20:42 zvezdica

Včeraj sem bila s fantom in bratom na Vikendovi premieri filma Jaz,legenda.
Film je zelo napet cel čas in srhljiv na trenutke mene je kar 3x ustrašlo.Konec dober,vse dobro sploh pa Will Smith in njegova nemška ovčarka Sam, prava lovca v zapuščenem velikem mestu. Super film, ocena 10.

— Bastat
17.1. 2008 ob 14:35

o! Film mi je zelo všeč!!!! Res ne vem kaj naj več povem! Res je Zakon!

— barbika
17.1. 2008 ob 14:37 zvezdica

Film je enkraten. Ravnokar sem ga pogledal. Ampak ne razumem točno kaj nam hoče povedat. Zelo zanimivo je da vključijo Boba Marleya in njegova načela, glede tega sem zelo zadovoljen.

— mmerlak
18.1. 2008 ob 2:00 zvezdica

Film je bil odličen, presenetilo me je to, da se film ni končal čisto s "happy end". Ob ogledu si predstavljaš, da si sam v položaju Willa Smitha. Res, da je malo domišljijski, vendar je vreden ogleda.

— Lada.
18.1. 2008 ob 2:00

will smith car

— massa
18.1. 2008 ob 16:16 zvezdica

zgodbo je odvec pricakovati. glavni smisel tega filma je drzati ljudi v suspenzu in NE v zgodbi ali kaki globini. tisti, ki isce luknje v filmih, jih bo imel polno - vse od supernaravnih sposobnosti zombijev (ocitno ta virus ojaca misice?) do koncne slepo-verne uresnicitve prerokbe Anne in nadvse cudnega zdravila.

ampak film BO vsec tistim ki imajo radi shrljivke. in ker je takih priblizno 20%, lahko mirno ocenim film z 2/10.

+ edina svetla tocka je dobro igranje willa smitha. dejansko.

— l0ck
19.1. 2008 ob 14:58

meni je ta muvi tku zakon...sm ga gledla že en mesc nazaj....in totalno seka...
will smith je ful dobr igralec in mislm d ima film dober potencial za bit uspešnica....če ni že :)

— bonnie
19.1. 2008 ob 15:01

definitivno film, ki se ga splača gledat v kinu, saj doma na televiziji nima učinka.. kot že drugi pišejo.. will smith je odličen, tud vse ostalo je the best.. jaz nimam pripomb!

— barbara
19.1. 2008 ob 15:05 zvezdica

nasplosno zelo dober film. samo prevec hitrooo se konča! krneki zgodbo bi lahko se razvijali in razvijali... ker so imeli dovolj gradiva... in kar me je najbolj prevzelo... v vseh filmih so zombiji hodeči mrtveci... u tem filmu pa so dejansko pametniiii ... uaa

— Vicjo
19.1. 2008 ob 15:05

film je res zakon....

— jure
19.1. 2008 ob 15:13

filem je odličen ga priporočam konec je sicer zelo prehiter (zgleda jim je zmankal denarja na koncu filma) drugace pa vreden ogleda v kinu.

— Branko & Mateja
19.1. 2008 ob 21:23

ej folk to je en najbolsih fimov kar sm jih kdaj kol gledou ful je zanimiv napet in use nai nai.res najbolsi film

— basshunter
20.1. 2008 ob 13:51

will je car

— stefan
20.1. 2008 ob 13:57

komi čakam da ga grem gledat mogoč ga grem če prepričam starše no glede na komentarje pa mislm, da je film ql, pa tut iz reklame se vid, da je zakon, sam nikol ne pokaže tistih zombijev-v reklami

no fsm vsi

Dr€kł-p€kł@car

— Dr€kł-p€kł@car
20.1. 2008 ob 17:27

jz mislim da je bil najboljši film na svetu in vem da WILL SMITH car in nočmo da kdaj umre tko da ta film je neverjeten vseeeemmm ga priporočam in upam da čisto vsem bo všeččč točke so.............10/10 in procentov je ::....................100%

PS: WILL SMITH JE CARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

— tejči and i love will smith
20.1. 2008 ob 17:27 zvezdica

Še en film o Zombijih.... sicer tokrat v resnici to niso zombiji ampak ljudje, ki zaradi okužbe z virusom modificirajo v zombijem podobna popadljiva bitja, ki so precej močnejša kot navadni smrtniki, so pa (na srečo peščice preživelih) strašansko občutljiva na UV žarke.... Posnetki zapuščenega New Yorka so bili odlični (čeprav mi še vedno ni čisto jasno, kaj je počela tista levja družina sredi mesta), Wll Smith je pa itak vedno dober, bilokaj počne - naj se strelja, pači, duhoviči ali pa s sinkom v naročju na javnem wcju objokuje svojo usodo.... tudi tukaj me ni razočaral. Film je za pogledat, in če spregledate tistih nekaj klišejev in obveznih felerjev, zna biti čisto kul. Zagotovo boste tudi nekajkrat poskočili na sedežu, vsaj jaz sem. Ocena: 8/10

— Lenča
21.1. 2008 ob 1:45

Kolk je pa dolžina filma?

— Tessie
21.1. 2008 ob 17:49 zvezdica

Fim me ni preveč navdušil. Dejstvo je, da se film vleče in vleče. Ok, razumem čemu je tako - Will Smith si sredi praznega New Yorka res nima kaj dosti zanzačet, ampak vseeno filmu nekaj manjka. Konec pa je itak beden in tipično holivudski.

— no name
21.1. 2008 ob 17:49

nisem še utegnila gledati filma a sm slišala veliko o njem...upam da si ga bom lahko v kratkem času ogledala..zdi se mi da bo zanimiv glede na spodnje komentarje..

— girly
21.1. 2008 ob 17:49

Will je vlogo odlično odigral, tako kot vedno, film ni slab, je pa zelo dolgočasen. Sama zgodba je sicer v redu, ampak kako je narejen film pa je precej dolgočasno. Verjamem, da če gledaš film v kinu, kjer ozvočenje ustvarja posebno atmosfero, da ti je film lahko celo všeč, vendar, če ga gledaš na dvd, kot sem ga jaz, kjer ni posebne kino atmosfere, smo se pa vsi strinjali, da je totalni dolgčas in večina ga sploh ni gledala do konca.

— tinka
22.1. 2008 ob 11:45

Katastrofa za filmski svet.

— Semy
22.1. 2008 ob 11:45

BIL JE ZELO DOBER FILM NOTRU JE BILO TUT ZALO VELIKO NEPRIČAKOVANEGA IN TUDI IGRALEC JE BIL MOJ NAJLJUBŠI

— KLEMEN
22.1. 2008 ob 11:45

ZELO DOBER FILM CEV JE KUL MAV ME TUT SPOMINJA NA IAM ROBOT K TUT NOTR IGRA WILL SMITH NAJBOLJŠI IGRALEC NA SVETU FILMU DAM KAR 10+ TOČK OD 10

— ANDREJA
22.1. 2008 ob 19:53 zvezdica

Vse ze začne ko izbruhne farmacevtska kriza.Zdravilo proti raku, ki ima stranske učinke pobije večino človeštva.Peščica je sicer imunih na virus toda ne na srhljive zombije v katere se spremenijo nekateri okuženi. New York zaprejo in edini neokužen preživeli, ki je imun tudi na zombije je Robert Neville (Will Smith), ki nato po New Yorku išče preživele s pištolo in svojo zvesto psico Sam. V filmu lahko vidimo Robertove spomine na evakuacijo New Yorka in na smrt njegove hčerke ter žene.V filmu je mnogo žalostnih, groznih in smešnih prizorov.So pa tudi taki, ko bi najraje vstal in čez celo dvorano zavpil ˝Yippee-ki-yay ************.Film smo čakali dolgo in splačalo se ga je čakati. Z dobrim začetkom in šokantnim koncem je film Jaz, legenda kandidat za enega boljših filmov leta.

Ocena:9/10

— Rabittboy
23.1. 2008 ob 14:51

Zelo dober film, res dobra vloga Will Smith-a. Vredno si ga je ogledati! Moja ocena 9/10.

— Uroš
23.1. 2008 ob 14:51

moram rečt, da me je film grozno razočaral... še dobro, da ga nisem gledala v kinu, saj bi mi bilo žal vsakega centa zanj!!! dobra je le igra willa smitha, čeprav sem razočarana, da je sprejel vlogo v tem filmu.

— donna
23.1. 2008 ob 15:01 zvezdica

Eden najblojsih filmov leta. Res je veliko filmov ko nastopajo zombiji ampak ta res izstopa.Ni tistega da se dolgocasis saj je cel filem napet. Will Smith se je dobro odrezal v glavni vlogi s filmom ki ima dobro zgodbo. Vreden ogleda. Ce si ga se niste ogledali nevem kaj se cakate v kino po karte in v dvorano!!!!!!!

— Joker
24.1. 2008 ob 8:42

Žal kljub Will Smithu zelo dolgočasen film

— Sara
25.1. 2008 ob 15:49

Film je res svetovn....Nobenmu ko si ga je ogledu ni blo žau kr je res noro fajni....če bi lahko bi ga gledla še stokrat.....Je res da je malo fantazije in strašnih trenutkov ampak je noro....

— malecka
25.1. 2008 ob 15:52

kr uredu film.. vreden ogleda:)

— sugarfree
26.1. 2008 ob 0:00

Katastrofalen, dolgočasen film

— Sara
26.1. 2008 ob 10:49

film je dobr ... zgodba je ves čas napeta in zanimiva ... will pa še odličn igralec tko da film samo še poboljša ... priporočam ogled nebo vam žal

— zori
26.1. 2008 ob 17:51

tole je eden izmed redkih filmov ki me je impresioniral. res mogoče de sm ženska in bi mnogi rekl kaj bejbe vejo o dobrih filmih ampak mam ful zahtevn okus za dobr film.
glede na to da sm gledala že par filmov z zombi varjantami ampak to je pa waw.
will smith je glede na monologe ki jih je opravljal v filmu celoten film izpeljal odlično. vedno znova me preseneti. vredno ogleda

— Miša
27.1. 2008 ob 0:00 zvezdica

Film sm pogledal in je odličen.
Grozljiv, napet, zanimiv, skratka vse. Zelo dobro ustvarjen, tako da se zlahka vživiš v zgodbo.
Dolgo časa nism gleal tko dobrega filma. Skratka, vsem ga priporočam.
Cya :p

— Pa3k
27.1. 2008 ob 0:00

mene je bloo full strahhh :S čene pa vsaka častt za tak kull filmm k se mi zdi da so taki že prou redki pa d jih ne delajo več, sam očitno so še izjeme:)

— hotentot
27.1. 2008 ob 15:29

glede na to da igra Will Smith sem misnla da bo film velik velik bolsi, skoda dnarja in pa casa za ogled filma! totalno razocaranje, se pr nobenmu filmu nism tolkrat na uro pogledala kukr pr tem!

— ana
28.1. 2008 ob 17:24

Film bi sicer lahko bil malo daljši ampak nič ne de, zgodba je huda, igra Willa Smitha pa naravnost fenomenalna. Film vreden ogleda že zarad Willovega nastopa :)

— Jure
29.1. 2008 ob 17:10

film mi ni bil všeč kr neki kr neki kr neki

— un tm
2.2. 2008 ob 0:01

am fiLm je fuLLl hud...am na koncu je maL žaLostn ampk se use dobr kunča--priporočam....užiwite...**

— tiRny*..<3
2.2. 2008 ob 0:01

uf, res dober film...ene parkrat sm prou cviknla umes :D tut konc mi je ušeč, ker se je odvil drugače kot sm pričakovala :)

— lea
2.2. 2008 ob 0:01 zvezdica

Ja, Will Smith je res v redu in tudi film je večino časa še kar napet, ampak na koncu vseeno zmagata Bog in Domovina (beri Amerika).
To je že tretja verzija kultnega romana Richarda Mathesona in tokrat film zgreši bistvo knjige (in s tem naslova), ki je v tem, da okuženi zgradijo novo družbo v kateri je dr. Neville anahronizem, pošast ki podnevi pobija "ljudi" in na koncu ostane samo še legenda nove civilizacije.
5/10

— Sven
3.2. 2008 ob 0:00 zvezdica

kdor je videl 28 dni/tednov pozneje naj preskoči ta film. uglavnem že videno. will me pa kot znanstvenik tudi ni prepričal. med filmom si človek brez problema vzame čas za kokice, kokakolo, wc,..

— en
3.2. 2008 ob 0:00 zvezdica

No, jaz bom pa povedala takole. Film me ni preveč navdušil. Pričakovala sem VEČ od njega. Izredno smešno se mi zdi, da je Will Smith 3 leta že kao sam v New Yorku, a še vedno pa ima elektriko in vodo, pa plin....uFF,c-c-c. Kaj takega v resničnem svetu NI MOGOČE. Pa ves čas samo raziskuje in raziskuje, nič ni dialogov zraven.Pomembno je dobro opazovati VSE! Will je pa drugače kar dobro odigral vlogo, ni kaj. Samo zgodba bi lahko bila BOLJ RESNIČNA in ZANIMIVEJŠA. Po mojem mnenju! KONEC JE IZJEMNO SMEŠEN, PO HOLIWUDSKO......B.E.D.A.

Lahko bi bili bolj izvirni.........................

— mala Velika
3.2. 2008 ob 0:00

filem je odličen 10/10 ocena.
pa sploh ni happy ending ampak je čist realističen konc ane. Pač so eni prežvel.
Zanima me kera pesm se vrti ko on govori tist stavk. pač sam kera je tista pesm a mi lahko kdo pove?.

Priporočam ogled!.

— Ziga
3.2. 2008 ob 0:01

NA KRATKO: Film je KR NEKI.... res. amen.

— mala Velika
4.2. 2008 ob 10:10 zvezdica

Preden sem si film ogledala v bistvu nisem vedela nič o filmu. Že od začetka režiser poskrbi, da čist notr padeš. Men je bil fil noro hud in eden najboljših kar sem jih kdaj gledala. Čeprav ne maram strašnih filmov, mi je bil ta res nenormalno všeč. Hud, hud, hud!

— Ana
7.2. 2008 ob 15:21 zvezdica

Svetovn pogled: prazen Manhatan. Samo zdaj in nikoli drugače.
Konec bi lahko bil bolj podobem Temi ali pa 28 dni kasneje. Ne bi bil tolk tipično komercialen.
Drgač ba boljši od bilokere grozilke.

— Aandreya
8.2. 2008 ob 0:00

ful dooooooooobr film priporoča

mga ocena 10000000000-10000000000

— sdcc lmon
8.2. 2008 ob 13:46

film je zelo dober...saj odkriva kako se lahko ljudje tukaj sami "pobijemo"...Will kot vedno zelo dobro odigra...priporočam ga vsem ki imate radi takšne filme...opazi pa se tudi da je Willa zelo strah

— bla bla
9.2. 2008 ob 0:00

Nimam kaj rečt proti. Res prava bomba, ful dober film

— Denis
9.2. 2008 ob 15:10

Zeloo dober film ..Ko sem ga gledala me je bilo bolj strah ko v grozljivkah in to mi je vredi.. Splača se ga pogledat

— P.S.
10.2. 2008 ob 0:00

Film v katerem igra Will enostavno NE More biti slab!!! Odličen fil res, vreden ogleda!

— Nataša
10.2. 2008 ob 0:01

Film je odličen,zelo mi je všeč, ker se odvaja v prihodnosti tudi odličen igralec Will Smith, zato dam Oceno 9/10

— Minč
11.2. 2008 ob 17:53

nimam kaj za povedat razen to da je film legendarn (ustrezn naslov). vreden ogleda. jst ga še kr naprej gledam. nikol se ga ne naveličam. pa še WILL SMITH igra-zakon res.
ocena: 10/10

— andreja
12.2. 2008 ob 0:00 zvezdica

odličen film. ful napet, poln presenečenj, odlična režija, predvsem pa res super igra Will Smitha... ocena 9/10

— MM
13.2. 2008 ob 17:02

Najjjjjjjjbolši film v zadnjem času!!!! Šla sem si ga ogledat 2×. Ker me prihodnost zlo zanima(in mislim, da so v tem filmu dobro pokazali, kaj nas lahko čaka)sem bila nad filmom rees navdušena. Mal bi ga lahko podalšal-za kakšen dan v Will-ovem življenju, kot zadnji preživeli v NY. Boga Sam-saj ji ni bilo treba umreti....a ne?Sem kar solzo spustila....
Dober film, ni kaj! Splača se ga pogledat večkrat, ker potem vidiš stvari, ki ji prej nisi utegnil, ker je tako napeto. Super igra Will-a Smith-a. Ta frajer mi je bil že od nekdaj všeč.
Pejte ga gledat, ker je res dober film...

— Aneja
20.2. 2008 ob 15:12 zvezdica

Ne vem kaj vam je, ampak mene je film enostavno razočaral. Film je popolna kopija ideje filma 28 dni kasneje (oz. nadaljevanja filma 28 tednov kasneje), že uporabljena in izguljena ideja. Film se za spremembo tokrat odvija v ZDA na Manhattenu in ne kot v prej omenjenih filmih v VB (London). Vsebina je čisto ista! Glavni junak se zbudi sam sredi praznega mesta in potem tava okoli in ugotavlja kaj se je zgodilo in ugotovi, da jih je napadel nek biohazard ter da okol sedaj strašijo zombiji. Misli, da je samo še on na svetu, nato pa najde nekaj še preživelih itd.. Isto sranje drugo pakovanje.. Razlika je le v tem, da tle dohtar najde zdravilo za spreobrnitev zombijev. Če ne bi igral Will Smith, bi bil film popolna farsa in brezvezna jajca. Tako pa ime kupi gledalce pa čeprav nato gledajo že prežvečeno staro foro. Pa lep pozdrav!

— Antizda
22.2. 2008 ob 15:23

film ni vreden tega keša, jaz osebno sem komaj čakal da bo konec. nobenga pointa

— klemen
23.2. 2008 ob 0:00

Filem je odličen.. Me je mal prestrašil na momente ;) Pa jokala sm se tut umes.. Pač softič haha.. Priporočam, ker je nenavaden in enkraten! Pa še Will Smith igra! <3

— MyseLf
24.2. 2008 ob 0:00 zvezdica

"I am legend" je resnicno en izmed boljsih ZF filmov. Moja kritika bi predvsem letela na specialne efekte zombijev pri katerih se je videlo, da so umetni. Prav tako me je motilo, da je bil film tako kratek. Pricakoval bi vsaj dvourno napetost. Vsec mi je bilo tudi to, da ni bil toliko poudarek na zombije kot pa na "druzbeno" zivljenje glavnega lika. Prizor, kjer kopa svojega psa Sama, in ko se v ozadju vrti Bob Marley "Three Little Birds" je prizor, ki po mojem mnenju naredi celotni film.

— Marko
25.2. 2008 ob 16:25

ja ta film nisem še gledal ampak zgleda fantastičen,pa tui to da so mi ga priporočali vsi moji sodelovci.neki pa bi vas rad vprašal,moja hčerka sprašuje če bi lahko tudi ona to pogledala(če je filem primeren za njo)

— ?
7.3. 2008 ob 0:00

a gdo ve kok cajta traja ta film

— sancy
21.4. 2008 ob 2:00

c.a.r TO JE KUL FILM CAEFEHBNSFEB

— piko(kzdhfbvJDEWGBV)
23.8. 2008 ob 16:35

zelo dober filem(:

— baloncek
30.11. 2008 ob 0:00

sovražm ta film ni bl groznga

— elena
4.2. 2009 ob 17:33

Jaz sem pa leta 2004 prvič videl reklamo za ta film,natančneje reklamni pano,v Kaliforniji,ko sem bil tam na dopustu.

— raptor
24.4. 2009 ob 2:00

pa kaj je enem ko tle govorite da je vse beda pa to da nemore nkjer dobit vodo pa elektriko, plin itd., ker ni nobenga večč!!!NI res opazujte film in opazili boste generatorje pa ključe za več trgovin!!!Folk še enkrat ssi pejte raj ogledat film pa molte da se to nebo nikol naredl kar sem prebral ne netu da je možno da se naredi!!!!

GOD BE WITH US

— SMrko
21.5. 2009 ob 2:00

full supr filem

— ana
21.8. 2009 ob 19:02

eden izmed mojih naj. filmov

— Rebeka
23.9. 2009 ob 21:09

full zakon film.se splača ogledat

— aaa
13.12. 2009 ob 19:23

FILM JAZ LEGENDA SPLOH NI ZANIMIV.

— ALEN
26.12. 2009 ob 13:14

Film gledam , ta trenutek . Je zelo zanimiv in napet . Vreden ogleda !

— Anja
30.1. 2010 ob 12:31

FILM JAZ LEGENDA JE ZANIMIV ---ALEN---

— sonja
30.6. 2010 ob 11:44

najbol carsk film kar sm jih gledu

— ziga
15.11. 2011 ob 18:02

Film je zelooo dober! Priporočam ogled vsem tudi, če niste oboževalci znanstvene fantastike! Will Smith je vlogo v njem odlično odigral! Trenutno je moj najljubši film!! :)

— ostrzek
1.10. 2014 ob 17:48

Ali mogoče kdo ve kdaj pride drugi del tega filma? Baje da je že....hvala in lp.

— Tina
6.3. 2016 ob 21:35
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.