Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Jason Bourne

akcijski pustolovski triler
Podnapisi
Na sporedu od: 4.8.2016, Kolosej Ljubljana
2h 3min / 123min
Leto: 2016
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Paul Greengrass in Christopher Rouse
Režija: Paul Greengrass
Režiser napetih trilerjev Zelena cona in Kapitan Phillips se vrača z nadaljevanjem akcijske zgodbo o skrivnostnem super agentu Bournu. Čeprav se Jason po dolgih letih iskanja končno spominja svoje resnične identitete, je pred njem skritih še veliko skrivnosti. Pri razkrivanju mračne preteklosti mu pomaga zvesta prijateljica Nicky, vendar se tudi sama znajde v smrtni nevarnosti. Njuno iskanje zaupnih podatkov vzbudi zanimanje CIE pod vodstvom odločnega direktorja Deweya in iznajdljive agentke Heather, ki poskrbita, da se Bourne znova znajde sredi vrtoglave akcije in divjih obračunov.

Matt Damon bo v ikonski vlogi amnezičnega Jasona Bourna ponovno razkrival nevarne vohunske spletke

Devet let je minilo, odkar se je v sklepnem dejanju BOURNOVEGA ULTIMATA Ciin najbolj smrtonosen bivši agent umaknil v ilegalo. A tam ne bo ostal za vedno, saj bo že julija ponovno stopil iz senc. Četudi je njegov spomin tokrat v celoti povrnjen, pa v njem še vedno gori neusahljiva želja po razkritju sleherne skrivnosti iz njegove preteklosti. Ali mu bo v petem delu priljubljene vohunske franšize uspelo sestavite vse razbite delce?

O FRANŠIZI:

Leta 2002 se je pričel zmagovit pohod priljubljene akcijske vohunske franšize, osnovane na knjigah Roberta Ludluma. Njen glavni junak je bil amnezični tajni agent Jason Bourne, s katerim smo skozi leta stopali po nevarni poti odkrivanja njegove prave identitete, razkrivali sporne Ciine programe, s katerimi so skušali ustvariti popolne morilce, ter uživali v spektakularnih vohunskih spletkah. Serija filmov si je nabrala zavidljivo število oboževalcev in naklonjenost kritikov, ki so v dobi prekomerne uporabe CGI tehnologije pozdravljali njen osvežujoči realizem.

Po vsakem poglavju vrhunske akcije – bodisi z Bournom bodisi z agentom Crossom – smo še močneje hrepeneli po nadaljevanju in naša želja se bo kaj kmalu uresničila. Letos poleti se namreč Matt Damon ponovno vrača v ikonski vlogi Jasona Bourna.

O FILMU:

»Jason Bourne ni superheroj; ne nosi ogrinjala ali maske. Ni eden tistih fantov. Je običajen moški. Mislim, da se ljudje lažje poistovetijo z njim, medtem ko razmišljajo, kako bi sami reagirali v takšnih okoliščinah. Neverjetno razburljivo je gledati Bourna, kako razmišlja, snuje načrte in jih udejanja.« – Paul Greengrass

V petem poglavju napete vohunske franšize se na prizorišče vračata tako glavni igralec Matt Damon kot tudi Paul Greengrass, ki je vihtel režisersko taktirko pri filmih BOURNOVA PREMOČ (2004) IN BOURNOV ULTIMAT (2007).

Igralsko zasedbo bodo dopolnili Vincent Cassel, Tommy Lee Jones in oskarjevka Alicia Vikander, medtem ko se iz stare postave vrača Julia Stiles.

Komentarji

4.8. 2016 ob 12:41

super

— bambam
5.8. 2016 ob 22:39

Top, dobri stari Bourne!

— Ivan

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.