Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Jalla! Jalla!

Jalla! Jalla!
komedija
Na sporedu od: 14.2.2002, Kolosej Ljubljana
1h 28min / 88min
Leto: 2000
Država: Švedska
Scenarij: Josef Fares
Režija: Josef Fares
Mans in Rono sta najboljša prijatelja in delata kot oskrbnika parka. Početi morata vrsto duhamornih reči: čistiti ribnik in pobirati pasje drekce. Še vedno pa mislita, da sta kul in bomba. Dnevi mirno minevajo, dokler ne pride trenutek, ko Mansu kar naenkrat ne more več vstati, Roro pa je postavljen pred dejstvo, da ima samo še en teden, preden ga starši spravijo v zakon

"Jalla! Jalla!" pomeni v arabščini "Dajmo!" ali pa "Hitro!".

JOSEF FARES, režiser

Rojen je bil leta 1977 in živi v Stockholmu. Z družino je leta 1987 prišel na Švedsko iz Libanona. Pri petnajstih letih je sam začel snemati kratke filme na video. Vse skupaj je režiral okoli 50 kratkih filmov. Z 21-imi leti so ga kot najmlajšega kdajkoli sprejeli na filmsko đolo v Stockholmu, kamor še vedno hodi. JALLA! JALLA! je njegov filmski prvenec.

Komentarji

20.12. 2004 ob 14:07

film mi je naravnost vsec.res da ni nic posebnega vendar je tipicno zapletanje ljudmi z lazmi, ugajanjem ostalim ljudem, prisiljevanja in ljubezni.naravnost zadetek u polno svedske:)

— jasna
10.6. 2005 ob 19:42

muvi je full hud.ube2 swa si ga nujn mogle kupt na dvd-ju..se naslov pumen dejmo hitr al pa gremo tko da gremo hitr bult u jalla jalla!pa puzdraw za kareema pa nase!lep puzdraw!

— arabki usy&susy

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.