Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Jack Reacher: Nikoli se ne vrni

akcijska kriminalna pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 20.10.2016, Kolosej Ljubljana
1h 58min / 118min
Leto: 2016
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Richard Wen, Edward Zwick in Marshall Herskovitz po knjigi Leeja Childa
Režija: Edward Zwick
Režiser nepozabnih zgodb Jesenska pripoved, Poslednji samuraj in Kravi diamant predstavlja naslednje poglavje prigod trdoživega nekdanjega vojaškega policista Jacka. Po štirih letih samotarskega iskanja pravice se vrne v oporišče svoje nekdanje enote, da bi opral svoje ime. Toda njegovo zaupnico, majorko Susan, po krivem obtožijo in zaprejo, Jacku pa naprtijo krivdo za umor izpred 16-tih let. Brez obotavljanja se odpravi osvoboditi prijateljico, nato pa skupaj na begu začneta raziskovati temačno zaroto, ki sega v sam vrh vojaškega poveljstva.

Novo poglavje prvovrstnega akcijskega trilerja z junakom, za katerega zakoni preprosto ne veljajo

Čeprav se podnaslov filma glasi Nikoli se ne vrni, se je vrnil! Govorimo o Jacku Reacherju, večkrat odlikovanem nekdanjem majorju ameriške vojaške policije, čigar roka pravice sega daleč preko zakonskih meja. V čevlje priljubljenega literarnega junaka bo ponovno stopil Tom Cruise, družbo na velikem platnu pa mu bo tokrat delala še Cobie Smulders kot majorka Susan Turner.

Dogajanje se odvija štiri leta po dogodkih iz prvega filma. Jack Reacher se vrača v svojo nekdanjo vojaško enoto, ko ugotovi, da so ga obdolžili 16 let starega umora. Da je del nečesa večjega, govori tudi dejstvo, da majorko Susan Turner, s katero sta sodelovala, po krivem obdolžijo vohunstva in jo aretirajo.

*Do danes je v knjižni seriji britanskega pisatelja Leeja Childa izšlo skupno 20 knjig z Reacherjem v glavni vlogi; izid najnovejšega dela, poimenovanega Night School, pa je napovedan za letošnji november.

Komentarji

6.9. 2016 ob 11:22

Če bo pol toliko dober kot prvi, bo vreden ogleda.

— marko
5.11. 2016 ob 8:20

Js sn ze vse njegove knjige prebral...svetovno...priporocam vsem k so za akcijo

— Frenky

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.