Kolosej
Film distribucije 2i Film

J... se, profesor

komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 15.10.2015, Kolosej Ljubljana
1h 59min / 119min
Leto: 2013
Država: Nemčija
Jezik: nemščina
Scenarij: Bora Dagtekin in Simon Hauschild
Režija: Bora Dagtekin
Tatič Zeki se želi po prestani zaporni kazni čim prej dokopati do nakradenega denarja, toda njegovo dekle ga je zakopalo na gradbišču nove šole. Da bi si zagotovil nemoten dostop, si preskrbi identiteto novega učitelja, vendar mu njegov razred ne pusti dihati. Razgrajaški in uporni najstniki imajo pripravljena številna boleča presenečenja, da bi se izognili učenju, a prebrisani Zeki ve, kako je treba ravnati s prestopniki. Ko skuša z nenavadnimi vzgojnimi ukrepi ukrotiti razred, pritegne pozornost privlačne učiteljice, hkrati pa spoznava, da je lahko šola tudi zelo zabavna.

Eden najuspešnejših filmov nemške kinematografije zadnjih let, J… se, profesor, spremlja bivšega zapornika Zekija Müllerja na lovu za svojim skritim plenom. Ker je bila ravno na mestu, kjer je njegovo dekle zanj zakopalo ukraden denar, zgrajena šolska telovadnica, se je Zeki prisiljen zaposliti kot nadomestni učitelj na novozgrajeni gimnaziji. Z nevsakdanjim pristopom profesor Zeki doda nemškemu šolskemu sistemu še en problem – najbolj utrganega učitelja vseh časov. Podnevi se z drastičnimi, a učinkovitimi metodami loteva svojega neubogljivega razreda, ponoči pa skrivaj koplje za svojim denarjem. Čeprav njegova sodelavka, učiteljica Lisa, ne odobrava njegovega pedagoškega pristopa, pa se postopoma vanj zaljubi ter mu celo pomaga izkopati nekaj vrednejšega od denarja - ostanke njegove lastne moralne integritete.

Politično nekorektna komedija Bora Dagtekina, ki parodira aktualne debate o šolski reformi, imigraciji in ekonomski neenakosti, je v Nemčiji postala največji hit zadnjih nekaj let.

Komentarji

15.10. 2015 ob 16:48

Pazite, to je 1. del!!! Film iz 2013!!! To se samo v Koloseju lahko zgodi!!!

— Samo v Koloseju
16.10. 2015 ob 20:46

ta film je letnik 2013.. in zdaj je komaj v kinu? :)

— Klein
29.10. 2015 ob 21:14

Ja zdej je drugace ze 2. del ze kr dolg vn

— XxX
5.11. 2015 ob 13:34

Nora komedija. Če se hočete do solz nasmejat priporočam :)

— Malave

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.