Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Izvor: 10. obletnica filma

Inception
znanstveno-fantastični akcijski triler
Podnapisi
Na sporedu od: 27.8.2020, Kolosej Ljubljana
2h 28min / 148min
Leto: 2010
Jezik: angleščina
Scenarij: Christopher Nolan
Posebni dogodek ob 10. obletnici prelomnega filma IZVOR. Režiser temačnih miselnih izzivov Memento, Insomnia in Vitez teme se poglobi v najbolj srhljive dele človeškega uma, kamor s pomočjo futuristične tehnologije kuka pretkani Dom. Preko sanj vdira v misli drugih ljudi in krade dragocene podatke, zato postane najbolj iskan zločinec na planetu. Da bi zaživel normalno življenje, se odloči za zadnjo akcijo, kjer spominov ne namerava ukrasti, temveč želi namestiti nove in tako izvesti popoln zločin. Toda v nepredvidljivem svetu človeških misli ni pravil in omejitev, zato nepričakovani sovražnik nalogo spremeni v smrtonosno past, polno prevar in preobratov.

Christopher Nolan je napisal, produciral in režiral film IZVOR, za katerega je, ko se je zaključilo snemanje, izjavil, da je bil to zanj najzahtevnejši projekt v karieri. V svojem ambicioznem filmskem projektu je zbral zares veličastno igralsko ekipo, z oskarjem nominiranim Leonardom DiCapriem na čelu. Pridružili so se mu še Ken Watanabe, Ellen Page in Tom Berenger, kakor tudi dobitnika nagrade oskar Marion Cotillard in Michael Caine.

Leonardo DiCaprio v filmu igra človeka, ki poseduje zmožnost vstopanja v človekove sanje, kjer jim doda ali vzame določene informacije. Ellen Page, Tom Hardy in Joseph Gordon Levitt so člani njegove ekipe, ki poskušajo ukrasti inovativno idejo, ki bi lahko spremenila ves svet …

ZAKAJ SI MORATE POGLEDATI FILM IZVOR?

Ker vključuje intro režiserja Christopherja Nolana in bonus »sneak peek« filma TENET, pogled izza kamere, intervjuje z igralci in še mnogo dodatnih insertov. 

Komentarji

14.8. 2020 ob 21:27

Odlično.

— Petra

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.