Kolosej
Film distribucije A.G. Market

Izvirni greh

drama, domišljijski, triler
Na sporedu od: 7.2.2002, Kolosej Ljubljana
1h 56min / 116min
Scenarij: Cornell Woolrich, Michael Cristofer

Ob koncu 19. stoletja, si Louis, bogat kubanski izvoznik kave, zaželi edino stvar, ki še manjka v njegovem sicer popolnem majhnem kraljestvu: statusni simbol - ženo Američanko. Ko spozna svojo bodočo soprogo, se vse, kar je do tedaj želel v življenj, v trenutku spremeni. Želi jo imeti v lasti in spoznati resnico o njej... medtem ko ga ona vleče v svet erotike, pretvarjanja in zločina.

Dama, ki odgovori na njegov oglas, je prelepa Julia Russell, ženska izrazite seksualne moči in številnimi skrivnostmi. Ona niti malo ni oseba, za kakršno se je predstavljala, ko si je dopisovala z Louisom. Nepojasnjene brazgotine na njenem hrbtu, nočne more in velik kovček, ki ga ne želi odpreti, so skrivnosti, ki samo povečujejo Luisovo zanimanje zanjo. Takrat k Luisu pristopi neznanec, ameriški privatni detektiv Walter Downs z zastrašujočimi vestmi o Juliji, ki namigujejo, da bi bila Julija lahko zakrknjeni zločinec. Prav v tem času Julija izgine z vsem Luisovim denarjem kar še poveča njegovo željo po njej. Začne se njegova odisejada v Julijin svet, kjer odkrije njeno preteklost polno težav, njena srečanja z nekdanjim ljubimcem in njeno sposobnost, da izključi čustva in sledi zgolj svojemu nagonu za preživetje.

Skoraj ves Izvirni greh je posnet v Mehiki, kjer arhitektura in romantika v veliki meri spominjajo na Kubo, redko obiskan otok, mesto fizične toplote, z veliko kolonialne zapuščine. Kubanska etnična raznolikost, razkošna lepota in izrazna kultura so popolno ozadje za zgodbo, ki vključuje toliko osnovnih čustev in žanrov.

Scenograf je moral poiskati odgovarjajoče lokacije v Mehiki, ki so morale predstavljati tri kubanska mesta - Santiago, Cardenas in Havano. Zunanji posnetki so morali biti polni svetlobe, medtem ko so morali notranji prostori odražati umirjenost in hlad sredi tropske kubanske vročine.

Za potrebe kostumografije filma je bilo sešitih več kot 2000 kostimov, od katerih so jih morali 400 sešiti povsem na novo, in se pri tem posluževati obsežnih raziskav kubanske mešane rase in razredov ter vplivov Afrike in Evrope.

In kot pravi Angelina Jolie: "Mislim, da je Izvirni greh eden od filmov, pri katerem lahko ob njegovem gledanju občutite zadovoljstvo, ki smo ga občutili mi, medtem ko smo ga snemali. Bila je to resnično velika kreativna pustolovščina."

Komentarji

1.5. 2005 ob 10:56

ta film si morate pogledat, ker je najbolši =)

— lidy
2.6. 2005 ob 13:54

Se strinjam z lidy! film je ful dobr! Najlepša in najboljša je seveda Angelina Jolie!Priporočam vsem,da si ta film ogledate.

— Angelina
26.9. 2005 ob 19:09 zvezdica

Eden najboljsih filmov do sedaj! Angelina spet igrala kot je treba! Popolno

— Nika
3.1. 2006 ob 16:58 zvezdica

Zelo dober film, antonio banderas in angelina jolie sta resnično dobra in profesionalna igralca. Tako ali tako je angelina moja najljubša igralka, po ogledu filma pa se mi je priljubil antonio banderas. Odličen film!

— Mary
22.7. 2006 ob 0:19

zelooo zelo dobr film! Angelina Jolie prfektna igralka, Antonio Banderas pa itaaak :)...razturata skupi..lahk bi še kak film skupi posnela...res svetovn film :)

— Piek
6.9. 2006 ob 13:39

strai ta filem mi je megga ki igra angelina jolie..not.vsi njejni filmi ki sme jih gledala o mi mega..stri.. sej ttudi antonio banderas igra doro sm anglina ej moja naj igravka blblbl... greš angelina.

— teja
19.9. 2006 ob 14:31

Film je naravnost svetovni.Sicer pa tak al tak od angeline filmi so vsi svetovni.Tudi antonio banderas je ful cool ampak v tem filmu je svetoven.Oba pa ravno pašeta skup v tem filmu.Film je zakon!

— Lana
26.12. 2006 ob 14:13

A antonio banderas na koncu umre nism uspela videt konca

— lisset
1.8. 2007 ob 16:54

angelina in antonio sta moja najbols igralca. potem si ne morete predstavljati, ko sem izvedela, da bosta zaigrala oz. da imata skupen film. zal ga se nisem uspela pogledati, vendar mi zadosca to, da vem da sta nastopila skupaj.

— malchy
12.4. 2009 ob 17:25

Ta film je čudovit... Moj najljubši in res...Angelina Jolie je že tako moja najljubša igralka in vsi njeni filmi so prekrasni... <3

— Bonny
28.11. 2010 ob 18:31

Ja ja!

— Nataša
5.4. 2011 ob 21:45
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.