Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Izven igrišča

športna drama
Podnapisi
Na sporedu od: 5.3.2020, Kolosej Ljubljana
1h 48min / 108min
Leto: 2020
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Gavin O'Connor
Oskarjevec Ben Affleck tokrat v vlogi bivše košarkarske zvezde, ki se bori z alkoholizmom. Jack Cunningham (Affleck) je bil perspektivni športni up svojega košarkarskega kluba, vendar pa ga je življenje poneslo v drugo smer, njegove sanje pa je zamenjal alkohol. Razdvojen, brez stalne zaposlitve in bremenom izgube otroka se Jack vrne v svoj rojstni kraj, kjer dobi ponudbo, da bi postal trener košarke v svojem bivšem klubu. Ponudbo sprejme in s tem pridobi ekipo, ki je na dnu košarkarske lestvice. Njegove trenerske sposobnosti ekipo hitro izoblikujejo in iz nje naredijo pravo senzacijo, on pa ob tem vse bolj tone v svoje lastne pogube.

"Preteklosti ne moremo spremeniti, Jack. Lahko pa se odločimo, kakšna bo naša prihodnost." (Izven igrišča, 2020)

Režiser uspešnic Računovodja, Čudež in Bojevnik - Gavin O'Connor, nam tokrat prinaša športno dramo za vse ljubitelje košarke in močnih zgodb ter filmov, ki se te dotaknejo in o katerih po ogledu razmišljaš še nekaj časa. V glavni vlogi bomo spremljali z oskarjem nagrajenega Bena Afflecka, kateremu je vloga propadlega igralca košarke in trenerja pisana na kožo, inspiracijo za igro odvisnosti pa je, kot je povedal sam, črpal iz svojega osebnega življenja.

O zgodbi:

Jack Cunningham (Affleck) je bil perspektivni športni up svojega košarkarskega kluba, vendar pa ga je življenje poneslo v drugo smer, njegove sanje pa je zamenjal alkohol. Razdvojen, brez stalne zaposlitve in bremenom izgube otroka se Jack vrne v svoj rojstni kraj, kjer dobi ponudbo, da bi postal trener košarke v svojem bivšem klubu. Ponudbo sprejme in s tem pridobi ekipo, ki je na dnu košarkarske lestvice. Njegove trenerske sposobnosti ekipo hitro izoblikujejo in iz nje naredijo pravo senzacijo, on pa ob tem vse bolj tone v svoje lastne pogube.

Ben Affleck je povedal: "Želeli smo, da je IZVEN IGRIŠČA navdušujoča in poživljajoča zgodba, vendar pa ob enem tudi zelo odkrita in realna. Zato sem takoj vedel, da želim biti, del projekta. Zavedal sem se, da moram vlogo odigrati z neomajno čustveno iskrenostjo, pogumom in ranljivostjo. Vsi nosimo osebne izzive takšnih in drugačnih razsežnosti, vprašanje pa je, kako se z njimi spopademo. Ali trpimo, razpademo, dovolimo, da nas pogubijo? Ali pa se poberemo in nadaljujemo ter zremo v prihodnost? In ta odločitev nas na koncu oblikuje v osebe, kakršne smo."

Poleg Afflecka v filmu igrajo še Al Madrigal, Michaela Watkins, Janina Gavankar, Glynn Turman, Brandon Wilson in Will Ropp. Producirali so Gordon Gray, Jennifer Todd, Gavin O'Connor in Ravi Mehta, scenarij pa je spisal Brad Ingelsby.Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.