Kolosej
Film distribucije Fivia

Izhod

akcijska komedija
V slovenščini
Na sporedu od: 13.6.2013, Kolosej Ljubljana
1h 22min / 82min
Leto: 2013
Država: Slovenija
Jezik: slovenščina
Scenarij: Dejan Babosek, Matej Palka in Aljoša Kovačič
Režija: Dejan Babosek
Neučakani mladi prijatelji Peter, Lara, Sara in Andrej imajo dovolj vsakdanjih življenjskih težav, dolgočasnih služb in ukvarjanja z vzvišenimi ljudmi, zato se želijo s pomočjo Andrejeve zapuščine preseliti na tropski otok. Toda kot se izkaže, je direktor banke poneveril ves Andrejev denar. Razočarani in užaljeni prijatelji skujejo drzen načrt ropa banke, da bi se maščevali pogoltnim finančnikom in razgalili podkupljeno politično elito. Vendar jim na usodni dan načrte pokvari druga skupina roparjev, nakar banko obkrožijo policisti pod vodstvom zabavno nevarnega detektivskega dvojca. Toda prijatelji so odločeni, da bodo svoj načrt izpeljali do konca.

Dolgočasna rutina od osmih do štirih s predvidljivimi vikend žuri. Pred vrati pa možnost poti v novi, razburljivejši svet! Jaaa, odločitev ni težka. A nič ni tako enostavno, kot se sprva zdi...

Izhod je sodobna satirična akcijsko komična drama, katere dogajanje je postavljeno v urbano Ljubljano. Glavni liki filma, Peter in Lara ter Sara in Andrej so tipični predstavniki mlade generacije, ki se težko spopada z vsakodnevnostjo. Andrejev bratranec, ki živi v tujini, jim predlaga, naj se odločijo za drugačno življenje v toplejšem podnebju. Sprejmejo mikavno povabilo, a ko želijo dvigniti podedovani denar, ki bi jim omogočil nov začetek, ugotovijo, da so spet potegnili krajši konec. Direktor banke, sicer družinski prijatelj, jih je s prevaro spravil ob denar.

Naivno se odločijo za radikalen korak, povračilni udarec z ropom banke, kar jih pahne v svet prevar, preprodajalca orožja, računalniškega hekerja in nenazadnje samega ropa, ki se prelevi v divje obsedeno stanje. Banko obkoli policija s specialci, junaki pa skupaj s talci ostanejo v njej. Pripravljeni na vse, začnejo intenzivno pogajalsko akcijo s policijo, ki se sprevrže v medijski cirkus in politično satiro.

Ekipa

Aljoša Kovačič (Peter Volk) se je slovenski javnosti najbolj vtisnil v spomin leta 2003, ko je ob Petru Musevskemu odigral glavno vlogo v večkrat nagrajenih Rezervnih delih režiserja Damjana Kozoleta. Skozi svojo 11 let trajajočo profesionalno kariero je nastopil v mnogih slovenskih celovečernih filmih (Slovenka, Za vedno, Akviziter, Jasnovidka, Izhod…), ki so bili prikazani v (predvsem tekmovalnih) sekcijah na skoraj vseh največjih filmskih festivalih po svetu. Poleg igralskega talenta je tudi odličen glasbenik (skladatelj, pevec in kitarist).

Katarina Jurkovič (Lara) je zelo prepoznaven obraz tako iz manekenskega sveta kot iz malih ekranov. Osvojila je številne lepotne lovorike, od miss fotogeničnosti na miss Universe do miss fotogeničnosti, miss revije Ona in prva spremljevalka miss Slovenije. Kot manekenka in model je predstavljala priznane blagovne znamke tako v Sloveniji kot v tujini, nastopala na svetovnih sejmih mode, posnela množico televizijskih oglasov in je obraz mnogih blagovnih znamk. Že vrsto let je tudi voditeljica glasbenih oddaj (najprej na TV3, nato GolicaTV).

Gea Erjavec (Sara) je plesalka, koreografinja in performerka, ki že od tretjega leta dalje diha s plesom. Najpogosteje sodeluje v mednarodnih projektih Plesnega foruma Celje in v projektih Gibalnega Teatra Pozitiv. V zadnjih letih se aktivno ukvarja tudi z manekenstvom, snemanjem TV spotov in krajših filmov ter oglasov, uspešno pa se preizkuša tudi kot scenaristka in voditeljica raznih prireditev, pogosto organizira dogodke ter koreografira nastope in performance-e. Je tudi znana performerka ognjenih showov in ena redkih ognjenih plesalk, ki bruha ogenj. Trenutno je študentka na Akademiji za ples Ljubljana.

Simon Pribac (Andrej) je slovenski igralec, ki je bil v preteklosti širši javnosti predvsem znan kot MC Flasher, prepoznaven zaščitni glas in umetniški vodja izolske Ambasade Gavioli, ki je v sodelovanju z največjimi imeni svetovne elektronske glasbene scene med drugim nastopal na španski Ibizi, Kanadi, Nemčiji, Avstriji, Italiji. Je ustanovitelj mednarodne organizacije in festivala Final Flash , eden od soorganizatorjev največjega latinskega festivala v Kanadi Salsa on St. Clair. Trenutno živi v Torontu, kjer se ukvarja s projekti na področju marketinga in komunikacij, večkrat pa ga lahko slišimo tudi na Radiu Glas kanadskih Slovencev.

Yuri Bradac (detektiv Cojz) je eden izmed redkih Slovencev z vidnejšimi vlogami v Hollywoodu, svojo največjo prepoznavnost doslej pa je gotovo doživel kot glavni igralec v glasbenem videospotu Bad Romance razvpite zvezdnice Lady Gaga. Dolga leta mednarodno uspešen maneken in model, obraz številnih blagovnih znamk, se je kasneje preusmeril v igralsko kariero, kar ga je pripeljalo v L.A., kjer še vedno živi in ustvarja. Doslej je posnel dva ameriška celovečerna filma, igral je v TV seriji in v šestih kratkih filmih različnih žanrov. Za svoje dosežke je lani v Banja Luki prejel še oskarja popularnosti za najuspešnejšo osebnost na področju bivše Jugoslavije, ki je uspela zunaj meja nekdanje skupne domovine.

Ludvik Bagari (inšpektor Hočevar) je diplomirani slovenski igralec, ki je sodeloval že v skoraj 20 slovenskih filmih, v katerih je pustil močan pečat. Leta 1992 je prejel nagrado za igralca leta. Leta 2005 je sproduciral celovečerni film Norega se metek ogne režiserja Mitje Novljana.

Jernej Kuntner (direktor banke) je gledališki, televizijski in filmski igralec ter stand up komik. Že trinajst let posoja svoj glas tudi različnim animiranim junakom, poleg tega pa je odigral že preko 80 vlog v različnih radijskih igrah. Največjo medijsko prepoznavnost pa so mu gotovo prinesli nastopi v televizijskih nadaljevankah: Pravi biznis, Šou bo šel, TV Dober dan in Pod eno streho. Še vedno aktivno nastopa v gledaliških komedijah, filmih, zadnja leta pa še posebej uživa v ustvarjanju predstav za otroke in v sinhronizacijah risank, kjer je tudi režiser sinhroniziranja.

Dragan Bjelogrlić (bratranec Aleksander) je priznani srbski igralec, producent in režiser, ki je že s svojimi 14 leti v takratni Jugoslaviji dosegel ogromno prepoznavnost z debitantsko vlogo v filmu Boško Buha. Doslej je odigral odlične vloge v skoraj štiridesetih filmih, več kot dvajsetih televizijskih nadaljevankah in dramah ter enajstih gledaliških predstavah. Za svoje delo je osvojil mnoge največje nagrade na področju Balkana. V devetdesetih letih je skupaj z bratom Goranom ustanovil produkcijsko hišo. Zadnja leta se posveča režiji širšega projekta Montevideo. Iz tega sklopa je tudi film Montevideo, God Bless You iz leta 2010, ki je zmagal na mednarodnem festivalu v Moskvi, prejel mnoge druge nagrade in bil izbran za srbskega kandidata za tujejezičnega oskarja.

Dejan Babosek (režiser, soscenarist) je bil rojen 6.2.1976 na Ptuju. Po končani gimnaziji je študiral zgodovino in teologijo, nato še slovenski jezik in književnost, a ga je po obisku filmskega workshopa želja po študiju dokončno minila. Svojo kreativo je usmeril v produkcijo in režijo glasbenih videospotov, ki jih je realiziral preko 150 - za različne domače glasbene ustvarjalce, kot so Tinkara Kovač, Trkaj, Leeloojamais, Make up 2, Anika Horvat, Skalp, Anže Palka, Polona Furlan, Maria Masle... Kot asistent režije in montažer je sodeloval pri več dokumentarnih in promocijskih filmih. Plod dolgoletnega ustvarjanja in mladostniških sanj je celovečerni igrani prvenec film Izhod. Trenutno se ukvarja še s postprodukcijo drugega celovečernega filma Ksana.

Komentarji

24.4. 2013 ob 22:10

Dobri igralci, dobre bejbe...zgleda, da bo cool! :)

— Lujsje
29.4. 2013 ob 13:44

Resno??? si ne morte kej bolšga zmislt kokr to??! bed vm je u lajfu če mate like za ta film!!!!

— J.J.
5.5. 2013 ob 12:28

Groza, groza, groza. Potrata denarja sploh delat tak "film".

— fei
8.5. 2013 ob 3:14

??????????
ta film je čista kopija slovenskega filma PRELOMNICA

— Jure
8.5. 2013 ob 17:27

- kje ste iskali igralsko zasedbo? spet sami znani obrazi...tipično za slovenski film - spet...in spet kr neki!

- Kuntner...je dober igralec ampak mu ne odgovarja tako resna vloga
- Bradac...že po napovedniku sodeč je katastrofa...bomo videli kakšen bo film
- Bjelogrlić...znana faca in dober igralec...upam, da vsaj malo popravi ta slovenski film ker brez balkancev ni slovenskega filma...
- ostali več ali manj "zani" -> spet tipično slovenski film
- glasba v filmu...znani glasbeniki svaka čast.....ampak ne vem no, ali si režiser preko filma in njihove prepoznavnosti skuša ustvariti prepoznavnost.....skratka katastrofa, ekipa bodite kreativni!
- pijača sexes...super promocija za neodvisni film

— Simona
21.5. 2013 ob 13:07

eh ne vem no... Lah bi si kakšno bolj izvirno idejo spomnel

— kahn
31.5. 2013 ob 15:49

Ja tole je pa konc hudo videt,

— nejc
2.6. 2013 ob 17:01

Že pred časom sem videl delovno verzijo filma (po naključju poznam enega od soavtorjev) in bil . kljub slabemu zvoku, nenaštelani sliki in niti do tretjine dodelanemu soundtracku - res pozitivno presenečen.

Nekateri igralci in predvsem igralke sicer nimajo ravno oskarjevskega potenciala, ampak dialogi so zabavni in zvenijo življenjsko (ne kot umetn(išk)i gledališki igralci), zgodba je kljub temu, da res ne gre za kak genialno izviren zaplet, kratkočasna in premore nepredviden twist na koncu, veliko likov je izjemno smešnih (ravno Bradač v tem smislu najbolj pozitivno preseneti). Frend, ki je sodeloval pri produkciji, me prepričuje, da je končna verzija še bistveno boljša in da naj čimprej pozabim tisto, kar sem videl takrat.

Skratka, mislim da se obeta preseneljivo gledljiv slovenski filmski produkt in in prva prava slo akcija (debakla, imenovanega Patriot in okornega Tu pa tam pač ne štejem), zato pozivam razne pametnjakoviče, naj ne kritizirajo, preden ne vidijo.

— Tine
5.6. 2013 ob 8:18

zadeva zgleda zanimiva, si jo bo potrebno it pogledat...vidim da je ta film (od making off, promocija, facebook,itd) šel po čisto istih stopinjah kot pred kratkim viden slovenski film Prelomnica, ki je postregel z začetno svežino pri naših filmih. Vsa čast obema režiserjema za takšne projekte

— Robert
6.6. 2013 ob 1:27

@Simona
Kdo točno razen Ludvika Bagarija je še ostal znan obraz?
Kaj ti hočeš samo neznane obraze v filmu al kako? Potem verjetno ne gledaš dost filmov v Koloseju, glede na to, da je skoraj v vsakem Hollywoodskem filmu znana zasedba.
Tipično slovenski film? Aja? Saj res. Te Slovenci skos neke akcijske komedije snemajo, kdaj bodo kako dramo posneli ane?
Pa itak, najbolš je kritizirat še pred ogledom.

— Didl
6.6. 2013 ob 13:06

Ta film si pa grem pogleda, ker čist hud zgleda.

— dušan
6.6. 2013 ob 21:08

eh, ne zgleda obetavno
pač slovenska filmska realnost

— nina
7.6. 2013 ob 14:10

čista kopija filma PRELOMNICA.......copy-paste

— xxx
7.6. 2013 ob 15:19

ne morem verjet, slovenci tolk govorite čez NAŠ film, pa ga še noben ni vidu. sram vas bod

— ghj
7.6. 2013 ob 19:49

Film bi bil čist kul, če bi biu bolš zaigran

— 45LOL
9.6. 2013 ob 23:48

videla včeri v Celju. sem se nasmejala do solz. ne bi verjela, da je lohk slovenski film tako zabaven. politiki se bojo pa zamislal. pejte pogledat, pa potem kritizirajte.

— špela
10.6. 2013 ob 22:15

sem ga vidla v Celju v soboto in mi je bil ful vsec. je ful zabaven, Jurij Bradač pa zmaga! pejte ga raj pogledat in ne sam kritizirat!

— špela
11.6. 2013 ob 10:45

Film bo po mojem mnenju zelo zanimiv. Se ga že veselim

— CURKO
12.6. 2013 ob 21:29

...statirou u filmu...nikdar dobil ni centa...

— Matthias
13.6. 2013 ob 22:41

Nea morem verjet. Ta film je pa res to kar je Slovenija čakala 60 milijonov let, ne pa tisti Jurski park iz leta 93.
Top, top, top film. Končno nekaj gledljivega in zabavnega za slo film.
Priporočam !!!

— Marjan
13.6. 2013 ob 23:17

se strinjam z predhodnikom ko je rekel "kopija filma PRLEOMNICA copy-paste" ...težko je bit danes izviren, najbolj je neki kopirat od nekoga in potem samo dodaš mal boljše .... IZHOD, bodite izvirni next time

— rok
13.6. 2013 ob 23:23

koliko kritizirajo AGRFT in njihove ustvarjalce potem pa dobiš dva enaka slovenska filma v pol leta, sem si ogledala film PRELOMNICA in zdej še IZHOD in povem da sta identična...bravo IZHOD, copy-paste

— anja
14.6. 2013 ob 9:33

obvezno poglejte film, kot so že napisali drugi, dialogi so življenjski, film pa je ful hud!!!! Glede na to da so ga posneli 2006, je narejen točno za današnji dan. Svaka čast vsem v filmu!!!!

— tanja
15.6. 2013 ob 11:39

Sem ga videl včeraj. In ja, res me je zabaval res me je nasmejal, ampak ne zato ker bi bil smešen ampak ker je bilo smešno skoraj že patetično, kako večina igralcev ne zna igrat(razen Bjelogrliča, pa ajde tut pijani detektiv še gre skoz). Vse ostalo zelo slabo. Tut sama zgodba ni nič kaj pretresljivega in že 100krat videne stvari. Da ne omenim jezika, ki jo poln posiljene ljubljanske angleščine, živim v ljubljani bytheway in eno je uporaba besed v slegu drugo pa ko je 6 od 7 besed angleških z ljubljanskim naglasom je pa za bruhat. Producija filma niti ni tako slaba, vendar zaradi slabe igre in zgodbe, ter izkoriščanja situacije v času snemanja (protesti) mi je žal da sem ta film videl. Jurij Bradač pa je itak zgodba za sebe, pa ne v dobrem smislu. Tut druga dva glavna igralca oz roparja - igranje pod povprečjem.

— outsider
23.6. 2013 ob 1:35

@Jure, Robert, xxx, anja

Glede na to, da so ga posneli že l. 2006, ne more biti kopija Prelomnice. Takih in podobnih filmov s tako tematiko je še milion, sam pač ne slovenskih. Res je samo, da sta oba prišla ob približno istem času. In tudi po kakšni logiki so lahko skopirali film, ki je bil še par mesecev nazaj v kinu? Filma ne moreš narediti v enem tednu.

— Gustl
23.6. 2013 ob 15:51

Zelo slaba igra. Ni mi jasno, kaj je počel režiser na snemanju. Je bil na pivu, medtem ko so igralci bili pred kamero? Zakaj je, če se je za ta film tako zelo trudil leta, zaupal vloge milo rečeno nesposobnim posameznikom, misicam, manekenom in drugim znanim obrazom slovenske estrade. Biti v rumenem tisku vsak teden še ne pomeni, da si igralec. Film je res dobro posnet za svoj proračun, to pa je tudi vse. In nekaj več kot 900 gledalcev v prvem tednu predvajanja pove, da je njegova komercialna misija bila neuspešna. Igralci so hrbtenica filma in seveda scenarij, ki je v primeru filma Izhod slab.

— Brane
23.6. 2013 ob 17:52

no comment na komentarje

kar neki sinfate se saj trudijo nardit film bolse kakor nic

— roki
24.6. 2013 ob 13:47

V komentarjih noben noče upoštevat, da je Jurij Bradač zdaj 'kao' Yuri Bradac:-).

— Hihi
30.6. 2013 ob 22:18

Film sem si ogledala. Vse čestitke režiserju in vsem štirim glavnim igralcem,še posebno Aljošu.Skratka celi ekipi lahko samo čestitam!!! Upam,da bomo kmalu videli še kakno vaše delo!

— Milana
2.3. 2014 ob 19:32

kaj se da dobitkje ta film?

— marko
17.2. 2017 ob 10:17

Kateri elektronski komad je v filmu

— pablo
17.2. 2017 ob 19:31

Podn od podna...podn igra (razn Bjelogrlica), osnovnosolski scenarij, neki kao guy richie fore, neuspele seveda, stran vrzen denar gospoda, ki je pridno financiral... Babosek pravi 200.000€ buđeta... Komu laze? 10k€ max... Podn

— Bbb

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.