Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Izganjalec hudiča - režiserjeva verzija

grozljivka
2h 14min / 134min
Scenarij: William Peter Blatty

Komentarji

28.7. 2006 ob 20:48 zvezdica

Exorcist je še danes zame osebno najboljša srhljiva vseh časov, ki jih današnje polomije ne sežejo niti do kolen. Vsebuje vse elemente dobre srhljivke; 12 - letno deklico (Linda Blair), ki se jo polasti sam satan in iz nje naredi noro, lunatično, zmešano in psihopatsko punčico, ki masturbira s križem, preklinja, žlobudra v latinščini in bruha nekakšno zeleno odurno snov. Director's Cut vsebuje originalni material, dopolnjen z dodatnimi 11 minutami (edino, kar sem si zapomnil novega, je bil nekakšen "spider move", ki ga Linda Blair izvede na stopnicah). Film je sicer srhljivka in ni primeren za občutljive, a če ga vzamete bolj za zabavo kot zares, vas mogoče ne bo tako strah, čeprav naj bi bil posnet po resničnih dogodkov. Zadnjih pol ure pa je naravnost fantastičnih! Bolj srhljivih minut še nisem zasledil na ekranu! Brez dvoma najboljša grozljivka vseh časov!

— The Dude
11.3. 2007 ob 18:28

Ej to je best grozljivka vseh časoh kaj obstaja .. res da je strašna.. 15++ ;D

— Owned
24.6. 2007 ob 16:33 zvezdica

Srhljivka Exorcist je po mojem mišljenju ena boljših, ki so jih kdaj-koli posneli, saj vsebuje prave elemente s katerimi je režiser zasnoval posamezne dogodke. Deklico, ki jo je ponazorila takrat štirinajstletnica Linda Blair (v filmu 12 letna Regan) obsede sam hudič in skozi film se stopnjuje njeno podleganje hudičevemu prevzemanju telesa. Osebno mi je bolj všeč prvih nekaj strašnih dogodkov (vse od Reganeniga ''spider mova'', do njenega pogovora s psihiatrom, kjer se na plan prikaže njena ''druga osebnost''. Pri poglavju kritik pa bi rada dodala le še, da se posamezni nezanimivi prizori (prikazovanje župnikovega življenja z bolno mamo) predolgo ponavljajo, vendar pa je kljub temu film res dober.

— Exorcistka
10.5. 2010 ob 18:06

js sm se skor pusrala ko sm gledala XD..... sam mi ni jasn kk so to nrdili ko je šla tk po stopnicah eni pa pravjo da to nrdijo računalniško sam kk če pa teč še ni blo rčunalnikov XD

— ena pač

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.