Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Izdana

akcijski triler
Na sporedu od: 2.2.2012, Kolosej Ljubljana
1h 33min / 93min
Leto: 2011
Država: ZDA
Scenarij: Lem Dobbs
Režiser filmov Kužna nevarnost in Oceanovih 11 predstavlja zgodbo skrivne agentke Mallory, ki se ji na misiji v Dublinu svet postavi na glavo. Ker jo skuša njen partner umoriti, se znajde na begu pred lastnimi šefi, ki jo želijo na vsak način odstraniti. Da bi zaščitila družino in razkrila srhljivo zaroto, mora uporabiti vse svoje borilne sposobnosti, kar povzroči neustavljiv akcijski kaos prevar, divjih pregonov in krvavih obračunov.

Zgodba

Mallory Kane je izurjena operativka, ki na najbolj umazanih in nevarnih koncih sveta dela za varnostno firmo, ki jo je najela vlada. Po uspešni rešitvi kitajskega novinarja v Barceloni odkrije, da je bil le-ta umorjen, vsi dokazi pa kažejo nanjo. Mallory, ki je nenadoma tarča izurjenih morilcev,spozna, da jo je nekdo v središču izdal. Ampak kdo? In zakaj?

Daleč od doma in na begu Mallory z vrsto drznih potez odvrne krajevni SWAT s svoje sledi, vendar ugotovi, da jo lovi veliko nevarnejša sila. V več državah se izmika močni mreži varuhov zakona in zasebnih operativcev, dokler ji ne ostane le malo možnosti. Ker hoče oprati svoje ime in razkriti resničnega izdajalca, Mallory zasnuje domiselno in nevarno past. Ko pa stvari uidejo iz rok, spozna, da jo bodo brez oklevanja ubili, če ne bo prelisičila svojega brezobzirnega nasprotnika.

O produkciji

Snemanje je potekalo na lokacijah, postavili so samo tri kulise. Snemali so v Barceloni in Dublinu, v ZDA pa v Novi Mehiki, ki je nadomestila tudi sever države New York.

Za igralce so bile priprave naporne, saj so se morali trdo uriti za akcijske prizore, vsi pa so z rezultatom zadovoljni.

O igralcih

Gina Carano (Mallory Kane) velja za obraz ženskih mešanih borilnih veščin. Sodelovala je na prvem uradnem ženskem dvoboju v mešanih borilnih veščinah in zmagala. Kot pionirka ženskih dvobojev je nastopila na številnih dogodkih, kjer so prvič nastopile ženske. S to vlogo je prvič nastopila v filmu.

Ewan McGregor (Kenneth) je škotski igralec, ki ga poznamo po vlogi Obi-Wan Kenobija v treh filmih Vojne zvezd, videli pa smo ga lahko tudi v filmih Shallow Grave, Trainspotting, A Life Less Ordinary, Incendiary, The Men Who Stare At Goats, Big Fish, Emma, Moulin Rouge, Black Hawk Down in številnih drugih.

Michael Fassender (Paul) je nase opozoril v HBO-jevi seriji Band of Brothers, prvo filmsko vlogo pa je dobil v filmu 300. Videli smo ga tudi v filmih Blood Creek, Jonah Hex, Centurion, Shame, A Dangerous Method, X-Men: First Class, Jane Eyre, Inglorious Basterds

Michael Douglas (Coblenz) je veteran filmskega platna, ki ga poznamo po številnih vlogah, med drugim v filmih Wall Street, The China Syndrome, Coma, The Star Chamber, Romancing the Stone, The Jewel of the Nile, A Chorus Line, War of the Roses, Black Rain, Basic Instinct, Falling Down, The Ghost and the Darkness in še veliko drugih.

Channing Tatum (Aaron) je mladi igralec, ki ga lahko vidimo v filmih The Vow, Fighting, Stop-Loss, She's the Man, Step Up, A Guide to Recognizing Your Saints, The Eagle, G.I. Joe The Rise of Cobra in številnih drugih.

Antonio Banderas (Rodrigo), španski igralec z bogato filmsko kariero v Evropi in ZDA, je igral filmov Mambo Kings, Evita, The Mask of Zorro, Desperado, Once Upon a Time in Mexico, Interview with a Vampire, Femme Fatale, Spy Kids, Assassins, The 13th Warrior in številnih drugih, znan pa je tudi po tem, da je posodil glas Obutemu mačku v risankah o Shreku in Obuti maček.

O ustvarjalcih

Steven Soderbergh (režija) je dobil oskarja za režijo za film Traffic in bil istega leta nominiran tudi za film Erin Brockovich. Prvo nominacijo za najboljši scenarij pa si je prislužil s svojim prvencem Sex, Lies and Videotape, ki mu je prinesel zlato palmo v Cannesu. Med drugim je režiral filme Contagion, The Girlfriend Experience, The Informant, Che, trilogijo Ocean's, Bubble, Solaris, King of the Hill, Kafka in številne druge. Poleg režije pa piše scenarije in producira.

Komentarji

25.12. 2011 ob 21:38

No, ta film si pa bom pogledala!
Steven Soderbergh? Gina Carano? Michael Douglas? Antonio Banders? Michael Fassbender? Čista petka. Že trailer je dober, kakšen bo šele film. Ne pa tiste vajvrce in smrkci. Da sploh ne omenjamo Jutranje zarje (fuuuuuj!).

— Noni
2.1. 2012 ob 18:59

Tole bo pa res film vreden ogleda, glede na igralce mora biti perfekten!

— piki
21.1. 2012 ob 10:19

ta film bo topp !!! to se vid že po trilerju :))...končn po dougm času u kino xD*

— đina
3.2. 2012 ob 22:46

polom!!! prineste povšter s sabo :)

— legenda20
5.2. 2012 ob 8:47

Ta film je "zakon", pejte ga gledat, al pa dejte rajš tisti denar za karto komu, ki ga res potrebuje (brezdomci, karitas, rdeči križ...).

— jk
5.2. 2012 ob 22:41

najbolsi del tega filma je biu k sm kupu kokice pa kokakolo.
film je biu tok dolgočasen, da sm umes skor trikrat zaspau.
zlo slaba zgodba, slabo igranje, use skupi narejeno za nekoga ki nezna do 10 preštet. pa da ne omenjam ko 15 minut kaze uno zensko k pleza na eno navadno hišo.. za popizdit bedno.

niti slucajno ne priporocam ogleda

— kral sveta
6.2. 2012 ob 7:25

tole je res polom od filma, se strinjam s predhodnikom, najbolši del filma so kokice in kokakola :D

— ana
6.2. 2012 ob 13:34

film je zelo ampak res zelo zeeeeelooo beden, umes sem skoraj zaspala...vsebina zgodba, kako je posneto na kakšen način je katastrofa..skratka škoda denarja!!

— x
7.2. 2012 ob 21:20

kvadratni koren iz Ocean's 11. Prazen film, serija slik, parada slavnih. Nevredno ogleda.

— bor
8.2. 2012 ob 16:42

Popolna bedarija filma ne priporočam nikomur. Škoda zabitega časa.

— peko
8.2. 2012 ob 20:05

Bedn film :)

— Anja
8.2. 2012 ob 21:21

Kako lahko sploh daste take trapaste filme na spored??? To s trailerjem je čisti nateg ljudi! A si nobeden od vodstva Koloseja ne pogleda filma in ga oceni preden ga uvrsti na spored??? Sramota! Pa še več kot 5 e sem stran vrgla!

— Neža
9.2. 2012 ob 8:16

tud jaz ne priporočam ogleda, film je res bedn, katastrofa, tok bednega filma pa že dolgo časa nisem videla....

— lllll
9.2. 2012 ob 13:06

Groza, že po prvi minuti filma je bilo jasno, da ni vreden ogleda. Dolgčas, narejeno kot da bi bili vsi malo zaostali... Res so bile kokice in kokakola najboljši del film :)

— vm
10.2. 2012 ob 11:33

FILM JE KATASTROFA....

— Sandra
11.2. 2012 ob 11:10

Dolgočasen film, res neverjetno se vleče. Ne priporočam ogleda.

— Ajda
12.2. 2012 ob 17:07

Film je res zelo, zelo, zelo slab. Neža, ta film so najbrž na spored uvrstili, ker ga je režiral Steven Soderbergh, ki je sicer uveljavljen. In dokaz, da imena igralcev še ne pomenijo, da je film dober. Res en velik "flop" za vse ustvarjalce. Slabo odigrano, zgodba pa prej spominja na skupino najstnikov, ki so želeli posneti film o mafiji, spletkah, vohunih, pa jim to ni uspelo. Pa tudi dokaz, kaj lahko naredi dober napovednik. Tam film izgleda Ok, potem pa prideš v kino in kar ne moreš verjet, da je film tako slab. Gledaš 10 minut, gledaš 20, gledaš 30, se pretepajo, sprehajajo sem in tja, zasledujejo, pa čeprav ne veš natančno zakaj, in vse izgleda zelo bedno, Zgodba se po nepotrebnem zapleta s preveč liki in podatki, ki na koncu niso nič posebnega in niti nimajo pomena. Pretepi so sploh smešno narejeni, nikomur nič ni, nobene krvi, pa čeprav se nalomijo do kosti. Pa smešno je, ko glavna junakinja enega tipa z običajnim pladnjem za strežbo sesuje na tla, prej pa ga ni mogla z ničemer in ga je ganjala po strehah in ulicah. Pa tudi lokacije so slabe, nefotogenične, zdi se ti, da je vse posneto v nekaj sosednih ulicah in edina menjava lokacij so napisi krajev, ki se pojavljajo med prizori, čeprav vse skozi zgleda isto. Slabo, slabo. Škoda časa in denarja.

— David
16.2. 2012 ob 10:34

Filem je katastrofalen!!!! Popolni polom. Ne gledat! škoda časa

— Aljaž
21.2. 2012 ob 23:10

David. Res da ni fotogenično narejeno, vendar to daje filmu pristnost, naravnost. Lohka si izbereš ta film, lohka pa greš gledat novo najstniško akcijado, katera je narejena tam za otroke 10-12 let in s katerim nas šopajo čedalje bolj zadnje cajte, you decide.. Meni so bolj všeč taki filmi, kjer se od gledalca pričakuje, da se jim posveti.

— temačna_duša
6.12. 2013 ob 9:29

Pri tem filmu je res, da zgodba ni bog ve kaj in tudi spremljevalna glasba je obupna, ampak pretepi in akcijski prizori so pa odlično prikazani. Soderbergh res zna dobro režirati, ampak je res, da te glasba in zgodba na trenutke vržeta iz filma. Vseeno priporočam, dober akcijski film.
6/10

— MatiC

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.