Kolosej
Film distribucije Fivia

I.T.

I.T.
misteriozna kriminalna drama
Podnapisi
Na sporedu od: 6.10.2016, Kolosej Ljubljana
1h 35min / 95min
Leto: 2016
Država: ZDA, Francija, Irska
Jezik: angleščina
Scenarij: Dan Kay, William Wisher Jr.
Režija: John Moore
Režiser napetih akcij Za sovražnikovo črto, Max Payne in Umri pokončno: Dober dan za smrt predstavlja srhljivo zgodbo o premožnem poslovnežu Miku, ki vodi uspešno letalsko podjetje. Nepričakovano se znajde v zagati, vendar mu na pomoč priskoči nadarjeni računalniški programer Ed. Ko ga Mike povabi domov, da nadgradi napredni hišni tehnološki sistem, se Ed zagleda v šefovo lepo hčer. Domišljavi Mike ga izključi iz družinskega kroga, toda kmalu se mu začnejo dogajati številne nenavadne nesreče. Izkaže se, da za vsem stoji maščevalni Ed, ki z manipulacijo računalniških sistemov začne nadzorovati in uničevati Mikovo življenje.

IT (informacijska tehnologija) vključuje vse tehnologije, ki jih uporabljamo za zbiranje, obdelovanje, shranjevanje in zaščito podatkov. Nanaša se na računalniško strojno opremo, računalniške programe in računalniško omrežje.

Pierce Brosnan je Mike Regan, poslovnež, ki ima vse - lepo ženo Rose (Anna Friel), simpatično najstniško hčerko Kaitlyn (Stefanie Scott) in vrhunsko pametno hišo. Njegovo podjetje Regan Aviation je tik pred tem, da za vedno spremeni industrijo poslovnih letal, ko se njegov odnos z IT svetovalcem Edom Porterjem (James Frecheville) sfiži. Družina pa ima vsak dan večje težave z vsem, kar je povezano z informacijskimi tehnologijami.

Mike se kmalu znajde v smrtonosni igri mačke in miši, ko Ed svoje znanje zlorabi za zalezovanje njegove hčerke in ogrožanje družine, posla in življenja. V svetu, ki ne pozna zasebnosti in skrivnosti, se mora Mike zanesti na stare prijatelje, da bi premagal novega sovražnika.

Pierce Brosnan (Mike Regan) je dvakratni nominiranec za zlati globus, in sicer za vlogo v miniseriji Nancy Astor (1985) in komični drami Matador (2005). V svoji igralski karieri je sodeloval v številnih uspešnicah, med drugim v komičnem muzikalu Mamma Mia! (2008), kriminalni romantični drami Married Life (2007), akcijski drami Seraphim Falls (2007), trilerju The Tailor of Panama (2001), biografski drami Grey Owl (1999), akcijski fantazijski komediji Mars Attacks! (1996), komični romantični drami The Mirror Has Two Faces (1996), družinski komediji Mrs. Doubtfire (1993) in drami Mr. Johnson (1990). Verjetno pa je v svetovnem merilu najbolje poznan kot James Bond v izrednih zaslužkarjih Goldeneye (1995), Tomorrow Never Dies (1997), The World Is Not Enough (1999) in Die Another Day (2002). Če prištejemo še tri projekte, ki so dodobra napolnili blagajno, The Thomas Crown Affair (1999), Dante's Peak (1997) in The Lawnmower Man (1992), Brosnan prav gotovo sodi med najbolj dobičkonosne filmske igralce.

Anna Friel (Rose Regan) je britanska igralka, ki je stranske in glavne vloge odigrala v filmih Gol! (2005), Dežela izgubljenih (2009), Londonski bulvar (2010), Odklenjen (2011), Dežela Nije (2011),…

James Frecheville (Ed Porter) je prejel nagrado avstralskega filmskega inštituta za najboljšega igralca v glavni vlogi (Živalsko kraljestvo, 2010). Avstralski filmski kritiki so ga leta 2011 za isto vlogo nominirali v kategoriji najboljši igralec. Igral je še v filmih The First Time (2012), Občudovani (2013), Umazan denar (2014). Letos bo konec leta zaigral v komični drami režiserja Marca Forbyja Highly Functional.

John Moore (režiser) se je rodil na Irskem, kjer je tudi odraščal in se šolal. Pri desetih se je začel zanimati za fotografijo. Delal je kot kamerman za novinarsko ekipo, potem pa postal pomočnik kamermana pri filmih, ki sta jih med drugim režirala Neil Jordan in Jim Sheridan. Ko je začel režirati reklame, se je z inovativnostjo in izjemnimi posebnimi učinki kmalu uveljavil po vsem svetu. Delal je spote za Adidas, Guinness in SEGO. Kot režiser je debitiral s filmom Za sovražnikovo črto (2002). Sledili so filmi Feniksov let (2004), Omen 666 (2006) in Max Payne (2008). Leta 2013 je posnel film Umri pokončno: Dober dan za smrt (Bruce Willis). Njegov naslednji filmski projekt bo končan naslednje leto – film Come Hell or High Water.

Komentarji

18.10. 2016 ob 13:48

Katastrofa. Porazen film.

— Matjaž

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.