Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Nerazumen človek

misteriozna drama
Podnapisi
Na sporedu od: 15.10.2015, Kolosej Ljubljana
1h 35min / 95min
Leto: 2015
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Woody Allen
Režija: Woody Allen
Režiser poučnih življenjskih dram Zadnji udarec, Polnoč v Parizu in Čarovnija v mesečini predstavlja zgodbo o depresivnem profesorju filozofije Abu in študentki Jill, ki ga občuduje in mu želi pomagati. Ko po naključju preslišita zgodbo ženske, ki ji zaradi krivičnega sodnika grozi odvzem otok, Abe odkrije nov življenjski cilj. Ženski želi pomagati, zato začne kovati nenavaden načrt, njegova vnema pa začne motiti Jill, ki opazi, da je nekaj narobe. Ko Abe izvrši svoje dejanje, se Jill znajde v moralni dilemi, kako zadostiti pravici, toda tudi Abe še ni rekel zadnje besede.

Film Nerazumen človek v režiji Woodyja Allena govori o trpečem profesorju filozofije, ki si z dejanji povrne voljo do življenja.

Profesor filozofije Abe Lucas (Joaquin Phoenix) je čustveno na dnu in nikakor ne najde veselja v življenju. Občutek ima, da je vse, kar je kdaj počel, vse od političnega aktivizma do poučevanja, povsem brez smisla.

Ko začne poučevati na kolidžu v majhnem mestu, se zaplete z dvema ženskama: Rito Richards (Parker Posey), osamljeno profesorico, ki si želi, da bi jo rešil iz nesrečnega zakona, in Jill Pollard (Emma Stone), njegovo najboljšo učenko, ki postane njegova najboljša prijateljica. Čeprav je Jill še vedno zaljubljena v fanta Roya (Jamie Blackley), se ne more upreti Abovi trpeči in umetniški duši ter eksotični preteklosti. Ko Abe pokaže znake duševne neuravnovešenosti, je Jill le še bolj očarana. Pove mu, da si želi biti z njim, a jo zavrne.

Vse se spremeni, ko po naključju slišita pogovor neke ženske. Abe sprejme odločitev, zaradi katere ponovno zaživi življenje. Vendar to sproži niz dogodkov, ki bodo za vedno zaznamovali njega, Jill in Rito.

Komentarji

31.10. 2015 ob 9:40 zvezdica

Odličen film. Morda najboljši Allenov film. Kriminalka kjer ni nobene krvi in nasilnih prizorov, pa vendar nas ves čas drži v napetosti. Psihološka drama, ki brez pretiranega filozofiranja v mešanici komičnosti in smrtne resnosti prikaže, kam lahko pripelje odločitev, da bo nekdo v svoje roke vzel vlogo pravičnika. Potreben je le malce ekscentričen in rahlo neuravnovešen um pa imamo premišljenega, zelo inteligentnega morilca. Zares mojstrsko, bravo Woody Allen in seveda odlični igralci !!!

— alenka

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.