Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Intacto

triler
Na sporedu od: 28.11.2002, Kolosej Ljubljana
1h 48min / 108min
Scenarij: Juan Carlos Fresnadillo, Andrés M. Koppel
Španski režiser Juan Carlos Fresnadillo (oskarjev nominiranec leta 1997 za prvenec Esposados), je posnel izjemen triler o tistih, ki skrivnostno preživijo grozljive situacije, o krivdi, s katero se naučijo živeti in o njihovem vztrajnem iskanju odrešitve.

Intacto domneva, da živijo med nami taki, ki imajo nadnaravno srečo. Preživijo letalsko nesrečo, izognejo se vojni, pri kockanju dobijo velike vsote. Ti posamezniki ne samo, da imajo dar sreče, ampak tudi moč, da jo ukradejo drugim.

Max von Sydow igra Sama, človeka, ki je prevaral usodo in preživel nekaj neverjetnega. Po tem dogodku vsak dan izziva usodo. Kot lastnik igralnice je postal vodja subkulture kockarjev, ki prirejajo ilegalne igre visokih stav.

Frederico je bil oropan svoje sreče in verjame, da bo Tomas, edini preživeli v usodni letalski nesreči, sredstvo njegovega maščevanja. Oba se odpravita na potovanje in vrsta preizkušenj ju pripelje na sam vrh naključij, srečata se s Samom, zaradi vsega tega pa bo nedotaknjen ostal le eden.

Senzacionalen španski filmski hit, ki je prekoračil vsa ameriška žanrska pravila trilerja, vam z vražjo spretnostjo serviral strašljivo navdušujočo zgodbo, ki vas bo prikovala na ogled z odprtimi usti. Igralec Leonardo Sbaraglia in režiser Juan Carlos Fresnadillo sta za film prejela nagrado Goya, ki je največja filmska nagrada v Španiji, blesteči triler z odlično fotografijo in produkcijo pa je zasluženo prejel še sedem nominacij za nagrado

Komentarji

29.11. 2015 ob 18:48

Zdej si ga bom ogledala ,da vidimo če bo dober ......sporočim.

— pietro

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.