Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Instant družina

družinska komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 21.2.2019, Kolosej Ljubljana
1h 58min / 118min
Leto: 2018
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Sean Anders in John Morris
Režija: Sean Anders
Zakonca Pet (Mark Wahlberg) in Ellie (Rose Byrne) prenavljata veliko hišo, o naraščaju pa še ne razmišljata. Ko ju prijatelj spodbode, da otrok ne bosta imela, se pričneta preigravati z idejo, da bi otroka posvojila iz rejništva. Ko se odločita za posvojitev najstnice, ugotovita, da ima mlajša brata in sestro, in tako posvojita vse tri. Ob prihodu v hišo pa se prične razburljivo privajanje na nov dom in drug na drugega. Jim bo uspelo preseči začetne težave in zaživeti kot družina?

V glavni vlogi očeta se bo predstavil Mark Wahlberg, v vlogi matere pa Rose Byrne, ki jima družinska komična dinamika ni tuja, saj sta že zaigrala v družinskih komedijah – Wahlberg v dveh delih komedije Očka proti fotru, Byrnova pa v obeh delih komedije Sosedi.

Komedijo Instant družina je režiral Sean Anders, napisal pa tudi scenarij. Navdih pa je črpal prav iz svojega lastnega življenja, saj sta z ženo posvojila tri otroke. Wahlberg pri filmu sodeluje kot producent, v vlogi najstarejše posvojene hčerke se predstavi Isabela Moner (ki je lani zaigrala v akcijskem spektaklu Transformerji: Zadnji vitez), igralski ekipi pa se pridruži tudi oskarjevka Octavia Spencer v vlogi socialne pedagoginje.

Navdih za komedijo je režiser in scenarist Sean Anders črpal iz lastnega življenja. Več let sta bila z ženo prepričana, da si otroka ne moreta privoščiti, ko pa sta resno začela razmišljati o naraščaju, sta se odločila, da ga posvojita. Posvojila sta kar tri - sestro in bratca, ki so bili v rejništvu, saj je njihova biološka mati imela težave z drogami. Ob začetnih strahovih in zadržkih sta novopečena starša kmalu spoznala, koliko otrok je v reji in čaka na starše, ki lahko skrbijo za njih. »Izkušnja s privajanjem otrok na skupno življenje je bila naporna, nerodna, razburjajoča, neprijetna in frustrirajoča, a vse to je v redu,« je režiserjevo sporočilo, ki ga želi deliti s svetom.

ZANIMIVOSTI:

  • Režiser Sean Anders in Mark Wahlberg sta že sodelovala, in sicer v komedijah Očka proti fotru in Očka proti fotru 2 - prvi kot režiser, drugi kot glavni igralec. Tudi igralca Isabela Moner in Mark Wahlberg sta že igrala skupaj, pred komedijo Instant družina sta lani zaigrala v zadnjem delu akcijskega spektakla - Transformerji: Zadnji vitez.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.