Kolosej
Film distribucije Con film d.o.o.

Inferno

misteriozni triler
Podnapisi
Na sporedu od: 13.10.2016, Kolosej Ljubljana
2h 1min / 121min
Leto: 2016
Jezik: angleščina
Scenarij: David Koepp po romanu Dana Browna
Režija: Ron Howard
Režiser napetih trilerjev Da Vincijeva šifra ter Angeli in demoni nadaljuje s pustolovskimi prigodami poznavalca starodavnih simbolov, profesorja Langdona. Tokrat se znajde sredi skrivnostnega labirinta ugank, ustvarjenih prav za njega. Vendar njegov pronicljivi um ni več njegov popolni zaveznik, saj se brez spominov prebudi v bolnišnici v Firencah. Presenečen ugotovi, da ga iščejo tako oblasti, kot tudi neznani morilci, na neizprosnem begu pa mu na pomoč priskoči iznajdljiva zdravnica Sienna. Med iskanjem skritih sledi naletita na zloveščo skrivnost, ki utegne ogroziti obstoj človeštva, v smrtonosni tekmi s časom pa nevarnosti in izdajstva čakajo Langdona na vsakem koraku.

INFERNO je tretje poglavje najbolj kontroverzne filmske serije 21. Stoletja, ki se neposredno navezuje na predhodni blagajniški uspešnici Da Vincijeva šifra ter Angeli in demoni. Že tretjič bo v vlogi harvardskega strokovnjaka za simbole Roberta Langdona nastopil dobitnik dveh oskarjev, Tom Hanks.

Potem ko se Robert Langdon prebudi v bolnišnici v Firencah in se ne spomni ničesar, kar se je zgodilo v zadnjih dneh, postopno spozna, da je v smrtni nevarnosti. S pomočjo dr. Sienne Brooks in svojega poznavanja simbolizma se bo Langdon podal na beg in obenem skušal razrešiti najskrivnostnejšo uganko doslej.

Pustolovski spektakel je režiral dobitnik oskarja Ron Howard (Čudoviti um, Da Vincijeva šifra, Angeli in demoni), Tomu Hanksu pa so se pridružili zvezdniki Felicity Jones (nominirana za oskarja za film Teorija vsega), Irrfan Khan (Revni milijonar, Pijevo življenje), Omar Sy (Prijatelja, Jurski svet), Sidse Babett Knudsen (TV-serija Oblast) in Ben Foster (Edini preživeli, Warcraft: Začetek). Scenarij Davida Koeppa temelji na istoimenski knjižni uspešnici priznanega pisatelja Dana Browna. Izvršni producenti filma so David Householter, Dan Brown, Anna Culp in William M. Connor.

Film so snemali v Franciji ter v Benetkah in Budimpešti, kamor nas bo zgodba tudi popeljala. To bo torej povratek nam dobro znane režijsko-igralske dvojice (Howard in Hanks), ki se ji bo tokrat pridružila močna mednarodna igralska zasedba, zato lahko pričakujemo še bolj vznemirljivo in privlačno nadaljevanje izjemno popularne filmske serije, katere prvi dve poglavji sta po vsem svetu zaslužili več kot 1,2 milijarde dolarjev.

Komentarji

22.6. 2016 ob 9:58

zanimivo. zagotovo ga grem gledat v Kolosej.

— Leone
13.10. 2016 ob 19:17

Film (in knjiga) se dogaja v Firencah, Benetkah in Istanbulu in nima nobene veze s Francijo in Budimpešto.

— Ana
16.10. 2016 ob 13:14

V napovedniku je pisalo, da sta bila Da Vinčijeva šifra in Angeli in demoni šele začetek, zato sem od filma zares veliko pričakoval. Prav tako se v napovedniku veliko omenja Dantejev pekel, zato vsak pričakuje res spektakularen film, ki pa to na žalost ni.
Film ne ponudi nikakršnega presežka in je za oboževalce tovrstnih filmov veliko razočaranje. V primerjavi s prejšnjima dvema je nelogično slab. Zelo plitka zgodba brez zapletov in preobratov, film se izteče prav dolgočasno in pričakovano.
Zelo veliko razočaranje.

— Patrik
16.10. 2016 ob 14:43

Film je zanimiv, to že, vender 1ka in 2ka sta bolljši.
Ne imeti kakšna velika pričakovanje, pa film vam bo všeč.

— Giorgio
18.10. 2016 ob 15:16

gr8

— hold
3.11. 2016 ob 18:55

film me je razočaral, brez neke zgodbe, kot bi blo več filmov nametanih skupaj...res čisto razočaranje, pričakoval sem vrhunski film glede na prejšnja dva in igralce...škoda

— alterner
5.11. 2016 ob 20:22

Sam film mi ni bil prav všeč, ker preveč spomin na njegovega prednika, ampak ker v njem igra Tom Hanks izpade v redu, ni noben presežek. Sicer pa takih filmov tudi ne maram.

— Janže
10.11. 2016 ob 6:45

Ni ravno nek presežek

— tt
9.8. 2017 ob 9:48

Zgodba v filmu ni niti malo podobna zgodbi v knjigi. Veliko scen je izpuščenih, tudi konec in nauk knjige sta popolnoma zgrešena. Filma se sploh ne splača gledati.

— Ana

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.