Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

In prišla je Polly

komedija
Za najbolj previdnega moškega na svetu življenje pripravlja nekaj presenečenj!
Na sporedu od: 6.5.2004, Kolosej Ljubljana
1h 30min / 90min
Leto: 2004
Država: ZDA
Scenarij: John Hamburg
Režija: John Hamburg
Mož, ki se boji najmanjšega tveganja, živi pa prav od analiz tveganj, ima življenje urejeno tip-top. Dokler ga na medenih tednih ne pusti žena in dokler ne sreča Polly, raztresene in radožive avanturistke. Polly v nobenem pogledu ne ustreza njegovim navadam, a pri ljubezni človek res ne izbira ... V glavnih vlogah igrata Ben Stiller in Jennifer Aniston.

Reubenovo življenje in kariera se vrtita okoli varnosti. Najboljši zavarovalniški cenilec tveganja tudi v zasebnem življenju nikoli ne tvega in zato je njegovo življenje dobro načrtovano in srečno. No, vsaj misli tako.

Polly Prince pa živi od trenutka do trenutka in uživa v vseh nepričakovanih dogodkih, ki jih življenje prinese na njeno pot. Za vsakim vogalom vidi novo priložnost, novo službo, novo stanovanje v novem mestu, če se tukaj, kjer se po naključju trenutno nahaja, ne bi obneslo. Za njo ni meja. Nič je ne veže. Vse je izziv, ki ga je treba sprejeti. Če je pri volji, seveda.

Ko se Reuben in Polly po naključju znajdeta na isti zabavi, se Reuben, ki mu je nedavno žena nabila rogove, odloči, da je Polly morda rešilna bilka, ki mu bo pomagala spet vrniti življenje v prave tire. Dekle je privlačno, drugačno, zabavno ... Pa še iz šole se poznata. Skupaj sta sodelovala pri krožku OZN. Punca se res ni mogla kaj prida spremeniti odkar se nista videla. Ali pač?

V sedmem razredu verjetno še ni imela tatuja. In najbrž ni plesala salse in se basala z začinjeno eksotično hrano. In Reuben takrat zagotovo ni tako do potankosti načrtoval svojega življenja kot zdaj.

O produkciji

Ko je režiser in scenarist John Hamburg začel pisati scenarij, ni imel v mislih nobenega igralca. Like je oblikoval po svojem občutku. A kaj kmalu se mu je v misli vse bolj in bolj vsiljeval Ben Stiller, s katerim sta sodelovala že pri nekaj projektih. Bolj ko je lik Reubena dobival obliko, bolj je bilo očitno, da je Ben pravi igralec za to vlogo.

Vlogo Polly iz naslova filma pa je Hamburg namenil Jennifer Aniston, ki ga je navdušila že v Prijateljih.

Vsa igralska ekipa je brez pomisleka sprejela ponujene vloge, saj vsi po vrsti zatrjujejo, da so se že ob branju scenarija do solz nasmejali. Posebnost, ki jih je v scenariju najbolj pritegnila, pa je dejstvo, da ima vsak lik, ne glede koliko minut je na platnu, svoj trenutek za komedijo in za čustveno dramo.

V nevarnih prizorih je imel glavno besedo nekdanji angleški mornariški častnik Tim Rigby, ki je pet let preživel v posebnih enotah za odstranjevanje eksplozivnih teles v morskih globinah. On je tisti, ki je namesto Browna skočil s strehe stolpnice podjetja AT&T. Za ta podvig je imel eno samo priložnost. Že prvič ga je moral uspešno izvesti. Skok med tesno postavljenimi stolpnicami je trajal približno 30 sekund, snemali pa so ga s kar desetimi kamerami.

Za uspeh filma se gre zahvaliti izvrstni filmski zasedbi in režiserju, ki je bil dovolj odprt, da je igralcem dovolil veliko mero improvizacije.

O igralcih

Ben Stiller (Reuben Feffer) je v zelo kratkem času pustil velik pečat na odru, televiziji in filmu. Nastopil je v filmih Keeping the Faith, Mystery Men, There's Something About Mary, Meet the Parents, Zoolander, The Royal Tenenboums. Med njegovimi filmi najdemo tudi Your Friends and Neighbours, Flirting with Disaster in Imperij sonca. Kot režiser se je prvič predstavil leta 1994 s filmom Reality bites, nazadnje pa je režiral The Cable Guy z Jimom Carreyem v glavni vlogi. V letu 2004 ga bomo lahko videli tudi v filmih Starsky and Hutch in Envy.

Jennifer Aniston (Polly) je že v otroštvu stopila pred kamere, pri čemer sta jo najbolj spodbujala njen oče John Aniston, zvezda znane limonade Days of Our Lives, in njen boter Telly Savalas. Svetovni javnosti je postala znana v vlogi Rachel v uspešni televizijski nadaljevanki Prijatelji. Ko se je serija začela iztekati, se je posvetila filmu in nastopila v Bruce Allmighty in The Good Girl, še prej pa v filmih She's the One, Picture Perfect, 'Til There Was You, The Object of My Affection ...

Philip Seymour Hoffman (Sandy Lyle) velja za enaga najbolj nadarjenih igralcev svoje generacije na odru in pred kamerami. Videli smo ga lahko v filmih Cold Mountain, Owning Mahowny, Red Dragon, The Party's Over, 25th Hour, Love Liza, Punch-Drunk Love, Almost Famous, State and Main, Flawless, Magnolia, The Talented Mr. Ripley, The Big Lebowski, Happiness, Boogie Nights, Twister, When a Man Loves a Woman, Scent of a Woman ...

Debra Messing (Lisa Kramer) se je proslavila v televizijski seriji Will & Grace, za to vlogo pa je bila že večkrat nominirana za različne nagrade in prejela emmyja za najboljšo žensko vlogo. Že nekaj let uspešno usklajuje kariero na televiziji in na filmu. Na velikem platnu se je pojavila v filmih Hollywood Ending, The Mothman Prophecies, A Walk in the Clouds, Celebrity ...

Hank Azaria (Claude) velja za enega najbolj kameleonskih hollywoodskih igralcev z izjemnim glasovnim talentom. Nedavno je nastopil v filmu Shattered Glass, kmalu pa ga bomo lahko videli v filmu Eulogy. Uspešno nastopa na filmu, televiziji in odrskih deskah. Poleg tega pa posoja glas za več likov v sloviti risani seriji Simpsonovi. Za svoje delo pri tej seriji je bil že trikrat nagrajen z emmyjem. Pojavil se je tudi kot gostujoči igralec v seriji Prijatelji. Med njegovimi najbolj znanimi celovečerci so The Birdcage, Quiz Show, america's Sweethearts, Cradle Will Rock, Mystery Men, Great Expectations ...

Bryan Brown (Leland Van Lew) je s televizijskima serijama A Town Like Alice in Pesem ptic trnovk postal mednarodna televizijska in filmska zvezda. Med njegovimi najuspešnejšimi hollywoodskimi filmi so zagotovo FX, FX2, Cocktail, Gorillas in the Mist, Blame it on the Bellboy in Tai-Pan.

Alec Baldwin (Stan Indursky) že 20 let uspešno nastopa na filmu, televiziji in v gladališču, ki je bilo in ostaja njegova največja ljubezen. Med njegovimi najbolj znanimi filmi so: Cats & Dogs, Pearl Harbor, State and Main, Notting Hill, The Edge, Ghosts of Mississippi, The Juror, A Streetcar Named Desire, Malice, Glengarry Glen Ross, Prelude to a Kiss, The Marrying Man, The Hunt for Red October, Miami Blues, Great Balls of Fire, Beetlejuice, Married to the Mob, She's Having a Baby, Working Girl ...

O ustvarjalcih

John Hamburg (režija/scenarij) je že v srednji šoli začel snemati kratke filme. Po dokončani filmski šoli na newyorški univerzi je napisal in režiral celovečerni film Safe Men. Sodeloval je pri scenarijih za filma Meet the Parents (Njeni tastari) in Zoolander. Trenutno se posveča predvsem pisanju.

Seamus McGarvey (direktor fotografije), je kariero začel kot fotograf. Po dokončani filmski šoli v Londonu je začel snemati dokumentarce in kratke filme, leta 1995 pa je posnel celovečerni prvenec Michaela Winterbottoma Butterfly Kiss. Sledili so filmi Atlantic, The Hours, The Actors, Enigma, High Fidelity, The War Zone, The Winter Guest. Posnel je tudi vrsto glasbenih videov za izvajalce, kot so Elton John, U2 in Robbie Williams.

Komentarji

2.4. 2005 ob 18:16 zvezdica

In prišla je Polly je najboljša komedija kar sem jih kdaj gledala.Res je ful dobra in jo vsem toplo priporočam.Polly je 100% dobra še enkrat bi jo šla gledati.

— strawberry
9.8. 2005 ob 0:08

V kino filma nisem šla gledat,sem pa si ga ,ker me je reklama prepričala,šla sposodit.mislim,da film ni kvaliteten,ima pa kar nekaj dobrih štosov!

— katarina
1.9. 2005 ob 15:55

Jennifer Aniston je najlepša ženska na svetu pa najboljša igralka. I love you Jenny

— wolverine
8.1. 2006 ob 20:35 zvezdica

Film res ni kvaliteten, pa tudi kakšnih posebno dobrih štosov nima. Po mojem mnenju si nezasluži ocene več kot 2.Ogled vam odsvetujem.

— anchy
15.9. 2006 ob 17:15

splača se vam pogledat..ker filem je res enkraten=).. dosti dosti speha..kdor si ga ni še ogledu naj to čimprej stori:) tisti pa k ga noče pogledat neve kej zamuja,..:P

— Jana
6.9. 2008 ob 2:00

beda

— renata
20.11. 2010 ob 18:09

film je svetovn res!!!! Jennifer Aniston je svetovna ženska pa tut najlepša...brez besed!!!!

— sončika
4.2. 2013 ob 15:50

Jennifer Aniston je naj lepša ženska in hkrati tudi moja najljubša filmska igralka. Film In prišla je Polly je moj naj naj ljubši film. Obožujem jennifer aniston, ker je zelo lepa. Film je res vreden ogleda!

— naja

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.