Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Imperij luči

Empire Light
drama
Podnapisi
1h 55min / 115min
Leto: 2023
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Sam Mendes
Režija: Sam Mendes

Z oskarjem nagrajeni režiser filmov Skyfall in 1917 prinaša prisrčno romantično dramo z zvezdniško zasedbo, ki jo sestavljajo Olivia Colman, Colin Firth, Micheal Ward, Tom Brooke in toby Jones. Zgodba je postavljena v star kino in njegovo okolico v angleškem obalnem mestu v zgodnjih osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Film spremlja Hilary (Olivia Colman) direktorico kina, ki se spopada s svojim duševnim zdravjem in Stephena (Micheal Ward) novega zaposlenega, ki hrepeni po tem, da bi pobegnil iz tega provincialnega mesta v katerem se vsak dan sooča s težavami. Tako Hilary kot tudi Stephen najdeta občutek pripadnosti v svojem nenavadnem in nežnem odnosu, ter skupaj izkusita zdravilno moč glasbe, filma in ljubezni.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.