Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Hudičevi jezdeci

akcijski triler
Uporniki proti vsem, kar obstaja.
Podnapisi
Na sporedu od: 20.8.2009, Kolosej Ljubljana
1.10.2009, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 24min / 84min
Leto: 2008
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Larry Bishop
Režija: Larry Bishop
Čemerni ljubitelj orožja, divjih spopadov in motorjev Pistolero se s prijateljema odpravi na maščevalni pohod proti konkurenčni motoristični tolpi 666. Med vratolomnimi dirkami po puščavi in krvavimi obračuni se prebijajo proti vodilnim članom tolpe, toda to na dan naplavi številne boleče spomine iz preteklosti, kar le še prilije olja na divje plamene nasilja.

Zgodba

Da bi maščeval smrt enega izmed svojih članov, se vodja motoristične tolpe, Pistolero, s kolegoma Gentom in Comancheom odpravi v divji lov na sovražno tolpo, 666, ki jo vodita Deuce in Billy Wings. Toda med vratolomno akcijo pridejo na dan boleči spomini iz preteklosti in na obzorju je upor znotraj tolpe, saj nekateri člani pričenjajo dvomiti v Pistolerova dejanja. Zapletena, večplastna zgodba o maščevanju, zvestobi in bratovščini ponuja veliko več kot tipični grindhouse filmi, z zadostno mero seksa, nasilja in frajerstva pa po drugi strani ostaja zvesta ljubiteljem tovrstnega žanra. Kot pravi Comanche: “Pot v pekel je tlakovana s čimerkoli, vendar ne z dobrimi nameni“

Filmska ekipa

Larry Bishop (režiser/scenarist/producent/Pistolero):
Kot scenarist, režiser, producent in igralec se je podpisal pod celovečerec Mad Dog Time (1996), v katerem so zaigrali tudi Richard Dreyfuss, Jeff Goldblum, Gabriel Byrne in Ellen Barkin. Istega leta je napisal scenarij za film Rogerja Christiana, Underworld, kjer se je izkazal tudi kot igralec. V zgodnjih letih svoje kariere se je preizkusil v motorističnih filmih Angel Unchained, The Savage Seven in Chrome And Hot Leather. Uspešno je odigral tudi vloge v celovečercih Wild In The Streets, The Big Fix, The Chicago Conspiracy Trial, Condominium, How Come Nobody’s On Our Side, Sting II in Kill Bill, Vol.2.

Igralska zasedba

Eric Balfour (Comanche) je pred kratkim v vlogi Mila sodeloval v šesti sezoni izjemno priljubljene serije 24, kar je bil njegov povratek, saj je bil del igralske zasedbe že v prvi sezoni. V zadnjem času je vključen tudi v uspešne filmske projekte, kot sta The Horsemen Jonasa Åkerlunda in The Spirit Franka Millerja.

Obiskovalci kinematografov so ga lahko videli v uspešnicah In Her Shoes Curtisa Hansena, The Texas Chainsaw Massacre Marcusa Nispela, Second Hand Lions Tima McCanliesa, America's Sweethearts Joea Rotha, What Women Want Nancy Meyersopposite, Cant Hardly Wait Haryja Elfonta in Deborah Kaplan ter Trojan War Georgea Huanga. Na malih zaslonih je izjemen pečat pustil tudi v serijah Conviction, Six Feet Under, NYPD Blue, The West Wing in Chicago Hope.

David Carradine (Deuce) je v 45-letni karieri zaigral v približno 120 celovečercih, 30 gledaliških igrah, 30 televizijskih filmih in številnih miniserijah in serijah. Vsekakor gre izpostaviti vlogo Cainea v seriji Kung Fu, ki je postala ena najbolj razpoznavnih v televizijski zgodovini. Pred kratkim umrli Carradine je bil za izjemno delo nagrajen z nominacijami za emmyja in zlati globus. Nastala sta tudi dva televizijska filma, Kung Fu, The Way of the Dragon in Kung Fu The Movie. Caine se je nato pojavil še v drugi seriji, Kung Fu, The Legend Continues. Pri slednji se je izkazal tudi kot producent.

Vloge v celovečercih je pričel beležiti pred več kot štirimi desetletji. Poskušal je v filmih, kot sta Taggart in Bus Riley’s Back In Town. V njegovi obsežni filmografiji izstopajo celovečerci Box Car Bertha, The Serpent’s Egg, Bound For Glory (najboljši igralec pri National Board of Review, nominacija za zlati globus), The Long Goodbye, Mean Streets, The Long Riders, Americana (tudi režiser in producent; nagrada občinstva na filmskem festivalu v Cannesu za najboljšo režijo), Kill Bill Vol. 1.(nominacija za zlati globus) in Kill Bill Vol. 2 ter Sonny Boy. Med novejše filmske vloge sodijo tiste v filmih Homo Erectus, Big Stan, Camille in Blizhiny Boy: The Ultimate Fighter.

Igralsko zasedbo je dopolnjeval v mnogih serijah, tudi v East Side, West side, Alfred Hitchcock Presents, Gunsmoke, Ironside, Shane, The Young Riders, Dr. Quinn Medicine Woman, Charmed, Just Shoot Me, Medium, Largo Winch, Family Law in Alias. Navdušil je v miniseriji North and South, nadaljevanju Love and War: North and South II, ter pred kratkim v Son of the Dragon. Med televizijskimi filmi gre omeniti The Bad Seed, Johnny Belinda, Gambler IV – The Luck of the Draw, By Dawn’s Early Light in The Outsider.

Dennis Hopper (Eddie “Scratch” Zero) se je po začetnih gledaliških in televizijskih vlogah leta 1955 prvič preizkusil v celovečercu, ko je zaigral v klasiki Nicholasa Rayja, Rebel Without A Cause. Uspešen začetek igralske kariere je potrdil v filmu Georgea Stevensa, Giant, in Johna Sturgesa, Gunfight At The O.K. Corral. Prelomnica je nedvomno pustolovska drama iz leta 1969, Easy Rider, kjer je Hopper prevzel vlogo soscenarista, režiserja in igralca. Filmu so dodelili nominacijo za oskarja za najboljši scenarij, nominacijo pa je za najboljšo stransko vlogo prejel tudi Jack Nicholson. Hopper je bil na filmskem festivalu v Cannesu izbran za najboljšega novinca med režiserji.

Po tem uspehu je bil Hopper iskan obraz tako pred kot tudi za kamero. Zaigral je v več kot 140 televizijskih serijah in filmih ter več kot 150 celovečercih, med drugim v uspešnicah Apocalypse Now, River’s Edge, Blue Velvet, Hoosiers, True Romance, Speed, Waterworld in EDTV. Na beneškem filmskem festivalu je prejel prestižno nagrado CIDALC za film The Last Movie (1971), ki ga je režiral, zanj napisal scenarij in bil tudi del igralske zasedbe. Za vlogo v Hoosiers je prejel nominaciji za oskarja in zlati globus, slednjo nominacijo pa mu je prineslo tudi delo v klasiki Blue Velvet. V njegovi obsežni filmografiji so uspešnice Land Of The Dead, The Night We Called It A Day, 10th & Wolf, Out Of Season, The Keeper in LEO. Med njegovimi zadnjimi igralskimi projekti so celovečerci Sleepwalking, Elegy, Swing Vote in The Palermo Shooting.

Vinnie Jones (Billy Wings) je po uspešni nogometni karieri leta 1998 sprejel povabilo režiserja Guyja Ritchieja k sodelovanju v njegovem filmu Lock, Stock And Two Smoking Barrels, ki je postal velika uspešnica. Jonesova igralska kariera se je bliskovito vzpenjala. Sledile so vloge v odlično sprejetih celovečercih Snatch, Gone In Sixty Seconds in Swordfish. Do danes je zaigral že v več kot 40 filmih, iskali pa so ga najboljši producenti in režiserji, kot so Guy Ritchie, Mathew Vaughan, Jerry Bruckheimer, Brett Ratner, Quentin Tarantino in Gary Lucchesi. Nazadnje se je preizkusil v dobičkonosnih filmih X Men 3 in The Midnight Meat Train, kmalu pa ga bomo lahko videli v pustolovski komediji Year One.

Michael Madsen (Gent) je svoj igralski prvenec v celovečercu zabeležil leta 1983, ko je zaigral v trilerju War Games. Po vlogah v filmih, kot so Racing With The Moon, The Natural, Kill Me Again in War and Remembrance, je navdušil občinstvo po vsem svetu z vlogo Jimmyja v uspešnici Ridleyja Scotta, Thelma And Louise (1991). K njegovi prepoznavnosti vsekakor prispevajo uspešnice Reservoir Dogs, The Getaway, Kill Me Again, Donnie Brasco, Mulholland Falls, Species, Free Willy, Wyatt Earp in Die Another Day. V zadnjem obdobju je nadaljeval z uspešnimi vlogami v filmih Kill Bill, Volume 2, Blueberry, Sin City in Strength and Honour, prihajajo pa tudi številni novi projekti, med drugim Killer’s Freedom, Lost in the Woods, Road of no Return, The Portal, Hired Gun Break in Ligeia.

Komentarji

4.7. 2009 ob 8:47

film sm vidu nekj mescov nazaj. FILM JE SUPER, resen, kvaliteten, s črnim humorjem. Taprav film !!! Z okusom so ga naredili, kot bi bil sneman v zgodnjih 90-ih. Vsakemu od glavnih likov so dali prav posebne karakterje, izvrstno odigrano.

— Amir
21.7. 2009 ob 18:13

Film je že kar star :( pa po mojem okusu ni vreden ogleda, ker se prevec zgodb odvija hkrati

— Veselko
22.7. 2009 ob 15:30

film je ful zakon

— tine
4.8. 2009 ob 12:41

BEDARIJA

— LOLEK
15.8. 2009 ob 19:36

sicer tko film je full dobr sicer piše na ibdm da ma tarantino prste zravn tko da je vredn ogleda pistolersosi pa 666 majo pa res zakon bajkerske fore :)

uglavnem škoda da ga ni kolosej predvaju takrat k je vn pršov

— Biker
21.8. 2009 ob 12:44

nevrjetno dobr film..

— Žiga
24.8. 2009 ob 0:19

wtf. bedno in škoda časa in denarja. brez konkretne zgodbe. motorji, bejbike in kaj že... trije Bji. js pravim bedno, bedno, bedno.

— David
25.8. 2009 ob 11:22

beden film vseh časov.škoda vstopnice.sam seks omenjajo.paneki se z motorjem vozjo

— Žiga
26.8. 2009 ob 14:45

Film je res zakon saj so motorji zakon punce so prave v glavnem vse je tak kot mora bit....................................................................................................................film je zakon in vse kaj se dogaja v njem

— snopp dogg
30.8. 2009 ob 11:55

PA KAJ JS VEM

— hasoboss
4.9. 2009 ob 14:05

eno valiko sranja škoda Dennisa Hoppera

— ANTON
7.9. 2009 ob 8:27

Škoda dnarja in časa...

— matic
26.10. 2009 ob 6:29

men se pa zdi da mal pretiravate

— snopp

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.