Kolosej
Film distribucije Fivia

Hudič v meni

grozljivka / triler
Podnapisi
Na sporedu od: 12.1.2017, Kolosej Ljubljana
1h 31min / 91min
Leto: 2016
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Ronnie Christensen
Režija: Brad Peyton
Režiser apokaliptičnega spektakla Prelomnica svetega Andreja predstavlja srhljivo srečanje znanosti s svetom demonov v mislih obsedenih ljudi. Čudaški znanstvenik Seth je prepričan, da lahko ljudi, ki so jih obsedla demonska bitja, odreši s pomočjo vstopanja v njihovo podzavest. Po več uspešnih seansah spozna dečka, v katerem prebiva grozljiv nesmrtni duh, toda po vstopu v fantove misli, se Seth znajde v najhujši nočni mori. Poleg strašnih preizkušenj onkraj človeškega razumevanja, se mora soočiti z grozotami lastne preteklosti.

Enajstletni Cameron (David Mazouz) prestraši svojo mamo Lindsay (Carice van Houten), ko začne govoriti v starodavnih jezikih in kazati druge znake demonske obsedenosti. Predstavnica Vatikana Camilla (Catalina Sandino Moreno) prosi za pomoč znanstvenika dr. Setha Emberja (Aaron Eckhart), da iz dečka izžene zlega duha.

Dr. Ember ni veren, za nameček pa še pije in kadi ter se nikakor nima za izganjalca hudiča. Pri svojem delu se zanaša na znanstvene metode in svoja pomočnika Riley (Emily Jackson) in Oliverja (Keir O’Donnell). Priključen na naprave za vzdrževanje življenjskih funkcij se vtihotapi v Cameronov um, kjer demon zadržuje fanta v domišljijskem svetu in podpihuje njegovo največjo željo − da bi se znova zbližal z odtujenim očetom Danom (Matt Nable). Dr. Ember se mora v dirki s časom spoprijeti s tragičnimi dogodki iz lastne preteklosti in premagati svojega najhujšega sovražnika.

Hudič v meni je režiral Brad Peyton (Prelomnica svetega Andreja), scenarij je napisal Ronnie Christensen (Potniki). Igrajo Aaron Eckhart (Hvala, ker kadite, Padec Olimpa, Vitez teme), Carice van Houten (Igra prestolov, Črna knjiga), Catalina Sandino Moreno (Marija milosti polna) in David Mazouz (Tema).

Aaron Eckhart (dr. Seth Ember) je igral ljubezen Julie Roberts v Erin Brockovich Stevena Soderbergha in ljubosumnega maščevalnega moža v In the Company of Men Neila LaButa, s katerim je pritegnil zanimanja kritikov. Študiral je na gledališki in filmski šoli Brigham Young. Z vlogo v režijskem prvencu Jasona Reitmanana Thank You for Smoking se je potegoval za zlati globus. Med njegove opaznejše filme sodijo: Nurse Betty, Your Friends and Neighbours, The Pledge, No Reservations, The Missing, The Core, Črna dalija, Zapiti dnevnik ob Johnnyju Deppu, v Battle: Los Angeles, Rabbit Hole z Nicole Kidman, Nolanovem The Dark Knight

Carice Van Houten (Lindsay) je večkrat nagrajena igralka. Nastopila je v filmih Suzy Q, Minoes, Storm in Mijn Hoofd, AmnesiA, Het Everzwijn, De Passievrucht, Lepel, Knetter in Ik Omhels Je met Duizend Armen. Diplomirala je leta 2000 na amsterdamski igralski akademiji. Na odrskih deskah se je pojavila v dramah Elektra, Hedda Gabler, Een Meeuw in Het Bewijs ter v mjuziklih Foxtrot in Ren Lenny Ren.

Catalina Sandino Moreno (Camilia) se je rodila leta 1981 v kolumbijski Bogoti. Že zelo zgodaj jo je privabilo gledališče. Leta 1997 se je vpisala na gledališko akademijo Ruben Di Pietro. Med študijem je igrala v številnih produkcijah, med drugim v Acuerdo para Cambiar de Casa Griselde Gambaro, The Dark Room Tennesseeja Williamsa in Laughing Wild Christopherja Duranga. Po svojem filmskem prvencu Marija milosti polna se je preselila v New York, kjer je obiskovala The Lee Strasberg Institute. Pred kratkim je doživela svoj newyorški gledališki prvenec in sicer v produkciji Shakespeareove tragedije King John. Letos je posnela biografsko zgodovinsko dramo Castrova hčerka (Wilmer Valderrama, Marc Anthony) in dramo Custody (Viola Davis, Hayden Panettiere).

Brad Peyton (režiser) režiser, scenarist in producent se je uveljavil z nagrajenim kratkim filmom Evelyn: The Cutest Evil Dead Girl, ki je pritegnil pozornost podjetja Toma Hanksa, za katerega je spisal in režiral risani celovečerec Spider and the Fly. Leta 2015 je režiral akcijsko pustolovščino Prelomnica Svetega Andreja (Dwayne Johnson). Prav te dni so najavili nadaljevanje filma. Leta 2010 je po letih snemanj kratkih filmov režiral družinsko akcijsko komedijo Mačke in psi (The Revenge of Kitty Galore), dve leti kasneje pa še akcijsko pustolovščino Potovanje v središče Zemlje 2: Skrivnostni otok. Za televizijo je ustvaril, režiral in produciral hvaljeno serijo z liki iz plastelina What It’s Like Being Alone, TV film Pirates Passage z Donaldom Sutherlandom in risano serijo Dr. Dimensionpants.

Komentarji

17.1. 2017 ob 17:44

škoda denarja..že gledal nič novega...

— novica

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.