Kolosej
Film distribucije Cenex

Vroča bejba

komedija
Tečnoba v njenih hlačkah...
Na sporedu od: 27.2.2003, Kolosej Ljubljana
1h 41min / 101min
Scenarij: Tom Brady, Rob Schneider
Režija: Tom Brady

Priljubljeno in nesramno, včasih celo zlobno, gimnazijko Jessico (Rachel McAdams) urok spremeni v moškega, roparja bencinske črpalke Cliva (Rob Schneider). Ko se zjutraj prebudita, je seveda presenečenje popolno. Jessica se mora soočiti s svojo kosmato vestjo in po novem tudi z zelo kosmatim telesom ter poiskati način, kako bi se znebila nadležnega uroka. Pri tem ji nesebično pomaga najboljša prijateljica April (Anna Faris). Da pa je mera polna, se April vanjo zaljubi, njen fant se začne spogledovati z drugo, ropar pa v Jessicini podobi pleše v striptiz baru in ropa moške, zato policija za njo izda celo tiralico. Jessica bo morda končno spoznala, kako plehka in nesramna je bila, vprašanje pa je, ali se bo lahko vrnila v svoje telo.

Touchstone Pictures in Cenex Vojnik predstavljata komedijo VROČA BEJBA. Režiral jo je Tom Brady, scenarij pa sta napisala brata Brady in Rob Schneider. V glavni vlogi igra Rob Schneider, ob njem nastopajo Anna Faris, Eric Christian Olsen, Rachel McAdams in mnogi drugi. Manjšo vlogo v filmu ima tudi Adam Sandler. Producenta sta John Schneider in Carr D'Angelo, izvršni producenti pa Adam Sandler, Jack Giarraputo in Guy Riedel.

Igralci

Rob Schneider (Jessica/Clive, soscenarist) je bil soscenarist in glavni igralec že v uspešnicah Deuce Bigalow: Moški žigolo in Zverina. Nazadnje je kot pripovedovalec sodeloval pri animirani komediji 8 norih noči Adama Sandlerja. Schneider se je rodil v San Franciscu. Že pri petnajstih letih je začel pisati šale in nastopati v lokalnem zabaviščnem klubu. Komedijo je spoznaval preko plošč in filmov, njegovi vzorniki pa so bili: Monty Python, Richard Pryor, Gene Wilder in Peter Sellers. Njegov prvi televizijski nastop je bil v The David Letterman Show leta 1987, nato pa je štiri leta nastopal v oddaji Saturday Night Live. Nepozaben je bil v Sandlerjevih filmih Mamin sinko in Očka po sili, igral pa je še v: Uničevalec, Sodnik Dread, Periskopi dol, Za udarec več, Sam doma 2. Nastopal je tudi v dveh sezonah nadaljevanke Men Behaving Badly.

Anna Faris (April) je nazadnje igrala v komediji bratov Wayans Film, da te kap 2. Igrati je začela že kot otrok, in sicer v gledališču. Kmalu je začela nastopati tudi v reklamah. Njen filmski prvenec je bil neodvisni Lovers Lane. Na televiziji je igrala v Deception: A Mother's Secret.

Eric Christian Olsen (Jake) je igral v dveh uspešnicah: Ne še en film za mulce in Pearl Harbor. Znan je po vlogi Camerona Greena v odlični Foxovi seriji Get Real. Pojavil se je tudi v sloviti nanizanki Urgenca ter v 24 in Smallville. V gledališču je nastopal v naslednjih predstavah: My Fair Lady, Hrestač, Kralj in jaz. Na gimnaziji je bil odličen hokejist, študiral pa je na zasebni univerzi v Južni Kaliforniji.

Rachel McAdams (Jessica/Clive) je pred Vročo bejbo igrala v Popolni piti, Ime mi je Tanino, Earth Final Conflict, Star Babes, Guilt by Association in Jett Jackson.

Maritza Murray (Keecia) je z vlogo Keecie prvič nastopila na velikem platnu. Murrayeva je nastopala predvsem v videospotih znanih glasbenih skupin in glasbenikov, kot so na primer Nsync, B2K, Janet Jackson in Avant. Pojavila se je tudi v nanizankah Moesha, Urgenca in One on One. Je odlična igralka tenisa in stroga vegetarijanka.

Ustvarjalci filma

Tom Brady (režiser/soscenarist) je z Vročo bejbo posnel svoj prvenec. Bil je soscenarist in koproducent pri Zverini. Napisal, režiral in igral je v mnogih produkcijah Harvard Collegea. Njegova diploma je imela pomenljiv naslov The Human Animal. Brady je napisal in produciral različne televizijske oddaje, na primer: The Critic, Simpsonovi, Home Improvement in Sports Night. Z Robom Schneiderjem sta prvič sodelovala pri Men Behaving Badly za NBC in se takoj ujela.

Adam Sandler (izvršni producent, tolkalec bobnov) se je z Robom Schneiderjem tokrat povezal že tretjič. Pred Vročo bejbo sta sodelovala pri uspešnicah Deuce Bigalow: Moški žigolo in Zverina. Velik krog zvestih oboževalcev si je pridobil kot igralec, komik, pevec in pisec pesmi. Nastopati je začel v kultni oddaji Saturday Night Live, nato pa je prestopil na veliko platno. Posnel je take uspešnice, kot so: Billy Madison, Gilmore igra golf, Poročiva se, Mamin sinko, Očka po sili, Vražji Nicky in Mr. Deeds. Njegov najnovejši projekt je neodvisni Punch-Drunk Love režiserja Paula Thomasa Andersona. Za vlogo v komediji Poročiva se je prejel nagrado ShowEast za zvezdnika leta, Billy Madison pa je kultni film za študente po vseh Združenih državah, ki pripravljajo Billyjeve noči in Sandlerjeve festivale. Kadar ne snema, prepeva na koncertih po ameriških kolidžih. Za glasbena albuma What the Hell Happened to Me? in What's Your Name? je prejel dve nominaciji za grammyja.

John Schneider (producent) sodeluje z bratom Robom že vrsto let: od humoristične nanizanke Men Behaving Badly (kjer sta Schneiderjeva spoznala bodočega soscenarista in režiserja Vroče bejbe Toma Bradyja) do zadnjih uspešnic Deuce Bigalow: Moški žigolo in Zverina, ki jo je John tudi koproduciral. Leta 1994 sta Rob in John ustanovila From Out of Nowhere Productions. Preden je John zašel v filmske vode, je bil menedžer rock skupin v San Franciscu in lastnik legendarnega nočnega kluba DNA Lounge. Z ženo Patti in njunimi tremi hčerkami živi v San Franciscu.

Jack Giarraputo (izvršni producent) je kariero začel z Disneyjevimi Debelinčki režiserja Stevena Brilla. Nato se je pridružil bivšemu sošolcu Adamu Sandlerju pri akcijskem Iz oči v oči in komediji Gilmore igra golf. S Sandlerjem sta sodelovala pri mnogih uspešnicah: Deuce Bigalow: Moški žigolo, Očka po sili, Mamin sinko, Poročiva se in Vražji Nicky. Giarraputo je odraščal na Long Islandu. Preden je diplomiral na The Fordham University School of Law, je obiskoval newyorško univerzo. Čeprav mu je manjkal le še pravosodni izpit, se je odločil za spremembo kariere in se preselil v Los Angeles.

Komentarji

8.11. 2004 ob 13:40

FILM JE LEGENDA ŽE ZARADI IGRALCA RAVNOTAK ZVERINA!!!RADA BI BILA TAKA KOT JESIKA PA APRIL BILE SO LEGENDA PA VROČA BEJBA TUDI IGRALEC PA LEGENAD!!!

— TALČY
16.5. 2005 ob 18:35

Ta film seka.Igralke so naj naj naj.

— rok mlinar in gegor capl
27.4. 2006 ob 15:21

ej ta film bje res svetovn! če ga še niste gledal eej siga morte TAKOJ!

— tia
27.4. 2006 ob 15:23

ja igralke so res dobre(VROČE) ja film je pa res za crknt hudo morte si ga ogledat!

— aco
6.7. 2006 ob 14:39

film je res ful uredu!igrauci pa tut.na trenutke mav krut ampk bo za preživt ; )

— ursaaa
16.5. 2007 ob 14:22

ma film je zakon in res smešen

— ena
30.6. 2007 ob 13:46

to je super film sam škoda da ga nism smela gledat do konca tu pa tut ne piše ka se je na koncu zgodl ampak vseen THE BEST

— tinca
3.9. 2007 ob 14:14

vroča bejba je ful dobr film, za crknt

— matevž
19.1. 2008 ob 15:01

film je zakon.
vreden ogleda

— Kate Ann

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.