Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Kako se znebiti šefa?

komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 28.7.2011, Kolosej Ljubljana
1h 40min / 100min
Leto: 2011
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Michael Markowitz, John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein
Režija: Seth Gordon
Režiser komedije Božič na kvadrat sledi trem zagrenjenim prijateljem, ki jim grozni šefi vsak dan uničujejo življenje. Ker ne morejo dati odpovedi, se domislijo drugačne rešitve, kako bi se za vedno znebili nadležnih šefov. Začnejo kovati načrte, kako bi šefe spravili v rani grob, toda smrtonosne nakane ves čas ovirajo številne nepričakovane in zabavne težave. A vsak nov neuspeh prijatelje le še dodatno podžge in povzroči nov krog bolečih katastrof.

Nick (Jason Bateman) dela po 12 ur na dan in požira vse, kar mu na mizo vrže sprevrženi nadzornik Harken (Kevin Spacey) – vse z obljubo, da bo kmalu deležen zasluženega napredovanja. Seveda ve, da do tega ne bo nikoli prišlo. Asistent v zobni ambulanti Dale (Charlie Day) skuša ohraniti dostojanstvo in se ubraniti nesramežljivega osvajanja dr. Julie Harris (Jennifer Aniston). In računovodja Kurt (Jason Sudeikis) je ravnokar izvedel, da namerava novi pokvarjeni lastnik njegovega podjetja Pellit (Colin Farrell) uničiti njegovo kariero ter preusmeriti strupene odpadke med nič hudega sluteče okoliško prebivalstvo.

Kaj storiti, če je tvoj šef psihopat, popoln kreten ali če žre moške?

Odpoved ne pride v poštev. Te pošasti je treba zaustaviti.

In tako fantje, nekoliko podprti z alkoholom in z nasveti nekdanjega kriminalca (Jamie Foxx) skujejo pretanjen, a vseeno preprost načrt, kako se znebiti svojih šefov. Za vedno…

A tudi najboljši načrt je učinkovit le, kolikor učinkoviti so možgani, ki so si ga bili izmislili.

V komediji Kako se znebiti šefa? igrajo Jason Bateman, Charlie Day, Justin Sudeikis, Jennifer Aniston, Colin Farrell, Kevin Spacey, Donald Sutherland, Julie Bowen in Jamie Foxx.

Po scenariju Michaela Markowitza (ki se je zgodbe domislil), Johna Franciasa Daleyja in Jonathana Goldsteina je režiral Seth Gordon; producirala sta Brett Ratner in Jay Stern, Toby Emmerich, Richard Brener, Michael Disco, Samuel J. Brown in Diana Pokorny so bili izvršni producenti, John Rickard in John Cheng pa koproducenta.

Za kamero so sodelovali direktor fotografije David Hennings, scenograf Shepherd Frankel, montažer Peter Teschner, kostumografka Carol Ramsey, skladatelj Christopher Lennertz in glasbeni opremljevalec Dana Sano.

O snemanju filma

»Domala vsak od nas je kdaj imel groznega šefa; nekoga, ki nam je zagrenil življenje,« pravi režiser Seth Gordon. »In vsi vemo, kako lepo je fantazirati, kako bi bilo brez tega šefa lepše na svetu. To je zgodba treh, ki se odločijo, da glede tega nekaj ukrenejo. Ampak zadeva se ne izteče, kot so pričakovali.«

Če se namera, da svoje mučitelje spravijo s tega sveta, sprva zdi nekoliko pretirana, kmalu postane jasno, da ti potlačeni in mučeni delavci v resnici nimajo druge pametne izbire. Poleg tega niso nekakšni nezadovoljni morilci – ravno nasprotno. Gordon naše junake vidi kot »običajne delavčke. Niso slabi fantje; trudijo se, a znašli so se v pasti ljudi, za katere delajo in ki jih trpinčijo na nezamisljive načine – dokler jim ni vsega dovolj.«

Iz tedna v teden se dolgoletni prijatelji Nick, Dale in Kurt (Jason Bateman, Charlie Day in Justin Sudeikis dobivajo na pivcu ali dveh, kjer tarnajo o svojih raznolikih, pa vendar enako predvidljivih tegobah in o ljudeh, ki so zanje odgovorni: Nickov šef Harke (Kevin Spacey) je obseden s tem, da mora imeti vse pod nadzorom; Pellit (Colin Farrel) je brezvesten naslednik podjetja svojega očeta in Kurtovega pogubelj; in Julia Harris je napadalna zobozdravnica v podobi Jennifer Aniston, kakršne gledalci doslej še niso imeli prilike videti. Beseda da besedo, pivo teče, in fantje začno razmišljati, kako lažja bi bila njihova življenja in kariere, če njihovih šefov ne bi bilo več. Mar ne bi bilo krasno, če bi bili lepega dne preprosto mrtvi? Zaslužijo si biti mrtvi…

Naslednji korak ne more biti tako težak. Tako si vsaj mislijo.

Toda razen svojega besa, bujne domišljije in znanja, ki so ga razvili ob gledanju neštetih epizod serije Red in zakonitost, nimajo nobenih izkušenj, kaj šele spretnosti, ki jih zahteva morilski poklic. »Skrajno nesposobni so,« zatrjuje Gordon, kar jim je takoj jasno. Zato si priskrbijo pomoč malega kriminalca na pogojni svobodi z imenom Mamoj***c Jones (Jamie Foxx), čigar usluge so odvisne od barantaških sposobnosti strank.

Od tod »zgodba postane linearna; en dogodek sproži naslednjega, in zadeve se odvijajo vse volj noro, dokler fantje ne dosežejo točke, ko nazaj ni več poti,« razlaga režiser.

Če se povprečen gledalec ne zmore najti nakani o umoru – pa naj bo ta še tako nesposobno zastavljena – se bo, menijo ustvarjalci filma, lahko poistovetil z vse hujšim nezadovoljstvom, ki like naposled pahne prek roba. Kot pravi producent Brett Ratner, ki je film razvil skupaj s producentskim partnerjem Jayem Sternom, »naslov pove vse. Ljudje neradi priznajo, da je njihov šef obupen, pač pa vedno govorijo o 'bivšem šefu' ali o 'šefu mojega prijatelja'. Vsakdo ima slabe izkušnje s tem, zato je film toliko bolj zabaven.« Je nekakšno uresničenje sanj, da svojega šefa na primer pahneš s strehe – pri tem pa Nick, Dale in Kurt nase prevzamejo vse tveganje in prekletstvo neumnih napak. »Ko se odločijo za tako skrajno maščevanje, se to zdi precej temačno,« razpreda Stern, »a potem tako zašuštrajo, da to ni več film o trojici, ki namerava pobiti svoje šefe, temveč film o zabavni in neverjetni pustolovščini, ki jo morajo dokončati potem, ko so zbrali pogum in se znašli v položaju, ki mu niso kos v nobenem primeru.«

Občinstvo se mora zavedati, da skušajo »fantje ohraniti svoje dostojanstvo,« meni scenarist John Francis Daley. In, kot v duhu enega od prizorov pribije njegov scenaristični partner Jonathan Goldstein, »če si moraš za to v rit vtakniti zobno ščetko, potem si jo pač boš.«

Kar pomeni, da je, »če si človek zaželi ganljive zgodbe o psihološkem napredku, na voljo dovolj precej bolj primernih filmov,« povzame Charlie Day, režiser pa dokonča, da »film nima nobenega posebnega sporočila. Je pa zabaven.«

O igralcih

Jason Bateman (Nick) je bil z vlogo v seriji Arrested Development v igri za emmya in dvakrat a nagrado Ceha filmskih igralcev. Odtlej igralec, producent in režiser nastopa tudi v glavnih vlogah v celovečercih, a se vedno znova vrača k TV, kjer neutrudno producira, piše in pripravlja nove projekte.

Nazadnje je posnel komedijo Paul; na platna že prihaja z Ryanom Reynoldsom v komediji The Change Up, pred tem pa smo ga videli ob Jennifer Anniston v romantični komediji The Switch, v za oskarja nominiranem Up in the Air ob Georgeu Clooneyju, Couples Retreat Jona Favreauja, Extract, ki ga je Bateman tudi produciral, The Invention of Lying in State of Play. Igral je tudi v filmih Hancock, Juno, The Kingdom, Mr. Magorium’s Wonder Emporium, The Ex, The Break-Up, Dodgeball: A True Underdog Story, Starsky & Hutch, The Sweetest Thing…

Kot najstnik je navdušil v TV nanizanki Silver Spoons, ki so jo izpeljali v It’s Your Move z njim v glavni vlogi; igral je ob Valerie Harper v serijah Valerie, Valerie’s Family in The Hogan Family in se pridružil ekipi legendarne serije Little House on the Prairie.

Svojemu podjetju F+A Productions je, potem ko je jeseni 2008 uspešno režiral pilotsko epizodo humoristične nanizanke Do Not Disturb, priskrbel pogodbo s studiem Fox za razvoj, režijo in pisanje scenarijev za izvirne vsebine. Skupaj z avtorjem serije Arrested Development Mitchem Hurwitzem je spet sodeloval pri risani humoristični nanizanki Sit Down, Shut Up in nato režiral in produciral pilotsko epizodo za serijo The Merger. Lani je z dolgoletnim prijateljem in soigralcem iz serije Arrested Development Willom Arnettom ustanovil producentsko podjetje DumbDumb Productions, ki producira oglase, kratke filme in izvirno vsebino za splet in filmsko industrijo.

Charlie Day (Dale) je igralec, scenarist in producent, čigar komični dar mu je prinesel zveste privržence med kritiki in oboževalci po svetu. Trenutno igra glavno vlogo v seriji It’s Always Sunny in Philadelphia, ki jo tudi producira. Pred kratkim smo ga videli v Going the Distance ob Drew Barrymore in Justinu Longu, na TV pa je imel glavno vlogo tudi v humoristični nanizanki Luis in gostoval v serijah Third Watch, Madigan Men, Reno 911!, Law & Order in Mary and Rhoda.

Jason Sudeikis (Kurt) že šesto sezono nastopa v Saturday Night Live. Pred tem je sicer gledališki improvizator pri oddaji dve leti sodeloval kot pisec, potem ko ga je stric, igralec George Wendt, spodbudil, naj ustvarjalcem oddaje pošlje posnetke svojega dela.

Pred kratkim je z Owenom Wilsonom in Christino Applegate posnel komedijo bratov Farrelly Hall Pass; igral je v The Bounty Hunter, Going the Distance, What Happens in Vegas, The Fan, Watching the Detectives, Bill, Semi-Pro in The Rocker. Trenutno snema film A Good Old Fashioned Orgy.

Za gostovanje v humoristični nanizanki 30 Rock je prejel nemalo navdušenih kritik; glas posoja dvema likoma v risani seriji The Cleveland Show in gostoval je v It’s Always Sunny in Philadelphia.

Jennifer Aniston (Dr. Julia Harris) je že pri otroških letih okusila igralski klia, saj je njen oče John nastopal v žajfnici Days of Our Lives, njen boter pa je bil pokojni Telly Savalas.

Pred kratkim je z Adamom Sandlerjem in Nicole Kidman nastopila v romantični komediji Just Go with It, ob Jasonu Batemanu v The Switch in ob Gerardu Butlerju v The Bounty Hunter. Pred tem smo jo videli v filmih He’s Just Not That Into You, Management, Love Happens, Marley & Me, The Break-Up, Friends with Money, Rumor Has It…, Derailed, Along Came Polly, Bruce Almighty, The Good Girl, Rock Star, She’s The One, Picture Perfect, ’Til There Was You, The Object of my Affection, Office Space, Dreams for an Insomniac

Leta 2006 se je preizkusila kot režiserka s kratkometražnim prvencem Room 10 za serijo filmov Glamour Reel Moments.

Za vlogo v humoristični nanizanki Friends, ki je trajal deset sezon, je dobila emmyja (2002), zlati globus (2003), štiri nagrade po izboru gledalcev, dodatnih 5 nominacij za emmyja, dve za nagrado Ceha filmskih igralcev in dve za zlati globus.

Igralka grškega rodu se je kmalu po rojstvu z očetom, ki je dobil vlogo v žajfnici Love of Life, preselila v New York, kjer se je pri enajstih vpisala v igralsko šolo in izkazala tudi strast do slikanja – ena od njenih stvaritev je pri njenih enajstih visela v muzeju Metropolitan Museum of Art v New Yorku. Nastopila je v več postavitvah izven Broadwaya, leta 1989 dobila prvo vlogo v TV seriji Molloy in nato igrala v serijah The Edge, Ferris Bueller, Herman’s Head, Quantum Leap in Burke’s Law.

Colin Farrell (Pellit Jr.) je dobil zlati globus za vlogo v črni komediji In Bruges. Pred kratkim je posnel London Boulevard s Kiero Knightley, The Way Back Petra Weira, Ondine Neila Jordana in Crazy Heart ob Jeffu Bridgesu. Kmalu ga bomo videli v komični grozljivki Fright Night in v zf pustolovščini Total Recall, za njim pa je že raznolika vrsta naslovov: Pride and Glory, Miami Vice, Alexander, The New World, Ask the Dust, The Recruit, A Home at the End of the World, Phone Booth, Tigerland, Minority Report, Daredevil, American Outlaws, SWAT, Intermission

Na Irskem rojeni igralec je sin nogometaša Eamona Farrell in nečak nogometaša Tommyja Farrella; kot najstnik jima je nameraval slediti, a si je premislil in začel študirati igro. Kmalu je dobil glavno vlogo v miniseriji Falling for a Dancer, nato v seriji Ballykissangel in je zatem debitiral v režijskem prvencu Tima Rotha The War Zone.

Kevin Spacey (Harken) je umetniški vodja londonskega gledališča The Old Vic; režiral je njihovo uvodno postavitev igre Cloaca in igral v več predstavah – pred kratkim v Speed-the-Plow ob Jeffu Goldblumu. Pred tem je v gledališču nastopil v na Broadwayju in West Endu in si prislužil nemalo priznanj, tudi tonyja za stransko vlogo v Lost in Yonkers.

Prvega oskarja si je prislužil za stransko vlogo v kriminalki The Usual Suspects, drugega pa, ob bafti, za glavno vlogo v American Beauty. Videli smo ga tudi v Swimming with Sharks, Se7en, LA Confidential, Glengarry Glen Ross, The Negotiator, K-Pax, The Shipping News, Superman Returns, Beyond the Sea, Shrink, The Men Who Stare at Goats, Margin Call

Njegova produkcijska hiša Trigger Street Productions je producirala filme 21, The United States of Leland, The Big Kahuna Fanboysin The Social Network, ki je dobil zlati globus in se potegoval za tri oskarje. Trigger Street je bil v igri še za 11 emmyjev za TV film Recount, ki je domov odnesel en kipec, za 10 emmyjev pa se je v njihovi produkciji potegoval tudi TV film Bernard & Doris z Ralphom Feinnesom in Susan Sarandon.

Donald Sutherland (Jack) je med najbolj uglednimi in raznolikimi igralci; za seboj ima prek 100 filmov, med katerimi so politične satire, kakršna je Altmanova M*A*S*H, intimne drame, kakršna je Redfordova Ordinary People, zamotane kriminalke v slogu Klute in ekscentrične romance, kot je Fellinijev Casanova.

Sodeloval je z ustvarjalci, kot so Stone, Eastwood, Bertolucci, Roeg, Schlesinger, Aldrich, Louis Malle, Ron Howard… in nastopil v filmih 1990, Don’t Look Now, The Day of the Locust, Alex in Wonderland, The Dirty Dozen, The Eagle Has Landed, Max Dugan Returns, Crackers, Backdraft, Eye of the Needle, Threshold, JFK, Six Degrees of Separation, Without Limits, Space Cowboys, National Lampoon’s Animal House, The Eagle, The Mechanic, v miniserijah The Pillars of the Earth in Moby Dick, v risanem celovečercu Astro Boy, v Cold Mountain, The Italian Job, Pride and Prejudice, Fool’s Gold, Fierce People, American Gun, Land of the Blind, Aurora Borealis, Trumbo

Na TV smo ga gledali v serijah Dirty Sexy Money, za vlogo v kateri je dobil zlati globus, Commander in Chief ob Geenin Davis (nominacija za zlati globus), v miniseriji Human Trafficking, v TV filmih Citizen X (emmy in zlati globus) ter Path to War (še en zlati globus).

Na odrskih deskah je požel pohvale v Ten Unknown in Enigmatic Variations; slednjo je iz francoščine prevedel njegov sin Roeg Sutherland.

Leta 1978 je prejel odličje Ordre du Canada, pet let pozneje pa še francosko l’Ordre des Arts et Lettres.

Jamie Foxx (Jones) si je z upodobitvijo legendarnega Raya Charlesa priigral oskarja in nominacijo za nagrado Ceha filmskih igralcev, film pa je pometel s tekmeci pri še več nagradah. Foxx je bil v igri za oskarja, nagrado Ceha igralcev in bafto za stransko vlogo v Mannovem trilerju Collateral ter za zlati globus za TV film Redemption.

Nazadnje je svoj glas posodil liku v risani komediji Rio in pred tem igral v komedijah Due Date in Valentine’s Day, v Law Abiding Citizen, The Soloist, The Kingdom, Life Support in Dreamgirls.

Vse pogosteje je producent: s partnerjem Deonom Taylorjem pod okriljem podjetja No Brainer Films TV mrežam ponuja pilotske epizode za nove serije.

Je pa tudi uspešen glasbenik: decembra 2010 je izdal že četrti album Best Night of My Life, na katerem med drugimi gostujejo Drake, Justin Timberlake, Rick Ross in T.I. S T-Painom si je za uspešnico Blame It z albuma Intuition prislužil grammyja; njegov prejšnji album Unpredictable je bil 5 tednov prvi na lestvici in se v 20 dneh prodal v prek milijon izvodih. Potegoval se je za 3 emmyje, 8 nagrad revije Billboard in 2 ameriški glasbeni nagradi.

Na satelitskem radiu Sirius ima svojo postajo Foxxhole. Za HBO je leta 2002 posnel svojo prvo posebno oddajo Jamie Foxx: I Might Need Security, kar je bil logičen uspeh za komika, ki je ob Keenanu Ivoryju Wayansu, Jimu Carreyju, Damonu Wayansu in Tommyju Davidsonu nastopal v oddaji skečev In Living Color. Leta 1996 je dobil lastno serijo The Jamie Foxx Show, ki jo je tudi izvršno produciral in režiral nekaj epizod.

Met na veliko platno mu je uspel leta 1999 v Stonovem Any Given Sunday, nato je igral v filmih Ali, Miami Vice, Jarhead, Stealth, Bait, Booty Call, The Truth About Cats and Dog in The Great White Hype.

Julie Bowen (Mrs. Harken) trenutno igra v humoristični nanizanki Modern Family. Med študijem italijanske renesanse je dobila vlogo v neodvisnem filmu Five Spot Jewel in se pojavila v prvencu Eda Burnsa No Visible Bruises; gostovala je v nadaljevanki Class of ’96 in nato dobila glavno vlogo v TV filmu Runaway Daughters. Tri sezone je igrala v seriji Ed, se nato pridružila Jamesu Spaderju in Williamu Shatnerju v Boston Legal in gostovala v Lost in Weeds.

Na velikih platnih je igrala v Multiplicity, Crazy on the Outside in Happy Gilmore, trenutno pa jo gledamo v komediji Jumping the Broom.

O ustvarjalcih

Seth Gordon (režiser) je zaradi odkritosrčnega in hkrati humornega pristopa k pripovedovanju zgodb med gledalci priljubljen kot scenarist, režiser in producent: za TV je soustvaril humoristično kriminalno serijo Breaking In s Christianom Slaterjem, ki jo tudi izvršno producira, in režiral je nekaj epizod nanizank The Office, Modern Family in Parks and Recreation.

Njegov igrani celovečerni prvenec je bil Four Christmases, režiral je kritiško hvaljeni in večkrat nagrajeni dokumentarec The King of Kong: A Fistful of Quarters. Gordon pripravlja igrano verzijo dokumentarca.

Bil je eden od režiserjev in izvršnih producentov dokumentarca Freakonomics in pred kratkim izvršno produciral dokumentarca Undefeated in Make Believe. Pred tem je režiral kratke filme Squirt, Fears of a Clown in The Problem with Percival; produciral in zmontiral je dokumentarec New York Doll in vodil kamero pri dokumentarcu Dixie Chicks Shut Up and Sing.

Michael Markowitz (scenarij, zgodba), z emmyjem nagrajeni TV in filmski scenarist, se je najprej preizkušal kot igralec (The Flamingo Kid in Last Resort), potem pa med študijem pisanja v Chicagu pritegnil pozornost producentov pri Paramountu, ki sta ga najela za enega od scenaristov priznane risane serije Duckman – serija mu je prinesla emmyja za najboljši risani program. Za Paramount je pisal in produciral tudi serijo in razvil nekaj pilotskih epizod. Trenutno pripravlja projekte za TV, film in interaktivne medije.

John Francis Daley (scenarij) se je kot igralec proslavil v seriji Freaks and Geeks ob Sethu Rogenu, Jamesu Francu in Jasonu Seglu; zatem je igral v serijah The Geena Davis Show, The Kennedys, Regular Joe in Kitchen Confidential ter v filmih A View From The Top, 77 in Waiting, trenutno pa igra v seriji Bones.

Leta 2007 sta s scenarističnim partnerjem Jonathanom Goldsteinom prodala svoj prvi scenarij za The $40,000 Man, nato pa še šest scenarijev, med njimi za nove filme Burt Wonderstone, Of All The Things (v obeh naj bi igral Steve Carell), Vacation inCal of the Wild.

Poleg tega Daley igra klaviature, poje in sklada za skupino Dayplayer.

Jonathan Goldstein (scenarij) je po razočaranju v karieri pravnika v New Yorku leta 1998 v Los Angelesu začel pisati za humoristične nanizanke, kot so The PJ’s, The Geena Davis Show, Good Morning Miami, Four Kings in The New Adventures of Old Christine. Leta 2007 sta z Johnom Francisem Daleyjem prodala prvi scenarij za The $40,000 Man, trenutno pa družno pripravljata več projektov.

Komentarji

18.6. 2011 ob 14:19

carsko

— pinko
2.7. 2011 ob 20:55

Je tole po možnosti un film z Jennifer Aniston???

— nekdo
11.7. 2011 ob 14:53

ja. jennifer aninston igra :DDDDD

yeah!

— http://getit.si
18.7. 2011 ob 13:36

kakšen prevod naslova!

— amm...
22.7. 2011 ob 17:41

jao kere budale naslov je grozni šefi ne pa kako se znebiti šefa? like wtf. še moj dojenček k še govort ne zna bi prevedu bolš jao jao -.-

— whatever
23.7. 2011 ob 1:31

nima zveze kakšen prevod

tale film veliko obeta sodeč po trailerju
zagotovo si ga bom ogledal
za nameček je še znana igralska zasedba - Aniston, Spacey, Farrell

— leone
23.7. 2011 ob 18:19

haha res je smešen, sicer mi je pa naš naslov bol ušeč in zdi se mi pa bol pritegne ljudi k pogledu. jaz nebi pogledala vsebine če bi biu naslov grozni šefi...nekako mi ne pride v ušesa

— Re:--amm...
26.7. 2011 ob 12:36

kr fajn zgleda ja :)))

— darjaaaa
29.7. 2011 ob 12:15

Film je super, vreden ogleda...

— Marko
30.7. 2011 ob 10:35

Najbolj nor film, kar jih je letos bilo v kinu!

— obvezna
1.8. 2011 ob 13:23

uredu film, obupni prevodi.. orodje se ne prevaja dobesedno ;)

— space
10.8. 2011 ob 11:58

Film je vreden ogleda, s puncami smo se zeloooo nasmejale, čeprav smo na začetku mislile, da ne bo neki fajn film. Priporočam ogled, če se želite nasmejati :)

— zvezda
14.8. 2011 ob 23:27

film je res perfekten, veliko štosov, znana igralska zasedba, pa še akcijski prizori...

skratka vredno ogleda

— leone
17.8. 2011 ob 9:26

Film je res prijetno presenetil. Na trenutke se je krohotala cela dvorana. Dober humor, zanimivi obrati in razpleti, komedija vredna ogleda!!

— mayti
19.8. 2011 ob 21:08

kristus, kaj vse se ljudem zdi smešno....

— slimtom
26.8. 2011 ob 11:16

mene pa samo nekaj zanima če se ta film začne 13:15 in traja 1 uro in 40 minut, do kdaj se bo film končal če zraven štejemo oglase.

— miki
27.8. 2011 ob 20:13

zakon film...na začetku sicr bl tko tko...sam pol pa zakon...vreden ogleda

— tinki
30.8. 2011 ob 13:39

Groza, kako Hollywood (beri Amerika) nateguje cel svet in kako mi potem to vse plačujemo! Totalna beda od filma, je moje mnenje, najhujše od vsega je pa, da si se včasih lahko vsaj malo zanesel, če je bila dobra igralska zasedba, da bo tudi film verjetno v redu. Zdaj pa... V kaj vse pristanejo igralci kot je Spacey, Sutherland, Foxx, Farell... Anistonova je pa tko sam za Seks v mestu, ne pa igralka.
Totalen nateg, na kratko.
Preskočite pa moj nasvet.
Rzen seveda ljubiteljev serij kot je Lepo je biti sosed, tem pa toplo priporočam!
Bog, Lojz

— Lojze
3.10. 2011 ob 10:04

Film je totalna katastrofa, škoda vsakega centa za vstopnico.

— mojca
12.10. 2011 ob 9:28

zelo dober filem.. še posebno ker sem sedel v zadnji vfrsti.. učinki so super :P:P:P !!! :)

— kido73
10.3. 2012 ob 16:25

Jennifer Aniston je najboljša igralka. Gledala sem že ogromno njenih njenih filmov

— fffs
26.8. 2012 ob 12:54

Eden najboljših filmov. Totalno vreden ogleda :)

— someone
4.2. 2013 ob 16:32

Jennifer Aniston je najboljša igralka!!! Gledalasem veliko njenih filmou.

— naja
7.11. 2013 ob 17:22

Jason mi je ful piki <3

— Ema

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.