Kolosej
Film distribucije Fivia

Hokus pokus Albert

animirana družinska pustolovščina
Sinhronizirano
Na sporedu od: 14.1.2016, Kolosej Ljubljana
1h 12min / 72min
Leto: 2013
Država: Norveška
Jezik: norveščina
Scenarij: Tora Berg po knjigi Gunille Bergstrom
Režija: Torill Kove
Albert bo šel kmalu v šolo, toda pred tem si želi dobiti psa. Na žalost je njegov oče prepričan, da hišni ljubljenček predstavlja preveliko odgovornost, zato za sinovo moledovanje in prepričevanje ostaja gluh. Kljub temu Albert ne odneha, pri njegovih poskusih pa mu z zabavnimi nasveti pomaga namišljeni prijatelj. Ko deček spozna pravega čarodeja, je prepričan, da se mu bo srčna želja vendarle izpolnila, vendar življenje včasih deluje na skrivnostne in nenavadne načine, ki vedno znova presenetijo.

Kako naj dobimo tisto, kar si želimo? Ali nam lahko pomaga namišljeni prijatelj? Naj pomoč raje poiščemo pri čarodeju? Včasih življenje poskrbi, da se najbolj magične stvari zgodijo brez uporabe čarovnije.

Albert živi z očetom v predmestju in od vsega si najbolj želi imeti psa. Vendar njegov oče nad tem ni navdušen, pes se mu zdi prevelika odgovornost, zato sina odpravi z besedami: »Premajhen si!« Albert se s tem ne strinja, velik je že – navsezadnje bo zdaj star že sedem let in bo šel v šolo! Očeta skuša prepričati na vse mogoče načine, pri čemer se pogosto zateka po pomoč in ideje k namišljenemu prijatelju. Upanje se mu povrne, ko naleti na pravega čarodeja. Morda bi mu lahko on izpolnil željo? Toda ne gre tako enostavno. Albert spozna, da se nam sanje včasih uresničijo na najbolj nepredstavljiv način.

»Albert predstavlja resničnega dečka v resničnem svetu. Vendar je hkrati zelo poseben deček, saj gre za svetovno znan lik iz otroške knjige pisateljice Gunille Bergström. To mi je predstavljalo izjemen izziv in navdih. Njene knjige premorejo zelo prefinjeno vedrino in modrost, pa tudi veliko navdušenja in humorja. Zgodba o tem, kako si Albert želi psa, je bila priložnost, da naredim film, ki bo ponudil čustveno in vizualno bogato izkušnjo najmlajšemu občinstvu. Želela sem prikazati kar najširši spekter čustev, tako da se z zgodbo lahko poistovetijo otroci in odrasli.« -Torill Kove, režiserka

Komentarji

10.1. 2016 ob 19:05

Za otroke stare med 3 in 7 let

L.p. Hvala. Kolosej

— Kekec

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.