Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Hobit: Smaugova pušča 3D

domišljijska pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 12.12.2013, Kolosej Ljubljana
2h 41min / 161min
Leto: 2013
Država: ZDA, Nova Zelandija
Jezik: angleščina
Scenarij: Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson in Guillermo del Toro po romanu J. R. R. Tolkiena
Režija: Peter Jackson
V drugem delu nadaljujemo popotovanje druščine škratov in hobita Bilba, ki se morajo na poti proti Samotni gori prebiti preko temačnega gozda Mrkolesja, polnega smrtonosnih velikanskih pajkov in neprijaznih gozdnih vilincev. Številne drzne avanture in divji spopadi jih vodijo vedno bliže k največjemu preizkusu njihovih spretnosti in poguma - soočenju z neusmiljenim zmajem Smaugom. Medtem vešč Gandalf raziskuje skrivnost nepričakovanega vstajenja temačnih sil iz preteklosti, ki želijo znova preplaviti svet in si ga pokoriti.

Z oskarjem nagrajeni filmski ustvarjalec Peter Jackson predstavlja drugi film iz trilogije Hobit, ki po literarni mojstrovini J.R.R.Tolkiena slika zgodbo v Srednjem svetu šest desetletij pred dogajanjem v trilogiji Gospodar prstanov – Jacksonove filmske priredbe slednje so vrhunec doživele v z oskarji okinčani uspešnici Kraljeva vrnitev.

Hobit: Smaugova pušča nadaljuje pustolovščino glavnega junaka Bilba Bisagina, ki skuša s čarodejem Gandalfom in trinajstimi škrati pod vodstvom Torina Hrastoščita spet pridobiti Samotno goro in izgubljeno kraljestvo škratov Erbor. Na poti proti vzhodu v izdajalskih gozdovih Mrkolesja naletijo na kožo menjajočega Beorna in na roj velikanskih pajkov. Zajamejo jih gozdni vilinci, nadaljujejo proti Jezernemu mestu in naposled dosežejo Samotno goro, kjer se morajo spopasti z najhujšo nevarnostjo od vseh, ki bo na preizkušnjo postavila njihov pogum, njihova prijateljstva in popotovanje samo …

V glavnih vlogah se vračajo Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage, pa Benedict Cumberbatch, Evangeline Lilly, Lee Pace, Luke Evans, Ken Stott, James Nesbitt in Orlando Bloom. Scenarij so po romanu J.R.R. Tolkiena spisali Fran Walsh, Philippa Boyens, Guillermo del Toro in Peter Jackson, ki je film ob Carolynne Cunningham, Zanu Weinerju in Fran Walsh tudi produciral.

Poleg že znanih likov iz prvega dela, imamo tokrat možnost spoznati še vse nove.

Komentarji

24.10. 2013 ob 13:11

takoj u kino juhu

— nejko smejko
12.12. 2013 ob 18:45

Film ustreza pričakovanjem. Je zelo mogočen. Ob njem se zavedaš, da na svetu obstaja raznovrstna domišljija. Film je vreden ogleda!!!!

— pametnjakovič
25.5. 2014 ob 11:52

to je moj najboljši film. carski je

— tjan

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.