Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Hitman: Agent 47

akcijska srhljivka
Samo v Koloseju Maribor
Podnapisi
1h 48min / 108min
Leto: 2015
Država: ZDA, Nemčija
Jezik: angleščina
Scenarij: Skip Woods in Michael Finch
Režija: Aleksander Bach

Hitman: Agent 47 v vznemirljivi zgodbi, ki se razteza prek celotne zemeljske oble, združuje slovitega protijunaka, presenetljivo samostojno junakinjo in na videz neustavljivega nasprotnika. Naslovni junak ima velik vpliv in nepredstavljiv pomen za čete oboževalcev, ki so njegovim dogodivščinam sledili v različnih medijih; to ni ušlo budnemu očesu producenta Adriana Askari-eha, ki se je domislil, da bi franšizo video igric Agenta 47 in Hitmana prenesel na velika platna. »S filmom ostajamo zvesti liku in njegovemu svetu, pri tem pa ta svet povsem realistično še razširjamo,« razloži, njegov kolega Alex Young pa dodaja, da gre za »čisto pravi novi zagon; hoteli smo povsem nov začetek in povsem nov pogled na ta sloviti lik.«

In ta lik – Agent 47 – v filmu dobi nekaj nepričakovanih senčnih plati, ki presegajo poklic elitnega morilca. Seveda še vedno ostaja srborito neodvisen lik, ki se potika po senčni strani pravice in ima na voljo neverjetna orodja in orožje; vendar pa njegove glavne odlike niso borilne veščine, temveč njegova človečnost. Tako film raziskuje vprašanje, »ali je mogoče odstraniti vsa čustva, kot sta ljubezen in strah, zaradi katerih smo ljudje,« pribije režiser Aleksander Bach, ki je ta režijski prvenec režiral po scenariju Ski-pa Woodsa (zasnoval je tudi zgodbo) in Michaela Fincha. Producirali so Charles Gordon, Askarieh, Young in Woods.

Igrajo Rupert Friend, Hannah Ware, Zachary Quinto, Ciarán Hinds, Thomas Kretschmann in azijska zvezdnica Angelababy.

O IGRALCIH

RUPERT FRIEND (Agent 47) igra v z emmyjem nagrajeni nadaljevanki Homeland. Prvo pravo vlogo je dobil ob Johnnyju Deppu in Johnu Malkovichu v The Libertine, nato je ob Keiri Knightley igral v Pride and Prejudice v režiji Joeja Wrighta, pa vThe Boy in The Striped Pajamas ob Veri Farmigi, The Young Victoria v režiji Jean-Marca Valléeja, ob Michelle Pfeiffer v Frearsovem Cheri, Starred Up v režiji Davida Mackenzieja in Meet Me In Montenegro v režiji Alexa Holdrid-gea.

Sicer uveljavljeni gledališki igralec je tudi scenarist, producent in reži-ser in je za delo prejel več festivalskih nagrad. Po lastnem scenariju kmalu začne snemati Barton & Charlie & Checco & Bill, v katerem bo tudi igral. Sospisal in produciral je kratki film The Continuing and Lamentable Saga of the Suicide Brothers ter spisal, režiral in produciral film Steve s Colinom Firthom.

Je tudi avtor besedil; med drugim jih je prispeval je za album Everything We Hold nagrajene angleške skupine Kairos 4tet.

HANNAH WARE (Katia) je nazadnje igrala v nadaljevanki Betrayal in pred tem v seriji Boss ob Kelseyju Grammerju, ki jo je produciral Gus Van Sant. Na velikih platnih je nase opozorila ob Bruceu Willisu in Tracyju Mor-ganu v Cop Out in med drugim smo jo videli v Oldboy Spika Leeja in Shame Steva McQueena.

ZACHARY QUINTO (John Smith) bo izvršno produciral priredbo romana Vicky Ward The Liar's Ball, ki ga bo režiral J.C Chandor. Kmalu začne snemati tretji film iz franšize Star Trek (v novi generaciji franšize je Spocka igral že v Star Trek in Star Trek Into Darkness), posnel pa je že še nenaslovljen projekt Oliverja Stona o Edwardu Snowdenu, v katerem igrajo še Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Melissa Leo in Tom Wilkinson. Ob Jamesu Francu in Emmi Roberts smo ga videli v I Am Michael po članku My Ex-Gay Friend v New York Times Magazine.

Na TV, kjer je sprva dobival manjše vloge v serijah, kot so CSI, Six Feet Under, Joan of Arcadia in Crossing Jordon, se je prebil v uspešni seriji Heroes, eno sezono je prebil v priznani seriji 24, gledali smo ga v z zlatim globusom nagrajeni seriji Ryana Murphyja American Horror Story (v drugi sezoni se je z vlogo potegoval za emmyja) in v miniseriji The Slap.

S produkcijskima partnerjema Nealom Dodsonom in Coreyjem Mooso je osnoval podjetje Before The Door Pictures, prek katerega je produciral ali še razvija več projektov na vseh medijskih platformah, med njimi filme Margin Call, All is Lost z Robertom Redfordom, Breakup at a Wedding in Banshee Chapter.

CIARÁN HINDS (Litvenko) se je namenil študirati pravo, a ga je hitro prevzela dramska igra. Po študiju na Royal Academy of Dramatic Art v Londonu je kariero v gledališču začel v postavitvi Cinderella v Glasgowu in nato igral v mnogih britanskih in irskih gledališčih, pa tudi na Broadwayju; med drugim je nastopil tudi v šesturni postavitvi The Mahabhara-ta, ki je gostovala po vsem svetu in je skupaj s Hindsom leta 1989 doživela tudi filmsko priredbo.

Na velikih platnih je Hinds debitiral v Boormanovem epu Excalibur, v katerem je igral ob Helen Mirren, Patricku Stewartu, Liamu Neesonu in Gabrielu Byrnu. Odtlej je igral v mojstrovinah, kot soThe Cook, the Thief, His Wife, and Her Lover, The Sum of All Fears, Road to Perdition, Munich, Margot at the Wedding, In Bruges , There Will Be Blood in Tinker Tailor Soldier Spy; glas je posodil liku v uspešni risanki Frozen.

Na TV smo ga med drugim videli v serijah Rome, Prime Suspect 3, The Memoirs of Sherlock Holmes, Tales from the Crypt in nazadnje v Game of Thrones.

THOMAS KRETSCHMANN (Le Clerq) je svoje igralske adute pokazal pod vodstvom režiserjev, kot so Peter Jackson, Roman Polanski in Guillermo Del Toro. Med drugim je igral je vStalingrad , najbolj donosnem ruskem filmu vseh časov, pa v La Reine Margot, The Pianist z Adrienom Brodyjem, Der Untergang, Valkyrie in Avengers: Age of Ultron.

Nedavno je zaključil snemanje kostumskega Emperor v režiji Leeja Tamahori, v katerem spet igra z Adrienom Brodyjem.

ANGELABABY (Diana) je umetniški vzdevek Angele Yeung, ene najbolj prepoznavnih igralk v Aziji današnjega časa. Pri sedemnajstih je nastopila v vrsti vidnih oglaševalskih kampanj v ZDA, Avstraliji, na Japonskem in Kitajskem. Vse od debija na velikih platnih jo kritiki hvalijo kot enega najbolj obetavnih talentov generacije.

Po prvih filmih, kot sta A Hot Summer in Love in Space, se je Angela prebila v glavni vlogi v romantični drami The First Time;Taichi v režiji Stephena Funga so predvajali na festivalih v Benetkah in Torontu; pripomogla je, da je Young Detective Dee: Rise of the Sea Monster navrgel prek 50 milijonov dolarjev; Love on the Cloud v režiji Guja Changweija je videlo prek 150 milijonov ljudi…

Trenutno osvaja srca v resničnostni oddaji in filmu Running Man ter snema Emmerichov Independence Day Resurgence.

O USTVARJALCIH

ALEKSANDER BACH (režija) se je z družino s Poljske preselil v Nemčijo, kjer je diplomiral kot avdiovizualni tehnik in klasični pianist. Dvojna strokovnost mu je ponudila precej priložnosti v Aziji, kjer je snemal glasbene video spote in dokumen-tarce; po magistrskem študiju na priznani filmski akademiji Baden-Württemberg v Ludwigsburgu se je podal v oglaševalske vode in se uveljavil s povsem svojs-tvenim vizualnim in čutnim jezikom za stranke, kot so RWE, Mercedes-Benz, Nike, Nivea in Rdeči križ.

SKIP WOODS (scenarij, producent) je sodeloval pri filmih, kot so Sabotage, A Good Day to Die Hard, Swordfish, Hitman, X-Men Origins: Wolverine in The A-Team.

MICHAEL FINCH (scenarij) je odraščal v Švici in študiral na Princetonu, kjer je spisal svoj prvi scenarij Confrontation; nato je delal za večino velikih stu-diev (Universal, Fox, Dreamworks, Disney in Warner Bros.), kjer je pripravljal predstavitve projektov in pili scenarije.

Na velika platna prihaja Interrogation, ki ga je spisal z Adamom Rodi-nom, pred tem pa smo videli njegov The November Man po romanu There Are No Spies Billa Grangerja.

Trenutno pripravlja projekte za več studiev.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.