Kolosej
Film distribucije Continental Film

Hiša debele mame 2

komedija
Na sporedu od: 30.3.2006, Kolosej Ljubljana
1h 39min / 99min
Leto: 2006
Država: ZDA
Scenarij: Don Rhymer
Režija: John Whitesell
Agent FBI Malcolm (Martin Lawrence - Podli fantje, Državna varnost) si mora zopet nadeti preobleko čudaške debele mame, da lahko kot otroška varuška vohuni za programerjem, ki naj bi ustvarjal nevarne računalniške viruse. Toda delo mu dodobra otežijo trije mali nagajivci, za katere mora skrbeti, za podobno velik izziv pa se izkažejo tudi številna hišna opravila.

Leta 2000 je Martin Lawrence v Hiši debele mame odigral svojo največjo vlogo doslej - kot agent FBI, ki je mojster preobleke. Da bi ujel brutalnega bančnega roparja, si je Lawrence nadel krinko in se izdajal za zabave željo babico, znano kot Debela mama. Zdaj se Lawrence vrača kot najdrznejša, največja in najbolj hudobna mamca vseh časov v materi vseh komedij, Hiši debele mame 2. Tokrat se Lawrence spremeni v Debelo mamo, da bi preprečil nacionalno katastrofo. Ampak rešiti domovino je za Debelo mamo še najmanjši problem, saj se mora spopasti z doslej največjim izzivom - je namreč varuška in gospodinja v osumljenčevi odbiti družini.

Vsem najljubša dvocevna štruca zabave je spet tu v še eni pustolovščini, ki bo podkurila zločincem! Komik Martin Lawrence se vrača v nadaljevanju Hiše debele mame. Tokrat mora Malcolm nadzorovati Toma Fullerja (Mark Moses), domnevnega oblikovalca pogubnega računalniškega črva, ki bi zunanjim silam omogočil dostop do ključnih vladnih obveščevalnih dosjejev. Iznajdljivi agent se lahko oblikovalcu črva približa samo na en način, tako da se v njegovi novi hiši zaposli kot "varuška" Fullerjevih otrok, dojenčka Andrewa in njegovih starejših sestric, Carrie in Molly. To pomeni, da se moram Malcolm znova zanesti na svoj odločni alter ego, na neposredno Hattie Mae Pierce alias Debelo mamo, prekrižati nakane zločincem in dokazati, da ženski dela nikoli ne zmanjka!

Odločitev, da posnamejo drugi del Hiše debele mame, je bilo lahko sprejeti. Ne le, da so s prvim delom zaslužili 200 milijonov dolarjev, občinstvu sta bila Lawrence in Debela mama tako všeč, da bi ju zagotovo spet radi videli v akciji.

Kot pravi Lawrence, je ključ za uspeh lika Debele mame preprost. "Vsak pozna Debelo mamo. To je tiste vrste ženska, ki je do kosti odkrita, hkrati pa ti ogreje srce in te spravi v smeh." Režiser John Whitesell se strinja: "Debela mama je nekaj posebnega, ker jo vsak pozna, poleg tega pa preseže vse rasne, etnične in celo verske meje. Vsi, povsod so v svojih življenjih že kdaj srečali Debelo mamo."

Seveda ne škodi, da zna Martin Lawrence z izjemnim talentom nekako kanalizirati žensko mentaliteto. Whitesell pojasnjuje: "Med nastopi v komičnih klubih Martin pogosto oponaša ženske in ko ga gledate, vidite, kako se v celoti lahko poglobi v tisto osebo, na različnih stopnjah, z zelo različnimi liki. Nagonsko čuti, o čem ženske razmišljajo."

Lawrence razlaga: "Pri oblikovanju Debele mame sem se navdihoval pri številnih osebah, posebej v gospodinjstvu, v katerem sem odraščal. Bilo je polno močnih žensk - mama, babica, moje sestre - in vse so mi pomagale oblikovati like, posebej Debelo mamo."

Vendar Lawrence ni samo ponovno oblikoval isti ikonični lik. "Predvsem so morale biti vse sestavine za nadaljevanje prave. Scenarij je moral biti smešen. Zelo smešen. In k sreči je bil."

Za Lawrence je bilo na snemanju najtežje prestajati nanašanje številnih plasti maske, s pomočjo katere so štiridesetletnika spremenili v obilno sedemdesetletnico. "A ko je bilo nanašanja maske enkrat konec, sem se presenetljivo lahko vživel v lik!"

O igralcih

Martin Lawrence (Malcolm Turner/Debela mama; izvršni producent): med njegovimi filmi so Podli fantje 1 in 2, Open Season, Rebound, Nacionalna varnost, Hiša debele mame, Blue Streak, Life, Black Knight, What's The Worst That Could Happen?, Nothing To Lose, Bumernang, House Party, Do The Right Thing, A Thin Line Between Love And Hate (pri slednjem je bil tudi koscenarist in režiser). V Hollywoodu je najprej delal pri humoristični nadaljevanki What's Happening Now. Sledil ji je Def Comedy Jam in Martin. Njegov You So Crazy je eden od treh najuspešnejših koncertnih filmov vseh časov. Temu sta sledila albuma Talkin' Shit in Funk It.

Nia Long (Sherrie Turner) je posnela filme Boyz N the Hood (Fantje iz soseščine), Made in America, Friday, Love Jones, Hav Plenty, Soul Food, In Too Deep, The Best Man, Stigmata, Held Up, The Broken Hearts Club, Boiler Room, Big Momma’s House, Baadasssss!, Alfie, Are We There Yet? (A smo že tam?).

Na televiziji je nastopala v nadaljevankah Tretja izmena, The Guiding Light (Luč svetlobe), The Fresh Prince of Bel-Air (Princ z Bel Aira), Moesha in Judging Amy (Naša sodnica) ter v filmih If These Walls Could Talk 2 in Sightings: Heartland Ghost.

Emily Procter (Leah Fuller) je najbolj znana kot detektivka Calliegh Duquesne v nadaljevanki Na kraju zločina: Miami. Televizijsko občinstvo jo pozna tudi iz Zahodnega krila, Prijateljev, Lois & Clarka: novih Supermanovih pustolovščin, Pa me ustreli!, Zgodnje izdaje.

Nastopila je v tv filmih The Dukes of Hazzard: Reunion!, Breast Men in Submerged. Na velikem platnu pa v Leaving Las Vegas (Zbogom, Las Vegas), Jerry Maguire, Kingdom Come, Guinevere, Body Shots in The Big Tease.

O režiserju

John Whitesell je režiral in produciral več kot 200 epizod različnih nadaljevank, med drugim A Different World, Coach, Law & Order, Roseanne, Guiding Light, Cosby, Search for Tomorrow, Blossom, The John Laroquette Show, Damon, Providence, Jack & Jill ter Grounded For Life.

Režiral je filme Calendar Girl, See Spot Run, Malibu’s Most Wanted.

Komentarji

9.2. 2006 ob 22:55

To bo pa 100% hud film k martin lawrence je pa prou faca!

— Djin
14.2. 2006 ob 15:54

JA...RES MPRA BIT DOBER

— .
16.2. 2006 ob 12:49 zvezdica

Tako kot prvi del tudi drugi del filma prinaša obilico smeha. Je po mojem ena boljših komedij ta trenutek:D Film vsebuje elemente komedije pa tudi akcije. Priporočam ga vsem, ki ste ljubitelji dobrih komedij, da si ga ogledate. Tudi sam se bom še oglasil v kinu in si ga pogledal še enkrat. LP

— Matic
18.2. 2006 ob 22:50

Komi čakam d film pride u kino!

— Urh
4.3. 2006 ob 16:05 zvezdica

ja film je dober. spodobno razvedrilo. bila bi komedija kot vse druge, če ne bi imela vključene še nekaj akcije. ker pa sta združena akcija in komedija je ta film zares odličen. priporočam ogled.

— carica
5.3. 2006 ob 15:06 zvezdica

Film sem si ze ogledal v ZDA in moram rečt da je zares dober. De pridružujem komentarju napisanem pred mojim. Vsi ki mate radi komedije vam svetujem, da si film ogledate v kinu. Ne bo vam žal.

— MB 24
5.3. 2006 ob 18:50

ja meni je ta film zelo dober.kar odličen bi lahko rekla. ja samo titanik je veliko boljši.

— patr653279
11.3. 2006 ob 22:30

jst bi vam povedal samo nekaj to je ena najboljših komedij trenutno (res je tudi akcije veliko) v glavnem to morate videti - če ne drugega mamo v kopalkah ROFL

— Matej
15.3. 2006 ob 15:10

I think the movie is just great. I watched it many times but I always get laugh. So, the the first part of movie Big momma's house was funny, but the second part - Big momma's house 2 is better. Yu must to watch it, if you wanna know what is real laugh and fun =)

— Jose
17.3. 2006 ob 15:12 zvezdica

Tako kot prvi del tudi drugi del filma prinaša obilico smeha. Je po mojem ena boljših komedij ta trenutek:D Film vsebuje elemente komedije pa tudi akcije. Priporočam ga vsem, ki ste ljubitelji dobrih komedij, da si ga ogledate. Tudi sam se bom še oglasil v kinu in si ga pogledal še enkrat. LP

— vid
19.3. 2006 ob 21:19

dober film dobra maska

— car
23.3. 2006 ob 21:17

to je itak da zakon film 100% rula

— Cime
25.3. 2006 ob 10:29 zvezdica

ta film sem si ogledala že v ameriki.zelo dober in duhovit, dober scenarij, in je zelo razburljivo!!! lep pozdrav, eva

— eva
25.3. 2006 ob 10:32

ej ta film je FULL hud !!! usi ste carji k mislte tko kt js!!! .łOł

— frkica...
26.3. 2006 ob 11:06

ja naj zelo pohvalim 1 in 2 del sta ful dobra pozdrav laalal

— dobr film
28.3. 2006 ob 15:30

Komi čakam ! Gledala sm že 1 del in mi je bil fuuul všeč !!! sjde (s)mejte se !!! MWA

— Ewa
29.3. 2006 ob 11:23

Ja , komaj čakam da grem v petek 31.3.2006 pogledat skupaj s svojimi kolegicami ta film HIŠA DEBELE MAME 2 !!! Prvi del je bil ful svetov res cool in upam , da zdaj ne pričakujem preveč in da nebom razočarana !! ANA

— anja
30.3. 2006 ob 20:16

mislm da bo film ful dober tko da ga bom šla sigurno gledat

— Aydica
1.4. 2006 ob 10:09

ta film je zakon ja ful d best

— pikica
1.4. 2006 ob 15:04

Zakon film, cela naša žlahta si ga je pogledla! Aja, dans mam rojstni dan. Pa še bomo šli.

— Cvetka
1.4. 2006 ob 15:58

m...prvi del je ful col

— kolodendrum
1.4. 2006 ob 16:29

tudi meni je bil film zelo všeč. ni cmok cmok in bang bang ampak je haha in bang bang. priporočam ogled. lp

— jana
1.4. 2006 ob 19:31

Jo kak je to dobri film.Rabiš pet paklov robčkov ker ti solze tečejo od smeha...res!jo ful vrei še posebej ko je bajsa v kopalkah.Ko teče..Ful vrei morte it.GREMO!!! HEHE.Lep dan v kinu!!

— laura
1.4. 2006 ob 19:38

to je tak kul morte it gleat...!

— Dorotea
1.4. 2006 ob 19:40

film je tolk fenomenalen...carsko ou...ress...swaka čast...pejte gleat če še niste...=D

— nincy
1.4. 2006 ob 20:48 zvezdica

Ne tako strašno slabo nadaljevanje uspešnice iz leta 2000, kjer se detektiv Martin Lawrence spet obleče v debelo mamo in poka stare štose. V prvi Veliki mami je Martin Lawrence pazil na zaščiteno pričo, sedaj pa pazi na računalniškega genija, ki se nevede zaplete v hudo sumljive posle. Ker so zraven trije otroci, so zraven seveda klišeji. Ker gre za nadaljevanje filma, ki je tudi sam izgledal kot nadaljevanje, pa smo jasno da veseli vsakega še tako povprečnega štosa. Pa vendar, Velika mama 2 niti ni tako strašno slaba kot se zdi na prvi pogled. Je pač taka, da gre skozi. Skozi nezahtevne gledalce, ki še vedno ne morejo razumeti, zakaj so na drugi del čakali celih šest let.

— IZTOK GARTNER
2.4. 2006 ob 12:32

hud film...:)pejte ga gledat:P

— TJ
2.4. 2006 ob 17:30 zvezdica

Film je izi komedija.. luškano. Par fenomenalnih insertov :)

— Sweety
2.4. 2006 ob 17:32

danes grem verjetno gleat tale film baje je kulski , če je dobite še pohvale@to je kulll

— en pac
3.4. 2006 ob 17:42

TA FILM JE THE BEST!FIL SMEŠN IN...SVETOVN!!!MORTE SI GA OGLEDAT!

— Sarcy
3.4. 2006 ob 18:51

film sem si ogledala 2.4.2006.Bil je zelo,dober sploh pa debela mama. katja brumen

— katja brumen
4.4. 2006 ob 14:39

aj biu dobr film' js bi ga šla gledt' pa če je šrimern zame (stara sm 11)' lp Anchy

— anchy
5.4. 2006 ob 12:34

ja un k je dou oceno 3nej bo raj tih pa pomoje je on prevec zahtevn pajc

— haH
5.4. 2006 ob 19:22

ja ta film je ubitačn,ful carski the best--priporočam d si ga ogledate nujno k boste umrl od smeha!

— miša
6.4. 2006 ob 14:50

ITE LEAT LUDI se je vreji film

— Kiko
6.4. 2006 ob 15:29

če bo tako kot prvi film,bo obilico smeha in zabave. nevem kateri filem bo boljši.ampak mislim,da je in (bo) filem dober(govorim za oba filma skupaj). ravno med 7.in 20.aprilom si bom šla ta film ogledat. na ogledu filma hiša debele mame 2 upam na veliko smeha in zabave.lp x!

— x
8.4. 2006 ob 9:40

super poglejte si toti film osvezo vas bo=p tak doben skor nea hoi v koloseja

— AMAR
9.4. 2006 ob 14:03

ta film je pa fulll hud morte si ga it ugledat

— neža
10.4. 2006 ob 14:55

Vredu komedija, sem pa pričakoval še več smeha. Prvi del je boljši.

— James
11.4. 2006 ob 11:31

Ni ne vem kaj ampak še zmer nč hudga če si ga geš pogledat...

— TeA
11.4. 2006 ob 14:40

TA FILM BI PA FUL RADA VIDLA KER MI FRENDI PRAIJO KAK JE KUL PA 1 DEL JE TUT DOBER TAK DA GA BI OZNAČLA S ČISTO 10 ČE BI BLO MOŽNO

— LINA
11.4. 2006 ob 15:21

Ja lepo to da so koncn posneli drugi del! Nasmejte se ludi! mi§§

— Angelina
13.4. 2006 ob 19:56

zelo dober film po moje komedija na kvadrat :) :) :) :):) :):) :):) :):) :):) :):) :):) :):) :):) :):) :)

— denko
14.4. 2006 ob 13:44

čau...tega filma si še nism poglledalla sam mi je sestra povedala d je full smešn.zato sm se odločila d si ga bom šla pogledat...no usaj upam d si ga bom pogledala...zato kr mam še velik filmov na svojmu sporedu k so tut fulll hudi.vi pa kr tko naprej.(=

— jštt
17.4. 2006 ob 8:57

ta film je zelo dober še zlasti pa igralec ki igra glavno vlogo. vsi ki si si želite pogledati ta film le hitro v kolosej in si ga oglejte

— Blažka
17.4. 2006 ob 11:06

to je samo brezvezno govoričnje : bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla...poleg tega pa še mislijo da so smešni!

— ...:::...:::ŁeŁ@...: ::...
18.4. 2006 ob 10:08

totalno zanic film!! ni blo vredno ugleda!! skoda denarja za to! =( just bed

— =(
18.4. 2006 ob 14:11

ej ful dobr fil od smeha sn skori umrla hahahahahahahahaha

— sončica
19.4. 2006 ob 14:57

živjo jst sm stara 11 let pa bi šla gledat s prjatlcam ta film a mi lahko prosim kdo pove kkašn je pa če je smešn pa primern za 11 let?? zato ker sta mi zdej 2 filma ušeč pa se ne morm udločtt hvala za odgovor

— sara
20.4. 2006 ob 14:16

joj ful dober film splača se ga it pogledat ful je smešni tak se bote režali skratka še enkrat ful je dober pa smešni...

— kaya
20.4. 2006 ob 20:40

glede na to,da še filma nisem gledla sn gledla pa 1_kico oz.gledla sn jo ko smo bili v šoli v naravi s šolo,in morem povejat da je ful dober film in ko smo gledali 1-kico sn si rekla da grem gledat ko bo prišla 2-kica ven in uresničla se mi je želja v soboto 22.4.06.si bomo s sošolkami ogledli hiša debele mame2 ker ma moja naj frendica rojstni dan:):):):):)upam da je 2-kica tuji fuuul vredi in da je to res kaj pišete pisale še vam bom ko si bom ogledla še2 do takrat pa.pa pa.

— mucyka
20.4. 2006 ob 20:56

zelo mi je ušeč . tud ta prvi del je hud . šeprav pa takrat ko se je martin preoblekel v debelo mamo.

— erika
23.4. 2006 ob 8:37

ei to p morte gledat...fuŁ je hudo...res!!!...fuŁ se nasmejiš tko d res pejte gledat dokler ga še predwajajo lowe-ya

— niky
23.4. 2006 ob 11:13

martin je pač eden najbolj posrečenih igralcev... kako se mu le nebi smejali... priporočam..

— jure
25.4. 2006 ob 9:09

film je vreden ogleda zabava je prvovrstna!!! pejte ga gledat ne bo vam žal!

— peter
26.4. 2006 ob 17:17

kot že naslov pove! hud film!

— nadja
27.4. 2006 ob 11:18

Ja je ful cool.REs je vreden pohvale.

— çar
27.4. 2006 ob 13:03

men je ta fil ful zakon tak da nimam nobenga komentarja sam da vete film je zzzakooonnn (cool)!

— maja
27.4. 2006 ob 13:06

ja sam pogledo ta filmj pa sam se tolk napoko od smeha da mi je žena doma povedala,da sam dobio velike usta,pol je šla še ona da se napoka pa hćera in so mi potrdile moje sume da so se nasmejala do gat. folkj pejte ga prosmatrat v kinu k smijeh je pol življenja

— djuro kotać
28.4. 2006 ob 12:41

FUL DOBR FILEM. ŽE 10 * SM GA ŠLA GLEDAT V KINO. FUL POHVALJENI

— LARA
28.4. 2006 ob 12:54

Svetovn film se ga splača pogladat

— dsngsubgn
29.4. 2006 ob 17:15

FUL JE HUD GLEDALA SM GA ŽE 20* FUL POHVALJENI

— LARA
30.4. 2006 ob 21:18

to je najboljši film kar sem jih kdaj vidu

— domen
1.5. 2006 ob 13:37

ta kilm je full kul stari!

— Ana Luka
2.5. 2006 ob 13:16

Film se mi je zdel odličen,... poln smeha in norih dogodivščin,... vsekakor priporočam ogled komedije,...še ena izvrstna vloga Martina Lawrenca,... LP.

— gita
2.5. 2006 ob 18:23

filem je ful dober k je v njem akcija in komedija.

— komentar
2.5. 2006 ob 19:20

ja zj ga grem gledat 1ko sm gledala sam zj morm pa še 2 sj wem da bo hudo še bol pa je če si v dobri družbi=)

— santi
6.5. 2006 ob 13:47

ful smesn film za crknt od smeha hahaha

— kelly
6.5. 2006 ob 13:51

man je ta film prow carski tko smesn pa dobr prov cool morm ga gledt u kinu ze 1 je bla cool

— ninchy
6.5. 2006 ob 15:36

ma dobra komedija.ena naj za zdj!usm ga priporočam usaj nasmejejo se!=))

— maša
7.5. 2006 ob 16:16

Film sm si sicer že ogledala v Tokiu in je bil res enkraten, spet ena dobra komedija! Seveda če so vam bili všeč prejšnji deli...

— Monika
7.5. 2006 ob 18:59

film je bil najboljši na svetu in vam ga priporočam, res ni škoda časa !

— aleksej
8.5. 2006 ob 21:01

Definitivno ena boljsih komedij v kinu letos! Martin Lawrence res igra s srcem in to dobro! To je eden redkih filmov katerega ne morem kritizirat! Ogled nujen!!!

— Iby_1234
8.5. 2006 ob 21:06

A gdo ve kko je ime igralcu k igra fanta od punkerce? Model je ful hot!!! Ce ne to pa usaj unga cute bad guya(blondi)!! PLIZZZ1

— Iby_1234
8.5. 2006 ob 22:45

še bolš k ta prvi del !!!

— anže k.
11.5. 2006 ob 22:37

ta film je noro hud

— admin
16.5. 2006 ob 19:07 zvezdica

Tako kot prvi del tudi drugi del filma prinaša obilico smeha. Je po mojem ena boljših komedij ta trenutek:D Film vsebuje elemente komedije pa tudi akcije. Priporočam ga vsem, ki ste ljubitelji dobrih komedij, da si ga ogledate. Tudi sam se bom še oglasil v kinu in si ga pogledal še enkrat. LP

— psiho
17.5. 2006 ob 0:08

ja,jst sm tud ze gledla ta film..jst sm se samo smejala..se splača..je pa bolš da je akcija še not ;)

— Vanesa
18.5. 2006 ob 12:42

ta komedija je ful huda!za celo družino!če se tut vi strinjate mi pošlte kj!!!moj msn:zalcha@email.si mejte se

— metalka
18.5. 2006 ob 19:29

ta film je ful smešn

— pumica
21.5. 2006 ob 14:14

NO OJLA! MEN JE BIU ŠE KR DOBR(OD ZVEZDIC ČE JIH MAMO 5 JE DOBU FILM OCENO 2-3)PA MOGOČE JE RES D GA USI HVALJO.SAM VM GA NE PRIPOROČAM IT GLEDAT(SAMI SE ODLOČTE)

— PUMICA
21.5. 2006 ob 14:20 zvezdica

Oj! No men je bil film fulll ql.Res vreden ogleda.Vam ga pripročam!!!No šAgent FBI Malcolm (Martin Lawrence - Podli fantje, Državna varnost) si mora zopet nadeti preobleko čudaške debele mame, da lahko kot otroška varuška vohuni za programerjem, ki naj bi ustvarjal nevarne računalniške viruse. Toda delo mu dodobra otežijo trije mali nagajivci, za katere mora skrbeti, za podobno velik izziv pa se izkažejo tudi številna hišna opravila. Leta 2000 je Martin Lawrence v Hiši debele mame odigral svojo največjo vlogo doslej - kot agent FBI, ki je mojster preobleke. Da bi ujel brutalnea bančnega roparja,g si je Lawrence nadel krinko in se izdajal za zabave željo babico, znano kot Debela mama. Zdaj se Lawrence vrača kot najdrznejša, največja in najbolj hudobna mamca vseh časov v materi vseh komedij, Hiši debele mame 2. Tokrat se Lawrence spremeni v Debelo mamo, da bi preprečil nacionalno katastrofo. Ampak rešiti domovino je za Debelo mamo še najmanjši problem, saj se mora spopasti z doslej največjim izzivom - je namreč varuška in gospodinja v osumljenčevi odbiti družini. Vsem najljubša dvocevna štruca zabave je spet tu v še eni pustolovščini, ki bo podkurila zločincem! Komik Martin Lawrence se vrača v nadaljevanju Hiše debele mame. Tokrat mora Malcolm nadzorovati Toma Fullerja (Mark Moses), domnevnega oblikovalca pogubnega računalniškega črva, ki bi zunanjim silam omogočil dostop do ključnih vladnih obveščevalnih dosjejev. Iznajdljivi agent se lahko oblikovalcu črva približa samo na en način, tako da se v njegovi novi hiši zaposli kot "varuška" Fullerjevih otrok, dojenčka Andrewa in njegovih starejših sestric, Carrie in Molly. To pomeni, da se moram Malcolm znova zanesti na svoj odločni alter ego, na neposredno Hattie Mae Pierce alias Debelo mamo, prekrižati nakane zločincem in dokazati, da ženski dela nikoli ne zmanjka! Odločitev, da posnamejo drugi del Hiše debele mame, je bilo lahko sprejeti. Ne le, da so s prvim delom zaslužili 200 milijonov dolarjev, občinstvu sta bila Lawrence in Debela mama tako všeč, da bi ju zagotovo spet radi videli v akciji. Kot pravi Lawrence, je ključ za uspeh lika Debele mame preprost. "Vsak pozna Debelo mamo. To je tiste vrste ženska, ki je do kosti odkrita, hkrati pa ti ogreje srce in te spravi v smeh." Režiser John Whitesell se strinja: "Debela mama je nekaj posebnega, ker jo vsak pozna, poleg tega pa preseže vse rasne, etnične in celo verske meje. Vsi, povsod so v svojih življenjih že kdaj srečali Debelo mamo." Seveda ne škodi, da zna Martin Lawrence z izjemnim talentom nekako kanalizirati žensko mentaliteto. Whitesell pojasnjuje: "Med nastopi v komičnih klubih Martin pogosto oponaša ženske in ko ga gledate, vidite, kako se v celoti lahko poglobi v tisto osebo, na različnih stopnjah, z zelo različnimi liki. Nagonsko čuti, o čem ženske razmišljajo." Lawrence razlaga: "Pri oblikovanju Debele mame sem se navdihoval pri številnih osebah, posebej v gospodinjstvu, v katerem sem odraščal.

— Ewyca
22.5. 2006 ob 14:30

FIL JE ENA A S ČRTICO KAR POMEN DA JE ZAKON PRVI DEL JE BIL ZLO DOBER A TA JE BIL ŠE BOLJŠI

— ANCHY
23.5. 2006 ob 14:10

debest film neki najbol smešenga zato se ne ozirajte na druge ampak vrjemte men.že ko vidm tisto hecno debelo mamo mi gre na smeh.haha. tku da ...najbulša komedija od vseh še tako naprej rada mam smešne filme čawči

— urši
27.5. 2006 ob 23:35

kera huda!!! fulll ql fil pejte ga gledat folk nujno

— uršy
28.5. 2006 ob 20:31

ta film je fuul hud,tisti ka ga še niste gledal pejde ga nebo vm žow,ress:)

— aneja
31.5. 2006 ob 8:59

nč posebnega.ameriška komedija ki ni niti približno predvidljiva :)) kupte si raj banco sladoleda,boste meli več od tega

— mah
2.6. 2006 ob 13:40

živjo jst bi šla dons gledat film hiša debele mame 2 pa me neki zanima ušeč mi je tud fim očka ne ga srat ker je bolši?? hvala

— eva&tjaša
3.6. 2006 ob 9:47 zvezdica

Tako kot prvi del tudi drugi del filma prinaša obilico smeha. Je po mojem ena boljših komedij ta trenutek:D Film vsebuje elemente komedije pa tudi akcije. Priporočam ga vsem, ki ste ljubitelji dobrih komedij, da si ga ogledate. Tudi sam se bom še oglasil v kinu in si ga pogledal še enkrat. LP

— anže
3.6. 2006 ob 12:48

ciao.hiša debele mame je res ql film...ko smo ga s frendicami gledle smo se ful =)...to pove, da je zelo smešn!no...edin začetk je mal dowgočasn...a zarad tega ni panike k je potem cew film do konca smešn.mal je tud akcije...seveda prikazane ne smešn način.ampk folk...glejte ga, k je ful carski...!in gdor ga še ni, nej ga čimprej, k bo ful zamudu!=)ta igrawc, k je igrav to debelo mamo je pa ful carski...ful dobro jo je odigrav!!!film je u določenih delih tud fulll napet...ampk je komedija!C A R S K I!=)))

— _r_o_c_k___g_i_r_l__ ***
3.6. 2006 ob 13:55

smejš se da te kap res zakon

— ulla
4.6. 2006 ob 9:28

ej...neznanec al whatever!!!=))čimpre j ga morš it gledat, res!veš kok boš zamudu/ila!FUL=)))re s priporočm!nujn ogled!

— WiLD**___gIRL___**
16.7. 2006 ob 10:11

ful carski film! res nimm kej rečt!1

— x-girl_14
18.7. 2006 ob 13:01

film, ki si ga morjo ogledat vsi policaji, da ločjo osebno življenje in svoj poklic!

— miska
26.8. 2006 ob 21:33

ta filem je zlo kulski.

— anačka
24.10. 2006 ob 14:45

carska hiša debele mame hehehehehehehe papa

— maša
11.3. 2007 ob 11:44

film je cool čeprav nisem ljubiteljca komedij

— fggfg
25.3. 2007 ob 16:38

ej folk to morte it gledat režal se boste da kr konec če ga še niste gledal ga pejte gledat nou vam žov vrjemte

— LEA
3.11. 2007 ob 14:46 zvezdica

s tem da dajem oceno 5 ne pomeni da je film fantastičen vendar ima dober scenarij igralsko zasedbo ter zelo dobro vsebino kajti film me je res navdušil nadaljevanje 1.dela res smešno vendar si oceno 5 veliko bolj zasluši prvi del kajti že sami smo lahko videli vso pozitivno energijo ter voljo do dela igralcev ki so jo dajali vendar verjamem da bi z nekaj manjšimi spremembami to lahko spremenili vendar je kar je menim pa da je to podobno kakšnemu družinskemu filmu vsaj po smepnicah ter vragolijah

— carolina
22.12. 2007 ob 19:15

cool movie

— vanessa anne hudgens
8.5. 2009 ob 18:40

ta je ded ne baba

— jura
12.5. 2009 ob 2:00

nasmeješ se skori do solz mega film

— luka
14.5. 2010 ob 18:12

ta film mi je ful ušeč sam to lohk rečm in nč drutzga......................in zgledaa ku moški

— nika
16.5. 2010 ob 18:02

kk kul filllmmm

— maja
31.8. 2010 ob 18:11

si kar lepa mama

— robi
4.1. 2011 ob 14:49

ta je dobr film

— neža

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.