Kolosej
Film distribucije Cenex

Herbie: S polnim gasom

akcijska komedija
Vrnil se je!
Na sporedu od: 11.8.2005, Kolosej Ljubljana
1h 41min / 101min
Leto: 2005
Država: ZDA
Scenarij: Robert Ben Garant, Thomas Lennon, Alfred Gough, Miles Millar
Režija: Angela Robinson
Maggie se na odpadu spoprijatelji z avtom znamke VW, letnik 1963. Slavni Herbie je seveda mnogo več kot samo kup pločevine na štirih kolesih in postane njen najboljši prijatelj… Nove zabavne prigode legendarnega hrošča, ki je zaslovel že konec sedemdesetih!

O vsebini

"Tale hrošč še zdaleč ni navaden avto." --Trip Murphy (Matt Dillon)

Vrača se eden najbolj priljubljenih in čarobnih s konjskimi močmi opremljenih filmskih junakov vseh časov - ne le z namenom, da ga ponovno odkrijemo ali obujamo spomine nanj, marveč da ga znova in še bolj vzljubimo. Gre za družinsko in najstniško komedijo pod visokimi obrati z naslovom Herbie: S polnim gasom. Legendarni "Love Bug", ki je v šestdesetih letih prejšnjega stoletja postal ikona na štirih kolesih, se letos vrača v družbi ene najbolj priljubljenih mladih ameriških zvezdnic z malih in velikih ekranov; edini, ki je v svoji kratki in bleščeči karieri postala celo zvezda animiranih filmov. Lindsay Lohan se s hroščem Herbiejem odpelje z zaprašenih podeželskih poti in zakotnih cestnih dirk na najzahtevnejše dirkalne steze NASCAR-ja do zmage. Kultni VW hrošč pomaga mlademu dekletu, nadarjeni voznici dirkalnih avtomobilov, odkriti in sprejeti njeno usodo.

Leta 1969 je Walt Disneyjev klasični družinski film "Herbie The Love Bug" prvič predstavil svetu muhaste odlike in sposobnosti čudežnega avta s številko 53, majhnega belega VW hrošča s čustvi in lastno, zelo trmoglavo naravo. Če se ob tem spomnimo še njegovega drznega in neukrotljivega duha, moramo priznati, da gre za štirikolesno revolucijo neslutenih razsežnosti.

"Herbie je dolgo časa vztrajal na prvem mestu priljubljenih kino in televizijskih filmov treh desetletij. Ta priljubljenost ni iz trte zvita. Medsebojno vzročno je povezana z množičnostjo in priljubljenostjo avtomobila na vseh svetovnih cestah; njegov značilno polno brneči glas, neskončna vzdržljivost in oblika so zaznamovali ne le eno, temveč več generacij hkrati in zaporedoma. In prav tedaj, ko se je že zdelo, da hrošč tone v pozabo, je pokazal svoj izjemni pospešek in pravo število konjskih moči - obujen, v lepi novi preobleki na zunaj in na znotraj hrošč znova polni naše ceste. Ob tem pritegne vse poglede, od najmlajših do najstarejših; med slednjimi jih je nemalo takih, ki so nekoč, morda v mladih letih sedeli v njem in ga vodili (ali se pustili voditi njemu?) ter se počutili... vedno varne. Morda je bil za kratek (vendar vseeno predolg) čas Herbie res "pogrešan v akciji" in je čakal na usodo v stiskalnici pločevine na številnih avtomobilskih odpadih sveta, toda zdaj se njegovo število spet povečuje in svetla usoda mu napoveduje zmago v priljubljenosti vseh bodočih generacij ter zabavno avanturo v tem 21. stoletju.

V pričujočem filmu z naslovom Herbie: S polnim gasom nastopajo poleg Njegovega hroščanstva še Maggie Peyton (Lindsay Lohan) kot najmlajša predstavnica tretje generacije v družini voznikov cestnih dirkalnikov legendarne zveze NASCAR. Dirkanje se je zapisalo v Meggiejine gene, po njenih žilah se pretaka bencin, njeno srce utripa v ritmu uigranih motornih valjev. Toda nikar si ne predstavljajte robate punce s črnimi nohti in vonjem po motornem olju; Maggie je zelo ljubko dekle, ki na očetovo željo (Michael Keaton) opusti avtomobilske dirke in uspešno konča šolanje... da bi s Herbiejevo pomočjo znova odkrila, da je njeno mesto za volanom navitega cestnega dirkalnika in na najvišjih stopničkah v cilju.

Vse se začne, ko oče Ray starejši kupi hčeri darilo za uspešno opravljeno maturo. Maggie si, s Herbiejevo občutno pomočjo, na lokalnem avtomobilskem odpadu izbere prav njega - hrošča, za katerega pa se izkaže, da še zdaleč ni kup starega železa. Pod pokrovom motorja se skriva junaško srce, nežna duša in čudežna moč; zlasti pa osebnost, kakršne na filmskih platnih še ni bilo. Maggie dobi avto, ki bo njeno življenje in usodo njene družine zapeljal v nove, še neodkrite ovinke najbolj drznih dirkalnih stez. S pomočjo Maggiejinega prijatelja in princa iz sanj (kar prvi ugotovi prav Herbie), postane na videz obnemogel hrošč močnejši, hitrejši in lepši kot kdajkoli, predvsem pa Maggiejin partner v junaškem podvigu prepričati svet, da jima bo (znova) zaupal.

Herbie: s polnim gasom je združil igralce različnih generacij od Lindsay Lohan, Justina Longa, Breckina Meyerja od mlajših, do Matta Dillona in Michaela Keatona, ki sta predstavnika zrele srednje generacije. Režirala je Angela Robinson ("D.E.B.S."), zgodba pa temelji na likih Gordona Buforda, po katerih so najnovejšo hroščasto dogodivščino napisali Thomas Lennon & Robert Ben Garant in Mark Perez, v scenarij pa so jo prelili Thomas Lennon & Robert Ben Garant, Alfred Gough & Miles Millar.

O legendi na štirih kolesih

Producent Robert Simonds pripoveduje: "Nihče ni dvomil, da bi Herbie na svojem pohodu iz upokojitve po mnogih letih hotel kreniti naravnost na najbolj zahtevno in razvpito dirkalno stezo Amerike - NASCAR. Ne moremo povedati, kako zadovoljni in ponosni smo, da je pri snemanju filma aktivno in predano sodelovala vsa Nascarjeva strokovna ekipa od začetkov, ko je bil projekt še v povojih. Rezultat je pred vami; čeprav je razigran in smešen, pa je novi Herbie hkrati navit do konca in pripravljen na najbolj drzne podvige najbolj zahtevne dirkalne steze zahodnega sveta."

Z enakim navdušenjem so se filmski ekipi pridružili strokovni sodelavci Nascarja. "Za Nascar je film kot naročen in ulit po meri," je navdušena Sarah Nettinga, direktorica oddelka za promocijo, film in televizijo pri Nascarju. "Milijoni po svetu poznajo Herbieja in če rečete Herbie hrošč spozna Nascar, ljudje vedo, da bodo deležni fantastičnih prizorov avtomobilskih dirk s sfriziranimi štirikolesnimi junaki. Prepričana sem, da ljubitelje Nascarja in VW hrošča združuje veliko skupnih vrednot; od tega, da gre za družinsko obarvano zgodbo, izvirno, hkrati pa realno, smešno in zabavno. Herbie je izvrsten v Nascarjevi areni, ker je podcenjevan novinec, ki izstopa iz poprečja, in kdorkoli, ki spremlja dogajanja v okviru Nascarja, ve, da je v tej dirki nešteto priložnosti za resnične anonimneže, da se iz ozadja prebijejo v vodstvo in na najvišje stopničke."

Enako so malemu belemu hrošču izrazili svojo navdušenost resnični zvezdniki za volanom dirkalnikov na Nascarju - vsi so hoteli na kakršen koli način sodelovati. Jimmie Johnson, Jeff Gordon, Kevin Harvick, Jamie McMurray, Casey Mears, Rusty Wallace in Dale Jarrett si vsi hoteli dirkati proti Herbieju. Vsi izražajo enako navezanost in občudovanje do VW hrošča in bili so navdušeni, da so lahko po svoje pomagali pri nastajanju tega filma.

Za potrebe filma so predelali in oblikovali 36 hroščev Herbiejev - od Herbieja na avtomobilskem odpadu in tistega, ki se spretno uničevalskemu humvieju, do cestnega dirkača Herbieja in Herbieja, Nascarjevega junaka. "Lahko trdimo," zagotavlja producent Charles Hirschhorn, "da smo ustvarili Herbieja v vseh velikostih, konjskih močeh in osebnostih, toda vedno enakega, vsega zmožnega, v slogu ljubezen je gonilo sveta značilnega Herbieja, ki je junak te moderne avtomobilske pravljice."

O ustvarjalcih

Vsi v ekipi priznavajo, da je bila Lindsay Lohan vedno prva in edina izbira za upodobitev osrednjega lika pogumne voznice Maggie Peyton. Vse je prepričala s svojo neizmerno energijo in preprosto osebnostjo. Podobna je Maggie Peyton, fantovskemu dekletu, ki se ne ustraši ničesar in noče kloniti pred klišejem, da so nekateri poklici in stvari na svetu rezervirane samo za predstavnike moškega spola. Ob tem moramo poudariti, da je Lidsay začela svojo igralsko kariero s štirimi leti kot fotomodel za avtomobile znamke Ford. Z visokimi obrati avtomobilskih motorjev jo torej veže dolga zgodovina. Po Fordu je zaznamovala številne druge izdelke znanih podjetij od Gapa do Pizze Huta in oblačil Wendy's. Sledile so resnejše in daljše vloge na televiziji. Zaigrala je v nanizankah Healthy Kids in Another World; v slednji je upodobila Ali Fowler in obvladala dialoge, ki so bili zdaleč najdaljši od vseh otroških tekstov doslej. Za ABC je zaigrala ob Tyri Banks v televizijskem filmu Get A Clue. Vse pa je osvojila z vlogo dinamičnih dvojčic v Disneyjevem remaku uspešnice Past za starše ob Dennisu Guaidu in Natashi Richardson.

Leta 2003 je zaigrala v komediji o odnosih med hčerko in materjo v filmu Freaky Friday ob Jamie Lee Curtis. Lindsayin lik je zasnovala Jodie Foster. Videli smo jo tudi v Confessions of a Teenage Drama Queen. Pred kratkim je vodila podelitev MTV nagrad in osvojila priznanje kot najboljša debitantka v tej vlogi.

Kmalu bo začela s snemanjem filma Prairie Home Companion ob Meryl Streep.

Michaela Keatona (Ray Peyton Senior) se vsi dobro spomnimo kot prvega in najbolj prepričljivega Batmana. Ustvaril je nekaj izvrstnih vlog, za katere je prejel priznanja različnih združenj filmskih kritikov; na primer, v Clean and Sober in v Beetlejuicu Tima Burtona. Kritike je prepričal tudi s pretresljivo upodobitvijo v televizijskem HBO filmu Live From Baghdad.

Matt Dillon je bil v osemdesetih in devetdesetih letih prejšnjega stoletja v vrhu mladih obetavnih hollywoodskih igralcev. Z vlogami v filmih priznanih režiserjev je prepričal tako gledalce kot kritike. Med najbolj znanimi filmi so Drugstore Cowboy, Beautiful Girls, Je ali ni s Kevinom Klinom, Albino Aligator s Kevinom Spaceyjem, pa Ženska za umret Gusa Van Santa in Wild Things Johna McNaughtona.

Justina Longa (Kevin) smo prvič videli v komediji Dodgeball: A True Underdog Story ob Benu Stillerju in Vinceu Vaughnu. Pred kratkim je dokončal snemanje neodvisnega filma Dreamland z Agnes Bruckner in "Waiting," z Ryan Reynolds in Anno Farris. Zaigral je tudi v filmih "Jeepers Creepers" in "Crossroads" z Britney Spears. Na TV je bil dolgo časa priljubljen kot čudaški študent Warren Cheswick v NBC nanizanki "Ed."

Angela Robinson (režiserka) je svoj debi opravila z najstniško dekliško komedijo "D.E.B.S.," v kateri so zaigrali Sara Foster, Jordana Brewster, Jill Ritchie, Holland Taylor in Michael Clarke Duncan. Za študij na New York University Graduate Film Program je prejela nagrado za diplomo iz študija umetnosti. Takoj po študiju je asistirala Spiku Leeju in se udinjala pri seriji televizijskih oddaj The L Word.

Komentarji

9.6. 2005 ob 16:42

Fino se že veselim Po mojem bo film odlicen in tudi Lindsay Lohan je odlična!

— Joda
22.6. 2005 ob 23:34 zvezdica

Upajmo samo, da bo film na nivoju in ne le tipična holiwudska akcijada...

— Damjan
3.7. 2005 ob 11:15 zvezdica

Zanima me, kdo prevaja naslove filmov ? Če sem dobro informiran, imajo američani izraz "herbie" kot naziv avtomobila. Pri nas bi se reklo hrošč. Zakaj nebi prevedli enostavo Hrošč : "S polnim gasom" ?

— Srečko
4.7. 2005 ob 14:17 zvezdica

to najbrz zato ker naj bi blo temu hrošču tako ime. ta film je namrec 2gi del ze enga zelo starga filma. glede naslovov pa res, vecina jih je tolk hecno prevedenih:) upajmo da bo film tako dober kot tisti ta stari:)

— urs
11.7. 2005 ob 1:31

Stari filmi še starejšega hrošča so semi vtiisnili v spomin!!! Kako je ta simpatičen hrošč letel za drugimi hroščicami kar sam!!! Upam da bo zgodba dobra(lahko bi blo kot kak 2 fast 2 fureus) LP Gregor

— Gregor
11.7. 2005 ob 19:41

Ta film sm si ze ogledala in je fajn.glede naslova se strinjam z Sreckom.ali naj cel naslov prevedejo v slovenscino al pa naj ga pustijo v anglescini.Joda prov mas LINDSAY LOHAN je CARICA!!!

— Adry
12.7. 2005 ob 14:17 zvezdica

Me sploh ne bo presenečalo, da bo to ena Holivudska (namerno izpisano kot se reče) mešanca zelo plehkih dovtipov in razno raznih pretiravanj. Tipično za američane, ki se znajo norčevati iz vsega živega (pujskov, psov, mačk...),in še avtomobila in to evropskega, ki je živa legenda in ima svojo zgodbo. Edino, kar bo koristno od vsega tega je, da bodo originalni hrošči spet pridobili na veljavi (beri ceni). In ker je MOJ hrošč točna tako bel kot bo tale v filmu - ima celo tiste ščitnike nad lučmi - bi ga predvidevam v začetku septembra lahko prodal za pol več - PA GA NE PRODAM. Ker je to pač avtomobil, ki je vreden spoštovanja - občudovanja, in seveda nege. V filmu bo pač kot je spet tipično za američane zlorabljen za tpoumno zabavanje globalno raz-smisljenih ameriških množic, ki so jim tako in toliko oprali možgane,da tega sami več ne morejo dojeti. Albin A.

— ALBIN
14.7. 2005 ob 11:06

Glede na thrilerje...ga moram ABSOLUTNO gledat!!!

— Nincha
15.7. 2005 ob 21:01

js sm v kinu vidu sam reklamo sam ze reklama je d best bo treba it gladat

— Js
16.7. 2005 ob 16:47

Še 26 dni od premiere ker dolgcajt v ameriki so mel premiero že 2 julija. Hvala Adry za isto mišlenje :) Res je CARICA kot si rekla.

— Joda
25.7. 2005 ob 11:17

@ urs To ni drugi del filma ampak peti del!!! @ Albin Kontaktiraj me, če imaš hrošča! LP vsem iz VW HROŠČ KLUBA SLOVENIJA

— Klemen Klemen
27.7. 2005 ob 11:31

jah...men je lindsay že nasploh cool igralka..upam da bo u tem filmu tut.

— **cute-girl**
29.7. 2005 ob 15:35

no ja no na daleč zgleda zanimiv film upam da tudi tak bo

— zigy
4.8. 2005 ob 14:14

film mi je blil zlo ušeč...sam po mojem okusu je bil preveč...filmski;)

— ona
4.8. 2005 ob 22:40

kako to da ste nekateri film že videli ?? Saj pri nas še ni zunaj :)

— LoLeK
6.8. 2005 ob 19:19

Sej ni point v tem da bi se posmehoval temu avtu in hroščem nasploh. Ta film poudarja to da ima ta stari hrošč dušo in da se brani pred vsemi ki imajo kaj proti na zanim in smešen(komičen) način!!!

— rok
7.8. 2005 ob 1:21 zvezdica

Hrošč je nazaj. Najnovejši Herbie je točno tak kot se od njega pričakuje. Otročji, preprost in brez posebnih želja. Tak, da nam sede v vročih poletnih mesecih. Tak, da ga gledamo in pozabimo že naslednji dan. To je odlično. Le kam bi namreč prišli, da bi morali pri štiridesetih stopinjah gledati filme, ki bi jih odnesli seboj domov. Atmosfera iz šestdesetih in sedemdesetih, ko so Herbje snemali enega za drugim, je nazaj. Da njegovo najboljšo prijateljico igra ravno Lindsay Lohan pa je luštno, gledljivo in sprejemljivo. Kot film, ki ga je produciral studio Disney.

— iztok gartner
7.8. 2005 ob 13:31

že naslov je carski kaj šele film-no čeprou ga še nism šla gledat ga bom skoraj defenitivno šla!(S)mejte se pa uživite!

— **katy**
7.8. 2005 ob 22:35

Film sm gledu dons predpremierno tok je dobr da ga morte it gledat :)

— Marko
10.8. 2005 ob 23:00

zakaj ne prevedejo "hrošč"? odgovor je preprost. zato ker se "herbie", či ži ne druga, lepši čuje. pa brez zamere, tak je pri vseh filmih - prevedejo da se lepši čuje. naprimer... tašča, da te kap, mnda nebojo dali pošast-tašča. ali pač? al pa... hiša voščenih figur, ki bi blo bol prav hiša voščenih lutk. ampak. pač mi slovenci, oz. tisti ki prevajajo naslove, morjo pač slovnično napisat. jaz sem tud dugo rabla da sem se privadla na hiša voščenih "figur". pa chucky se vrača. nena "seed of chucky" nekaj drugega pomeni. ampak ne. "prevajalci" so to prevedli bol... hmmm. bol.oz. majn "ubijalsko". no... to so moja mnenja glede prevajanj naslovov za filme. pa prevajalci... brez zamere ;)

— missy*
11.8. 2005 ob 9:10

ne grem gledat tega filma kr v njem igra Linsday Lohan

— Linzdej
11.8. 2005 ob 12:50

Napiše se LINDSAY ! ! ! to bi pa že lahko vidu na tej strani je bla že omenjena

— !
11.8. 2005 ob 13:07

in je tok hud da ga grem dons še enkrat. pa tut zarad Lindsay ga grem gledat še enkrat! LL ROCKS

— Bardock
11.8. 2005 ob 15:23

Film mi ni všeč! Ni nobena "akcijada", ampak navaden "otročji" film! Pa tudi komedija ni, jaz se sploh nisem smejala ko sem ga gledala!

— Vanesa
11.8. 2005 ob 18:49

herby je mega

— IRIS
13.8. 2005 ob 12:34 zvezdica

hello:)film je ful dobr,skoz za smejat.uglavnm ful carski,čeprov kr dost domišlije ampak nima veze.uživite u filmu.bye

— katja
14.8. 2005 ob 10:25

Herbie je LEGENDA med Legendami.sami smehi k gledaš...

— Jason boy
14.8. 2005 ob 16:11

ammm...jutri grem gledat ta film..je fulll coool toti film no upam da je hehehe =) RVM&FSM (=hehehe

— Tašika*
15.8. 2005 ob 16:45

MEN NI BIL FILM ODLICN, RES NE. AMPAK MOGOCE JE VAM! UPAM, DA BOSTE RES ZADOVOLNJI IN UPAM, DA BOSTE VSAJ POVEDAL PO RESNICI KAKO VAM JE VSEC.

— JAZONKA
16.8. 2005 ob 19:32

joj nwem kwa nj grem drug tedn u kino gledat?ker film mi priporočate.?a ta s polnim gasom al kwa je že je ql???no plis djte mi svtvt.hah.tnx u naprj.*rvm*.

— afna
17.8. 2005 ob 18:58 zvezdica

film je res film na kubik!! vsem povem, ki ne veste ali bi ga šli gledat ali ne. film je ful kulski. vmes so tud kkšni dogodki ko upaš oziroma misliš da se ne bo dobro izšlo-ampak vse se dobro izide!! včasih pomislimo ali ljudje res uporabljajo samo videz ali tudi možgane!! pejte ga hit gledat, ker film je hit tisočletja!

— pejte ga gledat
18.8. 2005 ob 19:46

ej pomojem je film zanimiv na kubik!! :0) Res splača se dt tstga jurja pa še Lindsday Lohan

— :0)
20.8. 2005 ob 11:20 zvezdica

hello:)film je ful dobr,skoz za smejat.uglavnm ful carski,čeprov kr dost domišlije ampak nima veze.uživite u filmu.bye

— Maja
20.8. 2005 ob 13:19

herbie je najbolj smesen film! veliko je bojsi o tasca da te kap! film je zabaven in tudi malo custven takrat ko herbi kar caka da ga avti zmeljejo v prah!

— herbie s polnim gasom
20.8. 2005 ob 13:40 zvezdica

V tem filmu se gre za to, da ima herbie duso.V tistem delu filma, ko gre Lindsay s novejsim avtom na voznjo in potem rece,da je to bila najboljsa voznja njenega zivljenja, herbie postane zalosten in prizadet. Ko ga vidis med avtomobili k se zaletavajo vanj mislis, da je vsega konec. Na sreco se film lepo konca in herbie prezivi ter zmaga na dirki. Lahko recem, da je res film tisocletja!

— avto z duso
21.8. 2005 ob 13:17

am ... Srečko verjetno še nisi gledal nobenega Herbi-ja ... torej neveš da je Herbie ime avta in ni mišleno kot tip avtomobila ... {s}mejte se papa

— some_girl
21.8. 2005 ob 21:14

this is the best movie in all my life!!!

— oseba18
22.8. 2005 ob 13:51

FUL FAJN, VREDEN OGLEDA, VSE NAJ NAJ, DA BEST!

— ALMASA-KLOBASA
22.8. 2005 ob 15:08

Čaw, me veseli da vam je bil film všeč :) Men sicer film zgleda še kr cool, ampak ne vem ker ga nism šla gledat. Mal sicer razmišljam da bi ga šla gledat. Sam k je karta že 1100 sit da bom šla kr neki gledat :( Ma sj mogoč ga bom šla gledat al pa ga bom dol potegnla iz neta. bomo vidl :) No skrtaka folk uživite pa če je film dobr al pa ne :)

— Miška
22.8. 2005 ob 17:57

jo jo film je carski.če ga greš gledat te rukne kapa.

— rečički lojze
23.8. 2005 ob 10:29

FILM SE MI ZDI FULL KUL.JE ZELO SMEŠN DOBR.

— ŽANCHY
23.8. 2005 ob 16:28

seLbus.kaki je film ..jas ga grem dans glejat

— lara
23.8. 2005 ob 19:19

enih 15 komentarjev si že dobla kaki je film.ti pa vprašaš kaki je. Preberi malo

— marko
26.8. 2005 ob 13:08

film mi je bil vredi splaca se vam ga pogledat!:)

— neža
26.8. 2005 ob 16:12 zvezdica

Film je bil čisto povprečen, nič posebnega. Lindsay [ta glavna igralka], se mi je zdela preveč domišljava in je po moje "pokvarla" film. Na splošno pa se mi je film zdel preveč predvidljiv; takoj sn vedla ka jse bo zgodlo. ... Ampak to je pač moje mnenje* *za posledice ogleda filma odgovarjate sami!!! 8-/

— Łoop|kaaa*
26.8. 2005 ob 19:46 zvezdica

film bi bil dober če... nebi v njem nastopala Lindsay Lohan, nebi bla taka znanstvena fantastika,... pa še bi se našlo kaj. tak da. tisti ki si ga nameravate ogledat... ne pričakujte preveč, ker vas bo drugače razočaral. pa tisti, ki menite, da je film nevem kaj... vi ste nori... film je totalna izguba časa.

— zalika
28.8. 2005 ob 11:43

film je ful ql! lp

— bu
28.8. 2005 ob 11:55

fool hut film

— urša
28.8. 2005 ob 13:28 zvezdica

No... k ste že vsi gledal Herbija in js tut veste da je ta film tko mal za otročke... čeprov ga grejo lahko gledat tut odrasli. Če ste gledal film Hitra Zebra, veste da je ta film čis normaln... nč tazga se ne dogaja. seveda se vsi konji in vse živali norčujejo iz njega ker je zebra ne konj...in jasno na koncu tekmovanja zmaga. Tuki je prbližn isto...AVTO JE ČAROBN!!! Pa sej nč slabga nočm sam povem...da neboste kej mislili. Drugač pa obožujem igralko Lindsay Lohan, ker je ful kul... no (s)mejte se...ČaW Tjaša *mwa*

— Tjaša
29.8. 2005 ob 10:51

Najhujši film...pa najhujša igralka...kr tko naprj...!!!

— Sasha
30.8. 2005 ob 11:39 zvezdica

Če niste zmagovalci, vas nihče ne bo maral. Če ste običajni prijazni ljudje, ste avtomatično zgube. Zgubam pomaga samo čudež. Zmagovalci so nasilni, arogantni, nesramni, podli in pokvarjeni. Ergo postanite nasilni, arogantni, podli in pokvarjeni. To je nekaj vzgojnih sporočil, ki jih ponuja tokratna diznidijada. Ta se sicer komajkaj razlikuje od drugih diznidijad, drugačna je le scenografija. Tudi ta je polna implicitnega ter eksplicitnega nasilja, tako da je trepetalo celo moje srce, kaj šele kakšno otroško. Pravi film, ki bo iz vašega otroka pomagal vzgojiti malega monstruma, saj mu nazorno kaže, da so ljudje z moralnimi pomisleki luzerji, ki jim lahko pomaga le čudež. Nov prispevek k amerikanizaciji družbe.

— Mula Omar
30.8. 2005 ob 18:07

film smo šli gledat u angliji pa ni biu kei posebn u bistwu prow bedn :D .mislm preweč je zf.kr neki

— almyca
30.8. 2005 ob 22:28 zvezdica

zelo mi je všeč, ker se v njem dogajajo smešne stvari. Obožujem take komedije, kakor je ta. In še to: pri njem sem se nasmejala do solz. Tudi ko sem opazovala druge starejše ljudi, sem spoznala, da tudi oni radi gledajo komedije, kot je na primer ta. Komedije imam že v krvi in če slišim za kakšno grozlivko me kak strese.

— pina
30.8. 2005 ob 22:50

kdor še ni gledu filma,ga more. ta film je ful carski! glejte ga! že jutr pejte u kolosej!!!

— miška
31.8. 2005 ob 12:33

lindzli lowhan je lubica moja?

— patricija
31.8. 2005 ob 17:53 zvezdica

jaz sploh nism vedla da je to že 6 al 7 del o herbie pa mi je bratranec reku!!! film ni slab samo sm že vidla bolše ampak tista scena ko herbie sesuje (tisto kaj koli že je ) je bla res zakon pa ta... kaj je neki mehanik je tud ful luškan

— smrkla
3.9. 2005 ob 8:50

Že reklama je dobra kak bo pa film pa nevem

— I.
4.9. 2005 ob 10:32 zvezdica

film je normalna komedija...ni kaj preve posebnega...opisala bi ga kot se en druzinski film! ni slab in ni prevec dobr. :)

— pinky
4.9. 2005 ob 11:49 zvezdica

So hitri in pregrešno dragi avtomobili in so legende. Ena od legend na štirih kolesih je tudi VW Beatle, po domače hrošč, avto zelo značilnih in nenavadnih oblik, ki je postal sinonim za sproščenost, svobodo in uporništvo. Zato tudi ni čudno, da se eden najbolj znanih hroščev Herbie, po štirih filmih in nadaljevanki, znova vrača na velika platna, tokrat S polnim gasom. Herbie: S polnim gasom je dirkalna komedija, ki skuša ustrezati vsem generacijam. Starejšim že zato, ker v ospredje postavlja starega hrošča, ergo: staro še ni za odmet, ker ima več izkušenj in večje srce. Mlado pa nagovarja z glavnim liki in njihovimi (najstniškimi) problemi odraščanja, da o govorečem in zelo navihanem avtu niti ne govorimo (ta segment filma bi nekako spadal že v generacijo oboževalcev Telebajskov). Ko k temu dodamo še disneyevsko politično (in moralno) korektnost, dobimo zelo sterilno kolobocijo, polno nasprotujočih si simbolov, ki je preveč otročja za odrasle in hkrati preveč zapletena za najmlajše. Še tisti vmes (torej najstniki) bodo bolj kot kaj drugega razočarani, kajti kljub temu, da je v glavni vlogi mladostna Lindsey Lohan, ki ji obline dobesedno buhtijo iz tesnih dirkaških kombinezonov, so ji disneyevi varuhi morale računalniško zmanjšali oprsje - verjetno zato, da se ne bi kakšnemu najstniku po krvnem obtoku sprostilo preveč hormonov!?! Pa tudi Lindseyino spogledovanje z mehanikom je nekje na nivoju osnovnošolskega držanja za rokice in se tako več romance začuti še celo med njo in Herbiejem. Ko dodamo še zelo tupega zlobca, dobimo tipičen mladinski film, ki pa v svoji osnovi odpira preprosto preveč dokaj zapletenih simbolov, da bi ga lahko jemali tako lahkotno, kot kaže na prvi pogled. Na eni strani se odpira vprašanje prijateljstva in zvestobe, nato opozori na pomembnost sledenja tistemu, kar nas v življenju zares veseli, še obvezna tema na račun obračuna med novim in starim in na koncu že skoraj filozofska dilema o tem, kako je v življenju včasih potrebno tudi tvegati. Toliko resnih tem pa je za film, ki v nobeni točki ne želi iti preko meje in malček izzivati stereotipe, preprosto pogubno. Herbie: S polnim gasom tako ostaja v kategoriji filmov, ki so namenjeni izključno zabavi na nivoju instant gladiatorskega slogana Kruha in iger ... če smo siti in če se lahko nečemu smejimo, smo že zadovoljni in z nami lahko počenete kar hočete. Kljub vsemu pa bo Herbie: S polnim glasom vsekakor našel svoj krog gledalcev in oboževalcev, če ne drugega, vsaj zahvaljujoč večni legendi - hrošču. In morda utegne film navdušiti kakšno najstnico, da se usede za volan in toliko časa vztraja, dokler ne zmaga na tekmi NASCAR-ja, ali pa Formule 1. Tudi to je, v nasprotju s filmom, zaenkrat še vedno zgolj znanstvena fantastika (in morda prav zato toliko večja fantazija moških). Herbie: S polnim gasom je pač film o utopičnem svetu, kjer ni nemoralnosti, kjer imajo ženske enake možnosti kot moški, kjer pravica vedno premaga krivico in kjer je srce močnejše od možganov in mišic. Toda zakaj ne bi enkrat rekli: Danes so dovoljene sanje, jutri pa je nov dan, ko naj te sanje postanejo resničnost! In prav to je tisto presenetljivo spodbudno sporočilo, ki ga Herbie: S polnim glasom na koncu vendarle privleče na cilj, četudi ob tem skoraj izpusti dušo (srca pa vendarle ne). Lep živopisan pozdrav :-)

— spookyMulder
12.9. 2005 ob 19:52

ko smo šli v kolosej v ljubljano smo videli na stopnicah herbia. med gledanjem filma mi je bilo zelo smešno.

— david
20.9. 2005 ob 18:32

ta filmček je hudini tko da ga morte it gledat! nujno k čene vam bo žau!

— Karchy
29.11. 2005 ob 15:11 zvezdica

Lahko rečem samo bravo. Film sicer na trenutke ni napet in smešen a ga iz tega reši najbolj poznana seksi disnyjevka Lindsay. Odličen film za vso družino

— Dejan
5.2. 2006 ob 10:38

meni se je zdel film zelo dobr češrav je bilo v njem malo fantazije. zelo sexi je bila Lindsay Lohan drukače pa vreden ogleda.

— neznan
6.2. 2006 ob 16:15

ta film je carski super za pogledat :)

— Emmica
18.4. 2006 ob 17:33

ta film je fantastičrn. igralci so dobri tk d ne vem zakva se morte usi tok prtožvat. najbol na temu filmu je pa to da je kevin tok luštn. mwa

— maggie
22.4. 2006 ob 7:56

MEN J ETA FILM RES FUL KUL MAGA ŠPON TISTI K GA NISTE ŠLI GLEDAT VM JE LHKA ŽOV PA RES SO SE IGRALCI VŽIVEL U VLOGE

— kimcy
16.5. 2006 ob 21:23

Lindsay Lohan je res najbolša igralka kar jih poznam.pa še fuul sexy je. Film je pa tut fuul carski. oglejte si tudi film Zlobna dekleta.v nejm igra Lindsay in je fuuul smešno :D:P

— edn
25.6. 2006 ob 17:37

Herbie se vrača...s5 s novo avanturo in s tokrat mlajšo in lušno igralko,mi igra tudi v filmu "Nori Petek".

— klik
18.7. 2006 ob 13:09

se vidi, da lindisay lohan snema dobre filme:)

— bravo lohan..
22.9. 2007 ob 7:15

ful hudo

— filip
19.10. 2007 ob 22:09

zdaj so lahko ob tem filmu na lastne oči videli vsi tisti ki mislijo da so novi avti in nevem dobri je bol starejši avto boljši je!!!

— ena
25.2. 2008 ob 16:23

ow to je zakon film

— herbie
1.5. 2012 ob 14:32
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.