Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Za vsako ceno

kriminalna drama
4 nominacije za oskarja
Podnapisi
Na sporedu od: 22.12.2016, Kolosej Ljubljana
1h 42min / 102min
Leto: 2016
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Taylor Sheridan
Režija: David Mackenzie
Brata Toby in Tanner v življenju nimata veliko sreče: prvi je prestal bolečo ločitev, drugi pa je zaradi različnih prekrškov že pristal za rešetkami. Ko se zdi, da bosta zaradi nezmožnosti odplačevanja posojila izgubila tudi družinsko posest, se odločita izvesti serijo bančnih ropov. Ker ju lokalna policija ne more ustaviti, se na lov za njima podata izkušena teksaška moža postave Marcus in Albert. Kljub njunemu prizadevanju brata še naprej uspešno ropata in pereta denar v igralnicah, meja med zakoni in pravico pa postaja vedno bolj zabrisana.

Žanrski biser, rojen iz premise, da včasih dobri ljudje iz dobrih razlogov počnejo slabe stvari...

Za konec leta bomo v kinodvoranah uživali v divji vožnji po kriminalnem svetu ameriškega juga. Napet in obenem presenetljivo duhovit triler Za vsako ceno predstavlja klasični žanrski spopad med teksaškim rangerjem in bančnima roparjema, nadgrajen pa je z izvrstno glasbeno podlago Nicka Cava in Warrena Ellisa. Premierno ga še vedno lahko ujamete na programu 27. Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala – Liffe, kjer že navdušuje tudi domače filmske kritike.

Ko banka zagrozi, da bo zasegla družinsko posestvo, brata Toby in Tanner iz Teksasa ponovno združita moči. Odpravita se na maščevalni pohod, na katerem ropata podružnice tiste banke, ki je njuni družini ukradla prihodnost. Njuni podvigi potekajo po načrtu, vse dokler ne pritegneta pozornosti teksaškega rangerja Marcusa, ki išče še zadnji izziv pred svojo upokojitvijo. Brata se z rangerji za petami lotita poslednjega obračuna, v katerem trčijo vrednote starega in novega Zahoda.

Komentarji

24.11. 2016 ob 12:12

Gledala na LIFFu. Eden najboljših filmov, ki sem si jih letos ogledala. Odličen cast, izjemna glasba, super scenarij. Priporočam.

— Kristina
24.11. 2016 ob 12:15

odličen film! 10/10

— denism
26.2. 2017 ob 9:03

odličen film.

— zoki

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.