Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Harry Potter in jetnik iz Azkabana

domišljijski mladinski
Tisti, ki ga imaš za prijatelja, je lahko tvoj najhujši sovražnik. In obratno.
Na sporedu od: 17.6.2004, Kolosej Ljubljana
2h 22min / 142min
Leto: 2004
Država: ZDA
Scenarij: J.K. Rowling, Steven Kloves
Režija: Alfonso Cuarón

Vsebina

Trinajstletni Harry Potter je nerad preživel še eno poletje pri svojih neprijaznih sorodnikih Dursleyjevih. Lepo se je vedel in ni uporabljal svoje čarovniške moči - dokler ni prišla na obisk teta Marge, zoprna sestra strica Vernona, in ga spravila tako daleč, da se je "po pomoti" zatekel k čarovniji. Napihnila se je kot ogromen balon in odplavala.

Harry se boji kazni strica in tete, pa tudi ukrepov na Bradavičarki in na ministrstvu za čaranje, ki učencem strogo prepoveduje, da bi uporabljali svoje čarovniško znanje med bunkeljni, zato zbeži v noč. Pobere ga čarobni avtobus, trinadstropni škrlatni Vitez ponočnjak, ki odbrzi do gostilne Pri počenem kotlu. Tam Harryja pričaka minister za čaranje Cornelius Schushmaar, ki pa ga ne kaznuje, ampak vztraja, naj ostane v Počenem kotlu, dokler ne odpotuje nazaj na Bradavičarko, kjer bo začel obiskovati tretji letnik akademije za čarovnike in čarovnice. Kmalu pride na dan, da je iz zapora Azkaban pobegnil nevaren in skrivnosten čarovnik Sirius Black, ki naj bi iskal Harryja. Govori se, da je Black pripeljal Mrlakensteina do Harryjevih staršev in ju tako pahnil v smrt, po življenju pa naj bi zdaj stregel še Harryju.

Da bi bilo še huje, Bradavičarka gosti morakvarje, srhljive azkabanske paznike, ki svojim žrtvam izsesajo duše. Učence naj bi zaščitili pred Blackom, toda Harry je ob zloveščih stvorih čisto ohromljen, slaboten in nemočen, dokler ga profesor Wulf, novi učitelj obrambe pred mračnimi silami, ne nauči, kako naj se brani pred uničujočo močjo, ki jo imajo nad njim grozni morakvarji.

V tretjem letniku akademije čakajo mlade čarovnike številne nove pustolovščine in bitja, kakršnih še niso srečali. Se bosta Harry in nevarni Sirius Black soočila? V kakšnem odnosu sta Black in novi profesor Wulf? Katero temačno skrivnost namerava razkriti profesor Raws? In le zakaj je Ronova podgana Škraba tako nemirna?

Harry bo moral znova zbrati ves pogum in vse svoje sposobnosti, da bo našel prave odgovore in razkril resnico o skrivnostnem Siriusu Blacku.

O produkciji

Harry Potter in jetnik iz Azkabana je po Kamnu modrosti in Dvorani skrivnosti tretji v seriji filmov, posnetih po priljubljenih knjigah J. K. Rowling. Režija je bila tokrat v rokah Alfonsa Cuarona, ki je tik pred tem posnel nagrajeni film In tebi mamo in si z njim prislužil oskarjevsko nominacijo za najboljši scenarij, še prej pa je režiral čudovito pravljico Mala princesa. Knjige o Harryju Potterju in scenarij Stevena Klovesa so ga takoj pritegnili: "Na prvi pogled preprosta zgodba o čarovnijah in magičnih bitjih skriva v sebi zanimiva, pomembna vprašanja o odraščanju, identiteti, odnosih s prijatelji, pogrešanju staršev in notranjem iskanju, položaju v družbi, nepravičnosti, rasizmu - vprašanja, ki so aktualna za vse ljudi po vsem svetu."

Producent David Heyman komentira: "In tebi mamo je zgodba o obdobju med najstniškimi leti in odraslostjo, tretji Harry Potter pa je zgodba o spreminjanju otrok v najstnike. Tematika je precej podobna in jo Alfonso dobro razume, saj je po duši najstnik, že Mala princesa pa je pokazala, da mu je blizu tudi čarobni svet pravljic. Ima velik smisel za humor in je odličen filmar."

Avtorica literarne predloge J.K. Rowling, ki prišteva Malo princeso med svoje najljubše filme, je želela, naj Cuaron ostane kar najbolj zvest knjigi, čeprav se je zavedala, da ga dolžina filma omejuje. Cuaron je lahko posvetil veliko časa zgodbi in predvsem glavnim trem igralcem, pred katerimi so bili novi izzivi. Vesel je bil, da dela s tako mladimi igralci, ki so si že s prvima filmoma nabrali neprecenljive izkušnje. Že znanim likom se v tretjem delu pridružujejo številni skrivnostni novi junaki, ki jih upodabljajo najuglednejši britanski igralci. Vlogo pobeglega zapornika Siriusa Blacka, ki naj bi bil kriv za smrt Harryjevih staršev, so ustvarjalci filma zaupali vsestransko nadarjenemu Garyju Oldmanu. Novega profesorja obrambe pred mračnimi silami Wulfa, ki ima prav tako svojo temno skrivnost, igra David Thewlis. Vlogo cenjenega ravnatelja Bradavičarke, ki jo je v prvih dveh filmih odigral Richard Harris, je prevzel Michael Gambon, ki je po rodu Irec in se je pokojnemu igralcu poklonil z irskim naglasom, ki ga je vnesel v svojo igro. V vlogi čudaške profesorice vedeževanja Sybile Trelawney bomo srečali odlično Emmo Thompson. Še en skrivnosten novi lik je Marius Mally, eden od najboljših prijateljev Jamesa Potterja, ki naj bi ga umoril Mrlakenstein, igra pa ga Timothy Spall. Sijajno zasedbo dopolnjujejo še Julie Christie kot prijazna gostilničarka Madam Rosmerta, Pam Ferris kot Harryjeva tečna teta Marge, Dawn French kot debela gospa na sliki v Gryfondomovem stolpu, še vedno pa so tu tudi Maggie Smith (profesorica McHudurra), Robbie Coltrane (Hagrid) in Alan Rickman (profesor Raws), ki so naši stari znanci iz prejšnjih dveh filmov o Harryju Potterju.

Pred kamero

Štirinajstletni Daniel Radcliffe (Harry Potter) že tretjič blesti v vlogi mladega čarovnika, ki mu je pisana na kožo. Prinesla mu je svetovno slavo in nagrado Variety Cluba za najboljšega britanskega novinca, ki jo je prejel februarja 2002. Aprila 2002 pa je bil za odlično upodobitev in za prispevek k prihodnosti filma počaščen s prestižno nagrado Davida Di Donatella.

Danielova prva vloga je bila decembra 1999 vloga mladega Davida Copperfielda v istoimenski BBC-jevi televizijski drami Simona Curtisa, v kateri sta igrali tudi dame Maggie Smith in Zoe Wanamaker, ki ju poznamo tudi kot profesorico McHudurra in madam Hoops iz sveta Harryja Potterja.

Pred Harryjem Potterjem je Daniel debitiral na velikem platnu v vlogi sina Jamie Lee Curtis in Geoffreyja Rusha v filmu Krojač iz Paname Johna Boormana.

Rupert Grint (Ron Weasley) znova igra najmlajšega brata v družini Weasley in najboljšega prijatelja Harryja Potterja. Čeprav je s Kamnom modrosti prvič stopil v svet profesionalnih igralcev, je s svojo nadarjenostjo takoj pridobil naklonjenost kritikov in gledalcev po vsem svetu in si prislužil nominacijo za nagrado britanskih kritikov (British Critic's Circle) za najboljšega novinca.

Po prvem Harrju Potterju se je skupaj s Simonom Callowom in Stephenom Fryem pojavil v filmu Thunderpants Petra Hewitta.

Rupert ima 15 let in je najstarejši od petih otrok. Preden je na avdiciji dobil vlogo Rona Weasleyja, je nabiral igralske izkušnje v šolskih predstavah in v lokalni dramski skupini. Med drugim je upodobil gangsterja Roosterja v Annie in Rumplestiltskina v Grimmovih pravljicah ter igral v Petru Panu.

Štirinajstletna Emma Watson (Hermiona Granger) je vstopila v svet profesionalne igre s prepričljivim nastopom v Kamnu modrosti, svojo nadarjenost pa je kazala že v ranem otroštvu z odličnimi nastopi v šolskih predstavah. Vloga v Dvorani skrivnosti ji je prinesla prestižno nagrado AOL za najboljšo stransko igralko.

Emma je do svojega petega leta živela v Franciji, nato pa se je preselila v Anglijo. Pri sedmih letih si je s pesniškim recitalom prislužila prvo nagrado na šolskem tekmovanju.

V šolski predstavi Arthur: The Young Years je upodobila Morgan La Fay, nato pa je odigrala še eno od glavnih vlog v predstavi The Happy Prince.

Emma je tudi navdušena športnica: najraje ima hokej, tenis, sodobne plese, atletiko in veslanje.

Šestnajstletni Tom Felton (Dreco Malfoy) se vrača kot spolzgadovec in najhujši sovražnik Harryja Potterja.

Tom je že osem let profesionalni igralec. Prvič se je pojavil na velikih platnih leta 1996, ko je igral v Škratih Petra Hewitta. Zatem je v filmu Anna in kralj upodobil Louisa, sina Jodie Foster.

Pojavil se je tudi v dveh uspešnih britanskih televizijskih serijah: v Bugs je igral Jamesa, v Second Sight pa je nastopil ob Clivu Owenu kot Thomas Ingham. Igral je tudi v dveh BBC-jevih radijskih igrah - The Wizard of Earthsea, kjer je imel vlogo Ioetha, in Here's to Everyone, kjer je bil Herkul.

Prvič je pritegnil pozornost leta 1995, ko se je pojavil v številnih odmevnih televizijskih reklamah. Poleg tega, da je že zgodaj pokazal smisel za igranje, je tudi nadarjen pevec, navdušen športnik in ribič.

Robbie Coltrane (Rubeus Hagrid) je eden najplodovitejših in najuglednejših britanskih filmskih in televizijskih igralcev, ki je v svoji 30-letni karieri prejel že številne nagrade.

Igral je že v 38 filmih, nazadnje seveda v Kamnu modrosti in Dvorani skrivnosti, med drugim pa še v: Iz pekla, v bondiadah Vse in še svet ter Zlato oko, Ljubezen v steklenički, Buddy, Papež mora umreti, Henrik V., Let it Ride, Popolni začetniki, Defense of the Realm, Mona Lisa, Nune na begu (nagrada Petra Sellersa).

Televizijskim gledalcem je najbrž najbolj znan kot Fitz iz po vsem svetu priljubljene serije Cracker, ki je v treh sezonah zbrala celo vrsto nagrad. Tudi sam Coltrane je prejel številne nagrade za upodobitev nepopustljivega in duhovitega policijskega psihologa Fitza. Kar tri leta zaporedoma je dobil nagrado BAFTA za najboljšega televizijskega igralca (1994, 1995 in 1996), leta 1993 nagrado Broadcasting Press Guilds za najboljšega televizijskega igralca, leta 1994 na televizijskem festivalu v Monte Carlu nagrado srebrna nimfa za najboljšega igralca, leta 1994 nagrado Royal Television Society za najboljšega igralca, nagrado FIPA za najboljšega igralca ter nagrado Cable Ace za najboljšega igralca v filmu ali miniseriji.

Njegova zadnja televizijska vloga je v seriji Planman, pri kateri je bil tudi izvršni producent.

Coltrane je prvič opozoril nase leta 1978 v gledališki predstavi Slab Boys. V zgodnjih osemdesetih je navduševal s komičnimi nastopi v Alfresco, Kick up the Eighties, Laugh I nearly Paid my License Fee ter Saturday Night Live.

Pojavil se je v številnih televizijskih šovih, med drugim v Blackadders III in Blackadder Christmas Special. Upodobitev Dannyja McGlona v Tutti Frutti Tonyja Smitha mu je prinesla nominacijo za nagrado BAFTA za najboljšega igralca.

Michael Gambon (Albus Dumbledore) je začel svojo kariero kot gledališki igralec leta 1963 v Dublinu in v naslednjih 40 letih postal eden največjih gledaliških igralcev svojega časa. Oboževalci kina ga poznajo po vlogah v filmih Kuhar, tat, njegova žena in njen ljubimec, The Gambler, Dancing at Loughnasa, Plunket and McLeane, The Last September, Brezglavi jezdec, Prebujena vest, High Heels Low Lifes, Charlotte Gray, Gosford Park, Path to War, The Actors, Angels in America, Open Range. Televizijski gledalci pa se ga morda najbolje spomnijo iz serije The Singing Detective (nagrada BAFTA za najboljšega igralca). Igral je še v Wives and Daughters, Longitude in A Family Tree.

Richard Griffiths (Vernon Dursley) je eden od najbolj znanih in priljubljenih britanskih filmskih in televizijskih igralcev. Od številnih filmov, v katerih je igral v zadnjih 20 letih, sta gledalcem morda najbolj ostala v spominu Withnail & I in novejši Brezglavi jezdec Tima Burtona.

Med filmi, v katerih je igral, so še: Ognjene kočije, Ženska francoskega poročnika, Ghandi, Greystoke, Park Gorkega, A Private Function, Shanghai Surprise, Kralj Ralph, Blame it on the Bellboy, Gola pištola 2, Funny Bones, Superman II in Zlato oko.

V Veliki Britaniji je Griffiths priljubljen karakterni igralec, najbolj znan po BBC-jevih televizijskih serijah Pie in the Sky in Hope & Glory. Med drugimi televizijskimi vlogami so Gormenghast, Inšpektor Morse, In the Red, Ted and Ralph, Amnesty, Bird of Prey, The Cleopatras, Merry Wives of Windsor, The Marksman, Mr. Wakefield's Crusade, Nobody's Perfect, Whoops Apocalypse, Ffizz, A Kind of Living in El Cid.

Griffiths je tudi priznan gledališki igralec. Z Royal Shakespeare Company je igral v predstavah The White Guard, Once in a Lifetime, Henrik VIII., Volpone in Red Star. Med njegovimi drugimi predstavami so še Heartbreak House, Galileo, Rules of the Game, Art, Katherine Howard, The Man Who Came to Dinner, Verdi's Messiah in Luther.

Gary Oldman (Sirius Black) je začel kariero leta 1979 v Londonu kot gledališki igralec. Danes je eden najbolj cenjenih in nadarjenih igralcev, za njim pa so med drugim vloge v filmih Hannibal, JFK, Prava stvar, Leon, Bram Stoker's Dracula, Nesmrtno ljubljena, Peti element, Ugrabitev, Izgubljeni v vesolju, Sid and Nancy, Prick Up Your Ears, Rosencrantz in Guildenstern sta mrtva, Track 29, Criminal Law, Chattahoochee, Murder in the First State, Stanje milosti, The Contender (tudi izvršni producent).

Leta 1995 je skupaj s partnerjem Douglasom Urbanskijem ustanovil producentsko družbo The SE8 Group in pod njenim okriljem režiral svoj prvenec Nil By Mouth, za katerega je napisal tudi scenarij. Film je igral na festivalih v Cannesu in Edinburghu in je dobil kar nekaj nagrad in nominacij.

V televizijski seriji Prijatelji se je pojavil v gostujoči vlogi, ki mu je prinesla nominacijo za emmyja. Med njegovimi televizijskimi vlogami sta še Meantime in The Firm.

Alan Rickman (Profesor Severus Raws) sodi med najuglednejše britanske filmske, televizijske in gledališke igralce. Po vsem svetu je znan po vlogah v filmih, kot so Umri pokončno, An Awfully Big Adventure, Bob Roberts, Truly Madly Deeply, Close My Eyes, The January Man in Galaxy Quest.

Z vlogo v filmu Mesmer si je na montrealskem festivalu prislužil naziv najboljšega igralca. Razsodnost in rahločutnost ter Michael Collins sta mu prinesla nominaciji BAFTA, Robin Hood: Princ tatov pa nagrado BAFTA za najboljšega stranskega igralca. Po vlogah v Truly Madly Deeply, Close My Eyes in Robin Hood: Princ tatov ga je Evening Standard razglasil za igralca leta. Med njegovimi zadnjimi vlogami so Blow Dry, The Search for John Gissing, Play in Pravzaprav ljubezen.

Za vlogo skrivnostnega ruskega meniha v HBO-jevem Rasputinu je bil leta 1996 nagrajen z emmyjem, zlatim globusom in nagrado SAG. Televizijski gledalci so ga videli še v Benefactors, Revolutionary Witness, Spirit of Man, Pity in History, Barchester Chronicles, Busted, Therese Raquin ter v Romeu in Juliji.

Rickman je bil režiser gledaliških predstav Wax Acts in The Winter Guest, režiral pa je tudi filmsko verzijo The Winter Guest z Emmo Thompson (bil je tudi soscenarist), ki je na beneškem festivalu prejela tri nagrade, na chicaškem pa je bila izbrana za najboljši film.

Fiona Shaw (Petunija Dursley) se uvršča med najslavnejše in najbolj cenjene britanske gledališke igralke. Nazadnje je navdušila kritike v predstavi Medeja in si z njo prislužila obieja in nominacijo za tonyja.

Leta 1990 je dobila nagrado Laurencea Oliviera za vlogo v Kakor vam drago. Za Dobri mož iz Sečuana je prejela nagrado Laurencea Oliviera in nagrado londonskih kritikov, prav tako za Elektro. Nagrajena je bila tudi za vlogi v predstavah Hedda Gabler in Machinal.

Med njenimi predstavami so še: The Prime of Miss Jean Brodie, The Way of the World, Rihard II., The Waste Land (svetovna turneja), The Rivals, Bloody Poetry, Philistines, Les Liaisons Dangereuses, Mephisto, Mnogo hrupa za nič, Beneški trgovec, Hyde Park in Ukročena trmoglavka.

Shawjeva je tudi režirala The Widowers Houses za National Theatre in Hamleta za National Theatre of Ireland.

Med njenimi filmskimi vlogami so Moje levo stopalo, Mountains of the Moon, London Kills Me, Jane Eyre, Mesarček, The Last September, The Triumph of Love.

Za televizijo je ponovno odigrala svoje vloge iz predstav Hedda Gabler, The Waste Land in Rihard II. (za BBC). Igrala je še v For the Greater Good Dannyja Boyla, Persuasion Rogerja Michella, Gormenghast Andyja Wilsona in Mind Games Lynde La Plante.

Maggie Smith (profesorica Minerva Mchudurra) je ena od največjih in najbolj spoštovanih gledaliških in filmskih igralk na svetu in dobitnica neštetih nagrad, med drugim dveh oskarjev. Nazadnje je bila nominirana za oskarja, zlati globus in nagrado BAFTA za vlogo v filmu Gosford Park Roberta Altmana.

Na odru se je prvič pojavila leta 1952, kot profesionalna igralka pa je prvič igrala v New Yorku v The New Faces 1956 Revue. Leta 1959 se je pridružila Old Vic Company in začela dobivati nagrado za nagrado; med drugim sta ji vlogi Doreen v The Private Ear in Belinde v The Public Eye leta 1962 prinesli nagrado Evening Standarda za najboljšo igralko.

Leta 1963 je igrala Desdemono v Othellu (ob Laurenceu Olivieru). Sledili so uspešni nastopi v Black Comedy, Miss Julie, The Country Wife, The Beaux Strategem in Mnogo hrupa za nič.

Veliko pozornost je pritegnila leta 1969 z vlogo v The Prime of Miss Jean Brodie, ki ji je prinesla oskarja in nagrado Society of Film and TV Arts za najboljšo igralko. Sledili sta vlogi v filmih Travels with my Aunt (oskarjevska nominacija za glavno žensko vlogo) in Smrt na Nilu. Leta 1977 je prejela drugega oskarja in zlati globus za vlogo v filmu California Suite Neila Simona.

Za vlogo v A Private Function Alana Bennetta je dobila nagrado BAFTA, zlati globus, nagrado Variety Cluba in peto oskarjevsko nominacijo. Sledili so filmi Soba z razgledom, The Lonely Passion of Judith Hearne (nagrada BAFTA za najboljšo igralko), Hook, Nune pojejo, Čarobni vrt, Rihard III., Klub vražjih babnic, Washington Square, Čaj z Mussolinijem (nagrada BAFTA za najboljšo igralko), The Last September in The Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood.

Smithova je v svoji pestri filmski in televizijski karieri vseskozi ostajala zvesta gledališču. Leta 1970 je igrala naslovno vlogo v predstavi Hedda Gabler in za vlogo v The Way of the World drugič dobila nagrado Variety Cluba za najboljšo igralko. Med njenimi gledališkimi vlogami so še: Night and Day, Virginia (nagrada Evening Standarda), The Interpreters, Infernal Machine, Coming in to Land, Lettice and Lovage (tony), The Importance of Being Earnest, Three Tall Women (nagrada Evening Standarda), A Delicate Balance, Lady in the Van ter The Breath of Life.

Med njenimi televizijskimi vlogami so: Mrs. Silly (nagrada BAFTA), Memento Mori, Suddenly Last Summer, Talking Heads: Bed Among the Lentils (nagrada Royal Television Society), All the King's Men in David Copperfield.

Timothy Spall (Marius Mally) je zaslovel pred več kot 20 leti kot Barry v Auf Wiedersehen Pet (BBC). Igral je v več kot 30 filmih, med katerimi so Skrivnosti in laži, Topsy Turvy, Lucky Break, All or Nothing, Vanilla Sky, Ljubezni trud zaman, Hamlet, Life is Sweet, Čaj v sahari, Beli lovec črno srce, My House in Umbria, Nicholas Nickleby, Rock Star, The Clandestine Marriage, Still Crazy in Young Indie.

Med njegovimi televizijskimi vlogami so Our Mutual Friend, Shooting the Past ter Vacuuming Completely Nude in Paradise. Pogosto se pojavlja tudi na gledaliških odrih (This is a Chair, Sen kresne noči, Smelling a Rat, The Three Sisters, Nicholas Nickleby, Merry Wives of Windsor, Baal).

David Thewlis (profesor Wulf) je prvič požel pohvale gledalcev in kritikov z vlogo v filmu Goli Mika Leigha. Igral je še v Goodbye Charlie Bright, Gangster No. 1, Whatever Happened to Harold Smith?, Besieged, Veliki Lebowski, Divorcing Jack, Sedem let v Tibetu, Otok dr. Moreauja, Total Eclipse, Zmajevo srce, Restavracija, Black Beauty, The Trial, Resurrected, Vroom, Short and Curlies, Življenje je sladko.

Med njegovimi številnimi televizijskimi vlogami so Dinotopia, Endgame, Dandelion Dead, Prime Suspect III, Frank Stubbs, Journey to Knock, Filipino Dreamgirls, Skulduggery, A Bit of a Do, Road, The Singing Detective. Igral je tudi v gledaliških predstavah The Sea, Ice Cream, Buddy Holly at the Regal, Ruffian on the Stairs / The Wooley ter Lady and the Clarinet.

Emma Thompson (profesorica Trelawney) se je rodila v Londonu očetu Ericu Thompsonu, direktorju gledališča, in mami Phyllidi Law, igralki. Igrati je začela že med študijem angleščine v Cambridgeu.

Leta 1983 je pritegnila pozornost s televizijskimi vlogami: serija Alfresco, Election Night Special za BBC, The Crystal Cube za BBC, Celebration za Channel 4. Pojavljala se je v gledaliških predstavah: A Sense of Nonsense, Short Vehicle, Me and My Girl. Prelomna je bila vloga ob Kennethu Branaghu v The Fortunes of War, ki ji je prinesla prvo nagrado BAFTA za najboljšo igralko. Med njenimi televizijskimi dosežki so še Thompson (njena lastna serija, ki jo je posnela za BBC), Knuckle, The Tall Guy, The Winslow Boy, Look Back in Anger, Impromptu, Na zdravje (pojavila se je v eni epizodi), Wit (tudi soscenaristka), Angels in America; med gledališkimi pa Sen kresne noči in Kralj Lear.

Na velikih platnih smo jo videli v filmih Henrik V., Dead Again, Howardov kot (oskar, zlati globus in nagrada BAFTA za najboljšo igralko), Peter's Friends, Mnogo hrupa za nič, Ostanki dneva (nominacija za oskarja in za zlati globus), V imenu očeta (nominacija za oskarja in za zlati globus), The Blue Boy, Junior, Carrington, Razsodnost in rahločutnost (tudi avtorica prirejenega scenarija ter dobitnica oskarja in zlatega globusa za najboljši prirejeni scenarij; poleg tega je že tretjič prejela nagrado BAFTA za najboljšo igralko), The Winter Guest, Primary Colors, Judas Kiss, Imagining Argentina in Pravzaprav ljubezen. Kmalu jo bomo videli v filmu Nanny McPhee, za katerega je napisala tudi scenarij po knjigah Nurse Matilda Christianne Brand.

Julie Walters (ga. Molly Weasley) je vsestransko nadarjena in že večkrat nagrajena filmska in televizijska igralka. Nazadnje je igrala v filmu Before You Go. Vloga v filmu Billy Elliot ji je prinesla nominaciji za oskarja in zlati globus ter nagrado BAFTA in nagrado Variety Cluba. Svetovno slavo ji je prinesela njena prva vloga na velikem platnu v filmu Educating Rita, za katero je dobila zlati globus, nagrado BAFTA in nagrado Variety Cluba za najboljšo igralko ter nominacijo za oskarja. Film Personal Services ji je prinesel nominacijo za nagrado BAFTA za najboljšo igralko, Stepping Out pa nominacijo za nagrado BAFTA in nagrado Variety Cluba za najboljšo stransko igralko.

Druge filmske vloge: Dekleta s koledarja, Titanic Town, Intimate Relations, Sister My Sister, Just Like a Woman, Prick Up Your Ears, Buster, She'll Be Wearing Pink Pajamas, Killing Dad.

Med njenimi televizijski dosežki so Murder, My Beautiful Son (nagrada BAFTA za najboljšo igralko), Dinner Ladies I & II, Oliver Twist, Jack and the Beanstalk, Green Card, Melissa, Brazen Hussies, Roald Dahl's Little Red Riding Hood, Bambino Mio, Wide Eyed and Legless (nominacija za nagrado BAFTA), Clothes in the Wardrobe, Getaway, Talking Heads, Intensive Care, Jake's Progress, GBH, Victoria Wood as Seen on TV (nominacija za nagrado BAFTA za najboljšo komično vlogo), The Secret Diary of Adrian Mole, The Birthday Party, The All Day Breakfast Show (Christmas Special).

Waltersova je tudi cenjena gledališka igralka. Vloga v predstavi Fool for Love Sama Shepherda ji je prinesla nominacijo za nagrado olivier. Druge gledališke vloge: Educating Rita, Jumpers, Having a Ball, Frankie & Johnnie, When I was a Girl I used to Scream and Shout, The Rose Tattoo ter All My Sons, za katero je bila leta 2001 nagrajena z nagrado olivier za najboljšo igralko.

Za kamero

Alfonso Cuaron (režiser) je nazadnje navdušil gledalce in kritike s filmom In tebi mamo in si z njim prislužil oskarjevsko nominacijo za najboljši izvirni scenarij (napisal ga je z bratom Carlosom) in nominacijo za nagrado BAFTA za najboljši tuji film in najboljši izvirni scenarij.

Njegov prvi film, črna komedija Solo Con Tu Pareja, je bila leta 1992 v Mehiki največja uspešnica in mu je kot soscenaristu prinesla nagrado ariel. Zatem je režiral Murder Obliquely, epizodo serije Fallen Angels. Njegov ameriški filmski prvenec je bila pri kritikih dobro sprejeta Mala princesa. Leta 1998 ji je sledil film Velika pričakovanja. Cuaron je s partnerjem Jorgejem Vergaro ustanovil producentski družbi Anhelo (za filme v španščini) in Monsoon Entertainment (za filme v angleščini).

David Heyman (producent) je dolga leta delal v ZDA, leta 1997 pa se je vrnil v Veliko Britanijo in ustanovil producentsko družbo Heyday Films. Po velikem uspehu Kamna modrosti in Dvorane skrivnosti je odprl tudi podružnico v Los Angelesu; njen prvi projekt je bil Zbiralec življenj, naslednja pa sta priredba stripa The Exec, ki ga bo režiral Chris Nolan (Memento), in The Curious Incident of the Dog in the Night-time režiserja in scenarista Steva Klovesa.

Heyman se je izobraževal v Angliji in v ZDA in je začel kariero kot vodja produkcije pri filmih Ragtime Miloša Formana in Pot v Indijo Davida Leana. Leta 1986 se je preselil v Los Angeles in v okviru družbe Warner Bros. med drugim sodeloval pri filmih Gorile v megli in Dobri fantje. V poznih 80. letih je bil podpredsednik družbe United Artists, zatem pa je postal neodvisni producent. Prvi film, ki ga je produciral, je bil Juice Ernesta Dickersona. Kot neodvisni filmar je med drugim produciral tudi kultno klasiko The Daytrippers Grega Mottole.

Chris Columbus (producent) se po velikem uspehu Kamna modrosti in Dvorane skrivnosti, ki ju je režiral, vrača kot producent tretjega filma o Harryju Potterju.

Columbus je režiral eno od najdonosnejših komedij vseh časov Sam doma (napisal je tudi scenarij) in njeno nadaljevanje Sam doma 2: Izgubljen v New Yorku. Med njegovimi filmi so še Z roko v roki, Devet mesecev (tudi scenarist in producent), Očka v krilu in Only the Lonely (tudi scenarist).

Kariero je začel s scenariji. Prvega, Jocks, je prodal že med študijem. Po diplomi je napisal dramo Reckless. V Hollywoodu si je pridobil ugled z izvirnimi scenariji za filme Gremlini, Goonies in Mladi Sherlock Holmes. Po teh dosežkih je režiral svoj prvi film Adventures in Babysitting.

Mark Radcliffe (producent) že dolgo sodeluje s Chrisom Columbusom. Bil je producent uspešnic Očka v krilu, Z roko v roki, Devet mesecev in Nori božič, izvršni producent Sam doma 2: Izgubljen v New Yorku, koproducent Only the Lonely ter producentov družabnik in pomočnik režiserja pri Sam doma. S Columbusom sta prvič sodelovala pri filmu Heartbreak Hotel.

Doma je iz Oklahome, filmsko kariero pa je začel kot pomočnik režiserja pri filmu The Escape Artist Francisa Forda Coppole. S Coppolo je sodeloval še pri Rumblefish in Peggy Sue se je poročila.

Pomočnik režiserja je bil tudi pri filmih She's Having a Baby, Planes Trains & Automobiles, Duh, Mystic Pizza in Light of Day.

Steve Kloves (scenarist) je napisal že scenarija za prva dva filma o Harryju Potterju. Kariero je začel leta 1984 s scenarijem za film Racing With The Moon Richarda Benjamina.

Leta 1989 je režiral svoj prvi film Čudovita fanta Baker, za katerega je napisal tudi scenarij. Film je dobil štiri oskarjevske nominacije.

Štiri leta pozneje je Kloves po lastnem scenariju režiral triler Flesh and Bone. Nato je napisal scenarij za Wonderboys, ki mu je prinesel oskarjevsko nominacijo za najboljši prirejeni scenarij.

Kloves že piše scenarij za četrti film o Harryju Potterju, Harry Potter in ognjeni kelih.

Komentarji

18.8. 2004 ob 12:22

ka pa je zj to?

— CHO
18.8. 2004 ob 12:33

a ste vidl kva so naredl iz strani? pa še vse komentarje so zbrisal! pa napovedi so zmanjšal. kok bedn!

— kr en
18.8. 2004 ob 12:35

keri bedaki! prejšna stran je bla boljša!! ta je grozna!

— !?
18.8. 2004 ob 14:09

Men se zdi stran zelo dobra. Šele dons sem opazila, 18.8. Pa še slikce so zravn. Kul!!!

— O strani
18.8. 2004 ob 14:46 zvezdica

Filma še nisem gledal. Mimogrede, prav zanima me koliko časa bo trajalo preden bodo razni 'neznanci' nasmetili Komentarje do trenutka, ko ne bo več berljivo.

— Vlad, the Drakulya
18.8. 2004 ob 15:02

ampak ta je pa res gadna!

— gadna stran
18.8. 2004 ob 15:06

sam e-kartice so bolše po obliki

— tadeja
18.8. 2004 ob 15:10 zvezdica

Mulc z očali in čudno brazgotino na čelu jahajoč svojo super-metlo. Ja, pravi super junak. Harry is back! Okej, najprej sem mislil, da je Matilda mutirala v pubertetnika. Da je to Harry (Daniel Radcliffe) in ne Matildek, mi je postalo jasno šele, ko je zajahal metlo – ker Matilde ne jahajo metel. Hja, gospodič Potter je zares zrasel. Ampak frenda ostajata ista: vsevedna Hermiona (Emma Watson) in fobični Rožle, ups: Ron (Rupert Grint), ki tokrat ne dela kupčkov samo zaradi pajkov, ampak je občutljiv tudi na ženski dotik (lahko bi bil bolj ponosen, ker odigra v edinem »love« kadru). Dobro, razmere so take: Sirius Black (Gary Oldman), razbojnik in izdajalec Potterjevih, je pobegnil iz Azkabana, hudo zastraženega zapora – prav gotovo zato, da poskrbi še za Harrya. Po trendu ameriških (no ja, že kar svetovnih) šol, tudi Bradavičarka dobi security-men – ker smo v svetu pretiranih čarovnij, je security pač pretirana – krvoločni Morakvarji, najbolj zlobna bitja, ki sesajo življenjsko moč, zavarujejo Bradavičarko. Hja, toda Morakvarji delajo probleme samo Harryju, Sirius pride za začetek mimo njih. Potem pa usodna prepoznava: Sirius sploh ni bad guy, on je Harryjev boter in zaveznik. Ubogi Harry mora sedaj rešiti še njega. Okej, priznam: Harry je res zakon. In kaj je novega? Mhm, tokrat je že bolj opazno, da mega hit zapušča okvire »baby-movieja& laquo;. Malo več globine je res opazne. Hja, igralci so res že mozoljasti pubertetniki, samo kaj, ko samo po videzu. Okej, ampak očitno je, da je sedaj Harry, ali pa vsaj Hermiona, že zadosti zrel za ogled Time machina. Rezultat: hja, pol ure lahko gledamo posnetek že videnega. Mogoče se pa splača: očitno je film voljan še enkrat pokazati Hermionin kick boks vložek (ta izbirni predmet sicer ni omenjen). Pa še to: očitno so bili tokrat usmiljeni do tistih, ki radi med filmom malo zadremajo – pri koncu povedo, v čem je sploh point dobrih dveh ur – Harry vpraša: »Zakaj smo se pa igrali, če je pa vse tako kot na začetku?« Profesor odvrne: »Ni res, Harry, pomisli česa vsega si se naučil!« (Morda!: »Kako pasti s 30 metrov,« sam zase zatrjuje Potter). Hja, tiste day-sleeperje, ki niso uspeli uloviti niti tega, pa čaka še huronski krik prav ob koncu: »Aa!« A je že konec? P.S.: Za tiste, ki zadnji vrisk ni bil le alarm clock: Potter se spet povzpne nad vse. Mali super heroj se zopet malo postavlja. Tokrat sicer ni premagal Saj Veste Koga, je pa spoznal vrednote, ki nekaj štejejo. Ali pa (sicer močno dvomim) je bil že zrel za ogled Matrice, pa ga je Neo tako impresioniral. Mogoče bo pa kdaj znal brez metle!? Da ne pozabim: Zakaj so čarovniki boljši od ljudi? Verjetno zato, ker smo navadni smrtniki spet navadni loserji: debeli, arogantni, sarkastični idioti. Kaj je potem harrymanija? Samozaničevanje ali samozavednje. Magično.

— www.geocities.com/mr xfilm
18.8. 2004 ob 15:28

Oj, kera beda. zakva so mogl pa to nardit?

— jedrt
18.8. 2004 ob 16:11

no, sej je stran še kr sprejemljiva, sam žal mi je d so zbrisal komentarje. eni so bli prov hudi. pa pravte, d je oblika ekartic drgačna? no, to si morm pa še ogledat. všeč mi je pa bavra ozadja. Blue je tiak moja naj farba.

— kr en
19.8. 2004 ob 15:43 zvezdica

meni osebno je biu film zelo všeč. res je, d so povzel samo glavne dogogdke (bistvo) knjige, kr me je mal motil. če ne bi prej prebrala knjige, bi bila s filmom še bl navdušena kt sm že zdej. rada bi pa povedala sam še to, d mi je žal d so zbrisal komentarje prejšne strani. dan pred novo stranjo sm prebrala vse in morm rečt d sm bl navdušena. seveda je blo neki komentarjev grozno poniževalnih sam sm pa zvedla velik novga. od tega kva bo v naslednji knjigi, pa kdaj ma Daniel rojstn dan, pa velik v zvezi s filmi o Harryu. vesela bi bla, če bi te komentarje lahko ohranili. sam vrjetn ste jih že zbrisal. upam, d bost avtorji dobrih komentarjev tud na tej strani objavl kej novga! ;)

— thorpedo
20.8. 2004 ob 10:38 zvezdica

Resnica o tem filmu: pa nočem bit nesramna do nobenga, ta film, hm ... v resnici je precej slab, dobr je samo gledan kot celota, nekateri dogodki so prikazani naravnost mojstrsko, če pa film gledaš večkrat, in si velik navdušenec knjige Harry Pootter, pa z filmom še zdaleč nisi navdušen ... kajti mnogo dogodkou je izpuščenih, film pa skozi celo pripoved hiti z naravnost strašanskim tempom ... človeku, ki ni brau knjige, se film zdi pomankljiv, saj na čas sploh ne vedo o čem pripoveduje, tako nepovezani so nekateri dogodki ... vem, da bi biu film zelo dolg, če bi skušali prikazati vse, vendar mislim, da bi z mojstrskim režiserjem lahko naredili, res izjemen film. sedaj pa bi pokomentirala še enega izmed igralceu: Wulfa namreč, saj je v filmu natanko takšen kot Hitler, mogoče se bo to komu zdelo smešno, vendar ni! za konec pa še profesorica za vedeževanje, v knjiži jo opisuje, kot da bi bila ovešena s pleti in rutami, ogromno koraldami, in zapestnicami, ona pa vstopi, z eno zapestnico ... kot sm že rekla ima film tudi nekaj dobrih prizorou, kot tisti v vitezu ponočnjaku, ali pa tisti, kjer mladi hARRY POTTER, z blatom prežene nezaželjeno druščino, ... in še bi lahko naštevala ...še enkrat upam, da nisem koga užalila, ampak, tako je moje mnenje o tem filmu ...

— CHO
20.8. 2004 ob 14:37 zvezdica

zdej bom pa še jz povedala moje mnenje o igralcih. 1. Wulf ni čist nč podoben Hitlerju. meni je deloval točno tako, kot sm pričakovala: nekako očetovsko, prijazno in razumevajoče. še kasneje, ko sm brala peto knjigo, sm mela njegovo podobo ves cajt v mislih in prov vidla sm ga, kako bo to odigral v filmu. boljšga ne bi mogl najdt. sploh ma pa vsak svoje mnenje. 2. glede profesorice, res je bila nekam skromno ovešena s koraldami, pa s tistimi špegli je delovala malce hecno, toda tako si jo je zamislil režiser. kva moreš. 3. tist z blatom je blo res ok. boljši trenutki filma. vitez mi je biu pa mal beden in za lase privlečen. na prvi pogled je biu film dober, po podrobnem ogledu pa opaziš d je v bistvu zelo pomankljiv. in kot je rekla že cho, film čez dogodke leti presenetljivo hitro, veliko spusti nato pa na koncu prikaže nekaj, kr bi se mogl zgodit že velik prej (sej vemo: tist z Ognjeno strelo). upimo, d bodo pr četrtem filmu bolj pazljivi.

— thorpedo
23.8. 2004 ob 10:36 zvezdica

Meni osebno je bil film zelo všeč in mi je kar žal, da so ga nehali predvajati, saj bi ga z veseljem šla gledat tudi šestič ^^. Seveda se film s knjigami ne more meriti, to vsi vemo, saj si vsak predstavlja drugače, v filmu pa je le en pogled na te stvari ... a vseeno je en boljših filmov kar sem jih kdaj videla. Igralci ... hm... no igralci se mi NE zdijo slabi, kot se nekaterim zdi, tudi če Emma Watson, Rupert Grint in Daniel Radcliffe nimajo izkušenj, so jih med snemanji vseh treh filmov pridobili in so postali res dobri igralci, še posebej Emma Watson obvlada svojo vlogo prav mojstrsko. No to bi bilo vse zaenkrat, upam, da bo še kdo napisal komentar, pa čeprav filma ne kažejo več.

— KrisTinka
24.8. 2004 ob 10:20 zvezdica

doma imam video kaseto s tretjim filmom tko da še ne bom nehala s kritikam! najprej naj povem še to glede tega, kje so film snemali ... na nekem hribu ... ko smo se s prijatelji pogovarjali se vsi strinjajo, da je bila prejšnja pokrajina boljša ...Hagridova hiša je res nekje bogu za hrbtom, pa Harry, ron in Hermiona se skorej pobijejo, ko gredo po tisti poti, ki vodi do njegove hiše :( škoda je res velika, saj bi biu ta film, lahko eden najboljših, kar so jih kdaj predvajali ... res je da pobere veliko denarja, toda to še ne pomeni da je film dobr! po mojem mnenju gre s filmom res samo navzdol ... toda, da ga ne bom samo žalila, naj povem še nekej dobrih prizorou ... ko smo bili v kinu, so se vsi smejali tistemu prizoru, ko se Marge odbija od stropa ... to je biu tudi po mojem res eden najboljših prizorou, ali pa tisti, ko Hermiona poči Dreca ...:P moram pa pohvalit, da niso spremenili zvočne podlage filma, čeprau so spremenili že marsikaj, kar je uspešno narediu Chris, s svojo ekipo ... upam, da mi ni kdo zameriu, ker to je navsezadnje le moje mnenje, ki pa ga nikomur ne vsiljujem :) LP ... vaša CHO!

— CHO
25.8. 2004 ob 9:48

Harry je zakon! ^-^

— :D
26.8. 2004 ob 12:44 zvezdica

Daleč najboljši prizor v celotnem filmu je bil Harryjev prelet posestva na hipogrifovem hrbtu. Film ma res popolnoma drugačno energijo kot prejšnja dva, men se zdi, da je bolj otroški, ker je lahkoten in ne težek kot sta bila prva dva, kar se pozna tut pri glasbi in pri tem, kako hitro divjajo prizori naprej tko da so posledično popolnoma brez teže. Če ne bi prebrala prej knjige res sploh ne bi vedla, kaj se dogaja. Verjetno je režiser želel več dinamike pa ga je potem mal zaneslo. Skrajni čas, da začnejo filme snemat v dveh delih, ker ma Goblet of fire že skor 500 strani, da ne govorimo o petem delu! Mislm da vas zato moti lokacija Hagridove hiše, ker je v bolj realističnem okolju kot je bila prej, za njo je resničen gozd z resničnimi drevesi in to je filmu odvzelo pravljičnost. In jezero ravn tko. In potem vse skupi bolj izgleda kot kakšen dokumentarec kot pravljična dežela. Kar se pa tiče igralcev, Sybilla je bla res drugačna kot sem si predstavljala, samo to še ne pomeni, da jo je Emma Tompson slabo predstavila. Men je bla celo bolj všeč njena predstavitev vedeževalke kot moja! Pa tut Dumbledore je boljši, tist prej je zgledal kokr da bo ravnokar izdihnil, ta pa ima v sebi tisto skrito energičnost in hudomušnost, ki jo je tko na široko u knjigah opisovala Rowlingova. Kar se pa tiče mladih igralcev je pa Emma Watson še precej slaba ( vsaj tok, da te moti med gledanjem filma, kar je dovolj ), da o Tomu Feltonu raj sploh ne govorim, Daniel se je po dveh delih končno mal poboljšal, Rupert pa je bil tko al tko vedno odličen. Tko da če je nekdo pripravljen sprejet dejstva, da je režiser s tem, da je Bradavičarko postavil v bolj realistično okolje, želel film bolj približati občinstvu, da je nekaj igralcev svoje like malo po svoje predstavilo in da se ustvarjalci z vsakim filmom, ki ga izdelajo, naučijo tudi kaj novega in da so zato spremembe dobrodošle, bi mu moral bit ta film še najboljši od vseh treh.

— Enja
28.8. 2004 ob 18:26

film je dober, loh bi biu velik boljši. vsi zdej pričakujemo četrti del, d vidmo, če so kej bl pazil pri dogodkih. drgač mi je pri filmu vse ok, igralci, vse štima, sam pr zgodbi morjo mal bl pazt. še to: a je kdo gledu plavanje na OI 2004?

— thorpedo
29.8. 2004 ob 10:37 zvezdica

Rada berem Harrya Potterya zato se mi zdijo neumni vsi, ki rečejo, da je za pet letne mulce.Poleg tega sploh neznajo dobro brati.

— Sofia Proni Iglič
29.8. 2004 ob 14:47 zvezdica

Ta film je najboljši od vseh treh. Men je bil ful ušeč.Ga vsem priporočam!

— Harry Potter in Jetnik iz Azkabana
30.8. 2004 ob 16:27 zvezdica

Men osebno je bil film kr vsec. Sta pa mi bla prva dva 100% boljsa. Pokrajna je cist drgacna. Recimo hagridova koca je na nekem strmem pobocju medtem, ko je v prvih dveh na ravnem in ni treba pazt, kam stopis da se ne polomis. Vhod je cist drgje pr enmu zvoniku. Ce se prov spomnem, v gradu nisem zasledila nobenga stopnisca. In v knigi je podrobno napisan o Jamesu, Wulfu, Malyju pa Siriusu, v filmu pa gre vse tko hitr da sploh ne ves zakaj se gre. Igralcu Dumbeldorja bi lahko brado naredli bol belo pa v kksno bolj velicastno obleko bi ga lohk oblekl, drgac pa je zlo dobr odigrov svojo vlogo. Zlo cudno je prkazan to k jim morakvarji sesajo veselje. Ma pa film tud dobre plati. Recimo Wulf ni tko strasen kot na sliki k sm jo nasla na strani harryjezakon.com. Potovanje v preteklost je zlo dobr prkazan, k se je vse vidl, kaj se je dogajal v ambulanti. Smesn mi je blo pr debeli gospe k je tko cvilila, pa ji vseen ni uspel razbit kozarca, zato ga je zamahnila ob steno, d se je razbil. Uh, sm se razpisala. Bom se kdaj drugic kej napisala. (S)mejte se!

— Lara Croft
31.8. 2004 ob 15:23 zvezdica

tretji film je ekoliko krajši in zato lažje gledljiv je pa tut čist me mimo knjige- pol stvari so spustil vn sicer je pa film ful ok pa tut igralci so dobri :)

— NINCHULA
2.9. 2004 ob 22:39

še nisem gledala pa tud ne mislm.bre ve!

— elen
4.9. 2004 ob 0:10

HARRY JE CAR!!!

— :)
7.9. 2004 ob 19:16 zvezdica

Men je film kr všeč, sam da se mi zdi mal azstarelo narjen. Pa tko je ful vse drgač kot v knjigi, nič ni isto, to hočem povedat. Drgač je pa kr ql.

— julija
9.9. 2004 ob 16:23

HERRY je super vsak dan ga berem Dreco je pa resen debil ! Hermijona se pa preveč uči,Ron bi pa mogu Dreca razbit do konca! To je pa moje mnenje Eva

— Eva Gluhar
11.9. 2004 ob 17:36 zvezdica

Film je tako doživljajsko narejen, da sem se jaz kar zasanjala v svetu čarovnikov.Če pa pogledamo vsebino, so pa res veliko izpustili.Več bi morali opisati druščino, ki je izdelala Ravbarjevo karto in podobne stvari.Tako, da je vse narejeno prehitro, da se še komaj rezume, o čem se sploh gre.Drugače je pa bil COOL!

— bojana
13.9. 2004 ob 19:45

film sm si ogledala in mi je full dobr!jz bi šla kr na bradavičarko!daniel je p tuk lušn!mejte se vsi!

— tea
14.9. 2004 ob 15:52 zvezdica

sj vem, da ma vsak svoje mnenje ... sam neki bi povedala, tisti ki takjo vztrajno govorite, koko super film je to, očitno še niste prebrali knjige, ali pa to govorite samo zato, ker se gre pač o harryju potterju, jest si na vašem mestu ne bi zatiskala oči! :) aja pa še to ...sj vem, da film ne more bit ful podroben, ketr bi trajou pol dneva, sam vseen bi pa lahko izbral najbl zanimive dogodke iz knjige, ki so jih pol spustil! aja, pa vseen mi je če bo moj komentar ocenjen z ...oz. da ne bo dobu +, jest si vsaj upam, povedat svoje mnenje, ne ponavljam za drugimi k papiga: harry je zakon!

— Cho
15.9. 2004 ob 13:20

Če mene prašaš je Herry najbolši na vsem svetu pa ful je luškan! Jes bi mu priporočala nej se odseli od Druslijevih, pa nej gre živet k Sirijusu. Eva

— Eva Gluhar
16.9. 2004 ob 17:16 zvezdica

Film mi je bil všeč, samo veliko večino so spustili, tako da sploh ne bi vedel o čem se gre, če ne bi bral knjige. Le kako bodo posneli 4 del. Nista pa mi bila všeč igralca, ki sta igrala Blacka in Mallya. Drugač je bil pa film kar dobr.

— One
17.9. 2004 ob 19:09 zvezdica

veš, nisi edina ki si upa povedat svoje mnenje. tud jz si ga upam. sam d je moj drugačen kt je tvoj. in, ker je moj mal bl pozitivn kt je tvoj, pol pa jz sam ponavlam kt papiga? veš kaj, ne bod tko zlo pametna ker nis. in ti jz povem eno mnenje? Ti mi greš ful na jetra, kr se kr neki vsajaš in pametnjakovičiš in misliš d vse veš. ti povem, s takim odnosom boš sam vse odbila stran od sebe. upam, d uredniki te strani tega komentarja ne bojo vzeli kot žalitev, če ga pa že bojo, pa upam d boš to prebrala še preden ta komentar zbrišejo. in če ga, ti bom pa isto povedala na bolj obziren način. vsem ostalim pa še to: Harry je dober kot knjiga in kot film. ne pustite se zavest. kot knjiga je bolj natančen, kot film pa je spet drugačen. bol na easy. te vsej spodbudi, d si prebereš tud knjigo. eni bi rekel: VSE MA SVOJ NAMEN.

— thorpedo
19.9. 2004 ob 18:32

filem je ful cool ampak je ful drugačen od knjige zato vsem predlagam da knjige ne preberejo več kod dvakrat pred filmom ker se vam bo zdel filem zelo drugačen

— annie
20.9. 2004 ob 17:27

Hvala, da si mi povedou kar mi gre, ker navsezadnje res nism tok pametna ... pa še enkrat ponavljam, da ne vsiljujem svopjega mnenja, če pa je kdo moje komentiranje vzel kot žalitev, se mu res (ampak zares) opravičujem . sama sm velik fan knjig in zato sm bila malce razočarana nad knjigo ... vendar mi to res ne da pravice, da povem, vse kot mislim . še enkrat se ti opravičujem in upam, da bo to opravičilo prišlo do tebe :) lep pozdrav cho

— Cho
22.9. 2004 ob 16:43

veš, zdej mi pa ni treba lezt v rit. pa vrjetn si tm mislla, d si razočarana nad filmom in ne nad knjigo, če si fan knjig. knjige so dobre, ni kej, sam film je tud dober. pa ne deli se zdej tko ponižne. povedala si, kr mislš zdej pa to tud bran, ne pa d se takoj k te eden skritizira obrneš po vetru in si vsa prjazna. tko nov delč pršla. pa opravičilo ni sprejeto, kr je to tvoj prov (pa čeprov beden) in ga zagovarji, ne pa d ti pol žal d si to sploh rekla.

— thorpedo
24.9. 2004 ob 17:06

ja sj možno da maš prou, sam jest še zmeerej vstrajam pri svojem, pa mi je žou, da sm te užalila ...drgač se pa ne sekiram, če opravičilo ni sprejeto ... ker navsezadnje, mava midva čist drugačne predstave o ljudeh, pa se v marsičem ne strinjava ...tko da ...sam še to ti povem ...kaj je reku en ful velik starogrški filozof: vsak človek je nekaj čudovitega in neprecenljivega, toda to še ne pomeni da smo popolni ...vsak ima napake in v zmožnosti ljudi je da odpuščamo ... ravno to nas dela drugačne od živali!!! upam, da tega komentarja ne bojo pobrisal! jest pa čakam na tvoj odgovor, in upam, da si zdj mau mn jezn name :) pa če te kj zanima, mi prosm piš po mailu!

— Cho
26.9. 2004 ob 16:03

PREBRALA SEM SAMO TRI DELE TAKO DA NE VEM KAKŠEN JE JETNIK IZ ASKABANA. MISLIM DA SUPER.

— MAJA
27.9. 2004 ob 15:53

Cho, en nasvet. Sam nehi, prosm, enkrat povleč črto čez vse to in NEHI! Zaklen računalnik u omaro in stopi v čudoviti svet poln barv in JA, KOMUNIKACIJE z resničnimi ljudmi iz mesa in krvi! Sicer nism filozof, da bi me poslušala, sm pa zato čist navaden človk, ki mu je jasno, da ti stalno visenje pred računalnikom počasi kisa možgane!

— sb
29.9. 2004 ob 17:42 zvezdica

po dolgem času sm spet nazaj in vidm, da smo dobil nekej drugih članou ... sam da ne bo pomote, tisto nism bl jest,tko da ...(vsi k me poznate, veste tud koko se jest podpisujem) in prosim tisto punco, naj vzame vse svoje žaljivke nazaj! pa še nekej me zanima, koko je lahko nekdo zvedu za moj e-mail? aja, pišem vam pa zato, ker je na tisti strani, ki jo je odkrila pika, nekej ful zanimivih novih novičk, tko da če kerga zanima, nj si gre pogledat! www.jkrowling.com! aja, upam da vam nism skvarla branja ob naslednji knjigi, sam je gor tud nekej novic iz šeste knjige, tko da tisti k nočte zvedet kva se bo dogajal, rajš ne it gor :) če bo še kdo zvedu, za kkšno novo stran, nj jo pa napiše :) zj se je pa že šola začela, ane? in se na žalost ne morem več tko pogosto oglašat, kokr med počitncam .mjte se vsi skupej :) ostalim pa lep pozdrav, še posebej pa tistim, sj že sami veste keri ste!

— CHO
29.9. 2004 ob 18:08

tist sploh niso žaljivke, sam moje mnenje. če ti pa kej ni všeč...no to je tvoj problem.pa zakva govoriš d tist nis ti? nima smisla. na pop tv bo kmal harry enka. komi čakam. sicer sm ga vidla v kinu sam to je že skor tri leta nazaj pa sm že mal pozabla. lih prejle sm spet vidla reklamo. nč, dan je lep, izkoristite ga pa fajn se mejte pa velik pište! $(:)(0)= telebajsek za vse (z nekaj izjemami!) =))

— thorpedo
29.9. 2004 ob 18:22

Pozdravljam vse Harryeve fane. Pa vem za dve dobre strani.Harryjezakon (sej za to že veste, ane?),pa hpslo.Ta je ful dobra.

— bojana
2.10. 2004 ob 17:09

kva pa mate klele gor? k d bi divjala nevem kera vojna. kva je kej novga? pr thorpedu sm prebrala, d bo kmal harry na pop tv. a veš, kdaj točn? pa thorpedo, mal se umer ne se preveč spravljat na cho. sicer so mi tvoji komentarji ful zanimivi pa rahlo obarvani s humorjem. s brala tud na eni drugi strani tvoja mnenja, sam sm že pozabla za ker film je šlo. svetum ti, d pust cho pr mer, k pol še sm gor novš več mogu it in pol...? kere komnetarje bom pa pol brala? pa lp vsem starim znancem s prejšne strani! =))

— movie girl
2.10. 2004 ob 18:01

konč eden, k ne misle d sm jz ena krava k daje sam žaljive in neumne pripombe. kdaj bo film, ne vem, pisal je d kmalu. kdaj bo to pa ne vem. glede cho pa tole: ni mi všeč, ker nejprej nekaj pametuje in ne vem kaj še vse, pol pa trd d to ni ona. ne maram ljudi, ki se sprenevedajo. sej v bistvu maš prov, loh bi se umirila. škoda mojih živcev zanjo. sam nej se pa mal v roke vzame. ne kaže se lih v najboljši luči (sej upam, d se ne in d se loh poprav. vidš, cho, loh sm dobra duša). ti movie grl, kdo pa so ti stari znanci s prejšne strani? a sm jz zdej tvoja nova znanka? sej nism tok zanič znamka, s kr zabavn človk, ki pa rad mal zgubi živce ( v narekovajih) k kdo kritizira in pluva čez tist, k mam rada. vsi imamo napake,..

— thorpedo
6.10. 2004 ob 15:48

sej ti loh rečem thorpey? mi je ful luštn. ne, cho je ok tko d se pomer. no, cho je moja znanka s prejšne strani. in ne se razburjat, to škodi.

— movie girl
11.10. 2004 ob 12:39

ja seveda to je naboljši film na celem svetu jaz bi ga gledala še pe še pa se ga ne bi naveličala kdor ga še ni gledal naj si takoj karto kupi al si pa prek abonmaja plača pol pa naj leti v kino seveda v koloseja kot da bi mu gorelo za petami lp in uživanje od gledanju naj filma

— na harryjezakon me najdete na hermi-ona
15.10. 2004 ob 18:00

ojla vsem skupej, koko vam gre v šol, jest mam dobre ocene, pa ful se je treba učit, sam useen najdem čas, pa berem harryja 5! movie girl, zakva se nis pol nč več oglasila . lep pozdrav vsem!

— CHO
15.10. 2004 ob 19:01

kje se nism več oglasla? thorpedo, zakaj se nisi več oglasu? pa cho, ne hvali se s svojimi ocenami, ker to ni lepo. rajš povej kej novga od harrya.

— movie girl
16.10. 2004 ob 19:40

Zadne čase je tle res nekam samotno, skor noben nič ne napiše...To je drgač logičn, če se pa film ne predvaja več.Če bi ga spet začel zdej, bi ga šl gledat še kr velik Harryjevih zvestih fanov.(Thorpedo, a te nič ne mot, ker ostali mislejo, de si fant?)

— bojana
18.10. 2004 ob 13:37

hey bojana, s tabo se pa čist strinjam :) sorry teb Movie girl, ker se hvalm, drgač mi pa nisi več pisala na mail ...a si kr pozabila :) aja pa če te zanimajo novosti, je tista spletna neuradna stran o harryju pottru še najboljša .komej čakam kdaj bo izšla naslednja knjiga, alpa saj film ...upam, da nam bo thorpedo povedala kdaj bo harry enka na pop tveju... mjte se vsi, pa še kj se oglaste ...:)

— CHO
19.10. 2004 ob 17:02

no, men je v bistvu še blj všeč, k ne veste mojga spola. enkrt sm fant enkrat punca. ne povem pa vm, kaj sm. sm kr lepo sredn spol =))). glede harrya na pop tv-ne vem. tkrt v reklami je pisal d kmalu. pa za gospodarja prstanov je tud pisalo kmalu. tko d ne vem. sm šla tud na pop tv stran, pa ta mesec še ne bo. zakaj delajo že tok kmal reklamo. jz komi čakam. si ga bom posnel, sm ga kr že mal pozabu. sej to je kul, k so končn spet kupl mal novih filmov. sm bla že ful naveličana, k sm non stop sam tiste t stare filme gledu, k sm jih že 100x vidu. kaj pa tko kej? je kej novga? na siolu sm neki bral od snemanja harrya 4 sam ni kej zlo velik pisal. upam, d ga bojo kmal izdal.

— thorpedo
22.10. 2004 ob 12:31

MEN JE TA FILM FUL CARSKI (KER JE VEČ DRECOTA) PA UPAM DA BO TUD V 4 TKO. MIMO GREDE RAZEN TOMA (DRECOTA) JE AS TUD TIST RUPRT (RON). A SE KDO STRINJA?

— DRECO
22.10. 2004 ob 17:02

ja jest se strinjam sam glede Toma oz. Dreca-pa res upam, da bo v drugih filmih ful večkrat, ker je res najhujši :)

— CHO
23.10. 2004 ob 10:50

alo usi kok ste kej? čujte pište kej usi tisti k jim je dreco pa ron as. pa še to upam da niso use babe tuki u harryja pa usi dedi u hermiono.

— dreco
26.10. 2004 ob 18:20 zvezdica

Od igralcev se mi zdi nejbolši Rupert Grint. Pa tudi Maggie Smith ni tok slaba-lot pravi McHudurri se ji vidi, da z njo ni šale.(Seveda v filmih, zlasti v prvem). Daniel je seveda glavni, čeprav ni tok dober kot Rupert.Ema je še kar dobra, sam včasih se mi zdi, da je mal preveč važna.Tom tud dobro igra Drecota, čeprov ga najboli oponaša v tretjem filmu.Brala sem, da je Ema zadnja podpisala pogodbo za igranje v četrtem filmu.Upam, da bo ql!!!

— bojana
27.10. 2004 ob 16:06

Herry je najbolši.Prebrala sem že vseh pet prvih knjig in komi čakam da izideta še ostali dve!Ta prve tri filme sem use gledala vsaj dvakrat in komi čakam da bo še ta četrt k ga bom zih taprva vidla, ker bom pred premiero že tri dni preh čakala pred kinotam!

— Alenka
31.10. 2004 ob 13:08

Herry se mi zdi ful kul! Drecotu so dal čist taprau ime ker je res k en drek

— Eva Gluhar
1.11. 2004 ob 10:52 zvezdica

tretji del je čist dobr, sam pokrajina je bla v prvem pa drugem bolša. quidditcha bi mogl bit več(vsaj finale proti spolzgadovcem bi mogl dat, pa tud čudn je, da kr na konc šele dobi metlo). če ne bi bral knjige, bi mi bil film še bol všeč kot mi je. všeč so mi pr tretjem delu tut učne ure(ko harry leti na žrebokljunu. drgač je pa film ful hud!

— Miro
1.11. 2004 ob 10:54

dreco najboljš igra, pa tud ron je kul

— Miro
1.11. 2004 ob 11:24 zvezdica

Harry trojka je ful dobr.Sam bedn je k ful spusti iz knjige.Režiser je vse čist pu svoje naredu.drgač je prov dobr tm k pade z metle. pa k se wulf spremeni v volkodlaka. premal opisuje kopitlyaja,glistorep ija,luncota in tacmeistra.Ravbarjev a karta je prov taka dobra, kot sm si jo predstavlju.Dreco najboljš igra.hermiona mi gre prov na jetra.Marius mally je prov čudaški: ful dobr!Sirius Black je tud dobr.Komi čakam četrti del!

— Marjan
1.11. 2004 ob 16:25

AJDE ZDAJ PA ME RES ŽE DOLG NI BLO. NO OK NAJ PONOVNO VSEM K JIM JE DRECO POSTAL VŠEČ ČESTITAM. NO TISTI/TISTA K PA ŽALI MOJ VZDEVEK PA NAJ SE NEKAM ZALETI!!! DRECO PA RON STA THE BEST. FILM SM GLEDU TOK KRAT DA VEM KAJ JE DOBRO. TISTO K HERMIONA NAPADE DRECA, AL PA K KLJUNKO NAPADE DRECA. AJDE MEJTE SE

— DRECO
1.11. 2004 ob 16:30

no ja veste kaj? a ste med temi k prvi izvejo vse novice? tej pa mi povejte a vrjamete da tom felton pa ema watson hodita? to sem že tolk krat bral da... sam zanima me a kdo ve?

— DRECO
2.11. 2004 ob 8:48

A veš, Dreco, to, da sta Emma in Tom par je tko kot takrat ko so govorl da sta Dan pa Emma par. Še en forum o tem obstaja. V eni galeriji od Emme je eni sliki naslov Emma in njen fant. Njen fant je bil kr eden. Tko, da ti ni treba veret, k si san mediji zmišlujejo.

— bojana
2.11. 2004 ob 17:20

mediji si vse to izmislijo, d naredijo večjo reklamo. Tko, dreco ne verjet vsemu. sej vem, je zanimiv, tud mene pritegnejo take čenče. sam se pol spomn, d vse pa lih ni res. upam, d ste prebral ta komentar, ker uredniki radi brišejo moje komentarje pa ne vem zakaj. se brzdam, sam zgleda ne dovolj...

— thorpedo
2.11. 2004 ob 17:55

SEJ VEM DA NI VERJET VSEMU SAM PRIZNAJTE TO BI BLO KUL. MISLIM XXXL VAŽIČKA PA XXXL VAŽIČ. NO JA TAK PAČ JE. FAJN SE MEJTE. AJD

— DRECO
3.11. 2004 ob 12:44

kul bi blo to ni nč za rečt. pa zanimiv. Emma pa Tom. kot par. si ju loh kr predstavljam. zdej mi je pa že žal gratal, k ni res. res bi bla kul.

— thorpedo
4.11. 2004 ob 16:33

ja, sj na enmu foriumu tud piše, da Dreco vreba Hermiono, tko kokr je Raws vrebou Lily ...to nj bi postal jasn v naslednji knjigi ...sam ne bosta skupej, ker bosta harry pa hermiona skupej, pred tem bo pa ona hodila še z ronom-res škoda da ne bosta ostala skupej :) mjte se vsi!

— CHO
4.11. 2004 ob 16:51

Brez zamere, prosm, sam jst ne verjamem, d bojo v trojici sploh kašna razmerja. Provzaprov sn na HpSlo prebrala dejstvo o 6. knjigi, d v trojici nebo ljubezenskih vezi. Ampak brez zamere!Pa še to: Dana Radcliffa bojo mrbet čez nekej let določil za naslednega Jamesa Bonda!:-)(-:

— bojana
5.11. 2004 ob 16:03

film je najboljši od vseh treh!Vreden je ogleda.fantastično,v am pravim!

— pametnjakovič
7.11. 2004 ob 9:39

men je bil filem zelo vsec. res je da ga se nisem gledal dokonca. sam do tam ko sem ga gledal se mi je zdel zelo dober. nekateri liki so mi bili posebaj vsec. kot ze eni pravijo je bil filem zelo pomankliv. veliko prizorov je mankalo. sam rezizer tega filma se je sigurno zelo trudil da bi bil filem uspesen in dober za obozovalce harryja potterja. ce ne preberes knjige in gledas sam film ne bos razumel filma o cem se gre. zato predljagam da najprej preberite knjigo in tato zacnete gledat filem. :)

— Hiro
10.11. 2004 ob 18:48

film je bil zlo zlo zlo zlodober pa še daniel-harry je čezdali bol luštn! mislm noro no res dobr film!

— plavalka
16.11. 2004 ob 16:27

nimam kej reč film je zakon hary raztura

— nebi
27.11. 2004 ob 12:45

Čeprav Jetnika iz Azkabana nisem še gledala ker ga ne predvajajo več sem brala knjigo in je ful zakon!Harry je zakon!!!:P

— Eva
10.12. 2004 ob 17:07

knjiga=FUL DDDOOOBBBRRRAAA! film=COOL DOBER! igce pa nimam(žal)

— KLARA
10.12. 2004 ob 18:44

no ja tud men se je harry mal bolj prlubu. ma sej je u redu. kdo ma dvd 3 del? a je kej tomovih komentarjev? mejte se

— dreco
11.12. 2004 ob 13:23

res je ful hud film komi cakam ze 4-ko

— katarina remec
11.12. 2004 ob 20:44 zvezdica

Meni je film sicer bil še kar všeč, moram pa priznati, da sem malo razočarana. 1. Veliko stvari so spremenili ali pa nasploh izpustili 2. Volkodlak je bil katastrofalen, sploh ni bil podoben volku 3. Igralec, ki je igral ravnatelja, je bil (vsaj meni) popolnoma zgrešen Spremenil se je tudi stil, prva dela sta mi bila bolj všeč. Glede na vse našteto, še posebej pa točko 1, je film izgubil nekaj svojega smisla, in navkljub svoji dolžini bistvo nekako ni prišlo do izraza. Vsaj jaz, se raje držim knjig. Navkljub mojemu razočaranju, film ni slab in je vreden ogleda. Glede na prva dva dela se je grafika precej izboljšala, pa tudi nekateri igralci so bolj izkušeni.

— Vista
11.12. 2004 ob 21:05

HARRY POTTER IN JETNIK IZ AZKABANA JE FUL KUL!

— KUL
14.12. 2004 ob 13:56

Mislim, da je Harry Potter in Jetnik iz Azkabana res dober film. Najboljša igralka (po mojem) je Emma Watson, igralec (po mojem) pa Daniel Radcliffe. Rupert Grint mi ni tako zelo všeč. čeprav je dober igralec. P.S.: Mislim, da bi lahko pri slovenskih VHS-jih na koncu dodali šekakšen interviju.

— Emma
15.12. 2004 ob 15:40

Ampak res, a ni to nesramno, da dajejo special features samo na DVD!

— miš
22.12. 2004 ob 19:12

a veste da sm nek na netu brala da bo Harry potter na pop tvju. torpedo je imela prou :) sam ne še tko kmal, šele tam nek po noumu letu :( a ma kdo tretjo igrco od harryja pottra. jest drugo z lahkoto obrnem, zj pa hočem še tretjo dobit .:)

— CHO
26.12. 2004 ob 12:56

ej Cho, kje si to prebrala? ma jz iščem že to ful dolg pa nikjer ne najdm. na pop tv so oglaševal že jeseni, d bo kmalu, zdj je pa že konc decembra pa ni nič. sm mislla, d bojo dal sej za nov let. pol bo enkrat po novmo let? končn. jz mam doma igrco, t prvo, drugo mi je pa eden sam posodu, pa sm pršla do konca, pol sm jo moogu pa vrnt. a tretje še ni pršla vn? ne, čak, je že vzuni, sam jz je nism še nikjer vidu. sm pa zasledila nek na netu, na eni strani o harryu ene slike iz igrce. a jo ma kdo od vs, k ste klele gor?

— thorpedo
28.12. 2004 ob 12:27

Zdel se mi je vredu, čeprav so veliko stvari izpustili. Upam, da bo naslednji del boljši (brez izpuščenih vnosov) in bolj grozen. Brala sem že to knjigo in se mi je zdela boljša kot film.

— Anja
29.12. 2004 ob 19:14

ej jzt mam 3 igrco sam je ne morm instalirat kr nimam gesla. a ga ma kdo? sej veste de b probala to nastavt. a ma kdo quiddich world cup? men je ful svetovn. zdej pa mal o filmu. ful dobr je bil tom felton, ruprt grint, una k je igrala ucitlco od vedezevanja pa raws je dobr. sam wulf pa je bil bolj strog. mislm u knjigi je bil useen bolj tko... sej veste kej mislm. pa vec tekm quiddicha bi mogl dat. harry je bil se kar dobr sam ne najboljsi. pa uno mi je blo dobr ceprav ni blo u knjig. sej vete k so harry, seamus, ron pa newille jedi une dombone pa so dobl glasove od zivali. al pa k je una debela gospa pela. film je najbolj carski od ush... pa a je kdo opazu de je crabe al goyle shujsu? :o) ancy pa drugi

— ancy
29.12. 2004 ob 19:58

tud jzt mam igrco sam ne vem gesla mam prepeceno. sam quiddich pa je ful dobr. jzt m igrco dons dobu pa mam rekord 1910

— dreco
7.1. 2005 ob 20:01

Thorpedo jest sm to men se zdi vidla k sm gledala ene razporede za en ful hud film k je biu že dolg nazaj .sam neki me zanima, a niso rekl, da bo gospodar prstanov kmau, pa ga še kr ni . prou bedni so :) aja, men je quittisch najboljši, in v knjigi in v filmu, sam k v igrci zmerej vse izgubim :) k ga ne znam igrat :) sam Dreco rules (tom Felton) ta tip je pa najbl luštn, sam za na kruh namazat :) se še kj tipkamo :) (s)mejte se :)

— CHO
8.1. 2005 ob 18:19

Film mi je bil zelo všeč. V filmu je vse boljše od vsebine v knjigi. Res ne vem kako so si lahko izmislili tako dober film oz. knjigo. Zelo sem navdušena nad njim.

— Anja
14.1. 2005 ob 14:47

v tem tednu sm že dvakrat spet vidla reklamo za gospodarja in za harrya. pa spet piše sam kmalu. pa kmalu govorijo že od jeseni, od septembra. zdj bi mogu pa ta kmalu že kr pridt!? ful so čudni.

— thorpedo
15.1. 2005 ob 11:57

harry potter je ful hud film

— Žiga
18.1. 2005 ob 13:34

Film je zelo zelo zelo dober (boljši ne bi mogel biti) vendar so v filmu izpustili kar nekaj stvari.Drugače je pa zelo super

— tanja
18.1. 2005 ob 14:12

motime to da ni čisto po knjigi.

— kala
2.2. 2005 ob 15:34

ta je od vseh treh k so du zdej pusneti najbolsi

— u&m
8.2. 2005 ob 18:44

heryja poterja sem že gle dala večkrat,ampak njegova vloga mi je zelo všeč.oceno temu filmu bi dala 5,5,5,5,5,5,5,10,10, 10,10,10,harry potter je zakon!

— mirela
25.2. 2005 ob 13:26

o ljudje. nidans kul? dans mata james pa oliver phelps rojstni dan! čestitamo fred in george! te pa fajn se mejte pa naprej povejte! aja mimogrede dreco je zakon!!!

— fred
11.3. 2005 ob 17:24

MENI SE ZDI FILM FUL DOBER. PRAV RADA BI BILA V VLOGI HERIMONE.

— ADRIJANA
17.3. 2005 ob 15:19

Mislim,da je ta film fool cool.Ob gledanju ti vzame sapo.Harry je zakon.

— jetnik cool+
19.3. 2005 ob 13:23

naj vlogo ma tom-dreco in seveda rupert-ron. hermiona je tud dobra. fred in george sta the best!!! in pa valda vsi spolzadoci!!!

— dreco
24.3. 2005 ob 16:08

men se zdi ta film ful hud, ker mi je že knjiga zlo všeč čeprou film ne zajema vseh stvari in dogodkov se mi zdi zelo posrečen! komi čakam tud nadaljevanje filma p knjige! papa pa lepo se mejte!!!.

— wingardium leviosa
24.3. 2005 ob 19:01

FILMI HARRY POTTER SO VEDNO BOWLJŠI, VESELA DRUŠČINA PRJATELJEV, MALFOJ JE PA ZMEROM ISTI (PRAVA ZGUBA IN ZGAGA VSEM),... FILM JE IZREDNO COOL IS SPLAČA SE DT DNAR ZANJ. NAJBOLJŠ PA JE NA KONCU, KO DOBI OGNJENO STRELO IN MU VSI ZAVIDAJO. TAK JE MWJ KOMENTAR. MEJTE SE.

— FAST AND FURIOUS
26.3. 2005 ob 12:32

ej folk, harry naj bi bil na sporedu 2.4. na pop tv. upam,d tokrat mislljo resn. k jz komi cakam, d spet vidm t prvi del. sm ze skor pozabla, kasn je.

— thorpedo
2.4. 2005 ob 10:59

no lahko bi bil film malo prej v kinu kot pa sele 17.6 2005 no ampak k bo pa prsu v kolosej si ga grem pa sigurn ugledat k sm sla ze undva filma gledat u kino k sta bla pred tem no uglavnm komi cakam upam d bo tut ta dobr k unedva sta bla no sej ni vazn

— taja
2.4. 2005 ob 19:48

Ta film je zakon!!! Morte ga gledat! Daniel mi je ful všeč, še bolj pa Tom.

— Majch
2.4. 2005 ob 23:15

o bed, tale film sm vidla po ful dolg cajta tko da sm se prov smešn počutla - u 3 delu vsi tipčki kao ful hudi tuki pa... babies! no anyway tom je itak ful dobr igralc že od 1 dela, emma pa rupert sta se ful zbolšala tko da obvladata ampak dan... groza! mislm, č ga v 2 pa 3 delu gledaš je slabši! v 1 delu še nekak igra sm kasnej... sceari!sam wulf pa res ni kokr hitler... hujši je! no moje mnenje. ajd uživite!:)

— lyna
3.4. 2005 ob 18:20

super kul mega pa še kaj.vse knjige ud harryja potterja so carinske. ne morem jih nehat brat!

— maruša
5.4. 2005 ob 15:28

HIHIHI. Jest sm pa u D.R-ja.

— em
5.4. 2005 ob 16:43 zvezdica

Meni je bil Harry Potter in Jetnik iz Azkabana bolj všeč kot ostala dva.To pa zato,ker se pojavijo volkodlaki,morakvarj i...in na splošno je boljši od drugih dveh.Najbolj humorističen dogodek pa je,ko Harry spremeni teto Marge v balon.

— Tanja Potter
18.4. 2005 ob 17:01

Ker komaj čakam na novo knjigo Harriya Potterja čisto nič ne berem!!!

— Tomaž
19.4. 2005 ob 16:56

Meni je bil fil u redu sam d b mogl rs dat not več prizorov z Tomom A. Feltonom. Res. Drgač sta u redu tud James pa Oliver Phelps, Luke Yungblood, Sean Biggrstaff... Tom je the best! NAJBOLJŠI!!! Film je dober, 3 je the best, Daniel je bilši igralc, Ema je tko al tko vedn obvladala, Rupert je pa tko al tko najbolši od trojice! Všč mi je bla še una za vedeževanje, Raws je mega, McHudura obvlada. Ajd. Piste kj. Lohk tud sam men a mail faith_the_slayer@ema il.si papa

— faith
26.4. 2005 ob 20:13

Ta film je ful ful ful ful ful ful ful ful ful ful HUD (DOBR)!

— COOL
1.5. 2005 ob 18:25

ja no sj je kr dobr se posebi dan na ni kjut!

— juana micaela
4.5. 2005 ob 12:41 zvezdica

Ja meni je tudi tretji del boljši kot ostala dva. Zdi se mi da je več akcije, napeto... Malo zabave je tudi, pa moja naj. igralka je Emma Watson (Hermiona). Vse tri dele imam na dvd-jih. V glavnem - film je ful kul debest! Čau

— Alya
9.5. 2005 ob 18:49 zvezdica

Po mojem mnjenju je flm jetnik iz azkabana totalni odklop za vso mladino.Sama se ga ne naveličam gledati saj ga imam doma na dvd-ju.Res pa da so knjige boljše od filma.

— ana
16.5. 2005 ob 22:43 zvezdica

sem nor na harry potterja vse knjige sem prebral po 10krat filme sem pa gledu že neštetokrat nimam pripomb.film je kul morte ga it gledat. V svet pa prihaja tudi goblet of fire(ognjeni kelih) ta je še bl kul!

— igi
21.5. 2005 ob 13:07

na vsem svetu čarovništva kakor tudi sveta ljudi ni besede, ki bi bila zmožna prehvaliti ta film!

— neznanec 2
22.5. 2005 ob 17:31

men je film totalno fajni!res je tabol kar ji obstaja!tko je doživljajsk.da sm čist not padla!!! je tabol!

— BARBY
25.5. 2005 ob 13:58

Harry Potter je najbulši film kar jih je.Je the best knjige tud rada berm en very big kiss za njega.mwa

— alenka
31.5. 2005 ob 21:33

mjen je bil ta film ful ušjč. Pa hery je tut ful luškan tku d je film še bol zanimiv.

— eva
2.6. 2005 ob 19:01 zvezdica

film sm že gledala in moram reči res je dober. morda me je zmotila samo nova frizura Dreca Malfoya in pa malce drugačna Bradavičarka.

— Lily
11.6. 2005 ob 14:07

oj! Film Harry Potter 3 je ful fajni,ku je Harry tk čedn pa še zgodba je fajna, pa zanimiva. Či se kdo ne strinja nj mi piše.

— mincy pincy
18.6. 2005 ob 10:50

film je debest!!

— največji oboževalec
25.6. 2005 ob 17:49

jej jej jej. zdj me pa že res dolg cajta ni blo sm gor. vidm, d so še vedno navdušujemo nad filmom in knjigo =)) kaml bo izšla t šesta knjiga. sam v angleščini. pol pa d j prevedejo...pa film nj bi tud zdele v kratkm pršeel, ane? a kšn kj ve? =)) nj sporoči =))

— thorpedo
30.6. 2005 ob 11:36

harry potter je moj najljubši film kr jih je kdaj blo! najbol mi je biu ušeč treti deu- jetnik iz askabana. zdej nestrpno prčakujem še četrti deu. bomo vidl al bo bolši od useh treh!

— Anchy
2.7. 2005 ob 12:29

Trojkica ni tak dobra prejšnja dva.

— kristijan
21.7. 2005 ob 17:22 zvezdica

Men je bil tretji film ful dober. Enako kot prva dva. Motilo me je ker so Bradavičarko prikazali malo drugače kot v prvih dveh filmih pa nekdo drug je odigral vlogo ravnatelja. Prejšnji ravnatelj mi je bil boljši saj je imel veliko bolj prijazen izraz na obrazu kot ta. Komaj čakam december, da si bom lahko ogledala četrti film in prebrala šesto knjigo.

— hhaarryyy
23.7. 2005 ob 12:00

ali ima kdo igro od harrya potterja

— jernej
23.7. 2005 ob 16:26

najboljsi filem od vseh je Harry Potter.

— sasa
23.7. 2005 ob 16:28

Ko bi to blo resnicn!

— sasa
24.7. 2005 ob 10:06 zvezdica

Vrnitev v prihodnost in Neskončna zgodba srečata Santa Barbaro in Vojno zvezd. Prvi Harry Potter je bil knjiga, drugi gledališče, tretji in zaenkrat najboljši pa uživa na velikih platnih. V gibljivih slikah, ki ga nesejo vse tja do Vojne zvezd, Vrnitve v prihodnost in do Neskončne zgodbe, kjer letečega zmajčka pač zamenja simpatični žrebiček s ptičjim kljunom in krili. In Harry gre tokrat globoko. Izjemno globoko. V najbolj mračne kotičke svoje trinajstletne duše, kjer ga preganjajo srhljivi morakvarji, pazniki skrbno zastraženega zapora Alkatraz, no ja, Azkaban, od koder je pobegnil zloglasni morilec Sirius Black (Gary Oldman), tip, ki naj bi pred leti izdal njegova starša in povzročil njuno prezgodnjo smrt. In Harry se tokrat odlično spozna na črni humor, na finte, ki jih letos obrača tudi Shrek. Jasno, saj ga pilotira Alfonso Cuaron, režiser filma Jaz pa tebi mamo, kar je nekaj takšnega, kot da bi Poletje v školjki režiral Boštjan Hladnik. In Mehičanu gre dobro. Zelo dobro. Vse do trenutka, ko pride do odločilnega razpleta. Do sekvence, ko se v eni sobi znajdejo Harry Potter (Daniel Radcliffe), Sirius Black, profesor Wulf (David Thewlis), podgana Škraba in profesor Raws (Alan Rickman). Takrat namreč poči. V glavi režiserja in v logiki gledalcev. Vse skupaj se namreč spremeni v Santa Barbaro, ali če hočete, v katerokoli mehiško nanizanko. V razplete brez repa in glave. V material, ki ga bodo kupili samo otroci. Samo bitja, ki bi kupila tudi dejstvo, da je Harry v resnici lord Mrlakenstein. Ali pa tisti leteči ptičji konjiček, ki se je za pusta pač zamaskiral, da bi imel malce miru.

— iztok gartner
31.7. 2005 ob 0:01 zvezdica

Film Se Drži Zgodbe V Knjigi, Igralci Pa (Vsaj Nekateri) Niso Primerni. Alan Rickman (Severus Snape) Npr. Zelo Neprepričljivo Odigra Svoj, Sicer Majhen Del. Tudi Glavni Trije Igralci Bi Lahko Bili Boljši, Vendar Se Imajo V Naslednjih Filmih Še Čs Popraviti. Dobra Režija, Dobra Scenografija In Dober Scenarij... Dober Film

— nushy
7.8. 2005 ob 23:04 zvezdica

No naj zacnem. film ni biu slab in usi k so mel kej zravn so se faj potrudl in dal use od sebe res pa je da se usi trije filmi lahko skrijejo pred knigami. mene je najbl naudusu lik siriusa ki ga imam tud najrajsi. ampak o drugih ne bi kej govorila sej so usi zelo pomembni in majo usi neko ulogo-tko harry ron in hemiona kot tut dumbledore mrlakenstein dreco in raws. usi so izjemni čarovniki in to morte priznat. aja pa še to upam d me nimate za noro ampak js u use to dejansko vrjamem in sm ful jokala ko je sirius umrl. potem pa sm na neki strani prebrala da je možnost da ni umrl ampak da za zdj samo visi med zivljenjem in smrtjo. upam d ste se tut vi potolažli pa lep pozdrav in srečno! =)

— tacmaisterica
18.8. 2005 ob 22:49

se mi ni dalo pisat komentarje za use tri filme in zato bom za use tri filme npisala kar tuki... ti filmi so katastrofa in se posebaj enka je zivi obup!!! tistzi ki misliste da je film super ...ok usk ima svoje mnenje samo.preberte si knjige in boste vidli da so filme totalka falili.igralci so cisto zgreseni razen emme watson.use tri filme sem gledala in zdaj vidim da je bilo skoda časa.vem da moj komentar ne bo ocenjen s + in me niti malo ne briga.

— any
23.8. 2005 ob 14:19

to je najboljši film kar sem jih kdaj vidla gledala sem ga najmn stokrat

— tanja
16.9. 2005 ob 15:13

ta fil je zelo zakonski!!pa knjigo sem prebrala in je tutt v redu!ampak rada bi imella avtogram od harryaa pottera!!in en njegov poster!!lahko tudi tri! lep pozdrav vsem oboževalkam in oboževalcem harrya pottera po vsem svetu!!

— nuša geder
9.10. 2005 ob 19:10

no ja saj film je še kar ampak dani je pa cjut!!!

— nuša
10.10. 2005 ob 23:58 zvezdica

Torej jetnik iz azkabana je res da dober film vendar vam povem, da bo The Goblet of Fire, torej Ognjeni kelih še stokrat boljši, kajti vzdušje je vedno bolj temačno sploh zaradi ponovnega vstajenja Voldemorja pa tudi zaradi turnirja v katerem se mora Harry spopasti s številnimi nevarnostmi. Seveda sem prebrala vse knjige in pogledala parkrat prve tri filme in morem reči, da komaj čakam na leto 2007, ko bi naj prišel ven peti film The order of the phoniex in tudi zadnja knjiga.Kar se glede Siriusa tiče pa to samo pravijo fani v bistvu pa je Rowlingova v nekem intervijuju povedala, da je Sirius mrtev in se ne bo vrnil. Tudi jaz sem bila zelo žalostna , ko sem prebrala , da Sirius umre in sem mislila, da to ne more bit to.Ne more kar umret ampak vendar se je to zgodilo.Tako da bomo vidli kaj bo prinesla zadnja knjiga. Mogoče kakšen nepričakovan dogodek, ki ga noben ne bi pričakoval, saj pri Rowlingovi ne veš kaj bi pričakoval, torej kaj se bo zgodilo, kdo bo umr, kdo bo živel.

— Lady_of_light
12.10. 2005 ob 15:16

NAJBOLJŠI FILM, KI SEM GA GLEDALA!!!

— Aljana
2.11. 2005 ob 20:39 zvezdica

film mi je zelo všeč zato si ga bom ogledala še enkrat! upam da bo ognjeni kelik še boljši ali pa vsaj tak. z veseljem si ga bom ogledala.

— tina
5.11. 2005 ob 16:05

film je brezvezn fuj

— kr en
5.11. 2005 ob 16:36

Ej sicer tega dela valda d še nism gledu, sam prčakujem en dobr ogled tega filma. Kukr se js spomnm so bli usi deli hariya zakon.Sicer pr useh delih me moti sam en igrauc->DRECO MALFLOY. Sicer ne vem no njegovga pprauga imena sam men se je do zdj u useh delih izkazu kt en bedak. No režiserje bi rad pohvalu pr drugihh deliih kr tega še nism gledu ampak prčakujem en dobr film...!

— haryyy...$$$:)
5.11. 2005 ob 19:47

Film sem že velikokrat videla, saj mi je zelo všeč.Harry Potter je največji junak...

— *CaT_GiRl*
6.11. 2005 ob 15:44

film je super in komaj čakam nasljednji del

— matjaž
12.11. 2005 ob 11:27 zvezdica

ta film je res the best!! pa še harry je lap in njegovi filmi so najboljši!! boljši od vseh drugih in še njegove knjige! vredno je njegove filme gledat

— mala
17.11. 2005 ob 13:32 zvezdica

Harry 4ever! Tale film je bil v primerjavi s knjigo čista nula. Ampak še vsen je bil ZAKON! Sam d so kjige boljše, verjetn zato, k si loh vse predstavlaš kokr hočš. Ampak tut film je Cool! Vse u zvezi s Harryem je COOL. FILM RULZ! BYE, Urshy!

— Urša Mikeli
19.11. 2005 ob 11:44

Harry je ful luštkan fant.Moti pa me to,da ma zdej daljše lase.kaj pravte na to?

— herryjeva oboževalka
19.11. 2005 ob 12:33

ta film je the best (kulski).prporočam ga vsem

— neznanec
3.12. 2005 ob 18:53

HARRY JE NAJBOLŠI FILM IN UPAM DA BO ŠE VELIKO DELOV SAJ KOMI ČAKAM SAJ SEM OBOŽEVALKA IN IMAM DOMA VSE DELE KNJIG RAZEN 5 ŠE NE ČE PA MA KDO ŽE 5 DEL FILMA AL PA KNJIGO NEJ MI POVEJ NASLOV LEP POZDRAV

— PETRA
4.1. 2006 ob 15:17

tale del je res d best najboljš je tist ko hermiona drecota vdari hehe kr tak naprej

— Lili
12.1. 2006 ob 12:34

film je zanmimiv

— ijana
5.2. 2006 ob 13:51 zvezdica

hej!!! Ste vi čisto čez les al kuga!!! Da bi bil Harry Potter za pet letne mulce??? Večina se samo ustraši debele knjige! Pol, ko jo začneš brat je pa ful kratka! Men se je tut zdel ful butast, pa sem ga enkrat vzela iz dolgočasja, pa je bil ful carski. To naj bo opozorilo za vsakogar, ki misli, da je HP butast!!!

— Emma
28.2. 2006 ob 20:44

harry potter je zakon!

— karmen
15.3. 2006 ob 19:37

Men je bil Herry Potter ful kul!! Men se zdi da tolk dobrga filma še sploh nism nikol gledala.

— Največja oboževalka Evči
2.4. 2006 ob 17:15

ful dobri filmi!i love you!

— *
27.4. 2006 ob 12:59

Film jetnik iz azkabana je res ful hud!!! upam da bo feniksov red ful dobr kniga je res dobra sam upam da bo ema watson(hermione)igra la k je res dobra igralka najbol pa igra rupert grin(ron) ampak hermione je pa res ful dobra pa upam da bo 5 film čimprej vn pršu pa harryja sm že neštetokrat prebrov k je res dob pa upam da bo mel daniel radclife(harry potter)velko vlogo v 5 filmu

— matic
17.5. 2006 ob 19:58

3. HP film je enako dober kot 1. in 2.Odlični igralci, super vsebina! ZAKON!!!

— hermiona
5.7. 2006 ob 11:43

film se mi zdi zelo zanimiv saj na začetku ko harry začara svojo teto v debelo, napihnjeno žensko, ta poleti.ta dogodek je bil zelo smešen. najbolj napet dogodek mi je pa bil v tisti sobi kjer so se dobili sirius black in še en možak, ki ni imel enega prsta. kako morabiti zanimivo v vlogi igralke kot je hermiona. bila je tako pametna. tudi jaz bi rada znala čarati!

— pikica
5.7. 2006 ob 11:50

igralci so the best, ozirima vse kar je v zvezi s filmom je the best. najboljši pa so harry, hermiona in ron. THE BEST! BOLJ KUL FILMA ŠE NISEM GLEDALA, RES JE QL. ČE MI ŠE KDO ENKRAT POVE, DA JE TO BREZVEZEN FILM, SE ME NAJ PAZI!

— LOLIKA
6.9. 2006 ob 15:31

ful dobre knige so ut rowlingove

— hermiona
16.9. 2006 ob 11:36

fajn film

— hana
22.11. 2006 ob 11:09

ej ta knjiga je full full kul dobra

— Taja
28.2. 2007 ob 12:58

HARRYPotter je sveto LJUBIM GA SRAM BODI TISTE KI GA NE SPOŠTUJEJO!

— EMA POTTER
28.2. 2007 ob 13:00

pojd si ga ugledat k je ful HUD!

— TIM
10.3. 2007 ob 19:08 zvezdica

Film je res odličen! Zanimiv, duhovit in ... Kaj naj še rečem? Film mi je res všeč. Mislim, da je dobro zrežiran in skratka odličen. Samo upala sem, da bo daljši. Škoda, da so kazali samo en večer na Rožmarinovi, ko je bila tete Marge na obisku. Hotela sem videti Razparača. A je bil v filmu? No, pač, film je GENIALEN!!!

— Kimmy
14.4. 2007 ob 21:25

harry je car

— eden
22.1. 2008 ob 20:04

MANI SO FILMI OD HARRYJA ZELO VŠEČ MORAM REČ DA SO DANIEL RADCLIFFE,RUPERT GRINT,EMMA VASTON IN TOM FELTON MEGA, COOL IN PRVOVRSTNI IGRALCI ŠE POSEBEJ HERMIONA. UPAM DA BOJO NA TELEVIZIJI TUDI DRUGI DELI:HARRY POTTER IN OGNJENI KELIH,HARRY POTTER IN ZAKON FELIKSA... HARRY JE COOL!!!!

— HERMIONA WILLS
2.5. 2008 ob 2:00

ful cul

— jaz
13.12. 2009 ob 18:55

FILM HARRY POTTER IN JETNIK IZ AZKABANA JE ODLIČEN.NAJBOLJŠI SO BILI MORAKVARI.

— ALEN
16.3. 2010 ob 18:42

super

— žan
21.3. 2010 ob 10:30

žaljivo bl slabga filma še nism gledala.sam dnar mečeš stran.to sploh ni znanstvena fantastika ampak je kr neki.

— bad sad
3.4. 2010 ob 10:19

Moram priznati da nisem gledala film in mi ni do tega,saj sem prebrala knjigo,
ki je napisana v najmanjših podrobnostih in polna fantazije.
Jaz vrjamem v knjige,ki so bolj napete,razburljive in doživete od filmov.
Ampak je pa tudi res,da nekateri nimajo časa brati debele knjige in tudi jaz ne
vendar si ga vzamem,ker vedno pravim " vzemi si za knjigo časa ".
Mislim,da bi se splačalo prebrati knjigo,saj boste odkrili kako se razlikuje od filma.
Stara sem samo 10 let vendar mislim,da so knjige zaklad vseh knjižnjic na svetu.
Zelo rada berem in ta knjiga mi je veliko bolj pri srcu kot film.
Rada bi vas prepričala ,da kdor je izumil filme ni imel pojma o knjigah.

— LIZA
2.1. 2011 ob 16:19

Film je ful dobr!

— Anči
18.6. 2011 ob 22:46

Harry je zakon.. Aja sej res, Harry je zakon!

— harry
23.9. 2011 ob 19:05

Tom Felton-The Hottest Person On Earth <3 <3 <3 <3
Mwaa ;***

— Linnchy <333
22.9. 2015 ob 19:38

ta film ej najboljši

— hfzzzzzzzzzzzzzz

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.