Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Harry Potter in Feniksov red

domišljijski mladinski
Upor se začenja.
Na sporedu od: 19.7.2007, Kolosej DeLuxe Kranj
19.7.2007, Kolosej Ljubljana
2h 18min / 138min
Leto: 2007
Scenarij: Michael Goldenberg
Režija: David Yates
Peto leto na čarovniški šoli Bradavičarki se Harryu ne obeta nič lepega. Poleg tega, da njegov smrtni sovražnik Mrlakenstein na prostosti kuje svoj ponovni vzpon na oblast, prične šolo nadzirati inkvizitorka Kalavara Temyna, ki s pooblastili ministrstva za čaranje zanika vsakršno možnost Mrlakensteinove vrnitve. Harry se zato odloči s prijateljema Ronom in Hermiono sam naučiti obrambnih čarobnih urokov in skušas hkrati odkriti kraj, kjer bi se skrivala nenavadna prerokba o njegovem življenju, toda zviti Mrlakenstein jim prav tam pripravlja smrtonosno past.
Mednarodni trailer št. 2
počasna povezava počasna povezava
srednja povezava srednja povezava
hitra povezava

hitra povezava

zelo hitra povezava zelo hitra povezava

Ozadja in ohranjevalniki zaslona

800x600
1024x768
1280x1024
1600x1200
800x600
1024x768
1200x1024
1600x1200
800x600
1024x768
1280x1024
1600x1200
800x600
1024x768
1280x1024
1600x1200
800x600
1024x768
1280x1024
1600x1200
800x600
1024x768
1280x1024
1600x1200

Ohranjevalnik zaslona

verzija 1 [.exe, 4,5 MB]| verzija 2 [.exe, 8,9 MB]

Vsebina

Za Harryjem je dolgo, pusto poletje, ki ga je spet moral preživeti z groznimi Dursleyjevimi - teto Petunijo, stricem Vernonom in zoprnim bratrancem Dudleyjem. Njegova dva najboljša prijatelja, Ron Weasley in Hermiona Granger, se mu nista oglasila niti s pisemcem. Dobil pa je obvestilo z Bradavičarke, v katerem mu je bila zagrožena izključitev, ker je čaral zunaj šole in v prisotnosti bunkeljna, bratranca Dudleyja, ko sta ju napadla morakvarja.

Harry se mora zato zagovarjati pred ministrom za čaranje Corneliusom Schushmaarjem, ki mlademu čarovniku ni naklonjen in bi se ga najraje za vedno znebil. Po posredovanju ravnatelja Albusa Dumbledorja se sme Harry kljub vsemu vpisati v peti letnik čarovniške akademije, toda na Bradavičarko se prvič v vseh teh letih vrača zaskrbljen.

Izvedel je namreč, da ga imajo skoraj vsi za sleparja in lažnivca in mu ne verjamejo, da se je srečal iz oči v oči z zlobnim Mrlakensteinom. Počuti se izobčenega in osamljenega in preganjajo ga zlovešče nočne more. Celo profesor Dumbledore, ki mu je bil vedno pripravljen pomagati z dobrim nasvetom, je nenadoma nenavadno hladen.

Mladi čarovniki v novem šolskem letu dobijo novo učiteljico obrambe pred mračnimi silami, Kalvaro Temyno, ki jo je imenoval minister za čaranje Schushmaar, da bi ohranil red na šoli, toda njene učne ure so samo teoretiziranje in jim ne dajejo novega znanja, s katerim bi se lahko branili proti zlobnim silam. Harry se zato odloči, da bo vzel stvari v svoje roke, ob strani pa mu stojita tudi Hermiona in Ron. Skrivaj se povežejo s skupino pogumnih sošolcev in se poimenujejo Dumbledorjeva armada, Harry pa jih pripravlja na neizbežen spopad, ki je pred njimi ...

Harry Potter in Feniksov red je po Kamnu modrosti, Dvorani skrivnosti, Jetniku iz Azkabana in Ognjenem kelihu že peti v nizu filmov, posnetih po nadvse priljubljenih knjigah J.K. Rowling.

Tokrat je prevzel mesto režiserja britanski televizijski režiser David Yates, ki je bil za svoje delo že večkrat nagrajen. "Najbolj vznemirljivo se mi je zdelo, da glavni junaki prav v tem času dozorevajo in življenje postaja zanje vse bolj zapleteno," opisuje svoje občutke ob ustvarjanju filma Yates, ki se je odlično ujel z mladimi igralci.

Filmski ekipi se je pridružil tudi nov scenarist - Michael Goldenberg, ki je poskušal ostati čim bolj zvest duhu knjige. "Harry odrašča in spoznava, da stvari niso tako črno-bele, kot so se zdele v začetku. Tudi pred Ronom in Hermiono se odpira veliko bolj zapleten svet, kot je bil takrat, ko sta prišla prvič na Bradavičarko," pravi Goldenberg.

Tudi producent David Barron sočustvuje z mladim junakom: "Ubogi Harry. Po vsem, kar je prestal, mora preživeti poletje proč od svojih prijateljev, spopada se z običajnimi težavami najstnikov, poleg tega pa mu grozi še izključitev z Bradavičarke."

Toda vse le ni tako črno in Harry se kaj kmalu spet znajde v vznemirljivem svetu čarovnikov. Producent David Heyman pojasnjuje: "Feniksov red je tajna organizacija, ki jo je ustanovil Dumbledore, da bi se boril proti Mrlakensteinu in njegovim zlobnim silam. Minister za čaranje Schushmaar poskuša zatreti govorice o Mrlakensteinovi vrnitvi, toda člani Feniksovega reda vedo, da Mrlakenstein zbira svoje privržence in da je njegova moč vse večja."

Harry izve, da sta bila med prvimi člani Feniksovega reda tudi njegova starša, med člani pa so tudi Arthur in Molly Weasley, profesor Wulf, Severus Raws ter na Harryjevo veliko veselje in presenečenje tudi njegov boter in najboljši prijatelj njegovega očeta Jamesa, Sirius Black, čigar dom postane zbirališče članov Reda.

David Yates dodaja: "Sirius se še vedno skriva, ker ga iščejo. Ker ne more pomagati drugače, ponudi Redu svojo hišo." Mladi igralec Daniel Radcliffe pa o svojem liku pove: "Harry uradno še ni član Feniksovega reda, vendar takoj začuti močno pripadnost, tako zaradi staršev kot zaradi prijateljev. Poleg tega pa tu vidi priložnost, da premaga Mrlakensteina."

Pred kamero

Daniel Radcliffe (Harry Potter) že petič blesti v vlogi mladega čarovnika, ki mu je pisana na kožo. Prinesla mu je svetovno slavo in nagrado Variety Cluba za najboljšega britanskega novinca, ki jo je prejel februarja 2002. Aprila 2002 pa je bil za odlično upodobitev in za prispevek k prihodnosti filma počaščen s prestižno nagrado Davida Di Donatella.

Danielova prva vloga je bila decembra 1999 vloga mladega Davida Copperfielda v istoimenski BBC-jevi televizijski drami Simona Curtisa, v kateri sta igrali tudi Maggie Smith in Zoe Wanamaker, ki ju poznamo tudi kot profesorico McHudurra in madam Hoops iz sveta Harryja Potterja.

Pred Harryjem Potterjem je Daniel debitiral na velikem platnu v vlogi sina Jamie Lee Curtis in Geoffreyja Rusha v filmu Panamski krojač Johna Boormana.

Novembra in decembra 2002 se je v londonskem West Endu pojavljal kot gost presenečenja v komediji The Play What I Wrote režiserja Kennetha Branagha. Pred kratkim je prav tam odigral tudi svojo prvo veliko gledališko vlogo, in sicer v igri Equus Petra Shafferja, kjer je upodobil Alana Stranga.

Kmalu ga bomo videli v avstralskem neodvisnem filmu December Boys režiserja Roda Hardyja.

Rupert Grint (Ron Weasley) znova igra najmlajšega brata v družini Weasley in najboljšega prijatelja Harryja Potterja. Čeprav je s Kamnom modrosti prvič stopil v svet profesionalnih igralcev, je s svojo nadarjenostjo takoj pridobil naklonjenost kritikov in gledalcev po vsem svetu in si prislužil nominacijo za nagrado britanskih kritikov (British Critic's Circle) za najboljšega novinca.

Po prvem Harrju Potterju se je skupaj s Simonom Callowom in Stephenom Fryem pojavil v filmu Thunderpants Petra Hewitta. Leta 2006 je odigral še vlogo v neodvisnem filmu Driving Lessons Jeremyja Brocka.

Rupert je najstarejši od petih otrok. Preden je na avdiciji dobil vlogo Rona Weasleyja, je nabiral igralske izkušnje v šolskih predstavah in v lokalni dramski skupini. Med drugim je upodobil gangsterja Roosterja v Annie in Rumplestiltskina v Grimmovih pravljicah ter igral v Petru Panu.

Emma Watson (Hermiona Granger) je vstopila v svet profesionalne igre s prepričljivim nastopom v Kamnu modrosti, svojo nadarjenost pa je kazala že v ranem otroštvu z odličnimi nastopi v šolskih predstavah. Vloga Hermione ji je dve leti zapored prinesla prestižno nagrado AOL za najboljšo stransko igralko.

Emma je do svojega petega leta živela v Franciji, nato pa se je preselila v Anglijo. Pri sedmih letih si je s pesniškim recitalom prislužila prvo nagrado na šolskem tekmovanju.

V šolski predstavi Arthur: The Young Years je upodobila Morgan La Fay, nato pa je odigrala še eno od glavnih vlog v predstavi The Happy Prince.

Emma je navdušena športnica, najraje ima hokej in tenis, rada pa ima tudi sodobne plese in petje.

Robbie Coltrane (Rubeus Hagrid) je eden najplodovitejših in najuglednejših britanskih filmskih in televizijskih igralcev, ki je v svoji 30-letni karieri prejel že številne nagrade.

Igral je že v okrog 40 filmih, med katerimi so seveda vsi filmi o Harryju Potterju, poleg teh pa še: Oceanovih dvanajst, From Hell, bondiadi Vse in še svet ter Zlato oko, Ljubezen v steklenički, Buddy, Papež mora umreti, Henrik V., Let it Ride, Popolni začetniki, Defense of the Realm, Mona Lisa, Nune na begu (nagrada Petra Sellersa).

Televizijskim gledalcem je najbrž najbolj znan kot Fitz iz po vsem svetu priljubljene serije Cracker, ki je v treh sezonah zbrala celo vrsto nagrad. Tudi sam Coltrane je prejel številne nagrade za upodobitev nepopustljivega in duhovitega policijskega psihologa Fitza. Kar tri leta zaporedoma je dobil nagrado BAFTA za najboljšega televizijskega igralca (1994, 1995 in 1996), leta 1993 nagrado Broadcasting Press Guilds za najboljšega televizijskega igralca, leta 1994 na televizijskem festivalu v Monte Carlu nagrado srebrna nimfa za najboljšega igralca, leta 1994 nagrado Royal Television Society za najboljšega igralca, nagrado FIPA za najboljšega igralca ter nagrado Cable Ace za najboljšega igralca v filmu ali miniseriji.

Eno od zadnjih televizijskih vlog je odigral v seriji Planman, pri kateri je bil tudi izvršni producent.

Coltrane je prvič opozoril nase leta 1978 v gledališki predstavi Slab Boys. V zgodnjih osemdesetih je navduševal s komičnimi nastopi v Alfresco, Kick up the Eighties, Laugh I nearly Paid my License Fee ter Saturday Night Live.

Pojavil se je v številnih televizijskih šovih, med drugim v Blackadders III in Blackadder Christmas Special. Upodobitev Dannyja McGlona v Tutti Frutti Tonyja Smitha mu je prinesla nominacijo za nagrado BAFTA za najboljšega igralca.

Michael Gambon (Albus Dumbledore) je začel svojo kariero kot gledališki igralec leta 1963 v Dublinu in v naslednjih 40 letih postal eden največjih gledaliških igralcev svojega časa. Oboževalci kina ga poznajo po vlogah v filmih Kuhar, tat, njegova žena in njen ljubimec, The Gambler, Dancing at Loughnasa, Plunket and McLeane, The Last September, Brezglavi jezdec, The Insider, High Heels Low Lifes, Charlotte Gray, Gosford Park, Path to War, The Actors, Angels in America, Spopad na zahodu. Televizijski gledalci pa se ga morda najbolje spomnijo iz serije The Singing Detective (nagrada BAFTA za najboljšega igralca). Igral je še v Wives and Daughters, Longitude in A Family Tree.

Nazadnje se je pojavil v filmu The Good Night, ki je bil premierno prikazan na letošnjem festivalu v Sundanceu, ter v drami Roberta De Nira The Good Shepherd. Kmalu pa ga bomo videli v filmih Brideshead Revisited ter My Boy.

Richard Griffiths (Vernon Dursley) je eden od najbolj znanih in priljubljenih britanskih filmskih in televizijskih igralcev. Od številnih filmov, v katerih je igral v zadnjih 20 letih, sta gledalcem morda najbolj ostala v spominu Withnail & I in novejši Brezglavi jezdec Tima Burtona. Lani si je z vlogo v filmski adaptaciji The History Boys prislužil nominacijo BAFTA za najboljšega igralca.

Med filmi, v katerih je igral, so še: Venus, Stage Beauty, Vatel, Guarding Tess, Ognjene kočije, Ženska francoskega poročnika, Ragtime, Ghandi, Greystoke, Park Gorkega, A Private Function, Shanghai Surprise, Kralj Ralph, Blame it on the Bellboy, Gola pištola 2, Funny Bones, Superman II in Zlato oko.

V Veliki Britaniji je Griffiths priljubljen karakterni igralec, najbolj znan po BBC-jevih televizijskih serijah Pie in the Sky in Hope & Glory. Med njegovimi televizijskimi dosežki so še Bleak House, The Brides in the Bath, Gormenghast, Inšpektor Morse, In the Red, Ted and Ralph, Amnesty, Bird of Prey, The Cleopatras, Merry Wives of Windsor, The Marksman, Casanova, Bird of Prey, Mr. Wakefield's Crusade, Goldeneye: The Secret Life of Ian Fleming, serija Nobody's Perfect, Whoops Apocalypse, Ffizz, A Kind of Living in El Cid.

Griffiths je tudi priznan gledališki igralec. Z Royal Shakespeare Company je igral v predstavah The White Guard, Once in a Lifetime, Henrik VIII., Volpone in Red Star. Med njegovimi predstavami so še Heartbreak House, Galileo, Rules of the Game, Art, Katherine Howard, The Man Who Came to Dinner, Verdi's Messiah, Luther, Heroes. Nazadnje pa je skupaj z Danielom Radcliffom igral v predstavi Equus v londonskem West Endu.

Gary Oldman (Sirius Black) je začel kariero leta 1979 v Londonu kot gledališki igralec. Danes je eden najbolj cenjenih in nadarjenih igralcev, za njim pa so med drugim vloge v filmih Hannibal, JFK, Prava stvar, Leon, Bram Stoker's Dracula, Nesmrtno ljubljena, Peti element, Ugrabitev, Izgubljeni v vesolju, Sid and Nancy (njegova prva velika vloga), Prick Up Your Ears, Rosencrantz in Guildenstern sta mrtva, Track 29, Criminal Law, Chattahoochee, Murder in the First State, Stanje milosti, The Contender (tudi izvršni producent). Trenutno snema zadnji film o Batmanu z naslovom Temni vitez.

Leta 1995 je skupaj s partnerjem Douglasom Urbanskijem ustanovil producentsko družbo The SE8 Group in pod njenim okriljem režiral svoj prvenec Nil By Mouth, za katerega je napisal tudi scenarij. Film je igral na festivalih v Cannesu in Edinburghu in je dobil kar nekaj nagrad in nominacij.

V televizijski seriji Prijatelji se je pojavil v gostujoči vlogi, ki mu je prinesla nominacijo za emmyja. Med njegovimi televizijskimi vlogami sta še Meantime in The Firm.

Fiona Shaw (Petunija Dursley) se uvršča med najslavnejše in najbolj cenjene britanske gledališke igralke. Nazadnje je navdušila kritike v predstavi Medeja in si z njo prislužila obieja in nominacijo za tonyja.

Leta 1990 je dobila nagrado Laurencea Oliviera za vlogo v Kakor vam drago. Za The Good Person of Sechuan je prejela nagrado Laurencea Oliviera in nagrado londonskih kritikov, prav tako za Elektro. Nagrajena je bila tudi za vlogi v predstavah Hedda Gabler in Machinal.

Med njenimi predstavami so še: The Prime of Miss Jean Brodie, The Way of the World, Rihard II., The Waste Land (svetovna turneja), The Rivals, Bloody Poetry, Philistines, Les Liaisons Dangereuses, Mephisto, Mnogo hrupa za nič, Beneški trgovec, Hyde Park in Ukročena trmoglavka.

Shawjeva je tudi režirala The Widowers Houses za National Theatre in Hamleta za National Theatre of Ireland.

Med njenimi filmskimi vlogami so Moje levo stopalo, Mountains of the Moon, London Kills Me, Jane Eyre, Mesarček, The Last September, The Triumph of Love. Letos smo jo lahko videli v trilerju Fracture ob Anthonyju Hopkinsu, lani pa v romantični komediji Catch and Release ter v Črni daliji Briana De Palme. Njen naslednji film je komedija The Other Side.

Za televizijo je ponovno odigrala svoje vloge iz predstav Hedda Gabler, The Waste Land in Rihard II. (za BBC). Igrala je še v For the Greater Good Dannyja Boyla, Persuasion Rogerja Michella, Gormenghast Andyja Wilsona, Mind Games Lynde La Plante ter v miniseriji Empire.

Za kamero

Britanski režiser David Yates je znan predvsem po televizijskih filmih in serijah in je bil za svoje delo že večkrat nagrajen (miniserija The Way We Live Now, serija State of Play, drama v dveh delih Sex Traffic, film The Girl in the Café, film The Young Visitors, miniserija The Sins).

Režisersko kariero je začel po študiju politologije s kratkim filmom When I Was a Girl, za katerega je napisal tudi scenarij, prinesel pa mu je nagrado za najboljši evropski kratki film na mednarodnem filmskem festivalu v Corku na Irskem in nagrado Golden Gate na filmskem festivalu v San Franciscu ter mu zagotovil vpis na filmsko in televizijsko šolo v Beaconsfieldu v Angliji. Z diplomskim filmom Good Looks si je prislužil nagrado Silver Hugo na mednarodnem festivalu v Chicagu.

Scenarist Michael Goldenberg je nazadnje sodeloval pri scenariju za igrani film Peter Pan. Pred tem je napisal še scenarij za znanstvenofantastično dramo Stik Roberta Zemeckisa. Kot scenarist in režiser je debitiral z romantično dramo Bed of Roses. Trenutno pripravlja scenarij za futuristično dramo Uncertainty, ki jo bo sam tudi režiral.

David Heyman, producent vseh filmov o Harryju Potterju, je dolga leta delal v ZDA, leta 1997 pa se je vrnil v Veliko Britanijo in ustanovil producentsko družbo Heyday Films. Po velikem uspehu Kamna modrosti in Dvorane skrivnosti je odprl tudi podružnico v Los Angelesu in kot izvršni producent med drugim sodeloval pri filmu Zbiralec življenj.

Med njegovimi zadnjimi projekti so filmi The Boy in the Striped Pyjamas, I Am Legend, Harry Potter in princ nečiste krvi, Is There Anybody There?, Dogs of Babel, Unique, The History of Love, pri katerem bo koproducent Alfonso Cuaron, Yes Man ter The Curious Incident of the Dog in the Night-time režiserja in scenarista Steva Klovesa.

Heyman se je izobraževal v Angliji in v ZDA in je začel kariero kot vodja produkcije pri filmih Ragtime Miloša Formana in Pot v Indijo Davida Leana. Leta 1986 se je preselil v Los Angeles in v okviru družbe Warner Bros. med drugim sodeloval pri filmih Gorile v megli in Dobri fantje. V poznih 80. letih je bil podpredsednik družbe United Artists, zatem pa je postal neodvisni producent. Prvi film, ki ga je produciral, je bil Juice Ernesta Dickersona. Kot neodvisni filmar je med drugim produciral tudi kultno klasiko The Daytrippers Grega Mottole.

Komentarji

7.5. 2007 ob 17:33

no ewo...mam to čast..da napišem prva komentar za film harry potter 5...in sicer te filmi so mi ful ušeč..bolši kr nebi mogu bit.. HARRY CAR...RON TUT...EMMA WATSON--> SUX!! :D UŽIVITE..pozdravček iz kopra ;)

— lily
7.5. 2007 ob 22:32

komi čakamo tale film... :) čeprav verjetno ne bo tako dober kot knjiga si ga grem pogledat..

— jenny
8.5. 2007 ob 2:31

Končno so dali tudi ta film med napovedi! Sem že večkrat pogledala in se začudila, da tako dolgo odlašajo! Kakorkoli, komaj čakam!! Škoda, da bom ravno cel julij v tujini, tako da si bom film lahko ogledala šele avgusta. :( Glejte, da boste film vrteli tudi avgusta, mnogi bodo na počitnicah julija in bodo lahko šele avgusta šli v kino!

— joujou
8.5. 2007 ob 20:01

Tale film bo pa zlo dober. Gledal sem že napovednik kaj se bo dogajalo.

— gogi
9.5. 2007 ob 14:55

KONČNO!!! komi čakam

— katka
9.5. 2007 ob 17:34

Film bo pomoje najboljši iz vseh filmov iz te serije. Že v predfilmu lahko vidimo, da je povsem napolnjen s posebnimi učinki in temo. In, kolikor sem jaz videl, bo v filmu tudi največ prizorov kjer čarajo, kot pa v prejšnih delih. Gledat ga grem seveda 100%, kot sem šel gledat vse dele iz serije do sedaj, več pa bom komentiral, ko ga bom videl. XD :D P.S.: ali gdo ve, koliko bo film dolg???

— filip
9.5. 2007 ob 20:32

harry je car res najboljši naj naj naj naj naj naj

— magick boy
10.5. 2007 ob 10:26

komi čakam!!! čeprou vem d se ne bo mogu primerjat s knjigo...upam d bo film bolj grozljiv od ognjenega keliha, ki me ni preveč prepričal.osebno mi je najbolj všeč film dvorana skrivnosti...se pravi sem v veselem pričakovanju 7. knjige in 5 filma harrya!!!

— tjaša
10.5. 2007 ob 12:15

ta film bo du zdej najbrš najbolši kumi čakam da ga vidm!

— hermiona
10.5. 2007 ob 16:30

kr neki stari.. ta 5. del je najsabisi od vse delov od potterja glejte ki jz znam najbolse presodit... in se dogaja kr neki... tisti ki ste brali knjigo veste o čem govorim.. tko da si prej knjigo preberte da boste vidli kako je brez veze.. vse knjige so pr meni ble končane u 4-5 dneh... za to prebrat mi je rablo cela 2 tedna... ful dosadi

— ...
11.5. 2007 ob 2:59

Najprej slovnična napaka v opisu filma : "skušas" - pravilno je "skuša". Po predfilmu sodeč je videti, da bo FR izmed boljših HP filmov, če ne celo najboljši, kajti veliko je posebnih učinkov, mračnosti in vzdušja, ki je kot v knjigi. Je pa precej nenavaden tisti del, ko ima Harry privid Mrlakensteina na postaji 9 in 3/4, kajti tega ni omenjenega v knjigi in je precej srhljivo - kaj pa sanje bodo prikazali? Seveda pa bodo morali zgodbo spremeniti in skrajšati, ker je knjiga precej dolga, upam pa, da ne bo takšen fiasko kot pri OK, ki me je totalno razočaral, saj je bil močno okrnjen po vsebini in poteku zgodbe. Komaj čakam na DH in FR.

— Živago
11.5. 2007 ob 3:03

Še ena napaka: "Kalavara" ni pravilno, ampak je "Kalvara". "Peto leto na čarovniški šoli Bradavičarki Harryu ne obeta nič lepega." - "se" je popolnoma odveč in nepravilno.

— Živago
13.5. 2007 ob 11:50

na ta film čakam že vse od kar sem videl 4. upam da ne bo preveč izrezanega in da bo zgodba taka kot v knjigi, brez spreminjanja. Posebni učinki bodo po mojem mnenju res hudi, najbol pa se veselim spopada DUMBLEDORE-MRLAKENST EIN. KOMAJ ČAKAM!!!

— HP!
14.5. 2007 ob 21:18

kumi čakam ta del de u kino pride zihr ga grem gledat.pa še to upam debo po knigi posnet film.=)to je to fajn se mejte usi...čaw čaw

— c.ronaldo
16.5. 2007 ob 14:07

joj komi čakam gdaj ga vidim!!!

— kr neki
17.5. 2007 ob 15:31

Kokr sm gledala predfilme in slike in vse kar je povezan z tem filmom mislm da bo to fenomenalen film.res komi čakam tud na knjigo, pa če prov še neki mescov, ampak film nisem pričakovala tako hitro.vam sporočim kakšn je! Čaw

— Lorna
18.5. 2007 ob 21:50 zvezdica

Zdi se mi izreden film res vreden ogleda. Nisem si ga še utegnila ogledati, kajti ni e dokončno posnet ampak kot velika fanica vseh serijalov hp-ja sem si ogledala vse mižne predfilme in dogajanja v ozadju in si zato drznem trditi, da bo ta film zelo dober. Poln akcije in presenečenj, za tiste seveda, ki niso prebrali knjige. Hkrati se prepletajo tudi čustva in po Harryevem vedenju se da videti da odrašča.Postaja vse bolj odrasel in KONČNO poljubi Cho. Vse v vsem, ta film bo odličen in kot sem že rekla-niti zi čarovnik Mrlakenstein mi ga ne bo pokvaril-definitivno

— Doriss
23.5. 2007 ob 15:05

ja vsekakor doriss se strinjam popolnoma s tabo sj je film res vreden ogleda!:=) šla si ga bom ogledat ker je harry res cool in tut ron pa hremiona sta d'best! no sj pravm ni škoda dnarja za tok hud film! :)

— uršaaa
26.5. 2007 ob 22:44

Film bo trajal 138 minut. Vsekakor je vreden ogleda, saj je edini do sedaj v katerem se bodo z Harryijem bojevali sošolci in prijatelji. Že iz intervijujev in predfilma lahko ugotovimo da je film poln prijateljstva, Ronovih smešnih komentarjev, akcije in romantike. Jaz osebno mislim, da je ta film najboljši iz serije HP - jevih filmov. Takoj za njim pa je Jetnik iz azkabana.

— =)
27.5. 2007 ob 14:59 zvezdica

Končno 5. film. Verjamem, da bo vsaj tako dober kot prejšni, če ne boljši. Harry Potter knjiga je nekaj neprecenljivega, prav tako film. Prbrala sem vse do sedaj izšle knjige in doma imam vse filme o Harry-ju. Zato se 5. dela zelo veselim. Zanimivo je gledati skozi film najstnike, ki niso povsem takšni kot smo mi (so čarovniki) vendar imajo povsem enake probleme kot mi. Probleme s prijatelji( v 4. delu Ron Harry-ju zameri,ker misli da se je sam vpisal na turnir), imajo osebe ki jih zaničujejo (Draco), ljudi ki jim stojijo ob strani (Dumbledor, Sirius), sorodnike, ki jih imajo radi(Sirius) in sorodnike ki jih zaničujejo (teta, stric), imajo probleme v ljubezni in seveda probleme z učitelji( Raws, sedaj v 5. delu pride tudi Temyna (vsem od nas so šli nekateri učitelji na živce, ali pa nas še vedno živcirajo)).V vsem tem so nam zelo podobni. Vendar pa imajo tudi večje probleme, kot so Mrlakenstain, nazadnje tudi smr Siriusa, s tem povezan močan občutek krivde. V filmu se mi zdi da bo najboljši prizor boj na ministrstvu.

— harry!!
5.6. 2007 ob 19:13

mislim da bi bilo neumno če ne bi šel filma gledat v kino

— harry potter
8.6. 2007 ob 21:15

HARRY POTTER JE RES CAR A NE PA ZELO MI JE VŠĆEĆ KA JE VELIKO SNANSTVENE FANTASTIKE.

— JURE
10.6. 2007 ob 19:54

Film bo zello vredu saj so še bili do sedaj čisto vsi.Ta del po nekaj zelo posebnega saj Temyna Harry-ju sploh ne verjame,da Mrlakenstain živ in mu daje kazni in mu zapleni metlo(ognjena strela) Pojdite na internetno stran o Harry-ju.www.hpslo.c om tam vam piše čisto vse.Na tej strani so napisali,da otroci mlajši od 13 tega fillma gledati saj je zeliko takšnih srhljivih scen in groznih bitij!!!:)

— Benjamin
10.6. 2007 ob 19:58

Film bo dolg 138 min in bo najkrajši film do sedaj!:(

— spyder
12.6. 2007 ob 20:02

joj se je bojim ogleda. vem da bom razočarana kot vedno od 3. dela naprej. največja napaka je, če prej prebereš knjigo. vem da ne morejo posneti tako obsežnega filma ampak si ne morem kaj. ampak se vseeno se ne morem prisiliti da si ga ne ogledam. vseeno komaj čakam.

— katja*
20.6. 2007 ob 17:05

lepo da niso nehali snemat filmov saj so bili vsi do sedaj prave uspešnice. za to se lahko zahvalimo pisateljici knjige ki, kot smo opazili, ima domišljijo in pamet za pisanje razburljivih knjig. film pa je vseeno skoraj boljši, strnjen v celoto in do sedaj je vsak naslednji, nov film popravil napake prejšnega. to bo sigurno nova uspešnica saj sem že prebrača knjigo in na podlagi te, film ne more biti slab!

— evA
23.6. 2007 ob 19:41

Še mn k 1 mesc pa bomo spet šli u kino=)pomoye bo to res hud film..saj taki swo predfilmi an..pa fotke so tut hude:)ene par scen je takih da se komad userješ če maš zwočnike naglas(tko k u kinu)..komi čakam k bo res dobr film:)sam škoda je idin to k je sam 8 knig..k že tko ne morš nehat brat knige..koko boš pol šele k naw weč filmow..idin č boš skos gledu od 1-8=)hehe

— bEccHy*
23.6. 2007 ob 22:38

Komaj čakam!!.. Ali kdo ve, koliko časa prej je treba kupiti vstopnico, za premierno predstavo Harry Potter.ja ?? Hvala.

— nikC
27.6. 2007 ob 11:08

filma še nisem vidla ampak komaj čakam da ga bom. prav nič pa mi ni všeč da bom med premiero na morju in bom morala počakati na konec morja da si bom filem lahko ogledala =/...drugače pa ia i can't wait..film bo 1o% še bolši kot vsi prejšnji, seveda če je to sploh mogoče.

— komaj čakam <3
28.6. 2007 ob 14:00

js sm ze vidu vse 3 predfilme pa prebral vse knjige zj bom se 7 komi cakam film in mislim da bo ful carski. Pa spacka so hotla izzrezat iz filma pa jim je J.K.Rowling rekla da raj ne kr spack igra 1 od glavnih vlog in potem nebi bilo povezave v filmih je povedal Davit Yates

— mare
28.6. 2007 ob 14:13

mene so prejšni filmi zelo razočaral, sploh trojka. k se mi zdel film popolnoma zgrešen, in upam, da bo harry potter and the order of phoenix velik bolši. mene velik bol kot filmi navdušujejo knige o herryu, filmi so bili pa na zalost razočaranje, čeptav so vsi igrlalci zelo dobri sploh Emma Watson, ki ma res talent.

— arya
28.6. 2007 ob 15:08

js hočm film čimprej vidit, če ne me bo pobral. glih ta mesec sm še nekejkrat prebrala peto knjigo, tko da mislm da bo prov fino vidit film. edin skrbi me to, da bojo kejšne scene izpustil, ker je dost takih scen v knigi, ka bi jih blo žal izpustit. sicer pa vem da ne morjo zdej cele knjige uprizorit na platnu ker bi to trajal zlo dolg (čeprov se ne bi branla 5 ur presedet v kinu (z odmori seveda) in past v film tko kt sm padla v knigo).duhh pa če tko pogledaš je vsak film čedalje bolj mračen in sklepam da bo tale najbl do zdej...pol pa itak bo nasledn še bel, pa tazadn, ko se ob o njem govorilo že velik prej in velik časa po prihodu v kino dvorane...blah jst sam vem da nočem da se Harry Potter konča, tko kt ogromn drugih ljudi...

— Moka
29.6. 2007 ob 10:02

Harry, Harry, Harry .yeahhaa :D . koma čakam sam u pm ...zaka šele 19.? ...js bom umrva do taj =S . ja vseeno harry :D:D:D

— Breda
29.6. 2007 ob 17:29

ga bom sel gledat.Upam da bo dobr kot prejšni deli!

— Šnofko
29.6. 2007 ob 23:42

jao!!! to je najbolši film tega leta pošteno... o ne morm čakat!!! upam sa da bo vikendova premiera ka prisežm... da bom prvi v vrsti stau za vstopnico. pa če bo treba 4 ure prej!!!

— rjavc
30.6. 2007 ob 20:13

hja..men je fula fajn, k bom spet vidla rona. ron je fula fajni pa smešn. pa tut hermiona je ok, čeprov se pifla. harry pa...se sam men zdi, al je čedalje bol grd? ok ok, sj ne bom žaljiva, no po moje bo film kr ok, sploh kr bo zdej mal več igral car mlakenstain. komi čakam de pride7 knjiga. jst mam tut vse filme duma. še enket: mrlakenstin je res car, edin škoda k bo sirius umrl, kr je kr ok. no , to je vse.in moj email...niti slučajn nism piflarka.

— ninica
1.7. 2007 ob 11:18

Ja meni se zdi da bo ta film tbulši od ush filmu od HP...kr ni več una fora "čira čara ti si zdej žaba" kukr u 1. filmu...zdej je skor že grozljivka tu... ow yeaaah kumi čakm! Drgač pa me nejbol impresionirajo efekti u filmu... ufff, ne res, tu pa kumi čakm! na dan premiere uzamem dopust in grem gledat! :) LP, petra

— petra
1.7. 2007 ob 21:28

komi čakam da ga grem gledat, k dozdej so bli usi filmi ful ful ful dobri oziroma perfektni in ful ful komi čakam da ga grem gledat!

— đuli
4.7. 2007 ob 21:33

tko dolg sm čakl in končno je tuki,komej čakm d si ga bom ogledov,upam da bo podobn ostalin,prebral sem vse knjige in se mi zdijo ful dobre.poleg harrija so face še doblerdone sirius ,ne maram pa dreca ravsa in luciasa

— matic
6.7. 2007 ob 13:14

harry potter mi je zelo kul saj sem že prebral vse dele do zdaj

— primož jozič
7.7. 2007 ob 18:40

jaz bi rekel da je to drez veze ker se mi zdijo vsi filmi narejenina enakem principu.

— dscnv
8.7. 2007 ob 14:27

mislim a bo kull, kr sm knjigo že prebrau in se mi zdi, da je ful uredu

— Urban
8.7. 2007 ob 15:06

RAd bi pohvali vse knjige in filme Harrya Potter-ja.

— Luka
8.7. 2007 ob 19:02 zvezdica

Prvi in drugifilem sta bila fenomenalna, tretji tudi dober, pri četrtem so malo zgrešili. Ogledala sem si predfilme in mislim da bo ta filem najboljši do slej. Poln je akcijskih, romantičnih in smešnih prizorov. V filmu bo tudi nekaj drame. Glavne teme niso preveč speljeli na stranpot. Nekoliko bo zagotovo krajše in tudi nekateri prizori, ki jih v knjigi ni so lahko prav posrečeni, če jih ni preveč. Skratka mislim de bo film čudovit, res vreden ogleda. TAKOJ KO PRIDE VEN SI GA GREMO S FRENDICAMI OGLEDAT IN MISLIM, DA NE BOMO RAZOČARANE! Lp Kaly :)

— Kaly
8.7. 2007 ob 19:48

ma končno 5 del upam da bo tok dobr kot kniga

— mare
8.7. 2007 ob 19:55

ej pohvalm vse ki ste sedoloval pr knigah in n filmih Harrya Poterya ki so mi bli ful všeč pa upam da bo zdej isto pr knigi je na filmu pa še ne vem. (upam da čim bolj)

— myer
9.7. 2007 ob 14:29

Men so bli dobri prvi trije filmi, četrt je pa biu mal tko...preveč stvari za prikazat pa premal časa...majo pa že svoje vzroke zakaj ne morjo nardit filma dolgega nwem...5 ur al več Katja* :Zakaj je največja napaka če prej prebereš knjigo? Mislem dj napaka če prej gledaš film. V knig je vse napisan, v filmu pč pou tega manka. bEccHy*: 8 knjig? sedma je zadnja..pol bo še kšna? ninica :pa kaj če se hermiona "pifla".v bistvu se ne, ker tisto kar se nauči ji ostane v glavi, se ne nauči samo za test;) No ja ubistvu nevem ka nj povem od filma.uživejte v filmu, pa uživejte počitnce..čaw čaw

— Maja
10.7. 2007 ob 8:25

peti del je zagotovo nakboljši saj smo že videli trailer najbolj še pa bo poljub s chou

— jan
10.7. 2007 ob 10:33

Kot dolgoletna fanica, sem prepričana da bo ta film prav tako dober kot 3. in 4., ki sta malo bolj temačna in zato (hvalabogu) primerna tuzdi za starejšo publiko. Zanima pa, če bo pri nas prikazana verzija, ki naj bi imela zadnjih 20 minut, ko poteka "bojevanje" med Harryem in "Death Eaters", v 3D?! Bilo bi super

— Katja
10.7. 2007 ob 11:58

Js sm ze kupo ustopnce ze mam zadno vrsto 19.7 u sredini komi cakam po knjigi sodec bo ful carsko Ne gradisnik kenda je car

— mare
11.7. 2007 ob 9:36 zvezdica

Pozdravljeni vsem! Film o Harry Potterju je zelo zanimiva in resnična prikazana prizorov. Jaz mislim, da se ne da opisat, če bi bilo resnično takšno dogodkov v življenju. Čeprav je posnet!!! O tem je veliko tudi način bojevanje za življenja. Uživam, ko gledam film se mi zdi resnična. Pritegne me notri pri gledanju filma. Torej mislim, da se splača iti gledati v kino! Želim vsem prijetno gledanju Harry Potterju 5. Kupite pijačo in zraven kokice. Če koga zanima me lahko odgovori na mojo elektronsko pošto. Hvala in uživajte poletje.

— Bojan
12.7. 2007 ob 8:39 zvezdica

Mislim da so se krepko zmotil ko so napisal film meseca saj je vsaj po mojem mnenju film leta pa naj kdo reče drugače. Film bo izvrsten videl sem predfilme. Prebral sem knjigo iz katere je razvidno da bo odlična zdodba Igralci bodo (predvsem harry) bili boj v sebi. Ponovno bo izvrstna glasba. Edino škoda da bo tako kratek. Jaz ga nameravam iti gledat prvi teden in upam da mi bo uspelo. Garantiram da je lahko vsakemu žal ki ga ne bo šel gledat!

— harry je car
12.7. 2007 ob 20:34

emma watson je carica pa daniel tud! komi ćakam da film vidm!sam škoda da je tok "kratk"!sam kokr sm vidla mal udlomke se zdi cool.sam tm k je un kiss nebi smela bit cho chang ampak emma! joj kok so nesramni kaj a ne vidjo da je v filmu Hermiona zalublena v harryja

— pinky
14.7. 2007 ob 1:29

Jazst mam pa karte za četrtek! Neke clipe sem preko neta ze videl (azkaban, ...), nakar pa moram priznati, da ko knjigo preberes, si zamislis cisto nekaj drugega, kot je pa v filmu. FANTAZIJA SE PODRE OB FILMU! Ps: 7. del HP - ja prevaja Jakob Kenda, izdala ga bo pa MK (mladinska knjiga). Srečno in uživajte!

— Dino
14.7. 2007 ob 2:05

Trenutno sem v Oxfordu in sem si film tudi ogledala. Tako kot ostali je tudi ta dober. Na koncu je bilo kar veliko akcije in posebnih ucinkov. Tudi sneman je na rahlo drugacen nacin, kot ostali. Ni me posebej presenetil ker sem vedela, da bo dober. Le nekateri dogodki so izredno kratki in skrceni, predvsem na zacetku. Kar je seveda normalno za tako dolgo knjigo. Spet se eden dober film, priporocam ogled.

— Alja
14.7. 2007 ob 10:14

Lej ko si 1 rekla da bi morala bit Hermiona ne pa Cho s Harry-jem bi spremenil potek knjige pa ka bi pa pol knjiga drogacna od filma bravo svaka ti cast. Ok fil je 120% bolsi od 4 dela.Ce ste prebral knigo pol zevete da je bla sploh ful carska saj smomel tud fajnga prevajlca J. Kendo ,ki je dobil pravice za prevjanje 7 dela HP-ja, ce pa niste pa se tok slabs sam vam bo bol zanimiv.Film je ful kratek kar me zalosti saj se iz tega vidi da bo veliko dogodkov izbrisanih tako da postimo se presenetit. : )

— mare
14.7. 2007 ob 12:57

Harry Potter rock! Ta del Harry Potterja je najkrajsi ampak najboljsi!

— Harry Potter je ZAKON!
14.7. 2007 ob 15:03

dj vsi bote tih k ga se gledal niste in neveste kaj bo =(

— dkjhtf
14.7. 2007 ob 22:54

cool jas grem gledat premiero harry potter ampak žal ne v kolosej. ta del mi je pač najljubši del od vseh delov hp pa nevem zakaj. samo žal mi je da sirius umre. sreča pa, da dobijo nazaj v azkaban l'oholovo in druge jedce smrti pa seveda LUCIUSA MALFOJA.

— Anja
15.7. 2007 ob 13:55

to ni najbolši film meseca niti leta ampak vseh časov!!! itak so use knjige genialne in filmi tud. opažam tud da je vsak nasledni film bolši. js ga grem gledat usaj 4x. komi čakam!!! sam še 4 dni. :D:D:D

— *harrygirl*
15.7. 2007 ob 15:35

Vsak del je slabši... ta bo katastrofa

— Darko
16.7. 2007 ob 18:32

j že komi čakam ta film...re je da nism prebrala knjige ampak sem 100% da bo film enkraten... tok m ženeučakana da grem na premiero k ponavad ne grem nikol k je prevelka gužva:D:D:D pa mislm da nism edina

— Nusyy
16.7. 2007 ob 22:02

čeprau si filma še nism ogledala se mi zdi po useh predfilmih in usemizjemen filem komaj čakam da si ka ogledam ker je tudi knija enkratna bo tudi filem moreu biti tab

— ***
17.7. 2007 ob 8:20

Knjigo berem že tri tedne. pa je nekak ne morem dokončat, ker je dolgočasna. Prejšnje so bile boljše. Preveč je opisovanja, premalo akcije. Upam da bo film boljši kot knjiga, čeprav se to dosedaj še ni zgodilo.

— Borut
17.7. 2007 ob 14:02

ej ta film stari je brez veze! man je kr neki

— nika
17.7. 2007 ob 17:33

filma zares še nisem videla ampak se ga že zelo veselim, knjigo sem že prebrala imam pa še svežo novičko za tiste ki še ne veste kdaj izide 7 del knjige o harry potteru (danielu radclifu ) knjiga izide 2 dni po premieri (angleška ), za slovensko pa mediji še ne vedo, tisti ki bi se še radi pogovarjali upišite moj msn: lepodekle@hotmail.co m, kino in knjiga že veselo čakata!

— film lover
17.7. 2007 ob 18:39

BOLŠEGA FILMA KOT JE HARRY POTTER NI SEM OBOŽEVALEC HARRYA PREBRAL SEM ŽE VSE KNJIGE IN POGLEDAL VSE FILME RAZEN FENIKSOVEGA REDA KOMAJ ČAKAM DA PRIDE V KOLOSEJ V MB TAKOJ BOM ZAŠTARTAL ZA VSTOPNICAMI HARRY POTTER AND ORDER OF FENIKS RULA!!!

— mitja
17.7. 2007 ob 19:24

Ta film je najboljši od vseh delov Harry Potterya!

— Janchi
18.7. 2007 ob 8:45

No tako, včeraj po filmu so bili občutki fenomenalni. Film je zares VREDEN OGLEDA. Vendar ga ne priporočam mlajšim otrokom, saj je kar nekaj staršev med filmom z njimi odšlo iz dvorane. Filmi pač niso več tako nedolžni kot so nekdaj bili. Ujemanje filma s knjigo je kar vredu, sicer bi kot bralka precej stvari spremenila, vendar tega potem niti slučajno ne bi mogla omejiti s tako časovno dolžino. Hitro v kino!

— Maia
18.7. 2007 ob 11:29

ali mogoce gdo ve ob kateri uri bo Harry Potter in Feniksov red v koloseju koper!?

— karmelita40
18.7. 2007 ob 11:36

ewo jst sm šla učer gledat. men je bil film ful dobr, mojim trem frendicam pa ni bil, ker naj bi bilo premalo akcije. ubistvu je res ni bilo veliko, sam je ostalo tut ful dobr!!! pa ni bil tok mračen, kot so napovedovali, pa zrežiran mi je blo super. VREDNO OGLEDA

— jst
18.7. 2007 ob 12:14

Pa kdo je reku da je Harry Potter za otroke? sam zto k so mladi igralci u zgodbi to ne pomen da si filma starejši ne smejo ogledat. Bed. Rupert, Emma in Dan so pa ful face in js sm prepričana da bo ta film najbolši do zdej. Je res da so knjige fuuul u redu ampak js mislm da tut filmi niso dalč ot tega. Js osebno sm se vrnila iz počitnc zato da grem lohk u koloseja tko da pričakujm da ne bo razočaranja. Uni k pa znajo sam kritizerat pa te zgodbe očitno ne poznajo. Pa če koga kej zanima o zadnji knjigi...3 osebe umrejo sigurno...to pa vem ker so nedavno razkril...uživite

— =)
18.7. 2007 ob 15:00

kko lahk gledate to svinjarijo?? mislm d?

— fanny88
18.7. 2007 ob 15:09

ne vem kaj naj recem.film sm si ze pogledala in se mi zdi da ima kar nekaj napak...to boste zlo hit opazil ce ste bral knigo...stvari so hotl posplošt in pa naredit pac nawadno dolg film ampak je zarad tega prslo do napak v filmu...drgac pa so igralci zlo dobri tko da cez nih ni nubenih pritozb..

— moni
18.7. 2007 ob 16:45

kdor je šel gledat film je totalno neumn jaz sem ga gledala v tujini živa beda ne priporočam.

— razočarana
18.7. 2007 ob 22:03

FILEM JE TAKO DOBER, DA PRAVIM SAMO ENO: OGLEJTE SI GA!

— HRHGWP
18.7. 2007 ob 22:31 zvezdica

Shrljivo, film je čisto nasprotje knjige, kar se meni zdi, tolikio pomembnih podrobnosti i prikazanih, spet je toliko razlik, kar nekaj se zodi kar se v knjigi ni, in obratno ... primer Harryu Loona pove da so žvadrni vidni le tistim ki so videli koga umreti, pravzaprav naj bi to izvedel na Hagridovi učni uri. pa spet, tista scena pri madam bushibushi ko ga cho pusti ni prikazana, ne ko Hagrida odpustijo. Spet DA je izdala Marietta , Chojina prijateljica, v filmu izpada kot da jo je Cho . PLUS, meni se zdi da Siriusova smrt sploh ničustveno pokazana. Sploh ne zna zvabiti solz na oči ali čersa podobnega, ostala sem hladnokrvna, čeprav sem ob isti sceni v knjigi jokala. Še sama bi jo lahko režisirala bolj ganljivo PA ŠE Peta knjiga je bila ful debela, vrjetno najdebelejša od ostalih, posnet pa je skoraj NAJKRAJŠI film Logika? Drugače je film zlo zlo zlo zlo vredu ( pod pogojem da prej nisi bral knjige) v tistih prizorih, ki so seveda prikazani je še kar napeto, glede na to, da sem pozabla jest kokice :P Če gledamo optimistično, vam ga toplo priporočam, res. Ampak ne ozirajte se na podrobnosti med knjigo in filmov, kot jaz, ki sem s tem naredila napako, sicer bote razočarani

— Teznčanka
18.7. 2007 ob 22:57

ta film je napet ampak je preveč znanstvene fantastike

— mimi
18.7. 2007 ob 23:52 zvezdica

Film me je zelo presenetil in to v nadvse pozitivnem smislu. Odlična režija Davida Yatesa je v sicer nekoliko zvodenelo serijo prinesla svež pristop in vesti, da bo Yates pri seriji ostal še za Half Blood Prince so nadvse obetavne! Scenarij se mi zdi zelo spretno napisan, film ne prekratek, saj so mnoge v knjigi "nepotrebne" malenkosti izpustili oz. nadomestili (prikazovanje Choine navezanosti in Mariette bi bilo zamudno, zato so M. vlogo spretno prenesli na Cho, dejstvo, da namesto Hagrida Harryju žvadrne predstavi Luna se mi ne zdi niti najmanj moteče (fino je podrobneje spoznati Luno), edino, kar sem res pogrešala, je bil St. Mungo, ker tista Nevillova razlaga nekam obvisi v zraku). Mladi igralci so nedvomno odrasli, čeprav razen s strani Evanne Lynch (ki je za vlogo popolnoma!! ustrezala) kakšnih presunljivih nastopov ni bilo (od tria se je - spet - najbolje odrezal nadarjeni Rupert, ki pa žal ne dobi kaj več od klišejskih enovrstičnic; kemija z Emmo je pa vseeno prepričljiva). Žal je Bonnie dobila premalo besedila, da bi dobila možnost razviti Ginnyin karakter, kljub temu pa so nastavki za naslednji film dobri - še posebej pred Harry+Cho poljubom, ko Ginny s pogledom vse pove. Škoda, da jo na koncu pred vlakom vidimo s Seamusom, glede na nadalnji razvoj dogodkov bi bil kdo drug primernejši. :) Gambonov Dumbledore je za moje pojme še vedno premalo prefinjen, subtilen, nežen in častivreden, je pa zato Snape toliko boljši!! Kaj naj rečem, I absolutely love Alan Rickman! Njegov "I may womit" in "Obviously" sta bila tako dovršeno hilariozno popolna!! Imelda Staunton - kaj naj rečem, srhljivo odlična, kot ponavadi! Moraš jo sovražiti, čeprav je za vlogo preveč čedna. Hm, aha - animirani junaki - Kreacher se mi je zdel malo premalo zmešan, Grawp je bil pa popoln! Kar zasmili se ti... Aha, scena - ministrstvo se mi je zdelo še kar (čeprav mi je vse v lesu, kot opisuje knjiga, bolj všeč), Grimmauld Place pa mi je čisto mimo. Kaj čem, res sem si predstavljala en star okrogel trg... Še en zanimiv detajl - začetek, ko Harry in Dudley bežita (čeprav še ne vesta pred čim) se mi je zdel super; dva, ki sta bila še pred trenutkom smrtno sprta, skupaj bežita... Še en hilariozen prizor - gostilničar Hog's Heada s kozo :D Še za konec - dvoboj med Voldemortom in Dumbledorjem je bil res veličasten. In tisto, kar je sledilo, tudi. Film se definitivno splača videti, jaz mu dam 9/10 (še posebej glede na umestitev med prejšnje HP). No, zdaj pa res še samo na soboto počakamo, pa bo! :D Še to, POMEMBNO - komur je zvestoba originalu res pomembna, naj si rajši vnaprej prebere spoilerje, da ne bo na samem mestu razočaran. Jaz sem naredila tako in ker sem vnaprej vedela, katere dele so spremenili, sem se res lahko posvetila filmu samemu.

— Ina
19.7. 2007 ob 10:14

film je bil zelo dobr in cool ter prepričljiv pa tudi vse te čarovniške dejavnosti to je zlo cool in naj še posebaj pohvalim režiserja ter igralce HVALA

— kalsxy
19.7. 2007 ob 11:55

filma si še nisem pogledal ampkak k ste napisal da nej bi jih cho zatožila je to bedasto sej je bla vendar vajga in bo šla zatožit fanta. mal bedasto drugače pa sem siguren da bo film dobr. Upam da bo čimmanj sprmmb od knjige k sem jo 3X prebral

— fan
19.7. 2007 ob 15:41

Imam 2 vstopnici danes v koloseju Maribor ob 20 uri in sicer na sredini v predzadnji vrsti. Če koga zanima bom od 19 ure v koloseju, sem skupaj še z enim fantom in punco, tako da me boste najdi. Prodam pa karti vsako po 3€, če kupiš obe pa daš 5€.

— Miha
19.7. 2007 ob 17:52

Jutri grem v Kolosej gledat 5, ki jo komaj čakam. V soboto pa še knjiga. Na blogu zivagovblog.blog.sio l.net bo kmalu napisan e-članek o tem. To pa je res zelo pestro in vroooče poletje. ;)

— Živago
19.7. 2007 ob 22:04

film je biu fulll zakon! samo malo bol doug bi pa lhko bil!

— Ewch*
19.7. 2007 ob 22:41

koker sm že napisala komentar v filmu res premal dogaja.pa tko no ni zanimiv koker so ostali bli npr. 4 del. ta ne da je dougocasen( no res da so eni sred predstvae sli domov) ampak presprsto ne dogaj se pa jst sm misla da bo cist drgac film k so full poudarjal da bo Harry jezen pa sploh niii... bed

— sara
19.7. 2007 ob 22:52 zvezdica

ah ja...ni ne vem kaj tale film.mogoče za nekoga ki ni bral knjig celo nadpovprečen filmski izdelek. nekdo, ki pa je knjigo prebral,morda celo več kot 1x, ki natančno pozna dogajanje v knjigi, pa najbrž ne bo navdušen nad filmom, tako kot tudi sam nisem bil,saj film knjigi ne seže niti do gležnjev.nekatere stvari so totalno bedne,na primer to da sirius luciusa malfoya na ministrstvu udari "na gobec"...halo od kdaj se carovniki med dvoboji udarjajo? mogoce ce doma pozabijo palice...na splosno pa mi sirius v filmu ze od zacetka ni vsec saj se mi zdi premalo mozat,premalo kul,premalo junaka je v njem, kot je bil prikazan v knjigi.predstavljal sem si ga kot nekega pogumnega carovnika,pa s svojim videzom nic kaj ne kaze nato.za vzgled bi si lahko vzel aragorna iz znane trilogoje gospodar prstanov.zmotilo me je tudi to da je kalvara temyna kaznovala vse clane DA ko pa se to sploh ni zgodilo.harry je bil edini ki si je moral vrezovati besede v roko,pa se to ni imelo zveze z DA. nadalje me je zmotilo to da je v filmu cho prikazana kot izdajalka DA kar je ponovna brca v temo in pa "spopad" dumbledorja v njegovi pisarni,ki pa se v filmu sploh ni zgodil saj je ravnatelj usel skupaj s feniksom. prav tako pa so harryevi custveni izpadi takrat ko pride v stab in pa na koncu v dumbledorjevi pisarni prikazani prav borno... to pa je le moje mnenje,ki temelji na tem da sem knjigo dodobra "nastudiral" in morda me prav zaradi tega tak film ne more ravno navdusiti,da ne recem zadovoljiti. 2/5

— jure
20.7. 2007 ob 8:31

nad filmom sem zelo razočarana! Izpuščeno je veliko pomembnih dogodkov, čeprv cele knjige res ne morš spravit v en film, vendar pa bi se vseeno lahko bol potrudili z prikarovanjem čustev. Moti me tudi to, da je film slabo povezan ter nekatere stvari ki se sploh ne ujemajo s knjigo(v njej so stvari navedene drugače)!!!

— skustrana
20.7. 2007 ob 8:43

zelo kul film

— jože
20.7. 2007 ob 11:08

film je zlo bedn .nč pametnga se ne dogaja če pa se že se pa ponavljajo zgodbe iz prejšnih delov

— someone
20.7. 2007 ob 11:13

En lep pozdrav vsem skupaj, moram povedati da sem bil včeraj v kinu in si ogledal ta filem.Pričakoval sem VEČ.zdi se mi kot,da se vleče cel film akcije pa skoraj da ni.Prejšnji deli so bili veliko boljši,kot ta zadnji...!Upam da bo v prihodnje boljše in da bo več akcije. Če bi vedel da je tako bi sigurno še enkrat razmislil ali se splača pogledati film ali ne.

— Don
20.7. 2007 ob 12:15

končno film. prebral sem vse dele harryja potterja (razen 7)in zdi se mi da je 5 film najboljši. tudi 6 bo dober film

— rocky
20.7. 2007 ob 12:28

Film je pa res najhujši..pejte so ga čimprej ogledat..res je zakon..u VB je bla premiera 3.7. in film že od takt podira rekorde na lestvicah..kaj bo šele ko bo film predvajan po vsem svetu..recimo v SLO..včeraj ko sm šla jz gledat film v Kolosej..je blo pred dvorano 7 taka gužva da smo notr hodil ene 15min res..ful dobr film..svaka jim čast usm:)

— bEcHy***
20.7. 2007 ob 13:18 zvezdica

Tudi jaz sem fenica vseh knjig HP in tudi filmi so mi bili všeč. Ampak 5 film ... polomija... vse naj zanimive in smešne dele iz knjige so izpustili. Celo pogovor, ki sta ga imela Dumbeldore in Harry ... vse pomembne stvari, ki so potrebne, da bi razumel o čem se gre so izpustili prav tako kot kdo je naročil morakvarjem, da napadejo harry-ja. Pa ne reč : itaq da Mrlakenstei!!! zrd tega kr ni bil on. moje mnenje je da jim ta film ni tako dobro uspel kot prejšnji in vsi ostali.

— Neimenovana
20.7. 2007 ob 13:48

film sem si ogledala vceraj...moram reci da se mi ni zdel prevec dober...lahko bi rekla da je film 2. najslabsi izmed vseh 5-ih filmov...sicer sem velika fenica hp-ja ampak iz kinodvorane pa sem vseeno prisla razocarana...dogodki so zmesani med seboj in nasploh zelo spremenjeni...zelo sem razocarana...

— island_girl
20.7. 2007 ob 15:24 zvezdica

Se strinjam z Neimenovano. Lahko bi povedali, da je morakvarje na Harryja spustila Temyna. Drugače:glasba-5 vizualni učinki-+5 zgodba-+3(boljši od 3 in 4, slabši od prvih dveh

— andro
20.7. 2007 ob 19:58 zvezdica

Ne vem kje naj začnem...toliko čakanja in pričakovanja za tale film in potem ...šok. Film je čista polomija - ne drži se knjige oz. jo prireja po svoje (zakaj že?). Definitivno najslabši film o HP kar so jih posneli. Da ne rečem, da so igralci svoje delo večinoma opravili porazno (izjema Raws in Kalvare Temnye) in cel kup nekih "limonadastih" pogledov. A je mogoče ta režiser prej snemal španske limonade? V glavnem ..film je zelo veliko razočaranje... Lahko bi bilo veliko bolje - in res glede na to, da je ta knjiga zelo debela ni logike, da je film najkrajši.

— Fanica
20.7. 2007 ob 21:06 zvezdica

Pozdravljeni vsi pravi fani serije HP! Kot resnična pristašica HP-ja je razočaranje nad filmom zame nepredstavljivo! Vsak film, ki sledi naslednjemu, je bolj in bolj hollywoodski in le bleda senca izvirnika! Prevelik povdarek na posebnih efektih in skoraj ničen na vsebini... Film sem si ogledala v čudovitem ambijentu puljske arene na tamkajšnjem filmskem festivalu in vzdušje je bilo neverjetno... akustičnost arene, pridih zgodovine okolja in svetle zvezde nad mano so še povečala pričakovanje, ki se je stopnjevalo do katarze začetne špice... nato pa veliko razočaranje! Nekdo, ki izvirnika ni prebral, mora dobiti povsem izkrivljeno podobo o knjigi, ki je napisana resnično veličastno! O detajlih, ki so jih, ne le zgrešili ali prezrli, temveč tudi zmaličili in pokvarili, ste dovolj povedali že ostali zvesti HPjevci. Omenili niste le zgrešene predstavitve Death Eaterjev med prizori na ministrstvu, ki naj bi po mnenju filmarjev bili skorajda nepremagljivi, med tem, ko so v knjigi člani Feniksovega reda in Dumbeldorjeve vojske bili zanje kar hud nasprotnik ter povsem napačno predstavljenem posedovanju Harrya s strani Voldemorta, ko naj bi Harry sam čudežno spoznal, da njegova moč nad Dark Lordom leži v njegovi sposobnosti ljubiti in prijateljevati, med tem ko Voldemort tega čustva ni zmožen čutiti. Dodam naj še to - J.K. se mora ob gledanju te packarije trgati srce! Gotovo britko obžaluje prodajo filmskih pravic, zgolj za medlo kapljico v morje, njenega že tako nepredstavljivega bogastva. Prebrala sem ogromno knjig, in le redki pisatelji so dali toliko sebe v vsako tehtno napisano besedo, stavek, poglavje, kot je to storila ona... in da potem vidi kaj so iz tega naredili katastrofalni scenaristi in ostali medli tekstopisci. to mora biti zanjo podobno srednjeveškemu mučenju! Naj kljub vsemu pohvalim igralce, ki so iz dane situacije resnično naredili največ kar so lahko! Moje sporočilo vsem, tako tistim, ki si filma še niste ogledali, kot tudi vsem ki ste si vzeli čas in ste to storili, pa je sledeče: tisti, ki ste pristaši pisane besede več kot sposobne J.K., boste to tudi ostali in vam film, nepopoln in nezadovoljiv kot je, gotovo ne bo mogel nadomestiti zgodbe, ki je, čeprav dolga, prav nič dolgočasna in ob podrobnem prebiranju prav gotovo NE vsebuje "nepotrebnih" ali "neuporabnih" podatkov. LP in obilo užitkov ob prebiranju (žal najverjetneje)zadnje knjige, ki izide danes, minuto čez 1 zjutraj!

— Tr00fEniCa
20.7. 2007 ob 21:14

Nisem nikakrsen fan HP, nobene knjige prebral, filme sem pa pogledal do 4. dela. Hocem povedat, da mi je zelo zanimivo glede vasih ocen o filmu. Na MSNjevi strani so film ocenili z kar 5 zvezdicami od 5ih moznih, prav tako ima kar v redu oceno na IMDBju (7.9). Se bolj zanimivo je pa to, da bo isti reziser ze naslednjo leto rezisiral 6. del o HP. Cakam DVD, sele takrat bom videl kdo je imel prav.

— JD
21.7. 2007 ob 10:14

Hei! NEwem kakšn bo ta 5. del ampak prebrala sem opis na tej kolosejevi strani in predvidevam da bo do ponovna uspešnica oz. je že uspešnica. Gledati ga grem v naslednjih dneh in bom takrat pokomentirala moje mnenje o 5. DELU.

— Lil Zvezdica
21.7. 2007 ob 10:27

Hei! Spet jaz. Šele zdaj sem prebrala ostale komentarje (ne vese ampak večino) in opazida da usi ki so brali knjigo in gledali film, so strašno razočarani. Jaz osebno nism prebrala vseh knjig harryja-ja in vsi filmi so mi blili všeč, verjetno mi bo tudi ta. Tudi meni se zdi neumno da izpuščajo scene in malce spreminjajo malenkosti, ki so precej pomembne za kakovost filma. KOmaj sem čakala da si v prihodnjem tednu odgledam ta film ampak je moje veselje malce pošlo zaradi vseh teh komentarjev. No še vedno je upanje da mi bo ušeč =) =) =) jokee. Čaw!

— Lil Zvezdica
21.7. 2007 ob 11:05 zvezdica

pridružujem se mnenju neimenovane in jureta. film je polomija na celi črti. začetno navdušenje me je minilo po prvih petnajstih minutah. harry se drži kot kisla limona, nobenih čustev, klofutanje čarovnikov??, premalo definiran odnos dumbledore-harry, izmikanje, ki se v knjigi vleče do konca, loona-harry, zavezništvo hišnika in kalvare, harryjeve priče na sodišču, hagridov odhod k velikanom.še posebej pa nečustveno in prekratko odigran (mogoče celo izrezan ali cenzuriran) prizor na ministrstvu ko sirius umre in boji med HP in jedci smrti, raznolike in nenavadne sobane.mah lahko bi naštevala še in še. prebrana knjiga, kot kritična podlaga, ni upoštevanja vredna, ker tudi povprečni gledalec, ki harryja ne pozna, ne more zaključiti povezav, ki so nujno potrebne za razumevanje tako kompleksne vsebine kot jo ima zgodba o HP! povzdravčke vsem oboževalcem, HP je zakoon!

— illuminati
21.7. 2007 ob 11:16

filem je res vreden ogleda tako kot vsi ostali. Ogledala sem si use dele in moram povedati da mi je bil zelo usec tako kot prve dva dela. Oglejte si filem, preberite knjigo in napisite komentar. mashaa<3

— masa
21.7. 2007 ob 11:29 zvezdica

Film me je v več pogledih pozitivno presenetil. Že samo dejstvo, da se odvija po kronološkem zaporedju, (ne pa tako kot v 3. jem delu) in da so ključni dogodki in vzračje iz knjige prikazani v filmu je pohvale vredno. Komentiral bi res samo to, da so izpustili zadnji del knjige, ko se Harry dere na Dumbledora. Moja ocena: 8.7 :D

— Asdefff
21.7. 2007 ob 15:22

ja če je res tko k prav jure, pol je film res polomija... no, ne morm pa še komentirat ker si filma še nisem ogledala... to pa zato, ker si ga ne želim v nabito polni dvorani :D

— maja
21.7. 2007 ob 15:55

film je super, sam na koncu ko pričakuješ kaj se bo po zgodilo, kater bo preživu, se konča... čakam drug del (če bo) da vidim če bo dvoboj... bomo vidli ne... sj drgače je pa superca...

— wessna
21.7. 2007 ob 18:15

Jah, knjigo sem prebral in res film je slabši, a vseeno dober. Samo, se mi je zdel najkrajši od vseh.(kar je res) P.S. Mrlakenštajn rocks. XD

— kekec 3D
21.7. 2007 ob 21:38

če hočte film razumet pol morte prebrat knjigo-kr vam ne bo škodl- in pol vm bo najbolši od vseh

— SnouFlake
22.7. 2007 ob 12:40

heryja sem gledala 19 pru dan in biu je res zakon sam nevem zakai delajo tako sceno glede tega da se v filmu hary poljubi halo!!! ludi so obsedeni

— žaky
22.7. 2007 ob 12:51

no cesko ima hp tu. same se ve sloveneje pe gledelo hp bliu dobre take ke ceskee see neß kolosej lepe boje e lepe veleke bay.

— cesko
22.7. 2007 ob 16:19

pr knigi sm na pulovici in mislm da je velik bol zanimiva sam film je pa pu mojem tut fajn

— drejc mihevc
22.7. 2007 ob 19:26

ej a film igra v x pandu? a je res konec v 3D obliki? PLIS POVEJTE FSM hermionica je carica mwa

— car-fan of hermiona
22.7. 2007 ob 20:28

film je najslabi do zdej. biv sm zelo razoćaran nad tem likom. ne ga jet gledat ,pa ne dnarja stran metet. uglavnm beda beda beda

— bed
22.7. 2007 ob 21:01

če ne gledam na knjigo je bil film odl.

— neznan
22.7. 2007 ob 21:37

film je čist brezvezn. sploh se nč ne dogaja.ke neki. že po prvih 15 min sm se dolgočasla. pa ko bi blo vsaj kej akcije al pa kej smešnga. pa še noben ne igra dobr (neki izjem), sploh se niso dost resn lotl tega filma. ocena: 6/10

— BED
22.7. 2007 ob 23:07

ej ta film je fulll hud sam moraš prvo pogleat 4 deu če ne nweš dobr o čem se gre drgač pa dbest

— žanny
22.7. 2007 ob 23:30 zvezdica

Film je beden odsev knjige.

— pyro
23.7. 2007 ob 1:22 zvezdica

Danes sem si ogledala film in sem bila popolnoma navdušena. Res je, da se v mnogih stvareh razlikuje od knjige in da je veliko združenega in posplošenega, vendar je priredba nekaj čez 700 strani knjige v dve uri dolg film izjemna. Je pa res, da postajajo to filmi, ki niso več primerni za otroke, ne zaradi nasilnih prizorov, ampak zaradi tega ker moraš razumeti dialog. To sem opazila v kinu, ko se je med nekim pogovorom med Siriusom in Harryjem začelo slišati otroke v dvorani, ki jim je bil prizor dolgočasen. Ampak tudi knjige so vse bolj zapletene in če bi ostale še vedno primerne za 11 letnike, se niti junaki v knjigi ne bi smeli postarati. Še enkrat, film je izredno zanimiv, dobro posnet, zmontiran, odigran... Res vreden ogleda;)

— S
23.7. 2007 ob 8:34 zvezdica

Film sem si ogledal včeraj in sem bil zelo navdušen nad njim, saj je zares izjemen. Res je, da so nekatere reči prirejene (niso prikazane tako kot v knjigi) in nekatere še kar pomembne izpuščene me je film zares očaral. Vsa čast novemu režiserju. Najbolj, pa sem bil navdušen nad dvobojem dumbledorja in mrlakensteina. Zares vredno ogleda!

— harrypotterfanclub
23.7. 2007 ob 9:59

Najboljši film doslej od HP! OK, vsi ki ste feni - če mislte da filme, po knjižnih predlogih, snemajo natanko tako kot je dogajanje v knjigi potem se motite, in hvala bogu, da spustijo vse dele, ki so v knjigi hudi, samo bi v filmu zgledal dolgočasni in navadte se, da se ne da primerjat filme in knjige, ki je po njem posnet, ker sta to dva različna medija.

— Edo
23.7. 2007 ob 11:16

ja kaj naj rečem.film je super ampak sovražim tiste, ki si ga še niso ogledali in govorijo kok je dober.saj ne rečem da se motijo, vendar naj ne pišejo nekaj ča ne vedo ali je res(dober film).

— feniks
23.7. 2007 ob 11:23

ZAKON FILM! Harry Potter se že bolj odraslo vede kar je SUPER!=D..js bi ta film ocenla z lepo 10!..Komi čakam pa tut,da dobim 5 igro HP-ja.vse igre ( 1,2,3,4 ) so res zabavne. 3 in 4 sta pa res naibolš,saj lahk izbiraš kirega boš igral (4igra)=)..no dost u igrah..naj bodo še naprej tak faini filmi vse do 7dela!LP*usem*..Čau! ;)

— Tmala_**
23.7. 2007 ob 11:24

bl bednega filma v tem letu ša nisem gledal(v kino grem najman 2-krat na teden). res polomija.film nima bistva(verjetno še kdo drug tako misli(ki ga je gledal(upšam))). res zanč(oddajam grajo).

— henry
23.7. 2007 ob 11:48

soča je ful dobra za kopanje.Dost bl kt ta film!tratenje časa. total!c!

— bedanc
23.7. 2007 ob 13:48

jz sn filme od prvega do četrtega dela pogledla že 10x, zadnji (5. del) pa grem gledat danes. sigurn bo svetovno, tak ko so bli usi deli od njega

— doris
23.7. 2007 ob 13:58

nisem ravno velik fen herryja..ampak po napovedniku sodeč,sm pričakoval zanimiv film! in...ok! pa ga pejmo pogledat! in potem!...uff,čista beda!,škoda časa,raj bi doma gledov tom&jeryja!!

— vrjem!!
23.7. 2007 ob 20:30

ja ta film je res hudd!!...sam men je biu 4 deu bolsi zto k je meu konc pa se je usaj full dugajal...newem men je biu bol 4 deu ceprou tut ta ni biu slb---razn konca...=)-uziwite-s am harry je pa ress huddd z uno bradico!!hehe.no fsm-=*

— ...zakon!
24.7. 2007 ob 14:32

fuul hud film.sm najhujša scena je pa k se poljublja z uno tm:D JAAAK!

— suzan
24.7. 2007 ob 16:48

powejte mi prosim do gdaj traja..harry potter?

— ana
24.7. 2007 ob 21:46 zvezdica

Glede na prejšnje komentarje, ki so film grajali (večina), sem bil v dvomih glede ogleda tega filma. Ogledal sem si ga danes in moram priznati, da film ni slab. Pridružujem se razmišljanju tistih, ki pravijo,da se knjige in filma ne da primerjati. Za primer si poskusite predstavljati film, posnet po predlogi Biblije :P. Pa en lep pozdrav iz deževnega Maribora

— Patronum
25.7. 2007 ob 12:55

Včeraj sem si ogledala film in moram priznati, da je res ena A (tako kot vsak del H.P.)! Imam pa vprašanje - v zadnjem delu filma, ko govorita Dumbeldore in Harry in Dumbledore reče Harryu, da bo moral na koncu eden umreti. Ne vem kdo, al Dumbledor in Harry, al Markenstein in Harry? Res me muči tale stvar... LP

— H.P.
25.7. 2007 ob 14:16

Meni sta bila prva dva dela harryja potterja ful ušeč pol pa je pršu vn tretji del in bil je čisti polom bila sm ful razočarana pa to pal je pršu četrt del k je bil sicer bolš k tretji sam ševedno niti približno tako dobr kot prva dva ful uaših pomembnih stvari so spustil pa igralci so se čis preveč spremenil. kokr kol js upam da bo peti del vsaj približno tako dobr k prva dva

— romina
25.7. 2007 ob 14:18

jaz res ne vem o čem tu sploh gre , prvič slišim za ta film , more biti pa res slab če še nikjer drugje ga nisn vido, glih zaj sn doma gledal telebajske in morem reči da so zakon ne pa toti neki potter:ss:s:s:

— jaka
25.7. 2007 ob 14:26

takoj k sm pogledala prvi del harryja potterja sm si obljubila da bom šla gledat vse dele v kino in tega sm se tudi držala dokler nism pogledala tretjega dela. bil je čista beda igralci so se tok spremenil še posebi sm pogrešala staro hermiono ker emma je bla v tretjem delu tok čudna,bleda,. pol sm četrti del gledala doma k sm bla tok razočarana nad tretjim delom in tako je blo še najbolš k bi mi blo škoda dat jurja ta tako bedarijo, čeprav je bil bolši k tretij, peti bel pa je pomojem tut bolš pogledat doma kaj pa vi pravte?

— elster
25.7. 2007 ob 18:22

bol legendarnega filma ni to je the best film gleo sn ga 2krat v kinu najbolši film kaj jih je res film je enkraten in se ga splača it pogleat

— mičo
25.7. 2007 ob 20:02

zakon ej res. še 5X ga grema gLedaT.

— .nasTii.& .sarcHii.
25.7. 2007 ob 21:31

jaz res ne vem kako naj povem ampak harry v 7. delu umre ŽALUJMO ŽALUJMO ZA NJIM KI UMRL JE V PRAVKAR PREBRANI KNJIGI

— jokam se vsak dan za Dumbldorom
25.7. 2007 ob 22:35 zvezdica

mene je film zlo razočaru.. dogodki si sledijo hitro in nepovezano, par stvari je zelo neumesnih, izrezali pa so pol knjige. film bi biu lahko saj za pou ure daljši (je zelo kratek).. halo ??

— !!
25.7. 2007 ob 22:47

prvi,drugi ,treti in četrti filmi so bli zlo dobri tale feniksov red je pa katastrofa sploh ni kej tko zanimiv vse se dogaja tko nahit pa ni kej tko zanimiv kot je pa zgledal na predfilmu

— bilo je že veliko bolje
26.7. 2007 ob 10:23 zvezdica

se strinjam s tistimi, ki pravijo, da se filma ne da primerjat s knjigo , ki je bolša kot vedno.nekaj sprememb je bilo tako ali tako za pričakovat, na da mi je to všeč a ne! presenečena sem bila pa predvsem zaradi podnapisov!!!.. you know who , se je gladko prevajalo Mrlakenstajn...res ubija čarobnost...še posebi tm ko Hermiona prvič reče Voldemort. In pa kdor je že prebral zadnji del bo vedel kaj mislim, kjer ima to ime še toliko bolj pomembno vlogo, tko da ne gledat podnapisov ampak poslušte, ker prevodi so grozni!

— epi:)
26.7. 2007 ob 10:25

pa loona pa gwarp zmagata :):).

— epi:)
26.7. 2007 ob 10:50

men je ful fajen

— heri
26.7. 2007 ob 11:54

V FILMI SM FUL UŽIVAL. IGRALCI SO SE ZELO DOBRO VŽIVELI V SVOJO VLOGO. KOMAJ ČAKAM DA BODO POSNELI ŠE 6 IN 7 DEL. PRED ENIM LETOM SE PREBRAL TUDI PETI DEL, SAMO VSI VEMO DA JE KNJIGA VEDNO BOLJŠA OD FILMA.

— ALJAŽ
26.7. 2007 ob 12:43

Film mi je biu zło všeč.ne glede na to d nism prebrała knige. ni biu pretežk pa zakompliciran.dał se mu je sledit.biu je zanimiu...vs čs se je neki dogajal...prizori so vedno bl grozni, zdi s emi da tut niz filmo Harrya niso več to kr so bli...ena čarovniška šola Bradavičarka k prvabla današne utroke...vsi želijo ke...uau...čaranje.. .tega je skos mn, filmi so skoz bl temačni...velik smrti...ne gre več za prijetne čarovniške trike & zanimive dogodke...konc filma je samo delno dobr,ostalo ostane odprto za naprej...Harry se smešn połubla h3h3...drugač pa ob filmu definitivn ni dougčs...zvemo marsikatere podrobnosti k nam razjanejo velik iz prejšnih delov...papa*

— LeenČčk*
26.7. 2007 ob 13:41 zvezdica

Film ni bil slab, vendar sta mi prva dva dela še vedno najbolj všeč, ker mislim, da se je Chris Columbus najbolj približal življenju čarovnikov in Bunkeljnov, kot je to opisano v knjigi. Ko sem si ogledal 3. del je sledil kar majhen šok, ko sem ugotovil, da so vsi objekti postavljeni drugam. Zanimivo bi bilo videti vse filme od ENEGA režiserja. LP

— Patronum
26.7. 2007 ob 14:15

jst res nwm kko lahk folk to gleda, mejbi je z mano kj narobe k ne gledam tega sm to je tok glupo..večje znanstvene pa še ne..grooza

— piky-poky
26.7. 2007 ob 20:43

Daniel,Emma, katie in rupert so najboljsi igralci... prebrala sem ze vse knjige in v knjigi drgac pise kot pa je prkazan na filemskem platnu... vsi ste najboljsi. tudi ce bo kaksen umru v 7. delu. P.S: rada bi v zivo videla te tri igralce

— maja
26.7. 2007 ob 21:25 zvezdica

film je tak kakršn sm prčakvala da bo izjemen in edinstven na žalost ne moremo primerjat knige s filmom ker to nebi blo pošten če knigo počas in gladko bereš ti uzame 2 ali 3 dni (recimo) film pa traja malo več kot dve uri seveda je nemogoče da bi use lahko dobil v dve urci. pohvalt morm igrauce in režiserja ker so use naredl popolno. pozdrav vsem vam "članom potterjeve armade"

— članica potterjeve armade
27.7. 2007 ob 11:14

film je men bil zakon tko kokr vsi deli .vsak ma svoje mnenje .men je bil kul.

— obozevalka
27.7. 2007 ob 15:20

film je naibolši na celm svetu res

— poiisoN ×3
27.7. 2007 ob 17:46

Res me zanima kdo v tem delu umre!Nisem še uspela ne prebrati knjige ali si ogledati film o Haryu.Res pa me zanima kdo umre!!!No prosm vs če plis nuben ne puve ker pol to ne bi blo več dobr! LP!! SarQa :D

— SarQa
27.7. 2007 ob 18:48

HARRY POTTER UMRE V ZADNJEM DELU

— V 7.DELU UMRE HARRY
28.7. 2007 ob 12:18 zvezdica

Kaj naj rečem? Strinjam se z Ino in z Juretom. Moti me, da film velikokrat zavije po svoje, sploh se ne drži knjige, po drugi strani pa so nekateri prizori res dobri. Ocena: 6/10. Dobri stranski učinki, ponekod tudi zgodba, vendar pa ... Vsi filmi si pač ne zaslužijo zlatih medalj.

— Dark angel
28.7. 2007 ob 12:22

Kok ste smešni. Film sm že komenterala zdej bom pa še 7. knjigo. Tista 2 k sta rekla da harry umre vrjetn nista do konca prebrala knjige. Harry ne bo umru. Knjigo sm do zdej u ang. prebrala že 2krat. Ful je dobra. Čeprou na koncu niso osebe poparčkane kokr bi js hotla je knjiga number 1. Prčakujm da bo film tut tko dobr. Ti, k si uprašala kdo u 5. filmu umre. Sirius Black. Priporočam ti da ut knjigo preberš. LP usm

— =)
28.7. 2007 ob 16:31

jz grem pa film gledat dons pa bom probala čim mnj mislt na knigo ko sm jo prebrala kr ene parkrat pa bom vidla kak bo. iz izkušn vem da ob filmih ko so posneti po (vsaj domišliskih) knjigah ne morš kej prov pričakvat (npr. film Eragon je da ne rečm kaj, kniga mi je pa med najlupšimi). ampak harry je pač harry tko da ga grem seveda gledat, mislm pa da vsaj po odlomkih ne more bit prov ful slb ;). mejte se by Elany

— elany
28.7. 2007 ob 22:45

men je film tko tko no .. usakdanji film

— sara
29.7. 2007 ob 0:01 zvezdica

Strinjam se z vsemi tistimi, ki so nad filmom dokaj razočarani. To verjetno velja predvsem za tiste, ki smo zvesti Harryjevi bralci... Film je popolno nasprotje knjigi, kar je moje največje razočaranje, saj film vedno primerjam s knjigo. Ne vem, če ste opazili, ampak v filmu so popolnoma pozabili tudi na Quiditch, kar je po mojem tudi pomembno, saj se v knjigi zgodi res prava katastrofa... Pohvalila pa bi igralsko zasedbo.

— Klara
29.7. 2007 ob 11:56 zvezdica

Film je bil pust in prazen preveč kratek najkrajši a knjiga je najdebelejša HAAALOOO ter brez vsebine, nerealističen. S knjigo se sploh ne more primerjati. Preveč preveč je bilo izpuščenih prizorov iz knjige in preveč se je razlikoval od knjige naprimer da je v filmu Cho prikazana kot izdajalka. Potem so tu še nerealistično bojevanje jedci smrti proti študentom ja HALO jedci smrti sam hodijo proti harryju in druščini in ne izvedejo niti enega samega uroka medtem ko harry in ostali študenti izgovarjajo uroke enega za drugim jedci smrti pa kar padajo po tleh. V knjigi so junaki čist fertik poškodovani in brez moči. Potem ko Krasotilya ubije Siriusa bi komot ubila še harrya in wulfa ampak ne aweš ona sam stuji pa gleda ej Res pa sem užival ob igri Kalvare Temyne Drugače pa se film splača ogledat že zaradi tega ker je to kult, ker je to Harry Potter!!

— margarita
29.7. 2007 ob 14:31 zvezdica

Brez velikih besed: Film je za razliko od knjige katastrofalen. Kdor je pisal scenarij mhm... knjige očitno ni prebral, al je pa Rowlingova pozabila kaj je v tej knjigi napisala ( če jeres da je prisotna pri snemanju filma ). Igralci so razočarali...

— haga
29.7. 2007 ob 15:18

BOL BUTASTEGA FILMA PA ŠE NE

— xyz
29.7. 2007 ob 20:52 zvezdica

Ja no morm priznt d mi je bil film čist všeč. Res je, da sta prva 2 najbolj zvesta knjigi, vendar bi tale film morebiti res uvrstil med meni najboljšega izmed 5ih. Poglejte, knjiga ma več kt 700 strani. Ne morjo bit čist do potankosti natančni ane. Res tam, ko Cho "kao" izda DA so res kiksnl pa res je d si dogodki sledijo mal prehitr = film bi biu lohka dalš saj za 20 minut tle ni kj. Ampak VSEEN so nardil na tako doolgo zgodbo izvrsten scenarij, poskrbeli pa so, da ti niti minuto filma ni dolgčas v tem smilsu, da so ubrali dobro kronološko zaporedje. Fino je tut opazvt nove odnose med junaki. So najstniki in že zaradi tega je film oziroma naj bi bil vsaj malo bliže mladini. Igralci so se izkazali IZVRSTNO. Tle ni kj. Itak Daniel se je ponovno odlično vživel v Harryja in učinkovito prikazal njegovo trpljenje, Rupert in Emma pa sta ponovno odlično "kombinirala" in se ves čas dopolnjevala, marsikdaj tudi na komičen način. Od starejših igralcev sta njabolje delo opravila igralca Rawsa in Temyne. UPAM, DA OSTANE IGRALSKA ZASEDBA ČIMBOLJ NESPREMENJENA! Muzika super, scenografijo prav tako, vizualni učinki pa so presegli moja že tako visoka pričakovanja (še posebno spopadi na Ministrstvu). PROU FAJN FILM.meni osebno najboljši do sedaj. POLKRVNI PRINC NAJ BO VSAJ TEMU PODOBEN, ČE NE CELO BOLJŠI.NIČ PA NE BI IMEL PROTI. ČE BI BIL DALJŠI =) Pa čimprej nj ga posnamejo.

— neimenovan
29.7. 2007 ob 22:40

se čist strinjam z neimenovanim!!!itak da nemorš primerjat filma z knjigo... raws je moj najljubši foks in komi čakam naslednji del:)))

— aa
30.7. 2007 ob 11:21

ja no film ni slab ampak ce je kdo brau knjigo bo vedu da so velik podatkov izpustil.drgac je pa film se najblojsi harry potter do zdej. 4 je bla dobra sam ni blo tistga it-a notr.3 totaln polom.1 in 2 sta pa tud ful hudi.

— NeZnAnEc
30.7. 2007 ob 11:23

Emma dobr igra =P

— gledalec
30.7. 2007 ob 11:59 zvezdica

Film sploh ni tako slab kot meni večina komentarjev. Igralci so bili odlični prav tako muzika in scenografija. V pozitivnem smislu pa so me najbolj presenetili vizualni efekti. Najboljše pa je bilo opazovati Emmo =P Res je dobro igrala =)

— gledalec
30.7. 2007 ob 12:09

kdo je voldermorth

— fanica
30.7. 2007 ob 13:13

ta film je najboljsi in si ga morte jet usi pugledat ugutovil bote pa da ful velik manka v primerjavi s knjigo

— spela
30.7. 2007 ob 15:05 zvezdica

Glede na prejšne komentarje se strinjam z osebami ki jim film ni bil všeč.V filmu so nekatiri čustveni prizori prikazani zelo slabo npr.: ko Sirius umre bi moralo biti za Harryja precejšen šok ki pa ga ni prikazal.Film je krajši od drugih 4ih, knjiga pa je daljša...Če ste prebrali knjigo se vam bo film zdel zelo zdolgočasen, če pa je niste boste vseno deležni vsaj malo razočaranja nad ustvarjalci filma...Glasba ni bila na kakšnem vrhuncu kot pa tudi napetost dogajanja.Če boste izbirali med filmom in knjigo se definitivno odločite za knjigo.

— x
30.7. 2007 ob 20:50

Tisti k si ga nameravate ugledat...kr neki!!Ne priporočam!Ful sm razočaran!Če bi me kdo prašov ker del od petih mi je najslabši bi reku de je ta k je čista katastrofa!

— Nekdo
31.7. 2007 ob 12:19

Vsak nov film o potterju je manj zanimiv.. Ta je bolj poudarjen na tem kako holywood lahko naredi dobre efekte ne pa na zgodbi.. ogromno stvari je bilo izpusceno.. npr. lahko bi povedali vsaj to da je morakvarje na harryja spustila temyna.. se vam ne zdi ? Ni to to.. spet..

— Jan
31.7. 2007 ob 12:36

No kle bi se odgovoru ane enim k pisejo... ina LOLOLOLOL a zdj misls da si carka k si uporabla take besede in tko slovnicno okraseno zaklucla vsak stavk, potem Bedanc - care haha, sara - fil o carovniskih trikih in tako izmisljeni zgodbi se ti zdi vsakdanjen ?, Gogi - prav imas napovednik razkrije kaj se bo 138 minut dogajalo v filmu lol, Lilzvezdica - cela slovenija caka da si bos ogledala film in ga za nas pokomentirala.., nasti in sarchi - kaj pa ce bi sle raj desetkrat, Bed - pravi da je film brezvze pravi polom dolgocasen in mu da oceno 6 od 10 in se lukc ta najprej napise se bull shit drugic pa nevem kdo se ni se pr 15 tih zvaliu al 16 lol fsm vsii

— Jan
31.7. 2007 ob 13:03

dons ga pejdem gledt and upm da bo zlo ql. mislm pa d je vredn ogleda. čaw-baw *marjeta

— marjeta
31.7. 2007 ob 13:06

sem fan angleščine..ker sem bila v tistem času u londonu sem šla na premiero=D moj najlepši trenutek u laifu.. naj vam powem da umre harry ron in hermiona...čaw

— pupiika
31.7. 2007 ob 13:17

harry potter in feniksov red je debest film kaj obstaja. gledla sn že vse dele najmajn 10 krat pa tut vse knjige od rovlingove sn prebrala ,pa še dans grem na premiero juhu!!!

— đulsika
31.7. 2007 ob 14:50

filem harry potter je zanimiv eni ga gledajo samo negativne strani npr. kolko dogotkov so spustili ampak potem bi filem trajal 6 ur .liki so zelo doro odigrani kot vedno zanimiv je cel filem ampak so dogotki ki so zelo napeti naorimer ko se bojuje z mrlakenstainom . v tem filmu se zve veliko drugih prepleto harryem in mrlakenstainom poglejte ga morate ga !

— klik
31.7. 2007 ob 21:23

SUPR FILM!!! ravnokar sem ga gledala in morm rečt da je ress VREDN OGLEDA!!!

— Anja
31.7. 2007 ob 22:24 zvezdica

Film sam po seb ni zanč, tud efekti so kr zanimivi, samo je pa zgodba precej skopo prikazana, med drugim, se ne drži orignalne zgodbe, ni bila kaznovana cela dumbledojeva armada ampak samo harry, cho ni bila izdajalka, temveč je bila to njena prijateljica, ki je potem zart tega dobila grde izpuščaje (kar so mimogrede izpustil) in to je bl tudi razlog da sta se s harryjem razšla, medtem ko je bil pravi razlog to, da naj bi se srečal z hermiono v meryascovini in sta se potem skregala

— Neimenovan
1.8. 2007 ob 14:54

film se nam je zdel na začetku grozen na koncupa ne!!! nebi smeli dati tok velik pošasti not! morakvarji so bili zelo nagnusni! samo nevemo kdo je fenix! nima smisla ta naslov ker newem a je biu mrlaknštajn fenix al kdo že!?! mrlaknštajn ni meu nosa zato smo se ga bali! no ne ravno bali! le grozen je bil! zakaj je bil harry učitelj za čaranje?? in zakaj so šli v harryjove sanje in so hotel nekaj rešiti! zakaj ti je šou mrlaknštajn u tebe da si biu zlobn! lepo pozdravljamo use oboževalce in neoboževalce harryja potterja! obožujemo use dobre! mislmo tiste k niso zlobni!

— Mark, Nik in Ema
1.8. 2007 ob 15:35

film je na trenutke dobr na trenutke bi pa najrajs zahtevu denar za vstopnico nazaj

— car
2.8. 2007 ob 10:26

Film je res cool! Nisem si mislil, da bo ta filem z novi režiserjem tako dober!

— LOL!!!
2.8. 2007 ob 13:35

po mojem je film kr dobr.splača gledat!

— šwigy
2.8. 2007 ob 13:39

hm... predfilm je odlično narjen, knjiga je odlično napisala in je najdebelejša do zdej, film je pa dobesedno BEDN in ZELO ZANČ! do zdej sm gledala vse filme in prebrala vse knjige sam ta je pa res najslabši film do zdej.igralci so dokaj uredu, sam v filmu so najpomembnejše dogodke in vse kr je najbloš v knjigi izpustil, pa tud mal spremenil tko da nevem upam ampak res zelo upam da bo šesti film dost bolši od tega!

— Mony
2.8. 2007 ob 14:15 zvezdica

Ja no morm priznt d mi je bil film čist všeč. Res je, da sta prva 2 najbolj zvesta knjigi, vendar bi tale film morebiti res uvrstil med meni najboljšega izmed 5ih. Poglejte, knjiga ma več kt 700 strani. Ne morjo bit čist do potankosti natančni ane. Res tam, ko Cho "kao" izda DA so res kiksnl pa res je d si dogodki sledijo mal prehitr = film bi biu lohka dalš saj za 20 minut tle ni kj. Ampak VSEEN so nardil na tako doolgo zgodbo izvrsten scenarij, poskrbeli pa so, da ti niti minuto filma ni dolgčas v tem smilsu, da so ubrali dobro kronološko zaporedje. Fino je tut opazvt nove odnose med junaki. So najstniki in že zaradi tega je film oziroma naj bi bil vsaj malo bliže mladini. Igralci so se izkazali IZVRSTNO. Tle ni kj. Itak Daniel se je ponovno odlično vživel v Harryja in učinkovito prikazal njegovo trpljenje, Rupert in Emma pa sta ponovno odlično "kombinirala" in se ves čas dopolnjevala, marsikdaj tudi na komičen način. Od starejših igralcev sta njabolje delo opravila igralca Rawsa in Temyne. UPAM, DA OSTANE IGRALSKA ZASEDBA ČIMBOLJ NESPREMENJENA! Muzika super, scenografijo prav tako, vizualni učinki pa so presegli moja že tako visoka pričakovanja (še posebno spopadi na Ministrstvu). PROU FAJN FILM.meni osebno najboljši do sedaj. POLKRVNI PRINC NAJ BO VSAJ TEMU PODOBEN, ČE NE CELO BOLJŠI.NIČ PA NE BI IMEL PROTI. ČE BI BIL DALJŠI =) Pa čimprej nj ga posnamejo.

— niko
2.8. 2007 ob 15:35 zvezdica

Prvi poljub. Prav ste prebrali, v najnovejšem Harryju Potterju Daniela Radcliffea čaka prvi poljub. Pravzaprav izguba nedolžnosti, ki je film seveda ne upa pokazati. Srečnica je privlačna Katie Leung, ki se v njegovem objemu seveda stopi. »Bilo je mokro,« Harry potem hiti razlagat svojim prijateljem in nas spomni na Dustina Hoffmana iz Deževnega človeka, ki je podobno izkušnjo doživel z Valerio Golino. Pustimo poljube in skočimo na bolj pomembne reči. Hm, težka bo, saj nekih hudo pomembnih reči sploh ni. Prav imate, novi Potter izgleda kot periferija glavnega mesta. Kot skupek prizorov, ki so tu samo zato, da gledalci lažje počakajo na glavno jed. Na veliko vrnitev zlobnega lorda Mrlakensteina (Ralp Fiennes), ki hoče zdelati ego mladega čarovnika. Ki mu hoče zmesti misli, mu vzeti samozavest in ga dokončno poslati v franže. Toda pogumni Harry se ne da. Kljub nenehnim pritiskom zoprne ravnateljice Kalvare Temyn (Imelda Staunton), ki ji do živega ne more niti profesor Dumbledore (Michael Gambon). Kljub temu, da Temynova prepove čaranje in Bradavičarko spremeni v dolgočasno teorijo brez prakse. Harry je Harry. Ne ravno Dirty Harry, še manj princ Harry, marveč čarovnik Harry. Zelo zviti najstnik, ki svoje prijatelje čarati uči kar na skrivaj. Boljše od Ognjenega keliha, slabše od Dvorane skrivnosti. Nekje med Kamnom modrosti in Jetnikom iz Azkabana. Stvar je jasna, še vedno čakam na Potterja, ki bo zares dober in kjer ne bom dobil občutka kot da knjigo pač berem na velikih platnih.

— iztok gartner
2.8. 2007 ob 20:17

men se film ni zdeu nč posebnga nobene prov posebe akcije,k je bla v ognjenem kelihu the best.drgač pa mal za sprostitev pa tolk da veš zakaj se gre k bodo naslednji filmi pršli sicer pa jest nism brala knjig.

— ANCHY
3.8. 2007 ob 11:55

Emma Watson = edina svetla stran teh filmov

— Emma
3.8. 2007 ob 15:10 zvezdica

Filmu primankujejo porobnosti toda vseeno je COOL! Ma zelo dobre efekte in se ga splača pogledat!

— Lil'Monkey
3.8. 2007 ob 23:32

kaj mrlakenstein kaj ga igra človek

— dfgd
4.8. 2007 ob 20:33

prejsnji filmi so mi bili bolj vsec, saj v tem manjka akcije. glede na kolicino porabljenega denarja bi se lahko bolj potrudili.

— david
5.8. 2007 ob 2:38

Zakaj ne predvajate 3D verzije?! Vsaj v XpanDu?! Tok sem si jo želela ogledat, Kolosej me je do zdaj le redko razočaral, tole je pa hudo veliko razočaranje!!!

— fanica
5.8. 2007 ob 21:37

Ej ne govorte o filmih če še niste prebral sedme knjige ker to bo pa the best film k sploh ne morjo ga zavozt...

— Ambro
5.8. 2007 ob 22:48 zvezdica

Strinjam se z vsemi tistimi, ki so nad filmom dokaj razočarani. To verjetno velja predvsem za tiste, ki smo zvesti Harryjevi bralci... Film je popolno nasprotje knjigi, kar je moje največje razočaranje, saj film vedno primerjam s knjigo. Ne vem, če ste opazili, ampak v filmu so popolnoma pozabili tudi na Quiditch, kar je po mojem tudi pomembno, saj se v knjigi zgodi res prava katastrofa... Pohvalila pa bi igralsko zasedbo.

— petra
6.8. 2007 ob 14:45

no jaz bi sla neki z ocijem gledat (same me ne pustijo) A JE TE FILM DOBR?

— Sasyka13
6.8. 2007 ob 21:49

meni je edino malo žal, ker je film prekratek glede na obseg knjige pa nekatere scene, ki bi lahko trajale DLJE se prehitro končajo (ko sirius umre naprimer) drugače pa mam ful rada potterja(knjige, filmi).ron pa tak in tak zmaga=DD glejte film=DD

— //
6.8. 2007 ob 22:57 zvezdica

Harry potter peti del ,kaj reči o filmu ,ki je iz dela v del isti harry se zmerom bori proti nekim mračnim silam in zmerm jih premaga ,no skor zmerom.Film je na nek način dober in na drug slab ,odličen proti koncu ,slab na začetku in sredinji.Venadar je igra odlična ,efekti trgajo gate .Film ki je nekakšen med film pred zadnjima finalnima deloma.

— Reziser
7.8. 2007 ob 11:00

juhu poteer vlada

— petro
7.8. 2007 ob 11:08

včirej sm si ogledu film in je ful carsk. najbolš del je ko se dambldor bori z mrlaknštainom. hudo je vprizorjen a knjiga je bolš. emma wesston pa je daleč na prvem mestu med vsemi igralci.

— film je the best
7.8. 2007 ob 13:05 zvezdica

Meni je bil pa film zelo vsec:). Definitivno je bil dost boljsi kot prejsnji, predvsem kar se tice Dumbledora (v prejsnjem filmu je bila njegova upodobitev res porazna). Igralska zasedba je the best, rezija je super, glasba itak. Eden boljsih v seriji Hp (pa -no fear- tudi sama sem prebrala vse knjige v izvirniku, ampak ljudje, enkrat boste se moral sprijaznit, da so filmi zgodba zase in seveda nikoli ne bodo popolnoma nadomestil branja knjige). V glavnem, toplo priporocam film vsem HP navdusencem. P.S. Nekdo je ze napisu in se strinjam: dvoboj med Dumbledorem in Voldemortom je bil fantasticno prikazan. Hat off:).

— Laura
7.8. 2007 ob 17:25

kdaj bo jutri v sredo harry potter

— klemen mlakar
8.8. 2007 ob 11:58

glede na to da se nisem menila za oglase na TVju ko so oglašali prvi in drugi del sem takoj ko mi je sosed omenil knjigo sem jo prebrala in ztakoj postala oboževalka harryja potterja. Vsi filmi so super knjige pa so nekoliko boljše ampak razumem da je težko posneti film ki ne sme biti predolg. Priporočam: OGLEJTE SI FILM IN BERITE KNJIGE. Ne bo vam žal

— Neika
8.8. 2007 ob 13:17

a se splača gledat?

— KOLOSEJČIČA
8.8. 2007 ob 13:20

Prvi in drugifilem sta bila fenomenalna, tretji tudi dober, pri četrtem so malo zgrešili. Ogledala sem si predfilme in mislim da bo ta filem najboljši do slej. Poln je akcijskih, romantičnih in smešnih prizorov. V filmu bo tudi nekaj drame. Glavne teme niso preveč speljeli na stranpot. Nekoliko bo zagotovo krajše in tudi nekateri prizori, ki jih v knjigi ni so lahko prav posrečeni, če jih ni preveč. Skratka mislim de bo film čudovit, res vreden ogleda. TAKOJ KO PRIDE VEN SI GA GREMO S FRENDICAMI OGLEDAT IN MISLIM, DA NE BOMO RAZOČARANE! Lp Kaly :)

— hary
8.8. 2007 ob 15:14

mene je pa film ful razočaru.brala sm knigo,zato sm vrjetn podzavestno primerjala.v filmu je dost stvari spuščenih-k so po mojem mnenju dost pomembni,pa velik tut spremenjenih.res razočarana sm.

— ania
8.8. 2007 ob 19:53

Nemreč gledal sem že vse 4 do sedaj posnete vendar 5 del je podoben ognjenemu kelihu ki mi je bil osebno še najbojš ušeč.S tem da si sem dnes ogledal 5 del fenixov red sem res navdušen.Za to ne vem za katerega del si naj odločim.Lep pozdrav.

— Gregor
8.8. 2007 ob 19:58

Men je bil film ful vsec. ZAKON! THE BEST!

— KOLOSEJČIČA
9.8. 2007 ob 11:50

Dragi moji pri Koloseju, Zelo dvomim, da med igralci v filmu Harry Potter in Feniksov red nastopa tudi "Auror Dawlish," kakor ste napisali. To je namreč ime enega od junakov v istoimenski knjigi! Pa še tole mimogrede. v knjigah ne nastopa "madam Hoops," ampak Hooch! Malce šlampasto!

— Albus
9.8. 2007 ob 14:57

no ja sej film je ful dobr sam u primerjavi z vsebino u knjigi je pa čista polomija.!. =)

— aryy*
9.8. 2007 ob 17:16

Zelo,Zelo odličen film vreden ogleda samo to me moti da je takooo kratek (138min) lahko bi bilo 200 min ali pa vsaj 190 min ...drugač pa LE PEJTE GA GLEDAT ne bo vam žal!!!

— tina_zupancic@email.si
11.8. 2007 ob 23:21

res ql film. edino kar je, je to da manjka akcije. Film je pomoje primeren za vse generacije, razen tistih otrok ki imajo pogoste nočne more zaradi podobnih filmov.

— matej
12.8. 2007 ob 20:14

Ta film res priporočam vsem in je vreden ogledA:) 100% uživala v filmu;)

— SoMeBoDy
14.8. 2007 ob 13:06

HARRY POTTER 5 JE ZELO DOBER FILEM A SLABO JE LE DA JE FILM ZELO KRATEK A JE NAJBOLŠI.(POHVALA IGRALCEM ZA ZELO PREPRIČLJIVO IGRO)

— HARRY
14.8. 2007 ob 18:53

ej veš že ful cajta sm tvoj fen.Prebral sem že use tvoje knjige usako najmanj 10-krat. Feniksov red sem gledal že 3-krat. Ej je pa ful zakon ej...

— mujo
15.8. 2007 ob 15:28

DOBRO, SLABO,POLAVICA DOBREGA, POLOVICA SLABEGA¸¨SKUPAJ¨

— BOOG
16.8. 2007 ob 20:58 zvezdica

Odsvetujem ogled tistim, ki pričakujete film v duhu predhodnikov - dogajanje v filmu je inkoherentno, najbolj zanimivi in pomebni dogodki so opuščeni. Če niste prebrali knjige bo težko slediti dogajanju, če pa ste boste zelo verjetno razočarani. Film bi lahko bil precej daljši, nekje po dvajsetih minutah filma ko se dogajanje premakne že čez polovico knjige ti postane jasno, da si ogoljufan večjega dela. Večjo uslugo bi si naredili, če bi potegnili film do treh ur in temu primerno pokazali več zgodbe in ozadja. Takršen kot je film pusti grenak priokus.

— eVenstar
16.8. 2007 ob 22:22 zvezdica

Res je, v filmu je veliko izpuščenega in skrajšanega (pač cena daljše zgodbe, kot pri prejšji zgodbi). Najbolj očitne stvari: nič quidditcha in Trapetsa, Cho izda DA, v Rawsovem spominu ni Lilly, in največji napaki: prerokbo slišijo vsi in manjka pogovor Harry-Dumbledore. Niso vsi pisali "ne bom lagal", ampak le Harry. Spack bi lahko imel večjo vlogo. Kljub temu film je vreden ogleda in kljub spremembam in - nujnim- okrajšavam 700 strani zgodbe najboljši film o HP, poleg Jetnika iz Azkabana. Če nič drugega, je Mrlakenstein vedno boljši, pa tudi Loona in Temyna sta izvrstni novi vlogi.

— Filmogledka
16.8. 2007 ob 23:02 zvezdica

Prvi film, kjer nekdo iz "tria" pokaže igralsko znanje, mladi Radcliffe pokaže kaj več kot samo smehljanje, izgovarjanje urokov in kričanje, ampak da svojemu liku prepričljivost in globino.

— Filmogledka
17.8. 2007 ob 10:40

Fuul kul film! Morm rečt da je mau strašljiv sam je ql! Sem ga že gledala in priporočam wm( tisti k mate radi grozljive stvari... ) da si ga ogledate! No FSM pa UŽIVTE! Puzdraula bi pa še B.F.: AnCh! Ajde...Užiwte...MWA! Waša Hermioncy!

— Hermioncy
18.8. 2007 ob 21:53 zvezdica

Film je res dobr. Nad vsakim filmom do zdej sm bla močno razočarana , harry potter & the order of phoenix pa me je res prijetno presenetil. Evanna Lynch, pa se je res izkazala, je res iztopala. Film vredn ogleda!!

— arya
19.8. 2007 ob 17:37 zvezdica

Mislim, to je eden od dveh najboljših filmov Harryja Potterja doslej (prav tako dober je seveda tretji). prav uživaško je bilo gledat film po tem, ko sem prebrala sedmo knjigo in sem razumela ozadja posameznih likov. sicer pa so vedno določene pomanjkljivosti: nujno bi morali vključiti zadnji del knjige, ko Harry totalno zgubi živce in praktično razsuje Dumbledorjevo pisarno - mislim, vsakemu enkrat poči pokrov, Harry v filmih pa potpežljivo kot ovčka prenaša vse križe in nadloge, kar se mi nekako ne zdi realistično, čeprav štekam, da vsega pa v film tudi ne morejo vključiti. pa Dumbledore je bil v prvih dveh filmih mnogo boljši, tko da res smola ... tudi boj med Voldemortom in Dumbledorjem me je nekako razočaral, ker je v knjigi blazno bolj carski, tudi Harry in Snape se v filmu ne spičita tako na nož kot v knjigi, Dolores pa sploh ni podobna krastači :) dobre strani so razvoj odnosa med Hermiono in Ronom, napad Dementorjev, Ministrstvo za čaranje je fenomenalno, nočni let na začetku filma je prav za živce spucat in dobro so zadeli, ko so izbirali igralko, ki naj odigra Loono. poleg tega je film zabaven, ravno prav suspenza za moj okus, veliko priložnosti za smeh in od vseh filmov še najbolj zvest knjigi. in sploh! sicer pa, kaj nakladam, že drugič sem ga šla gledat v kino :)

— uh, sem si oddahnila
19.8. 2007 ob 19:06

ker so mi herryjevi filmi in knjige zelo všeč mi je bil ta del še posebaj rada gledam kako se herry bojuje z lordom mrlakeinstinom .mejte se fajn HERRY JE ZAKON

— leydie
20.8. 2007 ob 14:45

zakon zakon zakon. tanovi del harryja potterja je cool. res se ga splača pogledat. čeprav eni pravjo da je za nič , sploh ni samo malo bol se morš vživet v njega. res je harry potter in dvorana skrivnosti mi je še vedno najbolj carski samo ta je pa tut cool. sploh ni beda.ja mogoče res bi moglo bit mal več napetosti ampak nič zato. zato je toliko zanimivosti. imam vseh 5 delov. sploh nebi mogla brez harryja. skoraj vsak dan ga gledam.on je res zakon. boljši dvd-jev sploh ni in jih tudi ne bo. moram pohvaliti tudi pisateljico J. K. Rowling in celo skupino snemalcel... res kako si lahko zmisli nekaj tako zanimivega kot so filmi harry potter. pohvalim vas več kot se da. sploh pa ko ti je dolgčas kaj bi šel delat? idi gledat harryja potterja!!! kaj pa češ. on je zakon ni boljšega.

— harry potter
22.8. 2007 ob 12:51

Film je bil ful cool, z izjemo nekaj prizorov in glede truda igralcev.Ampak zdaj naju zanima kdo je igral Mrlakensteina??? Res je da sva prava zakladnica glede podatkov o zgodbah Harryja Potterja,le da se nama ne koga igra Mrlakensteina.

— ginny in loona
23.8. 2007 ob 14:03

brez besed sm ostala. no kje naj začnem. zgodbo iz knjige ne bom niti povezovala s filmom ker so jo tako ali tako 75% spremenili. najbol pomembne podatke so spremenil t bolše prizore so pa itak čist spustil. film je čisti dougčas, edina, edina stvar k je u filmu dobra je k kušne cho. PORAZ

— no name sexy girl
23.8. 2007 ob 15:49

film je z naskokom najboljši. prvi pa drugi sta bla tud dobra, tretji še kr, četrti katastrofa (samo trišolski turnir ves čas), in sem se bal kakšn bo peti... no in me je presenetu! drgač bi pa lohk nmesto CHO našl kakšno mal lepšo igralko, ker je prov grozna. Hermiona je pa itak najbolj cute mwa emma

— car-fan of hermiona
23.8. 2007 ob 19:56

Človek majhne rasti. Daniel Radcliffe je preprosto človek majhne rasti. Pravzaprav pritlikavec, kar v filmu sicer ni tako zelo vidno. Toda pogumni Radcliffe se ne da. Igra še naprej, svoji pritlikavosti navkljub. Stvar je jasna, še vedno čakam na nagega Harrya -verjetno bom to doživela le v izvedbi predstave Equus- in na to, da bo Radcliffe končno nastopil brez goščave in nekolikanj višji. Prvo se lahko uresniči. Drugo pa je le znanstvena fantastika.

— izzy garty
23.8. 2007 ob 22:36 zvezdica

ta film je pa res zakon ej.tak film pa že dolk časa nism gledu.nism mogu vrjet svojim učem.harry je vlogo odigral odlično.ta film je res odlično posnet tko da bolš sploh ne vem če bi biu lahko.seveda priporočam ogled vsem ki obužujete dobre filme in se radi spuščate v dobro pustolovščino.ocena je seveda10/10

— jerč
25.8. 2007 ob 12:54

tut mene je film dokaj razočarou. velik prizorou spuščenih, skor use drugač kot je v knigi... loh bi naredli bolšga :S

— chelsea
26.8. 2007 ob 10:59

film mi je zelo všeč že od prvega dela saj mi je harry potter zelo všeč. ampak ne povejte! film se mi zdi odličen komaj že čakam na 6 in 7 del. lepe pozdrave vam želi lara pušnik

— lara
26.8. 2007 ob 19:00

ok

— tim
27.8. 2007 ob 22:27

film je biu res the best, če si ga še niste ugledal si ga pejte takoj k je res en najboljših delov HP res zakon čist cel film od za četka do konca igralci itq usi zakon use je blo zakon ocena:10/10 čauu

— LaUrA<3
30.8. 2007 ob 13:09

sm velika fenica Harry-ja. ta film mi je bil od vseh še najbolj všeč. sploh nemorem opisati kako je ta film uredu je ZAKON! nujno ga morate videti! torej če ga še niste videli takoj po karte in v kino. gledala sem ga že 3x jutri pa ga grem gledat že 4x! če sem ga že 3x gledala morate vedeti da je ta film res ZAKON. nisem edina ki sem Harry-ja gledala 3x Poznam kar nekaj oseb ki so šle 2x ali 3x gledati ta film. še enkrat TA FILM JE ZAKON!

— kaiić
1.9. 2007 ob 19:53 zvezdica

Po predstavi sem ostal z mešanimi občutki. Strinjam se s tistimi, ki so napisali, da je film mojstrsko posnet, predvsem me se vedno preprica racunalniska grafika in vsi posebni ucinki. Po drugi strani pa se moram strinjati s tistimi, ki s(m)o ostali razocarani zaradi izkrivljanja podob iz knjige. Verjamem da ni smotrno predstavit vseh podrobnosti.ampak da je Cho izdajalka itn. no ja. Glede na to da je tudi zadnja knjiga v prodaji pa bi omenil samo še malenkost - v filmu ni omenjenega pospravljanja grimmauld place-a. Tam naj bi nasli medaljon, ki ga nihce ni mogel odpreti. ta se v zadnji knjigi izkaze za zelo pomembnega - je nothing less but a horcrux. Kako bodo to nadoknadili v zadnjem filmu? (tudi v prejsnjih filmih je takih podrobnosti veliko, pa tudi v tem bi se se kaka nasla) - pustimo se presenetit

— o filmu po filmu
2.9. 2007 ob 21:06

Preveč dolgočasen.

— janko
6.9. 2007 ob 15:39

Film mi je beden, ker je ogromno izpuščenih prizorov in zame sploh ne dosega do kolen za razliko od knjige.. Pa ni čudno, ker očitno režiser ni prebral knjige

— Ema
6.9. 2007 ob 22:20

ej vi!tega filma še nism gledala ampak ga bom jutr!se mi zdi da je dobr in žou mi je da se bo kmalu končal!joj to je že 5 del herija! sam še dva pa konec.še bl me pa zanima ko pravjo da bosta dva heryeva prjatla alpa on umru!no uglavnm grem da se spočijem jutr šola,in seveda film.SE SLISMO GREM U KINO Z FRENDICAM!JEJ JUHU HIHI!GREMO HERIY GREMO HERIY! JEEEJ , COPKA VAS POZDRAVLJA MWA!

— ***skrivnostnica***
8.9. 2007 ob 10:04

Herry POotter je najboljši na svetu!Moj Herry Potter!

— Ines Miklavc
15.9. 2007 ob 9:27

No mislm, da je bil film FANTASTIČEN! do zdj m je bil film harry potter in jetnik iz azkabana najboljši. no sj mi je še kr, ampk pet film tut ni tko slb, kt so eni kdaj rekl...vsa ekipa, pa igralci so se res potrudl da so skupj spravl tak film, pa odličnih scen...res je blo odlično in k sm šla u kino se m je film zdel, da ga j blo prhitr konc. sj je bil najkrajši do zdj ampk useen...res si ta film zasluži eno veliko, veliko pohvalo! pa nj bosta filma od harryja potterja še naprej tko dobra, da se nav ekipa vsega naveličala, pa bo film dolg sam pol ure...ne sj se hecam. vem, da se bojo potrudl.

— Tjaša Pirih
27.9. 2007 ob 19:51

kr enbedn film vseh časov~!~sama fantazija

— dasika
27.9. 2007 ob 20:24

neprecenljivo zdaj berem harry potter and the deathly of hallows sem že proti konci knjiga mi je precej dobra ampak zdi se mi po presoji da je peti del boljši in zanimivejši od zadnjega.všeč mi je bilo ko se je dumbledore boril prot mrlakenštajnu.

— draco malfoy
16.10. 2007 ob 19:37

ok...pač mam zlo rada harrya potterja, sm adrenalinska odvisnca...kratko malo js...zdej pa film..men osebno je kot film, tist kter ne bere knjig, pač ful dober...mislm tko kot režisersko obdelan je itq in use, sam je pa res d ful ni blo not, sam folk treba tut mal razmet...kdo bo pa spravu celo knjigo v en film, halo??? pa iztok gartner...maš take bedne komentarje d lahk nekam greš...

— anchy
31.10. 2007 ob 10:08

harry ti si naj boljši igralec kaar jih poznam ostani kakršen si kdaj imaš rojstni dan?

— karmen
1.11. 2007 ob 15:22

odličen film je priporočam ogleda izreden čeprav se mi je 4. del zdel nekoliko boljši

— odl.
3.11. 2007 ob 8:12

ej a kir ve ke se da ta film kupt?

— frho
23.11. 2007 ob 13:28

Tako je to meni osebno, da je film kot izdelek zelo dober in, da se Feniksov red veliko bolje povezuje kakor pa Ognjeni kelih! Seveda mi je Jetnik iz Azkabana boljši, ampak ta je takoj za njim. zelo dobro se povezuje, priznam pa, da je kar nekaj podatkov neresničnih, ampak malo, se pa ti, Iztok Gartner, malo zamisli: mar je res tako lahko narediti film iz knjige dolge 766 strani (v angleščini, jasno)? Me zelo zanima, kako bi ti naredil film, tako, da ga ni treba tako PAMETNO kritizirati. Sem si ogledala tvojo spletni stran in moram reči, da je prav porazna za nekoga, ki se nosi tako visoko,

— Anja Krušnik Cirnski
31.12. 2007 ob 15:39

KULSKKKKKOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— matic.pretnar@hotmail.com
1.1. 2008 ob 18:36

ni boljšega film kot HARRY POTTER

— matic
24.2. 2008 ob 16:23

mmm...
ej filam je ful vredn ugleda!! ful je carski. res pa da je da je ful nasprotje knigi! jst bi raj priporočala d si preberete knigo pol pa šele gledate film! no če se vživiš v knigo al pa film je full ql! no sam začetek je ful tkoo... jst če nebi jst prebrala 4 dela nebi vedla od ki se sirius pojau k ga pa u 4 delu ni blo, ampak u knigi ga pa upisuje!! sam ej drgač je pa filllm fuuul hut!! jst priporočam oglet! ampak raj berte knige k so bolše k pa filmi!!! ampak vseen harry potter je ful ql!

— *tAškiiCa*
25.2. 2008 ob 0:00

se jecoll

— moj nono
19.4. 2008 ob 2:00

ful dwbr film
...sam če bi blu še malu vječ podrobnosti bi pa bil še bulši

— jest
16.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

film,Harrry Potter je zelo dober.Zdi se mi ,da se je v svojo vloga zelo vživel,zato najraje gledam njegove filme.Filem ,Harry Potter in Feniksov red sem si (že dolgo tega)ogledala.Zdi se mi izjemen film,toda večkrat bi ga morali predvajati po televiziji,s tem mislim njegove filme ,oz.tam je samo igral glavni lik),ker se premalokrat pojavljajo po televiziji.

— gONJA
30.9. 2008 ob 2:00

nad herryjem sem navdušena

— nenan avtor
22.11. 2008 ob 13:54

ej stari una nova uč. je bla kr ena.drgac je blo pa dobr.

— babica
16.12. 2008 ob 16:45

Meni se zdi narobe,da so odrezali dve tretini knjige in to se mi zdi žalostno za gledalce, ne za sebe saj sem si prebrala knjigo. Rajši nočem pomisliti koliko knjige bodo odrezali pri naslednjem filmu,ker je res zelo dolga. ,žalostna Hermiona

— Hermiona
9.1. 2009 ob 0:00 zvezdica

film je seveda dober za tiste, ki niso brali knjige. Jaz sem jo in v filmu je bilo veliko napak.Naprimer to da ste ispustili celo poglavje (sv.Mung)in veliko podrobnosti, kot DA ni izdala Cho,ptovanje do velikanov ni bilo upisano (v njem je bilo veliko zanimivosti in pomembnosti) tudi na ministrstvu se ni prerogba razbila Lucijusu, vendar je padla iz žepa, ko je Harry pomagal začararnemu Nevliju,žreboklune jim pokaže Hagrid (celotnemu razredu)in kako je nova učiteljica hotela Hagrida otpustiti je tudi ispuščeno in kako sta Harry in Cho odšla shupaj v vas in kaj se je tam zgodilo,....in še veliko podrobnostiki so jih ispustli. Moja ocena bi bila od 1-10 5 in še to je mogoče preveč. Res sem bila razočarana. Vse drugo pa je bilo še kar vredu.

— sara
15.1. 2009 ob 0:00

lol

— lol
31.1. 2009 ob 18:38 zvezdica

morm rečt da me je film res RAZOČARAL!!! najbolša sta blaše prve dva dela, ker je columbus film naredil tako kot da bi bilo vse resnično. sedaj pa je v vsakem delu vse postavljeno drugače. npr. do hagridove koče se pride drugače. in 5. film me je razočaral že zaradi izpustitve quidditcha, pa ko hary pride v mislito in vidi rawsove misli, se vse odvija prehitro. par sekund, pa to je to.
škoda res škoda. upamda bosta 6. pa 7. del bolš posneta

— rock girl
29.10. 2009 ob 7:21

men je film ful kulin vem da bosta tud naslednja dva posneta tok kot ta,no šesti del sm že vidla.1.,4.,pa 7. pa še ne.tok da so sigurn ful kul,tok kot je ta.

— HERMIONA MALFOY
13.12. 2009 ob 18:52

FILM HARRY POTTER IN FENIKSOV RED JE SUPER LE PREVEČ IZVAJANJA UROKOV JE.

— ALEN
3.7. 2010 ob 19:50

ja ok je bil vsaj 20x sem ga pogledala.
Ampak so VELIKO stvari izpustili

— hary cool
13.7. 2010 ob 15:12

jap cool is that movie

— Lina
28.11. 2010 ob 13:34

harry potter je zanič to sem rekla prej zdaj pa ga obužujem.........

— tanja
27.12. 2010 ob 20:40

Ta film je ful dobr.
Če ocenm vse dele grejo tkole:
1. del 4
2. del 5
3. del 5
4. del NAJBOLJŠI FILM OD VSEH
5. del 4,5
6. del 5
7. del 4

— Lola
10.2. 2011 ob 16:39

ta je najslabši od vsh hp filmov tistim k so pa prebral knjigo jim pa sploh nebo všeč
4/10

— fghfds
4.4. 2011 ob 22:27

peta kniga se mi je zdela še nekak najboljša ampak peti film se mi zdi nekak najslabši (najprej sm gledu film če bi najprej prebrou knjigo bi se mi vrjetn zdeu totaln dr?k)

— lolman
31.5. 2012 ob 20:06

hej vsi!!!!
meni je bla ta knjiga najbolj všeč od vseh potterjev...samo film me je pa ful razočaral. noter ni niti enega dela o čiščenju štaba, pa nič ni o tistemu ko se na koncu uprejo Temynovi, žvadrne (saj se jim tak reče, ne?) je v knjigi Hagrid pokazal VSEM, ne pa samo Loona harryju, Dumbledore je pobegnil na neki čist drugi način...skratka ful so spustili. ampak so pa par stvari dodali in so mi bile kar všeč. harry pa ni več tako luštn kot prej :´(...
pa še eno vprašanje mam: a sploh kdo še piše te komentarje? zadnji je bil aprila 2011...

— Lila
20.6. 2012 ob 16:36

zelo dober film

— kik
29.9. 2012 ob 10:51

ma ta del je the best men osebno je to najboljš del poleg mešanega princa pa dvorane skrivnosti . Bm mela dons jst celo popoldne harry potter manijo in si bm ogledala user filme znova.

— pač ena tam iz

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.