Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Harry Potter in Svetinje smrti - 1. del

domišljijska akcijska pustolovščina
Prvi del zaključka epske zgodbe.
Podnapisi
Na sporedu od: 18.11.2010, Kolosej DeLuxe Kranj
18.11.2010, Kolosej Ljubljana
2h 26min / 146min
Leto: 2010
Jezik: angleščina
Scenarij: Steve Kloves po romanu J.K. Rowling
Režija: David Yates
V prvem delu zaključka magične sage se Harry Potter in njegova prijatelja Ron ter Hermiona znajdejo med najbolj iskanimi čarovniki, saj si je zlobni lord Mrlakenstein pokoril ministrstvo za čaranje in skuša odstraniti vse, ki ogrožajo njegovo vladavino. Harry želi najti in uničiti uročene artefakte, ki Mrlakensteina ohranjajo pri življenju, toda ker ga na vsakem koraku zasledujeta strahovlada in smrtonosni stvori, edino upanje ostajata zvesta prijatelja in lastne spretnosti vihtenja čarobne palice.

Sedma in zadnja pustolovščina v seriji filmov o mladem čarovniku Harry Potter in Svetinje smrti je težko pričakovan filmski dogodek, ki se bo razpredel v dveh celovečernih delih.

Prvi del se začne, ko se Harry, Ron in Hermione podajo na nevarno odpravo, da bi izsledili in uničili skrivnost Mrlakensteinove nesmrtnosti in smrtonosnosti – Skrižvnov. Čisto sami in brez napotkov profesorjev ali zaščite profesorja Dumbledora se morajo trije prijatelji bolj kot kdaj prej zanesti eden na drugega. Toda Temne sile med njimi jih lahko razdvojijo.

Hkrati je čarovniški svet postal nevarno prizorišče za vse sovražnike Gospodarja teme. Vojna, ki so se je vsi dolgo bali, se je začela; Mrlakensteinovi Jedci smrti so se dokopali oblasti na Ministrstvu za čaranje ter celo na Bradavičarki. Zdaj ustrahujejo in v ječo pahnejo vsakega, ki jim morda nasprotuje. A tisto, kar še vedno iščejo, je za Mrlakensteina najbolj dragoceno: Harry Potter. Izbranec je postal preganjanec; Jezdeci smrti ga morajo privesti pred Mrlakensteina – in to živega.

Harryjevo edino upanje je, da najde Skrižvne, preden Mrlakenstein najde njega. A med iskanjem sledi naleti na staro in skorajda pozabljeno zgodbo: na legendo o Svetinjah smrti. Če se izkaže, da je legenda, resnična, lahko da Mrlakensteinu vsemogočno moč, ki si jo tako želi.

Harry se ne zaveda, da je bila njegova prihodnost že davno določena – tisti usodni dan, ko je postal "fant, ki je preživel". Zdaj se bliskovito približuje nalogi, na katero se je pripravljal od dne, ko je prvič stopil na Bradavičarko: spopadu z Mrlakensteinom.

Film je režiral David Yates, ki se je izkazal že s filmoma Harry Potter and the Order of the Phoenix in Harry Potter and the Half-Blood Prince. David Heyman, producent vseh filmov v franšizi, je skupaj z Davidom Barronom spet producent. Scenarij je po knjigi J. K. Worling priredil Steve Kloves in izvršni producent je bil Lionel Wigram.

Na čelu igralske zasedbe so Daniel Radcliffe, Rupert Grint in Emma Watson kot Harry Potter, Ron Weasley in Hermione Granger, pridružili pa so se jim Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Tom Felton, Ralph Fiennes, Brendan Gleeson, Richard Griffiths, John Hurt, Jason Isaacs, Helen McCrory, Bill Nighy, Miranda Richardson, Alan Rickman, Maggie Smith, Timothy Spall, Imelda Staunton, David Thewlis, Julie Walters in Bonnie Wright.

Igralci

Daniel Radcliffe naslovnega junaka igra v vseh ekranizacijah knjižnih uspešnic J-K. Rowling, začenši s filmom Harry Potter in Kamen modrosti, končal pa bo z zaključnim Harry Potter in Svetinje smrti, ki na velika platna prihaja v dveh delih –drugi poleti 2011.

Na malih zaslonih smo ga prvič opazili v priredbi Dickensovega romana David Copperfield; na Broadwayu je debitiral v drami Petra Shafferja Equus, za katero je prejel več nagrad in se leta v njej 2007 predstavil tudi na londonskem West Endu. Prihodnje leto se bo na Broadway vrnil v ponovni oživitvi muzikala How to Succeed in Business Without Really Trying. Poleg tega je igral v avstralskem filmu December Boys, v TV filmu My Boy Jack in gostoval v nanizanki Rickyja Gervaisa Extras.

Rupert Grint je že od leta 2001 Ron Weasley, Harryjev sošolec in privrženi najboljši prijatelj. Vmes je posnel film Thunderpants s Simonom Callowom, Stephenom Fryem in Paulom Giamattijem, leta 2006 je ob Julie Waters in Lauri Linney igral v hvaljenem neodvisnem celovečercu Driving Lessons in pred kratkim v Cherrybomb, ob Emily Blunt in Billu Nighyju pa na platna prihaja v komediji Wild Target, posneti po francoski klasiki Cible Emouvante iz leta 1993.

Profesionalno igralsko kariero je začel prav s Harryjem Potterjem in Kamnom modrosti; za vlogo v celotni seriji je s soigralcema Radcliffom in Watsonovo prejel nagrado za izjemne dosežke britanske filmske revije Empire.

Emma Watson je privržena prijateljica Harryja Potterja in Rona Weasleyja v vseh filmih v franšizi. Leta 2008 je posodila glas princeski Grah v risanem filmu The Tale of Despereaux in ob Victorii Wood igrala v TV filmu Ballet Shoes, sicer pa je kariero začela prav s Harryjem Potterjem in Kamnom modrosti; za vlogo v franšizi je dobila več nagrad in nominacij. Poleg igranja jo zelo zanima moda – tesno je sodelovala z organizacijo Fair Trade in s proizvajalcem oblačil People Tree in z njimi ustvarila novo modno linijo za najstnike.

Helena Bonham Carter se vrača v vlogi pripadnice Jezdecev smrti in fanatične privrženke lorda Mrlakensteina Krasotilye L'Ohol, ki jo je prvič upodobila v filmu Harry Potter in Feniksov red. Igrala je v mnogih TV, filmskih in gledaliških projektih v domači VB in v ZDA – pred kratkim je bila Rdeča kraljica v Burtonovem Alice in Wonderland in na platna prihaja v neodvisni zgodovinski drami The King’s Speech. Za upodobitev Ge. Lovett v Burtonovi ekranizaciji muzikala Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street je bila v igri za zlati globus in več drugih nagrad, sicer pa si je prislužila nominacijo za oskarja, zlato globus, bafto, nagrade Ceha filmih igralcev in različnih združenj in cehov za vlogo v drami The Wings of the Dove.

Na velikih platnih je debitirala kot naslovna junakinja zgodovinskega epa Lady Jane in takoj zatem z Jamesom Ivoryjem posnela odmevno uspešnico A Room with a View po romanu E.M. Forsterja, nato pa nastopila še v adaptacijah dveh romanov istega avtorja Where Angels Fear to Tread v režiji Charlesa Sturridgeja in v Ivoryjevem Howard’s End, ki ji je prinesel prvo nominacijo za bafto.

Med drugimi je igrala v filmih Hamlet Franca Zeffirelija, Mary Shelley’s Frankenstein Kennetha Branagha, Mighty Aphrodite, Twelfth Night, Fight Club, Big Fish, Planet of the Apes, Charlie and the Chocolate Factory (še trije od filmov z režiserjem Timom Burtonom), Terminator Salvation, Carnivale, Novocaine, The Heart of Me, Till Human Voices Wake Us in Conversations with Other Women. Glas je posodila liku v Burtonovi risanki Corpse Bride in v z oskarjem nagrajeni risanki Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit.

Na TV si je prislužila nominacije za več nagrad za vloge v TV filmu Live from Baghdad, miniserijah Merlin in Fatal Deception: Mrs. Lee Harvey Oswald. Igrala je še v miniseriji Henry VIII ter TV filmih Magnificent 7 in Enid.

Robbie Coltrane je znova priljubljeni šolski skrbnik Ruralus Hagrid, ki skrbi za vsa bitja. Coltraine je bil z vlogo, ki jo igra že od prvega filma, Harry Potter in Kamen modrosti, v igri za več prestižnih nagrad.

Na obsežnem seznamu njegovih filmov so The Brothers Bloom, Ocean’s Twelve, Van Helsing, The Adventures of Huckleberry Finn, From Hell, bondiadi The World is Not Enough in Goldeneye, Message in a Bottle, Buddy, The Pope Must Die, Nuns on the Run, Henry V Kennetha Brannagha, Let It Ride, Bert Rigby, You’re a Fool, Mona Lisa, Absolute Beginners…, vendar pa je bržkone najbolj znan po glavni vlogi v nanizanki Cracker, ki mu je prinesla nešteto nagrad, med njimi tri zaporedne bafte.

Priljubljen je postal v zgodnjih osemdesetih z nastopi v humorističnih oddajah, kot so Alfresco, Kick Up the Eighties, Laugh??? I Nearly Paid My Licence Fee in Saturday Night Live ter nato v izpeljankah TV serij Blackadder the Third in Blackadder’s Christmas Carol, v seriji Tutti Frutti in TV filmih The Ebb-Tide, Alice in Wonderland, The Planman, pri katerem je bil tudi izvršni producent, in v miniseriji Murderland.

Ralph Fiennes je znova zlobni lord Mrlakenstein, eden najbolj strašnih in neusmiljenih negativcev sodobne literature in filma. Prvič ga je upodobil v filmu Harry Potter in Ognjeni kelih.

Za svoje delo v gledališču in na filmu je prejel nemalo priznanj. Leta 2008 je bil v igri za dve nagradi Neodvisnega britanskega filma kot igralec v stranskih vlogah v The Duchess ob Keiri Knightley, s katero se je potegoval tudi za zlati globus, in v In Bruges s Colinom Farrellom. Igral je tudi v dramah The Reader s Kate Winslet in devetkratnem nominirancu za oskarja The Hurt Locker Kathryn Bigelow. V filmu za HBO Bernard and Doris je igral ob Susan Sarandon in si prislužil nominacijo za emmyja, zlati globus in nagrado Ceha filmskih igralcev.

Dvakratni nominiranec za oskarja si je prvo nominacijo (in še več drugih nominacij in nagrad) prislužil v Spielbergovi drami Schindler’s List, drugo pa v Minghellinem The English Patient, sicer pa ima za seboj pisano paleto likov in filmov: Cemetery Junction, Nanny McPhee and the Big Bang in Nanny McPhee Returns z Emmo Thompson, Clash of the Titans, Red Dragon, The End of the Affair, The Good Thief, Spider, Chromophobia, Onegin, Sunshine, Maid in Manhattan, risanka The Prince of Egypt, The Avengers, Oscar and Lucinda, Strange Days, Quiz Show in Wuthering Heights, v katerem je debitiral. Pred kratkim je prvič tudi režiral: ekranizacijo Shakespearjeve igre Coriolanus z Gerardom Butlerjem in Vanesso Redgrave.

Kariero je začel na londonskih odrskih deskah in nadaljeval na Broadwayu (Hamlet, Ivanov, Richard II, Coriolanu, The Talking Cure, Brand, Julius Caesar…), kamor se je po uspešni sezoni v Dublinu vrnil v drami Faith Healer in si prislužil nominacijo za tonyja.

Brendan Gleeson se vrača v vlogi Alastora "Noruča" Nergge, ki ga je igral v filmih Harry Potter in Ognjeni kelih ter Harry Potter in Feniksov red.

Pred kratkim je bil z vlogo v trilerju In Bruges v igri za bafto, zlati globus in nagrado neodvisnega britanskega filma; za upodobitev Winstona Churchilla v TV filmu Into the Storm se je spet potegoval za zlati globus, dobil pa je emmyja. Kmalu ga bomo videli v The Guard ob Donu Cheadlu in nato v The Cup.

Na velikih platnih je po uspešni karieri na irskih gledaliških odrih debitiral v The Field in nadaljeval v Into the West, Far and Away, Braveheart, Michael Collins, The Butcher Boy, Angela Mooney, v filmih Johna Boormana The General, The Tailor of Panama,, In My Country in The Tiger’s Tail, v Mission: Impossible II, Harrison’s Flowers, Wild About Harry A.I. Artificial Intelligence, 28 Days Later…, Gangs of New York, Cold Mountain, Troy, The Village, Kingdom of Heaven, Breakfast on Pluto Beowulf, Green Zone

Jason Isaacs je spetoholi Jezdec smrti Lucius Malfoy, ki ga bo igral tudi v zadnjem delu v franšizi; pred kratkim je s Taylorjem Lautnerjem posnel triler Abduction Johna Singletona, igral v akcijskem trilerju Green Zone in neodvisnem filmu Skeletons. Igral je še v drami o času nacizma Good, miniseriji The State Within (nominacija za zlati globus) in v TV filmu The Curse of Steptoe (nominacija za bafto).

Po karieri v gledališču (tako igralski kot režiserski) je zaslovel je v Emmerichovi vojni drami The Patriot, bil je transvestit v novi inačici filma Sweet November in trmasti stotnik v vojni drami Black Hawk Down in nato igral v Woojevi vojni drami Windtalkers, v Passionada, The Tuxedo, Peter Pan, v filmih prijatelja režiserja Paula Andersona Event Horizon, Soldier, Shopping in Resident Evil, pa v The End of the Affair, Armageddon, Dragonheart, Friends with Money, Tennis, Anyone?, The Chumscrubber, Nine Lives, Divorcing Jack

Na malih zaslonih smo ga videli v nadaljevanki Brotherhood, TV filmu Scars, v serijah The West Wing, Entourage, Capital City in Civvies, trenutno pa za BBC snema miniserijo Case Histories.

Alan Rickman je že sedmič skrivnostni profesor Robaus Raws; pred kratkim je igral v filmski inačici Sondheimovega mjuzikla Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street Judgea Turpina in Tima Burtona; s slednjim je sodeloval tudi pri filmu Alice in Wonderland.

Ko je leta 1988 debitiral v akcijski uspešnici Die Hard, je bil v rodni Angliji že dovršen in nagrajevan gledališki igralec, za tem pa nenehno hvaljen za delo na televiziji in filmu: leta 1992 je dobil bafto za vlogo šerifa v Robin Hood: Prince of Thieves; za taisti film in za vlogi v Minghellovem Truly, Madly, Deeply in Poliakoffovem Close My Eyes je isto leto dobil nagradi časopisa Evening Standard in nagrado londonskih kritikov, slednji pa so ga nagradili še za film Quigley Down Under. Za vlogi v Sense and Sensibility Anga Leeja in Michael Collins Neila Jordana je bil v igri za novo bafto, za vlogo v HBO-jevem Rasputinu pa je leta 1997 prejel emmyja, zlati globus in nagrado Ceha filmskih igralcev; za emmyja je bil v igri tudi s TV filmom Something the Lord Made. Med njegovimi ostalimi filmskimi naslovi so še Bottle Shock, Nobel Son, Perfume: The Story of a Murderer, Snow Cake, Love Actually, Blow Dry, Galaxy Quest, Dogma, Judas Kiss in Mesmer.

Leta 1997 je prvič sedel na režiserski stolček in z Emmo Thompson posnel The Winter Guest, za katerega je po izvirni drami Sharmana Macdonalda spisal scenarij in se v Benetkah potegoval za zlatega leva; režiral je tudi gledališko verzijo iste drame, za oder pa je režiral še My Name is Rachel Corrie in Creditors. Z Emmo Thompson sta pred kratkim spet sodelovala v The Song Of Lunch.

Julie Walters je ponovno materinska ga. Weasley, ki jo je igrala v vseh filmih o Harryju Potterju.

Dvakratna nominiranka za oskarja se je za kipec prvič potegovala v svojem debitantskem filmu Educating Rita, ki ji je prinesel bafto in zlati globus. V drugo se je za oskarja in hkrati za zlati globus, felixa in nagrado Ceha filmskih igralcev potegovala v filmu Billy Elliot, dobila pa je bafto in nagrado londonskih kritikov. V igri za bafto je bila tudi s filmoma Personal Services in Stepping Out.

Pred kratkim je ob Meryl Streep nastopila v svetovni uspešnici Mamma Mia!, igrala je v Becoming Jane, Driving Lessons, Wah-Wah, Calendar Girls, Before You Go, Titanic Town, Girls’ Night, Intimate Relations, Sister My Sister Just Like a Woman, Buster in Prick Up Your Ears.

Waltersova je evropskim TV gledalcem znan obraz: pred kratkim je bila v igri za dve bafti za vlogi v TV filmih A Short Stay in Switzerland in Mo – za slednjega je nagrado tudi dobila, bafte pa je prejela tudi trikrat zaporedoma za Strange Relations, Murder in serijo The Canterbury Tales. V igri za to nagrado je bila za vloge v miniseriji Boys From the Blackstuff, v serijah Victoria Wood: As Seen on TV in Dinnerladies ter v TV filmu The Wedding Gift. Poleg tega na TV nastopila še v Filth: The Mary Whitehouse Story, The Ruby in the Smoke, Ahead of the Class, The Return, Oliver Twist, Jake’s Progress, Pat and Margaret, The Summer House, Julie Walters and Friends, Talking Heads, The Birthday Party

Je tudi vrhunska gledališka igralka z neštetimi nagradami – na londonskih odrih je debitirala prav z vlogo v igri Educating Rita – poleg tega pa je leta 2006 izdala svoj prvi roman Maggie’s Tree.

Ustvarjalna ekipa

David Yates (režiser) je nazadnje režiral uspešnico Harry Potter in Feniksov red, za katero je prejel nagrado revije Empire. Večkrat nagrajenih televizijski režiser je prvo bafto za televizijske dosežke prejel za delo pri miniseriji The Way We Live Now. Leta 2003 je režiral nadaljevanko State of Play, za katero se je potegoval za televizijsko nagrado bafta in osvojil nagrado za izjemen režijski dosežek Združenja režiserjev Velike Britanije. Naslednje leto je Yates režiral dramo v dveh delih Sex Traffic in dobil še eno bafto ter si za ta neizprosen prikaz trgovanja s spolnimi uslugami prislužil tudi nemalo mednarodnih nagrad.

Za nagrado emmy je bil nominiran leta 2005 za TV film The Girl in the Café z Billom Nighyjem in Kelly Macdonald za mrežo HBO; za TV je režiral tudi film The Young Visiters z Jimom Broadbentom in Hughom Lauriejem ter miniserijo The Sins.

Kariero je začel s kratkim filmom When I Was a Girl, ki ga je tusi spisal in zanj dobil več mednarodnih nagrad. S filmom Good Looks, s katerim je o opravil maturo, je dobil nagrado na chicaškem filmskem festivalu, njegov prvi celovečerec pa je bil The Tichborne Claimant s Stephenom Fryem in Johnom Gielgudom. Njegov zadnji kratki film Rank iz leta 2002 se je potegoval za bafto.

David Heyman (producent) je produciral vse doslejšnje ekranizacije uspešne serije knjig J.K Rowling. Trenutno producira več projektov, med njimi Gravity z Robertom Downeyjem Jr. in The Curious Incident of the Dog in the Night-Time, po knjigi Mark Haddona.

Med drugim je bil producent komedije Yes Man z Jimom Carreyjem, znanstveno-fantastičnega trilerja I Am Legend z Willom Smithom in neodvisne drame Is Anybody There? z Michaelom Cainom. Kariero je začel kot asistent producenta pri Ragtimu Miloša Formana in pri Leanovem filmu A Passage to India. Leta 1986 je začel delati pri Warner Bros., kjer je sodeloval pri filmih, kot sta Gorillas in the Mist in Godfellas, nadaljeval kot podpredsednik podjetja United Artists in počasi postal neodvisen producent, pri čemer ja produciral filme, kot sta Juice in The Daytrippers.

Po večletnem delu v ZDA se je leta 1996 vrnil v VB in ustanovil podjetje Heyday Films, ki skrbi za sodelovanje med ameriškimi in evropskimi hišami pri produkciji mednarodnih projektov.

David Barron (producent) je bil producent pri Harryju Potterju in Feniksovem redu in Harryju Potterju in Princu mešane krvi ter koproducent pri Harryju Potterju in Dvorani skrivnosti ter Harryju Potterju in Ognjenem kelihu. V zabavni industriji dela že prek 25 let; začel je pri oglasih, nadaljeval pri televizijski in filmski produkciji, med drugim pri filmih The French Lieutenant’s Woman, The Killing Fields, Revolution, Legend, The Princess Bride, The Lonely Passion of Judith Hearne, Hellbound, Night Breed in pri Zeffirellijevem Hamletu.

Bil je izvršni producent Spielbergovega televizijskega projekta The Young Indiana Jones Chronicles in se leta 1993 pridružil produkcijski ekipi Kennetha Brannagha pri ustvarjanju grozljivke Mary Shelley’s Frankenstein, njuno sodelovanje pa se je nadaljevalo pri Brannaghovih režijskih podvigih A Midwinter’s Tale, Hamlet in Love’s Labour’s Lost, kjer je bil Barron producent. Produciral je tudi Othella z Branaghom in Laurenceom Fishburnom.

Steve Kloves (scenarist) je prispeval scenarij za šest od sedmih filmov iz franšize Harry Potter. Za svoje delo pri filmih Harry Potter in Kamen modrosti ter Harry Potter in Dvorana skrivnosti je bil nominiran za otroško bafto.

Za hvaljeno dramo Wonder Boys z Michaelom Douglasom, Tobeyjem Maguirom in Frances Mcdormand je bil leta 2000 v igri za oskarja za scenarij po predlogi, za bafto, zlati globus in nagrado Ceha ameriških scenaristov, dobil pa je nagrado kritikov.

Kloves je kariero pri filmu začel leta 1984 s scenarijem za dramo o drugi svetovni vojni Racing with the Moon s Seanom Pennom, Elizabeth McGovern and Nicolasom Cageom. Leta 1989 je kot režiser debitiral s filmom The Fabulous Baker Boys z Jeffom in Beaujem Bridgesom ter Michelle Pfeiffer, ki je zbral nekaj nominacij za oskarje – med njimi za Michelle Pfeiffer, ki je za vlogo dobila zlati globus in bafto.

Alexandre Desplat (skladatelj), trikratni nominiranec za oskarja, je bil v igri za kipec (in za bafto) nazadnje z glasbo za risani film Fantastic Mr. Fox. Za oskarje, zlate globuse in bafte se je potegoval že s filmoma The Curious Case of Benjamin Button in The Queen. Za The Painted Veil je dobil zlati globus, v igri zanj pa je bil še s filmoma Syriana in Girl with a Pearl Earring. V rodni Franciji je dobil felixa za glasbo v filmu The Beat That My Heart Skipped in se zanj potegoval s filmom Un prophète. Kmalu bomo njegovo glasbo slišali v The Tree of Life z Bradom Pittom, podložil pa je tudi filme The King’s Speech, The Ghost Writer, The Twilight Saga: New Moon, The Golden Compass, Julie and Julia, Coco Before Chanel, Chéri in Lust, Caution.

Komentarji

25.8. 2010 ob 19:37

o hudo!

— amy
28.8. 2010 ob 11:52

Hi, hi!

— Hi
29.8. 2010 ob 21:29

hudo ane

— miha
31.8. 2010 ob 14:04

Ko sem pred kakšnim letom izvedela, da bo zadnji dela HP-ja v dveh delih, je bilo najverjetnej prvo čustvo ob tem veselje. Pa ne zato da bi evforija okoli tega dlje trajal, kar je seveda namen ustvarjalcev, temveč zato kerje zgodba tako obsežna (ne govorim o dolžini knjige). Če bi ustvarjalci želeli narediti filem narediti v enem delu bi ta moral trajati od 4 do 5 ur, kar pa je popolnoma preveč. V zadnjem delu te zbirke ja namreč toliko pomembnih dogodkov, brez katerih ne bi mogel naraditi logičnega zaključka, da narediš filem zanimiv pa je potrebno vključiti še nekaj nepomebnih prizorov, ki pa na zgodbo nimajo resneg vpliva. No, to je moje mnenje.

— ema
31.8. 2010 ob 22:39

Komi čakaaaaaaaaaaam knjiga je absolutno najboljša :D

— Nejc
4.9. 2010 ob 8:54

Harry je zakon!!!!!:):) Komaj čakam da pride film v kino!:)!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)!!!!!!

— AB&L
4.9. 2010 ob 9:33

komajčakam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— jupiii
5.9. 2010 ob 17:47

harry potter je neki najbolšga komi čakam da pride v kolosej še najbl pa si želim da pride čim hitrej na dvd

— ales
6.9. 2010 ob 15:26

Po napovedniku sodeč najboljši Potter do zdaj! Tudi mnenja tistih, ki so film že uspeli videti na poskusnem predvajanju so zelo obetavna. Komaj čakam!!

— Filip
6.9. 2010 ob 19:45

Jst tut komi čakam. Harry je najbolši :)

— Meee...
8.9. 2010 ob 14:41

komaj čakam da pride na dvd!!!!!!!!!!!!!! upam da bo film v koloseju 3D !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
harry je sek coool,naj,naj,naj,NAJBOLJŠI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I LOVE HARRY POTTER

— love Harry
9.9. 2010 ob 19:44

kumi čakam

— sgdfgdsfgfdg
10.9. 2010 ob 18:15

knjigo sem prebrala najman trikrat- tako mi je bila vsec!( ceprav upam da ne bodo vsi umrli-ki v knigi umrejo) komi cakam na film...:-)! pravjo da je hud

— cool_girl
12.9. 2010 ob 9:44

komaj čakam da pride film,napovednik je super,mislim da bo to najboljši del harryja potterja!!!!!!

— harry potter fan
13.9. 2010 ob 4:35

ok kdaj bo že ta film v kinu?!?!?! rečeno je blo da 18.9 al neke okol tega datuma... v septembru v glavnem... zdaj pa nič nikjer?!?!?

— nastja
13.9. 2010 ob 17:58

za tiste ki še ne vete bo v kinu novembra in ne septembra!!!! To je predvsem namenjeno nastiji!!!

Harry je zakon!!!:):):):)!!!!!

— AB&L
16.9. 2010 ob 16:06

upam da ta del ne bodo zasrali tak ko so prejšnega, kjer so spreminjali dogodke iz knjige

— Marko
17.9. 2010 ob 16:17

haryyyyyyyyyyy :)))) komi čakammmmmm :) ne morm brez njega... že 4krat sem prebrala skozi vseh 7 knjig!!!! en teden prej bom pred kolosejom :))))))))

— NINA ŽNIDARČIČ
19.9. 2010 ob 17:30

sej ne rečem knjige so ful kulll a take pa sej komi čakam film sam kaj k režiserji tok stvari spremenijo
bolš da si najprej ogledašš film pol pa šele knjigo prebereš, je film bol zanimiv k pride bolj do izraza
pa drgač i love love love harry potter da nov zamer k ga zlo ubužujem pa ga komi čakam

— nikkiiiii
21.9. 2010 ob 21:59

koooommmmaaajjjjjjjj čaaaakkkkkaaaaammmmm !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— ddd
22.9. 2010 ob 6:53

Zakon. Komi čakam

— mimi
22.9. 2010 ob 17:06

nikkiiiii, se čist strinjam s tabo, res režiserji veliko spremenijo ampak včasih so knjige tako zapletene in toliko je enih stranskih zgodb (predvsem pri harryju je tega veliko) da morajo režiserji veliko poenostaviti, da je film razumljiv za vse, tudi za tiste ki niso prebrali knjige. Drugeče se pa tudi jaz NORO veselim, vse knjige sem prebrala več kot 7krat drugi in tretji del celo 18krat. HP7, prihajam!!!

— thayrathyn
22.9. 2010 ob 18:08

toooooooooo!!! to napoved čakam že nekaj meseceu!!!! grem na premiero-OBAVEZNO! ly harry! najboljši del do zdaj bo!! tom,rup,dan,emma-- najboljši ste bli in vedno boste!!!
HARRY- YOU ARE MY LIFE!

— štekarka
22.9. 2010 ob 19:52

harry potter je neki najbolšga.ko sm bil star 7 let me je začelo zanimati no mogoče še prej ampak usen to je tok carski film ej da jz bi dal za dvd najmanj 100 eur če bi blo treba če bi stal 20 eur bi jaz dal 30 eur tok sm nor na harry potter da sm sam čakal da pride in čez kkšn mesec ga bom že gledal tkoda res sm nor nanga!!!

— ales
22.9. 2010 ob 20:20

jaz ga napol sanjam :P

— isen
23.9. 2010 ob 14:35

YAY!!!! Harry Potter zmaga!!! ^^

— JančekTelebanček
23.9. 2010 ob 17:31

Knjige so bile supr..sam še na ta dva fantastična filma čakam pol je pa lahko konc sveta :p :D

— jure kdo pa drug :p
23.9. 2010 ob 20:42

Komi čakam da pride film u koloseja:) ker so knjige res zakon pa tut vsi filmi.Najslabši mi je biu 3 deu ker se mi ni nč posebnga dogajal drgač pa noro res:)

— urbii
24.9. 2010 ob 15:35

komi čakam na film knjigo sem že nekajkrat prebrav in je bla ful kulska

— moxy
24.9. 2010 ob 15:49

Film bo zelo dobr

— komenbt
24.9. 2010 ob 19:03

ŠE 55 DNI komaj čakam btw js bom vsak dan npisu kolko dni do preimiere

— shagy
24.9. 2010 ob 23:14

Komaj čakam! :D

— ish
25.9. 2010 ob 11:09

Komi čakam. Knjige sem prebral vse, zadnjo kar trikrat! Definitivno fledat!

— Anže
25.9. 2010 ob 12:03

jeeej komej čakamm:).. sm pogledala trilerje pa vse kaže, da bo film suprr..:)
i love harry potter!!<3

— neeja;):)*
25.9. 2010 ob 13:33

uuu, komi čakam..... film bo zažigal kot vsi do sedaj... :)

— eva
25.9. 2010 ob 14:42

komaj čakam da pride ven!!

— dj
25.9. 2010 ob 15:53

komaaaaaaaaj čakam :)

— B3N0
25.9. 2010 ob 16:35

KOOOOOOOOOOOMIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII ČAAAAAAAAAKAAAAAAAAAAAAAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— I-Am-Me
25.9. 2010 ob 19:48

ŠE 54 DNI

— SHAGY
25.9. 2010 ob 23:53

KOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOKI ČAAAAAAAAAAAAAKAAAAAAAM :D (L)

— wuf !
26.9. 2010 ob 10:24

ŠE 53 DNI

— shagy
26.9. 2010 ob 13:51

o končno!!!
že ful časa čakam da pride!!
zakon bo!!

— AnnyE
26.9. 2010 ob 19:52

ja.... res je da je harry zakon XD sam upam da noujo zasral ta film kokr so "polkrvni princ" k so vse pomembne dogodke spustil -.-'' men usebno je bla knjiga "polkrvni princ" najbolša, film pa najslabši.... tko da resno upam da so tega nardil bolšga :D

— lucky
27.9. 2010 ob 13:14

komaj čakam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!JST NE BI PREŽVELA BREZ HARRY-A!!!!!!!!!!!!!!!!!
TA FILM BO GOTOVO SURER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— IANI
27.9. 2010 ob 15:41

Mene pa nekaj zanima. A je možno da k nam pride že 18. novembra (tako piše zgoraj), čeprav je v trailerju pisalo da v anglijo in ameriko pride šele 19.?

— thayrathyn
27.9. 2010 ob 16:30

HjuDo

— Me**You**
27.9. 2010 ob 18:23

ja no men herry ni tko zanimiv sm ze do 9ga leta sve prebral... ma nvm ni nvm kaj, je gospodar prstanov velik bols!

— Mr_mina_xD
27.9. 2010 ob 18:33

ŠE 52 DNI

— SHAGY
27.9. 2010 ob 19:09

waaa!!! komaj čakam!!! HP 4 life!

— juree
27.9. 2010 ob 20:16

Komiii čaaakaaam!! Pa še 3D boo:):)

— Hermi:)
27.9. 2010 ob 22:58

IDIOTI PA KOGA BRIGA ČE KOMAJ ČAKATE NA FILM! MONE, KOMENTIRAJTE, ČE STE SI FILM ŽE OGLEDALI, DRUGAČE PA NE! OVCE!

med vso množico brezveznih komentarjev je zelo težko najti tiste, ki dejansko komentirajo vsebino filma na podlagi gledanja!

— RAZKAČENKA
28.9. 2010 ob 16:39

jst tud komej čakam ne morm vrjet daj še en mesc pa pou (zakva ni že takoj še tazadn del) pa knjige res ubužujem naibllll <3<3<3 mal pa tud mene skrbi kuko bodo naredl scenari da bo use notr pa da nau preveč spremenjen <3<3<3 aia pa ful me zanima ket ga bojo dal na pou ker sicer znam pumoje knjigo na pamet sam šezmer ne najdem tistga dela k bi biu ql

— Laraaa
28.9. 2010 ob 19:00

ŠE 51 DNI

— shagy
28.9. 2010 ob 20:11

Komaj čakam, da pride. Upam, da bo vsaj tak dober kot knjiga.

aja ste že vidli novi trailer, ki je prišo pred nekaj dnevi?

— Met@
29.9. 2010 ob 13:25
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
29.9. 2010 ob 14:35

ooooooooooooooooooooo zakon.
najboljši mi je 7 del.

— helena
29.9. 2010 ob 16:25

jojojojojojojojojojoj ne MoReM VEč ČaKaT KdJ PridE To Že V KINO JaS BoM ZNoReLa.Zdaj pa se zresnimo malo.Kar bom zaj napisala je resnica komaj čakam da pride film v kino in Tom Felton je fuuuul CUTE <3<3<3<3<3<3<3<3 : ) in Emma Watson tut.Samo ona je fuuuul simpatična in več ko odlična igralka.Tom je pa FuuUUL CUTe lušn je <3<3<33333333 lplplplplplplplllpllpllpllllllplp č-A-O

— **********yLy**********
29.9. 2010 ob 19:03

harry potter je najboljši dogodek na svetu
res odlično, knjige presegajo use druge

— ojyagadgdg
30.9. 2010 ob 14:30

še 49 dni

— shagy
30.9. 2010 ob 17:53

Na imdb sem že zvedla da pride 19 novembra in taprvo k sm nrdila je blo to da sm pogledala trailer. glede na to da ga je režirov David Yates in je scenarij napisov Steve Kloves po sto prosent super. Morm pa pohvalt jk rowling ker je vstrajala do sedmega dela. Svaka ji čast

— curlywurly
30.9. 2010 ob 21:39

ta bo vrjetn najbl zafušan (razn 5.)

— ukhu
1.10. 2010 ob 19:02

CAN'T WAIT!!!!!!!
komii čakam, do zdej sm use knjige&filme gledala&brala prek 50krat..gotou bom 7. del tud gledala prek 50krat :D

— TiaShoOnx
1.10. 2010 ob 19:02

film sm že vidu u angliji 1. del in vam povem da je ful ful drgačn od knjige

— žure
1.10. 2010 ob 20:33

Izjemen film... komaj čakam da pride ven
Kako se oktober vleče :(

— ne povem... :)
1.10. 2010 ob 22:14

ŠE 48 DNI

— shagy
2.10. 2010 ob 14:53

Ta film mi je spremenil življenje!
( Na bolje) :D

— Kristjan
2.10. 2010 ob 15:37

A Harry Potter pa ne bo sinhroniziran, glede na to, da je (med drugim) tudi za (malo večje) otroke? To šment, zdaj pa Ron ne bo imel mariboskega naglasa in Harry ne gorenjskega.. pa še brat bo treba!

— Lyra
2.10. 2010 ob 16:56

jo hecno se mi zdi da lahko sploh še čakam če je pa tako KULLLLL!!!!!

— hsui
2.10. 2010 ob 21:16

yesssss
komaj čakam na ta film :D
zakon bo, itak XD

— Nino
2.10. 2010 ob 22:04

Uf, kul... jst sm vse knjihe prebrou zadjo kr petkrat.
Jes, jes, to Harry

— beno
2.10. 2010 ob 22:04

Film leta in to nedvomno.

— Bčaž
4.10. 2010 ob 18:02

JST NEMORM VEČ ČAKAT!!!!!!!!!!! KOOOMMIIIIII ČAKAAAAAAAMMMM!!!!!! OBUŽUJEM HARRYJA!!!!!!!!!!!!!

— Katja
5.10. 2010 ob 0:01

Vse knjige so zakon! prvo knjigo sem prebral 24krat :O
upam da bo film usaj tako dober kot knjige :)

— majkemi
5.10. 2010 ob 22:22

Komaj čakam harry potter svetinje smrti part 1 in 2 gledal sem vse filme harrya potterja samo knjige sem še ne prebral pa jih tudi bom ko bo premera pridem takoj gledat sami ta najboljši igralci :D

— tejodor
6.10. 2010 ob 14:58

knjiga je res odlična komaj čakam da pride v kino!

— majkot
7.10. 2010 ob 13:24

svetovno!!!

— alajž
7.10. 2010 ob 17:29

ZAKON!!! tut knjiga ju ful dobra

— roncy
7.10. 2010 ob 20:12

i can´t weight !!!!!!!!!!!!!!!!!

— aaa
7.10. 2010 ob 20:44

končn.!!!! harry je d-best. =)

— me.
7.10. 2010 ob 21:54

tobo zakoooooooonnnnn prebral sem knjigo in je res svetovno sem pravi fen filma harry potter komaj čakam! vidimo se na premieri

— Marko
7.10. 2010 ob 22:20

ne morm čakt!!!

— jst
8.10. 2010 ob 9:15

komi čakm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— lukka
8.10. 2010 ob 14:21

komi čaaaaakaaaaam :F

— js :D
8.10. 2010 ob 14:38

carsko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— lo
8.10. 2010 ob 22:08

Ta film bo zelo uspešen zaradi idealnega prikaza dogajalnega prostora. Ta film je res postaveljen v prostor, ki bi težko bil boljši. Res ta film iskreno priporočam!

— Kritik
9.10. 2010 ob 17:15

Tisti, ki pravite, da je film boljši kot knjiga potem knjige zagotovo še niste prebrali!
Čeprav so tudi filmi v redu pa knjig zagotovo ne morejo prestreči.J.K. Rowling vplete toliko vsega, da moraš včasih hkrati z zadnjim pogledati tudi v knjigo prvega dela!
Kar se pa filmov tiče...Verjamem, da se trudijo narediti čim boljši film, vendar mislmi, da prvega in drugega ne moreta prestreči, kljub temu, da je to zaključek!

Lp,KozjiPastir z ovcami!

— KozjiPastir
10.10. 2010 ob 11:14

Ali je res, da 1 del nebo v 3D? =(

— Mileyforever
10.10. 2010 ob 17:17

wiii. koncnoo!

— miiw ^_^
12.10. 2010 ob 14:32

harry potter,je rrrrreeeeeesssssssssssss ccccccccullllllllllllllll.kumi cakam da se bo dal kupt dvd.

— gaj
12.10. 2010 ob 19:57

to bo najbrž res filmski fenomen stoletja škoda je samo da je v dveh delih če povem po resnici bi bilo prav dobro gledati en zelllllllo dolg film
komaj čakam

— ace4
12.10. 2010 ob 20:39

Uf hudo!!!!!!!!!!! ) Definitivn gledat! ! ! ! !

— Čudak
12.10. 2010 ob 20:39

Uf hudo!!!!!!!!!!! ) Definitivn gledat! ! ! ! !

— Čudak
13.10. 2010 ob 20:56

film ne bo u 3d, ampak to ne pomeni da bo zato kaj slabši, kot eni mislite

— a
13.10. 2010 ob 21:22

komi čakam XD

— timotex
14.10. 2010 ob 13:13

Brezveze je, k vsi najboljši pocrkajo. Drgač pa bo velik akcije in to mi je všeč. Tud zgodba bo baje dobra. Romantika je pa bljak.

— xxx
14.10. 2010 ob 20:23

to bo nekaj svetovnega....joooj...komi čakam, da pride v kino...=D

— Gabrijela
14.10. 2010 ob 21:03

Toooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!
Komi čakam

— en pč
14.10. 2010 ob 21:48

Uau, dobimo ga en dan pred uradno svetovno premiero!!

— Filip
14.10. 2010 ob 22:48

aaa.:D
komičakam ej.:D

— HarryFan.:*
15.10. 2010 ob 17:42

O HUDO HARRY POTTER JE LEGENDA

— ENA ŽOKA PAČ
15.10. 2010 ob 18:15

Kommeeej čaakam :)

— Taami
17.10. 2010 ob 11:21

Ojojojoj!!! Se že veselimmmm!!!

— Eva
17.10. 2010 ob 18:45

to je tko da morš nujno dobr vedt kaj ie blo u prejšni knigi k jk rata use u naptrej določt pa neki pove u prvm delu pa je sam tko neumestna pa se u zadnm delu ful vid uuuuuuuuu

— Q
18.10. 2010 ob 18:59

To bo res dobr film, ker sploh ne more bit drugače.... Res pa je škoda, da ne bo v 3D obliki, drugače pa se odvija na res vznemerljivih lokacijah, predvsem pa izstopajo posebni učinki v filmu...

— KRITIK
18.10. 2010 ob 19:26

kr neki herryi so usi bedni k drek k se nč ne dogaja kar bi uspodbudilo zanimanje

— nekdo
18.10. 2010 ob 19:26

Kul movie
Harry j debest!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— Beno
19.10. 2010 ob 19:36

ooooo komi čekaaaaaaaammmm.. Upam d bo film tko dobr k knjiga!

— tm ena;3
19.10. 2010 ob 22:15

komi čakam če bo tko dor ku zgleda ne trilerju

— mimi
19.10. 2010 ob 22:55

Harry Potter ----> Najbolši film ush časov :)

— HarryPotterTheThird
20.10. 2010 ob 20:27

to je film stoletja =) :D itak je samo 1o let samo vseeno
je naibolsi film ..vsaii taksno je moje mnenje

— isen
20.10. 2010 ob 22:40

Jp, logično. Film bo v dveh delih saj je v knjigi toliko podatkov, da jih ne bi smeli izpustiti. Komaj čakam saj so bili do zdaj vsi deli dobri. Ne sicer toliko kot knjige ampak bili so kul.

— Anže
21.10. 2010 ob 15:15

končno?!

— xxx
21.10. 2010 ob 21:37

go, go, go lord Voldemort!! ^^

— i'm_from_winterfell
22.10. 2010 ob 14:57

hudo ampak kako je to,... grem še enkrat 1,2,3,4,5,6 dele gledat

— avatar
22.10. 2010 ob 16:28

upam da bo film tako dober kot knjiga:DD Bila sem velika oboževalka Harryja Potterja , zdaj ne več tko toda se kljub temu zelo veselim filma. upam da bo film še bolj spektakularni kot prejšni deli da bom imela za konec filma lep spomin :DDD
f

— Kokicaaaa <3<3
22.10. 2010 ob 18:56

"Deček, ki je živel, je prišel umreti"Konec svetovnega fenomena" Zakaj še živiš?" Muska je pa čist zakon (: Se že veselim! Pomojem ga bo ta film prov ''ubijal''
LP

— Maru
22.10. 2010 ob 20:31

Jz že reeees komi čakam;) Prčakujem res noro dobr film iz zakon vsebino in vem, da bojo moja pričakovanja presežena :D

— It's me
22.10. 2010 ob 20:33

kdaj bo premiera u mb? ce ve kdo...

— roki
23.10. 2010 ob 8:56

brez veze bl fuknenga filma k je Harry Potter pa še nism vidu totalni dolgčas

— bubel men
23.10. 2010 ob 9:39

Komi čakam!

Kaj bi dv, da bi tak svet pa šola obstajala. Skos bi se uču na tisti šoli :)!

— The Harry mafia
23.10. 2010 ob 12:45

Že velikokrat sem gledala vse filme (imam jih na cd-ju) in prebrala knjige. Najbolj se mi zdi zanimiva (knjiga) Svetinje smrti. V njej je veliko zgodbic, ki zgodbe ne bi naredili enake kot je, če jih ne bi bilo - prav tako je v filmu. Ne diši mi preveč, da bo bil film kar v dveh delih, a tako bodo vsaj prikazane vse podrobnosti. Mislim, da prvi del ne bo nič posebnega, a je ključen za drugi del, kjer se bo na koncu zgodil velik preobrat. Čeprav jih bo veliko umrlo v filmu in bo na trenutke precej žalosten, ga bom šla gledati. Vstopnice za premiero mi verjetno ne bo uspelo dobiti, a nič ne de - vse samo da kmalu vidim film, na katerega čakam že kar dolgo časa :)

— Ty
24.10. 2010 ob 8:37

ne morem vec cakat knjiga je zakon

— obozevalec
24.10. 2010 ob 9:16

woow ta film je za znort koooomi čakkkaaamm <3

— loli <3
24.10. 2010 ob 15:17

Lep pozdrav! Osebno sem velika oboževalka knjig o Harryju Potterju. Ko pa govorimo o filmih, se moje mnenje precej spremeni. Na slabše, namreč. Filmska ekipa zgodbo dobesedno PREDELA in to potem NI VEČ Harry Potter. Ne mislim, da bi morali v film strpati vsako malenkost iz knjige. Ampak osnovne stvari, ki zgodbo delajo zanimivejšo? Oprostite, ampak... Kje imajo pamet? Igralce bi lahko našli boljše.
Emma: Ne. Zamenjava: Reese Witherspoon!
Daniel: Samo OGABNO ne bo dovolj. Zamenjava: Karkoli bi bilo boljše.
Rupert: Oh bog. Prosim vas. Zamenjava: Kak privlačen fant, ki bi dobro izgledal z rdečimi lasmi.

Stranske vloge: Očitno so se potrudili tam, kjer ni potrebe. Namesto, da bi našli sprejemljive glavne igralce, se potrudijo pri stranskih vlogah.

Komaj čakam, da si ogledam film,… Spet bom lahko koga skritizirala…

— ZVEZDICO ZA KOMENTAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
24.10. 2010 ob 15:43

komi čakam res hehe

— to mi deli
24.10. 2010 ob 15:57

Prebrala sem vse knjige, pogledlaa vse filme, katera budala na svetu na mojem mestu ne bi šla gledat ta zadnjega dela. Harry Potter je zakon, slišala sem tudi, da je to najstrašnješi del od celote filma. Skoraj nič smeha in zabave ni notri. Komaj čakam!!!

— pop punca
25.10. 2010 ob 9:11

najbolši film v zgodovini.škoda da ni še delov

— Denis
25.10. 2010 ob 10:06

Heri Potr se piše z veliko k si to zasluž...=P Drgač pa uou, đbest!!

— Heri Car
25.10. 2010 ob 18:18

toooooooooooooooooooooooo boljše je prvo knjigo prebrat polj pa si ogledat film

— žan
26.10. 2010 ob 11:49

Harry Potter je d best film :) bolš kot somrak pa to :) pa rečte kar hočte :D !

— Kr neki
26.10. 2010 ob 13:10

res je kul vsi tko vsi pravjo

— qdsgfgersy
26.10. 2010 ob 14:39

sem se že naveličal filma,raje naj dajo nadeljevanje gospodarja prstanov!!!

— killer
26.10. 2010 ob 16:43

komaaaaaj čakaaaaam :P

— hermiona
26.10. 2010 ob 18:45

Uf kuuuuuuuuuuuuuul! Prebral knjigo in sigurn grm tud ta film gledat (kot vse prejšnje).

— 234
26.10. 2010 ob 19:31

komaj čakam!

— POGUMNA ORLICA
27.10. 2010 ob 12:54

1.un k je reku da je film bolši od knjige...mislm halo al si res bedak al pa nisi knjige prebrou, če je nisi sploh to nmorš napisat, tko da sklepam da si jo prebrou, niti en film k je posnet po knjigi ni bolši od knjige
2.6 deu so res zaj.... k so full spremenil full odstranl in sm kr mau razočarana, upam da so ta film posnel čist po knjigi pa da niso česa spremenil,,,me pa zanima a kdo ve kje se konča prvi deu

— nikica
27.10. 2010 ob 13:25

Prvi del Harrya Potterja bo prikazoval vojno in harrija, ki išče skrivneže. Končal se bo stem, ko si bo Mrlakenstain priboril prapalico. Drugi del bo namenjen vojni česar se zelo veselim. =)

— HEDWIG
28.10. 2010 ob 10:34

komaj čakam!!!
vse knjige od haryija potterja sem prebrala v malo več kot 2 mesecih!!!
ne morem verjet da bo v kinu končmo ta film ;D

— Barbara
28.10. 2010 ob 10:39

joj, komi čakam!!!!!!!!!!! carji so usi!!!!!!! bedno k bomo mogl tok doug časa čakat na drugi del:((

— eva
28.10. 2010 ob 20:55

fuuuullll hudo komi čakam da krem ta film gledat u kino
knjiga je pa tut huda za znort <3 <3 <3
harry je dža best

— mili
29.10. 2010 ob 1:28

kdaj bodo že nehali s tem Potterjem.
1 del je bil zakon res inovativna zadeva, pol druga če je tut bla ok ko je svoje skrbnike napihnil, ampak vse ostalo, pa je blo bogo:( res škoda pomoje bi lahko nehali po 2 delu ker pol ni več blo tiste otroške čarovnije v filmu:)

— LEPOTED
29.10. 2010 ob 11:21

yaaay... can't wait... ^.^

— anny
29.10. 2010 ob 11:45

komi čakan da pride v kino to je najboljši film na svetu upam da bo v 3D.. lep pozdrav v kolosej

— ančka
29.10. 2010 ob 19:18

čist kul film... pa škoda da je v dveh delih

— joker
29.10. 2010 ob 19:46

ZAKOOOOONNN!!!! KOMI ČAKAAAAMMMM!!!!
P.S.
V obnovi filma je napaka.
niso JEZDECI SMRTI ampak JEDCI SMRTI (death eaters)

— Žan
29.10. 2010 ob 22:38

MASLENUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUŠEKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!!

:DDDDDDDDDDDDDDDDD

— MASLENUŠEK
30.10. 2010 ob 17:36

komaj čakam !!!!!!!!!!!!! I Love Harry Potter

— i_love_harry
30.10. 2010 ob 17:36

komaj čakam !!!!!!!!!!!!! I Love Harry Potter

— i_love_harry
30.10. 2010 ob 17:36

komaj čakam !!!!!!!!!!!!! I Love Harry Potter

— i_love_harry
31.10. 2010 ob 0:13

Harry Potter je legenda :)
Ful dobr film bo :)
komi čakam res :)
lp papa:**

— Jerca
31.10. 2010 ob 11:58

Najprej vsem skupaj en lep pozdrav.
Prebral sem že vse knjige in to ne samo enkrat. V angeleščini je najboljša 7. knjiga, a v slovenščini pa je pravi polom, zaradi Kendovega prevoda. Najboljša v slovenščini pa je seveda Polkrvni princ predvsem zaradi izjemnega prevajalca BRANKA GRADIŠNIKA.
Glede filma pa je tako. 6. le malokje sledi knjigi po vsebini, a zato je 5. del izjemen.
A 7. del bo seveda SPEKTAKULAREN, predvsem zaradi posebni učinko v flimu ter osupljivih lokacij.
Res je žalostno da 1. del ne bo v 3D ampak to ni ključno za kakovost filma.
Lepo Vas pozdravljam!

— Boris
31.10. 2010 ob 16:45

to sta po mojem mnenju najbolj pričakovana dela komaj čakam!

L.p

— Alpino
1.11. 2010 ob 0:15

Hahaa ... omg folk djte prosm tisti k nimate pojma o Harriju Potterju bit tih ker se ustali, k to beremo pol sam režimo tem neumnim kumentarjm, dobr da nevemo kdo ste u resnic.
1. tisti k vm je kšn film tolk bl ušeč ni treba kle pisat da vm ta ni pjte pud tist film pisat kuko ga mate radi, jst tud kr neki filmou ne maram pa ne pišem kle da unih nemaram, ampak da mi je (ups ... so mi do zdej pa upam da nasledna 2 tud) teli ušeč
2. tist k je tko pametn, da je reku, da bi uhka pr drugmu filmu nehal pa da mu je uček kuko je skrbnike napihnu, bi mogu šenkrat filme pugledat, ker mislm da je mal zgrešu
3. to pa ni kritka sam info je am za tiste k mislte da mormo ful doug čakat na nadaljevanja ud teh filmou predlagam da greste pugledat kdaj bodo premjere od ubeh2 delou Breaking down
4. pa skor čist se strinjam s kumentarjem enepar dni nazaj o igralcih:
Harry: men ni čist nč ušeč, lahko bi biu bl luštn
Ron: enako; sj se bi dal dubit kšnga hottyja z rdečm lasmi
Hermiona: ne sm se pa ful navadla pa pumoje paše, mislm da bi Reese bla mal prestara za vlogo

drgač pa .... can't wait myself eather <3 * * *

— artist ^.^
1.11. 2010 ob 11:18

Ker so mi ble vse knjige ušeč in usi filmi of corse . Zadnje 2 dela bosta BOMBA!
Komaj čakam,da grem gledat :)
Zadnjo knjigo sem že 3x prebrala se mi zdi in vsakič ko jo znova preberm se mi zdi še bolj zanimiva in si predstavljam kako bojo junaki filma to prikazal. Res supr :)
včasih me zmot,ker nekej zabavnih stvari izpustijo .. ampak film je legendarn .
Lp iz Medvod :)

— Jerc*
1.11. 2010 ob 13:46

kullllllll!!!!!!!!!! kumej čakam da pride v kino in da ga grem gledat saJ SE FUL HUDO

drugi deli kot na primer: kamen modrosti, dvorana skrivnosti, jetnik iz azkabane, ogneni kelih, fenixov red, princ mešane krvi so bili ful hudi saj odužujem čarovnijo.
zadni del bo pa še bolši!!!!!!!!!!!!!!!!!

tonja

— tonja
1.11. 2010 ob 15:32

jooooooooojjjj KoMi ČaKaM V bisTvU Ne MOREMMMMMMM vEč ČaKaT!!!!!!!!!!
i love harry potter<3

— <3#######<3########
2.11. 2010 ob 11:55

kdaj se bo dalo kupit karte za predpremiero? :D

— haa
2.11. 2010 ob 14:39

O.M.G. KOMI ČAKAM, DA PRIDE U KINO!! takoj bom šla gledat u 3D!
Harry je DŽA BEST!

— tista ki jo vsi poznajo <3
2.11. 2010 ob 18:43

Komi ČAkam Hary Poter NaJ fiLm vsH čaSOv!!!!!!!

Pa KOMI čakaM še NAsledna DeL!!!

— Hmmmm....Sej me vsi poznajo!!!
2.11. 2010 ob 18:59

koooooooooooooooooooooooomi čakaaaaam 17 bo predpremiera

— mojjček
2.11. 2010 ob 19:56

"tista ki jo vsi poznajo <3", mislim, da ne boš šla tegale gledat v 3D ker ne bo 3Dja za tale film. Lol

— Filip
3.11. 2010 ob 7:01

res vredn druzga ogledaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa;) komi cakam skoda k nau naredu se kksenga filnmmmmmma:(((((((((((

— komi cakaam¨!!!!;)
3.11. 2010 ob 9:56

Napaka v obnovi filma: Tretji odstvek, predzadnja vrstica:::

"Harry Potter. Izbranec je postal preganjanec; ___Jezdeci___ smrti ga morajo privesti pred Mrlakensteina – in to živega."
___Jedci___

— BINE
3.11. 2010 ob 14:25

Ti ta pametna (tista ki jo vsi poznajo) harryja ne bo v 3D!!!

— joc
3.11. 2010 ob 15:20

Harry Potter je zakon.Komaj čakam, da ga bom šel gledat,sigurno je ful dobr

že prihaja vkino jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

— Dan OSREČKI
3.11. 2010 ob 17:44

Bo res 18? Kje se pa dajo karte naročit? :)

— lana
4.11. 2010 ob 12:58

Ta film bo sigurno zelo dober , zanimiv in razburljiv...Splača se ga pogledati.
upam le da bo to da je veliko daljši del tudi podoben knjigi in realen.

— Ocenjevalka...
5.11. 2010 ob 16:39

wooo komaj čakam :D

— mau
5.11. 2010 ob 18:13

Prebrala sem že vseh 7 knjig in sem zelo, zelo vesela, da so se odločili po tej zgodbi posneti filme... KOMAJ ČAKAM film. Že sam treiller je zelo zanimiv... Mislim da je Emma Watson super za to vlogo... Izgleda zelo pametna punca, kar je pomembno za vlogo Hermione.

— KOMI ČAKAMMM!!!!!
5.11. 2010 ob 18:27

27.9. 2010
ob 22:58 IDIOTI PA KOGA BRIGA ČE KOMAJ ČAKATE NA FILM! MONE, KOMENTIRAJTE, ČE STE SI FILM ŽE OGLEDALI, DRUGAČE PA NE! OVCE!

med vso množico brezveznih komentarjev je zelo težko najti tiste, ki dejansko komentirajo vsebino filma na podlagi gledanja!

— RAZKAČENKA

hummm: etika: splošna deklaracija človekovih pravic: vsakdo ima pravico da pove svoje mnenje in da daje ter sprejema informacije.

mimogrede, če bi po tvoje morali pisati samo tisti, ki so si film že ogledali..........kaj iščeš tukaj??in komentiraš??

— Odvetnica:-)
5.11. 2010 ob 19:12

Caaaaaaaaaaaaaaaaaaaan't waiiiiiit!!!!! <3<3<3<3

— *
5.11. 2010 ob 20:46

kumi čakm d grem gledt u kolosej, sej sploh n upm spat =)

— tadej
6.11. 2010 ob 8:26

obožujem Harry Potterja in ga bom šel gledat u kino takoj ko pride.
iz trailerja izgleda odličen.komaj pa čakam tudi na part 2.
upam da bosta oba odlična !!!!!!

— rmpg
6.11. 2010 ob 16:42

Komaj čakam!!!!!!!Knjiga je kulska!

— Eva
6.11. 2010 ob 18:10

artist ^.^ ti pa začni pisat tko da te bo sploh kdo razumev -.-

— STAR
6.11. 2010 ob 20:32

ne morem več čakatiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :) definitivno filmiski spektakel leta :D

— B3N0
6.11. 2010 ob 20:47

js sm use dele skupaj prebrala 200krat...brez pretiravanja...sem knjižni molj

— ert
7.11. 2010 ob 15:03

ok, najprej, brane gradišnik je slabo prevajal. pol, wolf je najlepši šlouk na svetu. pa seveda komi šakam da pride film. jz bom glih na 18. uprašana! in ti nemčšino!
a gremo skupi gledat? HARRY POTTER I LOVE YOU!!!!!!

— werefolf
7.11. 2010 ob 16:46

I LLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV
HARRY POTTER

— EMANUEL
8.11. 2010 ob 16:05

Sam še 12 dni <3

— kix
8.11. 2010 ob 16:35

I love Tom Felton

— Katja
8.11. 2010 ob 17:34

Definitivno je treba it gledat!!!!
Drugač pa se mal umirte klele gor.
Film bo zihr ful dober, niti približno pa ne bo blizu knjigam po kvaliteti.
tako, da se raje prej pripravite, da ne bo prevelikih razočaranj.

— pesimistka
8.11. 2010 ob 17:51

Jo ta film bo kr pošten...si ga bo vrednu ogledat .....oba dela

— Matjaž
8.11. 2010 ob 17:53

Harry Pottter .....komej čakam in tu oba dela

— Ajdič
8.11. 2010 ob 20:47

kooomi cakaam :D

— pavel333
9.11. 2010 ob 16:33

oo komi čakam da pride ta nov harry

— blaž
9.11. 2010 ob 17:41

Komaj čakam film, vse knjige sem prebrala NAJMANJ miljonkrat!!! Daniel Radcliffe je zelo dober igralec, všeč mi je tudi Emma Watson. Žal mi je, da bo za nekaj časa zapustila svet filma ker je res odlična igralka.

— I LOVE Harry Potter
9.11. 2010 ob 18:51

Glede prihoda filma pise 18.11 a tole velja za premiero al je preimera ze prej?? hvala za odgovor

— simon
10.11. 2010 ob 9:56

YEAAAAAAAAAAH HARRY MUA MUA MUA I LOVE YOUUUUUUUUU <3<3 !!!!!!!!
JZT SM NO.1 FAAAAAAAAAAAAAN...WOHOOOOOOOOOOOOOO GREMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO !!!!!!!!! :***********

— Jožek Božek
10.11. 2010 ob 14:52

ooooo komi cakam dej pohite lol

— ana
10.11. 2010 ob 16:55

prevodi grejo men tok na živce k ni BRADAVIČARKA ampak je HOGWARTS pa ni ROBAUS RAWS ampak je SEVERUS SNAPE pa ne morte zemljepiuskih imen spreminat dddddddddddd ni logike!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!razumte človki

— love
11.11. 2010 ob 13:27

wiiiiiiiiii
hut film™

— afvdhfgbjkn
11.11. 2010 ob 15:29

kumi cakam da pridw wn ka ga bom su gledat ttttttttttttttttttaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkooooooooooooooojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

— HARRY POTTER
11.11. 2010 ob 16:24

Ti werefolf izgeda da nimaš pojmo o harryju potterju, če misliš da je branko gradišnik slab prevajalec...
A film delajo mojstri zato seveda ne bo porazen, tako kot kendov prevod....

L.P

werefolf
P.S: Nimaš pojma o prevodih!!!!!!!!

— antiwerefolf
11.11. 2010 ob 19:07

ja pa hari je eden izmed skriževnj ki jih je naredil mrlo
pa drgač ga sreča že v prvemdelu

— anomimno
12.11. 2010 ob 6:40

Pri Gleesonu imate napako In Bruges, ne in Burges:)

— Miso
12.11. 2010 ob 9:20

BREZ VEZE

— FRUKI
12.11. 2010 ob 12:11

koj k pride grem gledat XD

— PAJKI SO PRVI
12.11. 2010 ob 13:34

Komj cakam :D

— Jaka
12.11. 2010 ob 16:49

A ve kdo kdaj se lahko rezervira ustopnice ?

— nataša
12.11. 2010 ob 17:04

fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuul kul zakon

— srčica
12.11. 2010 ob 18:46

ei kr eni so si zmisl mrlakenstein drgač je voldemort pa mark neelstin drgač je pa tom riddle,pa raws drgač je pa snape pa krasotilya drgač je pa bellatrix pa skrivžnev drgaač je pa hoxrocx

— harry
12.11. 2010 ob 21:20

Tole pa bo spektakel. Prebral sem vse knjige in si ogledal vse filme. Vse mi je bilo neverjetno kul. Zato tudi sedmi del že nestrpno čakam.
Lp in upam, da si boste film tudi ogledali

— (999)
13.11. 2010 ob 11:56

Jezdeci smrti? Ne me smejat.

Ja, film grem 100 % gledat, knjigo prebrala 2x in je najbolša!

— Laura
13.11. 2010 ob 12:09

jaz sem filem gledal včeraj in po pravici povedano se kar malo vleče... preveč govorjenja in premalo akcije... seveda bo zato drugi del toliko bolj znaimiv

— gledalec
13.11. 2010 ob 12:52

OMG js nemorm več čakat!!!!

— I live it
13.11. 2010 ob 16:09

can't wait !! <3

— ines
14.11. 2010 ob 10:06

ne morm verjet da je že skor konc!
I <3 HP

— thayrathyn
14.11. 2010 ob 11:55

a kdo ve kje se zalkuči prvi del sedmega filma????????????????????????????????????????????????????

— ORBI
14.11. 2010 ob 15:45

kul komaj čakam da pride v kino

— nusika
15.11. 2010 ob 16:19

in pol ko se dajem čez in čez zato, da bi dobila karte za premiero povejo tm na blagajni da bo premiera zaprtega tipa. in slovenski pomembneži so večji hp fani kot js? ah dej dej.
HARRY POTTER FOR EVER! *.*

— Charlotte Riddle
15.11. 2010 ob 16:53

to je res izreden filem

— rtv
15.11. 2010 ob 17:06

Kaj mora Harry Potter najti pred Mrlakeinsteinom????a ve kdo??

— VEJKA
15.11. 2010 ob 17:14

No se vidmo v KINU upam da bo dobr :) ;)

— Mare
15.11. 2010 ob 19:02

to je pa tok hud film ane jst sm ga u London na premiero šu gledat tok hud film !!!!!

— hp 7
16.11. 2010 ob 13:46

Premjer po mojem ne bo zaprtega tipa, ker sem jz uceri kupla karte za sredo. Je pa res da so jih sele uceri zacel prodajat.

— Ema
16.11. 2010 ob 14:20

Kako neumen folk je tu gor, kar vsi (predvidevam) ocenjujejo z 5 pik, kljub temu da še noben ni vidu samega filma.

P.S.: Dober trailer ≠ dober film

— realist
16.11. 2010 ob 15:49

u petk pa u kinooo gledat harryjaa :D :$

— ~~someone~~
16.11. 2010 ob 18:11

harry potter gledam že od malih nog zdej ko bo pršu v kino bom ponoru od sreče

— harry
16.11. 2010 ob 19:49

mamo karte!

— Swarley
16.11. 2010 ob 20:02

KOMAAAJ ČAKAAAAAAAAAAAM! xD

— HarryPotterFreak
17.11. 2010 ob 13:37

Film je akcističen in zanimiv. V Londonu sem šla na premiero in je eden najboljših delov Harryja Potterja. Seveda je to le moje mnenje. Ostali si ga boste morali iti ogledati v kino!

— Anja65263
17.11. 2010 ob 19:51

hermiona ga še vedno rula ampak zanima me zakaj ni v 3D če kdo ve naj pls odgovori

— kr en
17.11. 2010 ob 22:13

omg ne morm vrjet

— katja
18.11. 2010 ob 9:12

Kaj mora Harry Potter najti pred Mrlakeinsteinom????a ve kdo??

— VEJKA

Ja, Harry mora najti skrižvene: to so delci Mrlakensteinove duše, ki mu omogočajo nesmrtnost (če bi Mrlakensteina nekdo ubil, bi ta še vedno živel v kakšnem predmetu (delce duše skrije v različne predmete npr. v medaljon, v kelih, v knjigo)... Harry se poda na pot in išče skrižvene, da bi jih uničil. Kajti če bi jih uničil, bi Mrlakenstein umrl. Res pa je, da je Mrlakenstein delce duše kar dobro zavaroval, kar smo lahko videli tudi v POLKRVNEM PRINCU. Problem je samo najti te skrižvene. Na koncu mora nekdo seveda tudi pokončati Mrlakensteina samega - v dvoboju. Kdo bo zmagal boš pa videla v filmu :).

— Lana
18.11. 2010 ob 9:31

Pozdravcek se z moje strani...
Film si grem ogledat danes. Glede na prejšnje dele bi rekla, da bo film super. Ampak glede na to, kakšna zgodba je, bi bilo super (pre)malo. Režiser je v roke dobil čudež tega tisočletja (knjigo Svetinje smrti)... Upam da je čudež spremenil v čudež (film). Škoda bi bilo, da bi iz take lepe priložnosti za zakon film nastal nekvaliteten, težko razumljiv in pač (pre)slab film. Upam na najboljše (see you in cinema)...

— (:*Someone*:)
18.11. 2010 ob 9:49

Toliko je bilo pisanja o tem, kako vsi komaj čakajo, da bodo film začeli predvajati v kinu, pa po včerajšnji premieri ni prav nobenega komentarja!
Ccc....očitno ni bilo tako hudo za čakat in ga sploh ni šel nihče gledat.
Ali pa se nikomur ne zdi vredno, da bi kaj napisal ?
Ali pa je tako zanič ?

— zvezdica
18.11. 2010 ob 9:55

No, napište kako se vam bo zdel danes tale Herič! Da si ustvarim potem še lastno mnenje, ko ga bom šla gledat v negužvarskem času. :)

— A.B.
18.11. 2010 ob 11:37

Harry mora najti skrižvne(to so predmeti v katerih se nahaja del mrlaknštajnove duše). :)

— Sara
18.11. 2010 ob 14:07

Kuuumi čakaaaaaaam!!! ... dons grem gledat:);):);):);):);):);):)
harry potter *forever*!! the best story on the world..

— *(:JustOneGirl;)*
18.11. 2010 ob 14:59

edino bedno je to da bota 2 filma in 2 del pride šele drugo leto!

— opica ki zna pisati
18.11. 2010 ob 15:04

ej js sm Harryja use dele prebrala že miljonkrat...prbližn 1x na mesc ga berem, ker ne morm brez njega...ker bi umrla če ga ne bi blo..:$.IN TA FILM BO ZAKON...SAM KNJIGE SO BOLŠE...itak vedno...in fuuuulllll sm žalostna ker je sam 7 delov....:// in ja harry for ever <3<3<3<3<3

— obesEDEnkA
18.11. 2010 ob 17:31

koma cakam da pride na tv.

— tina
18.11. 2010 ob 17:37

lah vm zagotovim da je to najboljši film vseh časov.glih dons sm ga šla gledat in je čist polno! no tko blo je zelo kulsko in vm povem da v bo žou če ga ne boste šli gledat sam je razdeljen na dva dela zato morte it gledat še drug del ko ga bodo izdal seveda

lep pozdrav
tajči kobalajči

— taja
18.11. 2010 ob 17:51

HARRY, HARRY!!!

— Harry Potter
18.11. 2010 ob 18:37

Spet bojo padal mastni zaslužki.

— Mrlakenstein
18.11. 2010 ob 19:35

In je kdo gledal?

— :D
18.11. 2010 ob 19:41

Itq harry umre na konc :))

— Rokii
18.11. 2010 ob 21:12

Najbolši film kar jih je...komi čakam nadaljevanje:)

— urbii
18.11. 2010 ob 23:38

Takole film sem si ogledal in sem milo rečeno razočaran. Zgodba -odlična.
Posnet film-katastrofa-nizkoproračunski -izjemno slaba svetloba -posnetki katastrofalni.

Kritika tudi KOLOSEJU. Slika v levem delu utripa, oziroma skoraj čez celo platno je slika utripala in je izjemno moteče. Film sem si ogledal v DVORANI 9----ne hodite tja,saj je popolnoma ZANIIIČ. Če je le možno pojdite v drugo dvorana.

Podnapisi-TUKAJ JE LAHKO NEKOGA ZELO SRAM, saj so, milorečeno, vrhunsko spacani in lepo povedano, komaj berljivi.

Skratka-zgodba pisateljice, odlična. Izvedbna, posneto-POD KRITIKO NIZKOPRORAČUNSKO IN Z NAMENOM, DA VAM VZAMEJO DENAR IN NE DA NAREDIJO DOBER FILM-SKRUPUCALO. Upam, da bo drugi delj boljši.

— Marjan
19.11. 2010 ob 6:40

Preber knjigo, vejka ...

— Book
19.11. 2010 ob 9:14

kr neki

— druj
19.11. 2010 ob 12:19

cool i love harry potter and his friends

— loly pop
19.11. 2010 ob 13:57

komi čakam da ga bom vidu

— majkot
19.11. 2010 ob 14:09

O komi čakam da ga grem gledatttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

— Zmešana Dorcaa
19.11. 2010 ob 15:12

zaaaj pa v kinoo gledat to nee.. 2x sem prebrala vse knjige in upam da bo film suuupeer :DD ♥

— Evaa
19.11. 2010 ob 15:12

heii!dejte no ne ište brezvezne komentarje kot komii čakam pa takee k nas večina komii čaka ne.kod drugo pa morm reč da je film odličen sam knjiga je pa za kanček boljša.j.k. rowling jo je mojstrsko oblikovala.osebno pa tkole: igralci so full špon

— ne rabte vedt...
19.11. 2010 ob 16:52

cez en teden mam b-day in upam da bom sla gledat. komi cakam!!!!!!!!!!!!!!<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

— <3
19.11. 2010 ob 17:16

Komaj čakam.

Članek pa me ni preveč navdušil, saj ima kar nekaj napak:
"Izbranec je postal preganjanec; Jezdeci smrti ga morajo privesti pred Mrlakensteina – in to živega." Niso Jezdeci, ampak Jedci smrti.
"Scenarij je po knjigi J. K. Worling priredil Steve Kloves in izvršni producent je bil Lionel Wigram." Avtorica je ROWlingova, ne WORlingova.

— Harry
19.11. 2010 ob 17:47

Ni v 3D, ker niso imeli časa to naredit. Mal so jih roki 'zajebavali' in so mogli pohitet. Baje da bojo drugi del poskusli v 3D nardit...:)

— dfahsthjz
19.11. 2010 ob 18:34

coollll full dobrr the best

— aljaz123
19.11. 2010 ob 19:37

*Marjan: film očitno ni nizkopropračunski, saj je bil proračun ogromen; ala 250milijonov +
Sicer si pa skritiziral samo tehnično plat filma - slabo svetlobo in učinke (kar je verjetno posledica, kot si rekel, platna v dvorani 9) in pa podnapise. Mislim, da to še ni razlog, da je film slab.

Meni je bil film super, dobro zrežiran, emocionalen, v primerjavi s knjigo sicer ne tako dober, pa vendar nekoliko drugačen in zanimiv. Kar me že na splošno moti pri režiserju Davidu Yatesu (ki je posnel tudi 5. in 6. del) je to, da v akcijskih sekvencah preveč hiti. Tako so akcijski prizori kljub temu, da jih ni malo, precej kratki in neizraziti.
Drugače pa je film v celoti povsem zgleden "začetek konca", ki bo dobil zaključek naslednje poletje. In če ga primerjam s prejšnjimi filmi iz serije, je tale moj drugi najljubši (takoj za Feniksovim redom).

Priporočam in komaj čakam še zadnji film!
Ocena: 4/5

— Filip
19.11. 2010 ob 19:42

Fuuuuuuul noro!!!!!!!!!!!!
Harry je zakon!!!!!!!

— kerin
19.11. 2010 ob 20:11

najboljši v tem filmu je Ron!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
RON IS NUMBER1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— ron
19.11. 2010 ob 20:19

Film si nameravam ogledati ob prvi priliki, za zdaj sem namreč opazil (na bolj ammmm, strokovnih straneh), večinoma pozitivne kritike.
Drugače pa toplo priporočam Marjanu, da naslednič upošteva vsaj nekaj osnovnih pravopisnih pravil, da ga bodo ljudje razumeli.
Sam sem moral namreč nekajkrat prebrati njegov ZMAZEK, da sem ugotovil za kaj gre.

— HP fan
19.11. 2010 ob 20:41

No film sem si ogledala danes. In morem povedati, da je super! Harry, Ron in Hermiona so to prikazali tako, da se v to vživiš. Film je malo romantični, malo akcijski, pa pustlovski. Ron je zaljubljen v Hermiono, ker pa se ta poškoduje in veliko preleži zato se Hermiona druži s Harryem njega pa skoraj, da ignorira. S Harryem rešujeta uganke zato Ron postane ljobusumen. Spre se s Harryem in odide. Ok nadaljevala bi ampak Vam bom pokvarila vzdušje, ker je film totalno COOL. Seveda sta potem z Harryem spet prijatelja.
Komaj čakam na drugi del in ko pride v kino že prvi dan si ga bom OGLEDALA!
OCENA: 10/10

— HArrY
19.11. 2010 ob 20:45

Aja pa še nekaj. Ta del Harrya Potter-ja je najboljši! Komi čakam še na drugi del

— HArrY
19.11. 2010 ob 20:49

Se popolnoma strinjam z Marjanom. Danes sem si ogledal film in me ni navdušil. Sem pričakoval malce boljši film, glede na to, koliko ljudi si ga bo ogledalo. No, to zadnje pa je tudi razlog, zakaj ni potrebno, da je dober. Važno, da je zgodba zanimiva in kvalitetna. Film bodo pač skritizirali, a gledanost ne bo imel nič manjšo. To je pa svet kapitalizma. Kapo dol Gospodarju prstanov.

— Tim
19.11. 2010 ob 21:15

Ravnokar prišla iz kina - film je naravnost obupen. Prebrala sem vse knjige, večkrat, filmi pa se mi zdijo grozni. Mogoče ne bi bili tako slabi, če bi Harry-ja dejansko igral kdo, ki ne bi bil tak kreten. Spuščajo pomembne, zanimive in zabavne odlomke, dodajajo pa nepotrebne in naravnost bolne (npr. ˝ljubezenski˝ prizor Harry-ja in Hermione, ki pride iz horcruxa. Polom.

— A
20.11. 2010 ob 7:08

Kul film sam škoda k ga niso dokončal v 3D. Sej začel so :/

— big G
20.11. 2010 ob 7:10

Rokii ti smežan harry preživi... umrejo wulf,tanga, fred, raws...

— sdg
20.11. 2010 ob 9:18

Film je edinstvem. Starega Harryja, na bradavičarki, ko se uči letati na metli in preganja moravkarje itak že dolgo več ne moremo pričakovati. Zgodba je sicer kruta, ne gredo pa vse pohvali knjigi, katero sm prebrala...je sicer zelo nasičena in zanimiva, ampak skrajšano dogajanje v filmu je prava umetnost, liki v filmu so zanimivejši in realnejši, film je odličen, dogaja se prav ves čas, seveda pa nikakor ne moremo pričakovati kskšnega zaključka, saj je ta izrecno namenjen zadnjemu delu Svetinj smrti. Najboljši Harry do sedaj! Čeprav je tudi Jetnik iz Azkabana odličen. Vreden ogleda, priporočam družbo sladkorne pene :P

— Alenka
20.11. 2010 ob 10:35

harry potter je kul.jst sem ga že gledala 100.

— tanja
20.11. 2010 ob 11:12

Vidu film. Meni je bil film zelo vščeč. Tekoče dogajanje. Upam, da bo na voljo še v 3D tehniki skupaj z drugim delom. Mal sem razočaran, ker se film konča.... zgodba pa je nekje na sredini.

LP

Miha

— Miha
20.11. 2010 ob 12:17

@Marjan!

Kako lahko za film Harry Potter rečeš da je to nizkoproračunski film?
180.000.000 eurou, se mi res ne zdi malo. Tebi?
drugače pa vizualni učinki so v vseh harry potter filmih odlični. tud posnetki so super v tem filmu! npr: kako dobro je prikazana zgodba o treh bratih! vse no. tud muska je supr.

dam ti pa prou kar se tiče podnapisov! to je pa porazno!!!!! vendar to je pa delo slovenskega prevajalca in nima s filmom samim nič veze.

film je super! najbolši do sedaj! lepo ujeta zgodba. res so se potrudil da so zajel čim več kar je napisano v knjigi!
9,5/10

— albus
20.11. 2010 ob 13:20

jst sm šla na predpremiero ej kul filmm ressss pejte ga gledat ne bo vm žal!!!!!
harry itk vedn zmaga =D

— Anja
20.11. 2010 ob 13:28

Film sem si ogledala že dvakrat in z vsakim ogledom se mi zdi še boljši. Nedvomno je najboljši Harry Potter film doslej, izpolnil in presegel je vsa pričakovanja (sploh glede na polomije petega in šestega filma). Končno film, ki se ravna po knjigi, ne vključuje nesmiselnih in neumnih dodatkov, ima ravno prav humorja, akcije, emocij. Skratka, vreden vsakega centa!

— Ishi
20.11. 2010 ob 14:24

Ok ocena filma 1...

Tole je blo pa res stran vrženih 5 eurou. No zdej če nakratko opišm. V zelo velikem pričakovanju sm pršu v dvorano, ki je bila res nabito polna. Film ze je začel z zelo zamegljeno sliko in obrazom oddaljenim od kamere 1 cm tako, da ti gre prav na živce.
Cel film je narejen iz posnetkov kamer, ki so oddaljene nekaj cm od obrazov tako da lahko dobesedno vidiš vsako dlako ali mozolj igralcev. Še takrat, ko je nekaj akcije, se scene in dogodki tako hitro odvijejo, da ne vidiš kaj se dogaja. FILM ODSVETUJEM.

— Jure
20.11. 2010 ob 14:25

Film je totalno zanič. ODSVETUJEM OGLED!!!

— anonimnez
20.11. 2010 ob 14:48

sem ga že gledal in je res zlo dobr film :D morte ga gledat pa ne pozabte si uzet kasn prigrizek ko gledate xd :)

— lolek
20.11. 2010 ob 16:30

18.11. 2010
ob 10:49 Toliko je bilo pisanja o tem, kako vsi komaj čakajo, da bodo film začeli predvajati v kinu, pa po včerajšnji premieri ni prav nobenega komentarja!
Ccc....očitno ni bilo tako hudo za čakat in ga sploh ni šel nihče gledat.
Ali pa se nikomur ne zdi vredno, da bi kaj napisal ?
Ali pa je tako zanič ?

— zvezdica

dej ti komenterej če si šla gledat.. drugim k pa so šli gledat pa ne tež. njihova odločitev a bojo pisal ane?? uglavnm.. mislm da je film supr.. nebom zdej pisala da je fuuull the best pa te fore ker ni, nebom pa rekla da sem razočarana k še zdaleč nisem... je pa dost grozn, pa smešen tut. skratka:super zgodba, super film komej čakam 2. del

— Ena hobotnca
20.11. 2010 ob 18:30

gledala film KUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUULski

Marjan pejt s svojimi izjavami v rit in ne vzemaj veselja famom harryja potterja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— loona
20.11. 2010 ob 19:07

kul [itak]

— lol
20.11. 2010 ob 19:31

Vidu sm film in mi je zelo dober samo konec se je nesmiselno koncou saj je Mrlakenstain samo najdel palco in ''usmeril'' palico v nebo. Komaj cakam da pride drugi del saj se ga ze zelo veselim, rad bi pa ustvarjalcem rekel da naslednjic naredijo film v 1 delu ne pa 2 dela saj bo 2. del sigurno prisel na velika platna sele cez pol leta in do takrat bom pozabil vse. Tako da rajsi gledam film ki je dolg 4 ure kot 2x po 2 uri.

— Poldy
20.11. 2010 ob 21:43

@Marjan upam da se zavedaš, da je to najdražji film vseh časov, in da očitno nimaš pojma o čem govoriš. Razen če si kaj v zvezi s fotografijo študiral, da več kakšna svetloba je slaba.

Mimogrede, film je temen z namenom.

— Niki
21.11. 2010 ob 8:03

Gledal sem že vse Harry Potter filme,samo 7 dela še nisem gledal.Meni je najboljši film kar sem jih kdaj koli videl.

— Christian
21.11. 2010 ob 8:18

ful dobr film!!!
komi čakam še ta drug del pol pa že kr konc no :( škoda

— harry
21.11. 2010 ob 9:13

the best of the best

— anna
21.11. 2010 ob 10:26

šu gledat in totalno brezvwezn film, najslabši do zdej

— soup
21.11. 2010 ob 10:43

OMG...bolšega filma...NIIII......harry potter moj najljubši film...komaj sem čakala na njega..!!!!

— melyyysskaa
21.11. 2010 ob 10:45

super filem upam da bo še čim prej drugi del

— Rok
21.11. 2010 ob 12:08

Nevem kaj nej rečem k še nism gledala najbrž je dobr!!! <3

— Anna <3
21.11. 2010 ob 13:15

heii! moje mnenje o harryu potterju: film je odličen,zato ga priporočam vsem. moram pa povedati da je knjiga za kanček boljša.pa prosim use ne pisat take bedarije:"komii čakam"k itak usiii gremo gledat ta film in usak reče da je super.glede igralcev pa: mislm da so usii v filmu ki igrajo vejo,kaj je njihova vloga in kaj početi.tisti tuki k se pa oglaša me pa prav zanima če bi harryja,hermoiono,rona znali odigrat.LP

— khm...;)
21.11. 2010 ob 13:33

Harry Potter 4ever, kniga in film

— ?X?
21.11. 2010 ob 14:45

Film je fantastičen, igralska zasedba ni razočarala prav tako ne žirija. Vsi tisti, ki ste mnenja, da Harry na koncu umre, pa vas pozivam, da preberete knjigo Svetinje smrti, ki je več kot odlična:)

— xyz
21.11. 2010 ob 16:22

Beda od bede.
Nadaljevanje, ki je narejeno samo še zaradi denarja in v tem delu ostaja brez ideje ter kopira idejo "Gospodar prstanov".
Poleg tega popolnoma zmeden in nedosleden - čarovniki, ki znajo vse mogoče vragolije od letanja, izginjanja, preskokov v prostoru - občasno tekajo po gozdu ali mestih in se skrivajo kot otroci. Šokira recimo, da čarovnica potrebuje ročno pomoč kolega, da si zapre zadrgo obleke na hrbtu ... torej FILM JE ZANIČ!
Ogled odsvetujem. Res škoda denarja za vstopnico.

— Jeremaya Jonson
21.11. 2010 ob 16:26
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
21.11. 2010 ob 16:34

Prov hud film je, komi čakam na drug del. Ajd, mal mi je šlo na kurac k se je vse hitr pa nerazločno odvijal. Sam je useen ql :P

— ----------
21.11. 2010 ob 16:53

film sem si ogledal v četrtek...film mi je bil zelo vsec,dobr mi je to da so vkljucili veliko podrobnosti, za razliko od drugih šestih filmov...
zdej pa še drugi del ;)

— gorby
21.11. 2010 ob 18:43

Film je odličen!Po mojih pojmih veliko boljši kot prejšnji del,ampak preberite knjigo!

— KozjiPastir
21.11. 2010 ob 19:10

kdor prav da je harry potter kr neki ja sam kr kr kr kr kr kr kr neeeeeeeeki !!!

— loly pop
21.11. 2010 ob 19:27

kako bo pa na koncu? a bo harry umrl? a bo umrl mrlakenstein?

— ''
21.11. 2010 ob 20:19

materumi da je ta film najaććći

— jaz
22.11. 2010 ob 11:31

mene je blo ful strah... moj mali bratec je jokal zraven mene... najbolj strah me je blo, ko je deževalo...
brez heca.
samo je bil ful carsko vreme.
komaj čakam da bo lepšo vreme, in pričakujem božička

drugače pa komaj čakam drugi del:D

— jetmir morina d.o.o.
22.11. 2010 ob 12:19

jest sm tut že gledu prvi del pa je ful hud. zdej me pa zanima gdaj točn pa je drug del

— simon
22.11. 2010 ob 12:22

mena pa zanima gdaj pride drug del

— simon
22.11. 2010 ob 15:14

včeraj sem si ogledala film. nisem neka fanica harrya, ampak si vseeno rada vzamem knjigo v roko, jo preberem z največjim veseljem, ogledala sm si tudi vse filme,... ampak na žalost je film pod kritiko! knjiga je odlična, konec super, zgodba isto, za film ne morem reči isto,... sicer ne vem, kdo je film prevedel, ampak bi ga poslala na tečaj angleščine še enkrat! slika je bila prav tako zelo slaba, podnapisi spacani in neberljivi... mogoče me je pa že vse to tako zmotilo, da mi tudi posledično film ni bil prav všeč...

— banana
22.11. 2010 ob 15:55

Res,zakon film! Splača se ga pogledat=)

— ANČA
22.11. 2010 ob 17:28 zvezdica

Torej, film bo navdušil vse, ki so prebrali knjige. Le-ti bodo lahko povsem razumeli potek zgodbe, ironijo ter humor v filmu. Ostali bodo na tem področju ostali nekoliko v ozadju, toda bodo pa toliko bolj pozorni na "namerno" zabavne in razlagalne scene.
Harry Potter je vsekakor dobro posnet film, z veliko kakovostnimi in prepričljivimi učinki, odlično igralsko zasedbo (vsekakor se vidi, da skupaj sodelujejo že leta), pri čemer bi še posebej izpostavila Emmo Watson. Tudi glasba je kot navadno značilna za Harry Potterja, toda brez težav poskrbi za pravo vzdušje.
Film se res lepo drži knjige, vidi se le to, da je nekako pretrgan na sredini, torej konec je nekoliko nezadovoljiv, toda glede na to, da vemo, da je film razdeljen na dva dela, je to povsem sprejemljivo.
Vreden ogleda, še večji uspeh pa bo najbrž doživel drugi del Svetinj. :)

— Marogica
22.11. 2010 ob 19:11 zvezdica

No, pa da še jaz vpišem svoj komentar. Včeraj sem si končno utrgala čas in pogledala ta film. Ne morem natančno oceniti, ali je bil film dober ali ne, zato ker sem nad filmi vedno razočarana kadar prej preberem knjigo. Tudi ta film se niti približno povsem ne drži knjige. Pozitivno v filmu je bilo, da je bilo prisotnih par zelo ganljivih scen, ob nekaterih so se ti zasolzile celo oči. Igralci se z leti samo še izboljšujejo in tudi Emma je tokrat svojo vlogo odigrala perfektno. Definitivno je bilo par scen, ki so te prestrašile in bila sem nadvse hvaležna, da nisem gledala filma v 3d, ker sem se že brez 3d učinka občasno presneto stresla. Pokrajina v filmu je prav tako zelo lepa in dih jemajoča. Vendar moram omeniti, da sem filmu našla precej očitkov. Za veliko fanico Snapea (Raws) in Draca je bil film razočaranje zato, ker imasta oba zanemarljivo vlogo. Po drugi strani pa, če si ljubitelj Emme in Daniela, ti bo film prav zagotovo zelo pri srcu. Par scen je bilo smešnih, vendar niti približno film ni bil takšna komedija kot 6. del. Cel čas ima film temačno vzdušje in igralci se skoraj nikoli niti ne nasmehnejo. Tudi to očitam tistemu, ki je pač za to odgovoren. V knjigi se trije junaki kljub nenehni skrbi in zbranosti ter fokusiranosti na iskanje horkruksov (skrivžni) občasno vendarle nasmehnejo.
Osebno mislim, da je cel film bil nekako površen in se ni poglabljal niti v še tako pomembne dogodke. Po mojem mnenju, bi lahko film raje razdelili na 3 dele, ki bi bili bolj podrobni in kvalitetni, kot pa da se vse odvija tako hitro. Prav tako bi lahko nekatere nepomembne zadeve popolnoma preskočili in raje več časa posvetili bolj centralnim zadevam. Kljub temu, da si bom film najverjetneje še enkrat ogledala (po možnosti jutri, saj je torek kino dan :P) moram vseeno priznati, da ni dosegel mojih pričakovanj. Pa zgodba o treh bratih je bila prav smešno prikazana. V bistvu sem precej razočarana, saj je dosti ljudi prej navdušeno pohvalilo film, zdaj ko sem ga pa videla, mi je jasno, da očitno niso brali knjige.
Moram pa še povedati, da je kljub vsem negativnim lastnostim še vedno vreden ogleda, ker je Emma v tem delu zelooo izboljšala, Rupert in Daniel pa sta tako ali tako že v šestem delu bila odlična!

— ker mi je dolgčas, pišem :)
22.11. 2010 ob 20:13
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
22.11. 2010 ob 20:52

kdo bo zažigal 2 zadnja filma sta popounoma zanič sploh ni več isto

— jaka
22.11. 2010 ob 21:23

film je fenomenalen in ne, harry ne umre na konc... za kej več si pa tisti ki niste prebrali knjige pejte ogledat 2. del ko bo v kinu :D

— maxxx
22.11. 2010 ob 21:51 zvezdica

Za tiste ki niso prebrali knjige se jim zdi film dolgočasen, ker so bili v preostalih herijih navajeni na takšen razplet filma : prvi del filma akcija, sredina filma večinoma dogajanje na šoli, razni pogovori, zadnjih pol ure pa AKCIJA ! Tisti ki pa smo vse knjige večkrat prebrali pa vemo, da je v prvi polovici knjige bore malo akcije, razen seveda začetnega lovljenja po zraku, vdor na ministrstvo in nekaj srečanj z death eatheri. Zaradi tega je Deathly Hollows part 1 bolj ali majn predjed oziroma polfinale pred velikim epskim zaključkom, kjer nas čaka pokol na Bradavičarki in mislim da bodo julija vsi pesimisti utihnili in bomo vsi zaploskali zaključku sage !

— Heri fan
22.11. 2010 ob 23:16

novi film je odličen, splača se vam ga pogledat! glede na to da je zadnja kniga razdeljena na dva filma, se prvi del še zelo drži knižne podlage, medtem ko je treba kakšne podrobnosti ali manj pomembno stransko zgodbo zaradi pomankanja prostora izpustit. film me je navdušil, težko bom dočakala še na drugi del! :)

— HP privrženka
23.11. 2010 ob 16:12

Film je odličen, presegel moja (že tako visoka) pričakovanja! Najboljši HP film v seriji! In ja, drugačen je, ker se ne dogaja več na Bradavičarki. Zato bodo tisti, ki niso prebrali knjig, morda presenečeni ali celo razočarani. Ampak ravno v tem je čar zadnjih dveh filmov - zdaj gre zares, znašli so se sredi vojne v krutem svetu, film pa to izjemno dobro prikaže. Vzdušje je temačno in napeto, vseeno pa je tudi dosti humorja, skratka končno film, ki navduši tudi tiste, ki si želimo bolj zvesto sledenje knjigi, saj se ravna po knjigi skoraj tako dobro, kot sta se prva dva filma.
10/10

— mija
23.11. 2010 ob 17:44

20.11. 2010
ob 20:07 kul [itak]

— lol

omg... kera glupa noo. kdorkol že si, dobr da te ne poznam!!

— Ne maram glupih komentooov!!
23.11. 2010 ob 18:04

film temelji na vsebini knjige,čeprav je nekoliko spremenjen.v vsakem delu harryja potterja prevladuje neka napetost,kar pa vzbudi naše zanimanje.notri je tudi humor čeprav se film bolj nanaša na temačno vsebino.ta film so odlično organizirali,ker so morali vključiti vsako podrobnost,pa tudi tisti ki so knjige prebrali,bi jim bilo v filmu dolgčas če ne bi bilo kaj dodano.zato pa je tudi razdeljen na dva dela...lokacije so zelo dobre prav tako pa tudi igralci.izkazala pa se je tudi J.K.Rowling...Čestitke koloseju ker so ta film izbrali za film meseca!LP

— svetinja smrti...
23.11. 2010 ob 18:07

Kakor vsak človek, bo tudi Harry dočakal svoj konec življenja. Meni je hudo pri srcu
ko pomislim da bo on umrl. Žalujmo skupaj. : ˙(

— Vsi na koncu omrejo
23.11. 2010 ob 18:16

film je preprost in ti pove kar moraš vedeti: Neločljiva trojica(harry,ron in hermiona)se odpravijo na težko nalogo:morali bi unčiti sedem skrivžnov.Dumbeldore se zanaša na tri junake mdtem pa sam umre(že v 6 delu).Mraklenstaein(mark marvolo neestlin)se je polastil minnistrstva za čaranje in šole za čarovnice in čarovnike(bradavičarke).tako postane naloga če težja...medtem pa harry izve veliko stvari o sebi in ponovno preživi kletev smrtii...LP

— vsebina filma...
23.11. 2010 ob 18:24

ja,res škoda ker je harryjev potterjev le sedem čeprav je zadnji film razdeljen na dva dela:toda če bi jih bilo preveš bi postalo morda malo nezanimivo?no vsaj meni ne bi...in zelo sem se razveselila ko sem slišala da J.K.Rowling namerava napisati še eno osmo kjigo.to se pravi da bodo mogli posneti še en film...če vam je kaj to v tolažbo...LP

— FIIL,M
23.11. 2010 ob 19:46

Nevem kaj nej rečem k še nism gledala najbrž je dobr!!! <3
— Anna <3

Anna, ne piši takih butalskih komentarjev! taka in podobna ugibanja, kako bo izgledal film, prav nikogar ne zanimajo, še najmanj pa mene!

— zavzematelj za PRAVE KOMENTARJE NA TEJ STRANI!
23.11. 2010 ob 20:53

FILM Z ENO BESEDO JE ODLIČEN !

— Fantek
23.11. 2010 ob 21:53

Film sem si KONČNO ogledala tudi jaz!
Zelo me je navdušil in res je vreden ogleda, vse scene so lepo speljane. Nekja momentov je RES ganljivih in kar nekaj smešnih vložkov.
pa prijeten ogled

— :D
24.11. 2010 ob 14:05

film je glede na ostale filme o potterju porazen..mogoče si napet 5min kaj se bo zgodilo, film se vleče in vleče pa nič se ne zgodi in žal te tudi na koncu ne pusti z željo obsedeti v dvorani in čakati na še kot je bilo z dosedanjimi filmi o potterju.. knjigo bi lahko stisnili v en del,saj je zelo veliko pomankanje akcije in kot je sama knjiga na začetku zelo dolgovezna je sam film v celoti takšen

— piika
25.11. 2010 ob 13:57

Harrya sem si že ogledala. Traja 2 uri pa 50 minut ampak je ful hitro minil ker je res supeeeeer dober! So tudi žalostni trenutki, sem se pa tudi fajn nasmejala.. sploh Ronu. :)
PEJTE GLEDAT!

— Lau
25.11. 2010 ob 15:06

Ok osebno so mi bli vsi deli full dobri in sm jih z veseljem gledu večkrat. Po ogledu tega filma pa mi je blo ZELO ŽAL da sem sploh kupil karto, ker je res slabo posnet film, slaba in dolgočasna zgodba ter nasploh totalno brezveze. To, da 80% časa filma gledaš harijevo faco z razdalje 4 cm mi je pač res brezveze.

OGLED MOČNO ODSVETUJEM.

P.S.
Sem si ogledal tudi film gremo mi po svoje, ki je kljub temu da je slovenski, veliko boljši od tega.

— krneki
25.11. 2010 ob 18:59

Film sem si ogledal. In izpolnil je pričakovanja-čeprav le ta niso bila velika. Naj razložim!
Tisti, ki knjige niste brali in gledali film, vrjamem, da niste dosti razumeli! Kot moj prijatelj naprimer. Zakaj nisem pričakoval veliko, vse dobre stvari, skrivnosti, vojne in akcije sem vedel da bojo prišaparali za drugi del-kjer bo pa samo akcija oz. vojna!Tisti, ki se jim je film zdel temačen je tako prav, taka je knjiga v tem je pojt odrasli so! In film ne MORE bit isti kot knjiga, ne wem zakaj to pričakajute, ne more in ne se potem pritoževati!

— bookes
26.11. 2010 ob 15:09

joj napeto

— rene
26.11. 2010 ob 17:08

ooo komi čakam i love harry potter komi čakam

— .................
26.11. 2010 ob 19:10

OCENA: TI TROL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— A
26.11. 2010 ob 23:33

Najbolj beden film kar sm jih vidla v zadnjih 2 letih.... Dolgčas, dolgčas in še enkrat dolgčaaaaaaaaaaas....

— Aloe Vera
26.11. 2010 ob 23:36

Kaj naj rečem, filme Harrya Potterja sem vedno rad spremljal in so bili nekaj posebnega zaradi česar je bilo fajn it v kino. Ampak v tem delu so pa pršle na dan gluposti zgodbe za vseh 6 delov nazaj. Npr. Dumbledorju je bil glaven cilj, da Harry premaga Mrlakenstaina, zakaj mu pol ne pove, da je dejansko lastnik najmočnejše palce na svetu??? WTF Ne raj pusti, da to Harry sam ugotovi in ko mu skapne jo ma "Mrla" že v rokah. Še ena glupa je, ko oni k debili iščejo horcrux in ugotovijo šele ko vidjo časopis, medtem pa "Mrla" in vsi njegovi pajdaši, ki očitno ne berejo časopisov katere ubistvu oni izdajajo, ne ugotovi, da ma njegov horcrux ena njegovih privrženk??? WTF Mah to sta samo primera raznih nejasnosti in gluposti v sami zgodbi, drgač pa hoče bit ta film vse: Komedija - za to majo Rona, Grozljivka - za to majo kačo, Avantura - uganke in še enkrat uganke (vsi so na Harryevi strani ampak mora sam pridt do njih po informacije), Ljubezen: težko ljubosumje Rona
Vsekakor pa je film/zgodba narjen/a tako, da že pričakuješ dogodke vseen je pa glupo ker bom zdej mogu čakat en let, da vidm nadaljevanje. Rabjo čas za $$$$$

Vseen film za pogledat, sam mi je pa glupo k vidm komentarje k pravjo: "O jest sm šla že 4x skoz vseh 7 knjig, komi čakam film!!!! aaaaa" , in glede na to, da je šla tolkrat skoz ji ne potegnejo faili k jih ma zgodba?

LP

— Mulc
26.11. 2010 ob 23:56

no js sm si ga tut dons pogledala :)
heh to mi je že nekak tradicija,..nekak vztrajam da ga še gledam .č.ampk se mi zdi,da starejša k sm, bolj dolgočasno mi je use skupi,,mau preveč razvlečn je ..no nwm, žal mi ni. glede na to Da je to samo prvi del, ampk useen bi lahko skrajšal
pa un ples med harrym pa hermiono heh, smeh :P

— hp
27.11. 2010 ob 9:32

hud film vreden ogleda

— pp
27.11. 2010 ob 10:51

ljudi ljudi vratio se šime

— jakob jesih
27.11. 2010 ob 13:19

najbolši film!!!film stoletja al pa tisočletja!!!!

— nina
27.11. 2010 ob 15:58

Knjiga (ne filem):

1. Vzpon mojstra črne magije
Sredi ozke ulice se pojavita Raws in Yaxley. Odhitita v Luciosovo hišo, ki naj bi bila njihov štab. Ko prideta do mize Mrlakensteinu Raws vse pove kdaj in kako nameravajo Potterja preseliti iz hiše. Yaxley pove, da to ni resnično in, da je slišal na ministerstvu od avrorja Rewe, ki naj bi mu ušlo da, naj bi ga premestili na drugi dan. Na stropu je visela učiteljica za bunkeologijo; "Avada Kedavra," zeleni blisk in Mojstrov glas "Nagini malica."
2. In memoriam
Harry je prvič po 6 letih spet izpraznil do konca svoj kovček. Notri je našel razbiti zahrptovid, pol ogledala in priponko "Potter je prdec". Kmalu zatem pa si je prebral Preroške novice v katerih je pisalo o Dumbledorju. V glavnem nič zanimivega.
3. Slovo od Drusleyevih
Stric je odprl vhodna vrata in si že nekejkrat premislil, da ne gre nikamor. Harry jih je spet prepričal, da gredo in odšli so z dvema aurorjema.
4. Sedem Potterjev
Prišli so po harija. Nerrga, Tanga, Fred & Gregore, Ron, Hermiona... Prišli so z načrtom, da se bodo spremenili v sedem Potterjev, da nebi vedeli, če bi jih prestregli kateri je pravi. Harry se je temu načrtu uprl a ne za dolgo. Ko so vzleteli je bil Harry pri Hagridu v siriusovemu motorju. Jedci pa so naredili zasedo. Sledil je spopad, nato pa je Mrlakenstein izsledil Harrija, ga hotel ubiti, ampak Harrijeva palica je skočila harriju za hrbet in Mrlakensteinova palica se je razlomila na pol.

naprej se mi ne da pisat

— [Hp 7]
27.11. 2010 ob 16:16 zvezdica

Ogledala sem si film. Knjige sem prebrala in pogledala sem si vse filme. V knjigi se prepleta večje število zgodb in zato se mi je na začetku zdelo nemogoče, da bi vse strnili v en film. Vseeno pa se mi zdi, da so se zgodb dotaknili malce površno. Kot velik fan Snapa sem bila razočarana, da nima veliko scen v filmu. Tudi Dreco jih ima zelo malo. Kot so že prej povedali se igranje izboljšuje. Mislim pa, da je v tem filmu zares odličen Ralph Fiennes, ki je res odličen Voldermorth(Mrlakenstein). Nekaj ima v očeh, kar me enostavno vedno znova preseneti. Igranje mladih igralcev se je tudi izboljšalo. S tem mislim Emmo, ki je odlično odigrala prizor v katerem jo muči Bellatrix. Rupert tudi ni slab, vendar se mi zdi da ima v filmu premalo vlogo, da je zmeraj v ospredju Harry,kar je logično saj je glavna oseba, ampak če beremo knjigo ima Ron kar precej veliko vlogo in njegove karakterne lastnosti so v knjigi tudi bolj razvite. Kot vedno preseneti Draco oz. Tom Felton, ki me je impresioniral že v prejšnem delu. Njegova igra je vsako leto boljša. Ugotovimo, da Dreco le ni tako zelo slab, je hudoben vendar je nekaj dobrega v njem.
Tako film ni slab, ima nekakšno temačno vzdušje, ki ga npr. pri 1. in 2. delu ni opaziti, vendar postaja to vzdušje vse bolj očitno skozi vse filme. Potrebno pa je v filmu pohvaliti zgodbo o treh bratih, ki je bila res odlično vpeljana v film.Film ni ne dober in ne slab ima pa vpeljane nekatere dobre elemente, ki pa jih je žal premalo.

— Filmarka
27.11. 2010 ob 18:16

KKKKKKKKKKKKKKKKKKUUUUUUUUUUUUUULLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I LOVE HARRY POTTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— Killer1
27.11. 2010 ob 21:41

Film sem si ogledala. Imam pa mešane občutke. Film se na trenutke zelo vleče, kar je precej negativno, glede na to, da so svetinje smrti razdelili na 2 dela. Menim, da bi marsikatere prizore lahko skrajšali in namesto tega prikazali še kaj drugega. Zelo dobro pa je s tem prikazano, da se jim čas res zelo vleče, da glavni junaki ne vedo kaj naj, da ne vedo odgovora. Mislim, da je preveč fokusiranja na glavnih treh junakih. Pogrešala sem prizore z Dracom, Rawsom, Fredom, Georgem in kakšen prizor iz Bradavičarke. Všeč mi je bilo, da so bili odnosi med Harryjem, Ronom in Hermiono napeti, drugačni kot doslej.

PS. Čeprav menim, da je knjiga samo knjižna predloga in da so si samo sposodili zgodbo in da je film pač nek drug medij za prikazovanje zgodb (mislim da so vsi filmi odlični) pa me je res zelo zmotilo, da Harry na ministrstvu ni vzel očesa od Noruča.

(s)mejte se

— Tjaša
27.11. 2010 ob 22:09

Hmmm. Nevem kaj naj si mislim. Nekateri prizori v filmu so bili res za zapomnit. Npr. zgodba o treh bratih se mi je zdela naravnost fantastično predstavljena. Ali pa ko se Ronald in Harry prvič tako resno spreta. Vendar so tudi prizori, ki se zares vlečejo v nedogled in so povrh tega še nepomembni in nezanimivi. Film ''valovi'' z nekaj krajšimi in bolj razburkanimi ''valovi'' na začetku in proti koncu, v večini pa je ''mirno morje''. Toda, spet imam še drugo mnenje, kjer se res vidi, da sem razcepljena... Obenem je prvi del Svetinj smrti kot zatišje pred nevihto, ki (mogoče) sledi v 2.delu.

Presenetilo me je, da se film ne konča tako, da bi te res pustil v pričakovanju na nadaljevanje.

— Tatjana
28.11. 2010 ob 19:11

to bo ziher coooooll film. recimo: men so knjige ful ušeč in sem prvi del brala že v 2 razredu,tretjega in četrtega u tretjem,petega in šestega u četrtem,sedmega pa u petem(sem u šestem razredu.). AMPAK FILM MORA BIT PA UUUAAAUUUU!!!

— xyoyox
28.11. 2010 ob 20:27

knige ti znam reciterat do besede natančn (kr je seveda bedn k grem gledat film k bol al pa mn use skp sam skritizeram kok je film slabši kt kniga)... ampak... sm se odloču neki cajta nazaj da bom gledu knigo kt knogo in filme kt filme... za knige mi ni treba opisvt da so fenomenalne, kr se pa tiče filmou so mi bli usi do zdej zelo ušeč in napram zadnim 6in delom me je 7.1 zelo razočaru (spremenjeni, spuščeni, dodani in občasno prehitri prizori :-( ...) ... sj je blo sprejemljivo sam ja... razočaranje...

— HP fanatik
29.11. 2010 ob 6:23
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
29.11. 2010 ob 15:48

ogledala sem si film in se mi zdi dober, a se mi zastavljata 2 vprašanji:

1. kako Snape najde Harryja?
2. kako Jedci smrti zopet najdejo trojico po njihovem pobegu iz hiše Xenofiliusa Lovegooda?

v knjigi je tako, da Snape najde Harryja s pomočjo portreta Phineasa Nigellusa Blacka, portret, ki ga je Hermiona hranila v svojem nahrbtniku.
kar se pa tiče moje druge dileme, je v knjigi tako, da Harry izreče ime Voldemort, to ime je pa po novem tabu, zato Jedci z lahkoto najdejo trojico po njihovem pobegu iz hiše Lune Lovegood.
vendar v filmu Hermiona ne prenaša s sabo omenjenega portreta in tudi Harry potem, ko se s prijateljema iz Lunine hiše izdejani v gozd, ne izreče imena Voldemort (ker bi jih potem na tak način našli Jedci).

sprašujem se, ali so v filmu na teh dveh mestih naredili napako, ali bomo odgovor na vprašanji dobili v 2. delu filma?

torej,
1. kako Snape najde Harryja (ko Harry v gozdu najde Godricov meč), čeprav Hermiona nima s sabo portreta P.N.Blacka, in
2. kako Jedci smrti zopet najdejo trojico po njihovem pobegu iz hiše Xenofiliusa Lovegooda, če nihče izmed trojice v filmu ne izreče prepovedanega imena, ki bi izdalo njihovo lokacijo?

— Viktorija
29.11. 2010 ob 16:35

ooo komi cakam da ga widim baje je noro

— peter
29.11. 2010 ob 17:03

se strinjam s HP fanatikom res je tolk spuščenga še nekaj bistvenih stvari razočaranje po polni črti :(

— lollipop
30.11. 2010 ob 14:35

Sam neki. Zakaj sploh hodte gledat filme Harry Potter ča ste jih že prej gledal, pa vm niso bli všeč?? Zakaj?? zakaj gledate?? a da pol loh po komentih serjete o tem kok zanč film je..??

MEN JE FILM RES D BEST - MOGOČE BI LAHKO MAL SPUSTIL NEPOMEMBNE ZADEVE IN SE OSREDOTOČL NA DRUGE STVARI.. DRGAČ PA NAJBOLJŠI FILM. KOMI ČAKAM T 2 DEL!

— Te ne zanima kako mi je ime!!!
30.11. 2010 ob 15:51

hmm... glede na šesti del sem pričakovala res slab film. trailerji so tudi delovali malo nepristno. ampak, film je dejansko res odličen :). Vzdušje so zelo dobro, kolikor, predvidevam, so lahko, prikazali podobno kot v knjigi. Zdaj če spregledamo to kako so iskali hrano in detajle (za katere morda ni časa), se je film držal knjige. Sicer pa so naredili stvar veliko bolj napeto, kar seveda, da je zanimiv film, je bilo potrebno, in tudi to so dobro izvedli. vizualno pa, zelo osupljivo. :)

— Efa
2.12. 2010 ob 20:01

kaj pa ko bo v kino pršu še drug del? bo Harryja kr na enkrat konc?!

— nezy kdo pa <3
3.12. 2010 ob 13:28

vem da to skos puslušate ampak HARRY POTTER JE ZAKON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! filma sicer še nisem gledala ampak gutov bo carski ko usi ustali aja pa še to bolšh igralcev nebi mogl najdt ker so te najboljši
I LOVE HARRY POTTER<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

— emma watson
3.12. 2010 ob 18:07

še nisem gledla,ma si fuuuul želim. Sem knjigo trikrat prebrala in mi je najbulš od vseh Harry Potterjev,sam je tud zalostna,pa premalo delov je. :-)

— amy***
4.12. 2010 ob 13:08

zgugi

— uiziuz
4.12. 2010 ob 17:57

men se zdi film dokaj dobr. lahk bi ga še mau popestril xD

— andrej 1997
5.12. 2010 ob 10:07

sigurn je fajn!!!

— Miha
6.12. 2010 ob 13:57

čeprav so film naredili v dveh delih so v prvem izpustili veliko, tako da je knjiga veliko boljša. pa še konec se ne ujema preveč, zato bi bilo bolje da bi bil cel film v enem delu tudi če bi trajal 4 ali 5 ur

— anita
6.12. 2010 ob 14:03
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
6.12. 2010 ob 19:23

malček prepodrobno za tiste kr ne preberejo knjige. ma polkrvni princ mi je bil preveč opolzk preveč poljubljanja, premalo pustolovščin.

— Lilly
9.12. 2010 ob 19:21

Zivljenjska interpretacija...

— Nicolas
10.12. 2010 ob 20:55

-.-''

— mandarinca
13.12. 2010 ob 14:07

film je huuuuud res mi je še naljbolj všeč od vseh filmov o harry potterju in komaj čakam drugi del

— Becca
16.12. 2010 ob 15:58

I watched it.. It was really cool. <3

— Selena Gomez
16.12. 2010 ob 20:40

hej. do kdaj je film v kinu :D ?

— mr.ti.
17.12. 2010 ob 15:10

zakaj so nekateri prizori,ki so v knjigi iz filma"izrezani" a ni to mal bedn???:D

— emma watson
18.12. 2010 ob 11:14

hi, mene pa zanima kakšna je kej gneča u koloseju za ta film? a je sploh še kej gledalceu, al bojo kmal umaknl ta film?

— UPRAŠANJE
19.12. 2010 ob 19:40

Si kdaj pa je

— Lucky
20.12. 2010 ob 20:22

a kdo ve kdaj bo prši 2. del vn? :) can't wait

— ninaa
21.12. 2010 ob 8:27
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
21.12. 2010 ob 14:38

komaj čekam naslednji del svtinj smrti

— lili
22.12. 2010 ob 19:47

knjige sem prebrala-ne vem pa kaki je film.Slišala sem, da je slabši kot knjiga res nena vem!drugač pa komi čakam da ga vidim.

— khatharin
24.12. 2010 ob 12:06

ortowood dvorana... kakšna je to? je čist normalna...?

— lasulja
24.12. 2010 ob 19:11

FILM je bil IZJEMEN ! Prav tako so bili izjemni vsi igralci, PREDVSEM EMMA WATSON ! ONA JE BILA NAJBOLJŠA !!! Vse je bilo super. Najbolj mi je bil všeč ples med Harryijem in Hermiono. Pa tudi poljub je bil zelo lep. Skratka, vse pohvale celotni ekipi, ki je naredila res izjemen film. 88 !!!!

— Albert Speer
26.12. 2010 ob 9:13

Tole... Bo super :)

— Jan
26.12. 2010 ob 10:17

prvi in drugi del sta bila super, potem pa vedno vecja katastrofa.. hvala bogu, da so vsaj knjige zakon.

— captain jack
27.12. 2010 ob 18:02

NEMOREM VERJETI,DA JE FILM HARRY POTTER IN SVETINJE SNRTI 1 DEL. TAKO DOBER.KOMAJ ČAKAM DA PRIDE DRUGI DEL. FILMA HARRY POTTER 2 DEL. HHHHHHHHHHHHHHHHHUUUUUUUUUUUUUUDDDDDDDDDDDOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????..............

— NIKOLA
27.12. 2010 ob 20:21
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
29.12. 2010 ob 10:03

kul kumi čakam de je konc počitnc včerui sem glih feniksov red

— valerto
30.12. 2010 ob 11:57

splaca se it gledat XD

— TERMINATOR
30.12. 2010 ob 14:30

Pozdravljeni! Ko sem se odločila, da bom napisala komentar sprva nisem mogla presoditi, ali bi napisala, da je film "ful dobr" ali pa bi lepo v knjižnem jeziku navedla zanimivosti in občutke med filmom. No, očitno je, da sem se odločila za drugo možnost. Harry Potter je pripoved o dečku, ki na svoj 12. rojstni dan izve, da je čarovnik. Že od prvega dela ga poskuša ubiti zlobnež Mrlakenstain, ki mu je umoril starše, a mu nikoli ne uspe. V sedmem delu Harry(Daniel Radclife s svojima zvestima prijateljema Hermiono(Emma Watson) in Ronom(Rupert Grint) išče škrivžne-predmete, v katere je Tisti, Ki Ga Ne Smemo Imenovati skril svojo dušo. Zgodba je polna preobratov in prava zbirka čustev. Tudi tisti, ki jim čarovnije niso pru srcu, bodo lahko občutili jezo:@;veselje,smeh:):D, žalost;( in romantiko:*. Čeprav sem že prebrala celo knjigo, ne bom opisala konca. Naj za tiste, ki ga ne poznajo, to ostane skrivnost. Mirjam

— Miriam, članica"feniksovega reda" v Sloveniji
1.1. 2011 ob 21:44

hermione..... I wona do her

— fendt
5.1. 2011 ob 19:30

dober film o.o

— sorqqqqqqq
6.1. 2011 ob 15:24

Film je bil odličen ampak škoda je da se konča tam ko se začne najboljše.

— katja
6.1. 2011 ob 16:36

mene pa zanima do kdaj bo ta film na sporedu?

— sterkica
6.1. 2011 ob 16:40

do kdaj bo ta film na sporedu??

— ;**
7.1. 2011 ob 15:36

harry je dbest kaj češ pač so eni filmi in knjige boljši od drugih

harry potter cool hp

— žiga
12.1. 2011 ob 20:24

Film je dober, samo zadolgočasen je vsake toliko časa. Kače so pa najbolj strašne. Še zdaj se tresem. Kača, kot da bi te zdaj požrla. Drugače pa fajn film - vredno za ogledati.

— Jan
13.1. 2011 ob 11:31

Najbolj beden film do zdaj od H.P. izguba časa... samo da vlečejo čas in zaslužek bedniki.

— Maša
15.1. 2011 ob 19:47

Rees nevem zkaj nekateri pravjo da je film beden in kr en. Men se je zdel stoodstotno NAJBOLŠI :)) in komej čakam da se začne 2. del filma ker se takrat šele dobr začne cela zgodba povezovat in dobivat pomen, vse skrivnosti pridejo na dan in se odkrijejo pravi karakterji oseb u filmu. Sam do julija bo treba še počakat. Čeprou je dvojka res vrhunec, je pa tud tale enka RES super film in priporočam ogled. Res ni izguba časa ;)) Harry --> BEST

— fanica;)
17.1. 2011 ob 17:46

nnnnnnnnaaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj film

— harry
19.1. 2011 ob 16:26

Prebral sem vse knjige in vsa filme sem si pogledal razen 7del 2 vsakič ko preberem knjigo pogledam še film igralci igrajo zello dobro samo v 7delu 1. se vse mal prehiter dogaja ;P

— neyzl
21.1. 2011 ob 14:36

harry potter je najboljši filem celega stoletja! <3 <3 <3

— i lave you daniel
23.1. 2011 ob 17:58
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
29.1. 2011 ob 10:43

i love herry potter

— no one
2.2. 2011 ob 16:31

ta film je nainainainainaibolšiiiiii

— uuuuuu
3.2. 2011 ob 19:13

zakua ron reče harryu da njegova starša mrtva, to je že sedm film harry vrjetn to že ve

— rgrrerr
10.2. 2011 ob 17:04

zakaj je u trailrju zažgana bradavičarka to se neb smel zgodit usaj do druzga dela tega filma

— sadffdsrf
13.2. 2011 ob 12:11

HARRY POTTER JE CAR

— lily
13.2. 2011 ob 12:15

harry potter je največji car na sveti naj še dalo več delove kdo se strinla harry potter je na car na zemlji najboljše filme ma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— lala
13.2. 2011 ob 12:21

carsko!!! sam to lahko rečem.......

— lili
13.2. 2011 ob 14:21

Gledal sem film, v MB koloseju, film je res en velik dolgčas.
Največja žalost pa je Mariborski kolosej, kateri je res potreben obnove (stoli potrgani,...) res ena velika žalost. Ni čudno da Tuš kino ima vedno več gledalcev oz. obiskovalcev.

— nekdo
20.2. 2011 ob 17:30

CARSKO JE SAMO TO LAHKO REČEM

— EMICA
23.2. 2011 ob 18:31

kulski je morte ga vidt :)

— zibi
27.2. 2011 ob 13:36

potterye sem prebral vse: vse sem gledal po tvju:tud u kino sem šu gledat zdej pa čakam na harry potter in svetinje smrti drugi del: aljaž harryjev oboževalec

— harry oboževalec
28.2. 2011 ob 15:44

ok ta film je caaaaarski!!!!!

— many
2.3. 2011 ob 16:26

ogledal ful hudo

oj jea

— schat
9.3. 2011 ob 12:06

komaj čakam na 2 del.Ne vem res,zakaj so dali komaj julija v kino.Pa saj so ga že posneli :-c.Emma Watson (Hermiona Granger) je bila moja najljubša igralka ampak zadaj ni več,ker se je čist na kratko postrigla.Seveda je to njena odločitev in se ne bom tukaj vmešavala zraven.Zdaj mi je pa najljubša Bonnie Wright (Ginny Weasley).Pa tudi Evanna (Loona Liupka) ni slaba.Prva bom pred kolosejem ko bo premijera.Se vidimo v kinu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ChiAo!!!!!!!!!! AnD LpLplplPLPlpLpLPL;plp.

— *******H0wH0w********
10.3. 2011 ob 13:18

HERRY POTTER je najbol dest film na svetu
Pa DANIEL RADCLIFFE je pravi lepotec

— tina
10.3. 2011 ob 15:24

jst komi čaakam na2 del.v bistvu ne morm več čakat.ko sm gledala 1del tega sm se jokala ko je Trapets umrl.pa v 6 ko je Dumbledore vmru :-c :,-c IMMMMMMM
STEEEELLLLLL CCRRYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!"""-_-

— *****PiFLaRkA******
15.3. 2011 ob 17:13

film je predoug glede na to da so sedmo knjigo razdelil na dva dela bi res lohk biu krajši-preveč kampiranja

— ghhffghfh
9.4. 2011 ob 19:17

Včasih se sprašujem,zakaj neki je potrebno literarno uspešnico poskušati na vsak način spremeniti v filmsko?

Tale prvi del zadnjega akta filmske franšize,je namreč tako dolgočasen,tako razvlečen,da bi človek ne verjel če ga ne bi videl...režiser,v iskanju patosa,je izgubil smisel za čas in za prostor...želel je povdariti preveč detajlov,a na koncu dosegel ravno obraten rezultat...veliko posnetega,malo povedanega...praktično zelo slaba kopija knjižne uspešnice,ali bolje rečeno,film je povsem avtonomno bitje,ki s knjigo nima ničesar,razen glavnih likov in nekaj pripovedi.

Kar pa me je najbolj negativno presentilo,je ravno obnašanje (beri IGRANJE) glavnih likov,ki po 11-ih letih kot bi izgubili ves svoj talent...brez žara,brez emocij,vse mehansko...kot bi glavne junake zamenjali z roboti...popolnoma izgubljeni v svojih vlogah do sedaj nikoli niso bili,pa vendar,kot bi spremljali klone Daniel Radcliff-a in ostalih...

In kaj naj povem na koncu te polomije? Bolje ostati brez besed!

PS: Otroci bi morda malček uživali,zaradi njihove nedolžnosti in omejene perspektive...in sem povedal vse...

— gumbek77
17.4. 2011 ob 19:08

gunbek77 to nardijo sam zarad dnara (v večinih primerov)

— fdgfgfghf
15.5. 2011 ob 17:52

film je vreden ogleda saj je poln dogodivščin in še neraskritih skrivnosti.Harry Hermiona in Ron iščejo skrižvne da bi uničli Mrlakensteina,med tem pa doživljajo avanture.Film in tudi knjiga sta fantastična,polna nepozabnih dogodivščin,prijateljstva in ljubezni.

— * * * * * * * * * * yLy* * * * * * * * * * *
4.6. 2011 ob 23:19

Mogoče kdo ve kdaj pride v kolosej Harry Potter in svetinje smrti 2.del?

— harry
7.6. 2011 ob 11:45

ja ne morš pomagat harry potter je pač klasika
čeprav gre mnogim v nos njegova uspešnost pa bo zmeraj ostal tam, kjer je njegovo zasluženo mesto

— lilly **
14.6. 2011 ob 19:58

PREMIERA DRUGAGA DELA JE 14.7.11

Tko da veste.
KOMI ČAKAM!!!!!!!!!!!!!!!!:):):):)

— harry potter fan (ženska)
14.6. 2011 ob 20:04

gumbek77 a se ti ne zdi da mau pretiravaš. Film je biu čist cool. Mugoče si pa mau preveč pričakvou pa ti ni blo ušeč. aja bi pa tebe rada vidla kak igraš u filmu!!!! XDXD
KOMI ČAKAM 2 DEL. AJA PA PREMIERA JE 14.7.11

— loly pop
20.6. 2011 ob 13:06

Joj, ravno včeraj sem ta film ponovno gledala..všeč so mi vsi deli, a samo 2. še nisem gledala, če odštejemo 2 del svetinj smrti. Meni je bilo v kinu grozno, a ne ker bi bil film slab, ampak ker je kot neka grozljivka. V bistvu se ne dogaja nič dobrega, samo zlo..me res zanima kakšen bo ZADNJI.del.

— It All Ends..15.7
20.6. 2011 ob 15:26

i love harry potter

— človek
22.6. 2011 ob 18:44

Najbolj strašen del: Piton čez cel ekran
Najbolj žalosten del: Tisti vesoljček umre.
Delno smešen del: Ron: Hi! Hermonia: And you say hi?!!!

— Jan
3.7. 2011 ob 12:30

carsko

— popi
8.7. 2011 ob 15:25

v tem delu mora harry s prijateljema najti in uničiti še preostanek skrižvenov, saj lahko le s tem uničijo Mrlakensteina, ki ima na prevladi že skoraj ves svet

— edenpač
26.7. 2011 ob 13:06

naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjjbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbboooooooooooooooooolllllllllllllllllllllllllllllššššššššššššššššššššššššiiiiiiiiiiiiiiiii fffffffffffffffffffffffffffffffffffffffiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiillllllllllllllllllllllllllllllllmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm nnnnnnnnnnnnnnnnnnnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvve4eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeetttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

— sergej
27.12. 2011 ob 15:50

Jeremija Johnson!
Na začetku komentiranja se moramo vprašati, če je kdo sploh prebral knjigo.

1. Zakaj bi 16- letna čarovnica potrebovala pomoč "kolega" (beri: fanta) da ji zapre zadrgo na hrbtu? Mislim da je kljub vsemu vendar sposobna takega uroka, saj se šola že 6 let.Nam, ki smo prebrali knjigo je to kristalno jasno.
Odgovor: Ker mu je hotela na samem nekaj povedati.
PREDEN KOMENTIRAŠ, PREBERI KNJIGO, TI BO VSE POSTALO JASNO
btw: Film je super in vreden ogleda

— tina 65
17.5. 2014 ob 14:01

harri potter je super film ko sem bila stara 9let se ga gledala
zdaj sem star 11let se mi je zdel super kul ko je harri potter izvedo da je čaronik. gledajte ga vsi ker je res kul mar ne super je bila harmiona in harri poterr ki je imel dovražnika na šoli in se z skupaj z zvetimam prijateljema se upre mračnim silam ki so umorile njegove starše svetinje smrti. res je žaloten film.ggledajte na akanlu jaz bom tudi ledala lep dan

— sara
3.1. 2021 ob 14:23

še kdo tu? harry potter filmi so the best

— hp fan
10.5. 2022 ob 12:43

zelo je zanimil doživet malo strašen

— ula vrhovec

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.