Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Harry Potter in Princ mešane krvi

domišljijska pustolovščina
Razkrite mračne skrivnosti
Podnapisi
Na sporedu od: 16.7.2009, Kolosej Ljubljana
16.7.2009, Kolosej DeLuxe Kranj
2h 33min / 153min
Leto: 2009
Jezik: angleščina
Scenarij: Steve Kloves po romanu J.K. Rowling
Režija: David Yates
Harry Potter se v šestem letu na čarovniški šoli Bradavičarki z modrim čarodejem Dumbledorjem odpravi po sledeh velike in nevarne skrivnosti, ki utegne razkriti bistvo Harryjevega smrtnega sovražnika Mrlakensteina. Ta je za izvrševanje svojih zlobnih načrtov izbral Harryjevega sovrstnika Draca, med tem ko se Harryjeva najboljša prijatelja Ron in Hermiona soočata s težavami prvih najstniških ljubezni. Toda obetajo se tragični dogodki, ki bodo za vedno spremenili čarovniški svet.

Kratka vsebina

V Harryju Potterju in Princu mešane krvi je Mrlakenstein še bolj pritisnil na čarovniški svet in svet bunkeljnov. Bradavičarka zato ni več varno zatočišče. Harry sumi, da celo v sami šoli preži nevarnost, Dumbledore pa ga raje pripravlja na zadnji obračun, za katerega ve, da se hitro približuje. Skupaj skušata najti ključ do Mrlakensteinove obrambe, zato Dumbledore pokliče na pomoč starega prijatelja in kolega, uveljavljenega in nič hudega slutečega uživaškega profesorja Limaxa Hudlagoda, ki naj bi imel po njegovem ključ do njihovega uspeha.

Medtem pa se je dijakov lotil drugačen hudič, saj so jim podivjali najstniški hormoni. Harryju je vedno bolj všeč Ginny, prav tako kot Deanu Thomasu. Lavender Brown pa se je odločila, da je zanjo pravi Ron, le da ni računala na čokoladice Romilde Bahec! Ne smemo pozabiti še Hermione, ki jo pesti ljubosumje, a je odločena, da ne bo pokazala svojih čustev. Medtem ko čustva vrejo, pa se eden od dijakov drži bolj zase. Odločen je, da bo pustil za sabo sled, čeprav temačno. Ljubezen je v zraku, toda nad vsemi preži zlovešča tragedija in življenje na Bradavičarki se bo verjetno za vselej spremenilo.

O zgodbi

Ker se je lord Mrlakenstein vrnil, jezdeci smrti drzno sejejo grozo tako v svetu bunkljev kot med čarovniki; Bradavičarka ni več varen pristan, kakršen je bila nekdaj. Harry sumi, da grad skriva nove nevarnosti, a Dumbledore ima več dela s tem, da fanta pripravi na poslednjo bitko, saj ve, da se ta bliskovito bliža. Harry mu mora pomagati odkriti poglavitni ključ do Mrlakensteinovih obrambnih metod – in ta podatek pozna le nekdanji profesor z Bradavičarke Limax Hudlagod. Dumbledore starega kolega z obljubami, da bo imel večjo plačo in večjo pisarno ter da bo učil slavnega Harryja Potterja, zmami nazaj na šolo.

A dijaki se medtem spopadajo še z drugačnimi nasprotniki: najstniških hormonov obzidje gradu ne ustavi. Harryjevo dolgoletno prijateljstvo z Ginny Weasley se razrašča v nekaj globljega, a med njima stoji Ginnyjin fant Dean Thomas, da njenega brata Rona sploh ne omenjamo. Seveda pa se slednji ukvarja z lastnimi ljubezenskimi preglavicami, saj ga Lavender Brown zasipa s pozornostjo, medtem ko je Hermiona zelena od ljubosumja, a odločena, da ne pokaže svojih čustev. Potem pa škatla s čokoladnimi bomboni, začinjenimi z ljubezenskim napojem, konča v napačnih rokah, kar spremeni vse.

V vsej tej cvetoči romantiki vsaj en dijak ostaja priseben in se ukvarja s pomembnejšimi stvarmi; odločen je, da pusti svoj pečat – pa čeprav pečat mračnih sil. V zraku je ljubezen, a pripravlja se tragedija, in Bradavičarka ne bo nikoli več ista.

David Yates, ki je režiral že uspešnico poletja 2007 Harry Potter in Feniksov red, se je vrnil na režiserski stolček, da posname Harryja Potterja in Princa mešane krvi. Producent vseh filmov o Harryju Potterju David Heyman in David Barron sta spet v producentski vlogi, scenarij pa je po knjigi J.K. Rowling pripravil Steve Kloves, ki je spisal scenarije za prve štiri filme iz franšize.

Studio Warner Bros. Pictures predstavlja film producentske hiše Hexday Films Harry Potter in Princ mešane krvi, svoj šesti film v franšizi po priljubljenih romanih J.K. Rowling. Na čelu igralske ekipe so spet Daniel Radcliffe, Rupert Grint in Emma Watson v vlogah mladih čarovnikov Harryja Potterja, Rona Weasleyja in Hermione Granger, ki se spopadajo z novimi izzivi in z novimi nevarnostmi, ki jih prinaša povratek lorda Mrlakensteina.

Med ostalimi igralci, ki se vračajo v svojih vlogah, so Helena Bonham Carter kot Krasotilya L’Ohol, Robbie Coltrane kot Hagrid Ruralus, Warwick Davis kot profesor Colibri, Michael Gambon kot profesor Albus Dumbledore, Alan Rickman kot profesor Robaus Raws, Maggie Smith kot profesorica Minerva McHudurra in Julie Walters kot Molly Weasley.

Vrača se tudi več mladih zvezdnikov v vlogah dijakov z Bradavičarke, med njimi Tom Felton kot Harryjev dolgoletni nasprotnik Dreco Malfoy, Evanna Lynch kot Loona Liupka in Bonnie Wright kot najmlajša iz Weasleyjevega klana Ginny.

Dva z nagradami okinčana igralca bosta pri Harryju Potterju sodelovala prvikrat: oskarjevec Jim Broadbent (Iris, The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe) nastopa v vlogi profesorja čarobnih napojev Hudlagoda; prejemnica nagrade bafta Helen McCrory (Streetlife, The Queen) pa v vlogi Narcise Malfoy, Drecove matere in sestre zlobne Krasotilye L'Ohol. Za nameček bo v filmu Harry Potter in Princ mešane krvi na velikem platnu debitiralo nekaj novincev: Jessie Cave kot Lavender Brown, ki ima oči le za Rona Weasleyja; Hero Fiennes Tiffin igra Toma Riddla pri 11 letih, Frank Dillanei pa pri 16 letih, ko je Tom že na poti, da postane hudobni lord Mrlakenstein.

Za kamero je z Davidom Yatesom pri Harryju Potterju prvikrat sodeloval dvakratni oskarjevec, direktor fotografije Bruno Delbonnell (A Very Long Engagement, Amelie), med ustvarjalno ekipo pa so spet veterani, kot so scenograf Stuart Craig, montažer Mark Day, skladatelj Nicholas Hooper in kostumografka Jany Temime.

Film Harry Potter in Princ mešane krvi po svetu distribuira Warner Bros. Pictures, podružnica podjetja Warner Bros. Entertainment.

Harryja Potterja in Princa mešane krvi: IMAX 3D verzijo – slika in zvok bodo prek postopka IMAX digitalno pretvorili v neprimerljivo kakovost – bo Warner Bros. Pictures v ameriške kinematografe poslal 15. julija v izbrane kinodvorane v Los Angelesu in New Yorku in Chicagu, svetovna premiera pa bo 29. julija. Z revolucionarno tehnologijo IMAX so iz 2D v tridimenzionalno sliko predelali uvodni prizor; IMAX 2D verzijo filma pa bodo vrteli tudi po nekaterih kinodvoranah, ki imajo naprave za predvajanje filmov v 3D tehniki. S kristalno čisto sliko, lasersko natančnim digitalnim zvokom in do skrajnosti povečanim vidnim poljem IMAX ponuja filmsko izkušnjo, ki vas najbolj potegne vase.

V Harryju Potterju in Princu mešane krvi se na šolo za čarovnike vrne profesor, ki pozna najgloblje zakopane skrivnosti iz preteklosti te spoštovane inštitucije. Na Bradavičarko v težko pričakovani šesti ekranizaciji priljubljenih knjig J.K. Rowling v vlogi ekscentričnega profesorja Limaxa Hudlagoda tako prvič stopi oskarjevec za film Iris Jim Broadbent.

Med odmorom med snemanji v studiih v Leavesdenu veteran med igralci, odet v akademsko oblačilo iz tvida in okrašen z metuljčkom, pove, da je navdušen nad veseljaškim in domačnim razpoloženjem na snemanju filma Harry Potter in Princ mešane krvi. Pribije, da je to domačnost pričakoval, saj mu je še ena britanska dobitnica oskarja – Imelda Staunton, ki je v filmu Harry Potter in Feniksov red nastopila v vlogi Kalvare Temyne – zagotovila, da bo kot najnovejši dodatek k zasedbi filmov o Harryju Potterju brez dvoma užival.

"Imeldi, ki je ravnokar igrala v filmu, sem povedal, da so mi ponudili to vlogo; rekla je, da je krasno in da naj jo sprejmem," se spominja Broadbent. Rekla je, da z igralci lepo ravnajo in da je razpoloženje prijetno in udobno. Davida Yatesa sem poznal že prej, z njim je čudovito delati. Torej za odločitev nisem potreboval veliko tuhtanja."

Broadbent na polna usta hvali tudi mlade igralce. "So med najbolj izkušenimi igralci, s katerimi sem kdaj igral. Igrati v tej franšizi je bilo čudovito," pravi in doda, da sta igralska in filmska ekipa med snemanjem razvili sproščeno raven sodelovanja in visoko stopnjo profesionalnosti. "Snemaš velikansko filmsko uspešnico, pri tem pa ni nikakršnega pritiska, ki ga je običajno občutiti pri takšnih projektih. Vsi so zadovoljni s svojimi nalogami in med vsemi vlada zaupanje, zato ni nobenih živčnih vojn. Prepričan sem, da živčki delajo, a na splošno je razpoloženje lahkotno, tudi med otroki. Vzorec je že vzpostavljen, zato je vse enostavno, uporabniku prijazno."

Režiser David Yates se strinja, da so uspeli vzpostaviti takšno posebno razpoloženje. Potem ko je posnel prejšnje nadaljevanje, Harry Potter in Feniksov red, je bila vrnitev v studie v Leavesdenu blizu Londona za snemanje Harryja Potterja in Princa mešane krvi kot vrnitev domov. "Lepo je," pripomni. "Tod vlada čudovito razpoloženje, sproščeni smo in krasni ljudje so tu. Kot bi prišel domov."

Da se vsi počutijo kot doma, so med snemanjem te filmske franšize poskrbeli z mnogimi enostavnimi, a učinkovitimi prijemi: povsod so parkirana kolesa, da lahko igralci in ekipa z lahkoto premagujejo razdalje na ogromnem zemljišču, na katerem se razprostira studio; trije glavni mladi igralci – Daniel Radcliffe, Rupert Grint in Emma Watson – so si garderobe opremili po svojem okusu. Kot nam zaupa Emma, ima "Rupert pikado, biljard, namizni tenis in računalniške igrice, Danova soba pa je polna knjig in glasbe. Jaz sem si eno poletje naslikala fresko. Sicer pa je soba zelo dekliška, s svečami in oblazinjenim pohištvom."

Izza kamere mladi igralci nastopajo zedinjeno – razen kadar gre za smrtonosno tekmovalni namizni tenis. Rupert Grint ima v garderobi mizo, za katero se vsak dan odvijajo dvoboji. Toliko so že preigrali, da Rupert meni, da so že pravi strokovnjaki. A ko sta z Danielom že mislila, da sta mojstra, ju je Emma vsemogočno zatolkla. "Zoprno, kako dobra je," z zaigranim gnevom potoži Daniel. "Z Rupertom sva igrala že osem mesecev in se izpopolnjevala. Potem pa pritava mimo Emma, ki je izjemna. Nisva je mogla premagati, zato ji ne dovoliva več igrati. Saj sem že boljši, a z Emmo ne bom igral nikoli več!"

Daniel je ob našem srečanju nekje na polovici snemanj za tisti dan poln zaleta. Zavzeto kramlja o nešteto rečeh – tudi o svoji strastni predanosti kriketu (nedavno je spoznal nekaj članov angleškega moštva v kriketu) in o svojih najnovejših ljubljencih indie rocka (skupini Vampire Weekend in Beirut).

Trije mladi igralci so se snemanja že od vsega začetka lotili z velikim veseljem. Med snemanjem prvega filma so bili včasih, kot se spominja producent David Heyman, kar preveč veseli: "Pri prvem filmu je Chirs Columbus, kakšna dušica, stalno ponavljal, Glavo pokonci, nehaj se smejati, Dan. Rupert, nehaj se smejati." Odtlej, dodaja Heyman, so mladi zvezdniki svojemu smislu za zabavo in druženje dodali še smisel za neomajno profesionalnost.

V filmu Harry Potter in Princ mešane krvi se Harry dokoplje do knjige zvarkov, ki je nekoč pripadala skrivnostnemu princu mešane krvi. V njej kar mrgoli osebnih zapiskov, kar Harryju pri poskusih pri pouku da posebno ostrino, a ga tudi vleče v mračne globine. Mrlakensteinova peklensko zapletena zarota uničiti Harryjev svet je polna drame, skrivnosti in pustolovščin, a mladi liki se spopadajo tudi z najstniškim hrepenenjem in čustvenostjo. Harryja vse bolj vleče k Ginny Weasely, Hermiona se mora soočiti s čustvi do Rona, Ron pa si najde punco – študentko iz Gryfondoma Lavender Brown (igra jo nova članica igralske ekipe Jessie Cave).

"Zadnji film je bila močna zgodba o notranjem boju," opomni David Heyman. "O fantu, ki je razpet med privlačnostjo in silami dobrega in zla. Tokratna zgodba je precej toplejša. Več je romantike; več komedije. Začelo se je že v četrtem filmu, a v šestem doseže novo raven: tema, kako ljudi druži in razdvaja zanimanje za nasprotni spol. Hkrati film preveva občutek, da Bradavičarka ni več varna, kot je bila nekdaj, saj Harry sumi, da nevarnost preži znotraj dvorca. Nadalje se razvija odnos med Dumbledorjem in Harryjem. Večino časa prebijeta skupaj in Dubmledore pripravlja Harryja, da prevzame njegovo haljo."

Harry postaja samozavestnejši in tudi močnejši čarovnik. Dumbledore se mora vse bolj zanašati nanj v boju proti zlu, ki na Bradavičarko vdira s pomočjo Mrlakensteina in jedcev smrti. "Osredotočamo se na zaupnost, ki se poraja med Harryjem in Dumbledorjem, in na to, kako slednji prvega pripravlja na poslednji spopad med Harryjem in Mrlakensteinom," opisuje Heyman in dodaja, da bosta naslednja filma, posneta po sedmi knjigi v seriji, Harry Potter in Svetinje smrti, polna "spektakularnih akcij. V sedmi knjigi se kar naprej nekaj dogaja. Šesta knjiga je  bolj osebna, ima nekaj odličnih akcijskih prizorov in razburjenj, a gre bolj za zgodbo o ljudeh."

Po Chrisu Columbusu, ki je režiral prvi dve Harryjevi filmski dogodivščini, je Yates prvi režiser, ki se je vnovič lotil podviga. Producent Daivd Barron razloži, da to priča o njegovi izjemni režiserski energiji. "Ti filmi so za režiserje velik zalogaj, saj res zahtevajo popolno predanost," pravi Barron. "Običajno posnameš prizore, si oddahneš in ležerno zmontiraš film. A pri 1400 posnetkih, na katere je treba dodati posebne učinke, ležerno montiranje ne pride v poštev. David se v tem procesu dobro počuti, zato je komaj čakal, da se vrne."

Yates oriše edinstvenost projekta: "Vse, kar sem počel prej, me je običajno izmozgalo; a ta projekt je nekaj posebnega, pa delo s otroki – čeravno niso več otroci – to mi daje energijo. Pri tem res uživam. Bolj kot pri čemerkoli drugem; verjetno zato, ker je vse skupaj precej igrivo. Poleg tega imam ogromno virov in pripomočkov in časa ter krasno ekipo. Časa za snemanje imam več, kot ga potrebujem, zato je precej manj naporno kot karkoli, kar sem počel doslej."

Yates priznava, da se je pri snemanju prejšnjega filma, Harry Potter in Feniksov red, komaj zavedal, za kako zelo pomemben podvig gre. "Tega nisem dojel, dokler nisem prišel na premiero," se spominja. "Potem sem šel v ZDA in videl, kako na veliko so ga promovirali in kako je bil odmeven – takrat sem dojel, koliko pomeni film mnogim. Ko sem se lotil snemanja tega, sem bil malo bolj pozoren. Pri prvem sem ga pač naredil; zagnal sem se. A zdaj sem se prilagodil in ta film je precej drugačen od prejšnjega. Bolj je odrasel in nekoliko duhovitejši. Drugačno energijo ima, se mi zdi."

Režiser film Harry Potter in Princ mešane krvi označi za ljubezenski film z napoji in rokenrolom. "Naša zgodba ima čudovite reči," pripoveduje z očitnim navdušenjem. "Napoj, ki vam prinese popolno srečo. Popiješ ga in vse se ti posreči. A hkrati ti nekoliko izostri čute in lahko si malo zadet. Potem je tu ljubezenski napoj, ob katerem bi se radi vseh dotikali. Film je torej poln prispodob. Privoščili smo si tudi komičen ritem, za katerega prejšnjikrat nismo imeli priložnosti."

Rupert Grint, ki igra Rona Weasleyja, nekoliko zardi, ko ga pobaramo, ali je v filmu res veliko poljubljanja. "Mah, ja," pravi. "Ron tokrat dobi punco in prizor s poljubljanjem sva že posnela. Ni bilo lahko, saj sem stal na podstavku in me je opazovala vsa soba. Nerodno mi je bilo in tega prizora sem se res bal. A dekle, ki igra mojo punco, je krasna. Po nekaj poskusih je bilo v redu," se pošali Rupert.

V romantični zaplet pred kamero je vpletena tudi Emma Watson, ki se je bila po odlično opravljenih izpitih pravkar vrnila na snemanje. Za Emmo, ki igra Hermiono Granger, je to pomenilo, da mora igrati zaljubljenost v nekoga, ki je v skoraj osmih letih, odkar sta se prvikrat srečala na snemanju filma Harry Potter in Kamen modrosti, postal dober prijatelj.

"Z Rupertom poskrbiva za lahkotnost, medtem ko filmi postajajo vse bolj temačni," pravi Emma. "Zabavno je gledati, kako se Rupert spopada z ljubezenskimi preglavicami. Hermiona in Ron sta si zelo različna, a so med njima iskrice, kar je zanimivo. Toda Rupert je res sproščen dečko in všeč mi je romantično-komična plat filma."

Ta film Ronu Weasleyju prinese tudi priložnost, da ukrepa kot junak: prvič se udeleži tekme quidditcha. "Dve stopnji sta: na izbiranju tekmovalcev Ron ni ravno dober in jih dobiva v obraz. Nato vzame čarobni napitek in je prepričan, da je grozno dober," opiše Rupert. "Precej je zapleteno, a sem užival. Nenehno visim z žic, saj je metla precej visoko, kakšnih pet metrov in pol."

V čarobnem svetu Harryja Potterja je opraviti tudi z neverjetnimi posebnimi učinki; medtem ko kamera snema igralce in drug prizor, ekipa nadvse izurjenih strokovnjakov za posebne učinke ustvarja nepozabna bitja, ki v dogodivščinah na Bradavičarki igrajo pomembno vlogo.

V eni sobi na oddelku se je bohotil Aragog, velikanski pajek, ki tehta tri četrt tone in ki ga mora v pogon za prizor spraviti šest ljudi in žerjav. V drugi sobi ustvarjajo protetiko za Fenrirja Vraniesiwa, ki ga igra Dave Legeno: ko ga bomo naposled videli na zaslonu, bo to volkodlak, deloma posebni učinek in deloma igralec. Potem ko ekipa za protetiko naredi svoje – in pri temu porabi kozjo dlako in bitje prekrije s puhom – bo trajalo še vsaj tri ure v šminki, da igralca prelevijo v Vraniesiwa.

Medtem ko s posebnim postopkom izdelujejo Vraniesiwov obraz, producent David Barron obljublja, da bo volkodlak srhljiv dodatek v zverinjaku Harryja Potterja. "Vraniesiw bo v tem filmu imel manjšo vlogo; prej je to priprava na naslednji film. A bo grozljiv; takšnega bitja si vsekakor ne želite srečati v temni noči." Barron poudarja, da ne gre za volkodlaka, kakršnega poznamo iz tradicije. "Radi bi ga prikazali kot nekoga, ki postane volkodlak, ko nastopi polna luna; večino življenja je človek, nekaj časa je volk. A Vraniesiw je tako predan svojemu klicu in tako dolgo se že spreminja, da bodo volčje lastnosti opazne tudi v njegovi človeški naravi. Ne more jih kar odvreči s kožo, in prav to skušamo pokazati."

"Posebni učinki so vedno velik izziv, saj ima vsak film na volj nove in nove tehnološke dosežke," pravi Barron. "Na koncu tega filma imamo votlino, v kateri iščejo skrižvne. Zvečine gre za digitalno scenografijo, kar je težko posneti."

V votlini spoznamo še eno temno silo: inferiusi, skupina ne-mrtvih, ki jih je uročil zlobni čarovnik in so bržkone med najbolj grozljivimi bitji v katerem koli od filmov o Harryju Potterju. David Yates se zaveda, kakšno odgovornost ima do mladih oboževalcev pri prikazovanju takšnih stvorov: "Pri tem gre vedno za izziv, in biti moraš presneto previden."

Odkar so prvič prižgali kamere za prvi film, ustvarjanje serije za velika platna prinaša velikanske izzive. Barron poudarja, da so pri filmu Harry Potter in Princ mešane krvi, pa pravzaprav za čisto vsak film v franšizi, ti izzivi povsem drugačni. "Najprej moramo narediti film, ki bo dovolj dobra in odločna predstavitev knjige in s katerim bomo zadovoljni," razloži. "Nato je tu vprašanje igralske zasedbe. Najti pravega Hudlagoda je bil velik izziv in srečo smo imeli, da smo dobili Jima Broadbenta, ki se povsem zlije z vlogo. Ni čisto tak, kot ga orisuje knjiga, v kateri je lik manjši in bolj zavaljen kot Jim. A takoj ko se postavi pred kamero, Jim enostavno je Hudlagod – tako kot je Imelda Staunton enostavno bila Kalvara Temyna."

V Harryju Potterju in Princu mešane krvi so ustvarjalci dodali nekaj akcijskih prizorov, ki nadgrajujejo tiste v knjigi. "Verjetno je ena večjih akcij, ki smo si jih izmislili ali, bolje rečeno, izpopolnili, ko se otroci za božič vrnejo v Jazbino," pravi Heyman. "Pripovedujemo jo kot nekaj, kar se je zgodilo, in prisoten je občutek temačnosti, nevarnosti, ker spoznavamo več o Mrlakensteinu. Uprizorili smo napad, prizor, v katerem jedci smrti pustošijo po čarovniškem svetu. V knjigi o tem berete v časopisju, mi pa smo posneli razkošen akcijski prizor."

Samo snemanje Harryja Potterja in Princa mešane krvi prevevajo mešani občutki; ekipa si ne more kaj, da ne bi razmišljala, da bodo kmalu – ali vsaj prej, kot bi si želeli – začeli snemati dva filma, ki bosta obudila sedmo knjigo v seriji: Harry Potter in Svetinje smrti

Mladim zvezdam se ne bo lahko posloviti od filmov, ki so jim posvetili zajeten del svojega življenja. "Zelo, zelo čudno bo, da se ne bomo več vrnili k Potterju," pravi Daniel Radcliffe, ki dodaja, da se mu zdi še vedno zabavno gledati svojo igro v zgodnjih filmih. "Verjetno bi jih moral gledati in se veseliti, kako se je skozi leta moja igra izboljševala, a v resnici je kar nerodno, ko vidiš in slišiš, kakšen si bil v mlajših letih. Ko sem bom nekoč res ozrl nazaj, bo prav zanimivo!"

Za Daniela Radcliffa, Ruperta Grinta and Emmo Watson se je vzpon v mednarodno zvezdništvo začelo pred osmimi leti, ko so jih ob pričetku snemanja serije filmov o Harryju Potterju v londonskem hotelu Berkeley Court  predstavili svetovnemu tisku; naslednji dan so sestopili z vrtiljaka pozornosti javnosti in se podali na neverjetno potovanje.

Emma se spominja tistega dogajanja in priznava, da se takrat ni zavedala, kakšne življenjske spremembe jo čakajo. "Mislim, da sem bila premlada, da bi to sploh dojela; res pa me je bilo pošteno strah. Nisem mislila na to, da bo J.K. Rowling napisala sedem knjig. Nisem seštevala in nisem razmišljala, kako priljubljene so knjige. Nihče si ni mislil, da bodo filmi postali najuspešnejša franšiza vseh časov."

Brez dvoma bo tudi producent David Heyman na tisti poslednji dan snemanja stežka zadrževal solze, a njemu je objava sedme knjige prinesla nekakšno olajšanje: ekipa se je prvikrat zavedla, proti kakšnemu zaključku so namenjeni. "Krasno je poznati konec," se strinja Hemyan. "A hkrati je žalostno vedeti, da se bo serija filmov zares končala."

Igralci

Daniel Radcliffe naslovnega junaka igra v vseh ekranizacijah knjižnih uspešnic J-K. Rowling, začenši s filmom Harry Potter in Kamen modrosti, končal pa bo z zaključnim Harry Potter in Svetinje smrti, ki bo na velika platna prišel v dveh delih: prvi novembra 2010 in drugi poleti 2011.

Na malih zaslonih smo ga prvič opazili v priredbi Dickensovega romana David Copperfield; na Broadwayu je debitiral v drami Petra Shafferja Equus, za katero je prejel več nagrad in se leta v njej 2007 predstavil tudi na londonskem West Endu. Poleg tega je igral v avstralskem filmu December Boys, v TV filmu My Boy Jack in gostoval v nanizanki Rickyja Gervaisa Extras.

Rupert Grint je že od leta 2001 Ron Weasley, Harryjev sošolec in privrženi najboljši prijatelj. Vmes je posnel film Thunderpants s Simonom Callowom, Stephenom Fryem in Paulom Giamattijem, leta 2006 je ob Julie Waters in Lauri Linney igral v hvaljenem neodvisnem celovečercu Driving Lessons in pred kratkim v Cherrybomb, ob Emily Blunt in Billu Nighyju pa na platna prihaja v komediji Wild Target, posneti po francoski klasiki Cible Emouvante iz leta 1993.

Profesionalno igralsko kariero je začel prav s Harryjem Potterjem in Kamnom modrosti; za vlogo v celotni seriji je s soigralcema Radcliffom in Watsonovo prejel nagrado za izjemne dosežke britanske filmske revije Empire.

Emma Watson je privržena prijateljica Harryja Potterja in Rona Weasleyja v vseh filmih v franšizi. Leta 2008 je posodila glas princeski Grah v risanem filmu The Tale of Despereaux, sicer pa je kariero začela prav s Harryjem Potterjem in Kamnom modrosti; za vlogo v franšizi je dobila več nagrad in nominacij.

Jim Broadbent igra profesorja Limaxa Hudlagoda, ki pozna izjemno pomembno podrobnost o sposobnostih hudobnega lorda Mrlakensteina.

Leta 2001 je prejel oskarja, zlati globus in več nominacij za vlogo v filmu Iris ob Judi Dench. Losangeleški kritiki so mu podelili nagrado za to vlogo in za nastop v Luhrmannovem mjuziklu Moulin Rouge, slednji pa mu je prinesel tudi bafto. Topsy-Turvy Mika Leigha mu je prinesla nagradi londonskih kritikov in beneškega festivala; z Leighom je posnel tudi filma Life is Sweet in Vera Drake.

Med njegovimi vlogami izstopajo tiste v filmih The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrob, Bridget Jones’s Diary, Bridget Jones: The Edge of Reason, Vanity Fair, Scorsesejev Gangs of New York, Allenov Bullets Over Broadway in Jordanov The Crying Game. Leta 2008 je s Harrisonom Fordom nastopil v Spielbergovem Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, pred kratkim pa v domišljijski pustolovščini Inkheart, zgodovinski drami The Young Victoria, neodvisnem The Damned United in v TV filmu za HBO Einstein and Eddington.

Michael Gambon znova nosi čevlje profesorja Albusa Dumbledorja, modrega in spoštovanega ravnatelja Bradavičarke, potem ko si jih je nadel že v preteklih treh ekranizacijah franšize. Igralec se ponaša z neštetimi nagradami za več kot štiri desetletja dela na odru, filmskem platnu in televizijskih zaslonih: nagrada Združenja filmskih igralcev in nagrada kritikov za nastop v Altmanovem Gosford Parku; bafte za TV projekte Perfect Strangers, Longitude, Wives and Daughters in The Singing Detective. Za vlogo v HBO-jevi zgodovinski drami The Path to War je bil v igri za emmyja, kraljica Elizabeta II. pa ga je za doprinos gledališki umetnosti povzdignila v viteza.

Pred kratkim je nastopil v celovečercu Brideshead Revisited, na platna pa leta 2010 pride post-apokaliptična drama The Book of Eli, v kateri igra z Denzelom Washingtonom. Med drugim je igral tudi v filmih The Good Night, v De Nirovem The Good Shepherd, v novi verziji grozljivke The Omen; v The Insider, Sleepy Hollow Tima Burtona, The Wings of the Dove in The Cook, The Thief, His Wife & Her Lover, in v televizijskih projektih, kot sta HBO-jeva drama Angels in America in BBC-jeva nadaljevanka Emma.

Alan Rickman je že šestič skrivnostni profesor Robaus Raws; pred kratkim je igral v filmski inačici Sondheimovega mjuzikla Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street Judgea Turpina in Tima Burtona; s slednjim je sodeloval tudi pri filmu Alice in Wonderland, ki na platna pride spomladi 2010.

Ko je leta 1988 debitiral v akcijski uspešnici Die Hard, je bil v rodni Angliji že dovršen in nagrajevan gledališki igralec, za tem pa nenehno hvaljen za delo na televiziji in filmu: leta 1992 je dobil bafto za vlogo šerifa v Robin Hood: Prince of Thieves; za taisti film in za vlogi v Minghellovem Truly, Madly, Deeply in Poliakoffovem Close My Eyes je isto leto dobil nagradi časopisa Evening Standard in nagrado londonskih kritikov, slednji pa so ga nagradili še za film Quigley Down Under. Za vlogi v Sense and Sensibility Anga Leeja in Michael Collins Neila Jordana je bil v igri za novo bafto, za vlogo v HBO-jevem Rasputinu pa je leta 1997 prejel emmyja, zlati globus in nagrado Združenja filmskih igralcev.

Maggie Smith je že šestič profesorica Minerva McHudurra. Njen naslednji projekt je nadnaravna pustolovščina From Time to Time.

Igralka velja za eno najbolj cenjenih v zabavni industriji in se ponaša z nagradami in priznanji za delo v gledališču, pri filmu in na TV. Dvakrat je dobila oskarja (leta 1969 za The Prime of Miss Jean Brodie, za katerega je dobila tudi bafto, in deset let pozneje za California Suite), za oskarja, bafto in več drugih nagrad pa je bila v igri še za filme Gosford Park, Othello, Travels with My Aunt, A Room with a View in HBO-jev film My House in Umbria.

Na odru je začela leta 1952 na oxfordski univerzi, debitirala je na newyorških deskah leta 1956 in se nato pridružila znamenitemu Old Vic Company. Igrala je v Othellu, ki ga je postavil Laurence Olivier, najbolj pa jo poznamo franšizi Harry Potter in po filmih The First Wives Club, Sister Act, The Secret Garden, Spielbergovi dogodivščini Hook, Richard III., Death on the Nile in Murder by Death.

Ustvarjalci

David Yates (režiser) je nazadnje režiral uspešnico Harry Potter in Feniksov red, za katero je prejel nagrado revije Empire. Trenutno snema težko pričakovano dvodelno ekranizacijo zadnje knjige v seriji, Harry Potter in Svetinje smrti.

Večkrat nagrajenih televizijski režiser je prvo bafto za televizijske dosežke prejel za delo pri miniseriji The Way We Live Now. Leta 2003 je režiral nadaljevanko State of Play, za katero se je potegoval za televizijsko nagrado bafta in osvojil nagrado za izjemen režijski dosežek Združenja režiserjev Velike Britanije. Naslednje leto je Yates režiral dramo v dveh delih Sex Traffic in dobil še eno bafto ter si za, ta neizprosen prikaz trgovanja s spolnimi uslugami prislužil tudi nemalo mednarodnih nagrad.

Za nagrado emmy je bil nominiran leta 2005 za TV film The Girl in the Café z Billom Nighyjem in Kelly Macdonald za mrežo HBO; za TV je režiral tudi film The Young Visiters z Jimom Broadbentom in Hughom Lauriejem ter miniserijo The Sins.

David Heyman (producent) je produciral vse ekranizacije uspešne serije knjig J.K Rowling. Težko pričakovano sedmo knjigo Harry Potter in Svetinje smrti so na film začeli prenašati letos februarja in bo na platna prišla v dveh delih: novembra 2010 in poleti leta 2011.

Med drugim je bil producent komedije Yes Man z Jimom Carreyjem, znanstveno-fantastičnega trilerja I Am Legend z Willom Smithom in neodvisne drame Is Anybody There? z Michaelom Cainom. Kariero je začel kot asistent producenta pri Ragtimu Miloša Formana in pri Leanovem filmu A Passage to India. Leta 1986 je začel delati pri Warner Bros., nadaljeval kot podpredsednik podjetja United Artists in počasi postal neodvisen producent.

David Barron (producent) trenutno dela na težko pričakovanem zadnjem dvodelnem filmu Harry Potter in Svetinje smrti. Bil je producent pri Harryju Potterju in Feniksovem redu ter koproducent pri Harryju Potterju in Dvorani skrivnosti ter Harryju Potterju in Ognjenem kelihu. V zabavni industriji dela že prek 25 let; začel je pri oglasih, nadaljeval pri televizijski in filmski produkciji, med drugim pri filmih The French Lieutenant’s Woman, The Killing Fields, Revolution, Legend, The Princess Bride, The Lonely Passion of Judith Hearne, Hellbound, Night Breed in pri Zeffirellijevem Hamletu.

Bil je izvršni producent Spielbergovega televizijskega projekta The Young Indiana Jones Chronicles in se leta 1993 pridružil produkcijski ekipi Kennetha Brannagha pri ustvarjanju grozljivke Mary Shelley’s Frankenstein, njuno sodelovanje pa se je nadaljevalo pri Brannaghovih režijskih podvigih A Midwinter’s Tale, Hamlet in Love’s Labour’s Lost, kjer je bil Barron producent. Produciral je tudi Othella z Branaghom in Laurenceom Fishburnom.

Steve Kloves (scenarist) je prispeval scenarij za prve štiri filme iz franšize Harry Potter. Za svoje delo pri filmih Harry Potter in Kamen modrosti ter Harry Potter in Dvorana skrivnosti je bil nominiran za otroško bafto. Pred kratkim je dokončal še pisanje za dvodelnega Harryja Potterja in Svetinje smrti.

Za hvaljeno dramo Wonder Boys z Michaelom Douglasom, Tobeyjem Maguirom in Frances Mcdormand je bil leta 2000 v igri za oskarja za scenarij po predlogi, za bafto, zlati globus in nagrado Združenja ameriških scenaristov, dobil pa je nagrado kritikov.

Kloves je kariero pri filmu začel leta 1984 s scenarijem za dramo o drugi svetovni vojni Racing with the Moon s Seanom Pennom, Elizabeth McGovern and Nicolasom Cageom. Leta 1989 je kot režiser debitiral s filmom The Fabulous Baker Boys z Jeffom in Beaujem Bridgesom ter Michelle Pfeiffer, ki je zbral nekaj nominacij za oskarje – med njimi za Michelle Pfeiffer, ki je za vlogo dobila zlati globus in bafto.

Bruno Delbonnel (direktor fotografije) je za svoje delo prejel več nagrad ter dve nominaciji za oskarja – za Jeunetova filma Amelie in A Very Long Engagement; za prvega je bil nominiran tudi za bafto, za nagrado Združenja ameriških snemalcev in za feliksa. Začel je pri Bogdanovičevem The Cat’s Meow in sodeloval pri Marie, nonna, La vierge et moi, C’est jamais loin, Across the Universe, Infamous in Paris, Je T’Aime.

Stuart Craig (scenograf), trikratni dobitnik oskarja in dvakratni dobitnik bafte, velja za enega najbolj cenjenih scenografov. Sodeloval je pri vseh filmih v franšizi Harry Potter in za tri bil nominiran za oskarja; za Harryja Potterja in Ognjeni kelih je dobil bafto. Trenutno dela na zadnjem filmu v franšizi, Harry Potter in Svetinje smrti.

Prvega oskarja je prejel za delo pri Ghandiju Richarda Attenborougha, naslednja dva za Frearsov film Dangerous Liaisons in Minghellin The English Patient. Za oskarja se je potegoval tudi za filme The Elephant Man Davida Lyncha (prinesel mu je njegovo prvo bafto), The Mission Rolanda Joffeja in Attenboroughov Chaplin. Z Attenboroughom je sodeloval večkrat: prvič pri A Bridge Too Far, nato med Ghandijem in Chaplinom še pri Cry Freedom, Shadowlands in In Love and War.

Mark Day (montažer) je z Davidom Yatesom pred tem sodeloval pri široki paleti filmov in TV projektov, med drugim pri Harryju Potterju in Feniksovem redu, ki je bil njegov prvi film iz franšize, pri miniserijah State of Play in Sex Traffic (za obe je dobil bafto), The Way We Live Now, The Young Visiters in The Girl in the Cafè. Spet bosta sodelovala pri zaključku franšize, filmu Harry Potter in Svetinje smrti. Day je sodeloval tudi z drugimi režiserji, na primer z Davidom Blairom pri filmu Mystics ter pri TV projektih Anna Karenina, Split Second in Donovan Quick in z Johnom Schlesingerjem pri TV filmih The Tale of Sweeney Todd, Cold Comfort Farm in A Question of Attribution.

Nicholas Hooper (skladatelj) z Davidom Yatesom sodeluje že dolgo, nazadnje pri Harryju Potterju in Feniksovem redu. Zložil je glasbo za Yatesove projekte The Young Visiters (zanjo je dobil bafto), The Way We Live Now, The Girl in the Café in State of Play (z vsemi tremi je bil v igri za bafto). Leta 2007 je dobil bafto za originalno glasbo v zadnjem TV filmu Prime Suspect – The Final Act s Helen Mirren, pred kratkim pa je zložil glasbo za HBO-jev film Einstein and Eddington.

Komentarji

16.6. 2009 ob 2:45

Komi čakaaamm! <3

— Ishi
16.6. 2009 ob 9:10

komi čakaaaaaaaam =)

— nin*
16.6. 2009 ob 15:26

raj crknem kokr da ga zamdim sej u nebesih ga predvajajo?

— shfgh
16.6. 2009 ob 20:45

DEJMO ČIMPREJ :)

— Mare
16.6. 2009 ob 21:09

pomojem bo ful dobr film.

— eva
17.6. 2009 ob 14:00

Gledala sm vse filme do zdej in tega res ne smem zamudit ... Definitivno pridm gledat ... Sploh n morm več čakat!!!!!! upam, d bo dobr, glede na to, d so ga tok dooooolg snemal.

— Apolonca
17.6. 2009 ob 20:43

jes komu sm čaku da je ta film pršou na spored in mislm da bo zanimiv tko k so mi bli zanimivi harry potter 1del 2del 3del 4del in 5del misl pa da bu tod 7 del najbolj zamnimiv in napettko da se zlo splača ta film it gledat res

— miha
18.6. 2009 ob 1:27

jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaay!!!
d'best!!! končno... po dveh letih čakanja!!!!! nov HP!!!!

— rokki
18.6. 2009 ob 14:25

to harry care kje si biv 2 leti:) vazn da se je splacal pocakat

— adnan
18.6. 2009 ob 16:59

ta film bo najbrš ful kul komi čakam :-)

— urša
18.6. 2009 ob 18:22

Joj, rajš crknm, kakor da bi ga gledala.
Sej nimajo TV v peklu?
Ne rečem, da je kaj narobe z HP, nasprotno, obožujem knjige, nekatere dele sem prebrala celo po enatjskrat, dvanajstkrat, ampak res ne prenesem Daniela.

— me
19.6. 2009 ob 0:51

ijoj komaj čakam <33
še manj ko en mesec
film bo če gledam trailerje in slike najbolši do zdaj <33
HP for ever <33

— Mojcaa
19.6. 2009 ob 13:24

komi čakam pogledu sm use dele še enkrat k sm vidu da prhaja 6 del da če sm kej pozabu definitivno pridm gledat =D

— miki
19.6. 2009 ob 15:46

to film to tok hud al pa še bl hud k prejšni in btakoj k bo pršu ga bom pogledu z veseljem

— mato
19.6. 2009 ob 16:02

Stari komaj čakam!!
Takoj ko pride grem gledat!!

— Harry
19.6. 2009 ob 16:04

to pa bi blo greh zamudit razn če bo v kar pa močno dvomim...

— rušii
19.6. 2009 ob 16:52

a kdo ve kdaj bodo karte začel prudajat js hočem najbolše sedeže <3<3

— Laraa<3
19.6. 2009 ob 19:37

eii, knjiga je ZAKOON (nasploh je vs harry zakon) ampak, pozablamo da so na predpremieri ljudje 'štrajkal' zato ker se ni niti mal ujemu s knjigo.

UPAJMO NA NAJBOLJŠ!!

— nikaa
19.6. 2009 ob 19:51

Harry Potter Sux.... samo do 12 let :)

— jonny
19.6. 2009 ob 23:01

Hey! Jaz komaj čakam!!!! Že odštevam dni do izida (še 28 dni)... Pogledal sem vse filme in prebral vse knjige (4x) in upam da bo ta film res nekaj posebnega (no saj so vsi)... Glede na pred film je videt zelo fajn... Torej se vidimo na premieri! :D

— Klemen
20.6. 2009 ob 20:46

ja no res nism nevem kaka fanica filmov... ( knjige so the best :D) ampak pridem ... :D iiiiiiii

— me
21.6. 2009 ob 11:41

drgač bi mogu bit že pred enim letom v kinu pa so se odločil da ga prestavjo za en let k nj bi blo takt kao tok filmov od varner bros

— meeee
21.6. 2009 ob 12:50

Mislm da bo ta film res zanimiv in napet. Lahko rečem celo, da bio ta film najbolši doslej. Saj po trailerju sledeč.
Komi čakam da si ga ogledam ^^

— Biba
21.6. 2009 ob 14:58

iiiii joj komi čakam, itq je knjiga bolša---sam film bo tut pomoje dost hud!!

Pa ne morm vrjet da 7. del snemajo kr u DVEH delih!!! unbelievable!!!

— tinch
21.6. 2009 ob 20:12

JA KOMI ČAKAM FILM ampak je glih tkrt k grem na morje tko d ga morm it gledat šele k pridmo back.Drgač pa res komi čakam in ga bom šla gledat zto k sm že use gledala od 1 do 5 dela in so usi prou kul pa tut knige sm že use prebrala tko d sam še filme čakam k so res zakon!!!!!

— Cool
21.6. 2009 ob 21:21

jeeei.
komi čakamo usi na tale film.
pa uživite u filmu, ko ga boste gledal.
jest definitiuno bom.
with love.

— meau
22.6. 2009 ob 15:24

Kniga je fuul dobra upam da bo tut film...GREMO NA PREMIERO! :P

— DaDaa
22.6. 2009 ob 16:52

končno!!!

— someone
23.6. 2009 ob 14:40

Hei, ljudeki!

Ta film more bit NORO dobr!!! Komi cakam, da pride v SLO! Ampak kje je se 16.7.! Ei, a to ste slisali, da so enga igralca mnda zabodli (je umrl)!?
Dej, nej kdo, k je film gledu ze v anglescini pove, kak je!
Ajde, FSM!

— Nekdo
23.6. 2009 ob 15:20

wwaaa jest nemorem veec cakaat ...to bo naiinoljisiiii film na svetuuu
waa harry i love you<3333
se teprvi da bom gledala film<3333

— harry potter moiiaa obsedenost
23.6. 2009 ob 19:33

jjjjjjjeeeeeeeeeeeiiiiii tale film bo d best že kr widm jojjjjjj komi čakam d bo na sporedu in gremo u kolosej!!!!! jeiiiiiiiiii =) =D

— ursiiika
24.6. 2009 ob 11:25

Komaj čakam, da vidim kako so naredili prizor, ko ubijejo D.............. :D

— Death Eater
24.6. 2009 ob 19:51

joooi še mau pa prideee...
obwezno ga grem gledat...
use knige sm prebralaa in so zakon...
filme tut use gledalaaa...komi čakaaam!!

— Harrii_loue..x3
25.6. 2009 ob 10:49

Ja, ostalih 5 filmckov je blo super!!! Ka pa ta? Knjiga je fajn, ampak dolocenih stvari si kr ne morm predstavlat! Ei, sam to mi se zdej ni jasn: KOKO JE LAHK DUMBLEDORE PREPUSTIL MESTO UCITELJA OBRAMBE RAWSU???? Ocitno je bil res ze en mal zmesan starc!!!

— Harry Potter RULZ!!!
25.6. 2009 ob 12:46

Glede na to da so čaral 2 leti s tem filmom, bolj za njih da je fantastičen...i love harry so muchhhh<3
komiii čakaammmm

— Emm
25.6. 2009 ob 16:46

Kwa a je določen do kerga leta gremo lahko gledat??? Oki sej se lahko zlažeš. kwa ni panike

— Evchy
25.6. 2009 ob 22:40

komaj čakam da pride ta del Harrya Potterja v Kolosej...
Ziher bo svetovni :)

— Ana
26.6. 2009 ob 10:10

joj komi čakam čeprow baje govorijo da ni podoben knjiga da ima prizori ki jih v knjigo ni!!!

— the half-blood princ
26.6. 2009 ob 11:24

ooo nej bo hitr 16. oz. 12. :| ...če ne bom jz hin!!!

— braduzL
26.6. 2009 ob 14:09

zde si mi zelo zanimiu film
ko t sm tudi vidu po posnetku je zelo dober :P
sploh pa mi je na sploh harry potter ušeč tko da res upam da ga res ne bom zamudiu :P

— gregor
27.6. 2009 ob 10:48

ta film je bo ful dober vsm ga priporocm da ga greste gledt k jaz sem gledav ze 5 delov pa vsi so bili zakon ta bo pa tut gotov

lebko

— lebko
27.6. 2009 ob 14:29

Pomoje ja najbl kullll deu. Po odlomku sodeč že.

— Ginny Weasley
27.6. 2009 ob 16:16

Upam, da me film ne bo razočaral, kot me je 5. del. Trailer izgleda dokaj dobro. ^^

— anciie
27.6. 2009 ob 22:05

Can't wait =)

— missy
28.6. 2009 ob 10:53

komaj čakam!!
doma imam vse DVD-je in prebrala sem vse knjige!
škoda da bomo dolgo čakali na 7 del.
HARRY POTTER je zakon! :D

— anja
28.6. 2009 ob 13:24

js mislm da bo film mega.sm že gledala vse do 5 dela in prebrala 7 del.takoj ko sem ugotovila da bo v kinu 6 del nism mogla več čakati nanga.komaj čakam.

— tiasa*
28.6. 2009 ob 22:52

buuulshiiiit! harry potter suuuuux

— petra
29.6. 2009 ob 10:51

Škoda je res ker bo umrl D.............. sam film bo pa hud.
Komi čakam...še 2 tedna pn 4 dni!!!
Can't wait! yaaaaay...

— jurch
29.6. 2009 ob 13:09

Sam še 18 dni!!!!! Komaj čakam!!! Že sam trailerji so lepi!!!

— Harry je zakon
29.6. 2009 ob 15:46

komej čakam.=*

— Coraline
29.6. 2009 ob 16:50

kaj si ti noor! komaj čakam ...
to se ti zmeša, kak dolgo sem že čakala nanj ...
zdaj sem se že spravla gledat vse dele hp ..
v soboto grem gledat tretjega, tak da bom fertik preden grem gledat tega v kino ..

it will be amazing ! ...

— jaaaa
29.6. 2009 ob 17:36

Saj knjige os vse božanske,resnično padeš vanje ampak to kar pa naredijo v filmih je pa sux...verjetno ne bom gledala,čeprav bo za tiste,ki niso prebrali in so mahnjeni samo na filme verjetno božanski,tisti,ki pa smo zaljubljeni v knjige pa bomo zopet kritizirali kaj vse so spustili---klasika

— RoNcoLiNo
30.6. 2009 ob 0:40

kaj vi ste stari pod 12 let?

— tomaz
30.6. 2009 ob 9:41

Že od takrt k sem zvedu da bo 6.del pršu v kino nisem mogu čakat zdej pa sam še 17 dni.Komi čakam!!!!!!!!!!!!!!!

— roki
30.6. 2009 ob 10:14

komi čakam :P

— gapi
30.6. 2009 ob 10:58

wiiii.res komeii čakam* Harry Potter RuLz<33

— UrsH
30.6. 2009 ob 11:07

kumi čakm....sam bed kr bo Dumbledore umru....
sam baje...ni film skor nič podbn knjigi...no ma vsenu....upimo da bo zakon...
mora bit....:):)
Harry Potter...<3<3<3<3<3<3

— nincy...
30.6. 2009 ob 12:22

najbolši film.........ni boljših
komaj čakam
kiss....

— tinaaa
30.6. 2009 ob 14:35

Okej sej film je vredu, no vsaj upam da bo ampak pustmo to. NAjbolj me zmeri razpizdi ko prevajajo pa čist mem usekajo. Zdej je prevod:
-Princ mešane krvi slišal se tudi že Princ nečiste krvi.
-PRAVI NASLOV!:
-Polkrvni princ.

— HP Fan
30.6. 2009 ob 16:40

kerga briga a se ujema s knjigo al ne. sam film bo odličen, vsi efekti, glasba, teli tamali igralci so pa tud skoz boljši.

— ddd
30.6. 2009 ob 17:42

koooončnoooooo :))))))))))))))))))))))))

— svašta
30.6. 2009 ob 19:14

po mojem si nor,če ga zamudiš!

— kokica
30.6. 2009 ob 21:21

ja sigurn bo cool sej so bli skor vsi do zdej tut jst ga bom sla gledat komiiiii cakammmmmmmmmm!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— ursy
30.6. 2009 ob 21:48

harry potter ne umre v dobenem filmu

— luka
1.7. 2009 ob 8:01

yaaay... gledu use filme....tega sm komi čaku... pridem na premiero

— mihez
1.7. 2009 ob 13:26

končno, tale čakanje je že too much

— nenchy
1.7. 2009 ob 14:21

Jaz sem ga že gledal zato vam pravim ,da se splača!

— sex
1.7. 2009 ob 14:41

knjigo sem že prebrala pred enim letom in je carska...filma pa tui nebom zamudila ...wiiii že komi čakam!!!!!!!!!!!!!!!

— ursii
1.7. 2009 ob 14:43

komur je ta film beden je...raj ne napišm
ampak Harry je res d best
komaj čakam na film

— oboževalka
1.7. 2009 ob 22:18

wiii...še malo in boo***

— jst
2.7. 2009 ob 8:14

hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitr nej bo 16.7 ker bom umrla

— kija
2.7. 2009 ob 10:27

jas zaj še samo od trailerjou živim...!

— kat!a
2.7. 2009 ob 11:19

komaj čakam.. :)
čeprav ne razumem zakaj so spremenili naslov...
knjiga ima naslov polkrvni princ film pa princ mešane krvi

— b_blueberry
2.7. 2009 ob 19:00

joooo!!!jst že komaj čakam...to bo po moje the best film od hp...vse filme sm gledla in tud knige prebrala tko da res...komaj že čakam...

— little star
2.7. 2009 ob 23:31

am a ve kdo slucajn ce bo u koloseju tut kaka predpremiera tko ko u planetu tuš? ker vu planetu tuš je predpremiera 15.7. ob 19h, premiera pa pol komi 16.7.... a bi se loh kdo kje pozanimu mogoc?

— Princess
3.7. 2009 ob 8:06

Slišal sem, da je t.i. predpublika film čist skritizirala ampak glede na predfilme pa vso propagando mora bit film ful dobr.

— Harry's d' best
3.7. 2009 ob 18:57

upam da je ta film skoraj sej kniga je dobra

— jerry
3.7. 2009 ob 21:33

To je eden najboljših filmov, kar jih je. Že vsi ga komaj čakamo. Tudi računalniška igra ni slaba. Film je vreden ogleda!

— WannaBe
4.7. 2009 ob 11:05

Film bo po mojem zelo zanimiv in dober vendar pa še vseeno ne razumem ljudi, ki si ogledajo film ne da bi prebrali knjigo. Splošno dejstvo je, da je knjiga vedno veliko boljša od filma. Ta Harry Potter je že zelo zakompliciran in če ne poznaš prejšnjih 5ih delov ne boš iz tega iztržil ničesar. Vsekakor pa je treba pred ogledom filma prebrati knjigo saj ti je tako dogajanje veliko bolj jasno in ga razumeš. Jaz mislim, da vsi ki so si film le ogledali ne pa tudi prebrali knjige ne vejo o čem film pravzaprav gre.
Priporočam knjigo saj je odlična, poleg tega pa ji Gradišnik doda še piko na i z odličnim prevodom.
Veliko sreče s filmom!
Chapeau!

— Cherry
4.7. 2009 ob 11:09

Am.. HALO!!!
Zakaj za vraga je film preveden drugače kot knjiga...
Naslov knjige je POLKRVNI PRINC, zakaj je film torej PRINC MEŠANE KRVI??
A se je tok težko držat tega kar je gradišnik napisu?
BAAAAH!

— HALO?!?!
4.7. 2009 ob 14:41

kumi čakam mene ful zanima kdaj bada izšle ustopnice

— kata
4.7. 2009 ob 16:51

koooooooooooooončno ane. ah če bo film vsaj pou tok zakon k kniga bo uredu:)
jej:P

— Peti
4.7. 2009 ob 19:56

a ni hut film

— loli
4.7. 2009 ob 20:35

ja p**** a se je mogu u to babo zalubt a ni hermijona lepša???

— đeY-đi**
4.7. 2009 ob 21:31

prebrala sm že vse knjige in sm vedno razočarana nad filmom. sj učinki pa to so v redu sam me je npr. v prvem delu motl k niso nč od rastlinoslovja pokazal. drgač v kinu še nism gledala HP filmov k sm jih zmeri zamudila sam sm pol po TVju nadoknadla.

drgač pa ja..komi čakam

— just me*
5.7. 2009 ob 10:43

Komaj čakam da ga bomo lahko gledali .. Pa ziher se bo znašel hitro zdaj na internetu ko bo v kinu..

— Patrik
5.7. 2009 ob 11:36

dumbledore je rawsu naročil naj ga ubije,ker bi itak tako ali tako umrl.rawsa v zadnjem delu ubije mrlakenstein!

— florida
5.7. 2009 ob 12:29

kome čakam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

— teba
5.7. 2009 ob 13:14

a majo prevajalci sploh možgane?
harry potter and the half-blood prince je pravilnen prevod: harry potter in polkrvni princ.
wtf je iz princ mešane krvi?
half blood ne pomeni mešana kri.

u have brains.
use them!

— jest
5.7. 2009 ob 13:49

harry ruuuuuuuuuuuuuuuulllllzzzzzzz

pomojm bo zakon film...sam baje da ni nc po knjigi:))

— lolek
5.7. 2009 ob 14:43

joj komi čakam...raj bi crknla kukr d ga nebi vidla...sam ke je še 17. joooooj...

— zmešana princesa
5.7. 2009 ob 15:24

I love Harry Potter!
Greem na premiero...
se vidmo tm!!!

— Emma.Watson
5.7. 2009 ob 16:23

film je ful svetoun..verjemite..teta(iz londona) ga je že gledla in pravi da je film zakon
komaji čakam da ga rem glajat..nekateri prizori so baje graužni..pa za dober oglet filma si zberite dobro družbo kar je pomembno..aiia pa kokic ne pozabit priporočeno ker je film ful napet ful se v njem dogaja......................... kaj naj še napišem

FILM JE ZAKONNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

— lada
5.7. 2009 ob 19:50

oh, komi čakam, gledu vse filme do zdej in ta zgleda da bo najbolši. dejmo, dejmo čimprej 16.7

— Harry Potter
5.7. 2009 ob 19:50

Gledala sm vse filme do zdej in tega res ne smem zamudit ... Definitivno pridm gledat ... Sploh n morm več čakat!!!!!! upam, d bo dobr, glede na to, d so ga tok dooooolg snemal. Apolonca
ta film sploh niso dolgo snemali ampak je bil posnet že lani novembra a so ga prestavili na julij tega leta zaradi tega, ker je harry potter5 imel v kinih veliko gledanost v teh mesecih.gčedači bi ga lahko že lani:(

— beno
5.7. 2009 ob 21:07

Na ta film čakam že od kar sem pugledu Harry Potter in Feniksov red. Že sam trailerji so mi bli zanimivi lih tok kt sam film.

Če nom dubu kart kmau se mi bo zmešal.

— Blackie
5.7. 2009 ob 21:49

Še nekaj dni....... OMG!

— Svetlana
5.7. 2009 ob 21:58

še mal pa bo, komi čakam to more bit res tok dobr film. Sam škoda k Daniel nima pojma kakšne frizure mu pašejo, resno, mogu bi met dalše lase, tko kokr u 4. delu k mu je res ful sedl. Rupert ma pa vs čs odlično čupo, kr tko naprej pa ne se postrižt. Sam bi res usi tipi loh pomisll preden se postrižejo pa uničjo svojo lepo frizuro, k res kadar kol se postrižejo mormo pol čakt d jim zrasejo nazaj pa d je tip spet tok hud kokr je biu preden je obisku frizerja. Je pa res d enim pa rata d pridejo od frizerja hudi, čeprou so zlo redki. no ja odlutala od harry-ja čist. Jao, jst en frik, prou razmišlam d bi si nabavla vse dele še u angleščini k more bit res zakon brt originale. XD

— freakinja
5.7. 2009 ob 22:24

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii jst tut komi čakam res dozdej sobli vsu ful d best edin 5 je bil bednnnnnnnn
upm d sej splačal čakat *******

— srčiii***ca
5.7. 2009 ob 23:09

upam da bodo zdj večkat pokazal Dracota, k u prejšnem delu so ga sam 5x za par sekund !!!!

— kr ena
6.7. 2009 ob 10:35

A KDO VE ČE BO PREDPREMIERA; PA KDAJ ČE BO???

— ma dej kr en
6.7. 2009 ob 11:17

waaaaaa komi čakam.....xD

— ---
6.7. 2009 ob 12:12

juhu

— Emma Watson
6.7. 2009 ob 12:13

Sem že tam! :))

— Valentina
6.7. 2009 ob 13:08

ta film bo zakon...upam da bols kokr teli dozdej...sam mal predoug je blo treba cakat da pride.

— somebody
6.7. 2009 ob 13:13

ooo komi ćakam da pride u kinoo nujno ga grem gleat kr ta film je carski
PS:harry potter is my life ;)

— i love harry potter
6.7. 2009 ob 16:22

ko bo primjera tega filma bom takoj šel gledat Harry je zakon !!!!

— HarryPotter
6.7. 2009 ob 18:32

Komi čakam ta pride v kulusej. jz ga bom šu gledat že 16.7.

— mato
6.7. 2009 ob 21:02

Komi čakaaaaaaaaaaaaaam =D =D =D =D XD XD XD XD =*D

— Rok
6.7. 2009 ob 21:12

film bi mogu bit fuuullll dobr saj glede na trilerje
kommmmiiiiiii čaakam

P.S. sam še deset dni je

— ancyka
6.7. 2009 ob 23:11

komaj čakam !!!

— strawberry
7.7. 2009 ob 1:09

no evo končn pride u kino še 6.kaa.
wiiiiiii
kooooMiiii čakam d gre gledat.!!
Kniga je itQ dobraa. film naibrš nau tolk..ampak
useiin morm it gledat.

— maru
7.7. 2009 ob 10:58

dans je premjera u londonu- mislm, da bo res hud film KOMEJ ČAKAM!!!

— ANNI
7.7. 2009 ob 13:27

omg samo 9 dni še xD <3
komaj čakam <3
omg omg omg komaj čakam xD

— mrs. radcliffe xD
7.7. 2009 ob 16:00

Danes premiera u Londonu?
hh.
Can't wait.

Se strinjam z "me"
Z leti je tudi meni Daniel vedno bolj antipatičen. : D
Sem pa naudušena nad tem, da je v knjigi veliko Malfoya. ;)
Pričakujem dosti screen časa za Toma Feltona.

Toilete prizor FTW!. : D

Pustimo se presenetit.

lep pozdrav,

— Čarovnca Tina. xD
7.7. 2009 ob 20:03

kull

— you know who
7.7. 2009 ob 22:00

Komi čakam. HP for ever!

— Helly
8.7. 2009 ob 11:29

komaj čakam, to bo najboljši film do zdaj

— harry potter
8.7. 2009 ob 13:19

ne vem zakaj takšno navdušenje nad filmom, ko pa vsi do zdaj knjigam niti do kolen ne sežejo.

— ?
8.7. 2009 ob 15:00

alo, ti -sex- ,ko si na pisau da je film ful dober. film še ni biu nikjer po svetu predvajan! ogledali so si ga lahko le igralci f filmu.... ti pa si ne izmišljuj stvari!

— TIMZIKO
8.7. 2009 ob 21:04

Tudi jaz že komaj čakam na nov film. Spremljala sem izide knjig in filmov od samega začetka in moram rečt, da mi je zelo ljub. Vsakega sem si ogledala vsaj 10x, knjige pa itak berem za lahko noč. Upam, da mi bo tudi ta prinesel tako zadovoljstvo, da ga bom šla večkrat gledat. Še to. Knjige so ponavadi boljše, ampak tam ni muzike. LP mamka

— mamka
8.7. 2009 ob 22:14

najbolš film

zakon..........

kai nism u londonu?!!!!!

— martinaaa
9.7. 2009 ob 11:36

komaj čakam da pride ven!!!! <3<3<3<3<3<3<3<3 naj filem leta <3<3<3<3<3<3<3<3

— lucija
9.7. 2009 ob 11:36

HARRY TI SI ZAKON HERMIONA JE NAJLEPŠA V....V... NA CELI ZEMLJI JOJOJOJOJ TOTI MRLAKENSTEIN HERMIONA RADA BI TE SPOZNALA LINA

— LINA
9.7. 2009 ob 14:43

Komajj čakam da pride v kino!!!!!!!!

— Teja
9.7. 2009 ob 21:05

herry potter je zakon...gledla sem vse dele in so res carski...hudo...komej čakam četrtek...:-)

— jashniee
9.7. 2009 ob 21:27

jas komi čakam da pride hp6. sn brala knjige pa semi zdi fenomenalen. tut men se zdi da harry potter in princ mešane krvi ni praviln prevod... sam daniel je čudn v šestem delu... v četrtem je biu bolši... ron bi se pa res lahk zalubo v hermiono sej je lepša... lavenderja čist cool sam je hermiona lepša... komi čaaaaaakaaaaaaaaaam!!!!!!!! harry potter je zakon... ma gdo kaki club za oboževalce hp-ja? jas bi se včlanla!
ful dolgo smo mogli čakat na premiero... groza... zaj pa bye...

— giggyca
10.7. 2009 ob 15:36

joooj........že več ne morem čakati na film.......skorej sem nehala oboževat harrya sam ta film je v men spet neki prebudu..........harry.........res si svetovn!!!!!!!!!!!!!!!!

— ty_assa
10.7. 2009 ob 22:56

joj dej komi čakam še 6 dni:S umrla bom
gledala sm ush 5 filmou 1000000x pa še duma jih mam
spoh se nemorm naveličat =)
čist za brezveze smo tok douk čakal pou leta je predouk:S:S
mejte se byby

— majena
11.7. 2009 ob 11:50

A vstopnice niso še v prodaji?

— Anxic
11.7. 2009 ob 13:52

Glede na to kako so bili prvi trije deli dobri sta bila 4 in 5 zanič.Upam, da bo 6 boljši.

— Blaž
11.7. 2009 ob 16:12

Harry Potter je tak zakon! Na premiero mam glih r.d.! Se že veselim! Sem fenica od vseh treh: Ruperta, Eme pa Daniela!!!! upam da se vsi s tem strinjate da je Harry Potter the best!!!

— hermiona-ema
11.7. 2009 ob 16:38

zihr je dobr film komej čakam da bo pršu na spored gdaj že? 16 ane??
uglaunom kul

— ena pać
11.7. 2009 ob 18:31

k sova pride: mail motherfucker!
k draco hoče ubit dumbledorja: do it just do it now!
k igrajo quidich: he must be the stupidest son of a bitch alive, but he sure is fast!
k bežijo: run forest, run!
harry potter je tvoj fotr!

— forest gump
11.7. 2009 ob 19:52

to ma more bit hud premiera zakon nemorm cakat

— zakon
11.7. 2009 ob 22:38

tisti ki tolk bluzite s tem, da bi ime filma moral bit Polkrvni princ. če ste bli zadnje čase kej na tekočem s prevodi hp knjig, potem ste vrjetno zasledili, da se je za 7. knigo spet vrnu star prevajalec - Jakob Kenda, ki je na novo spet prevedel tudi 6. knigo (ki jo je Branko Gradišnik katastrofalno prevedel - zakaj, pobrskajte mal po netu al pa si sposodite knigo). meni je naslov Princ mešane krvi čisto ustrezen, Polkrvni princ zveni, kot da bi ta človek mel telo, ki ga je pol iz krvi.. skratka no, ČUDNO je! hvalagobu, da bo Kenda prevajal tudi podnapise za ta 6. film...

lp!

— jojo
12.7. 2009 ob 11:40

kommmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmi čakaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

— grranpor
12.7. 2009 ob 12:02

Sem imel to priložnost, da sem si ogledal film in moram reči, da so izpustili, spremenili in dodali ogromno stvari, ampak je še vseeno najboljši film do sedaj. Je zelo gledljiv - zgodba te kar posrka vase, poleg tega pa je tako zelo vizualno dodelan, kot še nikoli prej. Je paša za oči in hkrati zabaven, na trenutke temačen, vsekakor pa presenetljivo dober! Mislim, da bodo tudi vsi fani knjig presenečeni nad filmom. Komaj čakam da si ga ponovno ogledam!

— Tim
12.7. 2009 ob 14:19

ja jst kumi čakam 16 julija k pride v kino mogoče ga grem gleda more bit zlo dobr film

— žan
12.7. 2009 ob 18:58

Filma še nisem videla ampak knjiga je napisana zelo dobro. Upam da je film tako napet in zanimiv kot knjiga. Prebrala sem namreč vseh 7 romanov od Harrya Potterja in so res zelo dobri. Če je film vsaj pol tako dober kot knjiga se mu obeta fenomenalni uspeh. Kajti tako dobrega romana kot je Harry Potter že dolgo nisem brala. Tako da komaj čakam drug teden da si ogledam ta fantastični film. Videla sem nekaj odlomkov iz filma in te so res fantastični. Tako da vem da je tudi film zagotovo fantastičen.

— Nastja
12.7. 2009 ob 19:10

nmorm vriet d bom to rekla ampak me res zanima kašn bo tale deu.nism oboŽevalKa harrya potterja ampak filmi so mi vedno dobri.vrjetn zarat tega k nism nubene knige prebrala..

— THEshit
13.7. 2009 ob 7:13

komi čakam da pride ta film :)

— somebody
13.7. 2009 ob 12:07

kul film....sm pogledu vse treilerje pa tud neki prizorov.....

HP rulls!

— _matt
13.7. 2009 ob 19:50

Soooo excited!! :):)

— Meryl
14.7. 2009 ob 11:13

Can't Wait.<3

— ...
14.7. 2009 ob 15:36

komi čakam....joj zdej so začel pa še po tv z reklamami dražt kr živčn ratam da sam mal odlomkou vidm...se vidmo u kinu :P

— rok
14.7. 2009 ob 19:27

em... res ne morem čakati filma. pravijo da je manj temačnejši od 5. upam, da ne bodo zamenjali podrobnosti kot v prejšnjih fimih (naprimer: v 5. trapets najde KŽTD, v filmu pa Nevillle,...), ker se mi zdi da imajo nekatere stvari drugačen pomen.
p.s.: niso jezdeci smrti ampak jedci

— janis
14.7. 2009 ob 20:41

Dobr bo ni kej.

— kr en
14.7. 2009 ob 21:44

jutr pa po karte

— mare
15.7. 2009 ob 0:54

OMG ju3 je že premiera <333
komaj čakam <333
vse kaj sem pregledla iz filma je blo naravnost najbolše <33
upam da bo film tuji <3333333333

— mrs.radcliffe
15.7. 2009 ob 10:03

glede na to da ima film oceno na imdbju
8.4/10 mislim da bo zelo dober :))))))

— Fred&George
15.7. 2009 ob 10:56

to bo t best film..i can't wait.;P

— THEqueen
15.7. 2009 ob 11:38

zelo je zanimiw

— mukurel
15.7. 2009 ob 12:12

itak bo svetovn-sam tisti dodani prizori bojo malo čudni. samo zanima me,zakaj nebo premiera danes, kot v tušu.

— anč
15.7. 2009 ob 12:15

toti film morte dat na 'najbolj gledane filme zadnjih let'-al kak se že reče!

— :D
15.7. 2009 ob 12:38

V Soboto grem v kolosej!!! Komi čakam, ker je to res carski filmmm!!!

— Bonnie
15.7. 2009 ob 14:03

Že sam treiler je hud, kaj šele film.

— BigG
15.7. 2009 ob 14:28

komaj čakam na ju3, ko grema z Giggyco gledat...

— vannchaa
15.7. 2009 ob 16:05

jaz že grem danes gledat upam da bo vredr

— Barbara
15.7. 2009 ob 16:30

pomoje ne bo kaj prida filem ker ne more biti boljši kod 1. oz. deli se ponavlajo tako da mi je že dugi cajt ko sem gledala ostale dele HP ker se ponavljajo oz. fejkajo 1. mislim bedn

lol ampak vseen grem gledat ker mi je dugi cajt

fsm

— anchy
15.7. 2009 ob 16:49

Jej. ju3 grem gledat. Pomoje bo dobr film. sam... knjige so pa Itak bolše..

— blahaha
15.7. 2009 ob 18:21

jo komaj cakam da grem z bratrancem (iz amerike) gledat ta film!

— _evitta_
15.7. 2009 ob 19:43

ko bo ta film mega ^^ :)

— ENTi
15.7. 2009 ob 20:15

Ta film bo soliden, ampak mal pa pretiravate. Isti bo kot angeli in demoni al pa transformerji al pa kaj drugega

— Shadow
15.7. 2009 ob 21:10

Tisti k ste ga ž gledal povejte kk se vam je zdeeu?

— Paaati*
15.7. 2009 ob 21:26

yeaaaaaaah! po moje bo fuuuuul dobr film...:))))) komaj čakam!!!

— vampire
15.7. 2009 ob 22:40

bedni film :S

— eagle
16.7. 2009 ob 9:14

Kdo ga je že gledu

— Blaž
16.7. 2009 ob 9:43

gledat ga grem v soboto vendar tudi če ga grem gledat zadnji dan samo da ga grem gledat gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo harry potter obožujem ga

— grranpor
16.7. 2009 ob 10:16

komi čakam dooons!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! harry potter je zakoon.

— anaa
16.7. 2009 ob 10:32

ej kumi cakam film........pizda tazga filma se v zivljenju nism vidu....sam je pa neki mors preprt use kjige pa pogledat use dele ce ne nc ne razums ...

JoJ K u mi CAKAM!!!!

— KoloMojster
16.7. 2009 ob 10:44

končno dočakala...danes grem gledat :)

— :)
16.7. 2009 ob 13:24

koMi ćaKam dons greM prou gleDat..saM boo zgLedaaa fuuuuuuuuuuuL guzvaaa..=S

— euuuua
16.7. 2009 ob 13:41

jstt ga gremmm danss pogledat filmmm
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— renatka
16.7. 2009 ob 14:24 zvezdica

Pozdrav tudi z moje strani. Ob prebiranju teh komentarjev mi je prav neprijetno.Verjetno večina ne vidi napisa pod naslovom Tvoj komentar. Namenjeno je tistim, ki so film že videli in si želijo deliti vtise z drugimi. Rahlo neodraslo se mi zdi, da je večina komentarjev napisana po istem kopitu...'komaj čakam na film, hp je zaaaakon!' Tudi sama obožujem Harryja, prebrala sem knjige (milijonkrat), gledala filme (stokrat), pa vseeno. Tu naj bi mladi in stari pisali konstruktivne kritike o filmu.
Film sem si ogledala včeraj na premieri. Kakšna škoda je bila, ko sem videla, da so prve štiri vrste skorajda nezasedene, ker vem da si je marsikdo želel ogledati film.
Glede filma pa lahko povem, da je vsekakor eden boljših. Po prvem in petem delu, se mi ta zdi izvrstno posnet. Veliko je prikazov Dreca, česar sem si želela odkar sem videla prvi del, saj svojo vlogo odigra odlično, prav tako kot glavni trije igralci. Čeprav se McHudura ne pojavlja tako pogosto, se mi zdi da je v tem delu točno taka kot jo opisuje pisateljica v knjigi.
Dumbledore mi še vedno ni všeč, zagotovo pa je boljši kot takrat ko je prevzel vlogo Dumbledorja.
Mrlankenstein se sploh ne pojavlja v svoji sedanji obliki. Niti enkrat samkrat, ga pa vidimo v njegovih mlajših in študentskih letih.
Tisti, ki si boste ogledali film boste tudi videli, da je mnogo urokov novih in niso omenjeni v knjigah. Prevodi celotnega filma so po mojem mnenju povprečni, če ne celo slabi.
Edino kar me je zmotilo pri gledanju je bilo to, da sem si sama ogledala vse možne predfilme, zaradi neučakanosti, in ogledala sem si jih po stokrat, zato marsikatera šala ni bila več tako smešna in marsikatero dogajanje preveč predvidljivo.
Sicer pa zabavno, inovativno in genialno. To je Harry Potter IN POLKRVNI PRINC.

Lep čarovniški pozdrav

— Anky
16.7. 2009 ob 14:54

pomoje je bolsi kot prejsni [}><><><>

— mtg83
16.7. 2009 ob 17:20

film je fantastičn....naibolši film.....sam ni pa skor nč podobn knjigi....ampak je useen the best....a mogoče kdo ve kdaj pride u kino 7. del?

uživite u filmu...

— leila
16.7. 2009 ob 17:56

Jaz ga grem gledat u tork... po usej vrjetnosi... res komej čakam ker grem gledat z fantom to tu ampak tut komej čakam na Harryja... tut use dele sem gledala in use knjige sem prebrala tko da upam da bo ta film res cool... ko sem gledala odlomek je bil zakon...folk mejte se...

— Tina
16.7. 2009 ob 18:40

film odličen ampak preveč žalosten

— kralj550
16.7. 2009 ob 19:32

Prvič, film mi je najboljši od vseh Harryev!!!!!!!
Drugič, popolnoma se strinjam z ankyo. Mislim, da sva si zelo sorodni osebi. Tudi jaz sem prebral vse knjige in si ogledal vse filme večkrat in ta se mi zdi eden najboljših.
Tretjič, vsem, ki ste prebrali knjigo, takoj pojdite v kino in si ga oglejte. Ne boste razočarani. Tudi vsi tisti, ki ste si ogledali samo filme, vam zagotovo ne bo dolgčas.
Četrtič, čestitam prevajalcu/ki za izredno prevajanje brez napak:)
Uživajte in Harry Potter in Polkrvni princ naj vas za-(o)čara!

— Andrej
16.7. 2009 ob 19:46

film sn že vidla in je SVETOVN! definitivno boljši od prejšnega! pa tui ni tolko ''akcije'' ampak tui tak... tisti ko še ga niste gledali ga morete! <3<3<3<3

— Mel
16.7. 2009 ob 21:59 zvezdica

LEP POZDRAV!
Priznam, ob prebiranju nekaterih komentarjev me je zgrabilo, da bi se odpravila na "hajzl" (stranišče). Pa ne toliko zaradi vsebine, temveč zaradi slenga. Tudi sama ga uporabljam, vendar mislim, da ne spada na javne strani, predvsem pa ne na take, ki jih prebira veliko ljudi, da bi zvedeli nekaj informacij o filmu. Da ne bom samo o tem. Tudi sama sem neštetokrat prebrala knjige in si pogledala filme. Strinjam se, da je ta film najbolši do sedaj - vsaj predvidevam da bo, saj ta del Harryja spada med moje najljubše knjige.
In ja Anky, še nekaj malega o slovenščini - besede polkrvni v našem slovarju ne najdeš, saj je prevod naslova knjige bil dobeseden, čeprav beseda polkrvni v slovenščini ne obstaja. Zato mislim, da so se tokrat pravilno odločili za ime naslova - Harry Potter in princ mešane krvi. Vem, sliši se nenavadno, skorajda neumno, ampak tako je pri vseh jezikih - nekatere stvari se ne smejo prevajati dobesedno, saj v naši slovnici ne obstajajo. Tudi meni je bolj všeč naslov Harry Potter in polkrvni princ, a če je slovenščina pač taka ne moremo pomagat. Pa prosim brez zamere.

Komaj čakam, da se spet vrnem v Slovenijo in si ogledam ta fantastični film.
Še enkrat lep pozdrav! :D

— Butterfly
16.7. 2009 ob 22:13

lep pozdrav vsem ..
jaz naj bi si film ogledala na vikendovi premieri ...
ampak sem na žalost videla samo nekaj minut ker se je potem v dvorani pokvaril projektor..
kar sem videla je bilo posneto dobro veliko boljše kot v petem delu in mislim da so kar nekaj stvari dobro povzeli iz knjige
v glavnem film mi je všeč

P.S. prevod naslova ni preveč dober
lp ancyy

— ancyy
16.7. 2009 ob 22:35

jou fillm je the best res najbolša scena je k snape ubija dumbeldorja res kul ane morte jit gledat!!! ni škoda denarja res se splača!!!

— jure jenko
16.7. 2009 ob 23:47

Totalno beden film

— martin
17.7. 2009 ob 0:05 zvezdica

film mi je bil eden najboljših doslej...film ima ravo pravo ravnovesje..(humor, napetost..).
mislim da so film kar dobro posneli, ker nekateri prejšnji so bili čisto nasprotje s knjigo!
glavni trije junaki so vlogo spet dobro odigrali. všeč so mi bili tudi novi liki, še posebej nov prosfesor. film priporočam vsem, ki imajo radi dobre filme!!
lep pozdrav!

— aljaž
17.7. 2009 ob 7:06

Joj komi čakam da pride ta film ven ...do zdei sm gledou use dele in tud enga ne bom zamudu sei bojo posnel še keišnga Harrya potterya sei bojo posnel še 8 del

— Vid
17.7. 2009 ob 9:18

dober dan. jst bi rada povedala samo to da se strinjam z anky vse kar je ona povedala tudi glede komentarjev ker so nekateri komentarji res neznosni se pravi da ima vsak pravico komentirati in nimam nič proti samo nekateri komentarji so (grdi). o herryu potteryu bi rada povedala samo to da je zelo uredu film ker imam tudi sama doma vse njegove dele in jih rada pregledam vse deli so dobri zto bi rada pohvalila režiserja in j.k.rowling za veliko 7 delno uspešnico o herryu. Igralci ki so jih našli so vse uredi in tudi poznam jih nekatere tako da se veselim zadnjega dela (7) in upam da bo bil zelo napet. nažalost vseh knjig nism prebrala razn prvo harry potter in kamen modrosti ker mi je film bolj zanimiv
hvala lp petra

— petra
17.7. 2009 ob 9:25

včeraj sem si ogledal film, in se mi je zdel totalna polomoja. sreča da smo šli gledat z dvema žirafama v riti ker drugač bi šel iz dvorane.prebral pa sem vse knjige tak da sem vsaj približno vedev o čem se gre, pa mi je vseeno žal za karte:@

— lolek
17.7. 2009 ob 10:09

Filma sicer še nisem videl, vendar pa pričakujem veliko podobnosti z knjigo. Videl sem vse filme, najboljši pa se mi je zdel 3. del.

andre13

— andre13
17.7. 2009 ob 11:09 zvezdica

no js sm zlo velika oboževalka harrya in sm komi čakala d film pride u kino in ga grem gledat.ampak moram povedat da sm bla kr mal razočarana...film se mi je prvo uro zdeu kot ena zlo pocen komedija brez posebnega dogajanja in v filmu je dumbeldore harryu pokazal samo 2 spomina,glede na to da jih harry v knjigi vidi veliko več.moram tut rečt da manjka tisti del ki je v knjigi naslovljen kot prinčeva izpoved,kjer raws da harryu svoj spomin pred smrtjo in mu s tem pove da ga je dumbeldore prosil na začetku leta naj ga ubije on namesto dreca.velik delov je zlo nepovezanih in kr preskakujejo.zdi se mi da je biu film narejen površnoin pod povprečjem ostalih filmov.pa ker raws v knjigi umre bo mal čudn v 7 delu če tisti k niso bral knige tega ne bojo vedl rawsa pa kr nikjer ne bo,no js mislm da so spustil velik bistvenih stvari.lahko bi biu boljši čeprov sm pa mogoče res preveč pričakovala.no to je moje mnenje.

lp anchy

— anchy
17.7. 2009 ob 11:33 zvezdica

film je brezvezen mislim so dosti spustili. Manjkala je zadnja bitka, prehitro se je vse odvijalo, pogreba ni bilo itd. Zelo sem razočaran nad filmom. Humor me ni toliko motil samo da bi malo bolj uredili film. Sploh ni mračen toliko kot so govorili intotalno res totalno zgrešili konec in tam tudi ko mu je Dreco zlomil nos in ni prišla una mala Luna ampak Nimfedora in dosti je še zamenjav. Recimo ta zadnji del sploh ko ubijejo Dumbledorja ko Harry v resnici bi mogel ležati ohromel potleh, ne pa bit tiho in vse opazovat Snape da pride do njega in mu reče bodi tiho. Tega v knjigi ni!!! Sploh ni napet film in res preveč sem se dolgočasil ob gledanju.

— doktor who
17.7. 2009 ob 13:14

LOL kok komentarjev sej sploh nism mogu vseh prebrat no drgač film bi pa res lahka prejšn let predvajal ne pa da so ns pustil čakat ampak to je njihova odliočitev kokr sm jz pogledu vse triler-je pa prebral obe knjigi 6. dela bo dobr. In strinjam se z Anky tukaj bi morali pisati o vtisih ko smo si že ogledali film Anky nekaj me zanima kak si lahka učeri gledala primiero če je šele danes 1.??No če sm pošten verjetno tud danes ne bom mogu gledat ker nimam prevoza na žalost ampak bom preživelmi bo že kdo kej povedu tuki ko se vrnete z premiere :P

— Ure
17.7. 2009 ob 13:48

jst sm ga učeri gledala sej je tko na trenutke smešn film
pripooročam usm res fuuuuuuuuuuuuuuuuuuul je dobr:D:D
sam je tut mau žalostn zarad Hermione=(
komi čakam dvd pa 7 deu=) sam škoda k bo šele čez 1 let pa pou=(=(=(=(=(=(=(

— majena
17.7. 2009 ob 14:43 zvezdica

Pozdrav tudi z moje strani. Ob prebiranju teh komentarjev mi je prav neprijetno.Verjetno večina ne vidi napisa pod naslovom Tvoj komentar. Namenjeno je tistim, ki so film že videli in si želijo deliti vtise z drugimi. Rahlo neodraslo se mi zdi, da je večina komentarjev napisana po istem kopitu...'komaj čakam na film, hp je zaaaakon!' Tudi sama obožujem Harryja, prebrala sem knjige (milijonkrat), gledala filme (stokrat), pa vseeno. Tu naj bi mladi in stari pisali konstruktivne kritike o filmu.
Film sem si ogledala včeraj na premieri. Kakšna škoda je bila, ko sem videla, da so prve štiri vrste skorajda nezasedene, ker vem da si je marsikdo želel ogledati film.
Glede filma pa lahko povem, da je vsekakor eden boljših. Po prvem in petem delu, se mi ta zdi izvrstno posnet. Veliko je prikazov Dreca, česar sem si želela odkar sem videla prvi del, saj svojo vlogo odigra odlično, prav tako kot glavni trije igralci. Čeprav se McHudura ne pojavlja tako pogosto, se mi zdi da je v tem delu točno taka kot jo opisuje pisateljica v knjigi.
Dumbledore mi še vedno ni všeč, zagotovo pa je boljši kot takrat ko je prevzel vlogo Dumbledorja.
Mrlankenstein se sploh ne pojavlja v svoji sedanji obliki. Niti enkrat samkrat, ga pa vidimo v njegovih mlajših in študentskih letih.
Tisti, ki si boste ogledali film boste tudi videli, da je mnogo urokov novih in niso omenjeni v knjigah. Prevodi celotnega filma so po mojem mnenju povprečni, če ne celo slabi.
Edino kar me je zmotilo pri gledanju je bilo to, da sem si sama ogledala vse možne predfilme, zaradi neučakanosti, in ogledala sem si jih po stokrat, zato marsikatera šala ni bila več tako smešna in marsikatero dogajanje preveč predvidljivo.
Sicer pa zabavno, inovativno in genialno. To je Harry Potter IN POLKRVNI PRINC.

Lep čarovniški pozdrav
— Anky

— Anky
17.7. 2009 ob 15:44

jaz si ga bom ogledala danes. mislim da bo zelo dober.

— ana
17.7. 2009 ob 15:55 zvezdica

no tudi jaz sem si ga ogledala včeraj. moram povedati, da kakor mi je bil všeč mi tudi enako ni bil všeč. razlog: veliko so spremenili, kar sploh ni v knjigi; niso prikazali pogreb Dumbledorja; Harry na vlaku ni najdla Loona ampak Nymphadora; hiša Weasley-jevih je kar pogorela; Dumbledore ni okamenel Harry-ja;... in še bi lahko naštevala. Ampak mi je bil všeč vseeno. Bil je dokaj smešen in se mi zdi da je do sedaj bil to najboljši del.:))))))))

— aly
17.7. 2009 ob 17:53

ja no jst sm film vidla učir in morm rečt de j uredu č ne prebereš knige
drgač pa definitivn NI mislem umes j adijo smešn konc so pa totalno zasral :S

— me
17.7. 2009 ob 18:03

@Anky žal se motiš filmu je naslov princ nečiste krvi saj je novi prevod knjige s tem imenom in tudi v prevodih filma mora tako biti. Drugače pa upam da bodo vsaj imena prevedli kot v knjigi ker me je v časopisu kar zmrazilo ko so imena nihala med angleškimi in slovenskimi (npr.Mrlakensteinov prejšni jaz Tom Riddle). Drugače film pa upam da bo dober ker ga grem v sob gledat in je za mene MUST SEE film :)

— kristijan0590 aka FuX
17.7. 2009 ob 21:03

film ie FANTASTIČEN!!
učer sm ga šla gledat!!
THE BEST!!
scena, ržija, igralska zasedba, use ie KUL!!

— Tiax
17.7. 2009 ob 22:01 zvezdica

Ker sem tudi navdušenka nad knjigami in dosedaj filmi, sem danes vsa neučakana končno dočakala novi del Harrya. Že sprva me je zmotilo to, da je bil film zelo slabo povezan z dogodki, ki so dejansko predstavljeni v knjigi. Na to je vplivalo več razlogov: npr. v ospredje je bila potisnjena ljubezen, pa vendarle je naslov filma: HP in princ mešane krvi ter bi bilo bolje, da bi se tej osebi več posvetili.. Določeni prizori so čisto spremenjeni, tudi zaključek, kjer ni bilo sledu o kakšnemu pogrebu.. Prav tako je delno spremenjena osebnost Dumbledorja, ki se ga ne predstavljam, da bi Harrya spraševal o dekletih.
V tistih dveh urah in pol po dobrih dveh letih čakanja, bi lahko kaj več naredili skupaj.. Efekti so sicer zanimivi, kljub vsemu.
Prevod je bil na nekaterih delih čuden z nekaj napakami npr. urok so prevedli po izvirniku in ne kot je v slovenski knjigi.

Zaenkrat pa lahko le rečem: upam, da bom v zadnjih dveh delih bolj uživala.. do takrat pa preostane le dolgo čakanje...

— Maurica
17.7. 2009 ob 22:29

Tok bedn film k ga še svet ni vidu- edina stvar k je u filmu dobra so neumni prevodi urokov

— Slovenac
17.7. 2009 ob 23:26

hudooooo
kommi čakam!!!!!!!:D
XD

— anny
18.7. 2009 ob 9:49 zvezdica

5. in 3. del sta še zmeraj najboljša.

Dobre stvari:
- trio in komični prizori, še posebej Ron.
- uvod, Malfoy, Riddlovi spomini, Bellatrix in Greyback in vse, kar se zgodi po jami
- Ron in Lavender
- Slughorn.

Slabo:
- Gambon še zmeraj ni DD, kljub jami
- napad na Weasleye (glede na SS)
- Ginny skrije knjigo (glede na SS)

Grdo:
- preveč o najstniških hormonih, premalo spominov
- horkruci so predmeti ustanoviteljev Bradavičarke
- pogreb, zadnja bitka, Harry na stolpu

— filmi
18.7. 2009 ob 11:15

kr neki je to
sm su gledat pa sm zlo razucaran

— dolic
18.7. 2009 ob 11:21

Jaz sem si film ogledal včeraj in je najboljši film od vseh Harryjev Potterjev. Mislim da lahko pričakujemo vse rekorde podrte.

— BeNo
18.7. 2009 ob 14:01 zvezdica

Prebrala sem vse Harry Potter knjige in si ogledala vse do zdaj posnete oz predvajane filme. Priznam, da je zadnji film najboljša mojstrovina doslej. Je že res, da se film nikoli ne more primerjati s knjigo, ampak če primerjam ta zadnji film z prejšnjimi in ob tem še upoštevam podobnost s knjigo, priznam, da je film najboljši doslej, nabit s čustvi (kar je možno razbrati tudi iz knjige), mračnostjo, da ne omenjam efektov... Vsaka jim čast in vse pohvale režiserju. Komaj čakam na polovičko zadnje knjige in že premišljujem, kje se bo polovička končala...
Priporočam vsem, ki so jim všeč Harry Potter knjige ali pa imajo v sebi vsaj malo želje po raziskovanju domišljijskega sveta.

— bolha
18.7. 2009 ob 14:40

ta film mi je biu pa bedn do konca. ostali so bli bolši.

— ...
18.7. 2009 ob 14:56 zvezdica

Film...uh zakon je bilo. Cel film je odlično narejen, tak so nardil, da je nekaj prizorov, ki jih ni v knjigi, dodal pa nektere spustil, edino konec se mi je zdel bedn. Drugače pa sem uživala. Najboljše je bilo, ko se je ob smešnih prizorih smejala cela dvorana.
Film ni tako temačen, je lepa mešanica in če vam je všeč knjiga, se ga splača it gledat.
Vedno sem se pritoževala, da ni dobro narejeno po knjigi, vendar pa je ta dobro narejen.
Resno.

— Katya
18.7. 2009 ob 15:00

ful dobr film

— nejc
18.7. 2009 ob 19:02

joj kak dolg sm čako na ta film...............že februarja sem pogledal kdaj pride toti film a sm videl da pride komaj 16.7 in sem bil fuuuuul žalosten ampak......glej zdaj zdaj je že v kinu in ni šanse da ga zamudim komaj čakam juuuuuuuuupppppiiiii

— kristigrgic
18.7. 2009 ob 19:34

Slabšega filma še nisem gledal v Koloseju,tko da ga ne priporočam.Film je totalni dolgčas.

— brrrr
18.7. 2009 ob 19:48

vul kudo ful dobr vilm res

— luk
18.7. 2009 ob 20:26

anky večina gledalcev je starosti 10-15 let in kaj lahko pričakuješ od te starosti, hehe:) drugače pa... film je bil dolg čas, najboljši Potter je bil itak prvi zato ker je bil neka svežina:)
LP

— LEPOTEC
18.7. 2009 ob 20:53

Ja no nekak mi ni bil eden najboljših. Sej ni bil tak slabi samo definitivno ni bil eden boljših! Vbistvu sploh nisem vedla zakaj se gre. Nič se ni zgodilo. Blo je že konec filma pa se ni zgodilo nič. Nobene akcije. Tudi jaz sem si ogledala dosti predfilmov, ki so kazali na to da bo film dosti boljši.

— luciya
18.7. 2009 ob 21:03

dons sm si ga ogledala in morm rečt da sm razočarana...wsi prejšni filmi so bli res zakon w tem so pa full stwari spustil...ni mi bil wšeč...

— sabina_malina
18.7. 2009 ob 22:18

Polom od poloma,da jim ravno na premieri crkne projektor..Sramota.

— dsd
18.7. 2009 ob 22:18

Super film!

— VArDriX
19.7. 2009 ob 1:14 zvezdica

Končno sem si ogledal ta težko pričakovani film.
Film je že prvi teden požel visoke kritike in ogromno denarja in zato sem močno upal, da bo navdušil tudi mene. In nisem se motil.
Film je daleč najboljši do zdaj. Kar se tiče tehnične strani filma, nimam pripomb. Igra je bila super, najboljša do zdaj - posebno prizanje leti na Toma Feltona (Dreca) in Michaela Gambona (Dumbledore).
Kar pa se tiče same ekranizacije knjige na film, so (recimo) zajeli bistvo same zgodbe, zatrli mnogo prizorov iz knjige in dodali nekaj novih, kar pa me konec koncev niti ni pretirano motilo, saj so nas ustvarjalci že nekaj mesecev pred premiero opozorili na spremembe. Tako da je bilo mnogokrat slišati marsikatero pritožbo v stilu "ne vem, zakaj so dodali ta prizor z Jazbino, ki ga sploh ni v knjigi, boj na koncu so pa izpustili!?"
Sam mislim, da so se s tem izjemno spretno izmaknili večina nepomembnim stvarem, ki se zgodijo v knjigi in se jih niso odločili dati v film. Če pomislite, da se je v teh šestih, sedmih letih nabralo kar precej stranskih zgodbic in zapletov, le kako si predstavljate da bi se vse na hitro razpletlo v zadnjih dveh filmih? In ravno zaradi tega mi Svetinje smrti niso bile všeč.
Film je resnično prilagojen tako, da ga razumejo tako bralci in tisti, ki knjige niso prebrali. Poleg tega se zaključi tako, da nam obenem da še povod v zadnje poglavje Potterjeve sage.
Nekoliko me je zmotil humor, ki zasede kakšne 3/5 filma. Vrhunec se mi je zdel zadovoljiv, učinki izpopolnjeni, prav tako prizori (posamezni so bili resnično epski in sapo jemajoči - končni 'ognjeni' obračun s stotinami inferijev je za pojest), režija Davida Yatesa pa sveže-sodobno-temačno, a kljub temu čarobno začinjena.
Skratka, gre za enega boljših poletnih blockbusterjev in hkrati za eno najboljših ekranizacij v celotni seriji. Kdo ve, morda se zna zgodit, da celo pade kakšen oskar.
In, saj res: v Svetinjah smrti hočem najmanj takšne posebne učinke in še bolj epske prizore!!
Moja ocena: 8/10

— Filip
19.7. 2009 ob 9:18 zvezdica

Film me je zelo razočaral. Zelo malo je narejen po knjigi, nekaj stvari sploh ni bilo takih kot je prikazano v filmu, prav tako se film preveč vrti okoli najstniške zaljubljenosti, ki pa ni bistvo knjige.

— jz
19.7. 2009 ob 11:09

ma je ze u kinu jst pa ga se sploh nism sla gledat!!!
kj cm

— negdo ki ti ne ves gdo
19.7. 2009 ob 12:37

to je kr en film k sm ga ze u londonu gledu

— galchy
19.7. 2009 ob 13:43

sm že gledu ful dobr film morte ga jit gledat! :D

— asd
19.7. 2009 ob 15:14

zakon film

— care
19.7. 2009 ob 17:02

film sem si ogledal v petek in me je pozitivno presenetil...
poleg odlične zgodbe, igralske zasedbe je tudi prava mera humorja.
Vredno ogleda!

— Sergio
19.7. 2009 ob 17:33

zelllo si ga zelim ogledat, (saj si ga tudi bom) komi čakam

— katttttttty
19.7. 2009 ob 18:22

Knjiga je napisana res doživeto in napeto,upam da bo tud film enako dober v kar ne dvomim.Pa itak je "Harry Potter" nasploh najboljše delo (film in knjiga) na svetu!!!

— DaVinci
20.7. 2009 ob 0:05 zvezdica

še moje skromno mnenje o tem zmazku od filma...

glede na to, da sem prebral knjigo, lahko trdim, da je film totalna bedarija. kar se zgodbe tiče, se le-ta v filmu toliko razlikuje od zgodbe v knjigi, da bi lahko rekli, da gre za čisto drugo "stvaritev". o prevajanju pa povem samo to, da bi morda lahko bilo malo drugačno na določenih mestih. ena izmed redkih boljših (reci in piši boljših=normalnih=povprečnih) stvari so bili nekateri "posebni" učinki, pa še ti so vseeno čudni...

če bi vi, ki trdite, da je film oh in oh super ipd., prebrali vsah prvih nekaj poglavij iz knjige (3-4 bi bilo čisto dovolj), bi se strinjali z mano. tako pa...

— pac nekdo
20.7. 2009 ob 4:15

s tamalim sva ga gledala pol ure, pol je pa projektor crknu... se zgodi...

— aleš
20.7. 2009 ob 12:00

zakonzakonzakom bol ne bi mogl bittt

— mexxi
20.7. 2009 ob 14:53

Vi, nezadovoljneži, po tolikšnem času bi lahko ugotovili, da film ni isto kot knjiga.
Poleg tega pa se jezite za povsem nepomembne reči:
- ne vem, kaj vas tako moti, če je v filmu Harryja na vlaku našla Loona, v knjigi pa Tanga.
- če na koncu ni bilo pogreba, še ne pomeni, da ga sploh ni bilo. Filmarji so se pač odločili, da ne bojo naredili tipičnega jokajočega konca.
- ni bilo Fleur in Billa - filmi niso narejeni samo za bralce HPja, ampak tudi za tiste ki knjige niso prebrali. Torej, kdo se še spomni Fleur iz 4ga dela? Poleg tega v filmih nikoli niso pokazali Ronovih starejših bratov, razen dvojčka.
- ravno zaradi tega so najbrž tudi požgali Jazbino (Ronova hiša) in s s tem izognili njuni poroki v 7. delu in ostalim stvarem.

Obstaja še polno drugih stvari, ki so jih izpustili, ampak važno je, da so obdržali glavno zgodbo na katero se bo najbrž osredotočil 7 (in 8) film.
Samo upamo lahko, da bo uspešno zaključil FILMSKO serijo Harryja Potterja.

— Filip
20.7. 2009 ob 14:59

ze prvi film o harry potterju je bil legendareen ! da si kaj takega izmislis res rabis met doosti domisljije .. usi filmi od harry potterja so legendarni in knjige pravtako ! harry potter, hermione granger and ron weasley + all professors + fread ang george + nevil + dean + seamus + everibody else = cooooooooooooooooooolll :D :D :D

— miki
20.7. 2009 ob 15:04

to je najboljši film kdar sem jih vidu

— matteo
20.7. 2009 ob 18:08

men se zdi da je to najbol bedn film izmed vseh filmov o Harryju Potterju-škoda cajta...SUX

— linchy
20.7. 2009 ob 18:55

Zelo dober film...
Ne vem zakaj se vsi pritožujete da ni bitke na koncu, ter nad tisto sceno v Jazbini. Ustvarjalci so, kot je Filip dejal, opozorili na nove scene. Bitke na koncu pa ni, ker so se hoteli izogniti ponavljanju, še vedno smo lahko deležni par stvari, ki jihj pričara Bellatrix...

— Lullably
20.7. 2009 ob 20:28

Mene je pa film pozitivno presenetil. Knjigo sem 2x prebrala in moram reči, da me zgodba ni tako navdušila, vendar film je pa definitivno najboljši, čeprav so dodali prizor, ki ga ni v knjigi in jih nekaj izpustili. Vendar pa to pri filmu sploh ni motoče. Odlično se mi je zdelo, da je v njem veliko humorja. Pri nekaterih kritikah o petem delu je pisalo, da ga tisti, ki ni prebral knjige, ne more razumeti. Ampak pri šestem delu je drugače, posnet je tako, da ga vsi zlahka razumejo. Film si bom zagotovo še enkrat ogledala.

— kimmix
20.7. 2009 ob 23:03

Mislim, da je bil film enkraten. Mogoče so res spustili ogromno stvari, ki so bile napisane v knjigi vendar je zagotovo težko stisniti vse dogodke v 2 ure in pol dolg film(kar je že tako veliko). Mislim, da se je cela ekipa tega filma odlično odrezala saj je vse prikazano dosti resnično. Kakor recimo v resničnem svetu. Predvsem zaradi najstniških ljubezni. Film je dobro narajen predvsem mi je všeč humor in da film ni preveč temačen kakor recimo 5 del v katerem skoraj ni bilo svetlih trenutkov. Harry Potter in princ mešane krvi je zagotovo eden boljših filmov letos in zagotovo mu ne uide vsaj ena nominacija za oskarja...Tako, da SREČNO HARRY POTTER ;) lp Zvezdiica*

— Zvezdicaa
21.7. 2009 ob 13:15

En najboljših Harry Potter filmov - za nekatere. Za tiste, ki so knjige prebrali in tiste, ki gledamo golo tehniko. Za tiste, ki knjig(e) niso prebrali, pa bo po moje film v veliki meri nerazumljiv oz. bodo na koncu spraševali: kaj je to, zakaj je to itd. Recimo sobana KŽTD*, če nisi prebral knjig ti nič ni jasno, ker ne pokažejo niti ''vhoda'' v sobano, niti ne razložijo kaj to je (za povrh pa piše v podnapisih ''sobana KŽTD'', kar je še bolj nerazumljivo). Malo lažje bo tistim, ki so gledali prejšnje filme, če bo pa nekdo prvič v življenju gledal Harry Potterja, pa bo odšel iz dvorane s velikim vprašajem nad glavo.

Glede spuščanja prizorov iz knjige pa jih po eni strani razumem, saj 600 strani knjige ni lahko spravit v film, po drugi strani pa so preveliko časa porabili za nepomembne stvari, pomembne pa izpustili ali jih prikazali prekratko. Pač Hollywoodska izbira prizorov - uporabiš prizore, ki bodo prinašali denar.

Sem pa nad Yatesom pozitivno presenečen, ker prejšnji film je bil zmazek, ta je pa gledljiv. No, za fane Harry Potterja je ogled tako ali tako ''obvezen'', ostalim pa ga tudi priporočam, 2,5 ure mine precej hitro.

* sobana KŽTD je sobana Kar Želiš, To Dobiš - sobana, ki se ti prikaže iz gole stene na določenem hodniku v Bradavičarki v obliki, kot jo potrebuješ. Recimo če potrebuješ WC se bo sobana pojavila v obliki WC-ja.

— SouthPark
21.7. 2009 ob 13:45

film bo 10000000000% kul grem ga gleat tkoj

— ena pač
21.7. 2009 ob 14:22

Brala sem sem vse knjige HP v slovenščini in angleščini,po večkrat. Videla sem tudi vseh prejšnjih pet filmov, tudi po večkrat.
Tale film se mi zdi pa najslabši od vseh. Najmanj se ujema s knjigo, na določenih mestih se preveč ustavlja, nekatere stvari so izmišljene, veliko jih pa manjka.
Saj mi jasno, da v filmu ne more vse tako kot v knjigi, ker bi bil sicer vsak predolg, ampak kar je preveč je pa preveč!
Prav zanima me, kakšna bosta filma, ki ju snemajo po zadnji knjigi.
Menda ja ne bo tokrat dobesedno vsake vrstice iz knjige??!

— lea
21.7. 2009 ob 15:06

Film je po mojem mnenju najboljši do zdaj. Bila sem na premieri, pa se je projektor pokvaril, zato sem ga šla gledat še enkrat in res zasluži pohvalo. Malo so me motili prevodi urokov, ki jih ni v knjigi, npr. prehodus uskladis (ali nekaj podobnega).
anchy, Raws umre šele v zadnjem delu 7. knige.

— ana
21.7. 2009 ob 16:04

jutri ga grem gledt..............kumii čakm!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

— .............
21.7. 2009 ob 17:38

let"s go aha aha!i like it aha aha!

— lanna
21.7. 2009 ob 18:00 zvezdica

Takole bom povedal. Nisem nek navdušenec Harryja Potterja, niti nisem prebral knjig, sem si pa ogledal vse dosedanje dele. V primerjavi z drugimi je zadnj film zelo drugačen. Kot prvo so tu ljubezenski trikotniki dodani s komičnimi vložki, ki se vlečejo skoraj čez cel film. Sprva je še zanimivo, kasneje pa te vso to ljubezensko po domače "preseravanje" že utrudi in se vprašaš, kje je akcija, ki smo jo bili vajeni pri Harryju in dobiš občutek, kot da gledaš neko boljšo limonado. Kot drugo, pa je tu ravno ta akcija, zaradi katere sem šel mladega čaraovnika tudi gledat. In res dočakal sem jo - trajala je celih 20 minut, film pa se je zaključil ravno takrat, ko bi se res moral pričeti. Kaj torej vidimo v filmu - ljubezenske trikotnike, na katerih visi povdarek filma (groza), razvijanje filma (po malem skozi cel film, v zadnji tretjini več) in vrh (špico) filma, ki je tu na koncu. Vsa ostala akcija in razplet je torej rezervirana za naslednji film. Kakršna koli primerjava z ostalimi filmi je torej popolnoma odveč. Najslabši del do sedaj.

— Uroš
21.7. 2009 ob 19:09

Od tega filma smo vsi pričakovali veliko, vendar me je film izredno razočaral! Film bi naj bil temen, najbolj mračen od vseh, spremenili pa so ga v bedasto romantično komedijo!!!
Film tudi ni narejen po knigi kar je izredno moteče, režiser se pri tem filmu ni najbolj izkazal! Sramota!!!

— Vesna
22.7. 2009 ob 8:58

Film sploh ni tok dobr, konc sploh nima nobenga smisla, premalo akcije, preveč romantike, sam sm razočaran nad filmom

— Miha
22.7. 2009 ob 10:47

sam film je zakon sam glup konc zarat tega ker kon sploh ni dokončan

— lal
22.7. 2009 ob 11:24

filma si sicer še nisem ogledala, sem pa prebrala to knjigo in še preostale in so mi bile kul, tko, da se že veselim ogleda filma, ki ga grem ogledat ju3. komi čakam, res.
Harry Potter je zakon!!!!!!!!!!!

— pOkLiCa***
22.7. 2009 ob 15:23

ieeei!!! komi čakam da ga grem gledat u kolosej!!
use knige sm prebrala že po 6× filme znam že na pamt...pol pa še svetinje k pridejo vn u 2 delih!!!
zakoon!

— Star
22.7. 2009 ob 15:54 zvezdica

Film sem si ogledala včeraj v Mariborskem Koloseju in moram povedati, da sem bila kratko malo navdušena!
Res je, da noben film ne sledi zgodbi popolnoma in dejstvo je, da tako obsežno in dogodkov polno knjigo ni lahko predstaviti v 2eh urah.. Drži tudi, da je na določenih mestih zelo odstopal od knjige, a kake res ogromne napake ni bilo (za razliko od 5ga filma). Določeni dogodki so bili nekoliko prirejeni, in sicer pozitivno. Motila pa me je scena, ki so jo vrinili, čeprav je v knjigi sploh ni bilo (mislim, da boste kaj hitro ugotovili, ko si ogledate film, katera je to scena).

Glede igralske zasedbe pa: letos so dobesedno vsi izkazali naravnost izvrstno!
Spoznali smo Danielovo (Harry) in Rupertovo (Ron) humoristično plat in osebno sem mnenja, da bi bila izvrstna v kakšni komediji. Bad boys Alan (Raws) in Tom (Draco) pa sta prav tako svojo vlogo odigrala točno tako, kot je treba.
Gambon (Dumbledore) se je zelo izkazal in novi igralec, ki je igral prof.Hudladoga prav tako. Majhno zamero pa gojim do Bonnie Wright(Ginny), ki mi res ni nikakor »pasala v kontekst«. Vsi karakterji so bolj ali manj ustrezali svojim knjižnim dvojnikom, razen nje.
A, pa še to: Mrlakenstein, kot najstnik, je bil res vau =)

Če povzamem, se mi zdi to najboljši film do zdaj, najmanj odstopa od knjige in je res vreden ogleda. Mešanica romantike, humorja in tragedije…ampak-IZVRSTNA mešanica.

Lp,

— Doris
22.7. 2009 ob 18:53

Komaj čakala, da vidim film, žal pa mi je bil malo preveč medel. Glede na dolžino, bi lahko vključili mnogo več dejstev iz knjige. (ali pa krajši in bolj zgoščen film). Hermiona (Emma Watson), mi sploh ni v redu, najboljša igra je bila s strani starih mačkov (McHudura, Dumbledore, Raws). Pa Ron :D

— Ana
22.7. 2009 ob 21:14

FILN MI JE BIL ZELO VŠEČ SAMO KONEC ME JE MALO RAZŽALOSTIL.

— ROKENROLER
22.7. 2009 ob 21:40

FILM JE TOTALNA POLOMIJA KAj so naredili z njim omg . Z filma je nastla prava ljubetenska zgoba . dobro no če niste bral knijige pol ni tako salb Naselednega bom jas napisal da bo to te nekah zgledalo . To je pravi slovenski film nevm no.
Obužujem kjnige o harry potterju

— harry
22.7. 2009 ob 21:45

ni bilo ogromnih napak no men je melo sredi filma, da bi se vstal pa se zadr kaj zaj to a je to pravi film . iedini igralec ,ki je v tem filu istopal je bil dreco .

— harry
22.7. 2009 ob 21:47

Pomoje je to drugi režiser.

— harry
22.7. 2009 ob 23:57

ja dober film za malo nenavadnim zaklučkom. oz. slabim zaklučkom

— seba
23.7. 2009 ob 10:41

Sm se zašvicu FUŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁŁ!!!!!!!!!!

— Ćefur
23.7. 2009 ob 14:37

Tudi jaz sem si koncno ogledal ta tezko pricakovani film,in moram povedat d je bil odlicen!!!!!!Vsec mi je bilo predvsem to ker veliko govori o nastniski zaljubljenosti (saj ima harry ze 16 let). Vsi igralci so se izvrstno izkazali v svojih vlogah in tudi sama zgodba mi je vsec ker nekoliko odstopa od filma,saj tako tudi tisti ,ki smo ze prebrali knjigo v filmu marikaj nismo pricakovali!
IN vsi ki pisete zaljive komentarje kako je ta film bedn itd.Lej sej ce vam je harry potter tok zanc ga pa ni treba jit gledat.Nam k smo "zasvojeni" s harryjem so nam bli sigurno vsi filmi vsec.In se to (da vas ne bom dolgocasu s pisanjem) popolnoma se strinjam z tabo DORIS.To je zaenkrat to pa upajmo d bo kmal prsu sedmi del ker jst kr ne morem vec cakat!!!!!!!

— DaVinci
23.7. 2009 ob 16:44

@anchy

prinčeva izpoveda oz. ko raws preda harryu spomin o dumbledorovem naročilu je v 7. knjigi in ne v šesti

— HP
23.7. 2009 ob 18:21 zvezdica

Glede na knjigo, bi lahko rekla da je film slab. Ko sem ga gledala prvič sem bila tako neučakana, da sploh nisem opazila, kakšen film je to bil. Šele ko sem si ga ogledala večkrat, sem dojela. Sej ne da bi bili slabi igralci, ali da ne bi znali odigrati svoje vloge, motila me je vsebina. Knjigo sem prebrala najmanj 7x, in po filmu sem bila razočarana. Mislim da so izpustili zelo pomembne scene, ki so vplivale na razplet dogodkov.
Če pa pogledam drugače, pa je bil film zelo dober. V filmu je bilo veliko več humorja, kot sem pričakovala, bilo je tudi malo "strašljivo", ampak to je pripomoglo k užitku gledanja. Vsaka čast Danielu, Emi, Rupertu, Bonnie in seveda Gambonu, za tako dobro odigrane vloge.
Komaj že čakam na sedmi del, in resničnoupam, da si bo Ema premislila, in vseeno odigrala svojo vlogo.
ps: kokic mi je zmanjkalo že po dvajsetih minutah.

— spelyka
23.7. 2009 ob 18:45

paa sj niti ni tok słab fiłm ..
je res da je u primerjavi s knigo nuła ampak kot fiłm pa je še kar uredu*
ćeprou ga knige rułajoo*

— saarć*
24.7. 2009 ob 8:01 zvezdica

Predn sem šla v kino so me "posvarili" da ta del Harrya ni najbolši, pa sem si mislila da je ziher kolko tolko O.K. Pa sem se očitno zmotla. Ko sem prišla iz kinodvorane se mi je zdelo, kot da celi film nima smisla,da v njem ni bilo nič akciije, razn ravnateljeve smrti. Edino kar zares izstopa pri tem filmi in kar mi je bilo všeč so bili Ronovi smešni trenutki in ljubezenske težave. konča se pa ravno tam, kjer bi se moral šele dodobra začet.
Upam da bo naslednji del boljši.

— mnja
24.7. 2009 ob 10:01

harry potter ti si zakon

— rok
24.7. 2009 ob 12:54

bedn film totalno.hary se sploh nic prav ne bojuje konec pa je najbol brezvezn kaj jih je blo.kr nekaj

— piho
25.7. 2009 ob 14:39

Čeprou nism še gledou filma ( dons ga bom ) vem da bo ful hud =)

— Harry fan
25.7. 2009 ob 14:53

film je ful u bedu... nad njim sem zelo razočarana.

kako je krosotilija lahko napadla dom weslijevih, če pa naj bi bila ta hiša dokler je tam hary zelo dobro zaščitena, torej če je ona pršla do hiše bi lahk tut woldemort pršu in ga ubiu.. ne vidim logike v tem...
in v filmu bi morali pokazi več spominov, kako bo pa hary v 7 delu vedu kaj mora iskat... absurdno... niti ne ve tega da se je woldemort zanimu za relikvije od ustanovitelj bradavičarke...

polom od filma

— neviiidna
25.7. 2009 ob 16:46

Končnoooo upam da bo film vredjo za poglejat

— Katja
25.7. 2009 ob 18:15

men so bli vsi deli dobri sam ni mi blo všeč to da je blo preveč čustev in teh bedastih prizorov. drgač pa superca.

— kr en
26.7. 2009 ob 8:28

jst grem pa dons gledat hp po 2 letih juhu

— jan
26.7. 2009 ob 9:50

HARRY POTTER IN PRINC MEŠANE KRVI

Čarovnik
v tebi,

v sluhovodu
sonca
povampirjena
pošast

razžarjene
ose
v sanjah
noči

— IGOR BIZJAN
26.7. 2009 ob 10:46

Harry Potter RUUUUUL

— rok
26.7. 2009 ob 12:59

film je bil ful hud!!!!!!!!!!!!!!!!

— harry potter
26.7. 2009 ob 22:34 zvezdica

Film sem si ogledala z 12-letnim bratom in zabavno mi je bilo opazpvati, kako na različne starostne skupine vpliva vso dogajanje harry-potterja. Sama sem se veliko bolj osredotočala na izvrstno igro igralcev, glavnih kot stranskih, na izvrsten potek zgodbe in odlično režijo, on pa se je veliko bolj vživel v same like in bil strašansko razočaran, ko Hermiona ni poljubila Rona:D
Kot sem že omenila me je presenetila igra nekaterih, do sedaj rahlo pozabljenih likov glede pomembnosti. V mislim imam predvsem Toma Feltona, ki je zaigral Dreca z vso vzvišenostjo, sovraštvom, temnimi mislimi in obenem prav nasprotno kot fanta, ki ga je vpliv družine pripeljal do početja stvari, ki jih v bistvu sploh ne želi.
Rupert Grint se je izkazal v vlogi Romea in menim, da ga bomo v prihodnje lahko videli tudi v filmih z bolj komično tematiko.
Emma Watson je zelo dobro predstavila dekle, ki se spopada z najstniškimi grenkobami, a želi biti obenem zrela ženska brez tovrstnih problemov.
Daniel Radcliffe me ni preveč fasciniral, saj sem ga v prizorih, kjer se izkaže junak navajena iz prejšnjih filmov. seveda to ne pomeni, da mi njegova igra ni bila všeč, le bolj so me pritegnile novosti v sami vsebini.
Pri tako velikih projektih kot je Harry Potter postajam vedno bolj pozorna ne le na glavne like, ki imajo seveda v rokah rdečo nit, temveč tudi na na videz nepomembne like, ki pa dajo zgodbi svoj odtenek in na tak način popestrijo vso dogajanje. Tak je naprimer Prof. glasbe ( majhen možic), ki me vedno spravi v smeh že ko se pojavi v prizoru in pa G.Filch, ki bi zmeraj rad izpadel neznansko pomembno in pametno:D

Seveda želim potolažiti tudi tiste, ki so razočarani zaradi odstopanje med filmom in knjigo. Vsak človek ima svoj pogled na svet in verjetno si J.K Rowling zgodbo zastavi tako, kot ji narekuje domišljija, ter ne gleda na dolžino in pomembnost posameznih delov. David Yates pa se s tem seveda mora spopasti in pomembno je, da pobere iz knjige dele, ki bodo rdečo nit vlekli skozi film.

Srečno

— jagoda
26.7. 2009 ob 22:43

film sicer ni dosegel pričakovanja, ampak je vseen zakon. zanima me samo, a so pokazali diadem (ki naj bi biu skrit v KŽTD) in v 7. delu igra veliko vlogo? jaz ga nisem opazila. kako si bo lahko harry zapomnu kje je biu, če je pa mižu pa se lupčku z ginny? tega pač ne morjo spustit v 7. delu ali pač? poleg tega nikjer ne omenijo kako se uniči horkruce ter veliko spominov, ki so pomembni za iskanje le teh. me prav zanima, kako bojo to spelal...

— moira
27.7. 2009 ob 0:25

Ne razumem, zakaj urednik da zvezdico skoraj samo negativnim komentarjem. Saj je tudi veliko dobrih pozitivnih! Meni osebno je bil film res super, stokrat boljši od poraznega 5. dela. Ljudem, ki so res veliki fani knjig pa svetujem, da se pred ogledom filma pozanimajo o spremembah! Pri prejšnjem filmu me je močno motilo vse, kar so spremenili v filmu, pri tem pa sem bila že vnaprej obveščena o dodanih in izpuščenih scenah, takrat sem se malo jezila, nato pa navadila na celotno idejo in v filmu me ni motilo! Akcij ni, ker jih tudi v knjigi ni bilo, smešni in romantični prizori pa dodajo svežino k večno temnim in napetim Harry Potter filmom. Definitivno vredno ogleda!

— hušš
27.7. 2009 ob 2:39

Po komentarjih sodeč sem ugotovila da je ta del HP-ja všeč bolj puncam kot pa fantom, vsaj glede čustev v filmu- ljubezenski trikotniki itd. Seveda smo punce bolj ''mahnjene'' na take stvari,fantje pa so pričakovali več akcije in, hm, mračnosti?
Sicer men osebno še ni uspelo pogledat filma, morm še nekoga najt da gre zravn, hehe (; Bom v bližnji prihodnosti. (:
Predvidevam pa da mi ne bo žal če ga grem gledat (kar pa 99% BOM,gledala sem namreč že vse dele-in to ne samo enkrat (; ).
Lep,vroč,poletni pozdrav (;

— ax,aveš;*
27.7. 2009 ob 13:59

harry potter is d best hhhhhhhmmmmmm hhhmmm ne vem kaj bi ti rekla nekaj pa le HARRY TI SI ZAKON JEZOS MArrrrrrrrrrrRIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zakaj je sploh biu potreben ta moj JEZOS MARIJAAAA ČE SI PA TAK KUUUUUULSKI JA....HM MOJA OCENA 10000/10000 ČAUČI

— LiNa !!!!!!!!!!!!!!
27.7. 2009 ob 17:12

Film je slab. Vsi prejšnji deli so mi bili boljši.
Lp

— sss
27.7. 2009 ob 19:38

harry potter je fuuuuuuul cool d best z eno besedo zakon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! u bistvu je moja ocena že jasna vendar bom še nekaj povedala harry potter ti si najboljši men so itak usi deli ful cool moja ocena je 99999/99999 adijo berite knjige in glejte filme harry potter

— Emma
27.7. 2009 ob 22:12

KATASTROFA OD FILMA! Vse kar mi je bilo všeč v filmu sem že videl v trailerju!!!!!!!! Okej tiste nastniške fore, zaljubljenost, pecanje itd... so luštne. Ampak čarovniški del, ajoooj! Harry je greatest pussy ever! V vseh delih je harry čarovniško lepo rastel in postajal vedno močnejši, v predzadnjem filmu je že tako dober da uči ostale kako treba čarat in se znajti v težkih situacijah, V tem filmu je pa izgledalo da nima za burek!!! Če je on kao "chosen one", bi moral v tem flmu delat raztur oziroma bi se ga morali "slabi fantje" saj malo bati. Ne pa da ga morajo SPET drugi reševati.... Upam da bo naslednji boljši

— Domen
28.7. 2009 ob 11:12

harry potter je bk pr

— miho
28.7. 2009 ob 14:48

sem gledala... pa sem - roko na srce - kar malo razočarana nad filmom... obožujem vse filme in knjige HPja vendar mi je bil film res kr neki

— naah
29.7. 2009 ob 10:22

Film je poln in res napolnjen z učinki in zelo domiseln. Vsekakor pa se mi zdi da manjka marsikaj iz knjige, kar bi vseeno lahko vpletli vmes. Kdor je prebral knjigo in pričakuje, da bo veliko po njej, bo razočaran. Drugače pa je film izvrsten, sicer s preveč poudarka najstniških zaljubljenosti, kar ni v celoti bistvo te knjige, ampak tako so se odločili "rezalci" filma.

Mogoče pa bo na DVDjih "extended" verzija, ki bo popravila splošen vtis.

Komaj čakam preostala dva filma...

— koco
29.7. 2009 ob 10:56 zvezdica

No jaz pa mislim, da je film še kar vredu. Tudi t.i. pomanjkanje akcije, me ni pretirano motilo, ker je film popestrilo kar nekaj smešnih prizorov, tako se meni osebno film v vseh dveh urah in pol ni zdel niti za trenutek dolgočasen.
Tudi efekti so mi bili všeč.
Vse te spremembe pa tudi niso zelo moteče razen mogoče tistega dela, ko Weasleyem zgori hiša, pa še tisto ni tako zelo napačno (vsaj s kontekstom se kolikor toliko pokriva).
Razočaral me je mogoče le konec, ko ni nikjer nobenega pogreba, pa tudi konec kot konec je precej nenaden.
Verjetno vas veliko misli, da vsi smešni prizori sploh ne pašejo v Harry Potterja, vsaj in še posebej v 6. del, ki je zelo temačen, pa če bi vsi ki pišejo take stvari prebrali knjigo bi videli, da je tudi v knjigi kar nekaj smešnih trenutkov.
Motilo me je pa tudi to, ker je podnapise prevajal Kenda, ki je po mojem mneju slabo prevedel 6. del. Pri filmu, pa me je to motilo predvsem pri urokih (Ranis zacelitis ali pa zmešnjatis?!).
Če je Kenda že poslovenil vse bi lahko npr. urok zmešnjatis zapisal vsaj zmeshnjatis, ker vsaj po mojem mneju res ne pašejo šumniki v uroke, ki "nastopajo" v zgodbi z angleškega okolja.
Aja pa še to, ko je ena pri komentarjih rekla, da je šla v slovar pogledat za besedo polkrvni, kjer je resda ni našla sploh pa verjetno ni mišljeno polkrvni ampak pol krvni ali vsaj pol-krvni.
Drugače pa naj še enkrat povem, da mi je bil film zelo všeč
Lep pozdrav

— Harry's d'best
29.7. 2009 ob 16:09

ok folk, koliko od vas je bralo knjigo? film je ZANIČ! zelo sem razočarana, ker se ful premalo dogaja, nepomembne stvari in ta boljše izpuščene! pol na koncu sam pridejo in ga ubijejo to pa je tudi vse, ful premalo akcije! beden u nulo, razoračana sem pa uuuf da bi vrgla računalnik skozi okno!

— saruč
29.7. 2009 ob 20:00

kak bedn je ta harry potter k en ped** zanc film kako lahko nardijo tolk slabga

— roki
29.7. 2009 ob 21:52

komi cakam da ga grem jutr gledat k praujo da je fuŁ carski pa tut trailerji so carski tkoda jutr pa povem kksn je.cannot wait;)

— cefurcek
29.7. 2009 ob 22:58

Jst ga grem ju3 gLedaat, pa me že tko firbc matra da spLoh neuem koko bom dans zaspaLaa..res me zanima,maL sm sicer že prebraLaa usebino, vendar komej čakam d uidm nou deL ueLikega Harry-ja Potter-ja.*

— Saraa
30.7. 2009 ob 1:41

mogoče najboljši izmed vseh filmov o harryju. izjemno, nepozabno doživetje!! priporočam vsem ljubiteljem harryja, ne boste razočarani...

— Gea
30.7. 2009 ob 19:04

harry potter je že od pruga dela zakon!! šesti deu je ful dobr sam mam pa ene par pripomb. pač zlo me mot ker je zame premau akcije in mot me tut to ker zlo velikrat pokaže malfoya kako probava tisto omaro al kva je pa ni več u tolkih sporih z herryjem k prej, pa moti me da ne prikažejo ene ful dobre dele k so u knigi. te dele opazno spuščajo od tredga dela naprej, če uprašate mene XD. drgač mi je pa film kul.

— uroš
31.7. 2009 ob 11:16

Pojma nimam gdaj bi ga šla gledat ker kr je tok drugih stvari k bi jih rada nardila. Ampak komi čakam k ga grem gledat

— Maša
31.7. 2009 ob 17:24

Pozdravljeni vsi, ki pišete komentarje čeprav še niste gledali filma, ki ga komentirate.
Ta komentar sem napisal zato ker mi je prekipelo od vseh komentarjev, ki negovorijo o filmu ampak ponazarjajo veselje do filma, ki ga sploh še niso gledali!
Vsakič ko berem komentarje katerega koli filma moram najprej preleteti vsa izredno brezvezna besedila, ki jih napišejo vsi možni bodoči ljubitelji tega filma, ki pišejo npr. Maša: "Pojma nimam gdaj bi ga šla gledat ker kr je tok drugih stvari k bi jih rada nardila. Ampak komi čakam k ga grem gledat" ---------> 90% komentarjev je takih!!!
Kako naj jaz izvem iz takih komentarjev sploh kaj o filmu!?!?!?!?
Zato, uredniki spletne strani Kolosej Vas prosim da komentarje s približno tako vsebino kot Mašin odstranite oz. Vam to predlagam; ker pač idioti ki pišejo "komi čakam ta film" nerazumejo pomena besede komentar in tudi če bi jim razložil verjetno nebi razumeli (ker so enostavno debilni). Kdor se strinja zmano naj še kaj podobnega napiše, hvala. LP

— besn bralec komentarjev
1.8. 2009 ob 10:49

sej je dober fimsam ni zame ker jaz raje gledam avtomobilizem

— alen
1.8. 2009 ob 21:50 zvezdica

okej xD še jaz morem povedat nekaj o tem filmu kr me je dobesedno očaral <33
gledla sem ga že 18.julija in mi je bil res najbolši do zdaj <3 čeprav sem malo več pričakovala glede na trailer in vse tiste scene ki so prišle pred filmom ven je bil film najbolši. rupert mi je svetovno odigral svojo vlogo...res the best <3 bonnie mi po pravici sploh ni dobro igrala sploh v tistem prizoru na začetki v jazbini. ne razumem zakaj niso končne borbe uprizorili res kot borbo ampak so jo samo kot da nikoga niso prebudli ampak so se samo skozi grad "sprehodli". helena bonham karter-res ona mi je svetovna igralka, izkazala se je že v 5 delu in najbolše uprizori bellatrix <3 samo ker sem prebrala gradišnikov prevod nisem onih imen od romilde pa cormaca vedla...tisto mi je blo malo čudno. grafika, zvok, posebni učinki...vse je prfektno. igralci so itq najbolši kar jih premore vb. daniel pa mi je pa mi bo vedno najbolši tak da njegoviga igranja nebom opisovala kr se mi zdi da bi predolgo trajalo xD. samo je blo res preveč totih parov. ginny pa harry bi mogla bit komaj na koncu, hermiona pa ron v tem delu sploh nista tak omenjena(v knigi) wulf pa tanga tuji na koncu(tu sta že na začetku kao skup). se mi zdi da ta film temelji predvsem na romancah. lahko bi malo več totiga iskanja na princa pa več napojev dodali kr vseeno na tem temelji kniga. pa lahko bi dodali vse tri tekme quditcha kr mi je bla tota res do zdaj najbolše uprizorjena. tisti polet vseh članov gryffindora pa ono ko so zbirali branilca <3 rupert je najbolše odigral. pa res...ful lušni igralci so v filmu-daniel, rupert, tom & freddie. nepozabn film je to <3 morte si ga it ogledat<33

aja..en je spraševal kda prideta zadni del ven. prvi del pride 21. novembra; drugi del pa 15.julija <3
dvd od 6 filma pa pride nekje septembra ven...100% si ga grem kupit <3

have fun <33 love you all
you know you love me... xoxo mojč <333

— mojca
2.8. 2009 ob 12:44

Ta film sem pogledala tudi sama in se popolnoma strinjam s tistim delom gledalcev, ki pravijo da film ni dober. Kdor je prebral knjigo se lahko samo zgraža nad filmom. Že od nekdaj je znano da so knjige boljše od filmov in tu se to tudi pokaže. Še posebej pa me moti ker se knjiga imenuje drugače od filma... Jaz rečem: "KWAJ ZEJ TO?!"

— Tamala
2.8. 2009 ob 12:46

Film je po mojem zelo zanimiv in dober vendar pa še vseeno ne razumem ljudi, ki si ogledajo film ne da bi prebrali knjigo. Splošno dejstvo je, da je knjiga vedno veliko boljša od filma. Ta Harry Potter je že zelo zakompliciran in če ne poznaš prejšnjih 5ih delov ne boš iz tega iztržil ničesar. Vsekakor pa je treba pred ogledom filma prebrati knjigo saj ti je tako dogajanje veliko bolj jasno in ga razumeš. Jaz mislim, da vsi ki so si film le ogledali ne pa tudi prebrali knjige ne vejo o čem film pravzaprav gre.
Priporočam knjigo saj je odlična, poleg tega pa ji Gradišnik doda še piko na i z odličnim prevodom.
Odličen film!!
Chapeau!

— Cherry
2.8. 2009 ob 13:27

Film sem si ogledala brez velikih pričakovanj, ker so že tako pravili, da ima film veliko sprememb, kvaliteta filmov pa je po tretjem delu šla, vsaj po mojem občutku navzdol. Nad filmom sem bila pošteno razočarana. Dvomim, da bi kdo, ki knjige ni prebral lahko kaj iz filma razumel. Scene tako preskakujejo iz ene v drugo, da se ti nit včasih prav pretrga. Nad igralsko ekipo se nič ne bi nič pritožila, edino, še vedno mi je žal, da je Richard Harris že preminil. Razočarana sem bila nad toliko spremmebami, čeprav je skoraj naravno, da v filmu kaj spremenijo. Nekaj stvari so dodali, še preveč vzeli, oblutek pa imam, da bi film mogel biti veliko daljši, da bi lahko bolj se poglobili npr. pri pogovorih Harry - Dumbledore. Občutek sem imela, da film nima ne glave ne repa. Preveč je bilo nepojasnenjih stvari. Tako, filma ne priporočam v ogled, ampak za to se tako ali tako vsak zase odloči.

— Dickens
2.8. 2009 ob 19:40

pa ful je dobr harry potter in princ mešane krvi
jst mam igrco za psp harry potter in feniksou red pa ne znam tm v coomon room k ti ta giny al kako se napiše kr neki guvuri pu (anglešk sam jst bom puvedu v slovenščini) no ti kr neki naklada da nek cloak morš najdt ne znam tist k ma psp in ma to igrco nj mi tukj na moj komentar napiše če zna
lp.green day

— green day
3.8. 2009 ob 12:08

sicer še nisem šla gledat filma ampak zihr je ful kol saj so že knjige tako dobre da jih ne moreš nehat brat.

— ani
3.8. 2009 ob 13:29 zvezdica

Film sem si ogledala pred kratkim in menim, da je najboljši doslej. Ni tako grozen kot prejšnji, saj je tudi romantičen. Zelo mi je bilo hudo, ko je umrl profesor Dumbledore, saj je bil velikega pomena že od prvega filma. Res je, da je zradi preobsežne knjige zgodba malce pomanjkljiva, a kljub temu film in knjiga ohranita rdečo nit. Moti me v bistvu samo naslov, saj bi v dobesednem prevodu moral biti Harry Potter in polkrvni princ, namesto Harry Potter in princ mešane krvi. No, vsaj v knjigi je pravilen naslov. Emmi Watson in Jimu Broadbentu pa gredo vse pohvale!

— Alice in Wonderland
3.8. 2009 ob 17:48

Osebno se mi zdi film kar dober. Sama ponavadi gledam na knjigo kot knjigo, o pa gledam film si predstavljam da knjige nisem prebrala. Film je, če knjige nisi prebral odličen, če pa si jo, ugotoviš, da so prizori izpuščeni ali dodani. Se mi pa tudi zdi, da filmu ne paše naslov PRINC MEŠANE KRVI, sploh pa bi po moje vse o tistem Rawsovem zvesku izpustili če se ne bi nanj navezoval naslov. In tisti mrtveci na otoku s skrižvenom Harry-ja sploh niso zvlekli v vodo. Ko so to prikazali sem začela pričakovati povsem drug konec. Drugače se ne strinjam z vsemi ki so imeli povedati proti filmu saj jaz resnično mislim da je filem izjemen, saj se kljub izpuščenim in dodanim prizorom zlahka sledi zgodbi.

— tralala
3.8. 2009 ob 20:53

Za tiste nepoučene ljudi, ki se še kar zgražajo nad prevodom naslova filma: obstajata DVE knjigi v slovenščini, dva prevoda, prvi od Gradišnika, drugi pa od Kende. Njegov prevod je izšel pri Mladinski Knjigi, ki je od Epte prevzela serijo in jo zdaj prodaja, torej je tudi Kendov prevod postal uraden prevod 6. knjige, ne pa Gradišnikov, še posebej, ker je Kenda prevedel tudi vse ostale knjige v seriji. In Gradišnikov naslov se glasi Polkrvni Princ, Kendov pa Princ mešane krvi, zato se film imenuje po uradnem, torej Kendovem prevodu knjige.

— Kendafan
4.8. 2009 ob 9:26
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
4.8. 2009 ob 11:01

ja sše sicer filma nisem gledala(knigo sem prebrala) ampak se mi zdi da (no..vsaj to ko slišim) da sploh ni CooL??no nevem bom danes vidla...sicer pa koga briga sei tudi filmarji si lahko privošcijo napake..se vam ne zdi???MENI JE ČISTO VSEENO :::VAM POROČAM KAKO BO:::::LOVE YOU<3

— JaS Pa Ne Ti XD
4.8. 2009 ob 13:30

Moja mami je rekla da je prevec grozen da bi ga sel jaz gledat ceprav si res zelim vidit harryja v akciji. prebral sem vse knjige in upam da mi uspe prepricati starse da mi dovolijo iti gledat film, adijo

— Marko
5.8. 2009 ob 16:14
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
7.8. 2009 ob 7:36

Film sem si ogledala z nizkimi pričakovani po tem kar sem prebrala in slišala. Ampak, film dejansko ni tako slab. >Komentarji tukaj (nekateri) ga precej kritizirajo, ampak se ne strinjam. Res je, da manjka pol knjige ampak lahko bi film trajal 4 ure ali dlje če bi hoteli, da je v njem zajeto vse. Glede igre in zgodbe, zgodba je bila v redu in ne razumem vaše nepovezanosti in v filmu se ni nič zgodilo. Igralci pa ne razočarajo. Film se mi zdi eden boljših(zelo sem bila vesela qudittcha :)) torej pripopročam ogled vsem fenom HP. Lp

— jstpač
8.8. 2009 ob 13:34
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
8.8. 2009 ob 13:39 zvezdica

Torej, filma sem se veselila saj je bil to moj prvi Harry ki sem ga videla v kinu (in to celo dvakrat). Videla sem vse ostale, in bili so mi všeč - predvsem zato ker so to imaginerijo iz knjige prenesli v vizualno obliko, se pravi; lahko sem končno videla vse stvari o katerih sem prej le brala in si jih predstavljala sama (šola, vlak, jazbina).
Prebrala sem nekaj komentarjev tule in zdi se mi, da nekateri ne dojamejo da se nobene knjige ne da dobesedno prenesti na filmsko platno. Zaradi produkcijskih zahtev (časovna omejitev, kompleksnost zgodbe) kot tudi vizije režiserja in studija (saj vemo, da za tem stojijo ljudje v dragih oblekah ki si manejo roke-kaj bo bolj privlačno za gledalce?). Zdi se mi, da se je studio potrudil in tako scenarist kot režiser sta obdržala ključne stvari iz knjige.
Kogar je motil humor ni bral knjig(e) - JK ne more brez humorja, in zato jo imamo radi.
Dodatni prizori obogatijo zgodbo - milenijski most in pogorela Jazbina prikazujeta teror Jedcev nad bunkeljni in čarovniki.
Manjkajoči prizori iz knjige so se zlili z ostalimi ali so bili odrezani zaradi rdeče niti zgodbe, končnega obračuna na Bradavičarki ni bilo ker bi potem med zadnjo bitko v drugem delu Svetinj imeli občutek ponavljanja (filmarji že vedo, kaj delajo).
Nič skrbet, kljub obsežnosti že tega filma bodo Svetinje v dveh delih da bodo lahko povedali čim več zgodbe. Poroka BO. Spet pa bo nekaj novih prizorov da lažje povežejo zgodbo.

Vedno mi je ogled teh filmov v veselje, veliko zaslug za to pobere odlična igralska zasedba - smetana angleških igralcev. Rickman, Bonham Carter in tokrat tudi odlični Broadbent, ki ukrade vsak prizor. Tudi naši vrstniki so se igralsko zelo razvili, kar je najbolj opazno pri Emmi Watson, Rupert Grint bo še blestel v (črnih) komedijah, Tom Felton pa se je izkazal najbolj, kar je logično, saj je bil prej prikazan kot tipičen negativec, črno-belo. S tem filmom je naredil pogumen korak v tisto sivo območje, prikazal različno paleto čustev in je na poti do odlične kariere. Na žalost moram reči da Gambon meni resnično ne utelešuje duha ravnatelja, čeprav se mi je z vsakim filmom malce bolj priljubil.

Skratka, odlično temačno nadaljevanje serije, ki pa seveda ne bo všeč vsem. Moje osebno mnenje je, da dobre stvari pretehtajo pomankljivosti, da film odlično gradi predvsem na odnosih med liki (sploh ljubezenskih) in da smo lahko priča dobrim igralskim sposobnostim zasedbe filma. Malo manj bombastičen film, ampak z veliko vsebine in odličen uvod v temačne Svetinje, kjer se bo Harryjeva saga tudi zaključila. Nestrpno pričakujem november 2010.

— Urška B.
8.8. 2009 ob 19:31

Ful dobr film....carsko!

Pa še emma je cute<333

— meeee
10.8. 2009 ob 20:57

no mem pu pravic... se mi je zdeu ta film ud harrya najbl beddn.... sej drgač so drugi dost uredu sam ta je biu pa prou bedn...

— twiix
11.8. 2009 ob 12:05

Že komaj čakam da ga vidim!!!! Če bo vse posreči ga bom danes šla gledat....
Resno upam da bo takšen kot vsi drugi,mogoče še bolši,saj sem pogledala vse filme in prebrala vse knjige in bile so super!!!!!!
KOMAJ ČAKAM DA GA VIDIM,VSI IGRALCI SO SUPERCA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— emma
11.8. 2009 ob 12:16

Film sem že gledal in bil je ful dobr!!!!!!!!!!!!!! Najbolši igralec meni je zagotovo Herry Potter,že od začetka mi je in mislim da bo vedno v tem filmu!!!!!!!! Na začetku sem mislila da mi nebo vredu vendar sem se zelo zmozla saj mi je bil zelo všeč oz. mi je še vedno komaj že čakam na zadnji del saj vem da bo tud zelo vred mogoče še bolši všeč mi je bolj kot drugi saj je v tem filnu več romantike,in to mi je najbol všeč!!!!!!!!!!!!!

— teja
11.8. 2009 ob 13:11

harry potter je pa naj bl bedn

— jaka
11.8. 2009 ob 13:47

ej jst nujno morm it gledat emma watson mi je ful všeč

— maša
11.8. 2009 ob 18:48

film zlo dober . se ga splača pogledat ;)

— ooooo_
13.8. 2009 ob 14:14

mega film

— matteo
13.8. 2009 ob 20:19

Hej.

Film me je razočaral. Veliko stvari je izpuščenih in nekaj celo dodano. Jedci smrti za božič v Jazbini.... Ne to mi preprosto ni všeč. Raje bi namesto tega dodali kakšno stvar, k je bila izpuščena. Razumem, da bi bil film predolg, če bi posneli čisto vse dogodke iz knjige, ki se mi zdi velikooo boljša. Tudi igralci so drugače opisani ampak vse pa tudi ne more biti popolno. Zdi se mi, da tisti, ki smo kjuige že (pre)večkrat prebrali te stvari še bolj opazimo. A vseeno sem vesela, da sem videla film in bom zdaj knjigo še bolj cenila :) . Lp

— zvizdex.
14.8. 2009 ob 9:21

najboljši film kar jih obstaja velik akcije vsi deli so dobri še posebi pa feniksov red

— aaaaaaaaaa
14.8. 2009 ob 16:15

knjige in filmi o harryu potterju so ful,dobesedno ful kulski.moti me idin to,da hermiona in ron že u petem delu par,kar bi blo odličn!!!!!!!!!!!!

— aljaž
15.8. 2009 ob 10:18

OoOoOoOOOooooo....men je biu ful zakon film....ZDEI PA BERM HARRY POTTER 7 knigo, pa je ful zanimiuva.......vsem jo predlagam d jo preberete.....SPLAČA SE POGLEDAT FILM...RESSS.....pejte ga..... ;)

— _Mijauu_
16.8. 2009 ob 19:42

ful cool film

— lana
18.8. 2009 ob 10:07

Film mi je zelo všeč kot tudi knjiga in igra mi je the best še malo pa bo narejena hehekomi čakam še na 7 del

— Uroš
18.8. 2009 ob 10:58

eni moji prijateljici je ta Harry Potter ful dobr pa se filma tut ful veseli :D

— Mr. Harry
18.8. 2009 ob 16:45

Harry Potter sux najboljši film je kekec, vse ostalo je zanč

— PATRIOT-deček iz planin-kekec
20.8. 2009 ob 15:12

koka eni rečejo do jaja dobr film

— katy*
22.8. 2009 ob 15:47

Ta film bo 99% največja poslastica vsh filmov v tem letu! Že dejstvo, da so premiero prestavili za 2mesca to potrjuje! Ogledal sem si vseh 5 prejšnih delov in prebral vsh 7delov in defninitivno ne bom zamudil tega! Tako da uživite in še naprej podpirajte Harry-ja in njegove filme!
Lp, Andrej*

P.S.: Let the game, begin! (:

— Andrej
23.8. 2009 ob 21:58

vi usi samo nekaj govorite

— takovo
25.8. 2009 ob 14:12

vse knjige prebrala 4x film zakon:D:D:D:D:D:D

— kikica
25.8. 2009 ob 21:16

Film se še nekako drži na površju, a v primerjavi s knjigo ni nič. Preveč pretiravanja in odvečen humor, ki zadevo še poslabša. Glede na uspešnico sem pričakoval več, boljšo in normalnejšo zgodbo.
ocena: dve

— Anže
25.8. 2009 ob 21:46

Ron je seksi, Harry je pa totalno nagravžn. Bljah. :S:S

— :)
27.8. 2009 ob 12:19

film ni nikakor izpolnil mojih pričakovanj. mislim da je to občutili tudi drugi gledalci.!
manjka bitka med pripadniki feniksovega reda in jezdecov smrti.spustili so tudi veliko drugih prizorov... edina sprejemljiva razlaga za to je da bi bil film z vsem tem predolg, vendar na pram prvemu delu je zelo kratek, spomnim se ko sem v kinu gledal prvi del, je bil zelo dolg, vmes so bile celo reklame, knjiga je bila sicer kratka vendar je film prikazal vse prizore. prva knjiga ima samo 238 strani film pa je bistveno daljši. šesti del ima 524 strani film pa traja samo 150 minut.
mislim da je režiser prvega filma zelo veliko časa vložil v snemanje. ta film pa je bil posnet zelo na hitro, tudi med igralci je bila velika napetost. daniel radcliffe je že pred časom rekel da ne bo več igral, v prvem filmu je igral z dušo v 6 delu pa samo zaradi denarja in da bi bilo čim hitreje konec, da bi se lahko posvetil šolanju in dekletom, se pravi vsakodnevnim življenju. če bo isti režiser mislim da film ne bo tako dober.......
še kratek povzetek: film je zanič. naslednji bo najbrž tudi. mislim da je za to vse kriv daniel.

no, to je moj komentar, sem se malo potrudil z komentarjem da bom dobil zvedico:D
če pa urednik želi da naredim še kakšen daljši komentar pa naj mi piše na e mail: matevz.obstetar@hotmail.com

lp matt <3

— Matt <3
27.8. 2009 ob 20:09

Če imate radi nadaljevanke, bo tale film za vas. Dobesedno, brez prave zgodbe in razpleta, vse se pusti odprto za nadaljevanje.

— Ann
28.8. 2009 ob 10:21

prevod je butast ker bi moglo bit polkrvni princ

— KJgh
30.8. 2009 ob 14:36

Vsi filmi Harryja Potterja so odlični,saj sem vse že gledala.Polkrvni princ je še posebej odličen.Doma imam celo zbirko DVD-jev Harryja in že nestrpno
pričakujem da bo 6 del kmalu izšel na DVD-ju.Nestrpno pričakujem tudi
naslednje leto 2010,ko bo izšel zadnji del Harry Potter in Svetinje smrti.

— gaia
30.8. 2009 ob 22:19

film je po moje najbolši od vseh delov . edin mogoče je bil še 2. deu dober . ampak je ta zagotovo bolši . jst sm si ga ogledala clo dvakrat . 1. je blo splanirano da ga gremo gledat . 2. drugič pa bi mogli ti gledat snubitev pa smo si kr u koloseju premislli . &&in smo šli še enkrat gledat harry.ja . pa 2. se ga je dalo bolše razumet . morem rečt da če ga hočeš uredu pogledt da morš 2x ;)

— who ??
31.8. 2009 ob 19:14

ma edin zadne pou ure je zanimivo ostalo je blef pač tok da se neki dogaja

— GOGY
1.9. 2009 ob 12:47

jaa meni se zdi da je ta film ''kr en'' samo ena znastvena fantastika amm... Sploh nimate okusa am raje pojdite gledati Brunota je veliko Boljši Film :)

— R&T
10.9. 2009 ob 17:27

ČAUUUUČČČČY PA SEM SPET NAZAJ JA JA JA !!!!!!!!!!!!!!!! VEM KONEC JE ŽALOSTEN PA KAJ MORŠ TKO PAČ JE. in tisti ki mislite da je ta film butast ali kaj podobnega (jaz to nism) je malo FFFFFFFFIIIIJJJJJU FIIIJJJJJJUUUUU !!!!!!!!!!!!!! NO TI R&T AL KAK PAČ SI bruno ni dober film sam tolk da VVVVVVEEEEEEŠŠŠŠŠŠ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OJOJJJJOJOJOJOJ SORČI MORAM IT VIOLINO VADIT SE VIDMO ČČČAAAOOO !!!!!!!!!!!!! AJA MOJ REZULTAT JE 1000/1000

— LiNa !!!!!!!!!
11.9. 2009 ob 13:51
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
12.9. 2009 ob 10:34

ta film mi je všeč

— elma
12.9. 2009 ob 11:03

film sm gledala in je the best. morte ga gledat.!!

— me
14.9. 2009 ob 14:57
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
17.9. 2009 ob 19:36

I think the harry potter movie is the best! <3
you must to look!!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

— sarah
23.9. 2009 ob 19:47

beedni film

— soony
25.9. 2009 ob 16:01

bedaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

— koki
27.9. 2009 ob 18:12

kkkkkkUUUUUUUUUUUULLSSKKKKOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!

— LiNa !!!!!!!!!
7.10. 2009 ob 4:16

Dajte prosim Harryja še vsaj do petka predvajati! Želela sem si ga ogledati še enkrat, pa nekako ni bilo časa, sem pa planirala za petek, ker imam prej popoldne faks, zdaj pa vidim, da igra samo še v sredo! Prosim, naj igra še v petek, res si ga želim ogledati še zadnjič na platnu!!

— fanica
12.10. 2009 ob 21:25 zvezdica

Z eno samo besedo,lahko to kar sem videl,opišem kot razočaranje.Za "filmofila" kot sem jaz,je tokratni HP postregel z totalno zmešnjavo brez primere.Morda je kriva recesija (v filmu je jasno viden tudi poklon trenutni svetovni finančni krizi),morda na račun recesije je toliko manj efektov (skopuško kot še nikdar prej),vendar kar ne razumem,je varčevanje pri scenariju,dijalogih in predvsem pri zgodbi.

Počasnejši ritem in popolnoma nerazumljiva povezovalna nit,sta botrovala k čudnemu razpletu.Prvi Potter-jev film brez duše,ki temelji le na medsebojnih romantičnih odnosih,ki izgledajo bolj podobni Ameriški Piti in ne znanstveni fantastiki in na naivnosti največjega čarovnika vseh časov,ki prepoceni in nerazumljivo tokrat ne pretehta situacije v kateri se nahaja.

In to še ni vse,veliko predmetov se iz neznano kje pojavi,ne da bi se o njih spregovorilo in veliko situacij ostane nepojasnjenih,oziroma,izvisi kar v zraku (ne glede na to,če bodo v zadnjem Potter-ju razkrite) in nekaj scen izgleda,kot bi jih rezali,tako,da se povezovalna nit kar pretrga.

Samo za oboževalce.

— gumbek
23.10. 2009 ob 16:17

tale bo najboljši deu

— emcy
4.11. 2009 ob 17:28

pa to je noro1!!!!!!!!!!!!! KKKKKKKKuuuuuuuuuuuuuullllllllllllllllllL

— LiNa !!!!!!!!
13.11. 2009 ob 19:06

ma ja sej je dobr sam feniksou red je biu boliši ampak k ma usak svoj ukus in enim ni najboljim drugim pa pa glih to je zafrknjen sej men je kul sam bi še finiksou red gledala

— js sm car
30.11. 2009 ob 12:39

FUL HUD FILM........>=(

PA ŽAU MI JE MR. LAKENSTAIN UMRU
TO JE SM FILM TK DA VESTE =D

— igreigreigreigre
22.12. 2009 ob 15:16

*******jas uBOŽUJEMMMMMMM TTTTTTTOOOOOOOO

— LiNa !!!!!!!
27.12. 2009 ob 11:47
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
31.12. 2009 ob 10:03

tTTOtttiii FFFFFFIIIILMMMM JE TOTALNO CcccOoooLlllll!!!!!!!!!! tom felton pa je za UMMMMMRRRRREEEETTTT LLLLLEEPPPP<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

— LiNa<3<3<3<3<3<3
31.12. 2009 ob 15:35

I LOVE TOM FELTON <3<3<3<3<3<3<3<3

— LiNa<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3
1.1. 2010 ob 12:32

sem že umenila da je men najlepši TOM FELTON<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

— LiNa!!!!
3.1. 2010 ob 9:28

OD 3.DELA DALJE JE TOM (DRACO MALFOY) FFFFFULLL LLLLLEEEEEEPPPPPPPPP<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

— LiNcHiKA
17.1. 2010 ob 17:48

Kot zvesta bralka in ogledovalka filmov ter knjig, moram reči, da se vsebina filma in knjige močno razlikujeta.Toda jasno je, da se v 2:33 minut časa težko natrpa vsako podrobnost. To je potrebno reči o zgodbi. Kar pa se tiče igralcev:,Michael Gambon, je vlogo Albusa Dumbledorja odigral bolje kot prejšnji lastnik te vloge.Nad Danielom sem precej razočarana.Vloga Harryja Potterja je bolj ognjevita in pogumna, in v knjigi tudi bolj "sočno" predstavljena. Daniel pa tega ne premore, vsaj po mojem mnenju. Poleg tega ne odobravam nekaterih njegovih lastnosti v realnem življenju. Toda dovolj o njem. Mislim da se je igralsko izredno izkazal Tom Felton. Prikazal je obup, bedo in strah... IZREDNO!!! Mislim da, če bi bil tako antipatičen kot Daniel, bi to vlogo(Harryja Potterja), zaigral bolje od Daniela. Emma Watson, Rupert Grint, in še mnogi ostali, so se izjemno izkazali.Sam film je bil odličen. Mnogi komaj čakajo da pride naslednji. (Jaz bi bila navdušena, če bi izvedela, da je Daniela povozil avto.) Pa lep pozdrav vsem ...Rita Brentsell.

— Rita Brentsell
19.1. 2010 ob 16:32

heri je lep fuul...

— hana montana
23.1. 2010 ob 17:44 zvezdica

Meni se je zdel film zelo odličen. Sama vsebina ni preveč temačna, kar mi je všeč. Priokus srha, a ne preveč. Film je na nek način tudi smešen...V redu, omenila bom tudi ljubezenjske prizore, ki so bili nekako "lušni"...Igralci so SE vživeli v vloge, in se izkazali.Filma sem se veselila in izpolnil je moja pričakovanja.Vem da se pogovarjamo o filmu,a nekaj mi ni všeč. Pri vsem tem ljudje niti pomislijo ne na ZGODBO, in to, kdo je imel tako OGROMNO domišljijo da jo je napisal...in očitno bom prva, ki bo omenila J.K.Rowling!!! :) Vsekakor zasluži pohvalo , (priznajte ali ne, vse se je začelo z njo.).Upam da za komentar dobim zvezdico...?:)

— Neža
25.1. 2010 ob 14:08

zakooooooooooooooooooooon!!!
sm gledala...in...res splače se !!!
love you harry♥

— julijana
1.3. 2010 ob 18:21

full dobr film!!!
sm ga gledou v kinu :P

— Luka
17.3. 2010 ob 18:09

obožujem harry potterja
najbolš knige kdr kol sm jih brala
seveda so tudi flmi ful dobri

— pika
21.4. 2010 ob 16:07

Za njega so delali dve leti, je bilo razmaka.
Lahko bi se bolj potrudili, glede na dejstvo da je bilo porabljenih 250-000-000€!
Prvi del se mi je zdej najbolj originalen ...
Meni nekatere najpomembnejše dele so spustili, naprimer: spomin na mater, strica ter deda Marka(Toma), Začetek knige, minister("bunkeljski"(naš :D)), bi vsekakor lahko naredili zanimiv ...

Ko sem si ga prvič ogledal, ogledoval, kar nisem mogel verjeti. Pričakoval sem neznansko več. tukaj bom spet napisal, da bi se lahko bolj potrudilo, z dejstvom da so porabili četrt milijarde! Takrat bi ga ocenil 2/10.(če je knjiga 10/10)
Tudi karakterji izstopajo(večina) od karakterjev v knjigah. Kot bi ga naredili samo za zaslužek.

Lp

— booker
29.5. 2010 ob 16:57

meni se zdi da je vredu le prizor kako hišo wizlijevih zažgejo jedci smrti. Lahko bi namesto tega malo bolj omenili kako je ko pridejo jedci na pradavičarko!

— harry cool
3.7. 2010 ob 20:00

napaka film mio je vredu le prizor z zažgano hišo ne!

— hary cool
10.7. 2010 ob 13:55

ti ana nimaš prau emma je fuul coolska pa lepa tudi vam povem eno skrivnost!?
v eni reviji je pisalo o emmi to: bila sem do ušes zaljubljena v toma feltona!!!!!!!!!!!
JAS SN SKOR IS STOLA PADLA TO JE ONA NAPISALA ČIST RESS VAM GOVORIM A PA ŠE TO : HHHAAAAARRRRRRRYYYYYYYYY JJJJJEEEEEE ZZZZZZZAAAAAAAAAKKKKKKOOOOOONNNNNNN KOMII ČAKAM DA PRIDE NOU FILM V KINO!!!!!!!<3<3<3<33333<3<3<3<33333 P.S jas se tud potpisujem kot LiNa!!!!!!!

— LiNcHyKa <3 <3 <3
28.7. 2010 ob 18:32

film je nekaj izjemnega. res je pa da je dolg. drugači je ful kul. čeprou knjiga je bla boljša. igalci so luštni (še posebi ron) in so se res dobro uživeli. js sem ga sicer šla gledat u kino in cel film polušala mojo mami kako ji je film predolg. meni osebno je film tudi tragičn. tko da je zelo dober vesel romantičen atudi tragičen.

— irma
3.11. 2010 ob 13:34

Meni se je zdel film zelo kulski.Sm že kr mou zaljubljena ratala ob vseh delih.Kr ne morm mislt na daniela(harrya potterja).Odkrito povedano se ne morem odlepit od filma in knjige,kr zaljubila sem se vanga.NO PJMO K FILMU.FILM JE BIL ZELO DOBR KR NAPREJ JE ZELO NAPET SKOS PRIČAKUJEŠ DA SE BO KEJ ZGODILO.MRBIT JE MALO GROZLJIV AMPAK SAMO TAKRAT KOKR DUMBLEDORE UMRE.AMPAK NAKONC SE PA KR ZJOKAŠ TOK DOBR FILM JE.RES MI JE FUL VŠEČ.KOMI ČAKAM KDAJ BO ŠE SEDM DEL PRIŠEL VEN.MEN SE ZDI DA BO 29 NOVEMBRA 2010.NO VSAJ UPAM.1111111X HURA ZA FILM IN KNJIGO.

čArOvNiŠkI pOzDrAv

LEONA

— leona
3.11. 2010 ob 15:23

nabavt morm vseh 7 knjig
pa 7 DVD - jev
ta prv del sem brala 9x
2.del=4
3del.=2
4del.=2
5d.= 2
6d.=2
7d.=2

— t8s46
7.11. 2010 ob 13:01

jedec ali jezdeci

— karolina
27.12. 2010 ob 20:28

Ful uredu
Najboljši pa je še zmer 4. del vsaj po mojem mnenju

— Lola
10.2. 2011 ob 16:40

narobe so prevedl naslov half blod pač ne pomen mešana kri

— fgdfs
10.2. 2011 ob 16:45

quidich (nwm kk se napiše) je biu čist zafušan ponavad mi je šlo na živce da je skoz kazal harrya ampak kle je doug sam ene 3 minute (mau mn) pa skoz sam rona kaže pa nč druzga!!?

— klilk
10.2. 2011 ob 16:59

zanimiu film sam ne štekam kk to da jedci smrti letijo ampak čudn je k uničjo most jzt se tega iz knjige ne spomnm drgač je uredu sam res ne vem zakua se ne morjo kadr delajo harry potter filme bl držat knjig

— hhppp
17.4. 2011 ob 19:11

je pač tko da morjo spustit kkšne dele iz knjige sam da grejo pa bitko na konc spustit.......

— nwmtočngdo
21.7. 2011 ob 18:51

Lep Pozdrav!
fantazijski film me je znova očaral z neverjetnimi(žalostnimi,veselimi,groznimi,..)prizori
igralci:Daniel Radcliffe(Harry),Emma Charlotte Duerre Watson(Hermiona Granger),Rupert Grint (Ron Weasley),Bonnie Wright(Ginny Weasley),Tom Felton(Draco Malfoy),Evanna Lynch(Loona Liupka)Alan Rickman(Severus Snape),Ralph Fiennes(Mrlakenstein)...so me spet očarali s svojimi sposobnostmi o katerih lahko nekateri le sanjamo ker večina mora vaditi leta in leta,da osvoji igralski značaj,osnovo...Tako,da se bi rada zahvalila vsem za ta film,ki je res VEDNO poln prijateljstva,magije,akcije in ljubezni.tudi hvala Davidu Yatesu,ki je odlično režisiral filme.Prav tako pisateljica J.K.Rowling,ki je svojo domišlijo prenesla in z besedami opisala v knjigah HVALA VSEM
to je vse iz moje strani!
Lp

— Linna<3
24.7. 2011 ob 11:54

coool!

— laury
28.12. 2011 ob 12:55

ta del je za znoret kul

— rene
23.8. 2012 ob 16:07

mjeni dopalo hari poter i princ mjesne krvi

— nata

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.