Kolosej
Film distribucije Fivia

Hannibal: Rojstvo zla

triler / srhljivka
Začelo se je z maščevanjem.
Na sporedu od: 14.6.2007, Kolosej Ljubljana
2h / 120min
Leto: 2007
Scenarij: Thomas Harris
Režija: Peter Webber
Najbolj znan in zlovešč množični morilec se znova vrača na velika platna, tokrat v zgodbi, s pomočjo katere bomo spoznali razloge, ki so ustvarili tako pošast. Mladi Hannibal živi srečno življenje na družinskem dvorcu v Litvi, dokler druga svetovna vojna in krutosti vzhodne fronte ne uničijo njegovih najbližjih. Hannibalu uspe pobegniti v Francijo, kjer po vojni živi pri skrivnostni vdovi pokojnega strica. Med študijem medicine načrtuje maščevanje krvnikom svoje družine, ki kmalu občutijo najbolj izprijene in boleče načine smrti.

Kratka vsebina

V Rdečem zmaju smo izvedeli, kdo je. V Ko jagenjčki obmolknejo smo izvedeli, kako je to storil. Zdaj prihaja najvznemirljivejše poglavje v življenju Hannibala Lecterja, tisto, ki odgovarja na najtežje vprašanje - zakaj. Hannibal: Rojstvo zla pomaga pojasniti Lecterjev bes, nasilje in surovost.

Zgodba nas popelje v Vzhodno Evropo, v zadnja leta druge svetovne vojne. Boj med narodi se je končal, začel se je boj za preživetje. Za vsako ceno. Mladi Hannibal priča nasilni smrti svojih staršev. Z mlajšo sestrico ostaneta sama. A ne za dolgo.

Nekaj let pozneje sam in brez sredstev živi v sirotišnici, ki jo je sovjetska oblast ustanovila v dvorcu njegovih staršev. Ko prebegne v Francijo, najde samo stričevo užaloščeno vdovo, prelepo in skrivnostno Japonko lady Murasaki. Niti njeni dobrosrčnost in ljubezen ne moreta premagati nočnih mor in žalosti, ki ga pestijo. Z znanjem, ki ga Hannibal pridobi na medicinski fakulteti, se želi maščevati vojnim zločincem, morilcem njegovih staršev in sestre.

O igralcih

Gong Li (lady Murasaki) je priznana mednarodna filmska igralka, ki je ameriški debut doživela lani, v romantični drami Gejša Roba Marshalla in bila za svojo stransko vlogo nagrajena. Videli smo jo tudi v akcijskem Miami Vice Michaela Manna s Colinom Farrellom in Jamiejem Foxxom.

Pozornost mednarodne javnosti je pritegnila s kitajskimi Rdeče trsje, Ju Dou, Dvigni rdečo svetilko, Zgodba o Qiu Ju, Živeti, Šanghajska triada in Zbogom moja konkubina, ki je bil nominiran za oskarja in je prejel zlato palmo, zlati globus in več baft.

Gong Li bomo kmalu videli v Prekletstvu zlate rože.

Gaspard Ulliel (Hannibal Lecter) je kariero začel na televiziji in v kratkih filmih. Ena njegovih prvih vlog na velikem platnu je bila v Volčji bratovščini z Monico Bellucci in Vincentom Casselom. Nase je opozoril z Embrassez qui vous voudrez Michela Blancha. Sledili so mu Izgubljeni Andreja Techina, The Tulse Luper Suitcases Petra Greenawaya, Zelo dolga zaroka Jean-Pierra Jeuneta, Le Dernier Jour Rodolpha Marconija, La Maison De Nina Richarda Demboja in Jacquou Le Croquant Laurenta Boutannata.

Njegov najnovejši film je Pariz, ljubim te, kolaž ljubezenskih zgodb 20 filmskih ustvarjalcev. Ulliel igra v zgodbi Gusa Van Santa.

Rhys Ifans (Grutas) se je rodil 22. julija 1968 v Ruthinu, v Walesu. Nase je opozoril z vlogo odbitega cimra Hugha Granta v uspešnici Notting Hill Rogerja Michella. Pred njo je zaigral v Pankrtih, kjer je imel drugo glavno vlogo. Igral je tudi v Ladijskih novicah Lasseja Hallstroma, Hotelu Mika Figgisa, Plesu za boga, Mrtev si in mnogih drugih.

Njegovi najnovejši filmi so Chromophobia s Penelope Cruz in Kristin Scott-Thomas, Four Last Songs Francesce Joseph, Restraint Of Beasts Pavla Pavlikovskega in The Golden Age Šekarja Kapurja.

O režiserju

Peter Webber je obiskoval filmsko fakulteto na bristolski univerzi. Režiral je dokumentarne filme, nato pa se je lotil režije kontroverzne kratke nanizanke Men Only. Sledila ji je drama Stretfordske žene. Pozneje so mu ponudili režijo nekaterih delov nanizanke Pod rušo.

Njegov prvi celovečerec je Dekle z bisernim uhanom, v katerem sta zaigrala Colin Firth in Scarlett Johannsen. Film je bil velika uspešnica in je pobral kup nagrad: tri nominacije za oskarja, dve nominaciji za zlati globus in deset nominacij za bafto.

Komentarji

6.5. 2007 ob 14:51

super film. Se izplača ogledat, če ste si ogledli ostala 2 dela :)

— Marko
9.5. 2007 ob 0:21 zvezdica

Film, vreden ogleda! Tako zgodba, ki je pune dobra, kot tudi glavna moška vloga, ki je v nulo odigrana. Všeč mi je sam karakter glavnega igralca!

— Destroyer
10.5. 2007 ob 21:33

ful dober film,.priporočam ogled.!!

— PainKiller
12.5. 2007 ob 14:07

Film je vsekakor vreden ogleda in ga priporočam vsem...res je dober.in krut...!!!

— deco
15.5. 2007 ob 22:13

moja ocena vsak ma svoj okus, 2x ga nebi gledu. splaca se pa pogledat

— miki
17.5. 2007 ob 23:13

ne splaca se ga gledat...film skrči celotno psihologijo Lecterja na Freudovo teorijo. žalostno. žal mi je, da sem ga gledal. glavna vloga ni dobr odigrana...glavn igralc pa itak zgleda kot en klovn

— Milan
28.5. 2007 ob 13:27

Mali je res psihič, še bolj kot odrasli Hančibal. Nekaj manjka.

— Barley
30.5. 2007 ob 1:19

Film je res vreden ogleda...:)

— Miha.
2.6. 2007 ob 7:58 zvezdica

Meni osebno zelo všečen film... Glavni igralec je mislim,da bil kar prava izbira,ker ob njegovih pogledih,predvsem ob ubijanju so res shrljivi in se vidi,da je res dobro odigrana vloga psihota,ali kot je rekel detektiv-pošasti... Tudi zgodba ima svoj pomen in s tem postane film zanimiv za gledalce... V filmu ni nekih pretiravanj,kot smo lahko vajeni pri tovrstnih filmih... Pohvalno!

— boombastic
4.6. 2007 ob 20:31

Film je zakon,posebi glavni igralec igra zelo dobro ;) Must see :)

— Bruce
5.6. 2007 ob 14:52

v filmu je popolna zgodba ta zelo dober triler.. preprosto: film je zelo dober

— Cyrus
10.6. 2007 ob 14:39 zvezdica

Film je absolutno fanastičen. res je vreden ogleda, Gaspard Ullel je vlogo odigral profesionalno, zgodba pa je odlična. Priporočam usem.

— Star.
10.6. 2007 ob 21:33

Film je neverjetno dober, po čudnem začetku, film postaj vse bolj zanimiv iz minute v minuto!

— TonC
10.6. 2007 ob 22:57

igralc je recimo ze dobr se vživel v vlogo, sam zdej ce dajo tak naslov mislejo da je pa vse vredno hannibala. film je tok sux, edin anthony hopkins je pravi za ta naslov, to kar je pa ta film je pa sramota

— fgt
11.6. 2007 ob 13:31 zvezdica

Film sem si že ogledala in me je seveda navdušil..igralec je profesionalno in odlično odigral lik Hannibala (pa se strinjam z maščevanje..tisti pogledi so..waw..)..res čestitke! Lp

— ...
13.6. 2007 ob 22:10

zelo dob filmček, vse pohvale.

— drko
14.6. 2007 ob 0:07 zvezdica

M for Miša, Z za zelo slab film. Ko človek gleda tako zelo slabo grozljivko, ki je povrhu vsega še grozljivka o kultnem Hannibalu Lecterju, ki ga je v treh filmih igral Anthony Hopkins, ga prime, da bi še sam postal serijski morilec in kar se da krvoločno obračunal s filmsko ekipo. Prav imate, tokrat smo na začetku, v startu zloglasne kariere psihopata Hannibala Lecterja, ki mu med vojno požrejo sestrico. Brez heca, skupina premraženih in lačnih vojakov razkosa in popapa majhno punčko, njen bratec pa nemočno gleda in jim obljubi maščevanje. Ko zraste v najstnika, se naseli pri ženi (Gong Li) svojega pokojnega strica, ki ga izuri v samuraja, kar mu pride prav, ko se z ostrim mečem maščuje prvemu morilcu svoje sestrice. Ker se hoče maščevati s stilom, postane zdravnik in patolog. Ker je res besen, pa umore izpelje hudo brutalno in krvavo. Kje je Anthony Hopkins, ko bi ga najbolj potrebovali? Kje je dober scenarij, ki bi rešil tole skrpucalo. In kje so režiserji, ki bi znali tole bedarijo obrniti v pravo smer? Ker jih ni, smo dobili eno izmed najslabših grozljivk zadnjih let in film, ki bi mu moralo biti nerodno, da je v naslov zapisal Hannibalovo ime.

— iztok gartner
17.6. 2007 ob 14:45

SPOŠTOVANI IZTOK GARTNER NE MORETE SODITI KAKŠNE JE ALI NI FILM ZGOLJ PO VAŠEM OSEBNEM OKUSU IN TUKAJ NEKAJ POSPLOŠEVATI. MISLIM, DA VSEENO PRETIRAVATE.

— MM
18.6. 2007 ob 18:22

No ja, ob besedi srhljivka človek definitivno pričakuje kaj boljšega. Če bi izbirala ga ne bi šla še enkrat gledat.

— Andreja
18.6. 2007 ob 18:33

Izok G.če rečeš,da je tale film slabši od hanibala,ki ga je posnel A.H..nimaš pojma.Film ima vsebino v nasprotju z prejšnimi deli hanibala od A.H..Zelo dobro odigrano..Dolgčas vam gotovo nebo..Priporočam ogled ..Ocena 1-10...8

— hanibal
18.6. 2007 ob 19:30

ja film je definitvo vredn ogleda!! ceprov ni notr Hopkinsa, ga Gaspard odlicno odigra, na momente se celo boljse!!! res je pravi za to vlogo!!! upam da posnamejo se ksnga Hannibala z Gaspardom Ullielom! Edn bolsih filmov vsekakor!

— nina
18.6. 2007 ob 22:11

film je res popolen..dobra zgodba, za tiste ki nimate dobrega želodca ne priporočam..dreugače pa use pohvale

— Luka
18.6. 2007 ob 22:18 zvezdica

Super film vreden ogleda..igralec je super..vloga mu je pisana na kožo,saj se mu vidi da obvlada..pogledi vse povejo. Uživajte ob profesionalnem filmu. Lp

— jaz
23.6. 2007 ob 8:12

AH FILM ZA 3LETNE OTROKE KR NEKI

— E2FGRE
23.6. 2007 ob 10:51 zvezdica

Roko na srce - igralec je res dober in njegov pogled je srhljiv, ampak samo zaradi igralčeve face se ne hodi v kino, ali pač? Za film imam eno samo besedo: katastrofa. Dolgočasno, razvlečeno, predvidljivo. Škoda škoda škoda, da so ustvarjalci filma iz tako obetajoče teme in potencialno odlične zgodbe o rojstvu hudobca, naredili takšno polomijo.

— Nuray
24.6. 2007 ob 10:28 zvezdica

Filem je vsekakor odličen, vreden ogleda...Faketa je zelo dobro odigral svojo ulogo...zgodba pa je vsekakor odlična!

— Čefurka
24.6. 2007 ob 10:55

ewo mislm da je film vredn ugleda. k res je una praava srhliuka in res te lah prestraš. mislm da je zgodba nasploh zlo dobra in postavlena u ta čas. res zlo mi je usec in še enkrat bi si ga ogledala. moška vloga je pa res zelo dobra. in ceu film nasploh.

— nikkie.
26.6. 2007 ob 22:31

No, to pa je ze film ki si ga je vredno ogledati po mojem mnenju. Here goes chicks haha

— Mary
28.6. 2007 ob 22:53

ok film je dobr. ne rečm. sam ta model ni dobr odigrau pač igra enga totalnga psihota k se mu že na 100 m vid d je psiho. hanibal kot antonie hopkins, je popolnoma drugačna osebnost je hannibal predstavljen kot nek psiho k mu nebi dal te podobe na prvi pogled. in zato je ta vloga bedno odigrana.

— azura
2.7. 2007 ob 10:26

film je res vreden ogleda, ko ugotoviš zakaj je sploh začel jest ljudi po eni strani upravičiš njegova dejanja.

— =)
4.7. 2007 ob 12:41

stari! .toti je res psiho . ka na recem film je carski vredn ogleda! glavni igralec pune carski... no vsej meni!:p

— kolaric
8.7. 2007 ob 18:13 zvezdica

Film me je zlo razočarau, ker se mi zdi, da je bil narejen na silo. Nima nekega pravega dogajanja, čez ves film je že znano kaj se bo zgodilo in kako se bo razpletlo. Igralec ni pravi, nima pravega pogleda. Zarad tega je film dolgočasen! Se mi zdi da bi blo bolš da ga sploh ne bi nardili, ker pokvari dober sloves prvih dveh filmov.

— davorcek
8.7. 2007 ob 18:28 zvezdica

Glede igralca: ni fajn odigrau, ker Hannibal u bistvu ni tak očiten psihopat kot ga je odigral ta. Se mi zdi da po pogledu pa prefinjenosti hoče bit podoben Hopkinsu, sam mu ni ratalo, ker Hopkins je itak razred za sebe. Se mi zdi da pol ni povezave med tem, mlajšim pa starejšim Hannibalom. Ja pa psihopat kot so ga hotli prikazat, to ni u redu, ker Hannibal u bistvu sploh ni bil psihopat, kot ga je ta igrauc prkazu. Hannibal je zakomplicirana oseba, ta pa je dajau vtis neke povprečnosti in preprostosti, kar sploh ni značilno za hannibala. Vsebina filma pa tud sploh ni vredu. Sorry, sam to je moje mnenje.

— davorcek
19.7. 2007 ob 16:36

film je brezvezen to niti ni grozljivka.premalo žrtev.KOMEDIJA!!!

— jan
19.7. 2007 ob 18:22 zvezdica

Film se da opisati z eno samo besed- BEDA! Zgodba je katasrtofalno dolgočasna in popolnoma zgrešena, igralec pa je ves čas videti preveč psiho- kar je Hannibal sicer bil ampak na ven so to ni opazilo. Ta film popolnoma pokavri lik legendarnega Hannibala Lecterja...bolje bi bilo če bi posneli nadaljevanje zadnjega filma, kot pa to bedarijo. Pa še roko na srce- Hannibal ni Hannibal če ga ne igra Hopkins.

— Irena
20.7. 2007 ob 23:21 zvezdica

Zgodba je fantastična, liki so odlično izbrani, glavni junak pa se je dovolj vživel v vlogo, dovolj, da je ustvaril maščevalno in hladno vzdušje. Njegov glas, pogledi, nasmehi, .. Vse je odigral tako, da je film izpadel res fantastično. Res vreden ogleda.

— Limonca *
24.7. 2007 ob 11:54

no, jaz ga grem danes gledat in upam, da bo dober. nekako dvomim, da lahko katerikoli igralec prekosi Anthonyja Hopkinsa, ki je igral Hannibala v Ko jagenjčki obmolknejo. no, bomo videli ...

— firegirl
25.7. 2007 ob 13:56

Meni je bil ta film hannibal rojstvo zla zelo všeč . Všeč mi je bila zgodba vsebina in dogajanje . Res vsa čast tistemu ki je zrežirau in scenirau ta fil in če bi morala glasovat od 1-10 bi dala 10 točk

— Martii
25.7. 2007 ob 13:57

Zgodba igralci vse je bilo fenomenalno . glavni igralec : njegov glas pogledi nasmeh .. ahh res zelo dober film :))

— gogaaa
31.8. 2007 ob 10:43

želim še si ogledati filma hannibal rdeči zmaj in hannibal ko jagenčki obmolknejo

— jan
19.8. 2010 ob 3:34

no ja film se mi ni zdel nič posebnega
igralec je solidno odigral svojo vlogo ampak vse drugo pa se ne približa meji da bi lahko rekel solidno
če bi gledal en prizor iz tega filma in enega iz recimo Ko jagenjčki obmolknejo nebi mogel reči da gre za isti lik
Hannibal je psihič in pošast ampak na nek prefinjen način ki ga ne znam izraziti z besedami medtem ko v tem filmu tega ne vidimo
je pa zato komentar iztoka gartnerja na mestu

— david

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.