Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Guernseyjsko društvo za književnost in pito iz krompirjevih olupkov

Romantična drama
Podnapisi
2h 3min / 123min
Leto: 2018
Država: ZDA, VB
Jezik: angleščina
Scenarij: Thomas Bezucha po romanu Annie Barrows
Režija: Mike Newell
Posneto po veliki svetovni knjižni uspešnici, ki je vladala vsem pomembnejšim knjižnim lestvicam in sodi med najbolj brane in najbolje pridajane knjige desetletja. Na britanskem otoku Guernseyju so v času 2. svetovne vojne ustanovili društvo z zanimivim in simpatičnim nazivom – Guernseyjsko društvo za književnost in pito iz krompirjevih olupkov. Z ustanovitvijo in delovanjem tega nenavadnega društva se povsem nepričakovano seznani uspešna londonska pisateljica Juliet Ashton, ki ravno išče tematiko za svojo novo knjigo. Večina članov je prvič vzela knjigo v roke ravno v času vojne, toda tisto, kar so našli njih, daleč presega besede, saj so iz njih črpali življenjsko moč, navdih, tolažbo in spoznanje, da lahko na vse pogledamo tudi na drugačen način.

Komentarji

23.6. 2018 ob 19:05

Zanima me, kdaj še bo film začel predvajati v Sloveniji?

— Damjan
1.7. 2018 ob 18:59

Kdaj, kje? Prebrala sem knjigo in komaj čakam.

— Špela
23.8. 2018 ob 20:11

tudi men zanima kdaj bo film v Lj:)))

— Timpa

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.